Lunch på altanen

2015-06-26 | 16:26:41
 
I förmiddags kom Maja och Linnea över till mig för att äta lite lunch ute på altanen. Vi åt potatissallad och kycklingspett med bröd och massa god frukt. Det var verkligen hur gott som helst och jättemysigt att umgås med tjejerna! Vädret har som vanligt varit lite upp och ner men med några filtar så gick det att sitta ute även under dom kalla stunderna. Sommarvärmen kommer tydligen slå till snart vilket jag verkligen håller tummarna för!

Det osäkra vädret gör att jag står lite i valet och kvalet om jag ska våga chansa och lägga mig ut och sola eller om jag ska sätta på ett avsnitt av någon serie.. Hmm, svårt det där. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Ha det så bra så hörs vi! :)

Yes please

2015-06-22 | 16:24:10
Bilder från Tumblr.

Jag är i sådant sjukt behov av att åka utomlands just nu. Det är jag ju i och för sig i princip alltid men nu längtar jag extra mycket. Måste verkligen utomlands snart, för det här håller inte. Vill bada i havet, bli sådär jättebrun, dricka goda drinkar, äta god mat och upptäcka ett nytt land med några jag tycker om. Helst nu på en gång. Jag måstemåstemåste! Ni hör ju, är verkligen i sådant sjukt behov att få åka ut och resa. Hoppas verkligen att det hinner bli någon liten resa någonstans i år. 

Ska ni åka utomlands någonstans i år? :)

Strawberries

2015-06-22 | 11:41:06
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Den absolut godaste sommarlovsfrukosten är utan tvekan jordgubbar och mjölk. Alltså jag kan äta hur mycket som helst av det! Supergott, somrigt och dessutom nyttigt - kan ju inte bli mycket bättre. Tog en stor skål till frukost imorse och ska nog äta lite mer sen till mellanmål... :)

Just nu öser regnet ner utanför fönstret och jag hoppas verkligen att det här aprilvädret vi har kan dra förbi någon gång. Helst av allt vill jag ha 30 grader och sol som vi hade i princip hela förra sommaren. Det här vädret håller i alla fall inte. Vädret bidrar dessutom till att jag antagligen inte kommer jobba idag och om så är fallet så blir det nog en dag med serietittande istället. Som sagt så hoppas jag verkligen att detta vänder snart...

En midsommarafton

2015-06-20 | 21:00:11
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Några bilder från gårdagens midsommarfirande. Min midsommar började med ett jobbpass och när jag hade slutat hämtade Charlie upp mig och vi åkte då och plockade blommor till min midsommarkrans som blev något misslyckad, haha.. Vi knallade sedan över till Christian där 10 andra fina personer befann sig för lite midsommarfirande. Vi åt massor av god grillad mat, drack gott och hade det himla trevligt. Lite senare drog några av oss vidare på fest och till sist så avslutade vi kvällen återigen hemma hos Christian på hans ballkong. Jag och Charlie gick och la oss runt halv fyra och då var det redan jätteljust ute. Om bara vädret bättrar på sig lite framöver så ser jag verkligen fram emot att ta vara på dessa kommande ljusa sommarnätter. Min midsommarafton var i alla fall väldigt bra! Hoppas att ni hade en jättetrevlig gårdag ni också! :)

Smultronstället

2015-06-17 | 19:22:29
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Igår efter jobbet kom Geena, Maja och Linnea och hämtade upp mig innan vi rullade iväg till Söderköping och Smultronstället. Beslutsångesten när man skulle välja bland alla himmelska glassar var ju inte nådig kan jag tala om, haha! Det blev tillslut en glass med massa god kolaglass och kolasås för min del som var så himla god, men jösses vad mätt man var efteråt alltså. Vi bestämde oss för att knalla upp för berget när vi hade ätit upp våra glassar och efter en hel del off road så kom vi till utkiksplatsen tillslut. När vi hade hittat ner igen så satte vi oss i bilen och rullade tillbaka hem. Alltså åh vad skönt det är när man själv och majoriteten av alla ens vänner har fått körkort. Det är en sådan frihet att bara kunna sätta sig i bilen och åka iväg såhär när man vill. Priceless.

Summerburst 2015

2015-06-15 | 14:50:53
Alla bilder förutom dom på oss kommer härifrån.

Summerburst i helgen var helt jävla underbart! Stockholm bjöd på det bästa vädret man kunde tänka sig och min shortsbränna efter den här helgen är inte nådig kan jag tala om, haha! Med fint sällskap, gott att dricka och sjuka artister så blev den här festivalen så galet bra. Det var verkligen snyggt och professionellt arrangerat. En riktigt fräsch festival med bara massa house (och lite hardstyle) kan ju inte bli mycket bättre. Såhär två dagar efteråt har jag fortfarande ont i fötterna och i vaderna av allt dansande, haha. Dom bästa under helgen var helt klart Afrojack, Will Sparks (som vi dessutom hade äran att få snacka lite med efteråt) och såklart Axwell /\ Ingrosso. Fy satan vad bra dom är alltså, får rysningar bara jag tänket på lördagskvällen. Detta är utan tvekan en festival som jag kan tänka mig att gå på igen!

