En stolt syster och lite annat sånt.

2012-06-30 | 18:43:31


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Tjenixen!
Jag är ledsen att jag inte har några intressantare bilder att bjuda på, men så är det just nu och jag hoppas att ni överlever ändå! :) Tänkte i alla fall bjuda på bilden ovanför och berätta att min bror kom hem ifrån Stadium Sports Camp idag. Det har känts supertomt här hemma utan honom i en hel vecka, haha! Men nu är han tillbaka och med sig hem fick han tröjan på bilden - han blev alltså utnämnd till gruppens bästa vän! Himla stolt blev jag då, haha! :] Fina bror! ♥

Idag träffade jag Isabelle och Linnea en stund. Vi planerade inför i morgon och på måndag, för vi ska nämnligen till Stockholm och gå på Grönalund! Vi tre och Fanny. Kommer bli himla kul tror jag! :D Jag tar med mig kameran, men jag vågar inte ta med mig den när vi går omkring på Grönan, så den får stanna i Isabelle's farmors lägenhet då. Men jag hoppas få några bilder från tågresan och kvällen innan och lite så! :) Annars kommer jag fota med mobilen, så det ordnar sig nog! ;)

Som ni kanske förstår så kommer bloggen hamna lite i skymundan under dom två närmaste dagarna, men jag tror minsann att ni kan hålla er och jag hoppas att ni stannar tills jag kommer tillbaka! :]

Ha det himla fint så hörs vi när vi hörs!

En sån där slödag

2012-06-29 | 18:08:24

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Det som har underhållit mig idag ser ni på bilden här ovanför ↑. Har för det mesta läst världens bästa Harry Potter, käkat choklad, pekat på telefonen och surfat runt på datorn. Har letat febrilt efter en mobilväska (ni vet en sån där fin i läder) till min HTC, men det finns nästan ingenstans! Det finns några få som jag skulle kunna tänka mig, men då ska det ju alltid vara någonting litet som felar... Aja, får se hur det blir med den saken.

Som sagt så har jag bara slöat hela dagen. Egentligen har jag gjort det hela veckan också. Kanske inte så värst underhållande, men det kan vara ganska skönt med slödagar ibland ändå. :)

Vad har ni haft för er idag? :)
Ps:/Glöm inte bort frågestunden! :]

En hejdundrande överraskning

2012-06-28 | 20:27:27

Idag när jag kom hem och loggade in på blogg.se såg jag att min statistik hade skjutit i höjden och att kommentarerna var fler än vanligt. Jag hade dessutom fått några fler följare via Bloglovin. Jag var helt förvirrad ett tag, vart kom alla ifrån liksom? Sen letade jag runt lite grann och hittade mitt inläggblogg.se's framsida! Åh, snacka om att jag blev glad! Vilken överraskning, min lilla blogg liksom! Inte nog med att jag nyss firade min 100:de följare via Bloglovin, utan nu hamnade jag även på framsidan! Tack så himla mycket till blogg.se och till alla er som har hittat hit och kommenterat med era fina ord! Tusen tack! :)

Jag kommer gå runt med ett leende på läpparna hela dagen, haha... :')

Ta mig till havet

2012-06-28 | 12:33:57

Alla bilder ät fotade utav mig.

Asså nu är det akut! Jag måste till havet och det är nu! Gud, jag får typ panik! Vid havet är den enda platsen där man verkligen kan känna sig levande. Jag måste till havet! Vet inte vart jag ska ta vägen, åååh! Värmen, lukten, ljuden, luften... Allt är så helt perfekt vid havet. Det spelar ingen roll om det är i den Svenska skärgården eller i det tropiska Thailand, hav som hav, allt är lika underbart! När jag blir vuxen så ska jag helt klart flytta till havet, annars kommer jag inte kunna hålla mig vid liv. Eller nåt sånt...

Jag har suttit och "hjärtat" massor av fina havsbilder på We♥It och det gör ju inte precis att abstinensen avtar... Så om ni vill drömma er bort lika mycket som jag så kan ni kika in på min We♥It och se alla underbara bilder!

Jag låter säkert helt galen, men åh ta mig dit nu!

Hemmagjord jordgubb- & rabarbersaft

2012-06-27 | 21:00:58



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår köpte vi en hel låda full med jordgubbar, så för att göra av med lite grann så gjorde jag och mamma egen jordgubb- och rabarbersaft idag! Eller ja, egentligen var det väl mest mamma som gjorde och jag smakade och fotade, men ändå... :) Det blev så himla gott! Och jag tycker att det är så fint med såna här stora glasflaskor! Då blir saften helt plötsligt ännu lite godare, haha... ;)

Nu ska jag fortsätta på jordgubbsspåret och käka jordgubbar med glass framför tvn där fotbolls EM visas. Spanien-Portugal i semifinal, tror nog att Spaninen tar hem det här! ;)

Ha det!
Ps:/Glöm inte bort frågestunden... :)

