En kort vecka

2014-04-30 | 15:35:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Och glad Valborg! Eller vad man nu brukar säga, haha... Himla trevligt att Valborg faller in på en onsdag i år för det betyder att vi får långhelg! Valborg måste nog vara en av dom mysigaste högtiderna, för hur fint är det inte att fira in våren liksom? För vår är det verkligen, det märker i alla fall min kropp av pga allt pollen. Mindre kul att gå runt hela dagarna med minimal andningsförmåga men det är sånt man får ta, för gud vad mys med vår! :)

Jag ska alldeles strax skynda mig bort till Charlie för att sedan möta upp några andra och åka ut till Forsa för att fira Valborg med ety skönt gäng. Det blir grillning, brasa och eventuellt årets första dopp. Lite tveksam på den punkten dock eftersom att det tråkigt nog har blivit lite kallare under dagen. Får helt enkelt hoppas att det vänder. Oavsett så ser det ut att bli en riktigt bra Valborg! :)

Hur firar ni Valborg i år? :)

Ha en fortsatt fin dag, kväll och natt så hörs vi! :)

Lejonungar

2014-04-28 | 20:54:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Precis som ni kunde se i videon som jag publicerade förut så var det alltså detta vi höll på med i lördags - massor av mys med världens sötaste lejonungar! 

Detta är utan tvekan något av det häftigaste jag har varit med om! Att få chansen att få komma så pass nära ett par lejonungar är ju inte varje dag man får. Dom var lite rädda och osäkra i början, men efter ett tag började dom slappna av mer och mer och vissa av dom vågade sig fram tillslut. Det var så himla obeskrivligt. Jag skulle mer än gärna ha suttit där hela dagen. Och något av det bästa är att jag faktiskt ska ha praktik där i höst! Jag kommer berätta lite mer om det i ett annat inlägg lite senare... :)

Detta är en dag som jag sent kommer glömma för oj vilken häftig upplevelse det var. Och som är ju så himla söta så att man typ avlider, gah! Helt underbara!

En film från Kolmården

2014-04-28 | 08:32:00

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP VC USD

Precis som jag nämnde i fredags så berättade jag att jag skulle kliva upp extra tidigt i lördags morse. Jag och några fina vänner skulle alltså åka till Kolmården. Vad själva huvudsaken med besöket var kan ni se i början av videon, men mer om det kommer i ett annat inlägg. :)

Här är alltså en video som jag har klippt ihop från lördagens besök. Jag brukar nästan aldrig hålla på med film men det var faktiskt väldigt roligt! Eftersom detta är ganska nytt för mig så är själva klippen inte dom bästa och det ser ganska skakigt ut och så, men det är bara öva som gäller så blir det bara bättre och bättre! :)

Matmarknad

2014-04-25 | 21:34:23
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag mötte upp detta ↑ fina gäng (plus några flera) på torget när jag rullade in med tåget efter skolan. Nu under helgen så är det nämnligen matmarknad här i Katrineholm som ca hela stadens befolkning tar del av. Detta är helt klart en av dom bästa dagarna på året! Det är helt sjukt vad gott det luktar överallt på stan och det finns mat och människor från världens alla hörn. Helt underbart för oss som älskar mat typ mer än något annat, haha! För min del blev det en Crêpe med Nutella och vitchoklad och lite Grekisk mat. Ska antagligen dit på söndag också, bäst att passa på menar jag liksom, haha.. :)

Efter besöket på matmarknaden så drog jag och spenderade lite tid med några av mina grabbar. Dom skulle vidare på annat framåt kvällen så då drog jag mig hemmåt. Jag skippade att följa med den här gången för i morgon ska jag upp supertidigt. Varför får ni veta då, hihi... :)

Hoppas att ni får en fin helg så hörs vi när vi hörs! :)

9 saker att uppleva innan man dör

2014-04-24 | 19:58:38
För en tag sedan så skrev jag ett inlägg om 7 platser man borde besöka innan man dör. Jag är helt tokkär i alla platser som beskrevs i det inlägget och jag är helt inställd på att besöka varenda en någon gång i livet. Men förutom att resa och upptäcka världen så finns det ju så mycket mer som man skulle vilja uppleva. Min lista är flera mil lång, men jag tänkte dela med mig utav några. Rättare sagt 9 saker man borde uppleva innan man dör! :)

Enda sen jag var liten och tittade på "Blue Water High" varje sommarlovsmorgon så har jag levt med drömmen om att kunna surfa. Fatta vilken underbar frihet man måste känna av att bli ett med vågorna och havet! Jag har alltid älskat havet och att lära sig surfa på det skulle helt klart vara det ultimata.
Bildkälla.

