Nyårsfirande

2012-12-31 | 15:39:59
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 

Jag tänkte bara kika in och önska alla ett riktigt gott nytt år! 
Jag ska iväg och fira in det nya året tillsammans med några polers, så det här blir mitt absolut sista inlägg för i år! Tänk er, vi kommer inte höras förrän nästa år, hihi! ;)

Ni får ha en superbra kväll och se till att fira nyår på erat allra bästa sätt!
Vi ses 2013! :)

13 favoriter från 2012

2012-12-31 | 10:29:00

Istället för att göra en årsresumé så har jag valt ut 13 av mina favoritbilder från 2012. En bild från varje månad (dock två bilder från december). Det var riktigt svårt att välja ut bilder för det här året har jag lyckats knäppa supermånga favoritbilder. Det har varit ett riktigt bra fotoår helt enkelt och jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket med kameran. :)
Totalt har det blivit cirka 27.000 bilder under 2012 och jag hoppas på ännu fler till nästa år! :)

Har ni någon favorit bland dom här ↑ 13 bilderna? :)

I got your back

2012-12-30 | 20:37:03
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Som en liten fortsättning på inlägget som jag skrev igår så har ni här ett par liknande bilder. Jag valde också att visa bilden hur den såg ut innan jag gick loss helt, haha. :) Tanken med bilden från början var att det skulle se ut som om jag var gjord av brons eller stål eller liknande... Typ Steelwoman eller nåt. ;) Men som sagt så gick jag loss och körde likadan redigering som jag gjorde på bilderna som jag visade er igår. :) En väldigt annorlunda stil för min del, men som sagt så är det kul att testa något nytt ibland. :)

Årets sista söndag

2012-12-30 | 16:22:21
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag har det varit en sån där typisk tråksöndag. Det känns liksom som om dagen har tagit slut redan innan den ens hunnit börja. Det känns som sån slöseri med tid när dagarna går så himla fort och när man inte har fått något vettigt gjort... Men det finns inte så mycket att göra åt den saken utan det är väl bara gilla läget antar jag. :) Eftersom att jag inte har någonting bättre för mig så ska jag nog sätta på någon film som får underhålla mig resten av kvällen. ;)

Fast det passar ju kanske ganska bra att årets sista söndag är just en sån där typical sunday, haha! ;)

Hur har eran söndag sett ut? :)

PS:// Ni glömmer väl inte bort frågestunden va? :)



Who's in your head?

2012-12-29 | 17:02:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Som jag berättade i inlägget igår så höll jag på att exprimentera lite i Photoshop med dom här ↑ bilderna igår kväll. Slutresultatet blev alltså såhär och jag tycker faktiskt att det blev lite coolt. :) Det här är väldigt annorlunda jämfört med hur jag brukar redigera mina bilder om man säger så, men jag gick lite wild n' crazy och körde på bara, haha. :) Som ni ser så gjorde jag lite olika verisioner av bilden, men jag kunde inte bestämma vilken av dom jag skulle ladda upp så det fick bli allihopa. ;)

Jag har några fler såna här bilder fast med en annan bild som grund. Skulle ni vilja se dom också? :)

Uppdatering i garderoben

2012-12-29 | 15:33:06
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Hej på er finisar!
Idag har jag promenerat runt nere på stan tillsammans med två goa brudar. Tanken var väl att vi skulle kolla vad mellandagsrean hade att erbjuda, men dom planerna gick ju åt skogen när det var så himla urplockat överallt. Jag hittade i alla fall två stycken tröjor som jag är mer än nöjd över ↑, även fast dom inte var på rea, haha! ;) Vi hann dessutom med världens längsta fika. Supermys! ♥

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Vi får middagsgäster ikväll - supertrevligt! :) 

Vad har ni haft för er idag? :)

A golden eye

2012-12-28 | 21:03:22
 
 

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag var så himla fotosugen tidigare ikväll men jag hade ingen aning om vad jag ville fånga på bild. Jag letade runt bland tumblrs och bloggar och fann tillslut lite inspiration till bilderna här ovanför. Det skulle vara superroligt att fota med en riktigt studioutrustning någongång, men min lilla lampa duger gott och väl. Det är kul att exprimentera lite med ljustkällorna och så. :) 

Jag håller på och pillar lite i Photoshop just nu med några andra bilder från denna lilla "photoshoot", dom bilderna kommer bli lite mer... ja, vad ska man säga? Ni får helt enkelt vänta och se i morgon. :)

Like the moon and the stars

2012-12-28 | 08:56:40
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP VC USD

Igår kväll var det alldeles stjärnklart ute. Jag hade egentligen velat åkt ut på något fält eller så för att slippa alla gatulampor när jag fotograferade himlen, men det var så sjukt halt ute att varken jag eller pappa var särskilt manade till att åka ut i mörkret och halka omkring. Jag fick nöja mig med min ballkong som vanligt och det funkade ju super ändå! 

Efter att ha försökt mig på lite olika sorts stjärnfotograferingar med mitt vidvinkelobjektiv så kände jag att jag inte hade tålamodet när alla lampor störde ljuset i bilden. Jag monterade istället på teleobjektivet på kameran och riktade den mot månen. Bilden ovanför blev resultatet ↑. Inte för att vara sån, men jag måste faktiskt säga att det här är nog en av mina bästa månbilder hittills. Den är inte perfekt, inte alls, men jag tycker om den ändå... :] Den blev väldigt brusig och så, men det tycker jag inte gör speciellt mycket. Att jag lyckades få med alla stjärnorna förstår jag knappt själv, haha... :3

Vad tycker ni om min månbild? :)

The Hobbit

2012-12-27 | 21:20:14
 
 
Bilder från Google.

Som jag berättade i ett inlägg tidigare idag så var vi och såg The Hobbit på bio nu ikväll. Den var så sjukt himla fin gjord! Åh så fin den var! Men jag måste faktiskt säga att den inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Jag hade nog alldeles för höga tankar om den, med tanke på vad man har hört andra berätta om filmen. Den är inte dålig på något sätt, inte alls! Det var bara det att den var väldigt utdragen kändes det som, scenerna var liksom lite för långa. Att den slutade vad som kändes mitt i hela alltihopa och att det ska komma ytterligare två filmer baserat på den där boken på 100 sidor känns väl lite sådär halvlatjo... Varför dra ut på det så himla mycket istället för att bara göra en enda kanonfilm? 

