Det är svårt att inte explodera

2014-01-31 | 18:22:42
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

För några dagar sedan så läste jag ett inlägg på Ellinors blogg som beskriver precis hur jag känner mig just nu. Jag har försökt komma på ett sätt att formulera mig och sätta ord på alla känslor, men allt bara hopar sig och det är så svårt att få fram allt man vill ha sagt. Jag har försökt att skriva ihop någonting vettigt om detta och inlägget som Ellinor skrev gav en liten knuff där bak. Så jag tänkte försöka omvandla det hela till meningar istället för bara tankar.

För det är faktiskt såhär att jag har inte mått sådär jättebra det senaste. Jag vill hinna med så mycket i mitt liv men allt får inte plats. Jag vill kunna plugga så pass mycket att jag når dom målen som jag har satt upp med min skolgång. Jag vill träna och spela fotboll och komma tillbaka till den form jag var i för ett halvår sedan. Jag vill umgås med mina vänner och min familj. Jag vill träffa min pojkvän. Inspirationen bara flödar och jag vill bara fånga allt och alla på bild, fylla mitt alldeles för tomma anteckningsblock och skriva en massa blogginlägg. Jag vill kunna lägga mig i sängen när jag kommer hem från skolan och titta på serier och bara vara. Jag vill kunna gå ut på en promenad med sådan där feelgood-musik i lurarna och hunden vid sidan om. Jag vill kunna ta ett avslappnande bad en helt vanligt tisdagskväll. Jag vill hinna gå på stan och fika, shoppa och bara ta allt i den takt det tar. Jag vill finnas där för alla och göra alla till lags. 

Men jag hinner inte.
Jag hinner inte med mitt eget liv. Jag går upp jättetidigt om morgnarna för att pendla till skolan. I skolan har jag sådana höga krav på mig själv att jag inte vet vart jag ska ta vägen. När den där bokstaven som ska markera ens betyg blir viktigare än själva kunskaperna i sig. När man nästan pluggar ihjäl sig för att man vill nå sina mål. 
Jag kommer hem sent om kvällarna. Då hinner jag nätt och jämt slänga i mig middag innan det är dags för träning och där är kraven på mig själv minst lika höga. Väl hemma igen hinner man bara duscha och äta något snabbt innan skolböckerna behöver uppmärksamhet igen. Att umgås med vännerna eller pojkvännen på vadagarna är i princip mission impossible. Och sen alla dessa personliga faktorer och relationer som irrar runt. Har man tur lyckas man få lite sömn om nätterna, men det är inte alltid lätt när huvudet snurrar av tankar och känslor som även följer efter en i drömmarna.

Jag har gått runt med stress och ångest inom mig ett bra tag nu. I nära tre veckor har jag jagats av huvudvärk, magkatarr och muskelvärk på grund av att jag känner att jag inte hinner med allt som ska göras. Att jag inte hinner med mitt liv. Jag har till och med stannat hemma från skolan vissa dagar för att smärtan och stressen har varit så hög. Jag har aldrig gått in i väggen någon gång, men om jag skulle gissa så skulle jag nog tro att det känns ungefär så här. Väldigt snarlikt och inte alls långt ifrån i alla fall.

Men vart går gränsen? Hur mycket press ska man behöva känna av? Ska det gå så långt att man till och med mår dåligt rent fysiskt? När vet man att man inte klarar av något mer? När vet man att man har fått nog?

Det är inte det att jag inte kan känna av glädje. Inte alls fallet. Även fast jag inte mår så bra så kan jag ändå skratta och vara lycklig över saker och ting. Det är nog det viktikaste i alla detta - att känna att man ändå kan skratta
Men det är den där inre stressen som bara ligger där inuti och skaver hela tiden. Den man känner av innan man ens har klivit upp ur sängen. Det är den stressen och den ångesten som nästan tar kål på en.

