Men som om allt stått still

2014-05-31 | 12:13:05
Lyckoruset man får av den här låten är helt obeskrivligt. Tänk er en sommarkväll tillsammans med massor av fina människor vid någon sjö, på en äng eller på någons ballkong med dessa toner som strömmar ut ur högtalarna. Hur glad blir man inte i magen och i hela kroppen liksom? Texten är så himla mysig och hela låten är verkligen en sån där feel good-låt. Den här låten går på repeat just nu och kommer nog göra det resten av sommaren också. Ge mig sommarlov nu tack!

Vad lyssnar ni på i sommar? :)

Bikini season

2014-05-30 | 20:52:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår landade att paket från Cubus i brevlådan. Där låg denna bikini som jag beställde därifrån förra veckan. Jag kan nog inte vara mer nöjd! Tycker den är så fin med mönstret och dom guldfärgade detaljerna. Den vita färgen kommer se prima ut på en solbränd kropp i sommar. Dessutom så sitter den väldigt bra också. Nu är det bara hoppas på att värmen och solen vi hade för någon vecka sen är påväg tillbaka så att denna får invigas!

Fredag

2014-05-30 | 19:23:18
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Här har det ekat mellan inläggen under veckan.
Praktiken på djurkliniken tar verkligen musten ur en när det är så himla mycket nytt att ta in och lära sig. Samtidigt är det självklart väldigt roligt och riktigt lärorikt. Bara på den här veckan har jag lärt mig massor. När jag kommer hem om dagarna är jag verkligen hur trött som helst så jag har helt enkelt intagit sängläge nästan på en gång, vilket har gjort bloggen lidande. Igår var jag dock ledig pga röd dag så det var riktigt skönt och välbehövligt efter ett par dagar med mycket nytt! Nu är det bara två veckor kvar av praktiken innan vi går på sommarlov!

Den här helgen tänker jag ägna åt att bara ta det lugnt och ha det skönt. Kommer spendera lite tid med Charlie och möjligtvis med några kompisar. Ska bli skönt att få pusta ut lite och bara vara. Inleder hela altet med lite filmmys tillsammans med familjen. 

Ha det bra så hörs vi! :)

3 från en sommardag i maj

2014-05-25 | 20:36:34
Samsung Galaxy S3

Den har verkligen kännts som sommarlov den här helgen! Trots att det bara är maj än så länge så har vi ändå stekande sol och underbar värme. Sommarlovskänslorna började redan i fredags när vi grillade nere vid Djulö och fortsatte sedan att hålla i sig hela gårdagen och även idag. För igår åt jag grillad mat tillsammans med familjen och Charlie för att sedan knalla hem till honom i sommarvärmen för att sova där. Idag när vi vaknade åkte vi ner till Djulö än en gång för ännu mer grillning och en timme eller två i solen nere vid stranden. Idag är det dessutom morsdag vilket firades lite smått med årets första jordgubbstårta. Så ja, man kan väl inte säga annat än att sommaren kom tidigt i år? Den får gärna stanna bra länge till för min del!

Det har inte blivit speciellt mycket sömn den här helgen så jag ska passa på att lägga mig tidig idag. I morgon är det min första dag på praktiken och jag är så sjukt nervös! Men det ska verkligen bli hur kul som helst, oavsett hur pirrigt det är just nu. 

Hoppas att ni har haft en superfin helg! Vi hörs när vi hörs! :)

Från igår kväll

2014-05-24 | 16:27:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår var det en himla fin kväll. 
Vi möttes upp vid Ica för att köpa med oss massa gott för att sedan gå genom allén ner till Djulö. Det var hur varmt och skönt som helst så vi badade en hel del, grillade, spelade gitarr, åt mängder med marshmallows och hade det bara allmänt asbra. Framåt senare på kvällen blev vi i princip överfallna av myggor så efter ett tag bestämde vi oss för att knalla hemåt. Då var klockan runt 23:30 och det var fortfarande ljust ute. Hur sjukt underbart är inte det? Ser verkligen framemot fler såna här kvällar i sommar, för det lär det verkligen bli! Dessa människor är så stört bra alltså!

Idag har jag varit i Nyköping tillsammans med mamma en sväng. Våra egentliga planer gick inte direkt som vi hade tänkt oss, men vi tog i alla fall en tur på stan där jag hittade lite som jag kan visa i ett annat inlägg. Nu ska jag alldeles strax cykla bort till min fina pojka för att sedan grilla tillsammans med hans mamma nere vid deras husvagn. 

