Dom två senaste dagarna i mobilbilder

2013-10-31 | 19:19:24
Samsung Galaxy S3

Hej på er!
Bilderna ovanför kommer från min mobil och är fotade under dom två senaste dagarna. Eller dom flesta är faktiskt från idag om jag ska vara ärlig.

Igår var jag i alla fall med Jonatan och Christian och vi kollade på bio på kvällen. Vi såg den nya Thorfilmen och den var så snuskigt bra! Se den nu om ni inte redan har gjort det!

Idag tog jag tåget mot Norrköping och sedan bussen vidare ut mot Kolmården. Där var det halloweenfirande så jag och några från klassen passade på att åka dit. Det var precis lika mysigt som vanligt, om inte mysigare med alla pumpor och ursköna spöken och allt vad det var! Djurparken fick ju dessutom en liten noshörningsbebis här om veckan. Alltså hur söt är hon inte?!

Nu ska jag ner och slänga i mig lite ugnspankaka innan jag drar vidare till Linnea för en liten filmkväll tillsammans med henne, Geena och Maja. Fint som snus! :)

Vi hörs hörni! :)

29 oktober

2013-10-29 | 20:43:42
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Tisdag och andra dagen på höstlovet.
Än så länge har mitt lov varit väldigt lugnt och stillsamt så att säga. Idag till exempel så brörjade jag dagen med tv-spelande tillsammans med brorsan och lite senare drog jag mig hem till Maja där även Linnea var. Vi satt och snackade om allt och ingenting i några timmar. Lika fint som vanligt! I morgon ska jag träffa Jonatan och på torsdag bär det iväg till Kolmården med några sköningar från klassen. Förutom det och en liten släktträff på lördag så har jag ingenting speciellt inplanerat detta höstlov. Försöker sikta på att sova ut så mycket som möjligt, men det hjälper inte särskilt mycket mot min trötta och förvirrade hjärna om jag ska vara ärlig...

Bilderna ovanför tog jag alldeles nyss bara för att och bara för att jag inte hade någonting bättre för mig. Typ så, haha.

Ha en fin tisdagskväll - ciao!

Förra lördagen

2013-10-27 | 12:59:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Förra helgen var jag i Nyköping för att kolla på brorsans innebandymatch.
Innan matchen så gick jag och pappa på en liten promenad och jag fotade såklart en hel del. Nyköping är så himla fint, särskilt på hösten! Älskar ån och alla fina broar och alla fina höstträd, haha. :)

Jag kom ganska nyss hem från Charlie där jag sov inatt. Ska alldeles strax ner till fotbollsplanen för att kolla på match och senare ikväll har brorsan innebandymatch. Hej hå kämpa på osv!

Ha det fint så hörs vi! :)

Tropicarium

2013-10-25 | 20:05:20
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

I tisdags förmiddag var vi på Tropicarium med klassen.
Precis som när vi var på Kolmården för några veckor sen fick vi se hur det ser ut "bakom kulisserna" eller vad man ska kalla det. Vi fick t.ex ta oss över hajakvariet på en smal planka för att kunna ta oss till andra sidan. Inte alls läskigt när hajarna simmade precis under en, nej nej. Hahahah!

Sen fick vi såklart gå runt och kolla på alla djur. Det är så himla mysigt där, hihi! :)   

Avicii 28/2-14

2013-10-25 | 10:41:00
Bildkälla.

Jag offrade min sovmorgon och gick upp halv 9 för att sitta redo inför biljettsläppet. Det var det så värt, för nu har vi 5 biljetter till Aviciis #truetour i Stockholm den 28 februari nästa år!

Tyvärr så är det 18-årsgräns för att få stå nere på dansgolvet och ravea, och när konserten väl är så har några av oss precis fyllt 17... Det där extra året känns väldigt surt just nu, haha. Men gud, man ska verkligen inte klaga! Vi fick ju ändå platser på rad 4 på långsidan liksom. Biljetterna tog i princip slut efter 20 minuter, så det var tur att vi fick några överhuvudtaget.

Asså gaaaaaah, det kommer bli så jävla fett! Fatta vilket tryck det kommer vara! Längtar som in i helskotta! Nedräkningen har redan börjat - bara 125 dagar kvar. Och så är det ju Justin Timberlakes konsert om 197 dagar också. Taggataggatagga!

