Kossa mu

2012-07-30 | 19:28:10
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8 

Efter att jag hade fotat dom här bilderna så stannade vi som sagt vid en kohage. Det var inte så himla bra ljus ute eftersom att klockan var strax efter 21 och solen började gå ner. Men då är det tur att man har två ljusstarka objektiv! :) Det var himla roligt att fota kossorna med vidvinkelobjektivet (dom två mittersta bilderna). Dom ser så himla roliga och gulliga ut då, haha! 

Åh, jag vill ha en egen kossa! :]

A drop in the ocean

2012-07-30 | 11:49:30
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Härom kvällen (rättare sagt i fredags) så åkte jag till en sjö tillsammans med pappa för att fota solnedgången. Just den var inte så mycket att ha, så istället roade vi oss genom att kasta stenar i vattnet och fota det sjukt snygga stänket. Är det bara jag eller ser det ut som dansade människor på första och sista bilden? :) 

Jag har några fler såna här bilder ifall ni skulle vilja se? Dom fotades liksom mer i själva solnedgången (den som egentligen inte var så speciell) så vattnet var alldeles oranget och fint! Säg bara till så laddar jag upp dom också! :)

På vägen hem åkte vi förbi en kohage med massor av kossor (nähe?) och jag kunde inte låta bli att stanna och knäppa några bilder på dom också, haha! :3 Jag ska redigera dom bilderna så får ni se dom lite senare! :)

Jag och en vän

2012-07-29 | 21:51:33
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
Hmm, kvalitén försämrades sjukt mycket vid uppladdningen... Gör som vanligt och skyller på blogg.se... :]

Idag tog jag med Isabelle ut på en liten fotorunda. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, vi hann bara ta några halvdana bilder innan det började regna och vi var tvunga att dra vidare för att inte kameran och allt annat skulle flyta iväg. Eller nåt sånt. :) Istället fotade vi lite hemma hos henne och efter det tog bagarna i oss över och vi knådade ihop några supergoda kakor! Eller ja, smeten blev god i alla fall! :) 

Just har jag lite av en foto/redigeringssvacka, så bilderna är inte dom bästa, men så får det bli ibland. 
Bara så ni vet liksom! :)

Frukostdags

2012-07-29 | 10:50:11
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

En alldeles färsk bild från dagens frukost. Benson är så himla duktig när det gäller att vänta på maten. Han vet att han inte får springa fram och bara gluffsa i sig, så han sätter sig snällt några meter bort medan man häller upp maten i skålen. Sen sitter han där med den där underbara blicken ända tills man säger "varsågod!". Idag var han så hungrig och sugen på maten och brödkanterna som låg i skålen att han till och med satt och dregglade, haha! Världens duktigaste och finaste hund! ♥

Angående bilden så provade jag en ny redigering med lite vintagestil sådär. Jag har inte bestämt mig ifall jag tycker om den eller inte, vad tycker ni? :)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det är soligt och varmt ute, men jag är fortfarande inte frisk, så det blir inget bad för min del idag heller. Himla segt att vara sjuk så här på sommaren! Men jag antar att man får göra det bästa av det hela. Jag kan ju till exempelt passa på att sola lite grann medan jag funderar på vad det ska bli av den här dagen! ;)

Ha det!

Marstrand

2012-07-28 | 22:07:14
Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11/1.8 | Tamron AF 79-300/4-5.6 SP Di VC USD | Canon EF 50/1.8 II

Förra veckan när vi var i Göteborg på Gothia Cup så blev jag sjuk. Jag blev så pass sjuk och fick så pass hög feber att jag varken fick eller kunde sova med dom andra i fotbollslaget (för risk att smitta dom), så istället sov jag hos min familj som bodde på ett vandrarhem.

Dagen efter tog vi en liten tripp över till Marstrand. Det var en supermysig ö med fin utsikt och underbart väder! Vi åt massor av glass, drack läsk och köpte fish n' chips i tidningspapper. Ett skönt avbrott från allt annat som var, och även fast jag ännu inte har blivit helt frisk än (himla seg förkylning det här!) så tror jag nog att det lindrade lite just för stunden! :)

Snöre, klädnypor och fina fotografier

2012-07-27 | 13:35:11
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag har länge tyckt att mitt sovrumsfönster sett alldeles för tråkigt ut. Jag har funderat och funderat på vad man kan göra för att liva upp det lite. Häromdagen kom jag på idén till det ni ser här ovanför - att hänga upp några av mina favoritbilder! Ni kanske kommer ihåg mitt fotoskåp som jag fixade till för ett tag sen? Blev lite inspirerad av det och ville få upp fler av mina bilder i mitt rum, så nu hänger dom där i klädnypor på ett snöre! :) Det var svårt att bestämma sig vilka bilder jag skulle välja, men sen kom jag ju på att man kan byta ut dom när som helst! :)

