Urban Outfitters

2015-05-30 | 15:11:26

Några plagg från Urban Oufitters som jag mer än gärna skulle vilja klicka hem och hänga upp i garderoben. Mycket ljust och vitt, enkelt och spetsdetaljer är beyond perfektion om ni frågar mig. Skulle absolut inte ha någonting emot att bära några av dessa plagg på Summerburst om två veckor. Är så omänskligt taggad så det finns inte!  

En ledig tisdag

2015-05-26 | 12:51:12
Samsung Galaxy S4

Tisdag idag och precis som dom tre senaste tisdagarna så är vi lediga idag. Vaknade upp bredvid Charlie imorse och sedan dess har jag hunnit med ett besök hos kiropraktorn och en lunch på stan med mamma. Jag tänker använda den här dagen till att få så mycket plugg gjort som möjligt. Lite senare idag så ska jag dock möta upp Maja på stan för att gå en liten runda där. Fint väder är det också så det här blir nog en bra tisdag!

Floral

2015-05-25 | 14:55:45
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Efter att ha levt med en sprucken mobilskärm i ett ex antal månader så har jag nu införskaffat mig en ny och hel mobil. Eller ny och ny är väl att ta i - det är mammas gamla Samsung Galaxy S4 som jag fick nu när hon köpte en ny S6. Så även fast denna inte är sprillans så är det så skönt med en liten uppdatering och framför allt en hel skärm, haha!

Jag klickade även hem ett nytt skal till mobilen från Fyndiq. Det blev ett genomskinligt med något slags vitt blommönster och åh vad jag tycker om det! Tycker vita mobiler är fina som dom är så att bara lägga till något mönster sådär blev ju bara ännu bättre! Både stilrent och snyggt. :)

Nu ska jag sätta igång med veckans hög av plugg så vi hörs senare. Ha det fint!

Last night through Snapchat

2015-05-23 | 20:09:54
esmeeden @ Snapchat

En drös med snapchatbilder från gårdagens bravader. Kvällen började hemma hos mig där ett skönt gäng på 15 pers befann sig för äta pizza, dricka gott och ladda upp för resten av kvällen. Vi begav oss sedan mot Strångsjö där kvällens festligheter väntade och satan vad kul vi hade! Det var verkligen längesen jag hade så här kul på en fest. Med bra lokal, grym musik och underbara människor så var det inga problem att få till en riktigt lyckad kväll. Ser verkligen fram emot fler sådana här kvällar nu i sommar!

Jag och Charlie kom hem ganska sent igår så imorse tog vi en lång sovmorgon. Resten av dagen har i princip gått åt till att äta pizzarester och att mysa ute i solen. Inte mig emot direkt!

Sist men inte minst vill jag bara be om ursäkt för att bloggen har fått stå tom ett tag nu. Det är väldigt mycket i skolan dom här sista veckorna innan sommarlovet. Om man lägger till det där som kallas livet också så resulterar det i att bloggen kommer i typ tredjehand. Men jag ska försöka kika in så ofta jag kan! :)

Ha en fortsatt fin lördagskväll så hörs vi! :)

Årets studentbal

2015-05-16 | 20:26:28
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Idag var åkte vi ut till Hedenlunda Slott för att titta på årets studenter när dom anlände till studentbalen. Alltså åh vad fina alla var! Fina bilar, klänningar, kostymer, håruppsättningar - ja, gud vad fint det var! Man blir så himla glad när man ser alla så uppklädda och lyckliga. Nu är jag om möjligt ännu mer peppad inför nästa år när det är våran tur att gå på bal och allt annat som tillhör studenten. Jag hoppas och tror verkligen att alla studenter kommer att få en riktigt bra kväll!

En film från Frankrike

2015-05-15 | 22:11:44


Här är en film på ungefär 3 minuter från våran resa och praktik i Frankrike. Åh vad jag saknar alla underbara sjölejon, särskilt när jag kollar på den här videon. Dom är verkligen så himla sköna och roliga då alla har såna starka och egna personligheter. Ja, denna resa var minsann ett riktigt äventyr och gud vad glad jag är att jag fick möjligheten att vara med om detta! :)

Blue pattern

2015-05-15 | 17:06:54
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Så här såg jag ut igår kväll när vi var hemma hos Lovisa på tjejkväll. Hade verkligen så himla roligt och det var hur kul som helst att få träffa allihopa då det var längesedan alla vi sågs tillsammans. Det blev en kväll bestående av massor av gott att äta och dricka, dans, lite lekar, mycket snack och en himla massa skratt. Precis som det brukar bli med mina tjejer med andra ord! Förövrigt så kommer linnet från Kappahl och byxorna från Lager 157. :)

Långhelg

2015-05-13 | 10:30:51
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Vi kom hem från Frankrike i söndags kväll och har alltså varit hemma på svensk mark i två dagar. Dessa två dagar har gått åt till att packa upp resväskan, shoppa lite, vandra ute i skogen med skolan, biobesök och framförallt en himla massa mys med familjen och pojkvännen som jag har saknat så himla mycket. När dom hämtade upp mig på flygplatsen i söndags så överraskade Charlie mig genom att ligga i bakluckan när jag skulle lyfta in resväskan i bilen, haha! Världens sötaste är vad han är och åh vad det kändes skönt att få somna i hans famn efter tre veckor ifrån varandra.