Hur har eran halg varit så här långt? Antar att dom allra flesta har likadant sommarväder som vi? :)

Sista dagen i skolan

2014-05-23 | 16:10:56
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag har nyss kommit hem från min absolut sista skoldag i ettan. Vi har suttit och skrivit nationella prov i matte exakt hela dagen, så man hade ju helt klart kunnat önska sig en roligare avslutning på det hela, men vi fick en ganska bra gårdag istället så man ska inte klaga. Anledningen till att vi inte går i skolan något mer från och med nu är att vi har praktik dom närmaste 3 veckorna innan vi får sommarlov. Det känns nästan som att vi får sommarlov i förväg eftersom vi slipper gå i skolan dom sista 3 veckorna. Jag slipper dessutom pendla eftersom jag har min praktikplats på en djurklinik här i stan. Hur galet underbart som helst! Det första året i gymnasiet har gått så sjukt fort så det är nästan svårt att förstå! Nu är det inte speciellt långt kvar tills vi står där med studentmössorna på även vi...

Jag ska inleda min helg och avsluta mitt första år i gymnasiets skolbänkar tillsammans med några sköna peeps nere vid Djulö där vi ska grilla och mysa mest hela kvällen. Det är otroligt varmt och skönt ute idag (hela 27°C - sing hallelujah with me!) så det blir säkert ett och annat dopp i sjön också, Hur som helst så ser detta ut att bli en superbra fredag!

Ha det fint så hörs vi! :)

Före regnet

2014-05-19 | 21:33:28
Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Åh vad jag älskar det varma vädret vi har fått! Det var varit runt 15-20 grader hela helgen vilket har gjort att det verkligen har känts som sommar! Även fast det regnar en hel del lite då och då så är det ändå varmt ute och så länge det är varmt så är jag nöjd, haha! :) Bilderna ovanför fotade jag igår när det precis innan det började regna.

Idag är det i alla fall måndag vilket innebär att jag går in på min absolut sista skolvecka innan sommarlovet! Nästa vecka går vi nämnligen på praktik i 3 veckor och sen är vi helt plötsligt inne på sommarlov. Det ska bli riktigt skönt att slippa sitta i skolbänken ett tag och få komma ut på praktik istället. Jag ska ha min praktik på en veterinärklinik här i stan, så jag slipper till och med pendla! Så himla skönt att kunna byta ut tåg mot cykel! Det ska bli så himla roligt att få se hur det är att arbeta på en veterinärklinik. Det känns som om det kommer bli 3 veckor med många nya erfarenheter. :)

Men även fast vi bara har en vecka kvar i skolan så har vi ändå lite plugg kvar, vilket jag har suttit med ända sen jag kom hem. Nu har jag dock bara en inlämning kvar, men den gör jag imorgon för nu ska jag ta någonting gott att äta. 

Ha en fortsatt fin måndagskväll så hörs vi! :)

En solnedgång på Island

2014-05-17 | 11:30:13
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP VC USD

Nu var det snart ett år sedan som jag och pappa var på fotoresa på Island, men jag har fortfarande inte hunnit redigera alla bilder. Det tar sådan himla tid att kolla igenom allihopa och så kommer det massor emellan och så glöms dom bort ett tag osv. Men nu var det ett tag sen jag laddade upp några på bloggen så här har ni ett gäng! :)

När vi hade stannat och fotat Islandshästarna som vi stötte på längs vägen så åkte vi vidare mot ett av Islands största vattenfall. Klockan var runt 12 på natten och inte förrän då gick solen ner. Som jag talade om i ett tidigare inlägg från Island så blir det inte speciellt mörkt där på sommaren eftersom Island ligger så pass långt norrut. Detta är ju verkligen hur bra som helst mär man är på fotoresa eftersom man kan utnyttja ljuset mycket mer då! :)

I alla fall så var det en sådan sjukt fin solnedgång den kvällen! Det fanns nya molnformationer vart man än kollade och det var så himla häftiga färger! Det är så svårt att beskriva med bara bilder - man måste nästan ha varit där själv för att förstå hur häftigt det var! Där åkte vi omkring på dom krokiga vägarna, alldeles ensamma bland berg, åkrar och kullar med musiken på högsta volym. Åh vad jag vill tillbaka!

Changes

2014-05-16 | 19:05:07

Precis som jag bara nämnde lite kort i ett av inläggen igår så har jag suttit och pillat lite med bloggdesignen. Nu när jag har varit hemma och varit sjuk så har jag ju liksom haft lite tid över till just sånt som man vanligtvis inte hinner med.