Nyklippt

2012-06-26 | 16:41:20




Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

Idag har Benson varit hos frisören. Så här såg han ut efter att vi varit och hämtat honom ↑. Han blir som en helt annan hund rent utseendemässigt när han har klippt sig! Jämför honom här med hur han ser ut på dom här bilder till exempel. Haha, helt sjukt! Men han är lika fin oavsett hur mycket päls han har på kroppen, världens bästa hund! ♥

Riktigt skönt för honom att bli korthårig nu till sommaren! Han blir lite extra sprallig när han har klippt sig (om det nu går att bli spralligare än vad han redan är?). Dessutom luktar han så himla gott när han har badats och schamponerats. Nog för att han luktar gott i vanliga fall också, men nu är han helt oemotståndlig... ♥

Finaste fuffe!

100 följare = frågestund och vlogg!

2012-06-26 | 11:11:47

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår kväll fick jag min 100:de följare på Bloglovin! Tusen tack alla tappra läsare, ni anar inte hur glad jag blir! :') Hundra följare är liksom ingenting jämfört med andra bloggare, men för min lilla blogg så betyder det hur mycket som helst! Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för mig... eller nåt sånt, haha! :')

För att fira det här lite grann så tänkte jag hålla en frågestund där jag svarar på frågorna i ett videoinlägg! Eftersom att det som sagt har kommit hit några nya läsare så kanske det är någonting ni undrar över och ni har ni alltså chansen att fråga! :) Blir det väldans massa frågor så delar jag nog upp det i ett videoinlägg och i ett vanligt inlägg. Blir det nästan inga frågor alls så svarar jag bara i ett vanligt inlägg. Men det ska nog inte vara några problem med det här, ni brukar vara super bra på att ställa frågor! :D

Fråga allt mellan himmel och jord så fixar jag ihop en video när det har kommit in ett gäng frågor! Vi kan väl säga om en vecka eller så, så har ni massor med tid att klura ut roliga frågor, haha! :]

Oj oj oj, jag kommer sååå ångra att jag lovat er det här, haha... Min första videoblogg, shit vad läskigt!
 Men äh, det blir as kul! :)
TUTA OCH KÖR BARA, IN MED FRÅGOR! :D

Ute i trädgården

2012-06-25 | 18:50:44

Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Igår eftermiddag gick jag ut och rastade macroobjektivet lite grann i trädgården. Det hade precis regnat, så på några av bilderna fastnade det några droppar och ett och annat blötdjur, ni vet såna som brukar komma fram när regnet nyss försvunnit. Här ovanför ser ni dom bilderna! ;)

Idag har det fortsatt att regna, så jag kände för att bara stanna hemma från allt idag. Men jag har ändå hunnit med och tränat lite grann, kollat på film och möblerat om i mitt rum. Superduper! :)

Nu ska jag alldeles trax äta, är helt utsvulten! Typ... ;)

Ha det!
Ps:/Nu funkar det inte att välja kategori till inläggen heller... Ifall ni skulle fundera över det liksom! ;)

After all this time? Always.

2012-06-25 | 15:45:23




Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag har en svart anteckningsbok av läder. I den finns det två sidor som jag fyllt med dom allra finaste citaten från Harry Potter. Detta måste nog vara en av dom finaste anteckningsböckerna någonsin, särksilt med det här fina innehållet. Det finns så många vackra rader i Harry Potter, såna som man blir alldeles varm i hjärtat av. (Herrejösses vad gammal jag låter nu, men kan inte låta bli!). Åh så himla superfint! ♥ Jag kan ju inte precis skryta med att min handstil är den finaste, men vad spelar det för roll när orden har en sådan innebörd? Vackert... :) ♥

Invigningen av SSC

2012-06-25 | 09:28:07

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Hej på er! Anledningen till varför jag inte bloggade igår är för att blogg.se var lite struligt. Jag kunde inte logga in och min plus många andras bloggar såg helt knasiga ut. Bilder försvann och allt var bara helt cp. Ett problem som jag fortfarande har är att jag inte kan centrera bilderna, men samtidigt ha texten åt vänster. Så det kommer se lite konstigt ut tills det har fixat sig, bara så ni vet! :)

Igår så var jag i Norrköping för att lämna av min lillebror på Stadium Sports Camp. För er som inte vet vad det är så är det typ Sveriges största sportläger för barn mellan 11 och 14 år. Där får man välja vilken sprot man vill "gå i" (innebandy för brorsans del) och så får man träna och ha kul och hitta på massor med roliga saker tillsammans med sin grupp och sina ledare i en hel vecka! 