Idag är det onsdag och jag är ledig ända fram till måndag. Första skolveckan efter Frankrike blev alltså väldigt kort för min del vilket jag absolut inte tackar nej till. Vaknade upp av en hejdåpuss från Charlie imorse och sen dess har jag bara myst runt i min nya pyjamas som jag köpte när vi var i Frankrike (vill ni se vad jag köpte mer så får ni hojta till). Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen och sedan kommer denna dag bestå av plugg, kakbak till lillebrors födelsedagsfirande idag, redigering av filmen från Frankrike som jag ska klippa ihop, möjligtvis ett litet träningspass och en del mys ute i solen på våran nya altan. Låter inte helt fel i mina öron. :)

Hoppas att ni får en strålande onsdag så hörs vi!

Sista middagen i Frankrike

2015-05-09 | 22:27:19
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Nu har vårat sista dygn här i Frankrike passerat. Två andra från våran skola, Maja och Sara, ska ha praktik på Nausicaá precis som vi hade dom tre kommande veckorna så dom kom hit till Boulogne-sur-Mer igår kväll. Förutom städning och packning har denna lördag spenderats tillsammans med dom två. Vi åt lunch nere vid stranden, spelade lite minigolf och avslutade dagen med en middag på en restaurang som har blivit lite av en favorit under våran tid här. Maten var supergod och mätta och trötta som vi är lär vi sova gott inatt.

I morgon ringer klockan tidigt för uppstigning och packning av det sista. 8:14 går första tåget och efter ett tågbyte, en bussresa och två timmars flyg så landar vi på svensk mark runt 17 i morgon. Det är med väldigt blandade känslor jag lämnar Boulogne-sur-Mer. Det ska bli väldigt skönt att få komma hem och framförallt att få träffa alla saknade där hemma, men samtidigt kommer jag sakna det här jättemycket. Jag saknar redan praktiken och alla underbara sjölejon. Gud vilken resa detta har varit! Det är verkligen hur roligt och häftigt som helst att vi fick vara med om det här. Jag har verkligen vuxit och lärt mig hur mycket som helst under dom här tre veckorna i Frankrike. Utan tvekan ett minne för livet!

Nu känner jag att mina ögonlock börjar bli väldigt tunga så jag ska se till att få lite sömn inför i morgon. Vi lär inte höras nåt mer innan vi är hemma i Sverige igen så ni får ha det så bra så länge så hörs vi snart! :)

Sista praktikdagen

2015-05-08 | 20:25:55
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Idag hade vi våran sista praktikdag hos sjölejonen på Nausicaá. Under dessa 3 veckor har vi verkligen lärt oss hur mycket som helst. Vi har fått se och göra massor, mycket mer än vad jag trodde att vi skulle få göra. Det har verkligen varit hur roligt som helst att få lära känna alla sjölejon och djurvårdarna. Vi har blivit så väl omhändertagna. Jag har nog inte riktigt insett det förrän nu hur mycket jag verkligen kommer sakna den här praktikplatsen, framförallt sjölejonen. Åh vad underbara dom är! Det var mycket jobbigare att gå från praktikplatsen när vi slutade idag än vad  jag trodde att det skulle vara. Jösses vilken upplevelse det här har varit alltså! Jag är så glad och tacksam över att jag fick den här möjligheten. Men som sagt, herregud vad jag kommer sakna allt!

Planet hem lyfter på söndag eftermiddag. Fram tills dess ska vi tvätta, städa och packa för att sedan njuta av den sista tiden här i Boulogne-sur-Mer. Blir det fint väder i morgon blir det förhoppningsvis en dag på stranden. 


Ha en bra fredag så hörs vi antagligen en snabbis imorn! :)

Från en föreställning

2015-05-07 | 20:16:13
Canon EOS 70D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Två gånger om dagen är det sjölejonföreställning på Nausicaá. Vanligtvis brukar det bara vara en föreställning om dagen på veckodagarna men eftersom det som sagt är lov här i Frankrike nu så blir det några extra föreställningar. Vi får såklart vara med och se på alla av dom och här ovanför är några bilder från en utav förra veckans föreställningar.

