Hearts of january

2012-01-31 | 19:53:38

Bilder från We♥It

Höll nästan på att glömma månadens inspirations bilder från We♥It, men här har ni några som jag samlat på mig den här månaden. Riktigt fina allihopa tycker jag, och man får en riktigt insprationskick av att se så fina bilder! :) Några av bilderna i kollaget kanske ni känner igen sen tidigare, för några av dom är mina egna. Ja, jag "gillar"/"hjärtar" (eller vad ni nu vill kalla det) mina egna bilder på We♥It, so what? :3

Om ni vill se fler bilder som jag inspireras av får ni jättegärna följa mig på We♥It! :) Klicka bara på någon av länkarna i det här inlägget eller klicka på widgeten i menyn för att kommer till min sida!

Ha en bra kväll!

Vinter i Stenhammar

2012-01-30 | 07:57:28




Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Här har ni några bilder som jag knäppte igår när vi var i Stenshammar och gick en sväng i ekbacken. Blev inte så många bilder, stället är nog trots allt bäst att fota på när det är höst. Men fick i alla fall till dom här fyra som jag kan bjuda på! :) Som ni ser så provade jag på lite olika redigeringar på alla bilder, det är så kul att experimentera i Photoshop, haha! :3

Nej men nu har jag inte tid att sitta här längre. Ska dra mig upp mot skolan för några få lektioner innan vi sen slutar vid kvart över två. Så vi hörs väl där efter någon gång! :)
Ha en bra dag!

Frågor om Canon EF 50/1.8 II

2012-01-29 | 21:01:32

Fick den här kommentaren alldeles nyss och eftersom Klara inte har någon blogg där jag kan svara så tänkte jag att jag lika gärna kan svara på frågorna i ett inlägg! :) För det första vill jag bara säga tack för den fina komplimangen! Och ja, jag redigerar alla mina bilder, mer eller mindre. :)


Detta är den enda bilden jag har på det här objektivet just nu, så den får duga! :)

I alla fall, det är alltså objektivet på bilden det handlar om; Canon EF 50/1.8 II. Jag är super nöjd med det här objektivet! Det är ju fast brännvidd på det, alltså går det inte att zooma med det. Med största bländare på F1.8 gör det objektivet väldigt ljusstarkt och det blir superfint skärpedjup! :) Bilderna blir skarpa och fina, med fina färger och bra kvalité. Så personligen tycker jag det är mycket bättre än kitobjektivet! ;)

Det funkar inte så bra att ta närbilder med det här objektivet. Närgränsen på 45 cm gör att man måste vara ca. 45 cm ifrån sitt motiv för att objektivet ska kunna fokusera. Som sagt så kan man inte zooma med objektivet heller, så därför blir det ganska svårt att fota närbilder med just det här...

Canon EF 50/1.8 II är ett riktigt allround objektiv, det passar nästan till all slags fotografering! :) Men med tanke på det korta skärpedjupet (som gör att det blir suddig bakrgund) så blir det väldigt fina porträtt bilder med det här objektivet! :)

Som svar på sista frågan så fotar jag alltid i manuellt läge, oavsett vilket objektiv jag använder. Det gör det mycket lättare att anpassa inställningarna efter ljuset man befinner sig i. :) Det tar ett tag att lära sig dom manuella inställningarna, men man lär sig ju mer man övar och fotar! :)

Hoppas att du blev nöjd över svaren Klara! ;)
Jag hoppas att ni inte tycker mina objektiv-inlägg är allt för långa och tråkiga, i sånna fall får ni säga till! :)

Knöl med kategorierna

2012-01-29 | 11:35:43
Hej på er!
Super härlig dag idag! Solen skiner, det ligger snö på backen och snart åker vi till Flen för att titta på lillebrors innebandy match. Påvägen dit stannar jag och pappa vid ekbacken som vi fotade vid i höstas för att gå en sväng och ta några nya bilder! Det var ju verkligen helt underbart fint där i oktober med alla färgglada löven och allt, så hoppas det är lika fint nu på vintern! :)


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
Bilder från oktober 2011.


Sen så är det också så att jag håller på att fixa lite smått med arkivet och kategorierna här på bloggen! Har bestämt mig för att göra det lättare för er att hitta bland alla inlägg. Om ni skrollar ner lite i menyn så ser ni att jag redan fixat i ordning arkivet med år och månader och sånt. Har också börjat med att organisera kategorierna lite, men det tar ett tag att fixa alla inlägg i rätt kategori, så det får vara lite rörigt ett tag! :)

Nu måste jag dra, vi ses! :)

Min bror, min hund och jag

2012-01-28 | 20:55:47


Såhär kan det se ut en lördagskväll hemma hos familjen Edenberg när båda barnen och hunden inte har något annat för sig! Även fast vi inte ser så pålitliga ut så kan jag lova er: vi är inte lika farliga som vi ser ut! ;) Elleeeeeer...?

Nu ska jag hämta mig ett glas cola och fortsätta kolla på käraste Gladiatorerna! ♥

Vad har ni för er denna lördagskväll? :)

Curls

2012-01-28 | 19:25:24

Vem var det?! Vem var det som kom på den dumma idén att skapa mig med lockigt hår på huvudet?!
Ibland blir jag bara så sjukt galen på mina självlockar! Men åh andra sidan så slipper jag ju locka håret som alla andra. Så okej då, dom är väl helt okej. Ibland. Nästan. Någon gång ibland. Typ. Eller nåt.

Beskrivning av mitt makroobjektiv

2012-01-28 | 19:08:19
Det var någon som kommenterade och frågade om mitt makro objektiv och vad alla siffror och bokstäver i namnet står för. Jag använder ett Tamron Objektiv AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1. Det är ett super bra objektiv enligt mig, som tar väldigt skarpa och färggranna bilder. Autofokusen kan vara lite seg ibland, men jag är super nöjd med objektivet ändå! :)

Tre bilder som jag har fotat med just det här objektivet.

Men som sagt, jag skulle ju ta och berätta vad allt betyder!
Tamron: Ja, Tamron är alltså märket på objektivet, vilket betyder att det är Tamron som har tillverkat det.
AF: Står för Autofokus, alltså att objektivet kan fokusera av sig självt, som nästan alla objektiv kan nu för tiden.
SP: Står för Super Performance. Detta betyder att det är ett väldigt bra objektiv som gör att bildkvalitén blir bättre!
90: 90 står för 90mm brännvidd. Brännvidden är avståndet mellan objektivets lins och där ditt motiv blir i fokus.  
2,8: Detta motsvarar det största bländarvärdet objektivet klarar av. Alltså kan man fota med bländare F2,8 med det här objektivet. Bländaren fungerar som ett ljusinsläpp. Ju större öppningen (bländaren) är, desto mer ljus kommer in i objektivet. Om öppningen är mindre, kommer det självklart in mindre ljus. Ju lägre F-tal man ställer in på kameran, desto större är bländaren. Alltså: 2,8 är största möjliga bländar öppningen. Lite krångligt att förstå till en början, men det är sånt man lär sig tillslut! :)
Di: Det står för Digitally Integrated design, vilket betyder att objektivet passar för digitala systemkameror.
Macro: Ja, detta betyder alltså att det är ett makro objektiv det handlar om. För er som inte vet vad makro är så är det alltså när man är väldigt nära sitt motiv och fotar närbilder.
1:1: Detta anger storleken på bildsensorn i relation till motivet. Detta är lite svårt att förklara, så om ni vill veta mer om det får ni Googla! :) 

Jag hoppas ni förstod allt och är det så att ni har någonting ni undrar över så är det bara kommentera och fråga! :) Men jag hoppas i alla fall att ni har lärt er någonting som kan ta er vidare i erat fotoutvecklande! :) Om det är någon som är mycket duktigare på det här än vad jag är, och har märkt att det är någonting som inte stämmer i beskrivningen ovanför, så kommentera gärna och berätta det! Jag vill ju också lära mig så mycket som möjligt hela tiden, för enligt mig kan man aldrig få tillräckligt med kunskap! :)

Ett ganska misslyckat försök till att göra cupcakes

2012-01-27 | 21:18:41

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Har kämpat hela dagen med dom här fulingarna. Ni ska bara veta hur mycket jag svurit åt dom, hur mycket jag hatat dom! Allt gick bara så fel när jag skulle baka dom! Och den där frostingen ska vi inte ens tala om... Måste ha gjort om den några tusentals gånger känns det som, innan den ens var fast nog att kunna spritsas ut. Ändå blev dom inte som jag hade tänkt mig. Hade egentligen planerat att ha chokladmuffins med super mycket ljusblå frosting på, men som ni ser: det hela gick ju åt pipsvängen. Hade ju tänkt ha mina super fina formar som jag fick i födelsedagspresent tillsammans med några super fina cupcakes... Nej men vadå höga krav? Men aja, dom blev i alla fall goda, och det är väl insidan som räknas, är det inte så? :)

Är så deprimerad över mina cupcakes så att jag helst av allt bara skulle vilja krypa upp i något hörn i soffan och tröst äta en påse ostbågar. Eller nåt sånt. Okej, så psyko är jag inte, men nästan... Är i alla fall på tok för mätt för det, så istället tar jag min Harry Potter bok och lägger mig i sängen och läser!