Så jag har alltså ändrat lite grann i bloggdesignen. Jag har bytt ut några av kategorierna, ändra typsnitt på rubrikerna och lite annat sånt småplock. Jag har dessutom fixat en nya header. Jag har egentligen ingen direkt anledning till varför, ville bara ha lite förändring liksom. Det fick bli en ganska enkel header den här gången. Jag tycker nog att det blev lite mysigare såhär. :)

Vad tycker ni? :)

Mattias Klum

2014-05-16 | 11:58:33
http://www.mattiasklum.com/

En av mina största förebilder inom fotografi och egentligen överhuvudtaget är Mattias Klum. Allt arbete han lägger ner för att rädda djur och natur är så himla inspirerande. Dessutom så fotar han sådana makalösa bilder av våran vackra värld för att visa vad vi har att gå miste om. Det är just sånt här som jag drömmer om - att få resa runt och upptäcka världen och fånga allting på bild. Inspirationen bara bubblar över när man ser alla hans bilder. Vill ut dit nu!

The body shop

2014-05-15 | 16:38:04
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Förra veckan så var jag och några från klassen inne i stan en stund efter skolan. Då köpte jag en ny body butter från The Body Shop. Jag har provat massor av olika lotions tidigare men jag har aldrig hittat någon som jag är riktigt nöjd med. Den här däremot är helt perfekt! Den luktar dessutom supergott av shea. Kommer användas flitigt nu framöver! :)

In a happy home

2014-05-15 | 11:32:46
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Det går riktigt segt med bloggandet för tillfället, vilket jag tycker är väldigt tråkigt. För att skylla på något så har jag helt enkelt inte haft tillräckligt med tid och inspiration för att knåpa ihop några läsvärda och intressanta inlägg åt er. Jag hoppas verkligen att det vänder snart, för jag saknar faktiskt att mötas av era fina kommentarer varje dag.

Ända sen i måndags har jag förresten legat hemma och varit sjukt. Ett undantag var dock igår då jag åkte till skolan i alla fall för att skriva ett nationellt prov i engelska. Den lilla vändan till Norrköping gjorde nog det hela bara värre, för nu mår jag sämre än vad jag har gjort tidigare under veckan...

Jag blir så himla rastlös av att vara sjuk. Jag blir verkligen en pain in the ass för resten av dom i familjen när jag är sjuk för jag blir bara så himla uttråkad, haha! När det enda jag i princip orkar göra är att ligga i sängen och kolla på Gossip Girl så blir jag ganska otålig efter ett tag. Någonting som är bra med det är dock att jag känner hur inspirationen sakta men säkert börjar komma tillbaka. Så nu tänkte jag faktiskt sätta mig och pilla lite med bloggdesignen, bara för att liksom. Så stay tuned! :)

Justin Timberlake | #JT2020Tour

2014-05-12 | 11:11:02
Samsung Galaxy S3 

I lördags kväll stog vi på dansgolvet i Tele2Arena och dansade och sjöng för fulla muggar till Justin Timberlake som stod på scenen några tiotal meter längre fram. Gud vilken människa alltså! En mer talangfull man får man leta efter då han både dansar och sjunger som en gud, spelar piano och gitarr och som om inte det vore nog så är han dessutom skådespelare. Galet snygg är han också, inget snack om saken!

Han bjöd på en sådan otroligt bra konsert med både låtar från det nyaste albumet och några äldre som man gick och nynnade på när man var liten. Åh, blir alldeles glad i hela kroppen när jag tänker på hur sjukt himla bra det var! Det var sådan galet bra stämning när i princip hela arenan sjöng med till låtarna! Något av det häftigaste var när en del av scenen höjdes upp och gled ut över publikhavet. Och där stod vi ungefär 3 meter under honom. Alltså åh, det var så obeskrivligt bra! Det går inte ens att uttrycka med ord - man måste nästan ha varit där för att verkligen förstå hur maffigt det var! 

Vi hade riktigt bra ståplatser dessutom, men precis som på Aviciis konsert så dog min mobil efter ett tag... Men jag hann i alla fall få några halvdana bilder som egentligen inte gör någon rättvisa överhuvudtaget, men ni kan i alla fall se hur det såg ut i det stora hela. Men som sagt, ingen bild eller film i världen kan förklara hur sjukt bra det var! Kärlek till den där mannen alltså!

Pink shirt

2014-05-09 | 18:31:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Nu var det några dagar sedan sist och jag tänkte egentligen bara kika in för att önska er en fin helg!
Den här veckan har gått superfort och jag slår vad om att helgen kommer rusa förbi i minst samma tempo. Alldeles strax ska jag iväg till Geena där några andra babes är och sen rullar vi vidare på tjejfest. Rosa är temat och jag bär därför mitt första rosa plagg någonsin, kvällen till ära sådär. I morgon tar jag, Geena, Julia och Olle tåget upp mot Stockholm för att se Justin Timberlake i morgon kväll! Jag är så galet taggad! Söndagen kommer vi sedan att spendera hela dagen på Stockholms gator. Så ja, detta ser helt enkelt ut att bli en väldigt bra helg! 

