Grötfrukost på första advent

2015-11-29 | 11:51:12

Första advent firades lite smått imorse med risgrynsgröt till fukost. Första risgrynsgröten för året är alltid lite extra god. En skinkmacka med senap på det så har man den absolut perfekta julfrukosten. Självklart tände vi även första ljuset imorse också. Nu känns det som att julen är här på riktigt och ingen är gladare för det än jag! :)

Denna första advent kommer dock gå åt till en hel del plugg. Vi har mycket skolarbete inför kommande vecka. Om jag inte har räknat fel så har vi ungefär sju prov, inlämningar och redovisningar nästa vecka. Men det är inte så långt kvar till jullovet så det är bara kämpa på helt enkelt. Ska nog kunna klämma in en liten adventsfika i allt plugg idag i alla fall. 

Hoppas att ni får en fin advent och en fin söndag så hörs vi snart! :)

En jullista

2015-11-27 | 19:23:00
Jag tycker om julen och jag tycker om listor så därför har jag fyllt i en liten jullista. Passar väl perfekt nu när det är första advent i helgen? Here we go:


1. Pepparkakor eller lussebullar? Hmm, svår fråga. Pepparkakor kan man vräka i sig hur många som helst för att det är så gott men nybakade lussebullar är ju inte helt fel det heller.
2. Skumtomtar eller knäck? Knäck alla dagar i veckan. Mmmm så gott!
3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad. Blä för marsipan.

4. Köttbullar eller prinskorvar? Prinskorvar utan tvekan. Tycker bara om köttbullar om dom är kalla eller om dom är hemmagjorda med mycket lök i.
5. Julkorv eller julskinka? GAH JULSKINKA. Alltså det är verkligen det jag lever för under julen. Det är inte mycket sin slår en skinkmacka med någon supergod senap.
6. Lax eller sill? Helst inget av det, men om jag måste välja så säger jag nog sill.
7. Sylta eller pastej? Har aldrig smakat sylta och den enda pastej jag har ätit är leverpastej so I'll go with leverpastej.
8. Paradis eller Aladdin? Det kvittar så länge jag får pärlnougaten.
9.Revbensspjäll eller Janssons? Är inte så förtjust i fisk men älskar däremot revbensjpäll så ganska givet val på denna.
10. Glögg eller julmust? Åh vad svårt, älskar båda! Det är ju så dödligt gott att doppa pepparkakor i glögg eller julmust, alltså mmm.


11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Usch, helst inget av det.

12. Ris a la Malta eller gröt? Gröt med massa kanel och massa socker.
13. Hemma eller borta? Vi firar alltid jul hemma så jag väljer det alternativet. På julafton brukar det alltid bara vara vår familj hemma hos oss och så brukar vi fira med en liten del av släkten någon gång i mellandagarna. Litet, enkelt och mysigt.
14. Utomlands eller Sverige? Sverige. Vi firade jul i Indien en gång och även fast den resan var helt fantastisk så kunde jag inte rå för att längta hem som attans på julafton, julnörd som jag är. Nej, jul hemma i Sverige tillsammans med nära och kära är det som gäller för mig.
15. Ge eller få? Älskar att ge! Att köpa eller göra julklappar åt någon som man vet kommer bli jätteglad för presenten är något av det bästa jag vet. Älskar dessutom att slå in alla julklappar också, särskilt om man fixar till paketen lite extra med små detaljer och namnlappar osv.
16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Åh Mysteriet på Greveholm!! <3
17. Chokladkalender eller paketkalender? Har inte haft paketkalender sen jag var pytt men har däremot haft chokladkalender varje år i mitt 18 åriga liv, så jag väljer chokladkalender.
18. Plastgran eller äkta? Inte platsgran, nej nej nej. Älskar doften av gran som fyller hela vardagsrummet under julen, åh.
19. Arne Weise eller Ernst? Ernst året om.
20. När vill du att första snön ska falla? Sent i november eller åtminstone i början av december. Sen får den gärna ligga kvar hela januari och februari ut. 


21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Ja tyvärr, gud vad det gjorde ont i själen den julen alltså. 