Dessvärre så försvann ALLA mina bilder från Summerburst. I mitten av Axwell /\ Ingrossos spelning så stog det att det var något fel på mitt SD-kort i mobilen och alla bilder hade försvunnit. Som tur var hade jag lyckats spara över nästan alla filmer till mobilens egna minne så dom är i alla fall kvar, men alla bilder är som sagt borta. Har googlat som en galning och försökt med allt för att lyckas få tillbaka bilderna men ingenting verkar funka... Alltså jag är verkligen så himla ledsen över det för jäklar vilka bra bilder jag fick. Fan alltså. Jag blev dessutom stoppad i visiteringen första dagen för att jag inte fick ta med min GoPro in så jag har inte heller några bilder från den (det var sedan massor på festivalen som filmade med GoPros i alla fall så vakten jag fick sög ju verkligen stenhårt). Ni förstår inte hur mycket jag grät över det här igår, haha. Men jag hann spara ner ytterst få bilder från min My Story på Snapchat och resten av bilderna kommer som sagt härifrån. Hur frustrerade och sorgligt det än är så kommer jag nog ha släppt det här om sisådär hundra år men då kommer ju alltid minnena från festivalen finnas kvar i alla fall. 

I vilket fall som helst så var Summerburst en sjukt bra start på ett förhoppningsvis sjukt bra sommarlov!

Sommarlista

2015-06-15 | 13:44:19

Mina planer inför sommaren:
Jag har faktiskt inte planerat sådär jättemycket. Jag ska i alla fall jobba en hel del på ett strandcafé vilket jag tror kommer bli riktigt roligt. Förutom det ska jag självklart umgås med mina vänner och pojkvän, festa, sola, bada, åka på roadtrips, gå på festival (som var i helgen, inlägg om detta kommer), ha grillkvällar och bara njuta till max av mitt absolut sista sommarlov.

Bästa sommarstället:
Det är utan tvekan Singö där våra barndomsvänner har sommarstuga. Älskar skärgården överhuvudtaget, åh.


Här badar jag helst:
Vart som helst. Seriöst. Jag älskar att bada och brukar oftast bada från maj till september någon gång. I år har badpremiären tyvärr blivit något sen då vädret har varit som det har varit. Annars älskar jag att bada i havet, absolut bästa.


Hur länge ska du vara ledig?
Jag kommer som sagt jobba en hel del men då jag har väldigt sköna arbetstider så kommer det även bli en alldeles lagom dos av ledighet.


Vad ser du mest fram emot?
Åh, att bara njuta av att vara helt fri och kunna göra exakt vad man vill. Att kunna gå runt barbent och bara leva livet.

Vad kommer du köpa inför sommaren?
Införskaffade mig en ny bikini för inte så längesedan som kommer användas flitigt. Sen tänker jag nog införskaffa mig någon fin sommarklänning. Jag har i princip inga klänningar alls men jag känner verkligen att det är dags nu.



Det här lyssnar jag på i sommar:
Den här listan som är full av aspeppande och sjuka låtar och sen den här listan som jag kommer ösa på alla sommarens fester.

Favoritsommardoft:
Grillad mat, sommarregn, havet, solskyddfaktor, jordgubbar, nyklippt gräs, nybadad hund. Listan kan göras lång.

 
Vad oroar du dig för?
Att jag har för höga förväntningar på den här sommaren eftersom att förra blev i princip oslagbar och att jag inte ska hinna med allt jag vill hinna göra. Men det blir vad man gör det till så nu jävlar maxar vi förra sommaren!

Hur kommer du minnas din sommar i höst?
Förhoppningsvis som ett oförglömligt och riktigt jäkla grymt sista sommarlov!

Den ultimata sommardagen:
Vakna upp bredvid Charlie, äta en god frukost helst bestående av jordgubbar och mjölk, gå ner till stranden och sola och bada tillsammans med gänget för att sedan avsluta dagen med antingen en grillkväll eller en asfet utomhus- eller hemmafest.

Kickar igång sommarlovet med festival

2015-06-11 | 17:47:30
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Idag var det min sista dag i skolan vilket betyder att jag nu har sommarlov! Så obeskrivligt skönt, gud alltså. Är så himla taggad på den här sommaren så det är inte sant. Kickar igång sommarlovet genom att åka upp till Stockholm imorn för att gå på Summerburst tillsammans med ett skönt gäng. Finns det något bättre sätt att tillbringa dom första sommarlovsdagarna på? Skulle inte tro det va. Nyslingad i håret och med Summerburstlinnet på är jag taggad till tusen. 