Men som sagt så var den inte dålig på något sätt. Den var väldigt rolig och spännande när den inte väl inte var så  där seg, hehe... :) Och som sagt så var det sån sjukt snygg miljö! Att filmen var bra gjord och den supergrymma 3D:n höjer helt klart betyget!

Så ja, om man ska betyg sätta The Hobbit så får det nog bli 3 Gollums av 5. Möjligtvis 3½... :]

Har ni sett The Hobbit? Vad tyckte ni om den i såna fall? :)

FRÅGESTUND

2012-12-27 | 16:00:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag tänkte kicka igång en liten frågestund här på bloggen! Hur låter det tycker ni? :)
Det var ungefär ett halvår sedan jag hade en sist och sedan dess har jag fått mer än dubbelt så många fina läsare och jag tror nog att åtminstone några av er där ute har någonting ni undrar över? :) Om det skulle vara så att det inte är någon som har någon fråga så är det ju bara att vi hoppar över detta liksom. :) Men nu har ni alltså chansen, feel free att fråga om allt mellan himmel och jord!

Men i och med detta har jag faktiskt en liten fråga till er också:
Vill ni att jag svarar på frågorna i ett videoinlägg eller i ett vanligt inlägg? Vid förra frågestunden så körde jag ju båda alternativen, och det funkade ju bra det med. :)

Så ja, har ni några frågor så är det bara att ösa på så svarar jag på dom om några dagar! :)
Jag älskar knasiga och roliga frågor, bara så ni vet, hihi... :]

 

Torsdagsmys

2012-12-27 | 13:55:52
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

Idag är det en sån där typisk gå-runt-i-myskläder-och-göra-absolut-ingenting-dag. Såna dagar behövs dom också, särskilt när man är allmänt trött och lite småförkyld som jag. Min pyjamasskjorta och mina supermysiga tofflor som jag fick i julklapp passar perfekt för såna här dagar. :)

Men lite senare idag så styr vi kosan mot biografen. Vi ska se The Hobbit, sådär lite efter alla andra.. :] Den verkar verkligen hur bra som helst och jag hoppas verklkigen att den lever upp till alla förväntningar, hehe! :) Jag bloggar senare efter filmen och berättar vad jag tyckte om den och så vidare. :)

Nu ska jag alldeles strax ner och käka innan vi drar vidare. Revbensspjäll står på menyn, sjukt gott!

Ha en fortsatt fin dag hörni! :)

Feel the beat

2012-12-26 | 12:23:00
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

Mina nya, gröna hörlurar som jag fick i julklapp används flitigt kan jag säga! Älskar den fina färgen och det är så sjukt bra ljud i dom! Skönt beat liksom! :) Den enda nackdelen är att dom inte sitter sådär jättebra på, så jag är lite osäker ifall jag ska byta dom mot några andra eller inte... Just nu väger fördelarna tyngre än nackdelarna i alla fall, så vi får se hur det blir! :)

Nu ska jag hoppa in i duschen efter lite snögubbebygge och ett vilt snöbollskrig med brorsan. Sånt blir man aldrig för gammal för, haha! ;) Jag laddar upp några bilder från det senare, ifall dom inte är allt för groteska för att visa vill säga, ehehehe... :]

Annandagsfrukost

2012-12-26 | 10:49:28
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Istället för den traditionella skinkmackan med senap så slog jag till på stort imorse och tog mig ett gäng rostmackor med Nutella på! Det var ett tag sen jag åt Nutella nu, så när farfar kom med en stor burk till oss inför julafton så blev vi mer än lyckliga, haha! Nutella är inte det absolut nyttigaste men helt klart en av dom absolut godaste frukostarna!

Vem älskar inte Nutella liksom? :)

Årets julklappar

2012-12-25 | 20:54:49
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Detta ↑ är alltså det jag fick i julklapp igår:
• Världens skönaste flufftofflor!
• En superfin pyjamasskjorta.
• En mörkgrön, stickad tröja.
• Ett par gröna hörlurar.
• Just Dance 4 (som jag och brorsan delar på). Sjuuuuuukt roligt!
• $50 att ge till någon som behöver dom pengarna mer än jag.
• Feeeeeeett god parfym - DKNY Eau So Intense.
• "80 romaner för dig som har bråttom"
• "Den tomma stolen" av J.K Rowling (♥!)
• En sjukt snygg sparbössa som ser ut som världens snyggaste kamera!
• 500 kr.
• En rosa muffin/cupcake maskin, ehehehe... :3
• Cupcakesformar.
• Superfluffiga vantar,
... och lite annat smått och gott som inte kom med på bild. :)

Jag är verkligen supernöjd med alla mina julklappar! Jag är en sån som alltid har för höga alldeles förväntningar inför julklappsutdelningen, men i år var det nog första gången som jag faktiskt brydde mig mer om dom julklappar jag gav än dom jag fick. Dom jag fick är jag ju som sagt väldigt glad över ändå, men jag hoppas ni förstår vad jag mena, hihi! :]

Fick ni något fint i julklapp? Eller har ni gett bort någon julklapp som ni är extra stolt över till någon? :)

Bilder från den 24 december 2012

2012-12-25 | 18:11:04
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8 

Här har ni en hel drös med bilder från julafton igår! Det var verkligen en toppendag med god julfrukost, en fin promenad när snön vräkte ner, god mat, massor av fika och godis, en himla massa julmustdrickande, Kalle Anka, bordsspel och julklappsutdelning. Senare på kvällen så släppte vi iväg en Kinesisk papperslyckta också och den kom riktigt långt även fast vi råkade bränna hål i den, hehe! :] 

Det verkar som om dom julklappar jag gav bort blev omtyckta och det blev även dom som jag fick! Jag tänkte visa dom julklappar jag fått i ett annat inlägg lite senare idag, ifall det är någon som skulle vilja se? :)