Holi är en hinduisk vårfest som hålls i mars varje år i Indien. Festivalen avslutas alltid med färgkrig på gatorna när folk går runt och skvätter färg på allt och alla. Gud vilken underbar stämning det måste vara på dessa gator under den tiden på året! Folk, fest. musik och färg överallt kan ju inte annat än bli en riktigt häftig upplevelse. Jag har varit i Indien en gång tidigare, men jag ska absolut tillbaka dit någon gång och då ska jag verkligen delta i denna färgfestival!
Bildkälla.

Tänk er en gammal Volkswagenbuss, ett gäng med härliga vänner och sådan där skön sjunga-med-musik någonstans på USAs vägar. Hur mysigt skulle inte det vara? Att bara åka runt och liksom leva utan att egentligen ha något speciellt mål utan bara låta vägarna leda en. Min pojkväns syster bor i USA just nu och i sommar ska Charlie och hans familj åka över till henne och stanna där i ca en månad då dom bl.a ska åka på en liten road trip. Gissa om jag är så avundsjuk att jag typ avlider?
Bildkälla.

Tomorrowland är en av världens största housefestivaler i världen. Den hålls i staden Boom i Belgien varje år. Det går knappt att föreställa sig hur sjukt mäktigt det skulle vara att få stå där i publiken och ösa till några av världens bästa house-/elektromusiker! På Tomorrowlands Youtubekanal lägger dom upp olika klipp från festivalen från år till år och jag får sådana sjuka rysningar när jag ser klippen. Vilken galet lyckorus man måste leva i under hela festivalen. Hela festivalområdet är dessutom uppbyggt på en sjukt häftigt sätt - nästan lite Disney World-liknande. Jag ska till Tomorrowland någon gång i mitt liv, så är det bara!
Bildkälla.

Som tidigare nämnt så har jag alltid älskar havet. Jag vet inte riktigt varför, men det är någonting som gör att jag mår så mycket bättre när jag befinner mig nära havet eller vatten överhuvudtaget. Därför vill jag verkligen ta dykcertifikat i framtiden. Att bara kunna simma runt bland alla koraller, fiskar och andra marina djur skulle vara obeskrivligt.
Bildkälla.

Att kunna cruisa runt på gatorna eller genom allér på en longboard i sommar skulle ju vara hur härligt som helst! Jag tycker att det är så himla snyggt att kunna åka longboard. Vi har en liten skateboard hemma, men det är inte riktigt samma sak. Jag har provat att åka longboard förut men jag är långt ifrån bra på det, haha. Kanske får se till att skaffa en inför sommaren? 
Bildkälla.

Jag tycker att det är så himla snyggt med tatueringar, särskilt med lite mindre som verkligen betyder någonting och som man är stolt över att bära på sin kropp. Jag tänker utan tvekan tatuera mig någon gång i livet och jag har faktiskt en hel del idéer på lager. :) Det gäller bara att bestämma sig, haha... 
Bildkälla.


Någon gång under mitt liv så hoppas jag att jag har turen att få gifta mig med personen i mitt liv. Det låter så superklyschigt, men det skulle verkligen vara så underbart att få dela livet med den som man älskar mer än något annat. Jag är inte något speciellt stort fan av klänningar, men åh vad fint det skulle vara med en vit bröllopsklänning i spets! Att sedan gifta sig på stranden, vid havet eller på någon annan vacker plats runt om i världen skulle ju vara hur fint som helst!
Bildkälla.

Fatta vilket äventyr det skulle vara att packa en ryggsäck, ta med sig ett gäng vänner och hoppa på första bästa tåg för att tågluffa. Att åka tåg genom delar av världen för att hoppa av lite där man känner för. Det skulle vara en sådan sjukt häftigt upplevelse och man blir nog en himla många erfarenheter rikare!
Bildkälla.

Detta var alltså 9 saker från min långa lista på saker man enligt mig borde uppleva innan man dör. Gud vad mycket jag vill göra under livets gång!