Det är så svårt att hinna med sitt eget liv. Det är liksom svårt att få allting att få plats utan att det exploderar.
Jag har så många känslor inom mig som beskriver just det här, men det är så svårt att få ner allting i ord och meningar. Det är så svårt att inte explodera utav allt inom sig.

Aragon

2014-01-26 | 19:15:09
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Som jag nämnde lite snabbt i förra inlägget så var jag på ett litet fotojobb igår.
Det var Aragons ägare som ville ha bilder på sin fina vovve. Det var jättemjukt och fint ljus ute igår och snön fungerar som en utmärkt reflexskärm. Himla trevligt att jobba med med andra ord. Och Aragon är ju så himla fin och han var verkligen superduktig under fotograferingen! Både jag och framförallt ägaren till Aragon blev nöjda med bilderna så det blev en lyckad fotografering. :)

Nu har jag precis käkar efter en fotbollsträning och alldeles strax ska familjen iväg på bio. Det var riktigt längesen vi var på bio hela skaran tillsammans, så det ska bli mysigt! 

Ha det fint så hörs vi! :)

Söndagsfrukost

2014-01-26 | 10:18:51
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

God morgon folket!
Söndagen till ära så passade jag på att göra mig några Nutellamackor till frukost. Det var ett bra tag sen jag åt det nu, så jag tänkte unna mig det bara för att liksom. Som många av er säkert vet så är Nutella typ min största craving här i livet, haha. Det är inte mycket som slår det alltså!

Nej men söndag som sagt var. Har inga större planer för dagen än så länge, så vi får helt enkelt se vart det slutar. Igår var jag i alla fall iväg på ett litet fotojobb (ni kommer få se bilderna därifrån senare idag) och på kvällen umgicks jag med Jonatan och Pontus. Himla trevligt alltså. :)

Men som sagt, vi får helt enkelt se vart den här söndagen tar vägen.
Hoppas att ni får en fin dag så hörs vi senare! :)

Djuren på skolan

2014-01-22 | 11:51:35
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår tog jag med mig kameran till skolan för att fota djuren vi har där.
Även fast jag redan har gått på Himmelstalundsgymnasiet i ett halvår så har jag inte tagit med mig kameran förrän nu. Vrickat om ni frågar mig. 

Men som sagt, dessa är några av dom djur vi har på skolan. Mina favoriter är helt klart dom gröna vattenleguanerna. Särskilt ungarna, så himla söta! 

Det här var absolut inte sista gången jag fotade på skolan kan jag tala om, hihi. :)

21 januari

2014-01-21 | 20:40:14
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/4-5.6

Hej på er!
Tisdag idag och just nu känns det oerhört långt till fredag och helg. Det är så himla segt att komma hem fem varje kväll. När man kommer hem väntar antingen plugg eller träning - ingen rast och ingen ro här inte!

Idag kom i alla fall Charlie förbi en stund efter skolan vilket helt klart gjorde min dag. En stördare grabb får man nog leta länge efter... Bäst är han i alla fall, oavsett vad.
 
Och idag är det ju den internationella kramdagen hörni! Jag hoppas så in i norden att ni har tagit vara på denna dag och kramats extra mycket! Enligt mig så behövs det fler kramar överlag, oavsett vilken dag det är. Så om ni inte har kramats extra mycket idag så får ni tänka på det dom resterande dagarna av året. :)

Det är inte bara kramdagen idag utan även min och Charlies 11 månadersdag. Snart ett år tillsammans - helt sjukt!

Jag känner att detta blev ett väldigt onödigt inlägg, så jag ska nog återgå till pluggandet innan jag börjar tjabbla bort allt helt och hållet, haha...

Ha en fin tisdagskväll så hörs vi! :)

Take me away to someplace else

2014-01-20 | 16:16:53
Bilder från Thailand 2009, Indien 2010 och Italien 2013.