Föreställningarna går främst ut på att informera och utbilda besökarna om sjölejonen. Självklart så är en stor del av föreställningen även att stimulera sjölejonen, både fyskiskt och psykiskt. Dom får verkligen tänka efter vissa gånger och använda sin kropp för att klara av olika kommandon. Det är en väldigt avslappnad miljö på föreställningarna. Om något sjölejon inte är jättetaggad på att träna eller gör fel eller liknande så gör det liksom ingenting. Det är liksom mer eller mindre på djurens villkor, precis så som det ska vara! :) Idag till exempel så var sjölejonen inte alls med på noterna, haha! Dom var överallt och ingenstans och hade så mycket överskottsenergi så dom visste inte vart dom skulle ta vägen. Det blandat med en hel del förvirring gjorde dock att vi som stog vid sidan om har fått oss ett gott skratt ett flertal gånger idag, haha! Åh vad härliga dessa djur är! :)

Xino och Algon

2015-05-05 | 18:50:56
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

I torsdags innan vi slutade praktiken för dagen så gick vi över till publiksidan av anläggningen för att träna sjölejonen lite. Det var väldigt roligt med lite variation i träningen och besökarna var särskilt förtjusta då dom fick komma extra nära djuren.

På bilderna ser ni Xino och Algon. Som jag har berättat förut så är Algon den äldsta utav alla fem sjölejon och har dessutom starr och en autoimmun sjukdom som gör att han inte ser speciellt bra. Hans ögon är därför väldigt ljusa vilket gör att han får ett väldigt roligt utseende. Den andra bilden visar verkligen Algon i ett nötskal då det oftast är så man ser honom - med gapande mun och ögonen i kors, haha! Det är så himla roligt att man verkligen märker av dom olika djurens personligheter nu när man har fått lära känna dom lite. Alla är så himla unika och fina på sitt egna sätt och det är så kul att få se och ta del av. :)

Marknad vid hamnen

2015-05-04 | 18:31:40
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Det här inlägget skulle egentligen ha publicerats igår men på grund av brist på internet så kommer det upp såhär en dag i efterhand. I hope you don't mind. :)

Det brukar väldigt ofta vara fiskmarknad nere vid hamnen här i Boulogne-sur-Mer då staden har Frankrikes största fiskehamn. Vi har varit där tidigare men tänkte att det kanske skulle vara lite mer drag igår eftersom det var söndag och mer drag var det absolut. När vi kom ner till hamnen så upptäckte vi nämnligen att hela hamnen var full av massor av andra stånd också. Det fanns massor av goda korvar, ostar, grönsaker, frukt, våfflor, bröd - you name it. Det var massor av folk och försäljarna var så himla trevliga och roliga! Så det var ju en himla tur att vi bestämde oss för att gå ner dit just igår så att vi prickade in den här marknaden, haha! :) Sen fanns det ju såklart en himla massa fisk också, till och med rockor, bläskfiskar och små hajar.

Idag är det måndag och våran sista sådan för den här resan. Även fast det känns som om vi har varit här väldigt länge så har tiden ändå gott jättefort. Konstig känsla det där. Ska verkligen se till att njuta av våran sista tid här. :)

Ha det bra så länge så hörs vi! :) 

La Basilique Notre Dame de Boulogne

2015-05-03 | 10:15:08
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Efter lite storhandlande och shopping så promenerade vi upp till gamla stan igår. Den är mer eller mindre omringad av en stor mur som man knalla runt på och åh vad fint det var där uppe! Utsikten över hela staden var helt underbar och jag kan tänka mig att det är ännu finare på sommaren när alla träd är gröna också. Vi gick sedan till Basilica of Notre-Dame som är en jättestor och ganska välkänd kyrka. Vi kan till och med se den från vårat fönster här i våran lägenhet. Den är verkligen hur fin och mäktig som helst! Tyvärr så var det inte så stora delar av den som man kunde gå in i men den vackra utsidan vägde upp för det.

Vi strosade sedan runt lite i gamla stan som är hur mysig som helst. Vi hoppade även på Le Petit Train som är ett litet tåg som åker runt här i stan. Senare på kvällen åt vi en jättegod middag på en mysig liten pub. En bra spenderad lördag med andra ord!

Idag är det söndag och en regning sådan. Vi har inga speciella planer för dagen än så länge. Vi ska precis äta lite frukost så får vi se vart dagen leder till slut. :)

En ledig fredag

2015-05-01 | 21:20:08
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

På grund av att 1 maj är en röd dag även här i Frankrike så har vi alltså varit lediga från praktiken idag. Runt lunch någon gång gick vi förbi ett jättegulligt konditori och köpte med oss en baugett och några crossianter för att sedan knalla ner till stranden för att sätta oss och äta. På vägen dit gick vi förbi fiskmarknaden som var längst hamnen och åh vad mycket häftiga fiskar och skaldjur det fanns! 

Vädret har varit ganska upp och ner idag. Ena stunden var det jättemulet medans solen lyste och värmde i nästa sekund. Vinden har i alla fall hållit i sig idag som den vanligtvis brukar göra här, haha! Efter vi hade suttit i sanden och ätit upp allt gott vi hade med oss så gick vi längst vattnet för att sedan gå en liten promenad längst kusten. Vi bestämde oss sedan för att utforska lite så vi hittade en liten stig som ledde upp till det jättestora berget här. Åh vilken fin utsikt det var! Vi stötte även på två jättefina hundar på vägen, haha. :)

Den här fredagen har med andra ord varit riktigt mysig! Älskar att bo såhär vid havet, kan verkligen inte få nog! Lukten, vinden, vågorna, allt. <3