Hoppas ni har haft en bra fredagskväll i alla fall! :)

En Bearded Collie i snön

2012-01-26 | 20:00:46




Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Benson fick springa av sig ett tag ute på tomten idag, när det precis fallit massor med snö på backen! Super roligt tyckte han! Man kan knappt tro att han är hela 8 år när man spunkar omkring som värsta haren, haha! Fast efter ett tag med både kyla och mycket spring så börjar det nog kännas lite i hans onda höft. Stora snökokor blir det också under tassarna och i den långa pälsen, men lika glad för det är han! :)

Det tråkiga med att bo där vi bor just nu är att det inte finns någonstans att låta Benson få springa omkring och bara ha det bra, förutom på våran lilla minitomt. Förut bodde vi några meter från en jättemysig skog som passade perfekt för långa promenader med hunden! Nu blir det mer promenader på gator bland bildar och massor med andra människor, vilket inte alls är lika kul, varken för oss eller för hunden... :/ Men i helgen så kanske vi ska åka ut till Forssjö skogen och gå en runda där. Blir nog bra det i sånna fall! :)

Nej nu måste jag skynda mig ner till tv:n, Once upon a time börjar typ exakt nu!
Pusshej! 

Idag är en sådan dag då man saknar dig sådär extra mycket

2012-01-25 | 16:35:29





Min finaste vän, min älskade. ♥
Jag hoppas du har det bra, vart du än är. 
Jag saknar dig.
Jag saknar dig massor! ♥

Riktigt segt

2012-01-25 | 16:06:33

Canon EOS 600D | Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1

Vi har bara gått i skolan några få veckor det här året, och jag är redan så skoltrött som man kan bli. När man liksom bara känner hur man inte orkar kliva upp halv sju varje morgon och när man längtar så sjukt mycket till sommarlovet. Tänk er flera veckors lov utan läxor, utan prov, utan skola! Känns som att det börjar växa mossa på en snart, typ som på bilden. Typ så.

Ikväll ska jag i alla fall träna. Ska blir riktigt skönt att få springa av sig och köra lite boll med mitt goa lag! :) Vi tränar i A-hallen som grädde på moset. Inte illa, inte illa alls! :)

Men det är inte förän ikväll det, och innan dess måste jag göra klart några läxor. Där ser ni, dom är överallt! Läxorna alltså!

Känner ni er lika sega som jag gör?

Let love take root

2012-01-24 | 21:05:11


Här har ni en bild jag tacknade nu på kvällen när jag inte hade något bättre för mig. Brukar inte teckna så ofta, och när jag väl gör det så brukar det oftast sluta med att jag sliter mitt hår och bryter av alla pennor jag har bara för att det inte blir som jag vill! Nåt åt det hållet i alla fall...
Men den här blev jag i alla fall ganska nöjd med om jag ska vara ärlig! :) Bilden gör sig inte rättvisa. Även fast jag försökte piffa upp den med lite redigering så är den mycket finare i verkligheten, om man får skylla på det, haha! :3

Bilden är inspirerad av Ted Gärdestads låt, Låt kärleken slå rot, därav rubriken och bildens titel. Teds låtar är väldigt bra att hitta inspiration ifrån. Det räcker med att bara läsa hans låttitlar så kommer det in massor av foto- och tecknaridéer i skallen på en! 

Kanske borde skapa en Tecknar-kategori också, för vem vet, med så mycket inspiration som jag har nu lär det nog bli mycket kluddande och målande, haha... :)

It's magic!

2012-01-23 | 16:19:46




När jag kom hem från skolan idag så stod det ett paket i trappan. Det paketet innehöll dessa godingar: alla Harry Potter böcker på engelska! Snacka om att jag blev överlycklig! ♥ Dom är så fina, så vackra och dom luktar så gott! Dom är helt enkelt underbara! Jag älskar dom! ♥

Så nu har jag hela samlingen. Alla böcker på både svenska och engelska och alla filmer! Nu ska jag bara måla en hylla i vit färg och spika upp den på väggen så att dessa värdefulla föremål får en alldeles egen plats, haha! :3

Är det några av mina läsare som är lika Harry Potter galen som jag? :)

Om ni inte hör av mig på ett tag så vet ni att jag förmodligen sitter med näsan djupt ner i dessa böcker! Så vi får väl se när vi hörs igen, haha! :)

Tjugoandra januari

2012-01-22 | 20:04:35

Canon EOS 600D | Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1
Sjukt mossig och random bild alltså...
Vill ni se fler sånna här mossiga bilder så kommer det nog upp inom några dagar. 

Tjingeling på er! Denna söndag spenderades i Duveholmshallen i princip hela dagen. Idag igen. Men det är gött där, för er som inte redan visste om det, haha! :3
Nej men först var jag och tittade på när Emrick körde innebandy match, och jag måste bara upplysa er om att min bror är K-U-N-G på planen! Typ så! :) Sen satt jag och väntade där i hallen i dödagar tills det var dags för tredje och nästsista tematräningen! Gick sjukt bra till en början, men mot slutet tappade jag typ allt och då gick det skit. För er som ville ha någonting att skriva på en post-it lapp och sätta upp på kylskåpet tänkte jag... Just for you! ♥

Nyss satte vi på en film som vi i familjen tänkte kolla på, men den hann knappt rulla halvvägs innan vi stängde av igen. Så sjuk film alltså! Your Higness hette den, kolla inte på den för allt i världen! Sick, sick...

Nej men det var väl allt för nu! Blev sjukt sugen på glass bara för det, så ska ner och se vad som finns i kylen, ehehehehehe! :]
Hare gött!

Tåstrumpor

2012-01-21 | 10:25:35

Finns nog inget skönare än att sova med tåstrumpor! ♥ Bara det att det tar ungefär trehundrafemtio år att få på sig dom, med det är det värt!

Denna morgon började med några Nutella mackor, så nu är jag fullt redo för en dag nere i Duveholmshallen. Ska dit och kolla på Värmbols Dam cup. Fotboll är det som gäller alltså! Åker om cirkus tio minuter skulle jag tro, och sen får vi se hur länge jag blir kvar där. :)

Ni andra får ha en super lördag så ses vi sen! :)

Ramlösa II

2012-01-20 | 21:20:23

Canon EOS 600D | Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1

Sista bilden från serien jag fotade för några dagar sen. Just den dagen hade jag så sjukt dåligt tålamod (nej för det brukar jag ju inte ha annars, haha?) så jag måste nog ta och försöka mig på det här någon mer gång och hoppas på lite fler bilder då. :) Vill ni se fler sånna här bilder så klicka här

This is how I roll

2012-01-20 | 17:00:47


Canon EOS 600D | Canon Ef 50/1.8 II
Två bilder från promenaden med Benson nu på eftermiddagen.
Översta bilden: Med tanke på min nya bok som är fylld med massor av Photoshop tips så håller jag på att testa lite olika redigeringar. :)
Nedersta bilden: Ett av mina favoritmotiv just nu: min vovves nos!

