Ny medlem i kameraväskan!

2012-02-28 | 19:32:27



Jag har alldeles nyss och hämtade ut ett paket som innehöll det ni ser på bilderna ovanför: ett sprillans nytt vidvinkelsobjektiv! Närmare bestämt ett Tokina AT-X Pro 11-16 2.8. Jag har funderat länge på att köpa ett vidvinkel, men har liksom aldrig kommit till skott. Men nu så är detta mitt och jag är super nöjd! :) Har inte hunnit testa det så mycket än, men det lär bli en hel del bilder med det här objektivet! Har massor med idéer och inspiration till bl.a olika landskaps bilder, så det kommer nog bli as bra tror jag! :) Åh vad jag är taggad, vill bara åka ut och fota just precis nu! :D

Copa Mundial

2012-02-27 | 15:31:04


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er era små klyftpotatisar! :)
Idag är det en bra dag! Fick reda på den goda nyheten att jag och två andra från mitt lag har gått vidare till nästa uttagning av Sörmlandslaget i fotboll! Det är 30 stycken som blivit uttagna, alltså är vi några av dom trettio bästa i våran ålder! Åh vad glad jag är, trodde aldrig att jag skulle gå vidare! Det är ju många fler steg kvar innan det riktiga Sörmlandslaget ska tas ut, men att vara utvald till en av dom trettio bästa är ändå någonting man kan vara stolt över tycker jag! :) Så den 11 mars åker vi iväg på en träningsdag tillsammans med dom andra 30 som blivit uttagna och efter det får man se hur långt man tar sig vidare sen. Är sjukt taggad, ska verkligen bli super roligt! :D

Så bara för att fira det här lite grand så tänkte jag inviga mina nya fotbollsskor på dagens träning! Egentligen är det precis likadana skor som jag hade innan. Dom har tyvärr blivit lite nergångna (som ni kanske ser på bilderna) men jag tycker om dom så himla mycket ändå, så då köpte jag likadana fast nya, haha! :) Gud vad slitna skorna har blivit på bara ett år! Ni ser ju vilken skillnad det är på skorna, mina gamla har ju alldeles gula sulor jämfört med dom andra, haha! I vilket fall som helst så måste dom här Copa Mundial skorna vara dom skönaste och bästa fotbollsskorna någonsin! :)

Nu måste jag packa träningsväskan och sånt, så vi ses sen! :)
Åh jag är så glaaaad, haha! :')

Årets första cykeltur

2012-02-26 | 17:12:32

HTC Sansation

Gud vilken härlig dag det har varit! Solen har strålat och det har blåsit sådär lagom mysigt! :] Om det bara hade barit lite varmara ute skulle man nog kunna kalla detta för vår! Riktigt härligt om ni frågar mig!

Och när det nästan är vår så måste man ju ut på årets första cykeltur! Gud så skönt att bara rulla fram på sin nya cykel! Hade tyvärr inte kameran med mig så att jag kunde föreviga detta på ett snyggare sätt, men jag laddar upp två mobilbilder i alla fall! :)

Hur har ni det där ni bor? Har ni också sånt här härligt väder? :)

Idag har jag förövrigt varit med Fanny och Isabelle och kollat på fotbollscup. Jag kom hem för ungefär en timme sedan, och kom nyss på att jag har värsta långa spanska texten som jag måste översätta tills nästa vecka! Idag är det alltså sista dagen på sportlovet... Sjukt sorgligt, det har gått alldeles för snabbt! Jag är inte sådär jättetaggad inför skolan precis. Men man får väl se det positivt, för snart är det ju faktiskt påsklov! :D

Nej men som sagt, ska väl sätta igång med spanskan så jag får det klart någon gång.
Adios amigos!

Night sky

2012-02-25 | 21:26:20

Canon EOS 600D | Canon EF-S 18:55mm

När vi var på väg hem från middagen på Rhodos (som förövrigt var supermysig!) så såg jag genom vårat glastak i bilen att det var alldeles stjärnklart ute! Jag älskar att vara ute på kvällen när det är kallt och när himlen lyses upp av hundratals stjärnor! Så himla fint!

Ikväll bestämde jag mig för att försöka mig på att fota stjärnorna igen. Det gick ju inte så bra förra gången, men nu fastnade dom på bild i alla fall! :) Det tog ett tag innan jag kom på hur man skulle göra. Nu när jag väl laddade upp dom ser jag att kvalitén suger ganska hårt, men aja, jag gör väl ett undantag den här gången... :) Det blir nog lättare att fota stjärnor sen med det som jag har beställt till kameran (ni får veta vad jag menar när det väl har kommit, hehe...). :) 

Den stora lysande stjärnan på den högra bilden är faktiskt månen! Ganska coolt ändå va? :)

Nu ska jag fortsätta kolla på slutet av Melodifestivalen, som för övrigt är ganska dåligt i år, om ni vill veta vad jag tycker! ;)

Ha det gott!

Vårjacka

2012-02-25 | 16:56:16



Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

Som jag skrev förut idag så var vi iväg till Norrköping för inte så länge sedan. Jag var ute efter en ny jeansjacka, men efter att ha letat och letat i hela Ingelsta så hittade vi inte en enda som kändes bra. Jag fick istället med mig en annan vårjacka hem, nämnligen den på bilden. Köpte den på JC och jag är super nöjd! :) Jag tycker att den passar ganska så bra till min Gryffindor halsduk också! :) Tänk vad mysigt det kommer vara sen att glida runt på sin cykel i bara jacka, halsduk och converse! Ska nog se till att fixa i ordning cykeln tills på måndag så jag kan hoja till skolan, hehe! :)

Annars så hittade jag inte så jättemycket annat i Norrköping. Fick i alla fall med mig ett par fotbollsskor (likadana som jag hade nyss, bara för att dom är sjuk sköna! ♥) och ett par löparbrallor. Det behödes verkligen, så jag är nöjd! :)

Nu ska vi alldeles strax ut och äta på Rhodos, en grekisk resturang som ligger här i stan. Det var egentligen tänkt som en födelsedagsmiddag när jag fyllde 15 förra månaden, men den blev aldrig av eftersom att jag blev sjuk den kvällen... Vi tar det nu istället, så det kommer nog bli super mysigt! :)

Ha det toppen och simma lungt! 

