Sjukling

2012-11-30 | 13:06:22
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55 | Andra inlägget i rad med en bild på mina fötter, hehe, oupsie...

Just nu ligger jag i min säng under mitt fluffiga täcke tillsammans med mina fina mysstrumpor. Jag gick hem tidigare från skolan idag för min hals värker som jag vet inte vad och lika så huvudet. Kände att jag inte skulle klara av en skoldag till klockan 15:00 i eftermiddag, så jag sjukanmälde mig alltså och ligger som sagt i sängen och försöker vila upp mig lite. Jag vill ju inte vara sjuk hela helgen liksom. 

Men med en fin film under ett mysigt täcke med en julstjärna tänd i fönstret och med snö utanför så ska det nog inte bli några större problem att friskna till. :)

Vad har ni för er idag? :)

Den första snön

2012-11-29 | 18:48:20
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Fram med vinterskorna!

I tisdags kom dem allra första, riktigta snön hit. Förut har det mest varit snöblandat regn, men nu har snön faktiskt lagt sig på marken och jag hoppas att den är här för att stanna. :) Just nu är det inte mer än en halv centimeter snö på backen, men förhoppningsvis kommer det mer! Är det vinter så måste man ju ha snö? :) 

Har ni fått någon snö där ni bor än? :)

Nu måste jag plugga inför matteprovet som vi har i morgon, men vi lär ju höras senare. 
Hej med er! :)

PS:// Blogg.se dampar just nu, så av någon konstig anledning är all text i detta inlägg kursiv och jag kan inte göra den icke-kursiv. Men jag hoppas att ni klarar er ändå. :)

Vlogg a la Esmeralda och Isabelle

2012-11-28 | 06:41:50

Den här vloggen skulle egentligen ha publicerats i måndags, men efter mycket problem med musiken och den väldigt sega uppladdningen så tog det några dagar extra. Dessutom hade vi bestämt att vi skulle spela in den här videobloggen för typ flera månader sen, men det blev som sagt inte av förrän i måndags, hehe... Aja, bättre sent än aldrig, eller hur? :)

Det här är alltså min och Isabelles första videoblogg tillsammans. Tänk på att vi inte är seriösa på ett enda ställe, haha! Jag lovar, vi här inte störda eller nåt sånt. ;) Eller vänta, hur var det nu...?

Men i alla fall, jag hoppas att det är någon där ute som skrattar lika mycket som vi gjorde när vi spelade in den, haha! :) Annars var det ju ett bra försök i alla fall... ;)

Julpynt och julklappstips från Nillas Handelsbod

2012-11-25 | 21:13:22
Nu när det är minrde än en månad kvar till jul så är det ju hög tid att börja tänka på julklapparna och julpyntet! Jag tänkte därför bara tipsa om några saker från min mammas webbshop (Nillas Handelsbod) som skulle kunna passa både som present och pynt! :)

Två söta tomtar att ha på spiselkransen eller någon annanstans i julhuset. Tomten till vänster hittar ni här och tomten till höger hittar ni här. :)

En supersöt ängel och en fin, lite modernare julstjärna att ha i fönstret. 

Världens gosigaste nallebjörn och en fin kudde i vintagestil som passar både i soffan och i sängen!

En supersmart och snygg förvaring av bag-in-box vin. Kanske någonting att ge bort till sina föräldrar? :)

En gullig och uppiggande plåtskylt att ha i köket, vardagsrummet eller någon annanstans. 

Ett superfiffigt kokbokstöd att ha i köket. Perfekt inför dom många timmarna av julbak! :)

En personlig favorit är dom här megafina kopparna! Jag älskar verkligen den bruna, så himla mysig! Den gröna är  superhärlig den också. :) Koppen finns dessutom i blått. En stor och perfekt mugg att dricka varmchoklad ur!