Vi var också och kollade på invigningen för det hela, där bland annat Norlie och KKV uppträdde! Fick inga superbilder precis - det var ganska mörkt där inne och mitt teleobjektiv är inte det ljuststarkaste om man säger så. Ovanför ser ni i alla fall två bilder som jag vågar visa, haha... Överredigerade och så, men struntsamma! :)

Kommer kännas jättekonstigt att vara utan min bror i en hel vecka! Han har typ aldrig varit borta såhär länge innan, men jag är nog mer nervös för honom än vad han är, haha! Men åh vad avundsjuk jag är! Jag vill också åka dit, haha! :] Men åren har bara runnit iväg och nu är jag redan 15 och för stor för SSC. Det finns en lägervecka där dom som är 15 får anmäla sig till, men det är just den veckan som fotbollslaget är i Göreborg och kör Gothia Cup... Surt, men det är väl sånt man får ta antar jag. Jag tror i alla fall att broder min kommer ha superroligt! :)

Har någon av er varit på Stadium Sports Camp förut? :)

Blomkrabbspindel

2012-06-23 | 19:49:22


Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Igår var vi ute och plockade blommor till midsommarkransarna. På en prästkrage hittade vi den här lille krabaten - en Blomkrabspindel. Jag hade ingen aning om vad det var fört sort innan det var en som kommenterade min bild på Dayviews och skrev att den kallas för just Blomkrabspindel. Den är ganska cool den här, för den byter nämnligen färg beroende på vilken blomma den sitter på! Som ni ser på bilderna ovanför så har den försök efterlikna den vita och gula färgen på prästkragen för att försöka smälta in så mycket som möjligt. Himla coolt tycker jag! :) Om jag ska välja ut min favorit insekt så måste det nog vara Blomkrabspindeln, haha! :]

Midsommar bilder

2012-06-23 | 14:30:30

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Här har ni några bilder från gårdagens midsommarafton. Hade det kanonbra med supermycket god mat, roliga lekar, massor med bad, fotbollsspelande i blött gräs, fint väder, bra sällskap och så vidare. Precis som en midsommar ska vara! :) Tack till alla er som gjorde gårdagen toppen! :)

Vad gjorde ni på midsommarafton? Hade ni en bra dag? :D

Idag är det en sån där slapp dag. Vaknade ganska sent för att vara mig och nästan enda sen dess har jag suttit och redigerat bilder. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, men det visar sig väl! :)

Vi hörs när vi hörs, pusshej!

En midsommarhälsning

2012-06-22 | 14:02:41

Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

Ville bara kika in och säga glad midsommar och allt sånt där! Benson hälsar så gott han också, även fast han var väldigt skeptisk till den där midsommarkransen som matte tvingade honom att ha på huvudet. Snäll som han ä rsatt han i alla fall kvar tills jag fick några bilder. Fulsöta älsklingen! ♥

Om ett tag ska vi iväg till familjen Thulin och fira midsommar tillsamman med några andra. Blir nog superkul det! :) Jag tar med mig kameran (captain Obviously strikes again!) så i morgon så får ni se massor av bilder! :)

Ha en super bra dag/kväll/natt så hörs vi! :)

Pyttesmå fotbollsspelare

2012-06-21 | 19:21:06



Arkivbilder från 2008 och 2009.

Titta vad jag hittade när jag kollade igenom mappar med gamla fotbollsbilder! Gud så små vi var! Titta bara på oss, herrejösses så gulliga, haha! Egentligen var det ju inte så jättelängesedan, det har bara gått sisådär 3-4 år. Det är ju nästan ingenting! Har vi redan vuxit såhär mycket? Oj oj oj, tiden gå fort när man har roligt... Vi har förändrats något otroligt, det är en sak som är säker i alla fall, haha! :) Kan inte fatta att vi varit så småååå! :] Eller ja, jag var ju inte så jätteliten precis, som ni ser på den första lilla bilden och på den nedersta så var jag liksom två huvuden högre än alla andra... Skönt att nästan alla har vuxit ikapp vid det här laget i alla fall, haha! :) 

Kanske inte så roligt för er att se dom här bilderna, eftersom att ni inte känner personerna och inte vet vad vi har gått igenom tillsammans och så vidare, men jag kunde inte låta bli att ladda upp dom ändå! :)

Tänk vad länge vi har hållt ihop! 

En sån där mindre bra dag

2012-06-20 | 14:39:01

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag är det ungefär en sån här dag ↑. Bara så att ni vet liksom. Men det blir bättre, det blir det alltid. Måste bara få... känna såhär ett litet tag. Sen blir det bättre.

Idag är det i alla fall strålande väder. Så istället för att sitta här och bara sitta så ska jag lägga mig i solen ett tag. Ikväll kör vi sista fotbollsmatchen innan sommaruppehållet och Gothia Cup. Det här måste vi ta!

Får se ifall jag laddar upp bilder från festen som jag berättade om igår. Det blev närmare 300 pics, så även fast jag såklart inte tänker visa allihopa så kanske jag slänger upp några få. Men bara kanske.

Ha det fint och så! 

Tisdagen den 19:de

2012-06-19 | 15:24:02
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
Arkivbild från samma dag som dom här bilderna togs.
 