Helgens uppdatering kommer alltså utgå men när Summerburst är över för i år så lovar jag att visa er massa bilder! Ni får ha det så bra så länge så hörs vi när vi hörs! :)

Grillkväll

2015-06-10 | 11:00:42
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Igår var det nog den varmaste dagen hittills för i år och vi bestämde oss för att ta vara på detta genom att trampa ner till sjön för att grilla. Förra sommaren var fullspäckad av sådana här grillkvällar och det var minst lika mysigt igår. Och det bästa av allt? Att sommaren bara har börjat och att det kommer bli massor av fler dagar, kvällar och nätter med gänget. 

Idag är det dock lite sämre väder men jag hoppas att det spricker upp så att man kan ligga ute och sola precis som igår. Senare ikväll vankas det festligheter och utgång vilket ska bli hur roligt som helst. I morgon är det sista dagen i skolan för min del och på fredag kickar jag igång sommarlovet med Summerburst. Satan vad detta sommarlov är efterlängtad. Bara 2 dagar kvar nu sen jäklar kör vi. 

Måndagsmys

2015-06-08 | 19:44:14

Sista måndagen innan sommarlovet är snart över ooch gud vad skönt det känns! Denna måndagseftermiddag fick jag besök av tre av mina gärisar. Vi satt ute och åt massa gott och bara umgicks. Supermysig start på sista veckan innan sommarlovet! Hade jag fått bestämma helt och hållet så hade ju vädret kunnat bjuda på lite varmare temperaturer, men det kommer det också. 

Nu ska jag träna, duscha och sen kolla på ett eller annat avsnitt av Terra Nova. Vi hörs när vi hörs! :)

Reason for hope

2015-06-06 | 15:55:06
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5 | Samsung Galaxy S4

Igår kväll tog jag och Eli tåget upp till Stockholm för att lyssna på en föreläsning med Johan Rockström, Mattias Klum och ingen mindre än Jane Goodall. Jag har ärligt talat aldrig blivit så inspirerad i hela mitt liv. Det var andra gången jag såg en av Mattias föreläsningar och han har varit min största inspirationskälla inom fotografi så länge jag kan minnas. Att sedan få den enormt stora äran att få se och lyssna på självaste Jane Goodall var någonting jag förut bara kunnat drömma om. Hon har sådana otroliga historier och kloka ord att bjuda på. Det var nästan lite svårt att ta in att det faktiskt var hon vi satt och lyssnade på.

Vi gick även fram och pratade med Mattias efter föreläsningen och dom orden vi fick av honom kommer jag aldrig att glömma. Det var utan tvekan det mest inspirerande någon någonson har sagt till mig vilket jag kommer bära med mig resten av livet. Suget efter att få upptäcka världen och fånga den med kameran är större en någonsin just nu. 

Som sagt, detta måste verkligen ha varit den mest inspirerande kvällen jag har varit med om. Det går liksom inte ens att beskriva med ord för det gör det inte rättvisa. Vi båda gick där ifrån alldeles fyllda av lycka, eufori och inspiration. Alltså åh.

Grayscale

2015-06-02 | 14:16:53
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Idag är jag lika grå som det gråa junivädret utanför fönstret. Kan verkligen inte förstå hur tiden kan gå så fort och att det redan är juni. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att vädret bestämmer sig för att ta sig samman snart och bevisa att vi faktiskt är inne på den första sommarmånaden, för det här gråa och kalla vädret gör det då inte. Behöver verkligen sol och värme och helst nu med en gång. Får hålla tummarna för att det vänder snart.

Annars då? Det är inte alls många veckor kvar i skolan innan vi får sommarlov. Nu börjar äntligen högen av plugg sakta men säkert minska och någon gång i början av nästa vecka kommer jag vara klar med allt som behövs lämnas in innan vi slutar vårat andra år på gymnasiet. Förutom plugg har jag fullt upp med att umgås med min finaste pojkvän, mina underbara vänner och försöka komma igång med träningen. Jag har även börjat hänga en hel del hos kiropraktorn och tandläkaren på senaste vilket inte är så jättelatjo men som förhoppningsvis blir det i slutändan. Sen sist har jag även tagit jägarexamen och imorn är det kick-off med nya jobbet då jag även jobbar min första helg den här helgen. På fredag ska även jag och Eli på äventyr i Stockholm vilket jag verkligen ser framemot. 

Ja, där fick ni en något för luddig lägesuppdatering. Jag ska verkligen försöka bättra mig och få upp den här bloggen på fötterna igen. Jag saknar verkligen att ha någonting intressant att blogga om regelbundet, så hjälp till och håll tummarna för mig så ska det här nog lösa sig!