Men hur som helst så var det som sagt en toppenbra julafton! :D Det är synd att dagen gick så fort, men än är inte julen över. :) 

Hur har ni haft det under julafton och juldagen? :)

Julafton

2012-12-24 | 21:07:29
Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

Hej på er och god jul! ♥
Jag hoppas att eran dag har varit supertoppen! Här hemma på Torggatan har det firats med familjen och en del av släkten. Dagen har gått åt till goda mat, massor av godis, spel, julklappar (jag tänkte visa vad jag kan bocka av på önskelistan i ett inlägg i morgon), promenad i snövädret, trevligt sällskap och så vidare. Men än är inte årets julafton över, så vi ska se till att klämma ur dom sista dropparna utav den här dagen! :)

Hur har eran julafton varit? Jag hoppas att ni har fått tillbringa den med era nära och kära och att ni har njutit av den här dagen! :)

Nu ska jag gå ner en trappa och fortsätta kvällen tillsammans med dom som jag har tillbringat dagen med. Vi hörs i morgon hörni! 

Puss och kram och god jul och allt sånt där! ♥

Redo inför morgondagen

2012-12-23 | 23:54:02
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Sådär ja, nu är allt klappat och klart inför morgondagen! Alla paket är inslagna, julskinkan har invigits, allt julgodis är färdigt, julpyntet sitter där det ska och delar av släkten är samlade hemma hos oss! Nu är det bara några få minuter kvar av denna uppesittarkväll, sen är det julafton! Längtar som en tok! Som ett litet barn på julafton helt enkelt, haha! ;)

Nu har jag och brorsan slagit oss till rätta i mitt rum och strax blir det till att sova in den nya dagen.

Ha en fortsatt fin kväll/natt så hörs vi på julafton! :)

Två självporträtt och massor av julkänslor

2012-12-23 | 08:11:50
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Godmorgon! 
Jag tänkte bara kika in lite snabbt och ladda upp ett par självporträtt som jag fotade häromdagen, samma dag som dom här bilderrna.

Just nu är jag ungefär hundra gånger så glad som jag var på bilden längst upp för jag är så himla taggad inför julafton i morgon och jag längtar som en liten 3-åring, haha! :') Den här dagen kommer gå åt till att fixa det sista inför morgon dagen - slå in dom sista julklapparna, städa lite extra, baka det sista julgodiset osv. Senare i eftermiddag kommer farfar, låtsas farmor och farbror ner hit från Stockholm. Resten av kvällen kommer alltså gå åt till fint sällskap och en vääääääldigt lång uppesittarkväll.

Hur ser eran dan före dopparedan ut? :D

Kamratposten

2012-12-22 | 16:25:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

Mitt i julstöket så bestämde jag och min lillebror oss för att piffa till dörren till våran toalett på övervåningen. Det är i princip bara vi två som använder den och vi tyckte att den såg himla trist ut. Så vi drog fram alla KP-tidningar vi hade och valde ut några afficher som vi sedan tejpade fast på insidan av dörren. Ska jag vara ärlig så blev det riktigt snyggt, mahha! :) Mycket roligare än en vanlig vit vägg i alla fall och KP-afficherna kom äntligen till användning. ;)

På tal om Kamratposten så måste jag bara säga att det är en av världens bästa tidningar någonsin! Jag och min bror har prenumererat på KP i nästan 7 år och under den tiden har vi lyckats samla på oss 109 nummer! Åh, dom är så himla bra, haha! :) Jag kommer ihåg när man var lite mindre och man blev alldeles överlycklig när en ny KP låg i brevlådan. Nu känner man inte lika mycket glädje längre men än mer nostalgi. Kanske ett tecken på att man börjar växa ifrån KP? Lite sorgligt sådär, men Kamratposten kommer alltid ligga varmt kring hjärtat, oavsett hur gammal jag är. :)

Är det någon av er som prenumererar eller har prenumererat på KP? :)
 

200 followers!

2012-12-22 | 09:10:55
Igår kväll nådde min blogg 200 följare via Bloglovin! Alltså ni är bara bäst, kärlek till er! Tänk att det är 200 av er som sitter och läser min lilla blogg nästan dagligen. Det är ganska sjukt egentligen! 200 följare kanske inte är så stora siffror för vissa, men för mig är det verkligen det! 

Så tusen tack allihopa och varmt välkomna hit! :) ♥

Idag är det för övrigt massor av julstök som gäller här hemma! Jag och mamma ska strax ner på stan och köpa dom sista julklapparna och sedan ska det städas och bakas och pyntas lite mer. Superduper! :)

Hur ser eran dag ut? :)

Jullov!

2012-12-21 | 13:38:11
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Äntligen säger jag bara! Gud så skönt det kommer bli med jullov! Julavslutningen i skolan var kanon - alltså vi måste nog ha stans skönaste lärare, haha! Himla roligt att ta jullov med ett stort leende på läpparna! :) Jag tänkte precis skriva att vi nu bara har en termin kvar utav grundskolan, men då skulle jag ljuga för er. I våran lilla kommun så pågår höstterminen till den 17 januari (min födelsedag förövrigt, ehehe!), så vi får inte våra betyg eller så förrän då. Helt knäppt, jag vet. Men som sagt, sjukt underbart skön med jullov är i det i alla fall! Nu är det bara några få dagar kvar till julafton och jag kan knappt bärga mig! Åh, haha! :')

Hur är det med er, förhoppnigsvis har alla ni andra också fått jullov nu? :D

Pepparkakseiffeltorn

2012-12-20 | 18:35:07
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Istället för ytterligare en skoldag så var jag och tre polers hemma hos mig och bakade pepparkakshus idag! Det annordnades en tävling i skolan för snyggaste pepparkakshuset och vem som kammar hem priset får vi reda på i morgon på skolavslutningen. Ni måste ju hålla med om att vi borde hamna på första plats med vårat underbart fina "Lutande Eiffeltornet i Notre Dame", haha? :D