Hej på er! Nu var det några dagar sen jag hörde av mig här, men det är så att datorn och bloggen kommer lite i andra hand sådär nu när skolan startat igång på riktigt och så. Ska ändå försöka uppdatera så ofta jag hinner. :)

På tal om skolan så fick vi våra nya scheman och våra betyg idag. Kan väl säga såhär: jag skulle gärna byta bort både schemat och betygen. Inte nöjd med något av dom vill säga. Det nya schemat suger ganska hårt och lika så betygen. Jag är i alla fall godkänd i alla ämnen, vilket är bra i och för sig. Men för mig räcker det inte med bara godkänt, och om jag ska vara ärlig tycker jag faktiskt att jag förtjänar åtminstone lite högre betyg. Antingen är det jag som inte är så himla duktig som jag tror eller så är det lärarna som inte vågar sätta högre betyg, eller sparar sig till slutet av nian. I vilket fall som helst så ska jag bara fortsätta göra mitt bästa i skolan och så så borde det lösa sig av sig själv. ;)

Ni som fortfarande går i skolan, är ni nöjda över era betyg? :)

Men nog pratat och skolan och skit! Idag är det äntligen fredag, så sjukt skönt! Kvällen spenderas med mys och chill framför tvn och allt sånt där. Blir nog bra det! :)

Ha det så bra så länge, så får vi se när vi ses igen! :)

Födelsedag

2012-01-17 | 16:12:18


Första dagen som 15 åring har varit toppen! Ha käkat massor med god choklad och kola paj, fått många fina gratulationer och jättefina presenter! :) Bl.a detta:

Photoshop-recept
• Minneskort
• Hårddisk
• Störtsköna tofflor!
• Tå strumpor ♥
• Armband
• Middag på restaurang Rhodos
• Ett fint armband
• Massor med filmer och bilder från mitt 15 åriga liv
• En ny och fin cykel
• Hela mitt barnbidrag
• En stor summa pengar av min älskade farfar! ♥

Tror jag fick med det mesta faktiskt! Riktigt glad över allt, tack så jättemycket! Och tack för alla fina gratulationer också!

Den enda nackdelen med den här födelsedagen än så länge är att jag inte mår så där jättebra... När jag klev innanför dörren efter en dag i skolan så började jag må illa och gör det fortfarande... Inte så där jättebra tajmat precis, haha! Beroende på hur jag känner mig ikväll så blir det antingen den där middagen på Rhodos som gäller eller så har vi bara mys här hemma. Får helt enkelt se hur det blir med den saken! :)

Och tack än en gång till alla som gjort min 15 års-dag grym! :) ♥

15 freaking år!

2012-01-17 | 07:55:19

Morgonens födelsedagspresent! :)

God morgon på er!
Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det den 17 januari, vilket betyder att jag fyller 15 år! :D Känns grymt! På bilden ovan ser ni den present jag fick imorse. Riktigt glad över den, har bara hunnit skumma igenom den lite snabbt, men ändå älskar jag den redan, haha! :] Har följt Sanna Lunds (författarens) blogg om Photoshop ganska länge nu, och jag har lärt mig massor därifrån, så den här boken är helt perfekt!

I eftermiddag blir det mer firande med tårta och sånt, men innan dess är det ju skolplikten som kallar. Så jag borde nog snöra på mig skorna och traska upp till Nyhem. 

Hoppas ni får en toppen dag, för det kommer jag ha, haha! :]

My soulmate is back

2012-01-16 | 21:16:31


Kvällen kunde ju inte sluta bättre. Fick tillbaka min finis till mobil från lagningen alldeles nyss, hoho! ♥ Det bästa med det hela var ju att allt fanns kvar. Alla nummer, alla bilder, all musik, alla nedladdningar... Kvällen kunde ju knappast slutat bättre, haha! :)

Nu sitter jag här och tittar på idrottsgalan och ska nog ta mig nånting att äta så här efter träningen. Vi tränade i en liten, fyrkantig hall tillsammans med P98. Jobbigt, men kul!

Sen går jag och lägger mig som fjortonåring och vaknar som femtonåring! Great! :)

Sista dagen som fjortonåring

2012-01-16 | 15:23:54

Bild från igår.
Canon EOS 600D | Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1


Tjenare tjenare! Måndag, ny vecka och dom sista fem dagarna på höstterminen har vi framför oss. Ja, vi här i Katrineholm är lite mobbade eftersom våran höst- och vårtermin måste vara lika långa, så slutar vi höstterminen på fredag. Skumt, jag vet. Men så är det.

I morgon så är det tisdag. Tisdag den 17 januari för att vara exakt. Och just på den här tisdagen, så är det så att jag byter ut mitt fjortonåriga liv mott ett femtonårigt. Alltså; jag fyller år!

MAHAHAHAHA!

Närå, men jag är as taggad, hoho! :3 Alltid lika kul att fylla år, man blir som ett litet barn igen när det är ens födelsedag! ^^

Så alltså är det här min sista dag som fjortonåring. Någonsin. Och den här sista dagen spenderades för det mesta i skolan (no shit Sherlock, ehehehehe). Inte det roligaste man kan ha för sig precis, men ikväll blir det i alla fall träning med skönaste laget, så det blir ett bra avslut i alla fall! :) 

Sen om jag har riktigt tur så kanske jag får tillbaka min mobil från lagningen idag också! Hoppas, hoppas! Det är sjukt hur handikappad man känner sig utan en smartphone (smartphone låter så sjukt töntigt, men ni fattar)!

Nu är jag så sjukt hungrig, så jag måste ner och äta något (eller någon, ehehehe....) innan jag dör!
Så puss på er! :)

Ramlösa

2012-01-15 | 19:28:00



Canon EOS 600D | Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1

Fick till några bilder som jag blev ganska så nöjd över i alla fall! :) Har länge haft tanken på att fota kolsyra, men när jag såg den här tjejens fina bilder så bestämde jag mig för att äntligen prova själv också! Försökte mig på lite olika redigeringar efteråt bara för att det är så kul att testa sig fram och hitta nya sätt att redigera på! :) Hinner inte redigera några fler bilder idag, men om ni vill se mer av bubbel bilderna så laddar jag gärna upp flera, haha! :)

Sunday, bloody Sunday

2012-01-15 | 18:44:16


Idag är det en sån där söndag som man helst av allt vill slippa. En sån där dag då man tillbringat miljontals timmar åt att försöka få rent i rummet och samtidigt som man försökt plugga in massor med mattetal inför provet på torsdag. Även fast såna dagar också behövs, så skulle man helst av allt kunna vara utan dom! Fast man blir ju på lite bättre städ- och plugghumör när man har på sig min fantastiskt fina Svampbob tröja! Vad skulle jag göra utan den?! ♥

Nu på kvällen har jag fotat lite också (för det gör jag ju aldrig annars, höhöhöhö! Fast jo...). Det blev inte som jag ville, så därför har jag för det mesta suttit och slitit mitt hår, bokstavligt talat! När man har sånt uruselt tålamod som jag har borde man egentligen inte syssla med fotografering. Skulle inte förvåna mig om det visar sig att jag har damp eller ADHD eller liknande, haha... Tror nog att jag fick till någon bra bild, så ni får hålla utkik! :)

Nu ska jag försöka lugna ner mig lite efter dagens bravalder (eller vad du nu vill kalla det) och sätta mig framför tvn och heja på Sverige i handbolls EM!

Puss på er!

Stjärnklart

2012-01-14 | 20:57:23

Canon EOS 600D | Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm
Högra bilden är en bild jag tog ikväll och den vänstra är samma bild (som jag hoppas ni förstår, haha) fast med lite jox och sånt dit redigerat.


Det där trädet på bilden har ni sett förut och det kommer ni säkerligen få se många fler gånger, men jag hoppas ni överlever för det! ;) Såhär såg alltså kvällens solnedgång ut. Vintern är en ganska bra tid ändå, för då går solen ner så pass tidigt att solnedgången hamnar precis utanför mitt fönster! :)

Alldeles nyss försökte jag mig på att fota stjärnhimlen som var så fin ikväll. Fullt av stjärnor var det, men att få till någon bra bild på dom var lättare sagt än gjort. Vet på ett ungefär hur man ska göra, men detta var första gången jag provade på det själv, och det gick ju helt åt skogen kan man säga, haha! Sen får jag väl skylla på att stjärnorna försvann sakta men säkert när jag stod där på min balkong och frös ihjäl. Eller ja, stjärnorna försvann väl egentligen inte, det var väl moln som kom och skulle dumma sig för mig! Aja, får försöka igen någon annan stjärnklar natt, för detta är verkligen någonting jag måste och vill lära mig! :)

Någon som verkligen kan det där med att fota stjärnor är den här killen. Tycker verkligen ni borde klicka er in där, 'cause this dude is kinda awesome!