Lördagsmorgon

2012-02-25 | 10:13:39


Godmorgon på er! Just nu sitter jag i bilen på väg till Norrköping. Där blir det förhoppningsvis lite shopping. Det som står högst upp på inköpslistan är en jeansjacka, så jag hoppas på att hitta någon som jag gillar. :) Lager 157 har ju precis öppnat i Norrköping, så vem vet, det kanske blir en liten titt där inne också? ;) Som ni kanske förstår så blir det inte så mycket uppdatering under dagen, men när jag kommer hem så ska jag visa vad jag fått tag på. Om jag hittar någonting vill säga, men det hoppas vi på! :) Hoppas att ni får en toppen lördag, så ses vi sen!

Hängd på en kedja

2012-02-24 | 19:13:50



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Här har ni några bilder på mitt klockhalsband som jag berättade om igår. Tyvärr så fungerar inte klockan, men tycker ändå att den är fin att ha som prydnad och hängde den därför på en kedja som man kan ha runt halsen. :)

Det roliga är att man kan göra halsband av allt möjligt! Som den här klockan tillexempel, det är bara ta någonting som man hittar hemma och hänga den på en kedja och vips, så har du ett nytt smycke! :) Man kan ju använda nästintill vad som helst. Varför inte gammal nyckel, en kapsyl, en snäcka eller en flaskkork? Det är bara fantasin som kan sätta gränser!

Ska nog ta mig ner i källaren någon dag framöver och leta igenom gamla kartonger som vi har stående. Vem vet, man kanske kan samla ihop till en mängd olika nygammla smycken? :)

Färgglada chokladcupcakes

2012-02-24 | 16:42:20


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Denna fredag har jag bland annat underhållit mig själv med att baka cupcakes. Alldeles för färgglada och tuttunuttiga sådana, men vad gör det när dom är supergoda? :) Tyvärr blev det inte så många cupcakes. Vi hade inga små formar hemma, så det fick bli big mama formarna istället, hehe... :] Funkar bra det också! Jag tycker att det är superkul att spritsa ut frostingen nu eftersom vi precis köpt en riktig sprits! :)

Om ni också skulle känna för att baka cupcakes så har ni recptet som jag använde mig av här:
4 msk kakao
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
1,5 dl socker
2 st ägg

Frosting:
100 g smör
500 g florsocker (=1 paket)
3 msk vaniljsocker
2 msk vatten
Karamellfärg

Topping:
Strössel, kokos, riven choklad etc.

• Sätt ugnen på 175°C.
• Koka upp vattnet i en kastrull eller i en vattenkokare och hällr sedan i kakaon. Blanda tills kakaoan har löst upp sig. Låt det sedan svalna.
• Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål/bunke.
• Vispa smöret och sockret till en mjuk blandning (helst med en elvisp). Tillsätt sedan äggen, ett i taget.
• Häll i mjölblandningen och rör till en ordentlig smet.
• Häll sedan i vattnet och kakaon och blanda.
• Lägg muffinsformar på en plåt och fyll dom 3/4 med smet.
• Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
Frostingen: Vispa smöret så att det blir mjukt.
• Häll sedan i lite florsocker i taget, samtidigt som du vispar i låg hastighet.
• Tillsätt vaniljsocker och vatten.
• Häll i karamellfär i valfri färg. Ju mer karamellfärg du häller i, dessto mörkare blir färgen.
• Vispa smeten i medel hastighet tills frostingen tjocknar till.
• Spritsa sedan ut frostingen på dom färdiga muffinsarna och toppe med valfi topping.
ÄT! ♥

Det värsta med att baka är att man hinner bli mätt innan hela alltihopa blir klart. Jag menar, vem går inte och provsmakar smeten hela tiden medans man bakar, hehe? Man måste ju faktiskt få veta om det blir goda bakverk innan man gräddar dom eller hur? :) Men som sagt, då orkar man inte äta det färdiga resultatet sen, men då är det ju bra att man kan stoppa undan det i kylen eller liknande. :)

Aja, hoppas ni sätter igång och bakar massor där hemma nu! :D
Ha det bra!

Clockwork

2012-02-23 | 19:23:50

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den här gulliga, lilla klockan hittade jag här hemma förut idag. Jag tycker den är super fint med gammeldagsa saker, så när man stöter på någonting sånt här helt plötsligt hemma i byrålådan så är det ju rena rama fyndet, haha! :) Jag har nu hängt den på en kedja så att det blev ett halsband. Tyckte den skulle passa bra där, så så fick det bli! Om det är någon som är intresserad så kan jag ladda upp några bilder på hela halsbandet också. :)

Nu ska jag slänga på mig Ziperallen efter en mycket hård fotbollsträning. Ska också beställa ny grej till kameran ikväll! Spännande, spännande, hehe... :3

Ha en fin kväll!