Är det någon av er som har någonting som ni absolut måste uppleva innan ni dör?
Eller har ni kanske rent utav gjort någonting av det som jag listade här ovanför? :)

Påskhelgen

2014-04-20 | 14:52:32
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er och glad påsk lite såhär i efterskott! 
Jag hoppas att ni har haft en helg fylld med god mat, fint umgänge och massor med godis!
Själv har jag firat påsk tillsammans med familjen och våra barndomsvänner från Täby, precis som jag nämnde senast vi hördes. Det har varit en riktigt fin helg med underbart väder, fina promenader, massor med mat och fyllda påskägg. Igår tog vi även en liten tur till Vingåker för att bland annat handla på Delicato Outlet. Helt klart en av mina favoritbutiker, haha! Vi fortsatte dagen med pizza till lunch och sedan grillat till kvällsmat. Däremellan hann vi njuta av det fina vädret samtidigt som vi ägde på badminton. En väldigt lyckad påskhelg helt enkelt! 

Hur har ni spenderat eran påsk? :)

Täbyborna åkte hem i förmiddags och sen dess har jag suttit ute i solen och jobbat på brännan bara bikini. Så otroligt skönt med denna värme! Nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen, göra mig i ordning och sedan dra mig bort mot Charlie. Vi ska antagligen ut och käka och efter det möter vi upp några andra för att dra vidare på fest. Spenderar sedan natten bredvid Charlie. Blir nog en toppendag det här!

Ha det superfint så hörs vi! :)

Långfredag

2014-04-18 | 11:46:18
Samsung Galaxy S3 | Snapeed

God morgon på er!
Idag är det långfredag vilket betyder att påskhelgen är i full gång. Alldeles strax kommer barndomsvännerna från Täby hit för att stanna över helgen och påsken. Tycker om påsken och tycker om Täbyborna, så detta blir nog en bra helg! På söndag vankas det dessutom festligtheter framåt kvällen, fint som snus! :)

Ungefär såhär ser jag ut idag förresten ↑.
Jag har hos frisören innan jag träffade det här gänget häromdagen för att kapa dom slitna topparna. Det resulterade i att det blev en aning kortare men även en aning fräschare. Jag hade egentligen planerat att lägga i lite mer färg den här gången också, men ekonomin höll inte riktigt för det den här gången så det får bli en annan gång. :)

Nu ska jag ner i köket och hjälpa till och förbereda lunchen innan gästerna kommer. 
Hoppas att ni får en bra långfredag och att den inte blir allt för lång. ;)

En eftermiddag på Gatstuberg

2014-04-17 | 14:25:49

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Såhär såg min gårdag ut.
Jag mötte upp detta gäng på Gatstuberg för att spendera eftermiddagen och kvällen med gott att äta, bra musik, fint väder och massa dans och skratt. Tyvärr var det några som saknades, men dom flesta av oss var i alla fall samlade. Vi skulle egentligen ha grillat på Gatstuberg för några veckor sen, men då hamnade vi vid Djulö istället. Men igår hade vi hela berget för oss själva och det blev en riktigt bra dag tillslut. Vi stannade tills det började skymma och tog då vårat pick och pack och gick till närmaste pizzeria. Himla fina människor det där alltså!

Nu har jag precis storstädat rummet och övervåningen, för i morgon kommer våra kära Täbybor hit för att stanna över påskhelgen. Det var ett tag sen nu så det ska bli roligt! :) 

Jag ska bara avrunda här och sen ska jag rulla hem till Charlie en stund. 
Hoppas att ni får en fin skärtorsdag så hörs vi! :)

XOXO

2014-04-16 | 12:35:15
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Älskar dessa lovmorgnar när man har all tid i världen till att till exempel titta på någon serie när man vaknar. Som jag skrev lite kort igår så har jag börjat kolla på Gossip Girl. Jag har snart kollat klart på första säsongen och jag har helt klart fastnat för den här serien. Jag lovade mig själv att aldrig bli en av dom som kollar på Gossip Girl, men en vän till mig tjatade så himlans (du vet vem du är...) så jag har mer eller mindre blivit tvingad till att börja kolla, haha. Till en början var jag väldigt skeptisk då jag vanligtvis har ganska svårt för såna här typer av serier, men som sagt så har jag blivit rätt så fast vid det här laget och det blir lätt så att man tittar på ett avsnitt för mycket om kvällarna. Det var ett tag sen jag hade någon riktigt bra serie att följa så detta kom alldeles lägligt. :)