Är det någon av er som också ska dit?! :)

Och så lite höstlov på det

2013-10-24 | 19:37:40
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Det var ett tag sen jag kikade in här (en vecka minus en dag för att vara exakt). Hemskt ledsen!
Men nu har jag i alla fall höstlov! Jag var ledig från skolan idag pga ett besök hos sjukgymnasten (mina revben kan gå och dränka sig i en vattenpöl eller nåt) och i morgon har vi studiedag och nästa vecka är det helt enkelt höstlov. Alltså hur skönt?! Rusktigt jävla asskönt rent ut sagt!

Min lediga dag har jag alltså spenderat hos sjukgymnasten, i mitt rum tillsammans med dammsugaren och sist men inte minst tillsammans med min fina pojke som kom hit efter han hade slutat skolan. Han är himla fin han, bara så ni vet.

I morgon bitti tänker jag offra min sovmorgon. Sad but true... Men så värt det!
Ni får se vad jag menar i morgon, hehe... :)

You've got a friend in me

2013-10-18 | 23:01:39
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Åh vad den här helgen är efterlängtad! 
Det här veckan har varit riktigt seg och jag har varit så trött så jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Men idag är det äntligen fredag och det är bara en vecka kvar till höstlovet! Underbart rent ut sagt.

Denna fredag har varit en riktigt fin oktoberdag. Drog med mig päronen och hunden ut på en promenad i skogen. Så himla skönt när det är så kyligt i luften och när det är så himla fint ute. Enda nackdelen med detta kalla väder är att det faktiskt redan har kommit lite snö... Är inte redo för snö än, är absolut inte färdig med hösten än!

I vilket fall som helst så är bilden ovanför fotade på dagens promenad. Världens finaste är vad min hund är! Älskar att se hur lycklig han blir av att få springa omkring i skogen. Åh.
Fotade en hel del när vi var ute och gick, så när jag väl hinner så ska ni få se fler bilder därifrån.

Imorn ska jag iväg till Nyköping för att kolla på match och efter det ska jag träffa en himla fin vän. Verkar som om morgondagen kommer bli perfa! 

Nu ska jag gå och lägga mig i min varma säng.
Ha det fint så hörs vi! :)

En liten och ganska onödig lista

2013-10-17 | 21:26:01
Vad var det första du tänkte på när du vaknade imorse?
MEN HÅLL KÄFTEN DÅ JÄVLA ALARM GÅ OCH LÄGG DIG!
Typ så...

Vad får dig att bli sådär cplycklig?
Skrattattackerna man får när man har kuddkrig och brottas och blir kysst och ihjälkittlad av pojkvännen. Skrattattacker överhuvud taget. Ni vet när man får sådär sjukt ont i magen, fast på ett bra sätt? Då blir jag extra cplycklig. När min stora och klumpiga hund kommer rusande mot mig när jag kommer hem från skolan. Liksom varje dag. Då blir jag också lycklig. Älskar dessutom att bara gå omkring i den fina hösten och lyssna på dom absolut bästa låtarna och bara känna att allt är sådär bra. Såna där små saker som man liksom blir lycklig av utan att egentligen veta varför. 

 
Vad längtar du mest efter just nu?
Åh, höstlovet! Sen längtar jag något enormt till jul och min 17 årsdag i januari. Och såklart så längtar jag till både Avicii och Justin Timberlake nästa år. Med mycket mera.

Nämn den bästa filmen du kan komma på just nu. 
The Notebook. Så himla klychigt, men asså gud. Den filmen är ju så perfekt en film kan bli! Att den dessutom sitter så himla klockrent och beskriver delar av livet på ett sånt himla bra sätt. 

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja i att leva då?
Svårt. Skulle vara himla fränt att leva tillsammans med sköningarna i "Friends". Asså tänk vilket underhållande liv man skulle ha?

Vilken är din absoluta favoritdoft?
Charliedoft. Garagelukt. Så som det luktar precis efter att det har regnat. Liniment. Nybakade kanelbullar. Lukten av havet. Bland andra.

Nämn någonting som gjorde dig glad igår.
Igår var det en riktig skitdag rent ut sagt, så kommer faktiskt inte på någonting som gjorde mig speciellt glad just då.

Beskriv den platsen du trivs allra bäst på.
Jag har så många favoritplatser. Min säng exempelvis. I princip vart som helst utomlands. På en klippa i ute i skärgården. Med huvudet nerborrat i hundens fluffiga päls. Oftast ute på fotbollsplanen. I pojkvännens famn. Och så vidare.


Vad har varit ditt största problem idag?
Att jag har varit så sjukt trött att jag har somnat i princip överallt. På toaletten imorse, på tåget till skolan, på svenskalektionen, på tåget hem från skolan, nästan hos frisören och sedan hemma hos Charlie. Dödstrött med andra ord.

Vad var det senaste du skrattade åt?
Att Charlie är så sjukt jävla störd men ändå så sjukt jävla underbar.

