Lodjur

2015-09-26 | 19:34:24
 
Just nu har Kolmården två små lodjursungar som man kan få turen att se när man är där. Det är inte ofta man ser lodjuren, i alla fall väldigt få av dom många gånger jag har varit där, men för några veckor sen så kom hela skaran fram och jag fick massor av fina bilder på både ungarna och dom vuxna djuren. Alltså åh vad kär jag är i dom där små alltså, dom är så otroligt söta! Är dessutom jätteglad att jag lyckades få med dom på bild innan dom vuxit upp och blivit stora. Djurbebisar är ju helt oemotståndliga, eller vad tycker ni? :)

En höstlista

2015-09-22 | 21:11:49
Vi har kommit mer än halvvägs in i september och nu kan man nog säga att hösten är här på riktigt. Jag hittade en liten lista om hösten på den här fina bloggen vilken jag tycker skulle passa jättebra i dagens inlägg eftersom det har varit en riktig höstdag idag.

Vad ser du framför dig när du tänker på hösten?
Hösten för mig är en årstid med väldigt många olika känslor inblandade. Kyla och mörker är något jag har väldigt svårt med. Eftersom det bara blir kallare och kallare och mörkare och mörkare så tycker jag att det är svårt att inte lyckas hamna i den där lilla höstdeppen som ofrivilligt smyger sig på varje år. För att bli av med den där vemodiga känslan så försöker jag istället se alla fina saker framför mig, för hösten kan ju vara ganska fin också. Faktiskt. Så det jag försöker föreställa mig är färgsprakande träd, dimmiga morgnar, varma brasor och allt annat fint som också hör till. 

 
Vad är det bästa med hösten?
Det måste nog ändå vara alla färger som träder fram. Hur vackert är det inte när alla träd skiftar i gult, orange och rött? Höstpromenader i en färgglad skog i sådan där krispig och fräsch luft är svårslagna. Att sedan komma hem, sätta på sig sockorna och krypa upp i soffan med en kopp varm choklad. Nu när vi inte längre har någon hund så blir dock promenaderna allt färre. Åh vad jag saknar det. Får försöka komma ut ändå så gott det går, för höstpromenader är som sagt svårslagna.

 
Och vad är det sämsta med hösten då?
Ja, det är ju just det - kylan och mörkret. Det är verkligen sjukt hur påverkad man blir av ljuset. Jag märker på en gång hur hela jag tar stryk av att det är mörkt när man vaknar på morgnarna och att det börjar bli mörkt även när man kommer hem. Det där typiska gråa och kalla höstregnet är ju inte heller någon favorit direkt. Det är dock då man får försöka omvända det till någonting bra istället, t.ex att passa på att tända massa ljus eller en brasa och bara gosa ner sig i en filt och lyssna på regnet som smattrar mot rutorna. Det är ju ganska mysigt ändå.

 
Hur ser din höstoutfit ut?
Stickade tröjor, antingen som dom är eller med någon skjorta under. Annars är det varma sockar som gäller, oftast med en filt virad runt kroppen också.

 
Vad har du på to do-listan?
Försöka komma ut på massor av höstpromenader som sagt. Måste även fota massor i höst. När jag letade bilder till det här inlägget så slog det mig att jag nästan inte har några höstbilder alls. Skärpning.

Hur botar man höstdeppighet?
Tyvärr så har jag som sagt väldigt lätt att hamna i just det där. Det är då det gäller att gripa tag i allt ljust och positivt som ändå finns runt omkring. Vara ute mycket när ljuset väl finns tillgängligt och hitta på massor av saker för att underhålla sig själv och ändå försöka omvandla deppet till någonting bra och kreativt på något sätt. Jag tror att det är viktigt att hela tiden fokusera på dom positiva och bra sakerna i höstmörkret.

Bästa musiken för regniga dagar?
Jag har en lista med massor av fina myslåtar som ni hittar här.

 
Vilka serier passar extra bra att titta på?
Just nu är jag hooked på The Walking Dead som faktiskt passar riktigt bra nu till hösten med tanke på halloween kom jag på. Några andra favoriter som i och för sig funkar oavsett årstid är Gossip Girl och Prison Break.

 
Vilken är din höstigaste maträtt?
Oj, jag vet inte om vi brukar äta någonting som är så speciellt höstigt såhär års. Varm choklad är ju såklart standard så får se det som en maträtt istället, haha. Helst med grädde och chokladsås på eller en limpmacka att doppa. Mmmm.