En enkel lösning för att piffa upp sitt fönster lite grann! :)

Ut i vår hage

2012-07-26 | 20:31:52
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag träffade jag Fanny en stund. Vi cyklade, klättrade upp för berg, klappade kossor, räddade fjärilar och andra såna där spännande saker. Kossorna var himla söta, särksilt den lilla kalven som kom springandes mot oss när vi kom fram till hagen! Jag älskar kortänk att ha massa fluffiga kossor att gosa med hela dagarna, haha! :]

Tillslut blev vi (läs: jag) i alla fall så tötta så att vi var tvunga att gå istället för att cykla. Jag får väl skylla på min förkylning eller vad det nu är för skit som jag har haft i flera veckor. Bajs på den säger jag bara.

Aja, skaplig dag i övrigt. :) 
Nu ska jag ner och titta på fotboll som sänds på tv, vi hörs! 

PS://Blogg.se dampar mega mycket just nu, ifall det skulle vara strul med bloggen eller nåt.

Let's go to the beach!

2012-07-25 | 20:01:36
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag var det första gången på länge som det var sån där äkta sommarvärme ute! Såklart tog vi vara på dagen och åkte iväg till Hjälmaren för att sola och bada! Så grymt underbart med sånt här väder, mer av sånt tack! ♥ Himla skönt att äntligen kunna bada igen. Jag har bara badat 3 gånger på hela sommaren, och det är verkligen inte okej! Men som sagt, idag passade vi på att bada riktigt mycket för man vet ju aldrig hur långt tid det tar innan solen tittar fram igen! :)

Om 45 minuter börjar Sveriges första fotbollsmatch i OS så hela familjen kommer sitta bänkad för att heja! Hoppas verkligen att dom kommer till OS-final, för den ska ju vi se på plats i London den 9 augusti! Vill ni veta mer om det så kan ni kika in kategorin som heter England 2012. :)

Ha det gött!

Kubbspelande, äppelkrig och födelsedagsfirande

2012-07-24 | 22:41:27
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag är det den 24 juli och det betyder att vi har firat min mammas födelsedag hela dagen! Himla trevligt att ge bort presenter, käka grillad mat och jordgubbstårta, kasta äpplen på varandra, spela kubb och ha det allmän familjemysigt! :) Och superstort grattis till min älskade mamma! ♥

Bloggens kanske kortaste inlägg, men såna måste man ju också ha ibland! :)
Hejsvejs!
 

Kolmården VII

2012-07-23 | 19:29:28
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Här har ni dom tre sista bilderna från Kolmården. Det blev ett gäng bilder kan man säga, var tvungen att dela upp dom i hela sju olika inlägg för att det inte skulle bli för mycket på en gång. Så nu finns det massor av Kolmården bilder här på bloggen! Vill ni se fler så kan ni kika in på kategorin Djurfoton. :)

Vargar är himla fina dom! ♥

Älskade hund

2012-07-23 | 15:00:07
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Det som jag saknade mest under veckan på Gothia var helt klart den här finaste muppen ↑. Helt sjukt asså, vi var bara borta från varandra i en vecka och ändå saknade jag honom som in i helskotta! Men det verkar i alla fall som att han har haft det bra på Åkervikens hundhotell som han bodde på. Dom berättade att han hade skött sig jättebra och att han var en av dom lugnaste hundarna där. Herrejösses, Benson som är en av dom spunkigaste hundarna jag känner, haha! Men han är faktiskt lydig, det är han. Vi möttes av massor av pussar när vi kom och hämtade honom och det första han gjorde när han kom hem var att springa och knida sig mog soffan och rulla sig ute på gräsmattan, haha! Älskade hund! ♥

Om bara 15 dagar är det dags förr oss att åka iväg igen. Även denna gång blir vi borta en vecka som ska spenderas i England. Så himla jobbigt att vi måste lämna bort honom igen! Men så blir det när man inte har hundvakt. Det känns i alla fall skönt att han trivs så pass bra på det där hundhotellet, känns mycket tryggare att lämna bort honom då, även fast det är sjukt jobbigt!

Man vill ju alltid det bästa för sina älskade! ♥

Amerikanska pannkakor eller något i den stilen

2012-07-23 | 10:51:17
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Imorse när jag vaknade var jag så himla sugen på pannkakor, så jag tog mig ner till köket för att steka några. Det blev några plätt slasch amerikanska pannkakor-liknande figurer som smakade helt okej även fast dom såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig. Men det är ju insidan som räknas, eller hur? ;) Körde på med massor av sirap, så då slank dom ner ganska lätt i min mage! :)

Idag är det mulet och grått och kallt och här sitter jag och är fortfarande sjuk sen några dagar tillbaka. Såna här dagar är perfekta för lite bildredigering och The Sims nördande, så så får det nog bli! :)

Ha det fint!