Vad ska du göra nu?
Sova i ungefär elva evigheter. Med kläderna på för jag orkar då fan inte göra någonting annat just nu än att amla rakt ner i sängen. Så godnatt! 
 

Justin Timberlake 10/5-14

2013-10-14 | 10:32:37
Bildkälla.

Den 10 maj nästa år kommer jag och Geena befinna oss på Tele2 Arena för att se Justin Timberlakes konsert!
Det kommer bli så galet kul! Vi lyckades kirra 2 ståplatser på parkett som går runt Golden Circle och ända fram till scenen, så himla awesome sawsome! Nästan exakt 7 månader kvar, men jag är galet taggad ändå!

Idag är jag i vilket fall hemma från skolan. Igår kväll så hände det något konstigt med mina revben så jag hade rusktigt ont ända från revbenen upp till halsen. Det gjorde så att jag knappt kunde andas eller prata utan att det gjorde så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Idag känns det i alla fall bättre (även fast jag fortfarande har väldigt ont), men mina päron tyckte att det var säkrast att jag stannade hemma så att vi kunde åka till vårdcentralen och kolla upp det. Jag kom nyss hem därifrån och det verkar som om det är någonting med några muskelfästen eller nåt, så jag ska få träffa en sjukgymnast. Får hoppas på att det fixar sig och att det inte blir likadant som det var igår kväll, för det var en rent helvete om man får säga så...

Nej men jag får se till att ta det lugnt resten av dagen helt enkelt.

Ha en fin måndag så hörs vi!

I en höstallé

2013-10-13 | 21:27:13
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Här har det stått tomt under helgen märker jag, men det har sina anledningar.
I fredags åkte jag hem till Maja där jag spenderade natten tillsammans med henne, Linnea och Geena. Som vanligt blev det väldigt mycket skratt och snack om allt och ingenting. På lördagsmorgonen var tanken att vi skulle ta en promenad genom allén (då Linnea tyvärr redan hade åkt hem), men vi hann bara några meter genom den innan vi stannade och fotade istället, haha. Finare vänner får man leta efter!

Förutom fotbollsavslutningen i lördags så kom Charlie hit och höll mig och min bror sällskap under kvällen tillsammans med pizza och en hel del cola. Han sov även kvar här under natten.
Imorse när vi vaknade så ställde jag mig och gjorde chokladbollar för att jag var så jävulskt sugen hela natten, haha! Vi tog sen en tripp ner på stan för att käka lunch, drog en sväng förbi hans place och sen åkte jag ner och kollade på fotbollsmatch med Linnea. Jag kom nyss hem ifrån brorsans första innebandy match som tyvärr slutade med förlust. Men grabbarna är galet bra, så det här lär nog bli en bra säsong!

Ja, det är alltså det jag har haft för mig under helgen. En riktig toppen helg om ni frågar mig. :)

Hur har eran helg sett ut? :)

En oktoberfredag

2013-10-11 | 17:08:08
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag tog jag med mig kameran till skolan och bilderna ovanför är alltså från dagen som gått.
Det är ju så sjukt himla höstfint ute just nu så att man blir alldeles till sig! Dessutom har jag världens finaste och skönaste klass som gör ens dagar ännu bättre än vad dom oftast redan är. Som jag har berättat förut så har vi Freaky Fridays i klassen där vi har ett speciellt tema varannan fredag och idag gick i princip alla runt med svartvita kläder. Fint som snus höreni!

Men fredag idag alltså, hur skönt?! Galet skönt faktiskt! 
Den här helgen kommer bli kanon, för alldeles strax ska jag hem till Maja där jag, Linnea och Geena ska spendera natten och en del av morgondagen. På lördag har vi avslutning med fotbollsklubben och resten av dagen är jag och brorsan hemma själva, så då kommer Charlie och joinar och stannar över natten. På söndag är det innebandy som gäller. Låter som en toppen helg i mina öron! :)

Hur har eran dag varit och hur ser helgen ut? :)

En dag som djurparkare

2013-10-09 | 20:57:39
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD | Canon EF 50/1.8 II

Jag går ju alltså djurparkslinjen på Himmelstalundsgymnasiet och en fin höstdag som denna spenderade vi på Kolmårdens djurpark som är den framtida arbetsplatsen för många av oss i klassen.

Idag var tanken att vi skulle få se hur det ser ut lite "bakom kulisserna" så att säga men också gå runt och titta på och lära oss om några av djuren. Vi fick bl.a titta in i stallarna i safarit, träffa lejonen och dom nya lejonungarna (som tyvärr inte fastnade så bra på bild), kolla på när dom tränade delfinerna och så mycket mer. 