Är det någon av er som också kollar på Gossip Girl eller har någon annan bra serie att tipsa om? :)

Vårvädret håller i sig och jag har faktiskt suttit ute i solen en liten stund nu på förmiddagen. Jag ska alldeles strax få i mig lite lunch innan jag har klipptid hos frisören. Efter det möter jag upp några från det här gänget för att spendera dagen på Gatstuberg tillsammans med dom. Blir nog en fin dag det här! :)

Ha det toppen så hörs vi! :)

Nyklippt

2014-04-15 | 20:41:02
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag fick Benson bli av med all lång päls och bli sådär härligt vårfin.
Han blir så sjukt söt när kaluffsen försvinner, även fast något av det mysigaste som finns är att gosa ner sig i hans långa päls. Och man kan ju inte göra annat än att smälta av den där blicken. Finaste. <3

Annars då?
Jo vädret fortsätter på samma spår som igår vilket är helt underbart. Igår kväll cyklade jag hem till Charlie för att spendera natten hos honom. Jag blev kvar där hela dagen idag vilket var precis lika mysigt som vanligt. Finaste. <3

Resten av kvällen har jag tänkt spendera i min säng tillsammans med några avsnitt av Gossip Girl. Och ja, jag har också fastnat i den där serien precis som alla andra, även fast jag lovade mig själv att aldrig börja kolla på den... Det gick ju sådär med den planen alltså, haha! 

Anyways - ha en fin kväll så hörs vi! :)

Tretton grader

2014-04-14 | 16:37:30
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er i vårsolen!
Alltså hur härligt är det inte med klarblå himmel och hela 13 grader ute? Sinnessjukt härligt om ni frågar mig! :) Nu kan man absolut säga att våren är här på riktigt, inte en dag försent. :)

Idag har jag mest tagit det lugnt i solen. Jag har suttit på ballkongen med grym musik i lurarna och solat. Har till och med fått en liten rand, helt sjukt ju, haha! Man blir på så himla bra humör av det här vädret alltså! Hoppas verkligen att det håller i sig hela lovet! 

Resten av dagen kommer nog fortsätta i ungefär samma spår som tidigare. Borde fortsätta att plugga men jag får se om jag orkar ta tag i det. Det finns ju så mycket annat som man gärna skulle sysselsätta sig med istället liksom, haha... 

Ni får ha en fortsatt bra måndag så hörs vi! :)

En början av ett påsklov

2014-04-13 | 17:03:08
esmeraldaedenberg@Instagram

Hej på er!
Söndag idag men ingen söndagsångest här inte för nu har vi gått in på det sjukt efterlängtade påsklovet! Går verkligen inte att beskriva med ord hur himla underbart det ska bli att vara ledig i lite mer än en vecka! Detta lov hade nog inte kunnat komma mer läglig. 

Mitt lov började med en helg tillsammans med finaste pojken. Jag gick hem till honom i fredags efter att jag hade rullat in med tåget från Norrköping. Jag kom hem därifrån för någon timme sen och har alltså spenderat hela helgen hos honom. Vi tittade på film, åt massvis med god mat, spelade tv-spel och bara myste runt. Kunde nog inte ha fått en bättre start på det här lovet. Finast är vad han är. <3

Det där ↑ är den enda bilden som jag har från dom senaste dagarna. Jag vet att mobilbilder brukar vara lite mindre uppskattade, men det får duga nu när jag inte har någonting annat att bjuda på för tillfället. Jag ska verkligen försöka fota så mycket som möjligt dom här lediga dagarna, nu när man äntligen har tid liksom. :)

Jag ska alldeles strax dra mig mot Jonatan och Christian för att sen möta upp några fler för att kolla på Jonatans fotbollsmatch. Riktigt fint väder idag så det blir nice! :)

Ha en fortsatt fin söndag så hörs vi! :)

En ledig dag mitt i veckan

2014-04-09 | 11:09:49
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Idag har jag inga lektioner och är därför ledig. Hur skönt som helst en dag mitt i veckan såhär. Sovmorgonen som jag fick imorse var väldigt välbehövlig kan jag tala om! Nu är det bara två dagar kvar i skolan och sen får vi påsklov. U to the nderbart!