Gothia Cup 2012

2012-07-22 | 21:38:32
Dom nedersta bilderna är fotade med mobilen och dom utan vattenstämpel är fotade av pappa.

Efter en hel vecka i Göteborg på Gothia Cup så är man skapligt sliten kan jag säga! Det blev faktiskt inte lika bra som jag hade tänkt mig - själva fotbollsspelandet gick rent ut sagt åt skogen och allt var för det mesta bara kaos (laget var inte riktigt på topp, inte på något plan) men vi hade i alla fall roligt! Det som jag kommer minnas mest är nog invigningen som var himla mäktig, dom Italienska killarna som vi lärde känna, alla underbara skratt, stämningen i Göteborg, fotbollslirandet med nya vänner långt in på kvällarna, Liseberg och allt annat fint. Det som har varit sämre med dom här senaste dagarna är att man har så sjukt ont i hela kroppen, att vi inte pesterade som vi brukar göra på fotbollsplanen, att det var lite halvdant i laget (alldeles för invecklat och "privat" för att ta upp här) och att jag blev sjuk och fick feber i slutet av veckan. Men som sagt, även fast jag blev lite besviken så har vi som sagt haft roligt! Får hoppas på att vi kan åka dit nästa år igen så vi får ta igen allt som inte blev som det skulle ha blivit. 

Här ovanför ser ni bara några få av dom bilder som fotades under veckan. Jag vågade inte ha med mig kameran överallt (med tanke på alla dessa stölder) så jag fotade bara med den under första dagen och på invigningen. Resten av veckan fick mobilen hjälpa mig att föreviga stunderna. :) Vill ni se fler bilder så finns det, men det är mest fotbollsbilder som pappa har fotat. Jag kommer i alla fall visa några bilder från invigningen, för den var verkligen himla frän! Men som sagt, det är bara säga till ifall ni vill att jag laddar upp fler! :)

Under veckan som jag har varit borta så har det vält in med massor av fina kommentarer, så nu ska jag sätta mig och svara på dom! ♥

Hej med er! :)

Vad gör vi? Nu kör vi!

2012-07-15 | 08:50:22
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Ungefär en hundratusendel av all min packning | Världens snyggaste klubbmärke | Artikel om vårat lag inför Gothia.

Nu jäklar! Idag gäller det. Klockan 13.06 går tåget ner till Göteborg och där kommer vi sitta, ett 20-tal toktaggade fotbollsspelare! Det här kommer bli så grymt himla fett, shit vad vi har längtat efter det här! Världens härligaste lag, massor med fotboll, nya vänner, Liseberg, grillning, invigningen, bad, skratt och tårar. Kan väl inte bli mycket bättre än så?

En helt vecka kommer vi vara borta, vilket betyder att detta är mitt sista inlägg innan jag åker. Vi kommer hem på lördag nästa vecka, så först där efter kommer jag ha tid att uppdatera igen. Jag har tyvärr inte hunnit fixa några tidsinställda inlägg åt er, men jag hoppas verkligen att ni är här och väntar på mig när jag kommer tillbaka? :] Det är ju trots allt bara en vecka... :) Nu har ni ju all tid att kolla igenom den långa videobloggen eller dett ännu längre inlägget med resten av era svar, om ni inre redan har gjort det! :]

Jag kommer nog att försöka uppdatera Instagram lite då och då i alla fall, så ifall ni vill se vad vi har för oss där nere så är det bara söka upp esmeeden and make that blue button green! :)

Ni få ha det så himla super bra, för det ska fan vi ha! :D
Gothia Cup, here we come!


Svar på resten av era frågor

2012-07-14 | 16:55:28
Nu tänkte jag svara på dom frågorna från frågestunden som jag inte hann med i videobloggen. På tal om den så har jag fått några väldigt fina kommentarer, himla kul att ni tycker om den! :] Men precis som den så blir detta inlägg väldigt långt. Ifall ni inte orkar eller hinner läsa igenom allt nu kan ni ju liksom spara det till något tillfälle då ni inte har någonting annat för er! :)

Men i alla fall, nu kör vi på dom sista frågorna! Hey ho lets go!

Vilken var din första kamera?
Jag har "bara" haft två kameror, den jag har nu och min första som var en Canon EOS 400D. 

Är Canon EF 50/1.8 II värt sitt pris och skulle du rekomendera det?
Det är det verkligen! Ett objektiv för endast en tusenlapp är svårt att hitta, men 50/1.8 är verkligen värt det! Som jag berättade i videobloggen så är det är superbra allround objektiv och jag använder det nästan varje dag! :) Den stora bländaren är helt underbar! Men kan fota i sämre ljus och det ger en superfin bakgrundsoskärpa! :)

När och varför började du att fotografera?
När jag var ungefär 9 år gammal.