Morsning på er!
Idag har solen äntligen bestämt sig för att titta fram! Men det blåser ganska mycket ute, så den där sommarvärmen är inte här riktigt än. Men äh, jag ska inte klaga, den kommer när den kommer! :)

Idag har jag haft fullt upp! I förmiddags var jag nere på stan med Fanny och resten av dagen har bestått av fix och trix tills ikväll. Maja har nämnligen fyllt fjortis, så ikväll ska jag och några fler hem till henne för att fira lite i efterskott! Så som sagt har jag haft fullt upp hela dagen med att fixa lite grejer till henne!. Inget speciellt sådär, men tillräckligt för att det ska ta upp massor av tid. Men det är det värt och jag tror att kvällen kommer bli superrolig! :) Jag tar med mig kameran, så att jag har några bilder att bjuda på sen! :)
 
Nu ska jag fortsätta fixa och dona lite innan jag måste hoppa in i duschen och fixa i ordning mig själv också.
 
Ha det fint och så, så hörs vi sen! :)

Planer inför sommaren

2012-06-18 | 12:30:51
 
I sommar ska jag:
• Spela massor med fotboll.
• Fota som aldrig förr.
• Bada tills hela jag förvandlas tills ett russin.
• Sola och bli brun.
• Läsa fina böcker.
• Åka till Kolmården och fota.
• Titta på massor med fotboll.
• Vara knasig med knasiga vänner. 
• Ha super roliga stunder med världens bästa fotbollslag.
• Köpa nya, fina solglasögon.
• Åka till London.
• Titta på OS.
• Shoppa tills plånboken gråter floder.
• Mysa med världens underbaraste hund.
• Gå på loppisar och fynda massor med gamla, fina saker.
• Grilla med fina vänner i solnedgången.
• Åka ut på spontana utflykter.
• Cykla.
• Gå barfota.
• Föräta mig på glass.
• Bada i regnet.
• Fylla på min arm med massor av färgglada armband.
• Skriva ner fina saker i min fina anteckningsbok av läder.
• Bada med hunden.
• Fota mer landskapsbilder.
• Lära mig spela bättre gitarr.
• Slösa pengar på Ben & Jerry's.
• Titta på bra filmer.
• Äta jordgubbar.
• Tälta.
• Åka till Göteborg och spela Gothia Cup.
 
Listan kan göras väldigt lång, men framför allt ska jag njuta av att vara ledig och ta dagarna som dom kommer! 
 
Har ni några sommarplaner att dela med er av? :) 

Sommarlovets första frukost

2012-06-16 | 11:33:51
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
 
Superhärligt att vakna upp till en mörk värld där regnet bara öser ner! Ja, fast nej... Inte världens bästa start på sommarlovet om man säger så. Men äh, man ska inte deppa bara för lite dåligt väder! Muntrade upp mig själv genom en supergod frukost som bestod av jordgubbar med mjölk och en och annan Nutella macka, haha! :] Så var den morgonen räddad i alla fall! ;)
 
Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på. Blir väl att slå på någon bra film eller nörda tv-spel eller läsa någon fin bok. Eller något helt annat. Vi får se helt enkelt! :) Ikväll ska vi i alla fall iväg till familjen Hult och käka, superbra! :)
 
Vad har ni för er idag? Hur är vädret hos er, har ni någon sommarvärme där ni är? :)

Avslutningsbilder

2012-06-15 | 16:38:33
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
Med lite verierande redigering sådär... 
Dom bilder utan vattenstämpel har min pappa fotat.
 
Här har ni några fler bilder från dagen som vi tog när både jag och min bror hade kommit hem från våra olika skolavslutningar. 
 
Det känns verkligen helt sjukt att vi har sommarlov! Har inte riktigt fattat det än och det kommer nog ta ett tag innan jag gör det, haha... Men det ska bli riktigt skönt att vara ledig från allt och alla, slippa tänka på allt plugg och bara göra vad man känner för. Himla bra det här med sommarlov! ♥
 
Den här sommaren kommer bli ganska så händelserik. Jag tänkte skriva ihop en liten lista på allt som ska hittas på, så kan jag dela med mig av den här sen om ni vill? :)
 
Nej, nu ska jag ner och ta ett glas med iskall cola! Ha det fint! :)

Skolavslutningen 2012

2012-06-15 | 15:33:09
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
 
Äntligen säger jag bara! Gud så skönt med skolavslutning, lika roligt varje år! Men denna var nog en av dom bättre skolavslutningarna, för om man bortser från det halvdana vädret så hade jag det i alla fall super bra tillsammans med dom på bilderna ovanför (+ några till). Efter själva skolavslutningen med kören som sjöng och betygen som delades ut så drog vi alltså ner på stan och fikade. Ikväll kommer några vänner till familjen hit och käkar och tittar på fotboll! Himla bra start på lovet det här alltså! :) Känns bara så himla overkligt att vi nu är lediga i två hela månader... 
 