Blåmes

2012-02-23 | 13:43:00


Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Det är så mysigt när man börjar höra massor av fågelkvitter ute och när småfåglarna vågar titta fram. Då vet man att det verkligen är vår på ingång! :)

Det ska bli riktigt skönt att åka och träna i det här fina vädret sen! På tordagar har vi kondition- och fysträning, så det blir väl först en löprunda utomhus och sen styreträning innomhus. Även fast löpning inte är det roligaste som finns precis, så ska det som sagt bli skönt att få springa i det här våvädret! :)

Det var allt jag hade att bjuda på just nu, vi hörs!

Scrambled eggs and smoothie

2012-02-23 | 13:10:51

Bara för att detta fina vårväder gjorde mig på så bra humör så bestämde jag mig för att göra en riktigt god frukost! Rörde ihop en äggröra som jag hade som pålägg på rostat bröd och mixade till en hallonsmoothie. Det blev faktiskt en riktig höjdar frukost om jag får säga det själv! :)

Kanske lite sent att skriva ett inlägg om sin frukost när jag åt den för ungefär tre timmar sen, men bättre sent än aldrig, haha! ;)

Vårväder i februari

2012-02-23 | 12:02:19



Canon EOS 600D | Tamorn AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1


Gud vad mysigt att vakna upp av att solen skiner in genom fönstret! När man sen tittar ut och ser att nästan all snö har ersatts av stora vattenpölar och att gräset tittar fram så blir man ju bara hur glad som helst! Verkligen en toppen start på dagen, hoppas det här fina vädret håller i sig och att den efterlängtade våren har kommit för att stanna! :)

Hur har ni det? Ligger snön fortfarande kvar hos er där ni bor eller börjar våren sakta men säkert krypa fram där också? :)
För er som än så länge inte sett skymten av några plusgrader har ni ju i alla fall några vårbilder här ovanför som jag tog imorse att titta på så länge! :)

Men oavsett om ni har snö eller vår så hoppas jag att ni får en riktigt härlig dag!
Hej med er! :)

Världens gosigaste hund

2012-02-22 | 19:38:06


Det här måste nog vara något av det mysigaste som finns; att bara gosa in sig i sin hunds långa och fluffiga päls! Särskilt när man har kommit hem från en kall och blöt fotbollsträning och man precis har tagit på sig sin Ziperall och sedan bara mysa ner sig och lukta på den där underbara hundlukten! Där skulle man kunna ligga hela dagen... Han är bra fin våran hund! ♥

Nu tänkte jag avsluta den här dagen med ännu mera mys i form av en chips skål och några härliga serier på tv, bl.a Glee.

Hoppas ni får en toppen kväll, hej med er! :)

Hamburgeliknande semlor

2012-02-21 | 19:19:29


Eftersom att det trots allt är semmeldagen (eller fettisdagen, men det låter så... fett!) så knåpade vi ihop några egna semlor. Alldeles hemmagjorda! Fast där ljög jag lite. Vi använde faktiskt köpt bröd, vanilj pulver sås och vispgrädde... Men gott som hemmagjorde är dom ju i alla fall! :) Om jag ska bli ärlig så är det inte precis dom vackraste semlorna jag har sett, men vad gör det när dom ändå ska ner i magen och göra sitt? Sjukt goda blev dom, med vaniljsås i mitten istället för mandelmassa, så vad gör det då om dom liknar ihoptryckta hamburgare? :) Det är ju liksom insidan som räknas, eller hur? ;)

Haircut

2012-02-21 | 11:32:32

Hej på er!
Var precis iväg och klippte mig nu på morgonen. Det blev ingen stor skillnad alls. Bara lite kortare, but that's how I want it! :)

Alldeles strax så ska jag åka över till Fanny. Riktigt roligt, det var verkligen längesedan vi träffades! :) Vi ska fortsätta vårat Harry Potter marathon som vi aldrig hann avsluta förra gången. Blir nog super bra det! :)

Ni får ha en fin dag, så hörs vi senare! ♥

Gryffindor halsduk

2012-02-20 | 15:18:52



Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

Nu är den äntligen här! Min Gryffindor halsduk som jag har väntat på så länge! Den är skeppad från Amazon i England, så man får väl ha lite överseende med att det tog ett tag... :)

Men åh vad fin den är! Så stor och mysig och fin och åh! ♥ Jag älskar den! Så underbar, haha! :') Helt klart ett av mina favoritplagg, utan tvekan! ♥

Nygamla bilder från Indien

2012-02-20 | 11:07:31








Godmorgon på er!
Hela morgonen har jag suttit och kollat igenom gamla bilder från när vi var i Indien. Gud vad jag längtar tillbaka alltså! Det var verkligen super härligt där, med värmen, havet, naturen, alla färger... Om ni någon gång får chansen så måste ni verkligen åka dit!

När jag väl satt där med bilderna så bestämde jag mig för att redigera några på nytt. Så det är alltså dom bilderna ni ser här ovanför. :)

Så ni som börjar tröttna på detta kalla och blöta väder vi har här i Sverige kan ju sitta och drömma er bort tillsammans med dom här bilderna, precis som jag gör, haha... :)

Hoppas ni får en skön måndag!

Originals Adidas

2012-02-19 | 22:05:02

Här ser ni alltså hur min nya tröja ser ut. Den som jag fick med mig hem igår alltså! :) Ni såg säkert skymten av den i förra inlägget. Jag älskar grönt, jag älskar Adidas och jag älskar luvtröjor, så det kan ju knappast bli bättre, haha? :D Riktigt skön är den också för den delen! Min samling av luvtröjor byggs bara på mer och mer, hehe...

