Vilken härlig dag!

2012-04-30 | 18:34:39




Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den här dagen har verkligen varit toppen! Hela dagen har jag gått runt barfota i shorts och linne, för gud vad varmt och skönt det har varit! Det var till och med så att man kunde ligga ute och sola i bikini, så den där linjen kommer sakta men säkert. :) Men vi har inte ens hunnit in på Maj månad, så något brun borde man ju blir till sommaren. ;)

Vi är lediga från skolan både idag och imorn och med det här vädret känns det som om det lika gärna kunde vara sommarlov!

Förutom att ha legat i solen ungefär halva dagen så har vi dessutom spolat av altanen och alla utemöbler, så ikväll blir det nog premiärmiddag utomhus med grillad kyckling och råstekt potatis! Något som gör den perfekta dagen ännu mer perfekt! :)

Och sen är det ju trots allt Valborg, så ikväll åker jag antagligen ner till Isabell och Fanny ett tag. Vi kanske drar ner till Djulö för majbrasan och allt sånt där sen, men vi får se hur det blir! :)

Hoppas ni får en super fin kväll och att eran dag har varit lika fin som den har varit hos mig! :)

Dom tre vännerna och kameran

2012-04-29 | 20:17:08







Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
+ en mängd olika redigeringar.

Igår åkte jag ner till Djulösjön med Fanny och Isabelle. Tanken var att vi skulle fota några porträttbilder på Isabelle som hon sedan ska ha till ett skolarbete, men det hela slutade med att vi leka lite med kameran och fjärrkontrollen på bryggan istället, hehe... :] Jag har sjukt många fler bilder, men jag vet inte ifall ni tycker det är så kul att se massor av bilder på tre störda tjejer, haha! ;) Ni som är vän med mig på facebook kommer kunna se några fler där sen i alla fall. :)

Mycket fina vänner har jag i alla fall, jag är så glad att ni finns! ♥

Instagram bilder

2012-04-29 | 17:46:25

HTC Sensation + Instagram
Följ gärna mig på Instagram, där heter jag esmeeden! :)


Tre bilder från en eftermiddag som nog kan klassas som den skönaste i år! Gud så härligt med denna värme! Den får mer än gärna stanna här ett tag till, gärna enda fram till december eller så... :)

Har solat på min ballkong tillsammans med en Harry Potter bok och jag måste faktiskt säga att jag har fått liiite lite färg, haha! :] Man måste ju börja någonstans liksom! ;)

Och just det, igår var jag ju och fotade med Fanny och Isabell! Ska nog ta tag i bilderna och börja redigera dom så jag har någonting att visa er sen! :) Tyvärr var det inte lika fint väder igår när vi fotade som det är idag, men vad gör det när man har fin fina vänner som lyser upp bilderna istället? :)

Vi hörs!

Första seriematchen

2012-04-29 | 15:02:10

Bild i respris från sista matchen förra året som gjorde oss tvåa i serien 2011! Fina minnen det där...

Nu har serien kickat igång och våran första match spelades ända borta i Strängnäs. Med oss hem fick vi en sjukt skön vinst på 3-2, satan så bra start alltså! Om vi rullar vidare såhär kommer den här säsongen se riktigt bra ut! Grymt jobbat brudar! :)

Riktigt härligt väder är det idag också! Det känns som om det var evigheter sen man kunde spela fotboll utan underställ! Så nu hade jag tänkt sätta mig på ballkongen och sola ett tag, för gud så varmt det är ute! ♥

Vad har ni för er en fin dag som denna? :)

Mars cookies

2012-04-28 | 20:41:07

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag var så sjukt sötsugen, så jag slängde ihop dom här supergoda kakorna! Perfekta om man bara vill ha något litet och sött att tugga på! :) Superenkla att tillverka också, det enda du behöver är det här:

Ca. 10 stycken kakor:
5 stycken Mars choklad (5 x 60g)
50 g smör
2 dl Rice Krispies
200 g mjölkchoklad

• Grovhacka 4 Mars.
• Lägg det hackande chokladgodiset i en kastrull tillsammans med smöret. Rör på svag värme och blanda till en slät smet.
• Rör ner Rice Krispiesen i smeten.
• Häll smeten i muffinsformar.
• Smält chokladen och bre den över kakorna.
• Skiva sedan den sista Marsen och toppa på kakorna.
• Ställ i kylen och låt svalna.
• KLART!