Har du köpt eller laddat ner Photoshop?
Asså både och egentligen, haha! Jag köpte det på internet, så alltså laddade jag ner det fast jag betalde för det. :) Jag delbetalar en liten summa varje månad, så det kostar ungefär 200 kr/månad.

Jag vill förnya min kameraväska lite grann, vad tycker du att jag ska köpa i första hand?
Det beror ju helt på vad du vill fotografera. Men som sagt, Canon EF 50/1.8 II är ett toppen objektiv ifall du vill fota mer vardagsbilder och så!

Vad har du för tillbehör till kameran?
Klicka här eller på kameraikonen i menyn för att se vad jag har för kamerautrustning! :)

Jag vill köpa ett macroobjektiv, vilket rekomenderar du till en nybörjare där plånboken kanske inte
tillåter det allra dyraste?
Jag har inte sådär jättestor koll på olika objektiv, men en billig lösning för makrofotografering är ju att använda mellanringar. Googla på det så får ni veta mer. Mitt makroobjektiv (Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1) är jag annars väldigt nöjd med, men det kostar ju lite mera dårå.

Bilder fotade med mitt makroobjektiv.

Kan du beskriva ditt Tokina objekiv (vidvinkelobjektivet)? Är det värt att köpa? Rekomenderar du det? Skulle du kunna lägga ut före och efter bilder som är fotade med det objektivet?
Jag har faktiskt inte hunnit fota sådär jättemycket med det, men än så länge är jag supernöjd! När vi åker till England ska jag prova att fota mer landskapsbilder med det och då skulle jag kunna lägga upp före och efter bilder samt en liten recension av objektivet. :)

Redigerar du dina bilder i något annat program än Photoshop? I så fall vilket/vilka?
Förutom Photoshop så brukar jag ibland redigera mina bilder i Camera Raw.

Kan du ge lite knep för att få bra porträttbilder?
Hmm... typ fota bilder mot en ren bakgrund, sätt fokus på ögonen, testa nya vinklar och våga hitta på nya saker! :)

Självporträtt.

Vilka är dina favoritbloggar?
Oj oj oj, har så himla många! Jag följer ungefär 100 bloggar via Bloglovin', så jag har ganska många favoriter. Men dom som jag tycker extra mycket om är nog Caroline Dahléns, Elin Keros och Siri Lindéns bloggar! :)

Vad ska man tänka på när man fotar landskaps- och naturbilder? Mina landskapsbilder blir ofta väldigt "platta", hur undviker jag det?
Jag tycker själv att det är ganska svårt att fota landskap, men det är verkligen något som jag tycker är superroligt och något som jag vill bli bättre på! Alltså så är jag ingen expert på det här precis, men ett vidvinkelobjektiv underlättar ju eftersom att man (i alla fall jag) vill få med så mycket som möjligt i bilden. För att få lite mer djup i bilden så kan man tänka på att försöka få med lite mer förgrund, så att betraktaren kommer in i bilden ordentligt. 

Skulle du kunna berätta lite mer om slutartid?
Visst skulle jag kunna göra det! Kan berätta mer om det i ett eget inlägg nån gång! :)

Vad var det som gjorde att du började fota med mer "professionell" utrustning?
Proffisionell vet jag väl inte om den är precis, haha... Nej men jag vet inte riktigt, kände väl att jag ville utvecklas mer och prova lite nya grejer. :)

Skulle du kunna visa några bilder som du fotat med ditt kitobjektiv (18-55mm)?
Dom bilderna som jag fotade på Benson för någon vecka sen är fotade med det objektivet t.ex. Ifall ni vill se fler bilder så är det bara att säga till så kan jag göra ett inlägg om det också, haha! :)

Fotade med Canon EF-S 18-55mm.

Du har en bild på en snigel där bakgrunden är suddig men snigeln är i fokus, hur fotar du så? Eller redigerar du så att det blir så?
Vet inte riktigt vilken bild du menar då jag har så många snigelbilder, men nej, det är inte redigerat. Ifall man fotar med en stor bländare så blir motivet i fokus men bakgrunden blir suddig. Vill ni läsa mer om bländaren kan ni klicka här


Hur fotar man vattendroppar?
Det beror på vilka vattendroppar du menar, från kranen, på växter, regndroppar...? Om det är någon som vill så skulle jag kunna visa något av det i ett eget inlägg nån gång. Oj oj, min inläggslista blir bara längre och längre... :)


Hur fotade du bilderna på blixtrarna? Vilka inställningar hade du och hur gjorde du? Knäppte du kort tills du fångade en?
Jag ställde upp kameran på stativet och körde på 5 sekunders intervaller med självutlösaren och hoppades på att en blixt skulle komma precis under dom 5 sekunderna. Ibland kom det en redan efter 1 eller 2 sekunder, så jag hade lite olika slutartid beroende på när blixten kom. Körde med en bländare på F/5 och på ISO100. Det var första gången jag fotade blixtar, så jag har ingen aning ifall dessa inställningar är "dom rätta" men dom funkade för mig i alla fall! :)


Redigerar du dina bilder mycket?
Det är helt olika från bild till bild. Ibland behövs det knappt någon redigering alls och ibland sitter jag och pillar med dom lite extra.