Tröjan är alltså köpt från Adidas ifall det är någon som undrar. :)

Tillsammans med Maja

2012-02-19 | 21:33:41




Den här trevliga tjejen har jag varit hos idag! Tanken var att vi skulle fota i allén, men när vi riggat upp kameran och stativet och allt så börjar det snöa och blåsa så in i hellskotta! Det tog bara några minuter innan vi bestämde oss för att gå in igen. Vi tog några bilder inne istället, haha! ;) Vi hann också med att fika och titta på en halv film (innan den dampade och inte funkade längre, haha). Så ja, en trevlig dag sådär! :)

Ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på. Det går bara massa skit på tv, så jag stannar väl här ett tag innan jag tillslut går och lägger mig och läser Harry Potter, haha! :3
Ha det bra!

Gårdagen i Stockholm

2012-02-19 | 11:29:18









Hej på er!
Som jag skrev i går så var jag i Stockholm över lördagen. Åkte upp dit tidigt på morgonen tillsammans med pappa och lillebror, som sedan släppte av mig på centralen där min farbror Peter plockade upp mig. Som julklapp/födelsedagspresent så fick jag en heldag tillsammans med honom och det var alltså den vi tog ut igår. :) Vi gick runt på Djurgården, fikade i Kaknästornet, åt pizza och världens godaste efterrätt på Vapiano, gick runt lite i Gamla Stan, gick på Fotografiska, fikade, gick runt i staden och bara hade det bra. :) Fick också en jättefin tröja av Peter, tack så mycket! ♥ Jag kommer ladda upp bild på den senare. :) 
Vid 18:35 gick tåget hem och då blev det en snabbis i duschen innan jag somnade på en gång, haha! Gårdagen var i alla fall super bra! :)

Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på. Antagligen blir det bara att vara hemma och ta det lugnt. Kanske fota lite, nörda Zelda, baka, vad vet jag? Vi får helt enkelt se vad dagen har att erbjuda! :)

Ha en super fin söndag allihopa! ♥

When the sun is rising

2012-02-18 | 06:48:30

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Godmorgon på er! Jag kickar igång sportlovet med att gå upp halv sju, här har vi inte tid med några sovmornar inte! :) För nitton minuter över åtta går tåget mot Stockholm och på det tåget ska alltså jag befinna mig då. Min farbror har bjudit upp mig dit som en julklapp/födelsedagspresent! Jag har ingen aning om vad vi ska hitta på, för det har han inte talat om än. Men jag är säker på att vad det än är så kommer dagen bli super bra! :D

Dessvärre kommer bloggen stå tom nästan hela dagen. Kommer hem runt halv åtta ikväll, så jag kan säker slänga in ett inlägg då. Men innan dess får ni klara er med det här så länge! :)

Hoppas ni får ha en toppen lördag, för det ska jag ha! :)
Kram på er!

17th of February

2012-02-17 | 16:56:44


Första outfit bilderna på länge, men här har ni! :) Lite komiskt att allt jag har på mig idag kommer från Lager 157, utan att jag tänkte på det imorse när jag skulle klä på mig, haha! Men det är i alla fall så här jag har sett ut idag, med mina grönblåa byxor, läderlapps tröja och en halsduk. Scarf eller sjal låter så B, så halsduk passar bättre tycker jag, haha... :3

På tal om halsduk så hade jag hoppats på att hitta min Gryffindor halsduk i brevlådan när jag kom hem idag, men där var det alldeles tomt på paket. Får hoppas att den kommer på måndag istället. Om det är någonting jag hatar så är det att vänta. Haha, jag har så himla dåligt tålamod!

Nej men nu ska jag kila ner till vardagsrummet och slå på kanal fem. Blir ni förvånade när jag säger att jag ska titta på Grey's Anatomy? Nej, trodde väl inte det... ;)
Kram på er!

(Och på tal om ingenting så har jag varit 15 år i exakt en månad nu, hehe... :3)

Var det någon som sa sportlov?

2012-02-17 | 15:18:35

Blåa snören + blåa byxor, det är grejer det, haha! :)

Hej på er!
Har ni lika härligt väder som vi i Katrineholm har? För här lyser nämnligen solen och det är endast -1° ute! Riktigt härligt, nästan sommarvärme ju! :) Eller nåt sånt...

Nej men idag gick jag till skolan för första gången på ca. tre dagar. Inte så där jättekul att vara sjuk nästan hela veckan, men som tur var så missade jag inte så mycket skolarbete med tanke på att det var friluftsdagar och annat kul som stod på schemat medans jag var hemma. Hade i alla fall SO-prov idag och det gick super bra! För er som ville veta tänkte jag... :)

Och nu har vi en hel veckas lov framför oss! Hur himla skönt som helst! Tror att sportlovet kommer bli toppen bra! :) Inleder med en dag i Stockholm tillsammans med min farbror i morgon. Kommer bli super roligt! Men förutom det har jag inte så där jättemycket planerat för lovet, förutom massa fotbollsträningar och några fina vänner som jag ska träffa! :) Så ja, detta blir nog ett kanon bra lov!

Ha en super skön fredag allihopa! :D

Tusen tack, än en gång!