Har ni några roliga helgplaner? :)

Att se fram emot

2014-05-05 | 17:06:11
Från appen Dreamdays

5 dagar kvar till Justin Timberlakes konsert.
21 dagar kvar till praktiken på Djurkliniken.
39 dagar kvar till sommarlov.
52 dagar kvar till Bråvalla.
185 dagar kvar till praktiken på safarit på Kolmården.
257 dagar kvar till min 18-årsdag.

Detta är några få händelser som kommer inträffa inom den närmaste framtiden och lite längre efter det. Jag älskar verkligen att ha saker att längta till! Det gör livet så mycket enklare när man vet att så himla roliga saker väntar - stora som små. Oavsett om man har en av dom där dåliga dagarna så piggar det alltid upp när man har någonting att längta till och någonting att se framemot. Man blir liksom lite mer taggad på livet på det sättet!

Har ni någonting som ni ser framemot? 
Kanske några planer i helgen eller någon rolig resa som ni längtar till? Tell me! :)

3 maj

2014-05-03 | 10:36:28
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Gårdagens middag blev grillad fläskytterfilé med klyftpotatis, melon, grönsaker och vitlökssås. Älskar att det har blivit så pass bra väder att man kan grilla precis när man känner för det. Ni måste ju nästan hålla med om att grillad mat är den bästa maten, haha? ;)

Idag är det i alla fall lördag och denna dag kommer jag att spendera i Norrköping. Vi sätter oss snart i bilen och åker till Ingelsta för att shoppa lite. Framåt eftermiddagen blir jag avsläppt vid Himmelstalund för ikväll blir det grillning och fest tillsammans med några från skolan och lite annat löst men trevligt folk. Eftersom det inte går några sena tåg fån Norrköping hem till Katrineholm så stannar jag även över natten och kommer hem i morgon någon gång. Blir nog bra det. :)

Ni får ha det så bra så länge så hörs vi när vi hörs! :)

Videoblogg » 23 saker ni antagligen inte visste om mig

2014-05-02 | 20:51:00

Snabb stillbild...

Nu var det ett himla bra tag sen jag publicerade en vidoeblogg, så här har ni 23 saker ni antagligen inte visste om mig! Jag spelade in den här videon på sportlovet men jag har inte orkat lägga ner någon störra tid på den förrän nu. Men bättre sent än aldrig eller vad säger ni?

Jag kommer nog aldrig någonsin vänja mig vid min röst men det är sånt man får stå ut med, haha. Jag vet att det är några av er som har bett om fler videobloggar så jag hoppas att detta glädjer er. :) Vill ni se fler videobloggar framöver eller har ni något annat ni skulle vilja att jag bloggar om så är det bara hojta till! :)

55 dagar kvar

2014-05-02 | 12:25:04
Bildkälla.

Nu är det inte långt kvar. Endast 55 dagar till den 26 juni och då står vi där på flygfältet i Norrköping och bara öser. Det är alltså Bråvalla festivalen jag snackar om.

Det är sjukt vad taggad jag är! Jag har faktiskt aldrig varit på festival förut och mina förväntningar kan nog inte bli mycket högre. I år kommer det så många bra artister, band och grupper så det kan ju inte bli annat än storslaget! Dom jag ser mest framemot är bl.a dom ni ser på bilden ovanför - Bastille, Axwell Λ Ingrosso, Blasterjaxx, Imagine Dragons, Dirty South, Ron Pope och Alesso. Tyvärr så kommer jag antagligen missa hela torsdagen och halva fredagen eftersom jag jobbar då. Det suger ganska hårt faktiskt eftersom jag kommer missa en hel del grymma spelningar. Men festivalpasset är i alla fall bokat och jag får ta del av åtminstone halva festivalen vilket är sjukt mycket bättre än ingenting liksom! Kommer blir så galet bra!

Är det någon av er som också ska till Bråvalla i år? :)

Valborg

2014-05-01 | 22:23:34
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår var det Valborg och för att fira detta lite smått så åkte vi ut till Kristin för att spendera kvällen där. Det blev en supermysig kväll med grillad mat, massor av skratt, deep talk, Just Dance och årets första dopp. Kan tala om att det var exakt så kallt som Christian demonstrerar på näst sista bilden, hahaha! Som tur var så var bastun bara några meter bort så vi sprang in där för att värma oss. Men nu är i alla fall årets första dopp avklarat, wiho!

Vi åkte hem när det började närma sig småtimmarna och då följde Charlie med mig hem och blev mitt sovsällskap. Våran Valborg blev alltså hur mysig som helst! Det är stört vad bra dessa människor är alltså! 
 
Nu är vi redan inne i maj. Tiden går så sjukt fort! Blev det inte nytt år alldeles nyss liksom? Hur som helst så är det i alla fall riktigt härligt att det bara är några enstaka veckor kvar tills vi får sommarlov. Gud vad taggad jag är!