Den här dagen har nog varit en av dom bästa någonsin! Tänk att man kommer få hålla på med detta dagligen om några år! Jag och alla andra i klassen har gått runt med ett stort leende på läpparna och massa fjärilar i magen hela dagen bara för att det har varit så himla bra och så sjukt häftigt alltihopa! Det går inte ens att beskriva med ord vilken maffig känsla man har gått med hela dagen. Åh, det här är verkligen den perfekta linjen för mig kan jag säga, haha! :)

Jag har galet många fler bilder, men jag hinner tyvärr inte redigera fler just nu. Om ni vill kan jag ladda upp fler senare, annars kommer nog några av dom upp på Facebook eller nåt. :)

På vägen till Black Sand Beach

2013-10-08 | 20:32:25

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD | Canon EF 50/1.8 II

En av dom mest spelade låtarna under Islandsresan. Alltså finaste. <3

Dessa bilder är fortsättningen av den lilla serien jag laddade upp häromdagen.
Efter vi hade varit vid Ice Lagoon så tog vi alltså våran lilla brumbrumbil och styrde kosan tillbaka mot Reykjavik. På vägen stannade vi vid alla möjliga ställen och fotade, bl.a vid Black Sand Beach som ni kommer få se bilder ifrån i nästa inlägg med Islandsbilder. Dessa bilder och bilderna i förra inlägget från Island är alltså på väg till just Black Sand Beach. 

Som jag talade om i förra inlägget med bilder från Island så var dessa bilder fotade väldigt sent på natten till väldigt tidigt på morgonen. Vägarna låg helt öde men ibland stötte man på en och annan övergiven stuga. Vi åkte igenom en enda stad på ca. 3 timmar och den staden var så liten att man var igenom den på ungefärus 5 minuter. Alltså max. 

Det hade varit regnigt och blåsigt och kallt hela kvällen och natten, så när himlen väl sprack upp och solen tittade fram blev man så himla lycklig, haha! :) Det var verkligen en helt magisk morgon med massor av varierande landskap - allt från höga berg till fält med lilaskiftande lupiner till landskap med små stenhögar lite här och var. 

Med allt detta utanför bilfönstret, möjligheten att stanna vart man ville och sjukt sköna låtar i bilen så blev roadtripen mer än perfekt! Längtar tillbaka så himla mycket!

I nästa inlägg med bilder från Island kommer ni alltså få se hur en stormig och solig morgon vid Black Sand Beach kan se ut. :)

Oktoberkvällar

2013-10-07 | 19:01:05
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Måndag och en väldigt seg sådan.
Har gått runt med huvudvärk och en klump i magen i princip hela dagen. Även fast klumpen är borta vid det här laget så sprängs nästan huvudet i vilket fall som helst. Just därför har denna måndag varit sjukt seg och lång med endast praktiska lektioner och ett dunkande huvud att dras med.

Jag kom hem med tåget strax efter 17 som jag brukar göra tre dagar i veckan och redan då hade det börjat mörkna lite smått. Det är så himla synd att det blir mörkare och mörkare när man kommer hem om dagarna. Jag fylls med så himla mycket inspiration under dagarna nu under hösten med alla fina färger utanför både tåg-, buss- och skolfönstrena och jag vill bara ut och fotafotafota massor! Men när man väl kommer hem så är det massa annat som måste göras och som sagt så blir det tillslut alldeles för mörkt. Himla tråkigt om ni frågar mig. Men jag ska försöka hinna fota så mycket som möjligt nu i höst, för gash vad jag älskar höstbilder! :)

Nu ska jag dra mig ner till köket och slänga ihop en kladdkaka bara för att jag är så himla sugen och har varit det hela dagen.

Vi hörs! :)

Från dom isländska vägarna

2013-10-05 | 13:35:41
Canon EOS 600D

Även fast det var ungefär ett halvår sen jag var på fotoresa på Island så har jag mer än hälften av bilderna att sortera och redigera. Det är så himla synd att jag inte har mer tid över till att sitta med bilderna, men jag vet att det är många av er som har bett om att få se fler bilder från Island, så nu har jag lyckats skrapa ihop några i alla fall. :)

Dom här bilderna är fotade längst med dom isländska vägarna (vägen* rättare sagt eftersom det i princip bara finns en enda stor väg på Island) när vi var påväg hemmåt efter att ha varit vid Ice Lagoon. Klockan var väl runt 3-4 på morgonen och det var regingt och svinkallt = Islands väderprognos ca. 99.9% om året. Det var dessutom ganska dimmigt till en början så det var lite creepy när man åkte där alldeles ensamma på vägen, särskilt bland lavafälten där det bara var svart lava så längt man kunde se. Man möter nästan inte en enda när man åker på dom där alldeles för raka vägarna och någonting som är bra med det är ju att man kan kliva ut ur bilen och ställa sig på vägen och fota lite när man vill. 