2012-02-16 | 20:03:34

Jag vill bara passa på att tacka än en gång för era fina kommentarer! Ni förstår inte hur glad jag blir av att få så många, fina, värmande ord! ♥ När jag var inne och kollade på statistiken nyss så såg jag att den hade ökat med ytterligare 100 besökare sen sist, alltså är mätaren för unika besökare snart uppe i 900! Ni förstår inte hur glad jag är över att min lilla blogg, med knappt 100 besökare om dagen, nu är uppe i hela 900! Alltså jag vet inte vad jag ska säga, allt är bara så mycket, haha! Tusen, tusen, tuuuuusen tack allihopa, jag blir verkligen super glad! ♥

Jag hoppas att alla nya läsare kommer att trivas här och att ni har kommit för att stanna! :) Jag blir överlycklig för varenda en av er, för varenda kommentare, varenda besökare! ♥

Kan inte tacka er nog! Tack, tack, tack, tack! :D

Min hemmagjorda fotostudio

2012-02-16 | 18:57:39

Mobilbilder

Ja, så här ser det alltså ut i min hemmagjorda studio! :) Här har jag fotad bl.a dom här och dom här bilderna.

Det är en väldigt enkel anordning egentligen. Det enda jag har gjort är att jag har spikat upp två stycken rullgardiner på väggen, en svart och en vit. Då kan man alltså välja vilken bakgrund man vill ha bara genom att dra ner en utav dom. Om man vill fota stilleben eller liknande så är det bara att man skjuter ett bord under rullgardinen. :) Ljussättningen består av en bygglampa som man kan justera längden på. Med den kan man experimentera med ljuset och ljussätta lite som man vill. Sen använder jag mig utav ett stativ och en fjärrutlösare när jag ska fota t.ex självporträtt. 

Så ja, krångligare än såhär behöver det inte vara! Man behöver inte ha den dyraste utrustningen för att ta fina bilder, det räcker med att ta det man hittar hemma och prova sig fram! :)

Självporträtt a la Esmeralda

2012-02-16 | 12:49:20


Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

Här har ni två bilder som jag tog lite snabbt i min hemmagjorda fotostudio förut idag. Jag ler nästan aldrig med tänderna på bilder, men här har ni en i alla fall. Med tandställning och hela köret! ;)

Tänkte faktiskt göra ett inlägg sen om hur det ser ut i min lilla "studio". Den består egentligen bara utav två rullgardiner och en lampa, men det var några som kommenterade och undrade hur det såg ut, så då kan jag lika gärna visa hur jag har gjort. Låter det bra tycker ni? :)

En bra start på dagen

2012-02-16 | 09:30:53

Snacka om att jag blev super glad när jag loggade in på blogg.se i morse! Sjukt kul att det tipsas om ett av mina inlägg, det händer ju inte varje dag precis! :) Så tusen tack till alla fina kommentarer jag har fått! Verkligen, jag blir jätteglad för varenda en av dom! ♥

Så nu går jag runt här hemma med ett leende på läpparna! :) Vilken toppen start på dagen! Soligt och kallt är det utomhus också, super mysigt om ni frågar mig! Mindre mysigt är det ju att jag fortfarande är sjuk... Jag är i alla fall på bättringsvägen, så i morgon ska jag nog kunna återgå till vardagen igen, med skola och träningar och allt vad det innebär. Skönt!

Nej men nu ska jag hoppa in i duschen (man känner sig ju inte sådär jättefräsch när man varit sjuk i nästan en vecka) och sen får jag se vad denna torsdag har att erbjuda! :)

Ha en super fin dag allihopa! ♥ 

The complete Harry Potter collection

2012-02-15 | 14:29:48




Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den här hyllan är nog min nya favorit möbel i mitt sovrum. Hur fint är det inte med hela Harry Potter kollektionen samlad på ett och samma ställe? :) På den översta bilden fattas dock en film och en bok, haha... ;)

Nu är jag ägare till alla böcker på både svenska och engelska, alla filmer, tre extra böcker (The tales of Beedle the Bard, Fantastic beasts and where to find them och Quidditch through the ages), ett dödsreliker halsband och snart en Gryffindor halsduk. Snacka om att jag är överlycklig över att allt det här är mitt, haha! :') Skulle kunna sitta och titta på den här fina hyllan i evigheter! Mycket kärlek till Harry Potter! ♥

Bara för det så ska jag sätta på en HP-film. Ska se om jag hittar någon glass i frysen, man kan ju inte titta på film utan glass liksom! :)

Två decimeter snö

2012-02-15 | 10:34:03

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Det har snöat i natt. Ganska mycket också. Hela två decimeter nysnö ligger nu på backen. Kanske inte så jättemycket snö jämfört med er som bor i Norrland (har hört att det är -30° där uppe, hur överlever ni?!) men med tanke på att det kändes som om den lilla snön som redan fanns höll på att smälta bort så är det ganska surt när det bara kommer mer. Det snöar fortfarande och det skulle inte förvåna mig om det fortsatte så här hela dagen. Jag tycker det är super fint med snö, verkligen, men den kunde väl ha kommit i december när man väl ville ha den? 

Anyway... Jag är fortfarande sjuk, så jag stannar hemma från skolan idag också och kanske även i morgon. Vi ska ha friluftsdag då, så en dag utomhus i snön direkt efter man har varit sjuk kanske inte är det bästa man kan hitta på... Men vi får se hur det blir med det. Orkar verkligen inte vara sjuk, har inte tid med det liksom! Men jag antar att det bara är att gilla läget eller något... :)

Så ja, vi får väl se vad jag kan hitta på för någonting här hemma idag. Vid 13:00 måste jag i alla fall till tandläkaren, även fast jag är sjuk. Ska spänna tandställningen, wohooo... Önska mig lycka till, för det lär behövas, haha! :3

Nej men jag hoppas att ni alla får en super fin dag! :) Hej med er!