22. När är det dags att pynta? Jag kunde inte hålla mig så i år tjuvstartade jag i mitten av november, haha... Kanske lite i tidigaste laget, men jag vill ha så mycket jul som möjligt så varför inte börja i tid liksom?
23. Kan du komma på något negativt med julen? Att det för många har blivit en tid på året som endast går ut på stress och press. Tycker det är helt fel och onödigt då man inte ska behöva känna någon som helst press utan bara ta hand om varandra och fylla på med massor av kärlek. Blir även ledsen i hjärtat för dom som inte har något att fira jul med.
24. Favorit julfilm? Grinchen, Elf, Ensam hemma och Nu är det jul igen, med många flera.
25. Favorit julkalender? Det måste nog vara Mysteriet på Greveholm alltså. Slår dom flesta med hästlängder.
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? MER JUL.
27. När öppnar du dina julklappar? Öppnar en på morgonen och resten på kvällen.
28. Favorit juldoft? Åh, nygriljerad julskinka, julgran, nybakade lussebullar, clementiner, risgrynsgröt, kanel... Listan kan göras lång.
29. Vad framkallar mest julstämning? Allt som sker inför julen när man julpyntar, handlar julklappar, när alla ljus sätts upp runt om i staden, snöfall, julbak, julmusik. Alltså blir så töntigt glad i magen av allt det här, haha!
30. Vad är viktigast med julen? Att ta hand om varandra och att sprida kärlek. Samt äta massor av julgodis såklart.

Soluppgång över Brooklyn Bridge

2015-11-26 | 17:18:48


En tidig morgon i New York tog vi oss till Brooklyn Bridge för att se soluppgången. När vi kom dit var det fortfarande mörkt ute och det var knappt en kotte på hela bron. Dom enda vi stötte på var ett par morgonpigga löpare och några som var på väg till jobbet. Det var så himla fint att se alla hus och skyskrapor som lyste upp i mörkret. Sakta men säkert gick solen upp samtidigt som vi tog oss över bron. Det var så himla fint och fridfullt på något sätt. Det blev en jättefin soluppgång och det var så häftigt att gå där samtidigt som staden vaknade till liv. 

Att gå upp tidigt och utforska storstäder är ett jättestort tips från min sida! Nästan alltid när vi är utomlands så brukar vi åtminstone offra en eller två sovmorgnar för att gå upp så tidigt som möjligt. Det är så häftigt på något sätt att se en så pass stor stad vakna till liv. Det behöver egentligen inte vara en storstad, att knalla omkring i en liten by tidigt på morgonen (som vi t.ex gjorde när vi var i Indien) är minst lika mäktigt. Från att vara helt tomt på gatorna till att solen går upp och allt fylls med liv. Man får liksom se och uppleva staden från en helt annan sida än om man skulle stressa omkring mellan alla olika sevärdheter. Det går nästan inte att beskriva, men det är någon speciell känsla med det hela. Så det är som sagt ett riktigt stort tips som jag tycker alla borde ta del av när man är utomlands, för åh vad mycket det ger. :)

Gray as a day in November

2015-11-24 | 17:35:51
 
Grått, grått, grått. Precis lika grå som den här årstiden. Som tur är så ligger det i alla fall en liten gnutta snö på marken som ljusar upp, men annars är världen väldigt grå just nu. Precis som det brukar vara såhär i november. Till och med pojkvännens tröja som jag har myst runt i idag är grå liksom.

Någonting som inte är lika grått är min insida som just nu är fylld av julkänsla. Idag är det exakt en månad kvar till julafton och åh vad jag längtar. Julen är utan någon som helst tvekan den bästa tiden på året. Jag går alltid runt med någon slags ro inom mig under julen. Idag har jag pyntat klart i mitt rum så det ska jag visa er inom kort. Det håller på att julpyntas i resten av huset också i takt med julmusiken. Snart ska vi väl så smått börja julbaka lite också. Åh vad jag mår bra så här års! Nu fattas bara ett riktigt tjockt snötäcke som byter ut det gråa i november, men det kommer så småningom. 

Julmarknad på Taxinge slott

2015-11-22 | 14:17:53

Igår mötte vi upp våra kära vänner från Stockholm vid Taxinge slott för att gå på julmarknad. Älskar verkligen julmarknader, det är så himla mysigt och det finns alltid så himla mycket gott att smaka på, haha! Tror vi smakade på i princip allt som gick att smaka på. Allt från smultronhonung till enbärsmust liksom. Vi köpte även massor av saffransglögg (himlen <3), knäckebröd, en fin julkrans, surdegsbröd, en jättegod senap och pepparkaksfudge. Åh, längtar så himla mycket till julen och gårdagens julmarknad ökade bara på julkänslorna ännu mer! Den första gnuttan snö har dessutom kommit nu under helgen och åh så fint det är, även fast det inte är så mycket vitt på backarna ännu. Julmarknaden på Taxinge slott var hur som haver riktigt bra och jag vill absolut åka dit igen nästa år! :)

Christmas socks

2015-11-20 | 16:25:24

Dessa strumpor går jag omkring i hela tiden så fort jag är hemma. Dom är så himla mysiga och fina. Det enda som saknas är en riktigt gosig jultröja. Har alltid sagt att jag ska skaffa en men det har aldrig riktigt blivit av... Nu har jag i alla fall ett par jättefina julstrumpor att knata omkring i och det är ju i alla fall något! Om det är någon som undrar som kommer drom från Urban Outfitters. :)

Oktober i Central Park

2015-11-20 | 10:54:14
 
Insåg precis att det nästan var en hel månad sen vi kom hem från USA och New York. Herregud, det känns som om vi kom hem typ igår. Läskigt vad fort tiden går alltså...