 
Var hänger du helst när du är ledig?
I min säng med någon bra film eller serie, på promenad med fint sällskap, i pojkvännens famns medans vinden viner utanför eller på något mysigt café.

Har du någon inplanerad resa?
Ja, vi ska ju faktiskt till New York på höstlovet och det är galet vad peppad jag är! Det kommer bli så himla fantastiskt att strosa omkring i Central Park med alla fina höstträd, äta god mat, gå tidiga morgonpromenader osv osv. Bara en månad kvar nu!

Hur förbereder du dig för vintern?
Inte på något speciellt sätt tror jag. Försöker ställa mig in på hur kallt det kommer vara. Men samtidigt så älskar jag ju snö och jul och allt som tillhör så jag vågar nog säga att jag längtar lite grand. Och så måste jag köpa en ny vinterjacka.

Where the streets have no name

2015-09-20 | 21:04:59

I torsdags åkte vi upp till Stockholm och Globen för att kolla på U2s konsert. Deras musik har verkligen varit en stor del av min och min brors barndom då låtar som Beautiful Day, Where the streets have no name och Vertigo har gått på repeat hemma hos oss since forever typ. Att äntligen få se dom live var hur stort som helst. Dom bjöd verkligen på en sjukt mäktig show och det är svårt att sätta ord på känslorna man hade under konserten. Det är helt galet vad bra dom är live! Kändes dock som att Globen var alldeles för liten, men i och för sig finns det nog ingen arena stor nog för U2. Det var inte bara en vanlig konsert utan det fanns även ett väldigt starkt budskap med i det hela - att vi är ett och samma folk och att varken kön, etnicitet, sexuell läggning eller någonting annat överhuvudtaget spelar någon roll. Många av låtarna under kvällen var dessutom ägnade till alla drabbade i flyktingkatasrofen. En stor jävla eloge till U2 som är så otroligt bra på det dom gör och som använder det på precis rätt sätt. Deras konsert var ren och skär magi och någonting som jag sent kommer glömma!

Är det några av er som också är U2-fan och som kanske till och med också var på någon av deras konserter här i Sverige? :)

Pizza Hut

2015-09-20 | 16:41:36
 
Efter att inte ha träffats på nästan en vecka så fick jag äntligen vakna upp bredvid min fina imorse. Vi tog en skön och väldigt välbehövlig sovmorgon då praktiken som sagt verkligen suger musten ur en, haha... När vi väl hade tagit oss upp ur sängen så bestämde vi oss för att åka till Norrköping för att äta på Pizza Hut. Även fast pizzorna var väldigt små så blev vi hur mätta som helst. Charlie åt kebabpizza och jag tog en tacopizza som var ruskigt god. 

Jag blev nyss avlämnad hemma hos mig och vi i familjen ska alldeles strax sätta oss ner och planera New York-resan! Bara en månad kvar och gud vad jag är taggad! Senare ikväll kommer Charlie hit igen för att spendera natten hos mig. Det är verkligen jättefint höstväder ute idag så funderar även på att ta en promenad lite senare. Annars är det bara uppladdning inför nästa praktikvecka som gäller.

Ha en fortsatt fin söndag så hörs vi! :)

Första praktikveckan

2015-09-19 | 13:37:00
Bilder tagna från ett besök i djurparken för några veckor sedan.

Nu är vecka ett av tre praktikveckor avklarad. Jag har alltså praktik hos veterinärerna på Kolmården och jag trivs hur bra som helst! Det är verkligen en varierande arbetsplats där man får vara med om väldigt många olika saker. Ingen dag är den andra lik och man kommer i kontakt med så många olika djur vilket verkligen är hur roligt som helst! Jag har lärt mig jättemycket bara under den här första veckan som för övrigt har gått jättefort. Dock känner jag mig ungefär som gorillan Enzo på första bilden för gud vad trött jag är om dagarna! Tidiga morgnar, sena kvällar och en himla mycket nytt att ta in och lära där emellan tar verkligen mycket energi. Men som sagt så är det verkligen en jätterolig praktik och jag ser framemot dom två resterande veckorna. :)

Célfie friday

2015-09-11 | 14:22:14
Från en dag med mycket bättre selfie game än idag.