Denna ganska mulna morgon har jag i alla fall spenderat i sängen tillsammans med iPaden. Resten av dagen kommer gå åt till att plugga. Jag måste förbereda mig inför min redovisning i svenska NP som jag har i morgon. Förutom det så har jag en biologiuppgift att göra och en engelskarapport att skriva. Så ja, det är helt enkelt det jag kommer syssla med till stora delar idag. Resten av dagen är oplanerad, så vi får helt enkelt så vad som händer och fötter. :)

Hur ser eran onsdag ut? :)

Musik Direkt

2014-04-06 | 21:54:12
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag så hölls länsfinalen i Musik Direkt i Lokstallarna här i Katrineholm.
Musik Direkt är en musiktävling för ungdomar där band och soloartister kan ställa upp med sina låtar. Idag var det alltså länsfinal och det bästa bandet eller den bästa soloartisten i Sörmland skulle utses. Alla var så sjukt duktiga och musiken låg verkligen på topp! Tyvärr fick jag inte med mig så många bilder därifrån som jag hade hoppats, men här ovanför har ni några i alla fall. :)

Efter en hel del sköna låtar och en himla massa väntan så enades juryn om att bandet Morgonrock från Katrineholm skulle kamma hem första platsen! Så galet roligt för grabbarna i bandet för jisses vad bra dom är! En riktigt välförtjänad vinst! Nu väntar riksfinalen i Sundsvall där dom har chansen att bli bäst i landet. Stort grattis och ännu större lycka till till alla killar i Morgonrock - se till att ta Sundsvall med storm nu! 

Grillkväll

2014-04-05 | 17:17:42
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Bild 1: agneshelenajohansson@Instagram | Bild 10: aliceforss@Instagram

Alltså gårdagskvällen var så himla bra!
Det hela började med att 18 av oss möttes upp vid Ica för att inhandla lite nödvändigt. Tanken var egentligen att vi sedan skulle grilla på ett berg, men när vi kom dit var det redan fullt med folk där. Så vi bestämde oss för att knalla bort mot Djulö istället och där spenderade vi sedan hela kvällen framför elden. Tillsammans med skön musik, underbart väder, god mat och oslagbart umgänge så blev kvällen rent utsagt jävligt bra. Tyvärr så fotade jag inte sådär supermycket, men jag lånade två bilder från Agnes och Alices instagram också, hihi. :3 I alla fall så stannade vi till sent på natten innan vi tog vårat pick och pack och drog oss hemåt. Mer såna här kvällar framåt våren och sommaren tack, för åh vad bra det var!

Charlie och jag hamnade hemma hos mig igår natt och här har vi även spenderat större delen av dagen. Han rullade hem till sig för någon timme sen och vi här hemma ska alldeles strax äta middag. Efter det blir det en sväng ner till Duveholmshallen för att agera hejarklacksledare till brorsans match i innebandycupen som hålls här under helgen. Efter matchen åker jag hem till Charlie för att spendera ännu än natt bredvid honom. 

Hur har eran helg varit hittills? :)

Fredagsmorgon

2014-04-04 | 08:36:12
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

God morgon på er!
Idag har jag sovmorgon för andra dagen i rad vilket jag absolut inte klagar över! Jag ska alldeles strax skynda iväg till tåget för att sen gå i skolan till 15:50. När jag kommer hem så kommer jag i princip bara vända i dörren för att möta upp Charlie för att sen träffa ett tokskönt gäng för att handla och sen grilla på Gatstuberg. Får verkligen hålla tummarna för att det här fina vädret håller i sig hela dagen!

Jag tänkte egentligen bara kika in och önska er en superfin fredag!
Ha det bra så hörs vi! :)

En dag i safariparken

2014-04-01 | 22:19:42
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tamron AF SP 70-300/4-5.6 VC USD

Idag åkte hela klassen ut till Kolmården för en arbetsdag i safariparken.
Dagen bjöd på väldigt fint och soligt väder med några inslag av snö lite då och då. Vi fick städa upp i dom afrikanska vildhundarnas inhängnad, mocka och räffsa i bergen hos lamorna och stenbockarna, titta på dom otroligt söta lejonungarna (som tyvärr befann sig inomhus när vi var där, därav gallret som syns på vissa bilder) och titta till några av dom andra djuren i safarit. Det är så himla sjukt att detta kommer bli våran vardag en vacker dag, att vi kommer kunna ha detta som arbete i framtiden. Ska jag vara ärlig så kan jag knappt sätta ord på hur häftig min linje är alltså! Och hela klassen blir så himla peppade och motiverade dagar som denna! Alltså åh, så himla underbar dag!