Kärleksmums

2012-02-14 | 15:41:25



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag fick värsta rycket och bestämde mig för att baka någonting till resten av familjen. Som en liten Alla hjärtans dag present liksom! :) Det fick bli kärleksmums och om man får skryta lite så blev dom faktiskt super goda! Om ni också vill baka såna här godsaker till någon ni tycker om (eller varför inte till er själva?) så har ni receptet här:

150 g Arla smör
1 1/2 dl Arla Ko mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
75 g Arla smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering
1 dl kokosflingor
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Glasyr:
75 g smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker

Garnering:
1 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa eller lägg bakplåtspapper på en plåt, ca. 30x40 cm.
Smält smöret och låt det sedan svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål/bunka och blanda sedan försiktigt ner det i ägg och socker blandningen.
Häll i smöret och mjölken och blanda ihop allt till en jämn smet.
Häll ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
Glasyren: Smält smöret i en katrull.
Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda. 
Ta ut kakan ur ugnen och bred på glasyren.
Strö över kokosflingorna eller annan valfri granering.
Låt kakan stå och svalna ett tag och tryck sedan ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform eller liknande.
ÄT! ♥

Svårare än så är det inte! Så ut i köket med er och baka så att ni har någonting gott att mumsa på nu såhär på Alla hjärtans dag! :D

Glad alla hjärtans dag!

2012-02-14 | 12:19:15



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Även fast man är super förkyld och allt sånt där så är det ju trots allt alla hjärtans dag! :) Så bara för att jag är super snäll så bjuder jag på några kärleksfulla bilder, bara för er! ♥ Jag hoppas att ni får en super duper härlig dag med massor av kramar och pussar och allt sånt där! Fast det hoppas jag att ni får mycket av alla andra dagar också, men ändå! :)

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG! :D

En ljus morgon

2012-02-14 | 10:55:48

Om jag gillar grönt? Neeeej nej, vad får er att tro någonting sånt?
Och vadå, har inte alla en broccoli i sängen? :]

God morgon på er! Eller god förmiddag kanske det är dags för att säga. Jag stannar hemma från skolan idag för att försöka bli frisk från denna äckliga förkylning. Inte sådär jättelatjo att vara sjuk, men det är ändå ganska skönt att bara vara hemma och ta det lugnt. Vila upp sig liksom. :)

Man blev på ganska bra humör ändå när man vaknade till värsta mysiga ljuset! Så gosigt att ligga där i sängen bland sina miljontals kuddar och sitt fluffiga täcke! Sov dessutom 11 timmar i natt, det behövde jag verkligen!

Så ja, resten av dagen kommer gå till likadant som den har börjat, alltså så ska jag softa gärnet, haha! :)
Ha det bra, så ses vi sen! :)

En långhårig hund

2012-02-13 | 19:50:16



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Här har ni några bilder på ett stycke hårboll. Snacka om att det fastnar mycket snökokor i den där långa pälsen efter en dag ute i snön! Särskilt under tassarna, blir som stor äckliga bollar som klänger sig fast i pälsen. Blir nog skönt för honom sen när det är dags för honom att bli trimmad. Det behövs kan jag säga, haha! ;) Det är knappt så att man ser hans ögon nu. Men med tanke på att det är ganska så kallt ute just nu så får han gå och vara långhårig ett tag till. Inget han dör av precis, och den där pälsen är ju så sjukt mysig att bara gosa in sig i! ♥ Underbaraste vovven!

Råförkyld tjej

2012-02-13 | 16:10:52

Hatar egentligen webcam bilder och försöker att ladda upp så några såna som möjligt. Men idag gör jag faktiskt ett undantag, bara för att jag är sjuk och allt.

Efter en heldag i skolan tillsammans med min dunder förkylning så kan jag berätta att jag är ganska så slut i både kroppen och huvudet. Istället för sista lektionen var vi dessutom på musikal, och även fast alla var hur duktiga som helst så dunkade det rejält i skallen på en med all musik, haha! Så kvällens fotbollsträning går ju bort och allt sånt där.

Jag tänkte faktiskt krypa in i min Ziperall, sätta på mig tåstrumporna och softa gärnet för att bli frisk. Orkar verkligen inte med den här förkylningen...

Om jag orkar sen så hade jag tänkt redigera lite bilder från igår. Fotade hunden när han lekte i snön, så som sagt kanske det kommer ett inlägg om det senare! :)

Ni får ha det så bra så länge, hejs!

En söndag

2012-02-12 | 19:49:16


Detta är vad som har underhållit mig idag: en fin film och en skål med chokladpudding. Fast om man ska vara riktigt ärlig så är bilden på chokladpuddingen faktiskt från igår, ehehe... Den tog slut då, så jag har faktiskt käkat glass istället. För er som ville veta... :3

Även fast jag var förkyld igår och fortfarande är det idag så var jag faktiskt och tränade förut. Kanske inte det bästa man kan göra när det känns som att huvudet är överfullt med snor, men är det tema träning så är det. Temat idag var nickar, så det blev ju inte bättre av det för mit stackars huvud! Så nu känns det som om det ska sprängas varje gång jag reser mig upp. Huvudet alltså. Inte bra, inte alls bra. Får hoppas att jag blir frisk tills imorn, eller i alla fall friskare. Vill verkligen inte missa musikalen som vi ska se med skolan imorgon. Massor av mina kompisar är med i den, och sista föreställningen är imorn. Så som sagt, vill bli bättre tills imorgon!