Hej och hejdå! För alldeles strax packar vi in oss i bilen för att rulla upp mot Orsa. Resan kommer ta omkring 4,5 timmar och jag som inte direkt är det största fanet av att åka bil känner mig inte jättepeppad för just själva resan. När vi väl kommer fram blir det nog desto trevligare då vi ska träffa en del av släkten där uppe. Vi stannar där hela helgen och det kommer nog bli riktigt mysigt. Ni känner ju mig och vet att kameran såklart kommer följa med under helgen, så när vi kommer hem på söndag så hoppas jag att jag har lite bilder att visa er. 

Ha en fortsatt fin fredag och en fin helg så hörs vi på söndag! :)

Etologistudie

2015-09-10 | 17:11:18

Hela förra veckan satt jag och Elin i lagunen hos delfinerna på Kolmården för att göra en etologistudie på den nya delfinklaven Peach. Vi satt alltså där hela dagarna och studerade henne och det var verkligen hur mysigt som helst. Jag hann tyvärr inte fota så mycket under veckan (och dom bilder jag väl fick blev inte så värst bra) då studien tog upp den större delen av tiden men ni kan i alla fall se lilla Peach på den andra bilden. På samma bild syns även mamma Ariel och på den första och tredje bilden är finaste Pärla. Att sitta där hos delfinerna en hel vecka var verkligen hur mysigt som helst och jag skulle utan tvekan kunna byta bort en vanlig skolvecka för en vecka till hos delfinerna!

Med start från måndag och tre veckor framåt så kommer jag fortsätta befinna mig i djurparken. Då går jag nämnligen ut på praktik som jag ska ha hos veterinärerna på Kolmården. Det ska verkligen bli hur roligt som helst och jag är säker på att jag kommer få vara med om och få lära mig huuur mycket som helst! Så dessa tre veckor ser jag verkligen fram emot. :)

Men först väntar en helg uppe i Orsa där vi ska träffa en del av släkten. Vi åker imorgon och kommer hem på söndag någon gång så då ska jag försöka hinna kika in här igen. :) 

Hoppas ni får en fin torsdagskväll så hörs vi!

Monday feelings

2015-09-07 | 20:04:55

Idag var det första gången på riktigt länge som jag verkligen kände av den där måndagsångesten. Det var verkligen hur segt som helst att kliva upp imorse och helst av allt hade jag velat ligga kvar under det varma täcket bredvid min fina. Dagen gick sedan långsammare än vad som är mänskligt och när skoldagen väl tog slut kändes det som om vi hade varit där i 6 veckor snarare än 6 timmar. Lyckades i alla fall ta mig hem levande om än något ashungrig och efter ett snabbt besök hos Charlie så intog jag soffan för att kolla på sista avsnittet av säsong 3 av Walking Dead. Är helt hooked på den där serien alltså. Nu återstår det bara att se klart säsong 4 och 5 innan säsong 6 kommer ut i oktober. Heja heja.

Förövrigt så har det varit en del frånvaro här på bloggen, men jag hoppas att ni förstår varför med tanke på det senaste inlägget. Det är fortfarande lika svårt att förstå och huset känns så himla tomt utan en hund som tassar omkring överallt. Jag ska försöka komma tillbaka till dom rätta bloggrutinerna men det får helt enkelt ta den tid det tar och det tror och hoppas jag att ni förstår.. <3

Nu ska jag inta sängen, kicka igång säsong 4 och invänta Charlie som sover här inatt. Ha en fin måndagskväll så hörs vi när vi hörs!

Hejdå min fina

2015-09-03 | 20:03:00

Efter 12 år tillsammans har världens finast hund nu somnat in. Jag har inte riktigt förtstått det än, det är så himla svårt att ta in och acceptera. Han har funnits i mitt liv sen jag var 6 år gammal och jag kommer knappt ihåg någonting av hur mitt liv såg ut innan han blev en del av våran familj. Just därför känns det extra svårt att föreställa sig ett fortsatt liv utan våran älskade tok. Han var verkligen fylld med bara massa kärlek och åh vad mycket han har gett oss. Jag har aldrig stött på någon gladare eller knäppare hund än våran Benson och kommer nog aldrig att göra det i framtiden heller. Han var verkligen one of a kind som kommer bli så svår att leva utan. Som sagt så är det verkligen omöjligt att ta in att han nu är borta. Det kommer ta ett bra tag innan sorgen och saknaden går över men tids nog kommer det nog kännas lättare, efter många om och men.

Hur som helst så är jag verkligen så otroligt glad över att få ha haft en hund som Benson i mitt liv. Han har varit min stora glädje i så många år och jag saknar honom redan något enormt. 

Jag hoppas att vi ses igen en vacker dag. Sov så gott nu min fina Benson. <3