Så, det var det jag hade att tipsa om just nu!
Ifall ni är intresserade av fler julprydnader eller julklappstips från Handelsboden så kan ni klicka här eller här. :) 

Sjunde dagen i England pt. 2

2012-11-24 | 21:06:00
Canon EOS 600D | Canon Ef 50/1.8 II | Canon EF 50/1.8 II | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8 | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Under den här dagen tog vi en liten sväng inne på London Aquarium som ligger i samma område som Big Ben och London Eye. Jag blev inte speciellt nöjd med så många av bilderna därifrån, men här ovanför ser ni i alla fall 5 utav dom. Det var så himla coolt att gå i tunnlarna genom akvariumen. Man gick liksom där med hajarna och rockorna precis ovanför huvudet. Sen var det så himla mysigt att se alla överlyckliga barn springa runt där med gapande munnar, haha! :] Och åh vad jag diggar maneter! Så himla fina! :3 

Nu har jag bara en enda dag kvar att visa bilder ifrån, så dom får ni nog se i morgon. :)

Vill ni se fler bilder från England så klicka här

När det bara är en månad kvar till jul..

2012-11-24 | 19:56:15
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

... är det väl inte mer än rätt att ta fram julmusten och pepparkakorna? Åh, det är helt sjukt vad jag längtar till julen! Fast på sätt och vis så kan man ju säga att julen redan har satt igång lite smått, det är väl aldrig för tidigt tänker jag? :) Nu saknas bara julpynt och lite julmusik i huset så är det bara att sätta igång med julbaket, julklapparna och hela köret! :) En julfavorit är helt klat pepparkakor doppade i Apotekarnes Julmust (the one and only julmust!) ♥

Idag ha jag för övrigt varit på öppet hus på en utav gymnasieskolorna här i stan. Det är ju snart dags för oss 9:onde klassare att välja gymnasium så det är en himla massor av information som man måste mata in i skallen just nu. Jag är mest intresserad av naturbrukslinjen som bl.a finns i Norrköping, så dit kommer jag troligtvis söka som första handsval. Ifall någon ville veta tänke jag. :)

Resten av dagen har jag spenderat nere i Duveholmshallen för att kolla på DM i futsal med några fina polers.

Himla bra lördag det här, med bara en månad kvar till jul och allt! :)

Sjunde dagen i England pt. 1

2012-11-23 | 22:46:02
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD 

Här har ni en bunt med bilder från den sjunde dagen vi befann oss i England i somras. Den dagen skulle vi egentligen ha åkt ut till en ö som heter Isle of Wight, men vädret var inte riktigt på våran sida. Så istället tog vi en tur in till London. Vi gick runt lite i Covent Garden, bland dom fina små gatorna och så tog vi självklart en tur till Big Ben. Vi var dessutom på London Aquarium, men bilderna därifrån kommer jag visa i en pt. 2. :)

Den 13 augusti 2012 var en riktigt mysig dag inne i Englands huvudstad! :)

Vill ni se fler bilder från Englandsresan så klicka här. :)

Önskeinlägg: Min familj

2012-11-22 | 18:57:00
Canon EOS 600D | Diverse objektiv

Dom muppar som ni ser på bilderna ovanför är alltså mina familjemedlemmar - min pappa Pontus, min mamma Gunilla, min 12 åriga lillebror Emrick och våran hund Benson. 

Underbart störda. Så skulle jag nog beskriva min familj med två ord. Nej, men alltså min familj är nog den bästa man kan ha enligt mig. Jag skulle inte byta bort den mot någonting i hela världen! Dom är helt enkelt bäst! :) Alla fem (inklusive hunden) är lite små störda och vi skrattar ofta så vi gråter här hemma. Alla är lika knäppa! Man vet att det alltid finns någon att prata med där hemma om det är någonting som har hänt. Och självklart kan vi vara osams en hel del också, men det måste man kunna vara ibland. Det gör liksom ingenting ifall man är astjurig på någon nån dag för man vet att det går över och att dom alltid finns där oavsett vad.

Jag menar inte att detta är en helt perfekt och fläckfri familj, för det är den inte. Men jag måste få säga att den är himlans superbra för mig och att jag älskar dom allihopa så sjukt mycket! ♥

PS:// Ni får gärna önska fler inlägg och rubriker genom att klicka här. :)

En soluppgång och lite onsdagssnack

2012-11-21 | 20:13:16
Canon EOS 600D | Tokina AT X-Pro 11-16/2.8

Det är så mycket lättare att kliva upp på mornarna till färgglada soluppgångar som skvallrar om att det kommer bli en fin dag. Oj, så poetiskt jag fick till det där, hehe... Men en sån morgon var det imorse och det gör liksom att hela dagen blir mycket enklare!