Nu ska jag hämta mig en Alvedon, krypa upp i soffan iförd min Ziperall och titta på Ove Sundbergs egna program Kontoret! Goodbye! :3

Black birds

2012-02-11 | 20:07:56





Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Istället för små söta och ulliga och gulliga småfåglar så har dessa svarta, bevingade tingen invarderat vårat träd med all fågelmat. Stackars småfåglarna kommer ju aldrig våga visa sig här när kajorna har tagit över hela stället. Även fast dom här inte alls är lika fina som blåmesar och grönfinkar så fastnade dom på bild i alla fall. Man tager det an haver, inte sant? ;)

Nu ska jag tillbringa kvällen med chokladpuddig och Melodifestivalen, svensk som jag är!
Ha det bra! :)

För det var du som fick min fallskärm att vecklas ut

2012-02-11 | 16:47:04


Hej på er! Sjukt skönt med helg, tycker ni inte? Det är riktigt gött att sitta och lyssna på fina Timbuktu på högsta volym och käka godis och egentligen inte ha någonting för sig! Någonting som är mindre härligt är att jag har gått och blivit förkyld... Alltså jag hinner inte med denna snoriga näsa, varför just nu? Får verkligen hoppas att jag blir bättre tills i morgon när vi har tema träning. 

Men nu ska jag faktiskt förflytta mig från en fyrkantig skärm till en annan, för det sänds fin fotboll på tv och det kan man ju inte gå miste om! :) 

En sjukt soft lördag helt enkelt! :)

Vad har ni för er idag? :D

Hur man får in en We♥It widget i menyn

2012-02-11 | 15:44:41
Det var någon som kommenterade och undrade hur man får in en widget från We♥It i sin meny. Därför tänkte jag att jag lika gärna kunde göra ett inlägg om det hela, ifall det skulle vara någon annan som också undrar! :) Det är inte alls svårt och går på bara någon minut!

Först och främst måste du logga in på http://weheartit.com/ och skapa ett konto (om du inte redan är medlem såklart). Klicka bara på Create a account eller  på Log in.
Sen gör du så här:





Svårare än så är det inte! :) Om det är någonting ni funderar över så är det bara kommentera och fråga! ;)

Så fort du "gillar" en ny bild på We♥It så kommer den upp i widgeten, så att dina läsare uppdateras varje gång du hittar någonting nytt som du inspireras av!

När vi ändå är inne det det spåret så får ni ju inte glömma att ni kan följa mig på We♥It! Klicka bara på widgeten i menyn för att komma till min sida. :)

Kvällens solnedgång

2012-02-10 | 19:56:02

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Denna bild fotade jag från min balkong nu ikväll. Det var en riktigt fin solnedgång med underbara färger och mysigt ljus. Och den där molnstrimman... Har aldrig sett någonting liknande förut, riktigt coolt om ni frågar mig, haha! :) Hela alltihopa gör att bilden ser ut som en enda stor målning.
Ja, himlen var riktigt häftig ikväll!

Abstrakta

2012-02-10 | 16:57:06





Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

Jag trotsade kylan när jag kom hem från skolan idag och gick ut för att fota. När jag sen tankade över bilderna i datorn såg jag att nästan alla bilder såg ut som dom här ovanför: abstrakta och fulla av mönster. Kanske min hjärna hade planerat in ett fototema för dagen som jag egentligen inte var medveten om? Men ja, abstrakta bilder blev det i alla fall, och dom kan ju vara fina dom också! :) Tycker om när det är mycket kontraster och fina former och mönster, haha! :3

Vad tycker ni om bilderna? :)

I vilket fall som helst är det ju fredag idag. Galet skönt! Blev nyss klar med en bokrecension på engelska om Harry Potter (♥), galet skönt det också för nu slipper jag sitta och skriva på den över helgen! :) Ska alldeles strax ner till soffan för att se på ett ytterligare avsnitt av Grey's Anatomy. Kanske lite tacochips och cola till det för att fira denna härliga fredag? ;)

En onsdagsmorgon

2012-02-08 | 06:51:59

Canon EOS 600D | Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm

Med denna bild på gårdagens kopp med choklad så säger jag godmorgon till er! Hoppas att ni har sovit gott och allt det där! :)

Idag är det onsdag. Tänkte bara konstatera det för er som har missat. Onsdag är den värsta dagen jag vet, i alla fall om man ser till vårat skolschema. Lång dag med b.la 2 timmars träslöjd inräknat. Jag. Hatar. Träslöjd. Och då menar jag verkligen hatar. Jag förstår egentligen inte varför man ska behöva lära sig att bygga en sketen stol ifall man ändå vet att man aldrig ska utbilda sig till snickare!

Jag får väl helt enkelt försöka ta mig förbi den här dagen och hoppas på att jag lever när den väl är över...

Vad har ni för er en vacker onsdag som denna? :]

Tulip

2012-02-07 | 18:58:38


Canon EOS 600D | Tamron Objektiv AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

Här har ni tre bilder som jag plåtade här om dagen. Fotade massor av bilder på dom här vissnande tulpanerna som jag hittade hemma, men när jag väl tankade över dom till datorn så såg jag att det bara var tre av dom här hundratals bilderna som var tillräckligt bra för att ladda upp... Lite surt sådär, men det är smällar man får ta liksom! :) Självklart kan inte alla hundra bilder blir bra, det vet ju jag också, men det skulle ju vara lite kul om jag hade nååågra fler bilder på dom här tulpanerna att visa er. Men aja, bättre lycka nästa gång antar jag! :)

Med min sköna Ziperall på är så tänkte jag höja mysfaktorn lite till genom att se om jag skulle kunna slänga ihop en koppa varm choklad åt mig såhär på tisdagskvällen. Skulle inte sitta helt fel! ;) Drar mig neråt mot köket för att se vad som finns att koka ihop...

