Förra fredagen i djurparken

2015-08-30 | 15:39:27

Förra fredagen så var våran klass och alla nya ettor på skolan i djurparken. Vi treor delade upp oss och tog varsin klass för att sedan guida dem på Kolmården. Det blev en riktigt fin dag och vi lyckades hålla kolla på våra ettor även fast vi inte hade hunnit ha någon guidningslektion än, haha... Fotade dock inte jättemycket men här är i alla fall några bilder från besöket!

Den hela kommande veckan kommer vi spendera i djurparken likaså. Etologiveckan sätter nämnligen igång imorgon vilket innebär att vi ska göra olika etologistudier på djuren i Kolmården. Vi arbetar två och två och jag och Elin ska studera den nya delfinkalven hela veckan. Jag har sett framemot den här veckan sen jag började ettan för två år sedan så det här kommer nog bli riktigt roligt! Kameran kommer vara med hela veckan så jag kommer nog ha lite bilder att visa för er sen... :)

Nutellabollar

2015-08-30 | 13:30:24

Jag var bara tvungen att prova att göra dessa Nutellabollar som jag hittade ett recept på häromdagen. De blev riktigt goda och är dessutom väldigt enkla att göra. Det enda man behöver göra är att blanda ihop 100 g smör, 1 dl florsocker, 1 msk kakao, 2 dl Nutella, 1,5 dl kokos, 3 dl havregryn och lite vatten. Sen är det bara göra små bollar av smeten och sedan rulla dem i kokos. Jag kan även tänka mig att det skulle vara väldigt gott att rulla dem i hackade nötter också! Supergoda och superenkla!

I’m latching on to you

2015-08-28 | 20:32:10

Hej på er!
Nu är det närmare en vecka sen sist vilket jag verkligen ber om ursäkt för. Det var varit en väldigt turbulent vecka på grund av både det ena och det andra så därför har bloggen tyvärr fått lida, vilket såklart är jättetråkigt men så blir det tyvärr ibland...

Jag fotade i alla fall några snabba självporträtt tidigare idag då ljuset var ganska mysigt och så, så jag tänkte egentligen bara kika in och visa dom. Jag var dessutom iväg och fixade i ordning mina ögonbryn för inte så länge sedan och den här gången blev jag verkligen hur nöjd som helst! Nu ska jag bara försöka hålla dom såhär i fortsättningen också, hehehe...

Nu ska jag bara skriva klart det här sista innan jag sedan åker hem till Charlie för att sova där. Jag ska verkligen försöka uppdatera oftare framöver så vi lär höras snart igen! :)

Årets första äppelpaj

2015-08-23 | 21:29:21

Ikväll åt vi hembakad äppelpaj som mamma hade gjort på våra egna äpplen. Hur jobbigt det än är att inse så är ju detta något av ett tidigt hösttecken. Pajen var i alla fall hur god som helst och blev ett perfekt sätt att avsluta en lång jobbdag på!

4 minuter av min sommar

2015-08-20 | 20:02:27


Här är en liten film som jag har klippt ihop från sommaren som gått. Även om det sista sommarlovet inte blev helt ultimat så har det ändå varit väldigt många fina stunder som jag är glad över att få ha tagit del av tillsammans med alla fina i min omgivning. Det känns konstigt att detta var vårat absolut sista sommarlov, men nästa sommar är vi i stället helt fria vilket låter ännu bättre i mina öron.

Sista dagarna av sista sommarlovet

2015-08-17 | 21:05:29

Igår åkte en del av gänget ut till Carl för att ta båten över till en liten ö för att tälta där. Det var verkligen en fantastiskt fin dag som vi spenderade genom att hoppa och bada från klipporna, paddla paddleboard, grilla, äta smores och annat gott och bara mysa och umgås. Tanken var ju som sagt att vi skulle tälta men det slutade med att några av oss låg kvar på klipporna resten av natten och sov därmed under en bar stjärnhimmel. Alltså ni förstår inte hur vackert det var. Precis som häromdagen så såg vi massor av stjärnfall och det vara bara så himla mysigt att ligga där tillsammans i våra sovsäckar, kolla på stjärnorna och ha djupa diskussioner om livet och allt där emellan. Jag önskar verkligen att jag hade med mig stativet så att jag kunde fota och visa hur himla fint det var när vi låg där under stjärnorna, men det får helt enkelt bli ett minne enbert för oss. 

Sommarlovet har nu lidit mot sitt slut och detta var verkligen det absolut perfekta sättet att avsluta det på. Även fast den här sommaren inte slog den förra så är jag ändå väldigt nöjd och kommer bära med mig många fina stunder från vårt sista sommarlov. Ja, det absolut sista, för imorgon börjar jag tredje och sista året på gymnasiet. Sommaren har som vanligt gått alldeles för fort så det känns riktigt tungt att behöva gå till skolan igen. Men samtidigt är jag aspeppad på det här sista året i skolan. Det är så ofattbart, endast ett år kvar och sen är vi fria. Nu kör vi!