Men ja, om man inte kan få stjärnorna att fastna på bild så får man mixa ihop en egen stjärnbild. Som den ovan tillexempel! ;)

Vattendroppar

2012-01-14 | 16:38:41





Canon EOS 600D | Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1

Här har ni några bilder som jag fotade förut idag. Drog ut mammas tulpaner på altanen och sprutade ner dom med vatten så att det blev massor av fina droppar! ;) Ni som följt min blogg ett tag vet nog vid det här laget att droppar är någonting som jag älskar att fota, haha! :] Vet inte varför, men det blir så mysiga bilder! Har många fler bilder tulparner/slash/vattendroppar från idag, men dom får ni se sernare i sånna fall.

Vad tycker ni om bilderna? :)

En liten makeover

2012-01-14 | 14:46:41


Imorse när jag satt ensam hemma så fick jag för mig att göra om lite smått här i bloggen. Inga stora förändringa sådär, ersatte bara jultemat med en ny header och en ny bakgrund. Jag blev riktigt nöjd om man får vara ärlig, haha! :] Det var ett jäkla knåpande att få ihop dom där bilderna alltså, haha, men tillslut så! ;)

Vad tycker ni om den nya headern? :)
Om ni inte ser någon förändring så är det bara att ni klickar F5, så laddar ni om sidan.

Var ute och fotade lite imorse också. Blev mest vattendroppar och hunden som fastnade på bild, så jag laddar upp dom bilderna när jag hunnit titta igenom dom och så. :) Så här års vill man ju egentligen fota massor med fina vinter bilder, men med tanke på den minimala snömängden vi har här i Katrineholm så blir det ju ganska svårt... Man får göra det bästa av det hela helt enkelt! ;)

Men som sagt, måste kolla igenom bilderna från idag innan jag laddar upp dom, så jag sätter igång på en gång, haha! ;)

En fredag den trettonde i Stockholm

2012-01-13 | 20:28:29









Bilder från dagen.

Hej på er!
Kändes väl lite sådär imorse när man insåg att det var fredagen den trettonde och vi skulle sätta oss på ett tåg påväg upp till Stockholm med Bild och form profilen. Egentligen visste man inte hur det skulle sluta, men det gick faktiskt bättre än väntat, haha! Vi dog inte, ingen blev borttappad, ingen ramlade i vattnet... Alla klarade sig helt enkelt! ;)

Jo men i Stockholm var vi alltså då, och där gick vi på det Morderna museet. Funderade hela dagen på varför stället kallas Morderna museet när det är fullt av gamla tavlor och stuff? I alla fall så var ju fotoutställningen riktigt nice. Lite långtråkigt var det ju att sitta och lyssna på en guide som snackade massor om tavlor med färgskvett på, men som sagt, fotouställningen gillad jag! :) Dagen blev ju riktigt bra också tack vare massor av skönt folk som man var med! :]

Hur har eran fredag den 13:de varit? Har ni råkat ut för massor av otur idag eller har denna fredag varit precis som alla andra dagar? ;)

Nu ska jag i alla fall tillbringa resten av detta dygn fraför tv apparaten med en skål ostbågar, så hej på er! :)

12 januari 2012

2012-01-12 | 16:07:56

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Nej men hej!
Tråkigt det här med att skolan tar upp så mycket tid och att årstiden gör så att det är mörk ungefär halva tiden av dygnet. Det innebär ju liksom att jag varken får tid eller möjligthet att varken blogga eller fota. Ingen bra kombo det där, men vi får försöka lösa det på något sätt ändå! ;)
Hinner egentligen inte blogga nu heller, för jag är vrål hungrig och samtidigt behöver jag plugga massor med matte, så jag borde väl sätta igång med det istället för att sitta här.

Ovanför har ni alla fall en bild på Benson. En trött och sjukt långhårig hund. Underbar är vad han är! ♥

Som sagt, hinner inte skriva mer nu. Har egentligen ingenting att skriva om heller, eftersom att jag knappt inte har några bilder att visa heller så aah, haha... Tror ni hänger med!

Känner ni också att ni har massor sånt där som ni inte hinner att göra, bara för att skolan och jobbet tar upp så mycket av eran tid?

Seven days left

2012-01-10 | 16:48:36

Ännu fler egopictures, men ni får stå ut, hoho! Och jag vet att ni är skapligt avundsjuk på min Bläckvard näsa, det är bara att erkänna liksom! :)

Idag är det den 10 januari vilket betyder att vi har avklarat första dagen i skolan efter lovet och att det är en vecka kvar tills jag slår om till femton år. Feels good! Feels reeeeeally good actually! I alla fall det sist nämnda. 

Och bara så ni vet så önskar jag mig verkligen några riktiga fotobakgrunder och en till externblixt och blixtstativ och softboxar. En egen studio helt enkelt. Då kan man äntligen ta lite bättre självporträtt! Och porträtt på andra också såklart! :) Sen ska man bara försöka hitta någonstans att ha allt detta på också. Vi hade ju en liten studio i pappas gammla arbetsrum förut, men nu har det utrymmet omvandlas till sovrum, så det går ju inte för sig. Men när jag tänker efter så skulle jag faktiskt kunna fixa till någonting nere i källaren...

I alla fall, alldeles strax börjar sista avsnittet av Grey's Anatomy säsong 6. Ävern fast jag har sätt avsnittet förut, så är avslutningen på den här säsongen så sjukt jobbig och så sjukt spännande! Ni som inte hade tänkt kolla, gör det i alla fall! Sjukt värt, för Grey's är en sån sjukt bra serie alltså! Kanal 5 klockan 17:05, you should be in your sofa!

Nu måste jag rusa. Ner för trappan alltså! Hejs!

Me, myself in stripes

2012-01-09 | 18:59:39

Ett (egentligen tre, men ni hajar) självporträtt på mig. 
(Men smart där Esmeralda, klar det är ett porträtt på mig när det är ett SJÄLVporträtt, hoho!)


Nej men hej på er!
Ni vet det där som jag skrev för ca. två inlägg sen? Det där med att tandställningen knappt märktes av överhuvudtaget? Jag tror nog att jag tar tillbaka det nu faktiskt, 'cause my tänder hurts like hell! Okej kanske inte riktigt så mycket, men nästan. Ibland i alla fall. Får väl hoppas att det går över om någon dag eller så, men det borde det väl göra. :)

Imorgon börjar vi i alla fall skolan igen efter ett alldeles för kort jullov. Gud vad snabbt det har gott alltså! Julen och nyår och allt sammans bara flög iväg! Känns sjukt tråkigt att behöva plocka undan alla juldekorationer som julgran och sånt när det känns som om julen knappt börjat... Har egentligen inte gjort något speciellt det här lovet. Bara varit hemma för det mesta och tagit det lugnt. Men det är väl det lov är till för? Antingen ska man hitta på massor med saker och ha så kul som möjligt eller så ska man vara hemma och vila upp sig så att man är pigg och fräsch igen till skolan börjar. Jag valde det sista av dom alternativen för det här lovet alltså, men pigg och fräsch kan jag väl inte säga att jag är direkt, haha! Aja, man får väl försöka lägga sig skapligt ikväll så man orkar masa sig upp imorgon.

Ni av mina läsare som fortfarande går i skolan precis som jag, när börjar ni för det här året? Ni kanske rent av redan kickat igång? ;)

Rest in peace min HTC Sensation

2012-01-09 | 11:00:07


Ja, jag måste tyvärr meddela någonting väldigt tragiskt... Min älskade och trogna mobil avled drastiskt igår. Efter att ha levt med några tusental sprickor i skärmen i någon månad eller två så var det dags för mobilen att åka in på lagning. Lagningen genomförde min fader, som aldrig meckat med en mobil förut. Mobilen låg där på operationsbordet i några timmar och tillslut lyckades fader doktorn sätta fast ett nytt glas på stackaren. Vi trodde verkligen att han skulle klara sig, men när vi sedan skulle återuppliva honom så sker det ni ser på bilden. 0% hjärnaktivitet. Vi kunde tyvärr inget annat göra än att dödsförklara min älskade HTC Sensation... RIP ♥

Ja, så nu går jag omkring med pappas gamla Nokia telefon. En med knappar. Fattar ni vad knasigt det känns med en telefon utan touch? Vilket jäkla i-landsproblem alltså... Så ja, alla mina nummer och sånt är ju borta för tillfället. Minneskortet och SIM kortet tror jag klarade sig, så när jag väl hittar en ny telefon så får jag väl hoppas att det mesta finns kvar där.