Jag ska försöka hinna med att redigera så många fler bilder som möjligt, för jag vill så gärna visa er allt vi var med om. Men ni får alltså hålla er med dom här bilderna så länge. :)

Oktober 4

2013-10-04 | 18:50:41
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Bra fredag det här alltså.
Ganska kort skoldag där vi för det mesta tryckte i oss kanelbullar för hela slanten (asså jag kommer och bajsar på din dörrmatta om du har missat att det är kanelbullens dag idag!). 
Efter skolan drog jag ner på stan en sväng tillsammans med några i klassen och där hittade jag bl.a superbilligt godis (fredagsstandard), en vinröd mössa och ett par shorts för 15 spänn. 

Vänta, va? 
15 spänn?
Alltså femton svenska kronor som i en tia och en femma?!
Jo men ja, precis.

Alltså fattar ni vad värt? Ett par shorts som innan kostade typ 200 kr fick jag för 15 spänn! Är fortfarande i chock kan jag tala om! Kommer ju inte använda dom förrän nästa sommar, men hittar man ett par shorts som kostar lika mycket som två mjölkpaket så går det ju inte bara att låta bli.

Nu ska jag i alla fall käka tacoooos och sen drar jag mig ner mot fotbollsplanen i mörkret och kylan. Ska kolla på match med Linnea, så det är så jag kommer spendera min fredagskväll. Fint som snus höreni! :)

Ha det grymt så hörs vi!

Twitter

2013-10-03 | 20:38:49
esmeeden @ Twitter

Tjena people!
Jag tänkte bara kika in lite snabbt och tala om att ni jättegärna får hänga på min Twitter lika ofta som ni hänger här. Ifall ni känner för att läsa små och ganska onödiga kommentarer om min vardag så är min Twitter den perfekta platsen för dig! Ni hittar min Twitter ifall ni söker på esmeeden eller ifall ni klickar här

Är det någon av er som har någon rolig twittrare att tipsa om? :)

En sån där sovmorgon

2013-10-02 | 08:42:37
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Godmorgon finisar!
Idag har jag sovmorgon ända till 12:30, så jag passade på att ligga och dra mig riktigt länge i sängen innan jag klev upp. Älskar såna mornar när man liksom har all tid i världen. Även fast jag inte börjar förän 12:30 så tar jag tåget strax innan 11 för att komma i tid. Jag har bara två lektioner idag, så det känns lite onödigt att åka fram och tillbaka till Norrköping för en 3 timmars kort skoldag... Men jag ska inte klaga nu när jag har fått superlång sovmorgon och allt. :)

Jag ska strax gå ner till köket och göra i ordning frukost och så.
Hoppas att ni får en bra onsdag! Ha det fint så hörs vi. :)

Tumblr speaks when words don't

2013-10-01 | 19:01:01
esmeeden.tumblr.com

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - Tumblr är verkligen det perfekta stället att få fram dom ord och känslor som man inte lyckas få ur sig på egen hand. Just nu är det mycket som är skit, så då funkar alltid Tumblr bra när man behöver avreagera sig lite. Som sagt så är det svårt att få ut allt man har inom sig i ord och det är då man hittar alla dom där klockrena citaten eller bilderna som beskriver allt så himla bra. Att ligga under ett varmt täcke med musik på högsta volym strömandes ut ur hörlurarna samtidigt som man bläddrar igenom Tumblr och rebloggar allt som träffar så himla rätt, brukar funka ganska bra när allt inte är på topp. Det klarar inte upp alla känslor särskilt mycket, men det är en hjälp på traven i alla fall. Tips oavsett humör i vilket fall som helst!

Nu ska jag plugga lite och sen lägga mig i soffan och kolla på tv. Typical vardagskvällen med andra ord, haha!
Ha det fint så hörs vi!

PS:/ Jag hoppas verkligen att ni förstår att jag driver i inlägget jag skrev om "Niveas nya lläppsmör"? Det verkar som om vissa tror att jag är seriös i det jag skrivit och det vill jag inte att ni ska tro, för jag är verkligen inte någon som är särskilt insatt i just skönhetsjox och därmed driver jag en hel del med det. Så läs igenom inlägget igen och ta det med en nypa salt istället, hihi. :)