Efter många om och men lyckades vi faktiskt få ihop ett "litet" Eiffeltorn. Med hjälp av en pepparkaksdeg som sprack hela tiden, lite bra julmusik (haha, bra kanske är fel ord att använda men ja...), sjukt mycket bränt socker, alldeles för rinig kristyr, en juleskums Jesus med Non Stop-gloria och en juleskums Ringaren i Notre Dame så gick det faktiskt väldigt bra tillslut! Att Eiffeltornet lutar och att övervåningen blev bredare än mittenvåningen kan vi ju förbi se, hehe... :] Vi kan också förbise att en annan grupp också hade gjort ett pepparkakshuseiffeltorn som var mycket snyggare än vårat... Men äh, i våra hjärtan kommer vårat Eiffeltorn alltid vara vackrast, ehehehe... :]

Julhund

2012-12-17 | 16:53:24
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Alltså jag måste bara få erkänna att min hund är en av dom sötaste i världen! Duktig är han också, särskilt när lillmatte envisas så himlans med den där dumma tomteluvan som han helst av allt ville gräva ner i snön. Men han satt där så snällt tills jag fått mina bilder. Hihi, finaste Benson! :) ♥

En sista vecka

2012-12-17 | 07:50:31
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | En bild från den här fotograferingen.

Godmorgon!
Idag är det den 17 december vilket betyder att det bara är fem skoldagar kvar, en vecka till julafton och en månad till min födelsedag! Himla asbra, eller hur? :) Den sista veckan i skolan innan jul brukar vara ganska soft och våran ser ut ungefär såhär:

Måndag: Vanlig skoldag till 12:45
Tisdag: Vanlig skoldag här också med bildinlämning och ett NO-prov.
Onsdag: Volleybollturnering, fan vad vi kommer äga!
Torsdag: Julpyssel = pepparkakshusbak hemma hos mig tillsammans med 3 andra filurer.
Fredag: Avslutning och sedan LOV!

Så ja, om man räknar bort provet och lite annat skit så ser jag faktiskt fram emot den här sista veckan! :)
Åh jag är så himla taggad inför jullov! :D

Hur ser eran vecka innan julafton ut? :)

Fototips inför vintern

2012-12-16 | 11:22:40
Inför hösten så skrev jag ett litet inlägg med några fototips och jag tänkte göra samma sak nu fast inför vintern. :) Jag tror nog att hela Sverige just för tillfället är täckt av snö, vilket inte händer så ofta så det är ju bäst att passa på att fotografera vintern när den äntligen är här på riktigt! Ska jag vara ärlig så har jag faktiskt inte så många vinterbilder, men det ska jag ta och ändra på i år! Jag tänkte alltså dela med mig lite av det som jag brukar tänka på när jag väl fotar såhär i vintertider. :)

• Fota mycket porträtt. Den vita snön fungerar ungefär som en reflexskärm när det är soligt ute. Ljuset reflekteras på ett fint och naturligt sätt i snön, så denna årstid är perfekt för att fota porträtt - både självporträtt och porträtt på andra. :)

• Fånga dom vackra landskapen. Jag antar att det inte bara är jag som nästan bli lite knäsvag av alla dessa vackra vinterlandskap vi har i detta land? Ta er ut och fånga dessa vackra vyer på bild så att ni kan visa resten av världen hur vackert det verkligen är! :)

• Varma kläder! Helst superdupermega varma kläder! När man är ute under långa stunder så fryser man väldigt lätt. Ta på er dom varmasta kläderna ni har, helst i flera lager. Det spelar ingen roll ifall man ser ut som en uppstoppat michelingubbe, huvudsaken är att man är varm. Jag personligen får väldigt dåligt tålamod när jag fryser, hehe... :]

• Ta med ett extra batteri. När det är kallt ute så håller kamerabatterierna inte lika länge. Då kan det vara bra att ha ett extra med sig, så att batteriet inte tar slut precis när man ska knäppa den där perfekta bilden.

• Passa på att fota medans det är ljust. På vintern blir dagarna kortare och det blir mörkt väldigt snabbt. Någonting som väger upp detta är att det är väldigt ljust ute när det väl är dag. Precis som jag nämnde i första punkten så lyser snön upp lite grann vilket gör att det blir skapligt ljust ute även fast det kanske är mulet. När det är ljust ute kan man fota med kortare slutartid vilket gör att man kan fånga rörelser på ett bra sätt, t.ex snöflingor som yr eller en hund som springer i snön. Så passa på att fota medans det är ljust ute! :) (Inga bra exempelbilder, men dom får duga).

• Sikta mot stjärnorna! På vintern när det är kallt och molnfritt ute så är chansen stor att få se en stjärnklar himmel på natten. Montera kameran på ett stativ och rikta kameran uppåt för att fånga dessa stjärnor på bild.

• Se detaljerna. Snön är väldigt vacker när den ligger alldeles vit på backen, men har du sett snön och isen på riktigt nära håll? Med ett makroobjektiv kan man lätt fotografera alla dessa vackra mönster som blir utav fruset vatten.

• Föreviga julstämningen. Det är ju bara jul en gång om året så varför inte passa på att föreviga alla dessa minnen som blir? Även här kan det vara bra att använda stativ ifall det skulle vara lite mörkt i huset.

Så där ja, där har ni några tips inför vintern! Ut och fota med er nu! :D

Julklappsinslagning

2012-12-15 | 21:55:25
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Förutom att ha klätt julgranen så har vi dessutom varit och julshoppat idag! Så nu har jag inhandlat nästan varenda julklapp, jag har bara några till som jag har tänkt fixa innan det är dags att lägga alla paket under granen! :)

Jag älskar verkligen att köpa julklappar! Jag tycker det är så himla kul att ge bort saker till andra, särksilt till dom man tycker om! Något som är minst lika kul är ju att slå in alla dessa julklappar sen! Hela eftermiddagen har jag suttit och knåpat ihop små paket av papper, snöre, spetsband, etiketter och andra fina tillbehör! Jag tycker det är så roligt att göra (eller i alla fall försöka, haha) lite roligare och finare inslagningar. :)

Hur går det för er på julklappsfronten, har ni hunnit skaffat allt som ni vill ge bort till era nära och kära? ;)