Jag tänkte visa er lite fler bilder från dagen i ett senare inlägg, måste bara redigera klar alla foton först! :)
 
Ha det toppen så hörs vi snart!

Snart, alldeles snart...

2012-06-14 | 21:56:32
Super duper gammal bild från 2009.
 
Idag var det våran sista skoldag i hela 8:an. I morgon kör vi på skolavslutning och sen går vi in på det 2 månader långa sommarlovet! Herrejösses så skönt det ska bli! Känns himla overkligt faktiskt, vart har tiden tagit vägen liksom? Känns som om vi nyss började i 8:an och det är inte långt kvar innan vi börjar vårat sista år i grundskolan. Tiden flyger iväg när man har roligt, för det har vi verkligen haft, även om det har varit mycket slit inblandat. Jag bytte ju dessutom skola för ungefär en månad sen och det ångrar jag inte för en sekund! :) 
 
Men som sagt: skolavslutning i morgon och efter den drar jag antagligen ner till Stadsparken och käkar glass med några fina vänner för att inviga sommarlovet! Jag kommer ha med mug kameran under dagen, så jag hoppas attt jag kan bjuda på några härliga bilder sen! :) 

Hur är det med er, har ni gått in på sommarlov ännu? :)

Förändringar

2012-06-14 | 14:31:02
Printscreens.
 
Som så många andra har jag också fått chansen att prova den nya versionen av blogg.se. Jag fick något meddelande idag om att jag hade skrivit upp mig någonstans som "testperson", men vad jag kan minnas så har jag aldrig fyllt i att jag vill vara med på det här, men aja, kör på ändå! :)
 
Det första jag tänkte när jag såg den nya blogg.se var ett rent och skärt "NEEEJ!". Jag är inte så förtjust i förändringar precis... Men nu när jag har kollat runt ett tag så blir det bara bättre och bättre för varje ny grej jag hittar! Nu kan man t.ex ladda upp flera bilder samtidigt (äntligen!) och så ska man snart kunna svara på kommentarer direkt på bloggen (äntligen #2!). Det och alla andra nya funktioner plus det snygga utseendet gör nog att jag kommer vänja mig och trivas med det här ganska snart! :) Det kommer nog ta ett tag att förstå mig på allt, men tillslut kommer nog allt falla på plats! 
 
Är det någon av er som också provar det nya blogg.se? Vad tycker ni om det i såna fall? :)

OS-biljetter

2012-06-13 | 15:42:35

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Dessa kom med expressbud hem till oss idag. Biljetter till båda OS-finalerna i fotboll! Som jag har berättat förut så ska vi till England/London i sommar och alltså kolla på Olympiska spelen 2012 bland annat. ASSÅ ÅH HERRE MIN SKAPARE VAD JAG LÄNGTAR!! Herrejösses, gud vad kul det här ska bli! Tänk vilken upplevelse vi kommer vara med om, helt sjukt vad häftigt det kommer bli!

På herr finalen så kommer vi sitta på långsidan ganska högt upp, med utsikt över hela Wembley Stadium. På dam finalen därimot så sitter vi nästan enda längst ner! Hohohohihi, fett med awesome! :')

Nej men vadå, jag är inte alls exalterad, inte det minsta... Okej, fast jo, typ super mega mycket! Gud vad jag längtar till den 7 augusti, då drar vi!

Åh vad kul det kommer bli! :D

Maskeradbrännboll

2012-06-13 | 15:19:09







Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Fotograf: Alla möjliga...
Kul att man gör samma min på typ alla bilder också, haha!


Gud vilken rolig dag! Alla 8:or på skolan hade maskeradbrännboll och dom som hade klätt ut sig var himla snygga ska ni veta! :] Jag är den störda Typical Svensken som ni ser på bilderna och bland mig fanns massor av hippies, hula-hula dansere, en kyckling, ballongtuttar och massa fler! Själva brännbollen gick ju inte speciellt bra för våran klass, men vad gör det när vi hade så himla roligt? Vi var ju helt klart snyggast på planen också! :) Som sagt, riktigt bra dag! 

Snart ska jag ta någonting att äta innan vi rullar mot Malmköping för att köra fotbollsmatch!
Ha det bra! :)

Jeansskjorta

2012-06-12 | 17:56:23

Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

Skoldagarna dom sista veckorna innan sommarlovet är så himla bra! Som idag till exempel: vi hade tre lektioner, där vi kollade på film på två av dom och städade ur skåpen på den tredje. Efter det fick vi sluta redan vid 11, hur skönt är inte det liksom? :) Så resten av dagen har jag tillbringat nere på stan tillsammans med några fina vänner! Jag var bland annat på jakt efter en vit skjorta att ha på skolavslutningen, men det verkar inte finnas en enda i hela Katrineholm! Men jag lyckades i alla fall få med mig en jeansskjorta från H&M. Jag får se om jag har den på avslutningen istället eller ifall jag hittar någonting här hemma. Vi får se hur det blir helt enkelt! ;)

Just nu sitter jag och kollar på Grey's Anatomy och ska fortsätta med det ett tag till.