Här är i alla fall några bilder från Central Park. Vi var där två gånger, en gång i början av veckan då vi tog en riktig långpromenad i parken och en annan gång under vår sista dag i New York då vi passade på att njuta av det fina vädret innan vi skulle åka hem. Alltså jag är verkligen så sjukt kär i Central Park. Det är så otroligt fint och mysigt och precis som jag har skrivit förut så är jag så himla glad att vi var där under hösten för gud vad vackert det var! Kan tänka mig att det blir hur mysigt som helst under julen sen också med massor av snö och skridskobanan som ligger i parken osv. Jag skulle utan tvekan kunna gå runt i Central Park i flera dagar utan att tröttna. Åh ja, ni ser ju vad fint det är!

Pepparkakstvål

2015-11-18 | 20:02:59
 
Titta vad vi har i vårt badrum - en pepparkakstvål! Alltså detta måste vara ett av årets bästa köp. Den luktar verkligen pepperkaka samtidigt som den känns fräsch, så jag typ längtar till varje gång jag ska gå på toa så att jag får tvätta mig med den efteråt, hahaha! Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag bokstavligt talat är helt obsessed av julen så den här passar så himla bra i vårt badrum nu när det sakta men säkert börjar närma sig.

Faktum är att jag faktiskt har börjat julpynta redan nu, hehe... Igår var jag och köpte massor av fina saker till mitt rum och det kommer bli så himla mysigt! Mamma har dessutom fått in massor av nya julsaker till sin webshop så jag tycker verkligen ni ska klicka här och kika in för åh vad mycket fint det finns! Jag kommer självklart visa hur det blev sen i rummet när jag är klar med allt. Jag tycker verkligen att det är jättemysigt att dekorera rummet beroende på vilken årstid det är. Nu i höst så har jag ju haft massor av fina löv och kastanjer i mitt rum, precis som jag visade er i det här inlägget. Som sagt så är det ju faktiskt inte så jättelångt kvar till jul nu och eftersom att jag älskar julen så himla mycket så tänker jag att jag lika gärna kan börja med julmusik, julpynt, pepparkakor och julmust redan nu! I och för sig har jag ätit och druckit dom två sistnämnda i snart två månader, hehe... Ja ni märker ju, jag är hur taggad som helst inför julen, haha! :)

High Line Park

2015-11-17 | 16:17:39

Vår första dag i New York spenderade vi genom att promenera genom en stor del av staden. Vi gick bland annat i High Line Park som är en upphöjd gammal tågräls som idag endas är en jättefin park. Parken är ungefär 2 km lång så det tar runt 30 minuter att gå igenom hela. Det var verkligen så himla fint när den låg upphöjd då man hade jättefin utsikt över alla gator, floden, massor av fin street art och Empire State Building. Parken i sig är jättemysig, särskilt nu när vi var där på hösten. Enda nackdelen var att det var så himla mycket folk där, men det är väl det man får räkna med när man besöker sådana här ställen i New York, haha. Helt klart väl spenderad tid i alla fall!

Glöm inte att kika på filmen som jag har gjord från New York! Klicka här för att komma till den. :)

Hundvakt

2015-11-15 | 15:04:17

Igår kom den här lilla plutten hem till oss.
Vi ska vara hundvakt åt henne i några veckor medans husse och matte är utomlands. När man är van med hundar som är ungefär fem storlekar större så känns det jättekonstigt att ha en pytteliten dvärgpincher som pinnar runt mellan benen på en, hahaha. Hur som helst så känns det jätteroligt att ha en hund i huset igen för några veckor, det har varit så himla tomt här utan hund dom senaste månaderna liksom. Än så länge verkar hon trivas bra hos oss så jag hoppas att det fortsätter så. :)

Innan jag avslutar så måste jag bara säga att jag är jätteledsen att jag inte har laddat upp fler bilder från New York. Vi har haft en hel del plugg på sistone så jag har tyvärr varit tvungen att prioritera det... Dessutom så krånglar mitt Photoshop, men jag ska försöka slänga upp några inlägg med New York-bilder så snabbt som möjligt! :)

Ha det bra så hörs vi snart!

Monday 151109

2015-11-09 | 19:39:38

Måndag idag och en väldigt seg sådan. Jag har varit så otroligt trött hela dagen så en dag med tre timmars samhällskunskap och ett jättelulligt prov i naturkunskap har inte direkt varit det optimala. När jag kom hem med tåget så mötte jag dock upp några av tjejerna på Sultans. Där åt vi gott och pratade i flera timmar vilket verkligen var jättemysigt och behövligt! 