Årets julgran

2012-12-15 | 19:19:20
 
Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8 | Canon EF 50/1.8 II 

Idag har vi klätt årets julgran! Åh så himla mysigt! Nu är huset verkligen fullt av julkänslor och lika så jag! :] Åh vad julen är bra! Som lite omväxling jämfört med dom andra åren så har vi nu bytt plats på julgranen! Den brukade alltid stå i andra hörnet av mat-/vardagsrummet. Men jag tycker att det blev jättefint såhär! :) Nu saknas bara alla paket under så är det den perfekta julgranen, hihi! :]

Vi brukar allitd klä julgranen ungefär en vecka innan julafton, bara för att det är så himla mysigt och fint med julgran! 
När brukar ni klä eran julgran? Först och främst kanske man borde fråga - brukar ni ha någon julgran hemma hos er överhuvudtaget? :)

En kväll med tjejorna

2012-12-15 | 08:20:50
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8 | Några få av alla dom hundratals bilder som togs igår, brusiga och dana. För er som var med igår och som inte kom med på någon bild i det här inlägget, lugn bara lugn - jag lägger upp ett gäng på Facebook sen, mahahaha.... :3

Igår kväll var jag hemma hos Isabelle tillsammans med några andra för att fira hennes och Linneas födelsedagar lite i efterskott. Himla trevligt var det med sjukt mycket skratt! Puss på er finisar! ♥

Nu ska jag alldeles strax käka frukost och sen bär det av mot Norrköping för julklappsshopping. Senare ikväll ska vi dessutom klä julgranen! Åh vilken bra dag! 
Jag uppdaterar er med bilder från min lördag senare under dagen eller kvällen! :)

Ha en fin dag! :)
 

En slags familjetradition

2012-12-13 | 20:26:51

Bilder från Google.


Hemma hos familjen Edenberg har vi en slags traditon som vi följer varje jul. Ända sedan Polarexpressen hade biopremiär dagen före julafton år 2004 så har vi sett på den filmen varenda år så här i jultider från och med då. Jag har bara 7 år första gången jag såg den men jag blir fortfarande lika glad varje gång jag ser den! Musiken, stämingen, julkänslorna, animationerna... Enligt mig så kan man aldrig växa ifrån tecknade filmer! :) 

Så för att fira lucia lite smått (förutom det fina luciatåget i skolan) så sätter vi på Polarexpressen även i år och tar oss en liten luciafika till det. :) Himla fint! 

Har ni några speciella slags traditioner såhär innan jul? :)

När dimman tätnar

2012-12-12 | 19:31:03
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den här bilden knäppte jag bara någon timme efter att jag tog bilderna i det här inlägget. Solen försvann tillslut bakom ett tjockt lager av moln och dimman kröp närmare och närmare tills det kändes som om man var fast i en igenimmad glasburk. Det är himla häfrigt att vädret kan ställa om på så kort tid. Även fast det kan vara så underbart fint med vintersol så tycker jag att dimman medför något vackert den också. Jag kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad. Oavsett vilket väder det är så tycker jag att vintern är så himla fin! :)

Och på tal om det här inlägget - tusen och åter tusen tack för alla era fina kommentarer! Jag har fått mer kommentarer än vanligt på sista tiden och jag blir så himla glad av varenda ord ni skriver! Kärlek till er hörni! ♥

12 december 2012

2012-12-12 | 17:22:17
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den tolfte december tvåtusentolv. 12/12-12. Det är ganska häftigt egentligen att dom flesta av oss har upplevt alla dessa sifferkombinationer under 12 år nu. Tänk att det här är sista dagen någonsin som man får uppleva något sånt här. Egentligen är det ju inte någon speciellt stor grej - det är ju liksom bara ett datum. Men det är ändå en rätt häftig och historisk händelse om ni frågar mig! :)

Eller vad tycker ni? ;)
 

Walking in a winter wonderland

2012-12-10 | 20:46:50
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tokina AT-X Pro 11-16 | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP VC USD

Här har ni bilderna från gårdagen vid Stenhammar. Det var verkligen en superfin dag och det var svårt att få med den underbara känslan i bilderna. Ni skulle nästan ha behövt vara där själva för att förstå hur vackert det var, haha! :] Men jag hoppas att ni ser på ett ungefär i alla fall. :)

Tyvärr gick solen i moln efter ett tag, men det gjorde egentligen ingenting - världen är fin som den är nu med snöklädda träd och vägar, oavsett väder! :)

Studiedag på Himmelstalund

2012-12-10 | 17:05:36
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 AF VC USD | Arkivbilder från Kolmården.

Idag har jag som sagt varit på studiedag på Himmelstalundsgymnasiet! Vi fick vara med och se lite grann hur det är att gå Djurparkslinjen som erbjuds där. :) Alltså åh, det verkar vara as grymt! Man läser flera olika djurinriktade ämnen och man har vissa lektioner och praktiker på Kolmårdens Djurpark. Man kan dessutom få göra praktik utomlands ifall man sköter skolan ordentligt och har rätt motivation. På själva skolan har dom djur som lamor, ormar, ödlor, fåglar och så vidare. Det verkar vara en supermysig och as rolig skola och linje, så jag hoppas verkligen att jag kommer in! :) 

Nackdelen med det hela är ju att man måste pendla till Norrköping varje dag i såna fall. Som i morse t.ex så var vårat tåg inställt så min pappa fick skjutsa oss. På väg hem hade vi lite problem med vilka bussar vi skulle ta - det förvånar mig att vi klarade oss hem levande, haha! Nej, men så illa var det inte, man lär sig nog tillslut... :] Men som sagt så verkar Himmelstalund vara en superbra skola och jag tror verkligen att Djurparkslinjen skulle passa mig perfekt! :)

Nu ska jag sätta mig till rätta i soffan och titta på Grey's Anatomy. Sen ska jag försöka ladda upp resten av bilderna från igår också! :)

Hur har eran dag varit? :D

En tidigt måndag

2012-12-10 | 06:30:00
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP VC USD

När alla andra i min skola är lediga idag så åker jag vidare till Norrköping för ett studiebesök på Himmelstalundsgymnasiet. Där ska vi få vara med under en dag och se hur det är och så vidare. Det kommer bli superroligt!