Ziperall

2012-02-07 | 16:54:09



Den här Ziperallen låg hemma på hallgolvet när jag kom hem från skolan idag! Beställde den i onsdags, så det tog nästan en hel vecka innan den kom fram, men nu är den äntligen här, haha! :) Den är hur skön som helst, jag älskar den! ♥ Den är stor och varm och skön och helt perfekt, haha! :D Så ja, den här kommer jag hålla till i varenda kväll från och med idag! :)

För er som undrar så beställde jag den från http://ziperall.se. :)

Grönfink

2012-02-06 | 19:18:56
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Efter vad som känns som hundra år av väntan så lyckades äntligen dom små fåglarna hitta hit! Har haft massa fågelmat upphängt i träden här hemma för att kunna fota fåglarna (och för att dom ska få någon mat så här års också, jag menar det är ju knappast så att var och varannan tomt som hänger ut fågelmat på vintern? Eller hur var det nu...?), men av någon anledning har dom valt grannens mat framför våran! Så efter att ha gormat och skrikigt på dom små prutt fåglarna och sagt åt dom att dom är ena riktiga förrädare (okej, så illa betedde jag mig faktiskt inte, men nära på...) så var det några små pluttar som vågade sig hit! Så nu har jag fått några av mina efterlängtade fågelbilder, och mer lär det bli, om dom vågar hålla sig kvar här vill säga, haha... ;)

Är det bara jag som tycker att denna Grönfink borde byta namn till Gulfink?

Hemmagjord fotostudio

2012-02-05 | 21:05:17



Canon EOS 600D | Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm

Idag fixade vi till en hemmagjord fotostudio bestående av två enfärgade rullgardiner och en bygglampa. Funkar utmärkt faktiskt, kul att man kan få till så bra bilder med sådan enkel utrustning! :) Det är jätteroligt att hålla på att mixtra med ljuset, tycker om såna här kontrastlika bilder. :) Och jag kan lova er att ni kommer få se många fler bilder från den här lilla "studion", haha! :D

Cupsegrare

2012-02-04 | 19:12:45


Bild lånad från lagets Facebook sida.

Redan vi sju imorse så samlades ett gäng glada tjejer för att rulla vidare mot Nyköping där en fotbollscup väntade. Vi hade två lag anmälda, våra 97:or och våra 98:or. Fem matcher med vinst och en där vi spelade oavgjort för våran del (97:orna) gjorde så att vi tog hem hela alltihopa och blev vi cupsegrare! 98:orna gick det minst lika bra för, eftersom att dom kom tätt bakom på andra platsen! Så sjukt himla gött tjejer, det här förtjänade vi verkligen! Jisses så bra vi spelade idag, måste varit den vackraste fotbollen på länge, från båda våra lag! Så det är väl inte mer än rättivist att vi knep både guld- och silvermadaljen! :)

Det här gjorde verkligen min dag, gud så glad jag är, haha! :3 Detta firas med pizza, soffhäng och massor med godis! Kan väl knappast bli en bättre lördag? :)

Dom senaste dagarna i mobilbilder

2012-02-03 | 15:05:14

HTC Sensation + Photoshop

I brist på annat att blogga om så har ni här några mobilbilder från dom senaste dagarna. Okej, jag erkänner, vissa av bilderna är fotade för flera veckor sen, men det behöver ni ju inte tala om för någon... :3
I vilket fall som helst så tycker jag det är jättekul att fota massor med fina vardagsbilder med mobilen, haha! :D Tycker min kamera i mobilen funkar super, är jättenöjd med den! Bara så att ni vet sådär... :) Synd bara att man inte kan ladda ner foto appen Instagram till Android...

Resten av den här fredagen kommer i alla fall bestå av packning. I alla fall största delen av den. I morgon åker vi nämnligen på fotbollscup. Bara över dagen sådär. Kommer bli super kul tror jag, eller det vet jag att det kommer bli! Är as taggad, känner på mig att morgondagen kommer sluta jättebra! :)

Ska väl sätta igång och se vart jag har mina matchkläder och sånt, så vi hörs sen!
Hejdå! :)

Kassettband

2012-02-01 | 15:14:46

Titta vilken snygging som trillade ner i brevlådan tidigare idag! Sen jag tappade min mobil i golvet för någon månad sen (och hela glaset sprack) så bestämde jag mig för att köpa ett skal som i alla fall skyddar den lite mer! :) Det knepiga med det här var ju att det finns nästan inga fina silikon skal till HTC Sensation. Vart jag än letade så hittade jag bara massor med tråkiga och en färgade. Köpte ett vanligt vitt skal först, men det passade inte alls... Så ja, när jag hittade det här blev jag super glad! :)

Tänk vad tufft det kommer se ut sen när man lyssnar på musik från mobilen. Som om man skulle koppla in hörlurarna rätt in i ett kassettband fullproppat med massa goa låtar! Awesome ju! :)

Har beställt ännu ett paket som troligtvis (och förhoppningsvis) kommer på fredag, men ni får inte veta vad det är förän jag fått det, hoho! :3

Första februari

2012-02-01 | 13:06:38

Bild på halva jag idag.

Hej på er! Redan februari månad, jisses vad tiden går fort alltså! Sitter i alla fall här hemma och mår inte så där jättebra om jag ska vara ärlig. Hade så sjukt himla ont i magen imorse och mådde illa och kände mig snurrig, så jag kände att jag inte skulle kunna klara av en hel dag i skolan. Alltså så stannade jag hemma idag. Mår lite bättre nu, men är fortfarande hängig och magontet vill inte riktigt ge sig. Men det är väl sånt man får ta lite då och då.

När man är hemma och är sjuk så finns det nästan ingen bättre sysselsättning än att ligga och dega i soffan framför massor med filmer. Så det ska jag fortsätta med nu, så vi hörs senare! :)