Så om ett tag ska vi åka till Elgiganten och kolla på alternativa lurar. Antingen blir det en likadan, en HTC Sensation alltså, eller så blir det någon annan. Vi får helt enkelt se hur det blir.

Är det någon som har någon bra mobil att rekomendera? Någon som ni liksom har sådär varmt om hjärtat, någon som följer er vart ni än går? Kom gärna med tips! :D

Nu är den på plats

2012-01-09 | 10:37:49

Ja men man får väl ta och bjuda på en sån här bild dårå...

Nu så sitter den där den sitter. Trodde det skulle göra mycket ondare att sätta dit alla trådar och skit i tandställningen, men som tur är så känns det knappt någonting längre! Klart, det spänner och drar lite, men annars så! As skönt om ni frågar mig!
Och nej, jag är inte lika störd som jag ser ut att vara på bilden! Eller jo, kanske... Men det får ni helt enkelt ta och leva med, hoho! 

Taco hej med leverpastej, så ses vi sen, hej!

Januari'8

2012-01-08 | 14:48:12

Bild i repris skulle jag tro, men har man inget annat att bjuda på så... ;)

Hej på er! Här har ni en skapligt trött tjej kan jag säga. Fotbollsträning var det som gällde klockan 10 imorse. I -5° kyla sprang vi omkring där på konstgräset och frös tårna av oss. Kul var det, men förjävla jobbigt alltså, haha! Har nog aldrig varit så slut efter en träning, och ändå brukar vi köra hårdare än vad vi gjorde idag! Jisses alltså, det märks att konditionen och allt sånt där har försvunnit nu under vintern. Bara att börja bygga upp den igen antar jag. ;)

Men som sagt, är så trött så att jag håller på att somna, men ska i alla fall sätta på någon film. Det blir nog någon av Harry Potter filmerna. ♥ Vilken har jag inte bestämt mig för än, men det visar sig väl!

Ha det gott! :)

Ett stort kliv för Esmeralda Edenberg

2012-01-07 | 19:39:29


Igår måste ha varit en historisk dag. Det var nämnligen så att igår, den 6 januari 2012, blev jag medlem på Twitter! Som sagt, det är ju nästan så att det borde skrivas in i historieboken! Ett litet steg för mänskligheten, men ett big mama steg för Esmeralda Edenberg! Så ja, nu är jag precis lika hipp som alla andra Twittrare, hehe! :3 Jag kallar mig esmeeden där, så ni får jättegärna följa mig om ni vill, så kanske jag förljer er om ni har något vettigt att skriva! :) Det är bara att klicka här för att komma till min Twitter, eller klicka på ikonen i menyn!

Innebandy

2012-01-07 | 18:38:34



Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Här har ni tre ganska så brusiga bilder från gårdagens och dagens innebandy matcher. Även fast jag fick pressa ISO talet ganska högt tack vare det dåliga ljuset så gillar jag nog bilderna ändå. :) Det är någonting med svartvita bilder alltså. Det är som att det är helt okej med brusiga bilder när det är i svartvitt, det ger liksom lite känsla om man säger så. Självklart så är det ju absolut snyggast med lågt ISO, men det är inte alltid man kan köra på dom inställningarna! ;) Jag tror ni fattar vad jag menar, annars får ni bara fråga om eran hjärna bara luddar ihop sog sådär som den kan göra, haha! ^^

Som jag skrev i förra inlägget så blev det en riktigt tidig match imorse. Fick till och med käka frukost i hallen, haha! Killarna i KIB P99/00 körde B-kvartsfinal, men efter en sjukt spännande match förlorade dom med 4-3. Sjukt surt, för KIB var så mycket bättre och förtjänade segern enligt mig. Jag blev nog mer ledsen över fölusten än vad brorsan blev till och med, haha! Nej men så det var bara att åka hem igen, så redan vid 10 någon gång rullade vi in vid vårat hus. Vilken mysig morgon, haha! 

Så nu är jag skapligt trött kan jag tala om! Känns som om den här dagen har varit jättelång! Men snart blir det lördagsmys med tjockpannkaka och annat gott. Gladiatorerna börjar ju ikväll också, så det får man ju inte missa! Barndommens mest spännande tv-program liksom! ♥

Morgonpigg, eller nåt sånt...

2012-01-07 | 06:30:55

Nej men godmorgon på er! Måste väl vara helt knäpp som går upp kvart i 6 en lördag morgon och anledningen är nog ännu knäppare. För som den underbara storasyster som jag är så följer jag med min bror till Norrköping för ännu en innebandymatch. Jag måste nog vara väldens bäst syster eller nåt! Just nu sitter vi alltså i bilen påväg mot Stadium Arena, och det är kolsvart ute. Annat var det igår när vi rullade dit, då var det soligt och fönstrena var frostiga, så ni kan ju gissa om jag fotade då, haha. ;) Bilden ovanför är från just igår, men tagen med mobilen dårå. Har som sagt fler bilder, både från färden dit och från matcherna. Men dom får ni titta på ikväll eller så när jag hunnit redigera dom. Nu ska jag försöka sova en halvtimme eller så i bilen så att man orkar heja ordentligt på brorsan sen. ;)

Nej men vad ska ni ha för er en vacker lördag som denna? :)

Good morning sunshines!

2012-01-06 | 12:18:57

Bild från alldeles nyss.

Godmorgon på er! Eller godförmiddag. Godlunch kanske man borde säga... Whatever: HEJ!
Allt bra med er? :) Här hos mig är det i alla fall toppen, för solen skiner in genom mitt stora fönster och det är kallt och skönt ute! Måste nog ta med mig kameran på en runda sen, nu när det väl är frost ute borde man ju passa på att fota tycker jag! :) Fast det beror på om jag hinner det, för om ett tag ska vi åka till Norrköping och heja på brorsan som kör innebandy cup där! Men först behöver min mage fyllas på, just nu skiker den efter mat! Eller ja, typ nåt sånt... Så vi hörs senare! :)

Here we go

2012-01-05 | 10:55:43

Bara för att man har några jäkla stålpluttar i munnen så borde man ju kunna bjuda på sig ändå, höhöh...

Ja, där har vi den. Tandställningen. Eller i alla fall början av den. Ska in med massor av trådar och skit på måndag också, sen så sitter den där den sitter i ca. två år framåt. Taggad? Nej inte särskilt. Känns förjävligt i munnen just nu, men det blir väl bara värre när man spänner den sen... Sen så ser du ju för himla knäppt ut, haha! Antar väl att man vänjer sig, men just är det ju inte så himla lattjo om man säger så...

Idag är det i alla fall ännu en såndär grå dag. Men ikväll kanske jag och mamma åker till Norrköping för att titta på bror när han kör innebandy cup där. I sånna fall tar jag med mig kameran, bara så ni vet. :)
Det var väl allt för nu, så ni får ha det så bra!