Men lite nervöst är det ändå, särskilt tåg- och bussresan dit. Det skulle inte förvåna mig ifall vi kliver av fel eller inte vet vilken buss vi ska ta eller nåt, haha! Som tur är så är jag ju inte ensam, utan några från min förra klass på min förra skola ska också dit, så det är ju bra. :) Men som sagt - jag tror nog att det är kommer bli en jätterolig dag! :)

Bilden är förövrigt fotad igår när vi var i Stenhammar. Vädret var verkligen superhärligt! Det var ungefär -19°C så jag skojar verkligen inte när jag säger att mina tår nästan föll av. Men fint var det i alla fall! :) Fler bilder från gårdagen kommer upp sen när jag kommer hem. :)

Nu ska jag käka frukost och sen dra mig vidare mot tågstationen. Vi ses framåt kvällen! :)

Chocolate Chip Cookies

2012-12-09 | 19:29:49
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Denna söndagskväll ställde jag mig i köket och bakade en dubbelsats av Chocolate Chip Cookies. Dessa kakor är helt klart ett måste inför julbaket! Alltså det finns verkligen inga godare kakor än dom här, gudomliga! Så nu ligger det ca. 100 kakor i frysen och bara väntar på att få bli uppätna lagom till julafton! :)

Jag tänkte dela med mig av receptet till dom här underbart goda kakorna! 
Så här har ni ↓ :)

ca. 20-30 kakor:
200 g rumsvarmt smör/margarin
3 dl farinsocker
2 ägg
1 tsk salt
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g mörk choklad

• Sätt ugnen på 200°.
• Blanda ihop smöret och sockret tills det bli poröst.
• Rör ner äggen, saltet, vaniljsockret och havregrynen.
• Blanda mjölet och bakpulvret i en separat skål/bunke.
• Tillsätt sedan mjölblandningen i smeten.
• Hacka den mörka chokladen (det blir godast med stora bitar...)
• Rör ner chokladen i smeten.
• Klicka ut smeten i små kluttar på en plåt med bakplåtspapper, ca. 8 kluttar/plåt.
• Grädda sedan kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
• Låt sedan kakorna svalna på ett bakgaller eller liknande.
• Förvara sedan kakorna i frysen eller i skafferiet (personligen tycker jag att dom blir som allra godast när dom får ligga i frysen...)

Och där har ni alltså receptet på världens godaste kakor! :)

Eating lussebulle like a monsieur

2012-12-09 | 07:56:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag tänkte inleda denna andra advent med att visa den optimala mustaschlussebullen! Om jag ska vara riktigt ärlig så måste nog detta vara den snyggaste och mest bedårande lussebullen jag någonsin bakat! Han blev till förra veckan och har hängt med under min näsa ända sen dess. Like a monsieur! 

Dessvärre så avled han tyvärr igår efter en sväng i mikron och vidare ner till min magsäck, men det är sånt som händer. Jag kommer aldrig att glömma min förevigt älskade mustaschlussebulle! ♥

Nej men vad händer idag då? Jo jag ska precis ner och äta frukost innan det bär av till Flen för lite innebandy. Brorsan spelar sin tredje match den här helgen, börjar bli en ren vana och sitta där på läktaren och heja som en tog! ;) Jag och pappa ska dessutom ta en sväng till Stenhammar, där vi alltid brukar fota när vi är i Flen. Vi får hoppas att dagen bjuder på lika fint väder som igår! :)

Ha en fin andra advent! 

En liten uppdatering

2012-12-08 | 21:34:49


Som jag nämnde lite snabbt i det förra inlägget så var min tanke att göra en lite vintrigare header, så nu ikväll slängde jag ihop en lite snabbt. Det var inte speciellt längesedan jag bytte till headern med lite mer hösttema (det var faktiskt exakt 2 månader sedan, haha!), men jag kände ändå att jag ville göra en liten uppdatering. Den nya ser ungefär ut som den förra, men jag gillar själva stilen så jag valde att bara byta ut bilderna och lite sånt. Så nu känns bloggen mycket mer passande till årstiden. :)

Vad tycker ni om den nya headern? :)

Vintriga självporträtt

2012-12-08 | 16:16:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag har det varit sådär superhärligt vinterväder - solsken och fler minusgrader! Förr om åren har jag inte varit speciellt förtjust i vintern, men i år har jag ändrat mig helt. Åh vad jag älskar vintern, haha! :')

Imorse klev jag ut i den halvmeter djupa snön för att ta några självporträtt. Kände att jag behövde några som var lite mer vintriga. Dessutom behövde jag en bild till min nya header, hade nämnligen tänk göra en som passar in lite mer för årstiden än den höstiga jag har nu.

Men i alla fall så har ni några bilder här ovanför ↑ från morgonens fotografering. :)
Det svåraste var att välja vilka bilder jag skulle lägga upp - jag har gjort ungefär fyra olika redigeringar till varje bild bara för att jag inte kan bestämma mig vilken som passar bäst, haha! Och när jag väl ska ladda upp bilderna kan jag inte bestämma vilka av redigeringarna jag ska välja. Men ja, det fick bli dom här ovanför som sagt. :)

Önskerubrik: Mina 10 bästa tips för bra bilder

2012-12-07 | 21:22:11
En av dom rubriker som önskades i detta inlägg var den rubriken här ovanför ↑ - mina 10 bästa tips för bra bilder.