Alltså min längtan och mitt behov av att åka utomlands är skyhögt just nu.
Jag älskar Sverige som det är nu, det gör jag verkligen. Flera dagar i rad har det varit strålande sol och ett tjockt snötäcke på marken = Sverige när det är som vackrast om ni frågar mig. 

Men tänk bara hur skönt det skulle vara att få komma till värmen ett tag. Att bara få ligga på stranden och sola, bada i havet, äta god mat, fotografera och upptäcka och undersöka ett helt nytt land. Tänk hur galet skönt det skulle vara!

Jag har suttit och kollat igenom bilder från några av våra resor dom senaste åren och det gör ju inte precis så att längtan avtar... Åh, jag vill utomlands nu!

Room tour

2014-01-20 | 14:15:49
Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8 | Canon EF 50/1.8 II

Under en lång tid så är det många av er som har bett om att få se hur mitt rum ser ut och här har ni det!
Rummet ligger längst bort i huset så det är alltid lugnt och skönt här. Sen är det precis lagom stort och väldigt ljust. Jag har dessutom en egen ballkong som jag brukar sitta och sola på våren och sommaren då jag solen lyser mot mitt rum hela dagarna. Mitt favoritställe i rummet är nog sängen med dom mysiga kuddarna. Och sen måste jag medge att jag älskar fotoväggen, fotoskåpet och fotona som hänger i fönstret. Jag blir så glad varje gång jag tittar på bilderna för varenda en bär på ett fint minne. Sen så tycker jag om mina analoga kameror, ljusslingorna och Harry Potter-hyllan, hihi. Skrivbordsbenen fick jag förresten i present när jag fyllde år i fredags. Som jag har längtat efter nya skrivbordsben!

Så ja, såhär har jag det! :)

Imorse vaknade jag upp med världens huvudvärk och magknip så jag är hemma från skolan idag. Ska försöka få lite plugg gjort ändå, men annars ska jag försöka att vila upp mig så mycket som möjligt.

Hoppas att ni får en fortsatt fin måndag så hörs vi! :)

Winter walk

2014-01-18 | 17:58:00
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/4-5.6

Bilder från promenaden vi gick på imorse.
Eller ja, imorse är väl att ta i. Det var väl egentligen runt lunch nån gång, men vi var lika nyvakna för det, haha. 
Det var så himla fint ute idag! Ingen bild gör sig riktigt rättvisa den låga solen och snöflingorna som dalade ner. Sjukt fint var det i alla fall. Och han den där på bilden gör mig så galet glad. Finast är vad han är. <3

En lördagsbrunch

2014-01-18 | 15:38:21
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Detta åt vi till brunch imorse. Någonting som skulle likna amerikanska pannkakor men som mer såg ut som vanliga plättar. Himla gott var det i alla fall och det är väl det som räknas. :)

Min födelsedag igår var hur bra som helst! Den firades tillsammans med några av dom bästa personerna, mycket gott att fylla magen med, fina presenter, underbar skönsång från olika håll, bio och pojkvänsmys. Kunde nog inte ha önskat mig en bättre 17-års dag! Tusen tack för alla gratualtioner igår, ni är så himla fina allihopa! :)

Idag vaknade vi upp till solsken och snöfall. När jag och Charlie hade ätit upp det på bilden så tog vi en liten promenad i den fina vädret tillsammans med hunden. Jag har lite bilder därifrån som jag tänkte visa sen. Just nu lyssnar vi på musik och myser lite sådär och det är väl ungefär så resten av dagen kommer se ut. 

Ha en toppenlördag så hörs vi senare! :)

Birthday

2014-01-17 | 05:50:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag, mina damer och herrar och alla där emellan, så är det den 17 januari 2014 - min 17-årsdag!