För en onsdag som denna behövs det verkligen någonting som livar upp tillvaron. Vi har bara massor av teoretiska lektioner i skolan och slutar inte förrän det är alldeles mörkt utanför fönstrena. Onsdagar är utan tvekan den segaste dagen i veckan.

Men efter skolan drog jag ner på stan och fikade med Marcus. Det var verkligen superlängesedan vi sågs, så det var roligt att träffas igen! Ännu någonting som har livat upp denna sega onsdag! :)

Nu har jag precis gjort klar kvällens läxor och tänkte slå mig ner i soffan och stanna där resten av kvällen. 

Vad har ni haft för er idag? :)

Önskeinlägg: Redigera sprickor i huden

2012-11-19 | 18:44:00
Canon EOS 600D | Diverse objektiv

Ett av dom inlägg som önskades var att jag skulle visa hur man redigerar sprickor i huden. Det ger en dramatisk effekt och personligen tycker jag att det passar bäst till svartvita eller lite mer mörka bilder. Det är faktiskt väldigt enkelt dessutom!

Det enda man behöver göra är att använda penslar i Photoshop. De penslar som jag har använt till dessa bilder är alltså penslar formade som sprickor. I fall ni vill veta hur man laddar ner penslar till Photoshop så kan ni läsa det här inlägget som jag skrev för mer än ett år sedan, där står det hur man gör steg för steg. En utav dom penslarna som jag har använt mig av till bilderna här ovanför ↑ finns att ladda ner här.

När man väl har laddat ner penslarna till Photoshop så är det bara att börja måla ut dom på sin bild. Svårare än så är det liksom inte. :)

Ni får gärna fortsätta att önska inlägg och rubriker genom att kommentera det →här← inlägget! :)

Efter en hundpromenad

2012-11-19 | 15:14:12
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Nästan varenda dag när jag kommer hem från skolan så tar jag en promenad med Benson. Efter varje promenad så springer (eller rättare sagt hoppar) han upp för trappan och sätter sig utan för dörren och tittar på en med sina stora och bruna ögon. Ibland är han bara sådär superbusig med öronen spetsade och vill ha uppmärksamhet, men ibland sitter han där och tittar upp som för att säga "Var jag inte duktigt nu matte? Förtjänar jag inte lite godis nu matte? Titta vad söt jag är matte..." Man gör ju inget annat än smälter av den där vackra blicken alltså, haha! ♥
Finaste, knasigaste hunden!

3 makrobilder

2012-11-18 | 18:58:24
Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

En av dom önskeinlägg som några av er önskade i det här inlägget var att jag skulle lägga upp fler makrobilder. Det känns lite B att posta ett inlägg bombat med massor utav makrobilder, så istället tänker jag bli lite mer flitig när det gäller makrofotografering och ladda upp makrobilder lite allt efter som jag fotar några. Låter det bra tycker ni? :)

Dom tre bilderna här ovanför ↑ är från förut idag. Det har varit väldigt mörkt ute hela dagen så det behövdes ganska höga ISO-tal för att bilderna skulle kunna gå att urskilja. Min kamera är verkligen ingen höjdare när det gäller ISO och redan vid ISO-400 blir bilderna jättebrusiga. Men här ovanför har ni i alla fall tre bilder från dagen. :)

Och som sagt så kommer jag försöka ladda upp fler makrobilder så ofta som möjligt! :)

Angående photoshop- och fototips

2012-11-18 | 13:21:29
Canon EOS 600D | Diverse objektiv

När jag skrev det här inlägget där ni fick önska inlägg och rubriker så var det väldigt många av er som önskade fler Photoshop- och fototips. Det är vekrligen jättekul att det är så många som vill läsa mer om sånt, för det är ju något av det jag tycker om att hålla på med mest, fotografi och redigering!

Men... Det skulle vara väldigt bra ifall ni skrev lite mer specifikt vilka Photoshop- och fototips ni vill läsa om. Det finns ju liksom hur mycket som helst inom foto- och redigeringsvärlden som är värt att tipsa om, men det är lite svårt att bara ta någonting ur luften sådär när jag inte riktigt vet vad det är ni vill lära er.