Ha det fint! :)

En svensk måndagskväll

2012-06-11 | 19:37:58


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
Gulligt värre!


Ikväll bänkar vi oss i tv-sofforna och för att se Sverige kicka igång deras premiärmatch i fotbolls EM. Fotbollstokiga och sådär töntigt svenska som vi är i min familj så klär vi oss såklart i blågult och laddar upp med svenska jordgubbar och mjölk! Toppen bra måndagskväll ifall ni frågar mig! :)

Ni hjälper väl till att heja fram Sverige till seger ikväll va? :D

120611

2012-06-11 | 14:13:03

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag hann precis kliva innanför dörren när hela himlen bröt upp i världens regnskur. Nu smattrar det så mycket på mina fönster så att dom nästan spricker. Jag tycker om regn, eller i alla fall ibland. Det är faktiskt ganska mysigt och något av det bästa som finns är lukten av blöt asfallt! Men jag hoppas ändå att det här vädret hinner dra förbi tills på fredag. Det skulle ju vara skönt med en skolavslutning i sol och värme liksom... :)

Snart ska jag ta någonting att äta och sen åker jag ner till fotbollsplanen för att kolla på min träning.
Själv ska jag alltså inte vara med på grund av min hals och den dumma förkylningen som inte vill ge sig. Sen så ska vi antagligen få tårta efter träningen idag! Efter varje nickmål som vi gör på match så belönas vi med tårta som tränarna bakar, haha... :]

Ni får ha det så bra, hej svejs!

En analog Canon

2012-06-10 | 15:44:04



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Titta vad pappa hittade i våran källare igår! En super gammal analoga kamera som vi använde för herrans år sedan. Eller ja, "vi" kanske är fel ord att använda, eftersom att jag var pytte mega liten när den här kameran användes. Det satt till och med kvar en filmrulle i, så nu behövs det bara ett par batterier så ska det nog kunna gå att fota med den här! Spännande, har aldrig fotat analogt förut! :) Fin är den ju dessutom, älskar gamla kameror! ♥

Så nu hänger denna gamla Canon så fint bredvid min andra analoga kamera. :)
Jag hoppas kunna hitta några fler under sommaren, tänk vad fint det skulle vara med värsta samlingen av analoga kameror! :] 

Whoopies

2012-06-09 | 18:17:07


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II


Som jag skrev i förra inlägget så planerade jag att slänga ihop några whoopies denna mulna lördag. Sagt och gjort, fram med alla ingredienser och bunkar och plåtar och några timmar senare blev resultatet ca. 20 stycken whoopies med blå frosting. Super söta och super goda! :)

Tänkte dela med mig av receptet i fall det skulle vara någon av er som känner er sugna:
60 gram smör eller margarin
4 msk olja, till exempel rapsolja
2 ½ dl farinsocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl mjölk
60 g smör/margarin
4 msk olja (t.ex rapsolja)
2 ½ dl farinsocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl mjölk

Frosting:
50 g smör
250 g florsocker (=½ paket)
1 ½ msk vaniljsocker
1 msk vatten
Karamellfärg

• Sätt ugnen på 200°C
• Vispa ihop smör, farinsocker och olja.
• Blanda ner ägg och vaniljsocker.
• Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver i en separat bunke. Tillsätt mjölblandningen i smeten, lite grann i taget på låg hastighet.
•  Häll i mjölken och blanda tills smeten är slät
• Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper (tänk på att inte göra allt för stora kluttar, dom jäser i ugnen sen). Om kluttarna skulle bli lite toppiga, så blöt bara fingret och tryck ner topparna.
• Ställ in plåten i ugnen och låt kakorna grädda i ca. 7 minuter.
• Låt dom sedan svalna.
Frosting: Vispa smöret så att det blir mjukt.
• Häll i lite florsocker i taget, samtidigt som du vispar på låg hastighet.
• Tillsätt vaniljsocker och vatten.
• Häll i karamellfär i valfri färg. Ju mer karamellfärg du häller i, dessto mörkare blir färgen.
• Vispa smeten i medel hastighet tills frostingen tjocknar till.
• Spritsa eller bred ut frostingen över hälften av kakorna och använd resten som "lock".
KLART! ♥

Som sagt så tog det ett tag att baka dom här whoopisearna, men det var det värt, för goda blev dom allt! :) Dom är ju så himla söta också, haha! :]

Räddare i nöden

2012-06-09 | 14:24:20

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Imorse vaknade jag upp med värsta halsontet, så jag har för det mesta gått omkring och tyckt synd om mig själv idag... Okej, så illa är det kanske inte, men jag blir bara så himla rastlös och jobbig när jag är sjuk eller inte mår helt hundra. Men alla vet ju att glass är den optimala boten mot halsont, så vilken tur för mig att vi har en hel låda full av GB glass i frysen här hemma! :]

Istället för att gå runt som en zombie hela dagen så tänkte jag faktiskt hitta på någonting. Tror faktiskt jag ska ta och baka whoopies eller nåt, det är ju trots allt inte så ansträngande och förhoppningsvis får vi någonting gott att mumsa på sen! :)

Om woopiesarna inte blir världens katastrof så kommer dom upp här i ett inlägg lite senare! ;)

Ha det fint så länge!