Oavsett hur gammal jag blir så kommer jag nog alltid ha det där pirret i magen under min födelsedag. Alltid lika spännande och roligt att fylla år - man blir ju som ett litet barn igen, haha! :3

Jag blev nyss väckt utav familjen med sång och lite paket. Jag ska alldeles strax äta en stor och god frukost innan jag tar tåget till skolan och min fina klass. Där bjuds det på potatisbullar till lunch (bästa skolmaten utan tvekan <3) och runt 17-snåret kommer jag hem till stan. Då är tanken att jag ska möta upp Charlie för att sedan knalla hem till mig för en god middag, tårta och födelsedagsfirande med familjen. Senare ikväll så ska jag och Charlie på bio och sen följer han med och sover bredvid mig inatt.
Jag hoppas och tror att detta kommer bli en superbra födelsedag!

Hoppas att ni får en superfin dag så hörs vi! :)

Crystal clear

2014-01-14 | 18:10:19
Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Den blev en liten oplanerad frånvaro från bloggen i cirka 3 dagar, men det har sina förklaringar.
Söndagskväll var en av dom värsta kvällarna på länge. Jag kommer faktiskt inte ihåg senaste gången jag mådde så dåligt. Jag tänker inte gå in på det mer än så, men huvudsaken är att det har löst sig vid det här laget, även fast det är lite svårt att släppa. Och som ni redan vet så tar skolan upp största delen av dagarna så här dags och därav mindre bloggande. Känns som att jag nämner detta i varannat inlägg ungefär, men jag vill bara inte att ni ska tro att jag glömmer bort er, hihi. :)

Sen senast så har det i alla fall lagt sig ungefär 2 dm snö på marken. Alltså hur underbart?! Äntligen säger jag bara! En jul och nyår utan snö går väl an, men om jag skulle bli tvungen att fira min födelsedag (som är på fredag förresten, hiho) utan snö också så vet jag inte vart jag skulle ha tagit vägen. Snö från december-mars där nån gång är ett måste om jag får bestämma. :)

Bilden ovanför fotade jag i alla fall häromdagen på mitt ballkongräcke. Jag fotade snöflingor ungefär samma tid förra året också (dom bilderna hittar ni här) men då fanns det mycket fler och finare snöflingor att välja mellan. Nu fick jag helt enkelt nöja mig med den ovanför. Jag var tvungen att besäkra bilden en hel del och därav den lite sämre kvalitén

Resten av kvällen kommer gå åt till plugg, så det är bäst att jag sätter igång.
Ha det fint så hörs vi!

The Great Gatsby

2014-01-12 | 13:17:20
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/4-5.6

Igår kväll firade vi två fina tjejer som precis fyllt 18 år med en hejdundrandes fest.
Temat var The Great Gatsby och det går inte att sätta ord på hur fina alla var! Hur jag gick klädd ser ni på bilderna ovanför.

Fötterna värker och likaså halsen efter allt dansande och sjungande, men det är det fan värt! Hela Smedjan gungade i takt till musiken från livebandet precis som alla 20-talsklädda människor som befann sig i byggnaden. Det blev helt enkelt en riktigt lyckad kväll och natt tillsammans med fina personer, asbra musik och galet bra stämning! Och så vill jag bara passa på att gratulera Ebba och Klara ännu en gång - 18 år är inte illa pinkat inte!

Fredagen den tionde

2014-01-10 | 16:29:04
Arkivbild (i brist på annat) som beskriver vädret dom senaste dagarna.

Hej på er!
Jag har inte haft tid att höra av mig här sen skolan började, men jag har verkligen haft fullt upp. 
Skoltiden mellan 8:20-15:50 varje dag gör att jag kommer hem runt 17-snåret om dagarna. Då är det mest troligt att det står plugg eller träning eller både och på schemat. Det är alltså det som tar upp all min tid vilket gör att bloggen blir lidande. Men det är smällar man får ta, man måste ju liksom få plats med livet emellan alltihopa också. :)