Det finns hur mycket som helst att lära sig inom fotografin och enligt mig så blir man aldrig riktigt fullärd utan man utvecklas och lär sig hela tiden någonting nytt. Dessa tips som följer här nedanför ↓ är vad jag brukar tänka på när jag fotar mina bilder. Dom här tipsen är ju liksom inte till för att följas till punkt och pricka, utan det är mer som riktlinjer och lite hjälpa på traven. Det finns ju liksom inga speciella rätt eller fel inom fotografin, i alla fall inte om ni frågar mig. :)


Här kommer alltså mina 10 bästa fototips, utan inbördes ordning:

• Fota så ofta och mycket du kan. Jag fotar i princip varenda dag och varje gång jag fotar så knäpper jag massvis av bilder. Inte för att jag tänker använda alla bilder, utan att jag då har mycket att välja mellan. Du lär dig något nytt efter i princip varenda bild du tar. :)

• Låt dig inspireras av andra fotografer. Titta igenom dina favoritfotografers bilder och försök komma på vad det är i just deras bilder som du fastnar för. Försök att återskapa det...

• ... men våga ändå att köra på din egna grej och lägg till en egen liten touch i dina bilder. Våga tänk utanför ramarna! :)


• Använd kort skärpedjup. Enligt mig så är mjuka bilder där ljuset har fångats på ett härligt sätt några av dom finaste. Detta kan förstärkas genom att fota med en stor bländare och där av få ett kort skärpedjup. Då fokuserar betraktaren mer på själva motivet än på bakgrunden. För att läsa mer om bländaren, klicka här. 

• Ta till dig av kritik. Du utvecklas mycket genom att få konstruktiv kritik från andra. Lyssna på vad folk tycker om dina bilder och ta till dig av dom råd och tips du får för att förbättra dina foton.


• Försök att förmedla en känsla. Jag försöker alltid på något vis spegla en känsla i mina bilder. Ibland lyckas det och ibland fungerar det mindre bra, men bara man försöker fånga någonting som i sin tur fångar betraktarens uppmärksamhet.


• Redigera dina bilder. En del tycker att redigering är ett sätt att få sina bilder att se bättre ut än vad dom egentligen är, men jag tycker att redigeringen är en väldigt viktig del av fotograferingen. Det är ett sätt att förstärka den där känslan man är ute efter i sina bilder. Olika bilder kräver såklart olika redigering, men det är ytterst sällan jag lämnar någon bild helt oredigerad.

• Våga prova någonting nytt! Utmana dig själv genom att prova någonting du inte har gjort förut. Fota ur ett annorlunda perspektiv, prova något nytt motiv, ge dig ut och fota i spöregnet, vad vet jag! Tänj på dina gränser. :)

• Låt dig misslyckas. Alla har vi toppar och dalar i våra liv och lika så inom fotograferandet. Man kan inte hela tiden ligga på topp, varken inspirations- eller fotomässigt. Det är okej att ha dåliga dagar. Låt dig misslyckas, för det är av våra misstag som vi lär oss av. 

• Tänk inte allt för mycket. Tänk inte så mycket på hur man fotar vad utan kör på bara! Testa dig fram och känn efter själv. Åter igen så är det den där känslan som måste kunna ta över. Kör på magkänslan, det finns inga rätt eller fel! :)

Åttonde och sista dagen i England

2012-12-05 | 19:51:43
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den absolut sista dagen på våran sjukt bra resa till England spenderades på tåget till flygplatsen, på flygplatsen och sedan på flyget hem - simple as that, Så därför har jag inte så många bilder från just den sista dagen, den 14 augusti, men dom här 5 bilderna ↑ får avsluta och knyta ihop våran Englandsresa. :)

Det känns så himla sorgligt att alla bilder från England är färdigredigerade. Nu känns det som om resan har tagit slut på riktigt, även fast vi kom hem för flera månader sen. 

Veckan i England var utan tvekan en av dom bästa i hela mitt liv! Alltså det går inte att beskriva med ord hur mycket fantastiskt vi upplevde under dom 8 dagarna som vi var där! Olympiska spelen, Wembley, underbara människor, strosande mellan fina gator i Brighton, roadtrip till Eastborune, Birling Gap och Beachy Head, London... Listan kan göras lång. Alltså åh vad jag saknar det! 

Verkligen ett minne för livet! ♥

Vill ni se fler bilder från Englandsresan så kan ni spana in den här kategorin. :)

Onsdags outfit

2012-12-05 | 16:53:56
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag har jag gått runt ungefär såhär ↑ med ett linne från Primark, en jeansskjorta från H&M och ett par jeans från Gina Tricot. Plus mina nya brillor som inte är så himla nya längre. Jag har fortfarande inte vänjt mig vid dom kan jag säga. Jag känner mig verkligen inte som en glasögontjej. Men jag ser ju i alla fall mycket bättre nu och det är väl det som är huvudsaken... :)

Och som alla andra dagar den här veckan så består eftermiddagen och kvällen utav plugg. Ja men hejdå fritiden, vi hörs när allt plugg har gått och lagt sig!

Sån där superfin uppmärksamhet

2012-12-04 | 17:10:25
Printscreens.

Från igår kväll och framåt har det rullat in fler kommentarer än vanligt och jag har fått några nya, fina följare via Bloglovin. Allt detta på grund av att jag har blivit tipsad om hos Eloge Magazine och på framsidan av Blogg.se! Åh så himla roligt att folk lyfter fram min lilla blogg lite grann! Tusen tack och varmt välkomna alla nya läsare! ♥

För att komma till inläggen som har blivit tipsade om så kan ni klicka här och här. :)

4 december

2012-12-04 | 16:12:20
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag har det snöat massor här i våran lilla stad! Nu ligger det ungefär 1 decimeter snö på marken, så himla mysigt! Vi får verklgen hoppas att snön stannar kvar över jul, nyår och min födelsedag för förra året fick vi ingen snö förrän i mars eller när det nu var, haha... :]

Det är så himla frustrerande att sitta inne i skolan när det är så mysigt väder ute! Jag har så himla mycket inspiration i kroppen som väntar på att få komma ut genom kameran, men tiden räcker inte till. När man kommer hem från skolan så är det antingen alldeles för mörkt ute för att genomföra dom idéer som man har eller så är man alldeles överöst med plugg. Men nu är det inte långt kvar till jullovet och det ska nog inte bli så svårt att ta sig igenom dom här sista veckorna i skolan nu när man är fylld av alla dessa julkänslor! :D