Sovmorgon och lite sånt

2012-06-08 | 08:40:21

Canon EOS 600D | Canon Zoom Lens EF-S 18-35mm
Arkivbild.


Idag känner jag mig lite såhär ↑. Men vad gör det när vi har sovmorgon till 12.15, vi avklarade sista provet i hela 8:an igår och att vi går in på sommarlov om exakt en vecka? Inte speciellt mycket, så antar att det bara är att rycka upp sig... Som jag och Isabelle skulle ha sagt: make your life more pink and fluffy! Får väl köra på den idag... :)

Nej men som sagt så har vi ju en hejdundrans lång sovmorgon idag. Kvart över tolv börjar vi och då har vi bara två lektioner (idrott och engelska) innan vi slutar för dagen. Kanske inte sådär jättevärt, men vi slipper ju i alla fall förmiddagens alla lektioner! 

Så strax ska jag ner och äta frukost och sen ta en tripp till banken och fixa mitt ID-kort. Måste ha ett när vi åker till Gothia Cup i sommar med laget. :) Sen har jag faktiskt ingen aning vart denna fredagen kommer ta vägen, men det visar sig väl...

Ha det fint!

9:de födelsedagen

2012-06-06 | 20:50:31

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den 6 juni 2003, på Sveriges nationaldag, kom denna underbara hund till världen. Idag är det hela 9 år sedan och enda sen jag har var 6 år gammal så har Benson funnits i mitt liv. Kan inte förstå att 9 år kan gå så himla fort! Nu hoppas vi på ännu fler underbara år tillsammans. Benson är något av det absolut bästa som hänt mig i hela mitt liv, gud vad jag älskar denna varelse!

Grattis på födelsedagen min fina, knäppa, älskade vän! ♥

Paddling med klassen

2012-06-05 | 15:16:16

HTC Sensation

Jösses vilket dygn det här har varit alltså! Vi har paddlad i storm, gått på grund med kanoterna, sovit i super trånga vindskydd, grillat hamburgare i regnet, skrattat och snackat om allt mellan himmel och jord, sjungit, letat kottar, grillat marshmallows på fiskespö, nästan sovit på vindskyddstaket i regnet, kastat godis, paddlat hem i One Piece och sjukt mycket mer! Det har varit riktigt roligt om man bortser från det äckliga vädret som bestod av regn, regn och åter regn... Men även fast både vi och packningen blev dyblöta så höll vi humöret uppe och lyckades ta oss ca. 3 mil med kanoterna. Duktigt klass det där! :)

Jag hade ju lovat er att uppdatera min Instagram under dygnet som bloggen fick stå tom, men där vi befann oss fanns det nästan ingen som helst täckning... Men jag bjuder på några goa bilder här på bloggen istället! ;)

Nu ska jag lägga mig i soffan framför tvn, för gud vad trött jag är!
Tjingeling!

Måndag morgon

2012-06-04 | 06:37:14


Godmorgon!
Jag ska alldeles strax äta frukost och sedan packa det sista innan jag knallar iväg till skolan. Runt 11 någon gång ska vi i klassen befinna oss nere vid Djulösjön där ett gäng kanoter väntar. Som jag skrev igår så ska vi alltså ut och paddla hela dagen och sedan övernatta någonstans för att sedan paddla vidare imorn. Kommer nog bli super roligt det här! :D

Men jag vågar inte ta med mig kameran, ifall den skulle få för sig att trilla ur kanoten eller nåt (gud vilkan mardröm!) men som jag också skrev igår så tar jag med mig mobilen, så några bilder därifrån ska ni nog kunna få sen! :) Annars kan ni ju alltid följa mig på Instagram om det skulle vara så! ;)

Så ja, jag skulle egentligen bara kika in och säga att det här blir det ända inlägget nu två dagar framöver, men jag tror att ni överlever! :)

Ha det fint så hörs vi när jag kommer hem!

Big Ben in a puddle of water

2012-06-03 | 14:46:57

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
Ännu en bild från igår.