Så jag skulle bli jätteglad och det skulle underlätta en massor ifall ni skrev vilka Photoshop- och fototips ni vill lära er! :) Kanske någon speciell redigering eller hur det fungerar med inställningar på kameran? Inte vet jag, så just därför behöver jag er hjälp.

Berätta vad ni vill lära er för tips! :)

Så fort jag får tid ska jag börja skriva ihop det andra som ni har önskat också. Feel free to önska ännu fler inlägg genom att klicka här och kommentera det inlägget! :)

Äggmacka

2012-11-18 | 11:10:11
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Söndagens frukost fick bli en äggmacka, rätt och slätt. 

Jag känner att jag verkligen behöver en riktigt slappdag, så den tänker jag ta ut idag. Superduper skönt om ni frågar mig! Tänkte faktiskt gosa ner mig i sängen tillsammans med en godispåse och slå på några avsnitt av älskade Mysteriet på Greveholm. Åh, världens bästa julkalender! Det bästa avallt är ju att årets julkalender kommer bli uppföljaren Mysteriet på Greveholm 2. Ännu en anledning att längta som en tok till julen! Så varför inte värma upp lite grand med dom gamla avsnitten från julen 1996? ♥

Sen så känner jag mig faktiskt riktigt fotosugen också, så jag kommer nog ta med mig kameran ut på en sväng lite senare också. För er som ville veta. :)

Ha en fin dag höreni! 

Tallåsskolans musikal

2012-11-16 | 15:45:09
Bara för att ni är så himla bra så bjuder jag på en urläcker bild från en utav föreställningarna. Och ja, det är jag som bär den underbart vackra afroperuken...

Nu är dom två musikalveckorna över! Gud så snabbt det har gått, måste ha varit för att vi har haft så himla roligt! Igår kväll hade vi två föreställningar där det var asbra drag på publiken och idag hade vi två föreställningar för skolelever. Jag tror nog att jag aldrig har varit snyggare än vad jag var på musikalen. Jag menar checka in mina underbart fina byxor och det stora krullet liksom! Men vad gör man inte, man går ju bara i 9:an en gång i livet! :) 

Men nu är musikalen över och dom här två veckorna har verkligen varit superroliga, trots allt slit och dom sena dagarna. Det är himla trist att det har tagit slut, men ska jag vara ärlig så är det faktiskt lite skönt att återgå till det normala igen, för jisses så trött man blir av sånt här, haha!

Nu ska jag bara vara hemma och ta det lugnt i några timmar innan jag drar vidare mot Vickan tillsammans med några andra för att ha tacokväll. En bra avslutning på två toppen veckor! :)

Tjingeling!

Den nya fotohemsidan

2012-11-15 | 06:54:18

För någon dag sedan så bestämde jag mig för att fixa till min fotohemsida. Förut har jag ju haft alla mina bilder samlade här, men den sidan krånglar bara en massa hela tiden så nu har jag alltså (med hjälpa av min bästa pappa) fixat en ny fotohemsida

Jag tycker att det är ett bra ställe att samla sina favoritbilder på, så på min nya fotohemsidan kommer jag att ladda upp alla mina favoritbilder och liksom ha det som min portfolio eller vad man ska kalla det. :)

Vill ni kika på den nya hemsidan så kan ni klicka er in på http://edenberg.com/photo eller klicka på bilden här ovanför ↑. :)

Tre från musikalveckorna

2012-11-14 | 19:35:42
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Här har ni tre bilder från dom två musikalveckorna som vi 9:or har haft i skolan. Jag har inte hunnit fota så mycket som jag önskat under dessa veckor, men det kanske blir några fler bilder i morgon, för då smäller det! Vi har genrep på förmiddagen och sen på kvällen kör vi på två föreställningar. På fredag kör vi två till, men då för dom yngre eleverna på skolan. Jag agerar som skådis med mina 4 repliker och så är jag med och dansar lite fint också. Kommer bli as roligt att äntligen få visa upp våran musikal efter allt slit dessa veckor! :)

Musikalen är också en av dom anledningarna till varför jag inte har hunnit blogga så värsta mycket dom här veckorna. Men jag ska försöka bättra mig, för snart återgår vi till vanlig skolgång med vanliga lektioner. Då hade jag tänkt börja lite smått med era önskeinlägg också... :)

Nu har jag precis ätit mat efter en fotbollsträning och snart bär det av till biografen för att se Breaking Dawn part 2 med några polers. Fint höreni! :)

Vi ses och hörs! :)

Önska inlägg!