Min favorit

2015-08-15 | 20:13:57

En bild på mig och min andra halva som vi fångade för någon kväll sedan i solens sista strålar. Han gör mig så glad den där killen alltså. Helt obegripligt att han orkar stå ut med mig men åh så glad jag är för att han gör det. Världens finaste. ♥

When you take that jump

2015-08-14 | 14:57:29

Förra helgen var vi några stycken hemma hos Gustaf för att bada och grilla på hans brygga. Jag hade med mig min GoPro så jag filmade en hel del vilket ni kommer få se i min sommarfilm som jag håller på att klippa ihop. Det blev inte så jättemånga bilder från kvällen men här ovanför är i alla fall tre från vårat kvällsbad. Jag har sagt det förut men jag säger det igen - det är så himla synd att det inte har blivit fler sådana här kvällar i sommar. Satans skitväder. Det är så det gäller att ta vara på dom här få stunderna som blir åtminstone. 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan invänta några av tjejerna. Vi ska sedan till Lovisa och fira att hon fyller 18 år idag! Det ska bli hur roligt som helst och jag är aspeppad!

Hoppas ni får en fortsatt frin fredag så hörs vi! :)

21 grader

2015-08-13 | 17:34:25

Idag tog vi vara på den värme som så sällan infunnit sig i sommar. Vi åkte iväg till en strand några kilometer bort där vi brukar bada åtminstone en gång per år. Det här året blev besöket senare än vanligt på grund av det tråkiga vädret vi har haft, men bättre sent än aldrig. Det var hur som helst riktigt skönt med lite bad och sol! 

Nu funkar förresten mitt Photoshop som det ska igen! Så fort jag får tid kommer jag visa massor med bilder för er, bl a från en bryggkväll och några självporträtt. Nu ska jag ner och grilla med Charlie och hans mamma, så vi hörs senare med massor med bilder som sagt! :)

Meteorregn

2015-08-13 | 10:29:21

Natten till idag så var det sagt att det skulle vara ett metoerregn över hela Sverige. Därför tog jag och Charlie bilen ut på landet där det var tillräckligt mörkt för att kunna fota och se meteorregnet. Om jag har förstått det rätt så är meteorer det man brukar kalla för stjärnfall. Dom som känner mig väl vet att jag är helt galen i stjärnor så jag stog där som ett litet barn på julafton. Gud vad häftigt det var! Vi såg verkligen massor av stjärnfall - allt från snabba meteorer som susade förbi på en sekund till dom som tog lite längre tid på sig och stannade på himlen under en längre tid. Alltså åh, det var så himla mäktigt! Jag har bara sett ett stjänfall en gång i mitt liv förut, men igår såg vi hur många som helst. Alltså jag är fortfarande helt lyrisk, haha!

Dock tycker jag att det var väldigt svårt att få någon bra bild på stjärnfallen då jag inte är någon jättevan stjärnfotograf... Det syns ganska väl på bilderna då jag använde lite för lång slutartid så att resten av stjärnona hann röra på sig och därför ser suddiga ut, hehe... Men på andra och sista bilden kan man i alla fall se några streck som alltså är stjärnfall. Det var så himla magiskt, hade kunnat stanna där ute hela natten!

Vi ses i oktober, New York

2015-08-12 | 14:41:56

Yes, igår bokade vi en resa till New York och ni anar inte vad pepp jag är! Vi kommer vara borta en vecka i oktober, under höstlovet för att vara mer exakt. Jag har aldrig varit i New York, USA eller ens på den halvan av jordklotet så det ska bli hur roligt som helst! Det ska bli riktigt kul att åka dit på hösten också då jag verkligen kan tänka mig hur fantastiskt fint Central Park kan vara i alla höstfärger. Det kommer bli väldigt mycket promenerande, shopping och upptäckter som jag ser fram emot så himla mycket! Ni vet ju redan hur galen jag är i att resa och nu ska vi äntligen iväg igen! Nedräkningen börjar redan nu, 72 dagar kvar... ;)

Är det några av er som har varit i New York? Låt höra, vad är era bästa New York-tips? :)

Insta lately

2015-08-11 | 12:03:13
esmeraldaedenberg @ Instagram

Dom senaste bilderna från mitt Instagram feed. Precis som på bloggen så blir det en hel del mat och annat gott även där, haha.. Jag brukar uppdatera min Instagram ganska ofta så ifall ni inte hittar mig här på bloggen så vet ni var jag håller hus. ;)

Mitt Photoshop har fuckat upp en del sen några dagar tillbaka så det är väldigt jobbigt och tidskrävande att redigera bilder nu för tiden. Det är just därför som det har varit tyst här i några dagar nu. Jag försöker att rätta till problemen så jag hoppas verkligen att jag kan börja blogga och publicera bilder som vanligt snart igen, för jag har en hel del fint att visa er. Så länge får ni tyvärr stå ut med lite större mellanrum mellan inläggen eller som sagt kika in på min Instagram. :)

Vi hörs förhoppningsvis snart med massor av fina bilder!