Vädret ser ungefär exakt likadant ut som igår. Regn och rusk är det vi får stå ut med just nu. Men solen lyckades faktiskt tränga sig igenom det tjocka molntäcket för en stund sedan, men strålarna försvann lika snabbt som dom kom. Hoppas verkligen att vädret blir bättre tills i morgon, för då ska vi ut och paddla och övernatta i skogen någonstans med klassen. Visst, man dör inte av lite (eller ja, ganska mycket) regn, men det skulle ju såklart vara roligast ifall det var varmt och soligt ute! :) Inte så troligt att vädret ställer om på bara en dag, men hoppet är det sista som överger en, så man vet ju aldrig! ;)

Så idag har jag varit och handlat och packat inför i morgon. Kommer nog bli as roligt att vara ute och paddla med alla fina i klassen! :) Jag vågar dock inte ta med kameran, eftersom att vi ska ha all packning i kanoterna så vågar jag inte chansa ifall kameran skulle råka drutta i. Men mobilen följer med, så jag kommer nog ha några bilder att bjuda på när jag kommer hem i alla fall! ;) Om inte annat så ska jag försöka uppdatera lite grann på Instagram under morgondagen och kvällen. Där kallar jag mig för esmeeden, så ni som känner för det får jättegärna följa mig! :D Annars kommer det nog som sagt upp mobilbilder här på bloggen ändå. :)

Nu ska jag packa det sista och sen får jag se vad jag hittar på! :)

Ha det fint!

En regnig dag

2012-06-02 | 21:39:51




Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag har det regnat och blåst och regnat lite till. Grannarna måste ju ha trott att jag var störd eller nåt, när jag gick runt där i regnet och kylan med mitt orangea paraply och kröp runt i vattenpölarna, men det får dom gärna tycka i såna fall, haha! :) Tycker faktiskt att det är himla mysigt att fota ute när det regnar, om man bortser från dom otroligt kalla fingrarna man får med sig in sen.

Förutom att jag har varit ute och rastat kameran i regnet så har jag spelat fotbollsmatch (som vi vann med 4-1, sjukt gött!), kollat på en fin Harry Potter film, spelat tv-spel med min lillebror och ätit massor med godis. Mysig lördag det här! :)

Verklighetstrogna färger med rätt vitbalans

2012-06-01 | 19:28:45


Jag tänkte dela med mig av ett litet fototips så här på kvällskvisten! Vissa av er kan säkert redan det här, men för er som inte gör det så kanske ni får lära er någonting nytt! :)

För att få färgerna i din bild att se mer verklighetstrogna ut så kan det vara bra att veta hur man ska ställa in sin vitbalans! Som ni ser på bilderna ovanför (som är oredigerade och fotade med exakt samma inställningar) så skiljer det sig väldigt mycket i färg och toner beroende på vilken vitbalans man har. Vitbalans är alltså det i kameran som mäter av färgerna i bilden.

På dom flesta kamerorna så finns det 8 olika vitbalanser man kan välja: Automatisk, Dagsljus, Skugga, Moln, Glödlampa, Lysrör, Blixt och Egen vitbalans. Dom olika vitbalanserna passar olika bra beroende på i vilka ljusförhållanden man befinner sig i. Om man till exempel fotar ett motiv i skuggan så ska man ställa in vitbalansen på just Skugga (som ni ser på bilderna ovanför så har bilden med Skugga som vitbalans mest realistiska färger, eftersom att bilden är fotad i skuggan). Är det soligt ute så passar det oftast bäst med vitbalansen på Sol. Ja, ni hänger med? :) Självklart är det inget som säger att man måste använda Moln när det är mulet ute och så vidare, utan det avgör man ju själv vad som ser bäst ut. :)

Dom flesta som inte vet om det här med vitbalans brukar ha Automatisk som förinställt på kameran. Då blir det att kameran hela tiden försöker anpassa sig själv efter ljus och toner, vilket inte alltid blir korrekt (som ni ser på bilden ovanför så är den Automatiska vitbalansen inte lika verklighetstrogen som den med Skugga). Man kan dessutom ställa in sin egna vitbalans. 

För att ändra vitbalans på kameran så klicka på knappen där det står WB. Den sitter på olika ställen beroende på vilken kamera man har, men om man inte hittar den får man helt enkelt kolla upp det i manualen. :)

Hoppas att ni förstod allt och att ni lärde er någonting nytt! :) Om det är något ni funderar över eller så så är det bara att kommentera! :)

Första juni, 8 grader och regn

2012-06-01 | 15:37:22

Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/1.8 Di Macro 1:1
En bild från idag, resten sparar jag till någon annan gång! :]


När man tittar ut genom fönstret kan man absolut inte tro att vi redan är inne i den första sommarmånaden. Det blåser, regnar och det är verkligen svinkallt ute! Vart tog den underbara sommarvärmen vägen?! Hoppas verkligen att den bestämmer sig för att komma tillbaka så snabbt som möjligt, vill ju ha underbart väder dom här sista dagarna i skolan liksom! :) Bara 14 dagar kvar till sommarlovet, iiihi!

På tal om skolan så hade vi en riktigt soft dag idag. Vi skulle egentligen varit ute och gått hela dagen, men på grund av det usla vädret stannade vi inne och kollade på film istället. Redan vid 11 fick vi sluta, så den här fredagen kickades igång redan då! :) 

Har inga direkta planer för resten av dagen precis, så vi får väl se hur den slutar. :)

Ha det bra!