Kan du lägga ut några oredigerade bilder på din blogg?
Sure bacon, kör några oredigerade bilder i ett eget inlägg nån gång också! :)

Skulle du kunna visa hur du redigerar dina bilder?
Ja visst skulle jag kunna göra det. Vill ni i såna fall se hur jag grundredigerar mina bilder eller något mer liksom "photoshoptips"?

Tänkte köpa ett stjärnfilter, men vet inte vilken objektiv jag ska köpa det till. Vilket tycker du? (Jag har ett kitobjektiv, 55-250mm och 50mm).
Det beror ju helt på vad du vill fota med stjärnfiltret. Själv har jag ett till mitt makroobjektiv, för att kunna få just den där stjärneffekten på vattendroppar och liknande. Men som sagt, det beror helt på vad du vill använda det till. :)

En ganska färsk bild, fotade med stjänfiltret på makroobjektivet.

Vad heter typsnitet du har i din vattenstämpel på dina bilder?
Jag ändrar ju vattenstämpel titt som tätt, men just nu har jag ett typsnitt som heter English Essay, som finns att ladda ner här. Det är samma typsnitt som jag använder till mittt namn i headern. :)

Sådär ja, det var dom frågorna det! Det blev himla många, både i videobloggen och i det här inlägget, men det är bara kul när ni undrar mycket! Så tusen tack för alla frågor! :) Hoppas att ni blev nöjda med svaren och ifall det är någonting ni undar över eller ifall jag har glömt bort nåt så är det bara att kommentera! :)

Kolmården VI

2012-07-14 | 08:23:24
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Godmorgon på er!
Morgonmänniska som jag är så vaknar jag såklart tidigt även idag, så då passar jag på att slänga upp en till klump med bilder från Kolmården! Vill ni se fler bilder så kan ni klicka här, här, här, kanske här eller varför inte rentav här? Haha, många olika delar blir det, men så är det när man har en helt överfull mapp med massor av bilder som bara ropar efter att få klistras upp här på bloggen! Nu är det i alla fall bara en del kvar, sen får det räcka med Kolmården-bilder för stunden! :)

Ha det!

Att lämna någon man tycker om...

2012-07-13 | 22:31:27
Bild från den 26 juni.

... är något av det värsta som finns! Idag åkte vi till Eskilstuna för att lämna älskade Benson på hundpensionat. Där stannar han en vecka medan vi åker till Göteborg och Gothia Cup. Vi har ingen hundvakt åt honom och eftersom att jag kommer bo med laget och resten av familjen på vandrarhem så kan han inte följa med...

Åh, det är alltid lika jobbigt att lämna bort honom! Även fast man vet att han kommer ha det bra så kan man ändå inte låta bli att sakna honom! Det har bara gått några timmar utan honom och det känns redan alldeles för tomt här i huset. Men en vecka, sen är han tillbaka, älskade hunden! ♥

Videoblogg med svar på era frågor

2012-07-13 | 17:12:59
Okej, det här är typ det pinsammaste jag någonsin gjort... Det ha varit så mycket slit med den här himla videobloggen, men nu är den äntligen klar och färdig att ladda upp. Kom ihåg att det här är min absolut första videoblogg och jag kan ingenting sånt härså ni får lliksom ta det för vad det är, haha... :) 

Och min röst... Jisses vad jag skäms över den alltså! Men aja, det finns inte så mycket att göra åt, hoppas att ni inte blir allt för chockade bara, haha... :]

Detta är alltså svaren på några av era frågor som ni ställde i frågestunden. Filmen blev oooooerhört lång, så jag förstår om ni inte orkar kolla igenom hela, för det skulle inte jag ha gjort, haha... Men i såna fall kan ni ju titta på halva och spara resten till nån annan gångvad vet jag... :]

Och jag hoppas att ni förstår att jag driver ganska mycket, jag är inte så störd som jag verkar! Eller jo, kanske, hehe... :]

Men som sagt, ni får ta det för vad det är liksom! :)



Snygg stillbild dessutom...
Ha det gött!