Middag för tre

2015-08-08 | 12:50:57
Det blir mycket matbilder på den här bloggen, haha...

Som jag nämnde igår så var vi som sagt bjudna på middag hos Maja igår kväll. Vi grillade och maten var verkligen hur god som helst. Efteråt tröck vi i oss ännu mer gott så vi gick nog därifrån med några fler kilon än vad vi hade när vi kom, haha! Det blev en riktigt mysig kväll där ute på Majas altan. :)

Nu har jag precis kommit hem från ett tidigt jobbpass och ska strax ge mig av igen. Idag ska tjejgänget ut till Alice för att fira hennes 18-årsdag alldeles för många månader för sent, men åh vad kul det ska bli! Det är inte allt för ofta vi hinner ses allihopa så det ska bli riktigt roligt. Senare ikväll fortsätter vi bort mot Gustaf där några fler väntar och där det vankas grillkväll. Mycket trevligt det med!

Ha det fint så länge så hörs vi! :)

Sköna Gertruds

2015-08-07 | 13:43:15

I förmiddags mötte jag upp Lovisa på stan för att fika/bruncha på Sköna Gertruds. Jag tog en grillad surdegsmacka med mozarella och pesto medan Lovisa unnade sig en kladdkaka. Vi knallade sedan runt på stan och kikade i affärer och bara umgicks. Mycket mysigt och trevligt! Idag bjuds det dessutom på sol och 26 grader vilket är mer än välkommet. Åh så skönt att äntligen få lite värme! Man vågar ju inte riktigt hoppas på så mycket när det gäller vädret den här sommaren men åh vad skönt ifall detta skulle vilja visa sig mer under dom här sista dagarna på sommarlovet.

Nu tänker jag slå mig ner i solstolen för att ta vara på den här värmen. Senare ikväll ger jag mig av till Maja där det väntas tjejmiddag. Vi ska grilla, så det plus att träffa tre av mina tjejer ser jag verkligen framemot! 

Ha en riktigt fin fredag så hörs vi snart igen! :)

Throwback thursday » Indonesia

2015-08-06 | 11:49:47

Ett gäng bilder från våran resa i Indonesien för snart ett år sedan. Herregud vad jag vill tillbaka dit! Värmen, naturen, havet, kulturen - jag saknar verkligen allt utav det. Helt klart en av dom bästa resorna vi har gjort och gud vad jag skulle vilja uppleva allt igen. Som jag har tjatat om hur många gånger som helst så vill jag verkligen ut och resa helst nu på en gång. Längtar himla mycket tills det är dags igen. Så länge får jag nöja mig med att kolla tillbaka på bilderna från våra tidigare resor... :)

Min nya hemsida

2015-08-02 | 10:34:47
För ett tag sedan så började jag knåpa ihop en nya hemsida för mina foton. Nu är den äntligen klar och ligger uppe under adressen edenberg.com. Tycker att den blev väldigt clean och stilren så jag är absolut nöjd. :) Kika gärna in om ni har lust!

Kvällsdopp

2015-08-01 | 22:21:56

Idag var det faktiskt fint väder för första gången på jag vet inte hur länge. Vi (jag och Charlie) passade därför på att åka ner till sjön för att ta ett kvällsdopp även fast det var ganska kyligt ute. Det var kallt i vattnet men efter ett tag så vande sig kroppen och det blev faktiskt riktigt skönt. Hur sorgligt är det inte att detta var andra gången jag badade i år? ANDRA liksom? Jag menar jag är en sådan som badar exakt varje dag om somrarna och i år har jag bara badat TVÅ gånger. Ja, det är ju så hemskt så man bara vill gråta... Men jag är i alla fall glad att vi tog vara på dom här kvällstimmarna för det blev ju faktiskt en riktigt fin kväll. <3

Refurnish

2015-08-01 | 14:13:06

Jag har länge velat göra om lite i mitt rum men det har liksom aldrig blivit av. Efter mitt inlägg med inredningsinspiration så fick jag dock världens kick och ville bara fixa i ordning allt på en gång. Spontant så åkte jag iväg och köpte en steghylla från Rusta som jag bytte ut den fula, vita fotöljen med och dagen efter rev jag ut alla hyllor i garderoben för att få plats att hänga upp vissa plagg istället. Det enda jag inte riktigt trivs med i mitt rum nu är tapeten på fondväggen, men den gåt helt klart att leva med. Jag har länge suktat efter en vit steghylla och nu har jag äntligen hittat en! Tycker det är sååå himla fint! Jag har även velat ha en klädställning att hänga kläder på och ha någonstans i rummet, men ytorna har inte riktigt räckt till. Så därför blev det ju alldeles perfekt att riva ut dom gamla hyllorna i garderoben och sätta upp en stång istället! Kläderna som inte hänger i min omgjorda garderob befinner sig i en byrålåda i rummet utanför. Väldigt spontant som sagt men gud vad nöjd jag blev!