Fredag idag i alla fall. Galet skönt! 
Vi fick sluta tidigare idag och resten av eftermiddagen och kvällen tänker jag ligga i min säng, äta chips och kexchoklad och titta på serier. Orkar verkligen inte göra någonting annat än det just nu. I morgon intar jag läktarplats i Duveholmshallen där det är fotbollscup och på kvällen vankas det festligheter. 18-årsfest för att vara exakt. Himla fancy! Vad det är för tema och allt sånt där får ni se i ett inlägg i morgon... :)

På söndag har jag dock ingenting på schemat så då ska jag nog ta mig tid att ladda upp några fototips åt er. Det var många av er som önskade just fototips när jag ställde frågan i det här inlägget. Jag har några fototips på lager, men är det något speciellt tips ni vill att jag ska skriva om så är det bara att tala om. Om det är något annat specifikt ni känner att ni vill läsa om så kan ni klicka här och slänga in en kommentar till det inlägget.

Långt och ganska utdraget inlägg så jag avrundar här.
Ha en fin fredag så hörs vi! :)

En tisdagsmorgon

2014-01-07 | 12:14:00
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/4-5.6 | Mina supermysiga pyjamasshorts som jag fick i julklapp.

Hej på er!
Tisdag idag och jag har studiedag. Alltså hur skönt på en skala från 1 till galetmegaskönt?! Lite extra lov är det nog ingen som tackar nej till. Så medans alla här hemma i Katrineholm sitter i plugget så har jag i princip nyss vaknat. Hihi. I morgon är det dock dags att stiga upp 05:30 för att tuffa iväg till Norrköping och sedan komma hem runt 17:00. Varje dag i veckan framöver. Ser inte jättemycket framemot den biten om jag ska vara ärlig. Men det är ingenting som jag behöver lägga enerig på förrän i morgon bitti, så vi blundar för det faktum att jag kommer likna en hjärndöd zombie imorn just nu, haha.

Eftersom att alla andra sitter i skolan just nu så kommer detta bli en hemmadag. Kom på att jag faktiskt har lite plugg som det skulle vara bra att bli av med, så ska nog sätta mig med det så jag har det gjort. Resten av dagen tänker jag bara chilla runt och njuta av att vara ledig en sista dag.

Hur ser eran tisdag ut? Har ni börjat skolan eller jobbet eller är ni också lediga idag? :)

PS:// Jag är ju helt borta idag. Det är ju förfan inte onsdag idag. Snacka om lost, haha. Har i alla fall ändrat alla onsdagsmeningar till tisdagsmeningar, så nu är allt i sin ordning!

Unadorned

2014-01-06 | 18:21:44
Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Just nu känns det mer som november än januari.
Även fast solen har visat sig idag så är det ändå rått i luften och dom allra flesta dagarna har varit ganska gråa på senaste. Snön lyser verkligen med sin frånvaro, vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Antar att man helt enkelt får gilla läget.

Bilderna ovanför fotade jag i alla fall förut idag och dom illustrerar verkligen världen runt omkring just nu - grå och avskalad. Bilderna blev väldigt enkla och lite sådär mörka vilket är ganska olikt mina andra bilder. Variation ska ju vara bra har jag hört. Det var dessutom längesen jag fotade makro (mer sånt under året!) så det var fint att få montera på mitt 90/2.8 makroobjektiv igen. 

En söndag i januari

2014-01-05 | 18:59:35
Samsung Galaxy S3

Hej finingar!
Jag hade verkligen taggad sjukt mycket för att fota det här lovet. När man äntligen inte sitter i skolan alla dygnets ljusa timmar. Men har jag fotat någonting det här lovet? Nej, nästan ingenting. Jag börjar skolan igen på onsdag så jag får försöka ta vara på ljuset innan dess. I brist på nya bilder så har jag därför ingenting annat att visa er just nu än mobilbilden ovanför. Typ sådär såg jag ut igår.