Kolmården V

2012-07-11 | 22:00:26
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Och ja, här har ni eran dagliga dos med bilder från Kolmården! Dom här Dohlehundarna är himla sköna dom! Ena stunden springer valparna och dom andra hundarna runt och hoppar och leker och i nästa stund lägger sig alla pladask ner under något träd eller så och sover. Haha, himla söt att både fota och titta på. :)

För vi kommer vara dom coolaste i stan

2012-07-11 | 20:26:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Tjingeling på er!
Idag hade jag fotbollsträning och vi laddar stenhårt inför Gothia Cup! På söndag drar vi ner till Göreborg och stannar där en vecka. Kommer bli så sjukt himla grymt! Det är liksom det här vi har väntat på i flera år och nu äntligen drar vi! Kommer bli så himla fett! :D 

Inför Gothia så har vi fått nya träninsoveraller, nytt regnställ och en ny hoodie, den ni ser på bilden här ovanför ↑. Det är ju inget tvivel om vilka som kommer vara snyggast i stan i alla fall, haha! :)

Så sjukt taggad, gud så himla kul det här kommer bli! Världens bästa fotbollslag åker till världens bästa fotbollscup, kan ju knappast bli bättre? :)

Är det några av mina läsare som också ska dit? :)

Och just det! Idag, mina damer och herrar, spelade jag in videobloggen med alla svar till frågestunden! Herrejösses alltså, kan väl säga att jag och vloggar inte går ihop speciellt bra sådär, haha... Nu är kruxet att klippa och redigera filmen också och jag ska verkligen försöka hinna med det innan vi drar till Gothia, så att ni slipper vänta ännu en vecka! Men som sagt, jag jobbar på det! ;)

Ha en fin onsdagskväll!

Kolmården IV

2012-07-10 | 19:07:31
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Här har ni en fjärde omgång med bilder från Kolmården i lördags. Fler bilder hittar ni här, här och här.

Ni som har varit på Kolmården vet att dom har ett safari där. Förut har det varit så att man åkte bil igenom safarit och djurens inhägnader. Då kunde en struts knacka på rutan eller ett lejon passera precis framför motorhuven. Nu har dom tagit bort grusvägarna och ersatt dom med en linbana som går över hela safarit. Korgarna/vagnarna (eller vad man ska kalla dom) som man sitter i glider fram på 2 till 20 meters höjd. Det var verkligen superhärligt att susa fram över alla djuren! Himla mycket bättre än att åka bil, både för djuren och för besökarna. Tänk vad skönt för alla djuren att få slippa avgaserna och allt annat skit som människan för med sig in! Enda nackdelen med linbanan är att man ser allting uppifrån och därför inte har möjlighet att få till så bra bilder. Men vad gör det när djuren mår så mycket bättre? 

Fast när man åkte förbi girafferna så var det inga problem att knäppa kort, dom slog ju nästan i huvudet när vi kom glidande i linbanan, haha! :]

Drömhus

2012-07-10 | 14:55:59

Alla bilder kommer härifrån.

Tänk att få bo i ett hus där rummen såg ut som på bilderna ovanför. Med vita fina väggar, blåa dörrar, trätak, stoooora fönster, hemmagjorda möbler och färgglada detaljer. Precis intill havet där man kan höra bruset från vågorna och vinden som blåser in genom fönstrena och dom öppna dörrarna. Tänk vilken dröm det skulle vara att leva i ett sådant hus! Åh så bra, jag ska och jag måste bo vid havet när jag blir stor! Åh så fint! ♥

En riktigt härlig inspirationskick sådär. Vill ni se fler bilder som dom här ↑ och andra fina bilder som jag inspireras av så kan ni kika in på min We♥It

Åh, blir helt tokig av så mycket fint! ♥

Kolmården III

2012-07-09 | 13:37:03


Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Man skulle kunna stå och fotografera vid tigrarna hur länge som helst. Särskilt en mulen dag som det var i lördags när vi var på Kolmården. Då är det inte så varmt ute och då orka tigrarna göra mer än att ligga och dåsa hela dagarna. Så himla vackra djur alltså! ♥

Vill ni se fler bilder från Kolmården eller tröttnar ni, haha? :]

Sånt som man gärna vill vara utan

2012-07-09 | 12:12:23

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
En bild från häromdagen, lite random sådär. 

Hej på er!
Idag är det en fin dag med sjukt varmt väder och solen som skiner och allt sånt där. Och här hemma sitter jag med en näsa som är täppt och med ett huvud som är snurrigt. Kan inte åka ner och bada, knappt så att jag kan sola och jag kan verkligen inte träna fotboll ikväll. Varför, varför, ska jag alltid bli sjuk när jag absolut inte har tid med att ligga hemma? Varför? Åh så frustrerande!