2012-11-11 | 20:00:58

Jag tänkte haka på den där bloggtrenden där ni läsare får önska inlägg och rubriker! Jag tror nog att det skulle vara roligt, så vi kör på det så får vi se hur det går! :)

Så, vad vill ni läsa om? Kanske fler photoshop- eller fototips? Eller mer outfitbilder, bilder på Benson eller bara vanliga vardagsinlägg? Ni kanske är sugna på fler mumsiga recept eller vill se mer av det jag tecknar? Fler naturfoton eller mer kanske fler makobilder? Eller helt enkelt någonting helt annat? Vad vill ni läsa om?

Ös in med era önskeinlägg och önskerubriker så publicerar jag dom efter hand! :)

Ostbågar i kopp

2012-11-11 | 17:57:21
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag har det varit en riktigt skön dag, en äkta söndag sådär! Hela eftermiddagen har jag legat i sängen och tittat på gamla Disney filmer (åh, nostalgi på hög nivå!) och ätit ostbågar i kopp. Hur mysigt som helst!

I förmiddags var jag och några fler kompisar hemma hos Linnea (hon som skadade sig så himla illa igår på fotbollscupen) för att krama om henne, ge henne massor av krya-på-dig-presenter och för att skriva himla fina saker på hennes helbensgips. Krya på dig finis! ♥

Kvällen kommer nog fortsätta i samma stil som resten av dagen. Inte mig emot. :)

Ha det fint så länge så hörs vi sen! :)

Fotbollscup och varma kramar

2012-11-10 | 18:42:22
Bild i repris, men det hoppas jag att ni står ut med, för jag har inget bättre att bjuda på just nu.

Tjenis!
Jag tänkte bara börja inlägget med att säga att jag vet att det inte är så många av mina läsare som är intresserade av fotboll, men eftersom att fotboll är en stor del av min vardag (och denna blogg handlar ju delvis om mitt liv och min vardag) så hoppas jag att ni inte misstycker allt för mycket! :)

Idag har vi i alla fall varit på fotbollscup i Lindö hela dagen. Det är en spetscup med inbjudna lag från lite här och var, t.ex från Stockholm och Danmark. Våran första match spelades 09:30, så det var tidig uppstigning som gällde imorse! Vi vann våran grupp men åkte ut i kvartsfinalen på straffar. Alltså vi har verkligen aldrig turen på vår sida när det gäller straffar. Jag tror att vi har åkt ut på straffar i nästan varenda cup vi har varit med i (förutom i vissa cuper som vi har lyckats vinna). Surt som satan. Det var en riktigt jämn cup och även fast vi åkte ut så tycker jag att vi spelade en bra cup trots allt. :)

Sen så skulle jag bara vilja avsluta inlägget med att skicka världens största, fetaste och varmaste kram till finaste Linnea. Hon skadade sig riktigt illa efter bara 10 minuter in i första matchen. Fy fan säger jag bara, vilket himla helvete. Och ja, i såna här fall får man svära hur jävla mycket man vill. Världens finaste Linnea, krya på dig!! ♥

Brillor på deltid

2012-11-09 | 19:15:47
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Körde på en annan slags redigering den här gången.

Kommer ni ihåg det här inägget som jag skrev för nästan precis en månad sen där jag berättade att jag antagligen skulle få glasögon? Jag fick ju mina linser för någon vecka sen och idag hämtade jag ut glasögonen som ni ser på bilderna ovanför ↑.

Det känns verkligen hur skumt som helst att se sig själv i glasögon! Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska tycka om dom än, jag känner att jag inte riktigt passar i glasögon. Det lär väl ta sin lilla tid innan man vänjer sig. Som sagt så är ju tanken att jag ska använda linser i första hand, så jag kör med dom här brillorna på deltid helt enkelt! ;)

Streetlights

2012-11-05 | 18:52:48
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Det jobbigaste med hösten är detta mörker. Bilden ovanför är fotad för bara några minuter sen, men det har varit lika mörk sen 16:00. Jag tycker om hösten och vintern, det gör jag faktiskt, men den skulle vara så mycket lättare ifall det inte var så himla mörkt ute...