Idag är det i alla fall söndag. Igår kväll mötte jag upp Charlie och vi gick sen hem till honom där jag spenderade natten. Det blev väldigt sent igår (imorse*) så vi har för det mesta legat och degat i sängen hela dagen idag. Jag kom i alla fall hem för några timmar sen och om ungefär 45 minuter ska jag möta upp Maja och Linnea. Vi hade egentligen andra planer för kvällen och natten, men det landade i att vi drar oss mot Rhodos för en middag tillsammans. Himla fint! :)

Hoppas att ni får en fin söndagskväll så hörs vi när jag förhoppningsvis har några roligare bilder att bjuda på. :)

Dressyrtävling

2014-01-03 | 15:38:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Dessa bilder fotade jag på en dressyrtävling i somras.
Jag hade glömt bort dom här bilderna helt, så det är därför dom kommer upp nu några månader senare, haha. :)

I vilket fall som helst så är ryttaren på bilderna dotter till en bekant och dom ville alltså ha bilder från en dressyrtävling som hon och hästen Alvar deltog i. 

Det var svårt att få till rätt exponering i bilderna med tanke på att ljuset hela tiden växlade mellan sol och mulet. Ljuset blir så himla hårt när det är strålande sol, vilket alltså gör att det bli väldigt hårda skuggor. Om ni tittar på näst sista (fotad i solljus) och sista bilden (fotad i mulet väder) så ser ni ju att det är mycket mjukare ljus i den sista. Så som sagt var det lite svårt att få till det, men jag tycker at det fungerade hyffsat bra trots allt. :)

Minnen från 2013

2014-01-02 | 22:32:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

För nästan exakt ett år sedan skrev jag ett inlägg om denna minnesburk.
Under året som gått har jag alltså skrivit ner varenda litet lyckligt minne på papperslappar och förvarat dom i burken på bilden ovanför. Alla fina ögonblick under 2013 finns alltså samlade i burken - allt från den största händelsen till dom där små men fina orden som någon en gång sa. Burken är proppfull och under dom senaste månaderna har det varit svårt att trycka ner lapparna. Det visar ju bara att 2013 förde med sig väldigt många fina minnen.

Resten av kvällen tänker jag alltså mysa ner mig i sängen tillsammans med musik och läsa igenom alla lappar från minnesburken. Minnas tillbaka till allt fint från förra året.

Jag håller dessutom på att göra i ordning en ny minnesburk för 2014. Jag använder en större burk i år eftersom burken från 2013 tydligen inte räckte till ordentligt... :)

Detta är någonting som jag tycker att alla borde göra! Så himla fint och enkelt sätt att komma ihåg och minnas allt fint man har varit med om. Precis sånt som man behöver påminnas om av och till.

1 av 365

2014-01-01 | 21:18:34
Samsung Galaxy S3

Hej och gott nytt år!
Hoppas att ni fick en grym kväll igår och att första dagen av 2014 har varit toppen!

Själv hade jag en superbra kväll tillsammans med pojkvännen, grabbarna och annat folk som befann sig på samma fest som oss. Vid tolvslaget drog vi oss mot torget som ungefär alla andra i stan för att se fyrverkerierna. Det nya året firades in med en nyårskyss från finaste pojken. Kunde nog inte ha fått ett bättre avslut av 2013 eller en bättre början av 2014. <3 Vi drog sen hem till Charlie där vi käkade tårta och drack cider i sängen och pratade om livet ända till klockan fem imorse. Vi vaknade sedan runt 15 någon gång och vi har i princip bara ätit pizza sen dess = standard nyårsdag. Den första dagen 2014 har alltså varit väldigt lugn och mysig, precis som det ska vara. :)

Men som sagt så blev min nyårsafton kanon! Mobilbilderna ovanför är alltså från gårdagen. Väljer att inte publicera fler bilder än dom, det är nog säkrast så, haha. :)

Just nu ligger jag i Charlies säng och bloggar från hans fina Mac. Jag spenderar ytterligare en natt bredvid honom. Fint som snus höreni! :)

Som sagt så hoppas jag att eran gårdag blev toppen och att resterande 364 dagar av detta år blir grymt!