Jag har i alla fall ingen feber, så det är väl ett litet plus. Ska nog försöka ta mig ut i solen ett litet tag i alla fall, kan ju inte sitta här och ruttna hela dagen när solstrålarna knackar på fönstret. Får verkligen hoppas att jag blir frisk tills på onsdag, måste verkligen träna innan Gothia Cup. Håll tummarna för att denna äckliga snuva ger med sig snart! :)

Vad har ni för er idag? :)

Kolmården II

2012-07-08 | 21:53:27

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Bland aporna stannade jag ganska länge och fotade kan jag säga. Så himla häftiga djur! :) Blev lite smått förälskad i den där gibbon bebisen, så himla megasöt! Särkilt när den svingade fram bland alla grenar med sina pyttesmå armar, haha! :] Schimpanserna är ju himla härliga dom också! 
Fler bilder från Kolmården kommer! :)

Måste bara påpeka att jag fortfarande har problem med inläggen. Jag kan fortfarande inte centrera bilderna, så det är därför som det ser lite knasigt ut. Jag har mejlat både support och feedback forumet, så jag hoppas verkligen att det löser sig snart! ;)

På biografen

2012-07-08 | 20:24:11

Google- och mobilbilder.

Där har jag spenderat min söndagskväll. På biografen alltså. Hela våran knasiga familj satte oss på översta raden och såg på den fjärde Ice Ages filmen. Har man en familj med förkärlek för animerade filmer så har man! ;) Nej men Ice Ages 4 var faktiskt riktigt rolig, precis som dom tre tidigare filmerna! Älskar Sid, världens skönaste sengångare! Animerad film när det är som bäst! :]

Om vi ska snacka om någonting helt annat så kan jag ju tala om att jag har gått och blivit sjuk. Eller ja, i alla fall förkyld. Känns väl inte sådär super latjo med tanke på att vi åker till Gothia Cup om exakt en vecka (gash vad jag längtar!) och det skulle ju vara bra om man kunde vara med på träningana innan vi åker iväg. Får väl försöka bli frisk så snabbt som möjligt, för det här går ju inte för sig!

Så med tanke på att jag alltså är förkyld så måste jag tyvärr skjuta upp inspelningen av videobloggen med svaren till frågestunden ytterligare några dagar... Jag vet, den skulle ha kommit upp för länge sen, men det har kommit så himla mycket ivägen och jag känner mig inte sådär jättepigg på att ställa mig framför kameran när jag knappt kan prata och när näsan rinner som niagarafallen! Jag hoppas att ni förstår och förlåter mig! :]

Nu ska jag forstätta att redigera bilder från Kolmården, vi hörs!

Kolmården I

2012-07-08 | 14:32:54


Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Här har ni några bilder som jag fotade på Kolmården igår. Det blev så otroligt många bilder, så för att inte bomba er med allihopa på en och samma gång så tänkte jag dela upp bilderna i olika inlägg. Detta är alltså del ett. :)  Ganska många Zebra bilder och ganska många svartvita bilder, men jag tycker nog om dom ändå... :] Sen så tycker jag att noshörningar är så himla mäktiga!

I del två kommer jag ladda upp bilder på aporna, bl.a på en liten Gibbon-unge som hette Eliott! :) Jag håller på att redigera dom bilderna nu, så ni får hålla utkik!

En dag på Kolmårdens djurpark

2012-07-07 | 20:43:43

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Idag tog vi en heldagstripp till Kolmården! Åh älskade Kolmården, har tyckt om det enda sen jag var pytteliten och jag blir fortfarande lika fjantigt glad när vi ska åka dit, haha! :] Djur är något av det bästa som finns och det skulle vara rena rama drömmen att få jobba med dom!

Men att fotografera alla djur är himla roligt det också! Har haft kameran i högsta hugg hela dagen och det blev sjukt många bilder som jag ska gå igenom så snart alla har laddat över till datorn. Så länge kan jag bjuda på en av alla hundratals bilder. På just denna ↑ ser ni en Kulan. :)

Som sagt, fler bilder kommer så fort jag har redigerat dom och så! :)
 

Mobilväska

2012-07-06 | 13:58:45


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår beställde jag denna superfina mobilväska från fyndiq.se för 190 kr. Redan idag, bara ett dygn senare, låg den i min brevlåda. Snacka om snabb leverans! :) Är supernöjd med den! Jag har letat efter en sån här mobilväska hur länge som helst. Dom flesta passar ju bara till iPhone, men eftersom att jag har en HTC Sensation så är dom flesta mobilväskorna alldeles för små för min lilla pekfon. Men den här är alldeles perfekt! :) Den har dessutom ett litet fack på baksidan där man får plats med bankkort och allt sånt där. Perfa! :)