From my balcony

2012-01-04 | 19:05:51

Canon EOS 600D | Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm

Efter en hel dag med bara massor av regn och blåst så bjöds det i alla fall på en fin solnedgång utanför mitt fönster! Drog fram kameran och trotsade kylan och mina innan så torra strumpor och gick ut på balkongen och knäppte några bilder. Åh vad jag skulle vilja ha ett vidvinkelobjektiv vid sådana här tillfällen! 18mm räcker inte, vill ha meeeeeera vidvinkel än så, hoho! :3
Men som sagt så har jag bara degat här hemma idag. Underhållande? Inte särskilt... Skönt? Jo men ja, ganska faktiskt. Dagarna går så fort bara, känns som om tiden bara rinner iväg! Särskilt när solen går ner redan vid halv tre (då bilderna ovanför fotades idag), det blir ju så mörkt liksom...
Aja, i morgon ska jag iväg till tandregleringen idag och börja fixa med min kamrat som ska hänga med mig i ungefär två år. Mr. Tandställning alltså. WO - HO! Eller inte... Så jävla sketa nervös alltså! Får väl hoppas att jag kommer ut där ifrån med livet i behåll i alla fall. Önska mig lycka till, det lär nog behövas...
Efter en hel dag med bara massor av regn och blåst så bjöds det i alla fall på en fin solnedgång utanför mitt fönster! Drog fram kameran och trotsade kylan och mina innan så torra strumpor och gick ut på balkongen och knäppte några bilder. Åh vad jag skulle vilja ha ett vidvinkelobjektiv vid sådana här tillfällen! 18mm räcker inte, vill ha meeeeeera vidvinkel än så, hoho! :3
Men som sagt så har jag bara degat här hemma idag. Underhållande? Inte särskilt... Skönt? Jo men ja, ganska faktiskt. Dagarna går så fort bara, känns som om tiden bara rinner iväg! Särskilt när solen går ner redan vid halv tre (då bilderna ovanför fotades idag), det blir ju så mörkt liksom...
Aja, i morgon ska jag iväg till tandregleringen idag och börja fixa med min kamrat som ska hänga med mig i ungefär två år. Mr. Tandställning alltså. WO - HO! Eller inte... Så jävla sketa nervös alltså! Får väl hoppas att jag kommer ut där ifrån med livet i behåll i alla fall. Önska mig lycka till, det lär nog behövas...

Svar till frågestunden

2012-01-04 | 15:52:20
Jag har blivit sugen på att köpa en systemkamera efter att ha sett dina bilder. Du verkar vara en som kan väldigt mycket om kameror, så min fråga är: Tror du att en Canon EOS 550D är bra för en nybörjare?
- Ska jag vara ärlig så är jag inte så bra på andra kameror, kan mest bara om min egen, haha! Har ju hört lite om olika kameror och sånt, men är ju ingen expert sådär precis. ;) Men en 550D ska vara en ganska enkel kamera har jag hört, så den skulle nog passa jättebra som nybörjarkamera. :)

Hur har du lärt dig att fota så bra?
- Jag har med mig kameran nästan vart jag än går och jag fotar varje dag. Så ju mer man håller på desto mer lär man sig. Så jag antar väl att man blir bättre och bättre ju  mer man håller på. :)

Har du någon speciell favorit klädaffär... och vilken i så fall?
- Hmm, ja jag tycker ju att Junkyard har sjukt snygga kläder men jag handlar nästan aldrig därifrån bara för att jag tycker det är så dyrt... Annars är väl en annan favorit Bik Bok skulle jag tro. :)

Har du någon favorit stad här i Sverige? (förutom Katrineholm..) och varför just den?
- Även fast jag bara varit där en gång i hela mitt liv så är en av mina favorit städer Göteborg. Alla där är så himla trevliga + att det är så fint och mysigt där, haha! :3 Sen så gillar jag Täby, som ligger precis utanför Stockholm. Jag föddes ju där, så därför känns det lite som ett andra hem när man kommer dit liksom. :)

5. Finns det något tydligt minne du kommer ihåg från din barndom?
- Oj, svår fråga. Kommer ihåg ganska mycket faktiskt, så jag vet inte riktigt vad jag ska välja, haha! Men en dag jag kommer ihåg ganska starkt var när jag var ute och spelade fotboll på gräsmattan nedanför gamla lägenheten, och pappa kommer ut och säger att jag ska få börja i fotbollsskola! Var väl kanske 6-7 år eller någonting då, så jag blev helt överlycklig! Kommer ihåg första tiden i laget när vi förlorade all matcher med typ 16-0, men lika glada var vi ändå! :D



Vet du på ett ungefär vad du vill göra av din framtid?
- Ja, det gör jag. Ska i alla fall söka till De Geer gymnasiet i Norrköping och försöka komma in på fotbollslinjen där. Till den här fotbollslinjen måste man välja någonting mer man vill plugga, och om jag då kommer in tänker jag välja foto och film, eftersom fotograferandet är något jag också skulle vilja hålla på med. Så fotbollsgymnasium med foto inriktning, kan ju knappast bli bättre! :D För om jag inte skulle lyckas inom fotbollen så kan man ju fortsätta att bara ha det som en hobby och kanske satsa på fotograferandet istället. :) Vart jag ska bo har jag inte riktigt tänkt så där jättemycket på. Om jag stannar kvar i stan, stannar kvar i Sverige eller bor utomlands. Man får helt enkelt vänta och se hur det blir med allt sånt. :)

Om du ska ha barn, vad ska de heta i så fall?
- Tycker Ian och Isak är ett väldigt fina namn, så om det skulle bli en pojke så skulle väl det vara två av alternativen. :) Tjejnamn har jag svårare att komma på faktiskt, haha... 

Vilken var din favorit julklapp?
- Svårt att säga, tycker om alla lika mycket, haha! :3 Men blev nog lite extra glad över Harry Potter filmerna, reflexskärmen och The Sims 3 spelen. Men som sagt, blev jätteglad för allt jag fick! :D

Ungefär hur många unika besökare har du varje dag?
- Det är väldigt olika från dag till dag, beroende på hur mycket jag bloggar m.m. Men det brukar väl ligga runt 100 unika besökare om dagen eller nåt sånt. :) 

Du bara växer och växer. Hur stor eller lång eller bred eller bra eller... tänker du bli?
- Haha, jadu Farfar, jag vet faktiskt inte riktigt... Enligt skolsköterskan kommer jag bara växa max 3 centimeter till på längden (alltså ca. 173 cm) sen får vi väl se hur det blir på dom andra hållen. ;)

Hur många objektiv har du och vad heter dom?


Jag har fem olika objektiv:
1. Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD - ett teleobjektiv som funkar suveränt! Det har bra autofokus, tyst motor och bildstabilisator. Skulle vilja ha et lite ljusstarkare tele än det här, men dom kostar skjortan så detta funkar alldeles super bra! :) 
2. Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1 - ett macroobjektiv som jag är jättenöjd med! Funkar till både macrobilder och till porträttbilder och vanliga vardagsbilder. Auto fokusen kan krångla lite grand ibland, men annars funkar det toppen bra!
3. Canon EF 50/1.8 II - mitt nyaste objektiv och mitt ända med fast brännvidd. Verkligen ett super objektiv som borde finnas i allas kameraväskor! :) Ljusstarkt objektiv sm passar till i princip all sorts fotografering, förutom där du behöver zooma då. Funkar väldigt bra vid porträtt fotografering. Autofokusen ger i från sig väldigt mycket ljud, men det är inget jag störs så mycket av i alla fall. Billigt och prisvärt objektiv helt enkelt! ;)
4. Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm - objektivet som följer med kameran.
5. Canon Zoom Lens EF 35-80mm - ett ganska gammalt objektiv som jag nästan aldrig använder. Ganska segt och så med tanke på att jag tappade det i golvet för länge sen, hehe... Men som sagt så använder jag det knappt. ;)
Sen så har jag ett till gammalt teleobjektiv, också ett 70-300mm, men det är nästan helt odugligt. Gammalt som gatan och hur segt som helst. Men ja, dom här objektiven duger alldeles perfetkt för mig! :)

Vilket redigeringsprogram använder du?
- För det mesta använder jag Photoshop CS5, men ibland Camera Raw.

Vilka gratis-redigeringsprogram rekommenderar du?
- Alltså jag har aldrig använt något annat program förutom Photoshop och Camera Raw dårå, så jag har faktiskt inte så bra koll på några andra, hehe... 

Är Canon EOS 600D en bra nybörjar kamera?
- Ja men jo, det är den väl. Den är ganska lätt att förstå när man väl har kommit in i hur den fungerar och så. Men som sagt, ju mer man övar desto bättre blir man och desto lättare har man att förstå vad det är man håller på med. :)

Vilken kamera hade du innan?
- Då hade vi en Canon EOS 400D, en äldre variant som inte säljs längre. 

Hur mycket tror du Linköping förlorar med den 18:e Februari?
- Måste nog vända lite på den frågan, för jag tror att Linköping spöar AIK med 3-2!