På tal om plugg så måste jag sätta igång och plugga till provet i samhällsekonomi som vi har på torsdag. Senare ikväll blir det god middag, för mamma och pappa firar deras bröllopsdag idag! Grattis bästa ni! ♥

Ha det bra så hörs vi! :)

Vit chokladfudge

2012-12-03 | 20:16:30
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Nu tänkte jag dela med mig av ett recept som passar perfekt till julbaket - vit chokladfudge! 
Dom som jag gjorde ser nog inte ut som dom egentligen ska göra, men vad gör det när dom smakar så gudomligt gott och bara smälter i munnen? Dessutom är dom superenkla att göra! :)

ca. 20-30 fudge:
1 dl vispgrädde
3 dl socker
100 g smör
1 msk ljus sirap
100 g vit choklad

• Blanda ihop grädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka sedan upp smeten under omrörning i ca. 15-20 minuter.
• Låt smeten koka till 125° eller se om den är färdig med hjälp av ett kulprov (= häll lite smet i ett glas med kallt vatten och se ifall smeten sedan går att forma till en rund kula).
• Hacka den vita chokladen och häll i den i smeten.
• Häll upp smeten i en pappersklädd och smord ugnsform.
• Låt smeten svalna och ställ sedan in den i kylen.
• När fudgen har svalnat helt så skär upp den i fyrkantiga bitar med hjälp av en vass kniv.
• Voilà! 

Ni ser, inte ett dugg svårt! Och som sagt så blir den här fudgen så sjukt himmelskt god! Ett måste till julbaket enligt mig! :)

Problemet är bara hur jag ska kunna låta bli att äta upp allting innan julafton, hehe... :]

Snögalen hund

2012-12-03 | 18:49:40
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Här är några bilder från igår när Benson och jag var ute i snön. Han är verkligen helt tokig i snö! Han blir som pånyttfödd av allt det vita som ligger på marken, haha! Han hoppar och studsar mer än vanligt när man är ute och han vill hela tiden försöka få igång en. Helst av allt så ska man kasta snö på honom eller så gräver han när nosen i den. Dessutom är den väldigt god at äta den där snön, haha... ;) 

Finaste ♥

Nu måste jag plugga till vårat ergonomiprov som vi har i morgon på idrottslektionen. Efter det så kanske jag slänger upp ett litet recept om jag hinner! :)

Ha det fint!

Julbak på Torggatan

2012-12-02 | 21:30:05
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hela eftermiddagen har vi julbakat förfullt här hemma på Torggatan. Med massor av julmusik och julmust på det så blev det en supermysig söndag! Vi bakade knäck, ischoklad, vit chokladfudge (som både ser ut och smakar som kolafudge) och lussebullar, både fyllda med vit choklad och gamla hederliga. Lägg märke till min snygga mustasch-lussebulle på sista bilden, hehe! :] Finaste hunden var också med och ville helst av allt smaka på alltihopa, haha! 

I morgon så tänkte jag lägga ut något av dom recepten som vi använde oss av idag, låter det bra tycker ni? :)

Men som sagt, en väldigt mysig första advent!

Hemmagjord glögg

2012-12-02 | 14:28:22
Canon EOS 600D | Canin EF 50/1.8 II

Som jag nämnde igår så tappade vi upp våran hemmagjorda glögg i flaskor igår kväll. Glöggen har stått nere i källaren och gottat till sig i några veckor innan det var dags för den att hamna i flaskorna. Det blev ungefär 5 och ½ liter glögg, så nu finns det att dricka hela vintern! Tyvärr (för min och brorsans del) så är den ju inte alkoholfri men den luktar ju för himlans gott! Har man tur kanske man kan få smaka lite grann någon gång också, hehe... :] Annars får vi helt enkelt hålla oss till Blossas alkoholfria glögg. ;)

Det är så himla mysigt med hemmagjorda saker tycker jag, särskillt såhär till jul! Just nu hålls det på att bakas för fullt här hemma i köket! Just nu är det vit chokladfudge, knäck och fyllda lussebullar som står på schemat. :)

Vi hörs senare! :)

Första advent

2012-12-02 | 11:19:15
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Ljusen kan finns här och ljusdekorationerna här. :)

Idag är det första advent, precis som dom flesta andra bloggarna redan har skvallrat om. :) Nu är julstämmningen på topp! Åh så himla mysigt! Julkalender, julmusik, julpynt, juldofter, minusgrader, massor av snö, solen skiner och åh! För mig så pågår julen under hela december! :)

Det är så himla fint väder ute idag så det kliar något enormt i mina fotofingrar, haha! Jag ska ta ut kameran på en sväng och resten av dagen kommer gå åt till massor av julbak! 

Ha en fin första advent hörni! :) ♥

1 december

2012-12-01 | 19:30:41
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Bilder fotade på tvn kan nog vara några av dom fulaste bilderna någonsin, men så fick det bli den här gången, hehe... :]

En liten lista på vad jag har haft för mig denna 1:a december:
• Kollat på första avsnittet av årets julkalender. Helt klart ett måste nu under dessa december mornar! Mysteriet på Greveholm är som sagt en favorit sedan länge, så Grevens återkomst kommer nog bli grym! 
• Ätit julfrukost bestående av tomtegröt.
• Öppnat första luckan i årets chokladkalender. 
• Tagit en tripp till Norrköping för att gå på öppet hus på två utav gymnasieskolorna där.
• Kommit fram till att Himmelstalundsgymnasiets djurparkslinje verkar så himla bra och så himla roligt! Helt klart mitt första handsval när det gäller att söka till gymnasiet senare i vår! Åh, vill börja nu!
• Farit runt lite grann inne på Ingelsta shopping och köpt bl.a massor av mina julklappsinslagnings-grejer. Bäst att sätta igång med sånt nu liksom! :)
• Kommit hem och julpyntat huset ännu mer.
• Tappat upp den hemmagjorda glöggen som jag kommer visa er i ett inlägg i morgon.

Ungefär så har min dag sett ut! Ganska bra ändå. :)

Nu blir det snart god middag och sedan lite lördagsmys. I morgon väntar ännu mera julpynt och lite julbak, himla fint! :)

Hur har eran 1:a december varit? :D