Ja, och sen var det ju det här med den där videobloggen... Jag har inte riktigt kommit till skott med den än, men ska försöka spela in den idag. Det kom in ganska många frågor till frågestunden, så jag har sorterat ut vilka frågor jag ska svara på i videon och vilka som jag tar i ett vanligt inlägg. Men som sagt så ska jag försöka filma hela alltihopa idag, så får vi se när jag hinner klippa ihop och ladda upp den. Håll ut! :)

Hopp och lek

2012-07-05 | 20:41:51


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår var det en väldigt varm dag, särskilt för våran fyrbenta familjemedlem. Det gick ifrån påfyllning av vattenskål till skvätt, hopp och lek för hunden. Han blir som en liten valp igen när det gäller vatten, haha! :] Men gammelhunden i honom tog över efter ett tag och han blev riktigt trött. Dessutom fick han tillslut ont i sin skadade höft, lilla gubben... ♥ Men roligt, det var det verkligen! Både för hunden och för oss andra, haha! :)

Sista chansen att ställa frågor

2012-07-04 | 19:38:32

En random bild bara sådär. Fotad samma dag som dessa bilder.

Tjingeling på er!
Tänkte bara kika in och tala om att idag är det sista chansen att ställa frågor till frågestunden. Jag har ju lovat er att göra ett videoinlägg där jag svarar på alla frågor och om allt går som det ska så tänkte jag filma det inlägget imorgon. Det blir i såna fall min absolut första videoblogg (eller vlogg som det så fint kallas nu för tiden). Oj oj oj, hur ska detta sluta? Men jag brukar faktiskt hålla det jag lovar, så videoblogg blir det! :)

Så som sagt, idag är det sista chansen att ställa någon fråga till mig, så har ni någonting som ni undrar över så kan ni klicka →här← och slänger in en liten kommentar! :)

Nu ska jag titta på film och käka glass, så ha det bra! :)

Avklippta byxor

2012-07-04 | 13:05:48



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag har länge behövt ett par lite längre shorts. Jag har letat och letat men har inte hittat några som är så där perfekta som jag vill ha dom. Så idag tog jag fram mina grön/blåa jeans och lät mamma klippa av dom till ett par långa shorts istället. :) Toppen bra, nu behöver jag inte spendera några pengar på ett par nya och mina annars ganska oanvända byxor kommer till användning! :) Jag skulle vilja pimpa upp mina hemmagjorda shorts lite grann, men jag vet inte riktigt hur än... Kommer väl på något tidsnog. :)

Veckans blogg

2012-07-03 | 19:05:29


Nu är hjärtattacken nära alltså... Inte nog med att jag nyss var med på blogg.se's framsida för några dagar sedan, utan nu har jag också blivit veckans fotoblogg! Kan knappt förstå det själv, varför min lilla blogg liksom? Blev superglad men framför allt förvånad när jag fick ett mejl från blogg.se där dom undrade om jag ville vara veckans blogg. Lilla jag liksom... Sen så fick ju älskade hunden stå för bilden och det gör ju inte saken värre precis... ♥ Herrejösses, gud vad glad jag blir av sånt här, haha! :') 

Tusen tack, åter igen, till blogg.se och till alla er, mina fina läsare! ♥ Ni anar inte hur mitt blogghjärta bara smälter av det här... :]

Stockholm och Grönalund

2012-07-03 | 15:08:56





Den första bilden, den svartvita på uppskjutet och dom sista små bilderna är fotade med HTC Sensation, resten med Canon EOS 600D + Canon EF 50/1.8 II

Från i söndags till igår kväll befann jag mig i Stockholm tillsammans med tre underbara brudar! Vi bodde i Isabelles farmors lilla lägenhet precis vid Humlegården. Där i parken satt vi och käkade McDonalds och uppe i lägenheten jublade vi högt när Spanien tog EM guld i fotboll. Dagen efter gick vi enda bort till Grönalund och där stannade vi i princip hela dagen! Fy satan vad roligt det var! Herrejösses vad vi har skrattat, gråtit, varit illamående, åkt karuseller, skrikigt och alla annat som hör till! Jag åkte dessutom Insane (bergochdalbanan på den lilla bilden längst upp till höger) och jag kan tala om för er att det var det värsta jag har gjort i hela mitt liv! Aldrig att jag sätter mig i den där igen, så sjukt äcklig! Men gud vad kul det var, haha... :] En riktigt lyckad tripp till Stockholm och Grönalund, såna borde vi köra på lite oftare! :)

Idag är jag skapligt mörbultat efter att ha slängts hit och dit i alla karuseller.
Mina tänder är ganska mörbultade dom också, för jag var nämnligen och spände min älskade tandställning förut idag... 

Nu ska jag ta mig en välförtjänt isglass och sedan lägga mig ute i solen!
Ha det fint! :)