Om du fick välja ett land du skulle åka till och fota, vilket och varför?
- Oj oj oj, väldigt svårt att svara på. Skulle kunna tänka mig att åka till alla världens hörn, för varje land har något alldeles eget att erbjuda. Men Svalbard (som jag har skrivit om förut) skulle det vara awesome att åka till! Vill vädligt gärna ner till Afrika och fota vilda djur och kulturen och människorna. Samma sak i Kina eller Japan, skulle vara så häftigt! På Irland verkar det sjukt fint, så dit skulle jag också vilja åka! :)


Indien 2010 var också en riktig upplevelse!

Tappar du aldrig intresset för att fota någon gång, eller tycker du alltid det är lika kul?
- Jag har ju med och mot gångar, precis som alla andra. Så ibland tappar jag suget, ja. Men när det väl händer så hittar jag lätt tillbaka till inspirationen igen. Även om bilderna inte blir så bra just då, så tycker jag fortfarande det är lika roligt. Så ibland tappar jag allt, men oftast är fotandet nåt av det bästa som finns! :)

Vilken är din favoritskola du gått på?
- Har ju bara gått på två skolor, Nävertorp och Nyhem, och jag måste nog säga att jag tyckte om Nävertorp lite mer faktiskt. Där var liksom nästan alla vänner med alla, och jag har så sjuka och galna och roliga minnen därifrån tillsammans med massa sköna personer! Nyhem är bra på ett sätt, men Nävertorp var grymt dom åren vi gick där, haha! :]

Kan du lägga upp din bästa och sämsta bild?
- Oj, svårt det här också. Har väldigt måna dåliga bilder och väldigt många bilder som jag är nöjd över, så det blir lite svårt att välja, haha... Men här har jag i alla fall hittat två som går att jämföra:



HAHAHAHA, ja den översta bilden måste nog vara en av dom sämsta bilderna i historien! Vad fan hände liksom? Hur tänkte jag där egentligen? Måste ha varit en bild som jag beskurit riktigt rejält. Sen att jag hade noll koll på ISO:t där alltså... ja, brusigare bild får man nästan leta efter, haha! Plus att vattenstämpeln tar över typ halva bilden. Uj uj uj vad pinsamt, haha!
Den nedre bilden i alla fall, den tycker jag bättre om! Älskar Emilios uttryck på något sätt, och jag tycker den passar väldigt bra i svartvitt.
Så ja, det är väl tur att man utvecklas lite i alla fall, HAHAH!

Ska vi träffas snart?
- Jadu Hanna, det tycker jag verkligen vi ska! Hur länge sen som helst ju, detta måste ordnas på något sätt! :)

Om du fick åka bakåt i tiden ett tag, skulle du åka till din barndom och vara barn igen eller till typ 1700-talet eller nåt?
- Den var också svår. Skulle nog åka tillbaka till då jag var liten (eller ja, mindre) och försöka rätta till saker eller göra saker ogjorda, sånt som jag ångrar att jag gjort eller sagt eller så. Men det skulle ju vara as ballt att kunna resa tillbaka flera hundra år och se hur dom hade det då. Så ja, jag vet faktiskt inte riktigt vad jag skulle välja...

Om du fick välja vilket år du skulle varit/bli född på, vilket isåfall?
- Måste nog säga att jag är ganska nöjd över att vara född 1997. :) Vet inte varför, men jag är nöjd med min ålder och allt sånt där! Kanske skulle vilja vara född ett år tidigare (jag är ju bara 17 dagar ifrån att vara född år 1996) men nej, jag är nog nöjd som det är! :)

Så där ja, det var alla frågor för den här gången! Lyckades i alla fall skrapa ihop några stycken, och jag hoppas att alla ni som ställt frågorna är nöja med era svar! :)

Sweet breakfast

2012-01-04 | 11:39:47

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Finns nästan ingen bättre start på dagen än en frukost bestående av rostat bröd med Nutella! ♥ Får man i sig några sådana brödskivor på morgonen så är hela dagen räddad, haha! Min favorit frukost, helt klart!

Vilken frukost blir ni sådär extra glad av? :)

Idag är det i alla fall onsdag. Det regnar och har gjort det hela natten. Dessutom är ju den här nya stormen påväg verkar det som. Vad är det för väder vi har liksom? Vart är den fina snön när man väl behöver den? Antar att det här vädret kommer hålla en inne idag. Blir väl att sätta på någon film, nörda Sims eller döda massa fula monstar i Zelda. Kanske rent av tar en repa på mammas träningsmaskin när man ändå inte har något speciellt för sig. Får se vad som händer helt enkelt. :)

Ska i alla fall ta och svara på frågorna från frågestunden idag också, men det tar vi i nästa inlägg! Hej med er så länge! :) 

Un cactus

2012-01-03 | 18:24:32

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Tjofräs på er!
Här har ni en bild (eller egentligen två bilder, men ni fattar) som jag fotade på Plantagen när vi skulle åka och köpa blommor i tosdags, hoho! 8) Vet inte om jag tycker om den (dom) eller inte, kan inte riktigt bestämma  mig sådär... Märkte nu att det såg lite kul ut när man satte bilderna brevid varandra sådär... Haha, busigt värre! :3

I vilket fall som helst så är det ju tisdag idag. Gick upp vid åtta imorse för att dra vidare till träningen. Kul att vi håller på att börja lite smått igen, det är så tråkigt utan massor med fotboll i veckan!
På tal om fotboll så borde väl jag egentligen befinna mig nere i Duve just nu och kolla på Värmbol som spelar semifinalen i Speccecup, men icke sa nicke, utan här sitter jag och glor på en fyrkantig skärm istället. Egentligen är skärmen faktiskt rektangulär, men hur coolt låter det? Jäkla skit säger jag bara, känns som om jag borde vara där borta på läktaren istället... Får väl se om jag lyckas ta mig ner till finalen eller nåt, annas får det skita sig.

Men först och främst ska jag få i mig lite mat, så vi hörs sen då! ;)

Ett sånt där PS igen://Den där med frågestund gick väl lite sådär då, haha... Fick i alla fall in några få frågor, så jag tar och svarar på dom i alla fall. :) Typ snart. Senare ikväll eller imorgon. Återstår att se. Puss på er!

Andra januari tvåtusentolv

2012-01-02 | 21:24:49

En till såndär cp-bild. Ibland är det kul att bara go crazy liksom.

Tjingeling!
Känns helt knäppt att man ska börja skriva 2012 istället för 2011. Kommer nog ta ett tag att vänja sig. Typ ett år eller nåt...

Idag har jag i alla fall träffat Fanny en stund, alltid lika kul! :) Sitter just nu här och tittar på Sommar med Göran. så sjukt skön film! Kommer ihåg när vi såg den på bio för några sommrar sen, jösses vilka minnen från den kvällen asså, haha!

Skulle ju ha svarat på frågorna till Frågestunden idag också, men det har liksom inte blivit någon tid över till det så jag tar det någon annan gång i veckan istället. Då har ni ju massor med mer tid att komma med roliga frågor! :D Lite glest på den fronten just nu, så om du har någon fråga eller så på lager är det bara kommentera det här inlägget! :)

Det var väl allt för nu antar jag. Ska fortsätta kolla på filmen och efter det får vi se vad som väntar. ;)
Ha en bra kväll hörrni! :)

Bilder och sånt från 2011

2012-01-02 | 20:23:39
Eftersom att alla andra gör sånna här sammanfattningar av det förra året så kan väl jag lika gärna vara så tuff och göra samma sak, haha! ;) Varning för långt inlägg, men det kanske finns någon där ute som orkar läsa och kommentera, så varför inte satsa, hoho?