Idag var det i vilket fall som helst första skoldagen efter det välbehövliga höstlovet. Som efter varenda lov så känns det som om man gärna skulle kunna vara ledig ytterligare några veckor, men nu är det så att vi inte har några vanliga lektioner dom närmaste 2 veckorna. 9:orna på min skola ordnar en musikal varje år och nu är det dags för våran! Himla roligt! Jag är med i skådespelargänget och jag har typ aldrig stått på scen eller varit skådis, så det ska bli roligt! :) Skönt med två roliga veckor och sedan endast 4 veckor till jullovet efter det! Fint hörni! :)

När jag hem från skolan idag så mådde jag däremot piss. Därför hoppade jag över träningen och siktar på att träna på onsdag istället och sedan vara med på cupen i helgen. Tänkte lägga mig i soffan (där jag har hållit till hela eftermiddagen) och stanna där resten av kvällen så får jag hoppas på att jag mår bättre tills imorn.

Det var det jag hade att berätta just nu, vi ses! :)

På min önskelista

2012-11-02 | 14:31:00
Bilder från Google

Jag vet, jag vet, det är bara november och det är mer än en månad kvar till julafton, men jag kunde inte hålla mig. Faktum är att jag började på årets önskelista redan i somras, men det får ni inte berätta för någon, jag vill ju inte verka allt för desperat... :] 

Det på bilden ovanför är bara några få av dom saker som jag önskar mig i julklapp och födelsedagspresent (jag fyller år bara några veckor efter julafton). Min önskelista har lyckats blivit riktigt lång och jag är nästan helt säker på att jag kommer lyckas fylla på den med en hel del fler saker innan det är dags att inhandla julklappar. Det ni ser på bilden är i alla fall några av dom sakerna jag önskar mig allra mest och också dom sakerna som jag har ganska svårt att tro att jag kommer få, hehe... :] Men önska sig kan man ju alltid göra!

Någonting som jag tycker är roligare än att få julklappar är faktiskt att ge bort julklappar. Jag älskar verkligen att komma på den där perfekta presenten till folk och det är så himla mysigt att gå runt och julshoppa julklappar! Dessutom är det himla fint att göra egna också! :)

Asså åh vad jag längtar till julen! Vad står det på eran egna önskelista? :)

Pannkakslunch

2012-11-01 | 13:16:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Dagens lunch bestod av pannkakor med nutella och sylt tillsammans med ett glas mjölk. Kanske inte den mest nyttiga lunchen men oj så gott! :)

Anledningen till varför jag inte bloggade någonting igår var för att jag var så himla trött efter endast 4 timmars sömn. Vi hade ju tjejkväll hemma hos Isabelle och Linnea och oj så kul vi hade det! Det var verkligen supermysigt, så det måste vi verkligen göra om! :) ♥ Jag hade inte så mycket tid över till att fota, men ifall ni vill se bilder så har Isabelle lagt upp några mobilbilder från kvällen/natten på sin blogg.

Idag skulle jag och Isabelle egentligen ha spelat in en videoblogg tillsammans, men jag känner mig inte helt tipp topp just nu, så vi bestämde att vi kör på't någon annan dag istället. I vilket fall som helst så kommer videobloggen bli super, haha! :)

Oavsett hur illa jag mår så ska jag i alla fall på ett litet tandläkarbesök senare i eftermiddag. Efter det knallar jag över till Synsam för att hämta ut nya provlinser. Jag vet inte ifall ni kommer ihåg det, men jag var ju hos optikern för ett tag sen där det bestämdes att jag ska få linser och glasögon. Mina första provlinser gjorde ingen skillnad för synen överhuvudtaget, så nu ska jag alltså hämta ut ett par nya som förhoppningsvis fungerar bättre.

Åh så himla segt inlägg... Men aja, så fick det bli den här gången. Cred till alla er som pallade läsa detta svammel! :)

Ha det bra så länge så hörs vi! :)