Imorgon har jag bara en lektion på morgonen så om jag hinner bli klar med allt plugg som ska bli gjort så kommer jag nog ladda upp ett till inlägg med bilder från New York. Håller tummarna för att jag hinner med det. :)

Nu ska jag slå mig ner i soffan där jag med största sannolikhet kommer somna, haha... Så godnatt och ha en fin kväll. ;)

3 minuter från NYC

2015-11-07 | 09:37:42


När vi var i New York förra veckan så filmade jag en del vilket jag n uhar klippt ihop till en liten video på ca 3 minuter. Ni har ju bara fått se några få inlägg med bilder från New York än så länge så det här blir som en liten sneak peak inför kommande inlägg. :) Blir så glad när jag ser den här filmen, vill tillbaka redan nu! 

På våran gatan i Brooklyn

2015-11-05 | 17:23:47

Förra veckan var vi som sagt i New York och här bodde vi ↑ - på Hancock Street i Bedford-Stuyvesant, Brooklyn. Det var så himla mysigt där, särskilt i det området vi bodde i. Husen var alldeles underbara med stora fönster och stora yttertrappor. Är så himla glad att vi åkte dit under hösten för titta bara vad fint det var med alla fina höstträd utmed gatorna! Halloween närmade sig ju även när vi var där och eftersom Halloween firas mycket mer i USA än i Sverige så var det så himla roligt att se hur folk hade ställt ut massor av pumpor på trapporna och dekorerat resten av huset med spindelnät, spöken och annat läskigt. Önskar att Halloween var lika stort här, så himla mysigt verkligen! 

Vi hyrde alltså en liten lägenhet som vi hittade genom Airbnb. Om ni inte redan har använt er av den hemsidan så rekomenderar jag den starkt! Där kan man hitta rum, lägenheter och hus att hyra när man ska åka ut och resa och man kan hitta riktigt schyssta ställen till väldigt bra priser. Det är alltså folk som hyr ut boenden i olika länder och det är väldigt enkelt att använda sig av. Vi bodde alltså i ett sånt litet hus som ni ser på bilderna ovanför och det var så himla fint, precis som i en film! Vi hade ett eget kök så vi köpte ofta med oss frukost som vi åt i lägenheten innan vi begav oss ut. Förutom att boendet låg lite långt bort från det vi var ute efter, och att vi därmed fick spendera en hel del tid på tunnelbanan, så var vi verkligen jättenöjda med våran lägenhet! Stort tips som sagt! :)

352 Malcolm X Boulevard låg Daddy Green's Pizza och där åt jag den absolut GODASTE pizzan jag någonsin ätit. Alltså gud, det bara vattnas i munnen när jag tänker på den, haha! Pizzan hette Super Mario och istället för tomatsås så var det någon slags vit sås och på det var det massor av ost, champinjoner, spenat och galet mycket vitlök. Botten var superfrasig och innehöll sesamfrön vilket var hur gott som helst! Om ni råkar ha vägarna förbi så måste ni prova den! I USA är det vanligast att man bara köper en slice när man köper pizza, men vi delade på en stor vilket räckte gott och väl. Det blev till och med några bitar över som vi åt till frukost dagen efter, himlen!

Jag har sååå många fler bilder att visa er från New York och jag längtar tills ni får se resten. Men det får bli vid ett annat tillfälle för nu väntar plugghögen på mig. Ha det fint så länge så hörs vi snart! :)

Hej november

2015-11-03 | 15:15:36

Vi har redan hunnit in några dagar i november och det är inte många veckor kvar av det här året nu. Sjukt vad fort det går. Vi kom i alla fall hem från New York i lördagskväll och sen dess har jag haft ganska fullt upp. När vi klev innanför dörren här hemma efter oerhört många timmar på resande fot så var det bara att svida om och ge sig av till en födelsedagsfest där jag hade hur roligt som helst! Sen jag kom hem har jag även myst en del med min fina och även börjat i skolan igen efter höstlovet. Jag har dessutom försökt få någon bukt på bilderna från New York men det har krånglat så himla mycket. Nu verkar det i alla fall som om det är på rätt spår så strax kommer ni få se massvis med bilder därifrån! :)

Jag är ledig från skolan idag på grund av ännu ett sjukhusbesök. Jag tänkte ta vara på den lediga tiden som blev över genom att plugga lite och sedan ge mig ut på en springtur. Sen tänkte jag sätta igång med New York-bilderna och även klippa ihop en liten film därifrån. 

Ha en fortsatt fin tisdag så hörs vi snart! :)