När jag kollade igenom mappen från 2011 så märkte jag att jag knappt hade några bilder från Januari. Men jag fyllde i alla fall 14 år då och jag red fortfarande på Trolldal. Jag kom också på hur man skulle fota vattendroppar, haha! ;)



I Februari förra året var det mycket hästar som gällde. Började rida ganska mycket tillsammans med Alice på hennes islandshästar. Hade också en liten försenad födelsedagsfest, någonting som jag aldrig kommer glömma! :)



I Mars var vi med i en fotbollscup i Valla för dom som var ett år äldre än oss. Ändå lyckades vi ta oss till en andra plats och ett silver! Vi var också med i Lindö FF cup där vi tog hem ett brons, och det var liksom där som våran utvecklig tog fart. Ända sen dess har vi bara blivit bättre och bättre! Våren kom och jag fotade väldigt mycket natur och blombilder, hehe! Men om jag minns rätt så kom det ganska mycket snö strax där efter... Vi var också iväg och såg Linköping-Arsenal i damernas Champions League tillsammans med DFK. Det var helt awesome! :D Men så sjukt himla kallt! In förskaffade mig ett par vita Converse den här månaden, och dom följer fortfarande med mig. :)


April var lite av en otursmånad med tanke på att det var just här som jag skadade ledbandet i knät. I våran första träningsmatch för säsongen också, så kunde ju inte spela på över en månad. Fick alltså sitta på bänken när serien kickade igång, men vi kunde ju inte ha fått en bättre start! Vi vann nästan varenda match och vi var verkligen grymma! Det var väldigt varmt den här månaden också, och påskhelgen firades uppe i Täby. Där följde jag bl.a med Mathilda till hennes skötarhäst.


I Maj blev det riktigt varmt ute, rena rama sommarvärmen. Kommer ihåg att man kunde ligga ute och sola redan då! Den 27 maj fick jag min älskade 600D. ♥ Med i det paketet fanns det också ett stjärnfilter m.m. Vi hade prao dag i skolan i början av Maj och då följde jag med pappa och fotade fåglar tidigt, tidigt på morgonen. Tillbringade också mycket tid tillsammans med tjejen på bilden längst till vänster.



Den sjätte månaden, Juni, var väldigt händelserik. Vi fick sommarlov och Maja hade sin fest som var så sjukt kul! Någonting man aldrig kommer glömma! Något annnat som man alltid kommer komma ihåg var när vi åkte till Råsunda en varm försommar kväll för att se när Sveriga krossade Finland med 5-0 i EM kvalet. Vi hade avslutningsläger med laget i Lindö, och fy fan vad kul vi hade det! Herregud säger jag bara, något av det roligaste jag varit med om! Den här månaden kom också Sjöbergs ner till oss och vi gick på marknad och fotade i ett gammalt industriområde. Vi spelade också våran första oavgjorda match och jag upptäckte hur mycket jag gillade fototidningen Digitalfoto. Max blev också halt på båda frambenen i Juni och jag fick då veta att han inte hade så långt kvar...



Juli var en sjukt härlig månad! Vi spenderade vår mesta tid ute i sommerstugan på Väddö och Singö. Om man räknar bort det dåliga vädret så var den här sommaren toppen! Köpte också min fina HTC Sensation som idag är lite ringrostig med tanke på den stora sprickan i skärmen som den åstakommit, men ja... Följde med Granströms till Islandshäst SM, var iväg till Valla på födelsedagsfirande och fick några fina bilder på Emilio. Stack iväg till Stockholm över en dag och gick bl.a på Fotografiska. Det åts väldigt mycket jordgubbar också, haha! Släppte ut hästarna i sommarhagen och Max fick springa och ha det skönt sin sista tid. ♥



Kommer ihåg att det regnade sjuuuukt mycket i Augusti. Ändå hann jag bli riktigt brun, om man får skryta lite sådär, hehe... :3 Vi körde DM final i Oxelösund där vi torskade med 3-1 om jag inte minns helt fel. Näst bästa laget i Sörmland, det är någonting att vara stolta över tycker jag! :) Vi drog också iväg till Forward Cup, och fy fan vilka minnen man har därifrån alltså! Grymt kul var det, och vi lyckades ta oss till B-semifinal där vi spelade i världens oväder och förlorade med minsta mariginal mot några finnar. Men Augusti var ändå en av dom värsta månaderna i hela mitt liv... Samma dag som jag kom hem från cupen fick jag reda på att Max skulle få galoppera vidare redan nästa dag. Tror aldrig jag har gråtit så mycket som jag gjorde då. Min älskade vän, jag hoppas du har det bra, vart du än är! ♥



I September hände nästan inget speciellt alls. Det fortsatte att regna men jag fotade väldigt mycket ändå. Köpte också tre Harry Potter böcker och ett Dödsreliker halsband. ♥



Oktober blev en färgglad månad och jag fick till många fina höstbilder. Köpte mitt Canon EF 50/1.8 II då också, och jag är fortfarande lika kär i det objektivet alltså! Vi gick någon jobbig vandring i skolan och jag och Emrick tog massor av knäppa bilder på varandra. Vi kom också tvåa i serien efter en sjukt bra säsong! Sist men inte minst kom jag ju också trea med bilden med mannen på masten i en stor internationell fototävling!



November var väldigt grå och tråkig. Ändå hände det mycket saker. På bild lektionerna i skolan fick vi ta med oss kamerorna och fota. Jag var på Fotomässan i Stockholm och det var riktigt grymt! Tog några söta bilder på min söta hund. Praoade på K-kuriern där jag fick en hela sida som mina bilder med i tidningen! Vi var med i två fotbollscuper; en utomhus och en i futsal DM. Kan väl inte säga att vi spelade lysande precis, för det gjorde vi verkligen inte... Tillslut kom första advent och julpyntet kom fram.



December månad var såååå mysig! Hade världens julkänsla, verkligen ett perfekt avslut på året! Det ända som förstörde det hela var att snön försvann lika snabbt som den kom. Det blev i alla fall mycket julpynt och julbak. Gjorde mitt första fotojobb när jag fotade hunden Joey. Vi var också iväg och pussade på några Eurasier valpar. :3 Fotade även min lillebror med den nya reflexskärmen, och som ni ser på bilden med honom så var det riktigt varmt den dagen! Helt sjukt... Nyår firades som sagt i Täby!

Så ja, det var 2011 det. Förra året var underbart samtidigt som det var ett av dom värsta åren någonsin. Väldigt upp och ner hela tiden. Fotade dessutom över 20.000 bilder! Inte illa pinkat det inte! ;)
Men nu är vi inne på 2012 och siktar på att detta ska bli ett super år! :)

Hur har erat 2011 varit? Har ni gjort något ni aldrig kommer att glömma? Något hemskt eller underbart som har hänt er?

Two thousand and twelve

2012-01-01 | 16:43:35
Gott nytt år på er allihopa!!
Hoppas att eran gårdag var toppen med massor av raketer och god mat och bubbeldricka och allt sånt där! Sjukt att vi redan är inne på 2012, när det känns som om vi knappt hunnit igenom halva 2011! Men jag tror nog att det här året kommer bli mega super awesome! 

Tänkte visa några bilder från nyårsafton igår också, bara för att visa hur vi hade det liksom! ;)













Gårdagen bestod alltså av en flummig promenad till Ica, där vi bl.a hittade en bajskorv med en Sverige flagga i! Årets mognaste bild om ni frågar mig, hoho! :3
Det hanns med en fika på Vaxholm och en liten promenad där också, sjukt mysigt! Sen  blev det så klart massor av Pommac och sånt som hör till. Sist men inte minst så smälldes det ju fyrverkerier vid 12 slaget också. Gud vad dålig jag är på att fota fyrverkerier asså, haha! Fast ni måste ju erkänna att bilden där fyrverkeriet ser ut som en streckgubbe blev ganska awesome! 8D Men igår var det faktiskt riktigt glest med raketer, låg allt folk och sov eller nåt? Nej men sen var det massor som skickade upp sånna här rislycktor också, så fint! :]
Men dagen och kvällen och natten var ändå grym! ♥

Sen tänkte jag lägga upp lite bilder som jag samlat på mig genom 2011 och lite sånt, men först ska jag installera The Sims 3 Leva livet som jag fick av farfar i helgen också, haha! :3 Var ju där och firade jul i efterskott i helgen också! :)

Så nu ska Sims skivan i och tugga igång, så vi hörs! :D

PS://Det har snöat massor idag, så nu är det äntligen vitt på backen igen!
PS 2://Idag är sista dagen som ni har på er att ställa frågor till frågestunden! Så skynda skynda och kom med massor av roliga frågor som jag ken ge massor av roliga svar till! :D Klicka här för att komma till frågestunden! :)