Superduper enkelt och superduper gott! :)

Armband av knutar

2012-04-28 | 11:35:03


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag älskar armband. Har alltid gjort och kommer alltid göra. Särskillt såna som man knyter själv eller såna som man kan köpa utomlands, om ni förstår vad jag menar? :) Jag bär alltid armband runt min högra handled. Dygnet runt, året om.

Men dom jag hade började bli riktigt slitna och färgen var som bortblåst. Jag har länge tänkt på att göra nya, men har inte riktigt kommit igång sådär. Men för några dagar sen såg jag det här inlägget på blogg.se's framsida och då kom inspirationen och jag stack iväg till första bästa tyg affär och köpte ett gäng färgglada trådar. Jag har gjort alla randiga armband själv, förutom det som är grönt, rött och gult, för det köpte jag på någon marknad för något år sedan. Så nu är min arm uppdaterad med massor av härliga färger! :)

För övrigt så är det en riktigt fin dag idag!
Solen skiner och det är varmt och skönt! Så varför inte spendera dagen ute i det härliga vädret? :)

Tjingeling!

Blåtonad redigering

2012-04-27 | 20:48:32
För ganska länge sedan lovade jag er att jag skulle förklara hur man redigerar så att man får en blå toning i sin bild. Jag har inte haft så mycket tid över till det, men nu när jag ändå inte hade något spciellt för mig så har jag fixat ihop ett litet redigerings-inlägg åt er! :) Det finns jättemånga sätt att göra detta på, men det här är i alla fall ett av dom:
Redigerad i Photoshop CS5


1. Öppna din bild i Photoshop eller annat bildredigeringsprogram. Eftersom att jag har redigerat min bild i Photoshop CS5 så funkar det här sättet bäst just där eller i andra Photoshop CS versioner. :) Min bild är redan grundredigerad och är även konverterad till svartvitt. Det blir lättare att få en jämn ton över bilden då. :)



2. Skapa ett nytt justeringslager genom att klicka på den svartvita cirkeln längst ner (den inringade) eller via Layer-»New Adjustment Layer. Där väljer du Color Balance.


3. Där kan man ändra färgen på Shadows (skuggor), Midtones (mellantoner) och Highlights (högdagrar). Man kan ändra till vilken färg man vill genom att exprimentera lite med reglagen, men för att få bilden i en blå ton så håller vi oss till färgerna Cyan och Blue. Man får helt enkelt prova sig fram lite genom att dra i reglagen i dom tre olika delarna. På min bild valde jag att dra reglagen i Midtones till Cyan -19 och Blue +20, Shadows till Cyan -13 och Blue +1 och i Highlights till Cyan -12 och Blue +12.
Men som sagt, det beror helt enkelt på från bild till bild. Prova dig fram! :)


4. Om du ändå tycker att bilden blir lite för blå så är det bara att dra ner Opacityn (opaciteten) lite grann tills du hittar den ton som passar din bild.



Så där ja, svårare än så är det inte! Som sagt så finns det massor med andra metoder, men den här brukar jag köra med. Om det är någonting ni inte förstår eller om det är någonting ni undrar över så är det bara att kommentera! ;)

Avskedspresent

2012-04-27 | 13:15:23


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

För ett tag sen så kom jag hem från min sista dag på Nyhemsskolan. På onsdag (efter långhelgen) så börjar jag i en ny klass på Tallåsskolan. Kommer bli sjukt bra! :) Det kändes lite konstigt att plocka ur skåpet och säga hejdå till alla lärare och klasskamrater och sånt, men det ska ändå bli skönt att komma därifrån!

Som en liten avskedspresent från Beatrice så fick jag en burk Nutella på 750g! Hon vet hur mycket jag älskar Nutella, så jag kunde inte ha fått ett bättre hejdå! Tack så mycket Bea! ♥

Dessutom slutade vi tjugo över elva efter två lektioner med film och en mattelektion. Solen skiner och det är sjukt skönt ute! Det kan ju knappast bli bättre? :)

Så nu ska jag ta fredag tänkte jag, så vi hörs väl! :)

Pannkakor

2012-04-24 | 16:39:25


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

När jag kom hem från skolan idag så stod det en tallrik med pannkakor på bordet. Klart man tar för sig då liksom! :) Lite Nutella och hallonsylt på det så har man ju värsta bästa mellanmålet! Kanske inte det nyttigaste, men helt klart det godaste! :)

Hela förmiddagen var vi nere på gymnasiemässan där det fanns massor av montrar om dom olika gymnasieprogrammen. Så sjukt svårt att välja vilket man ska ta! Det väger nog mellan natur och media (med fotoinriktning) och där lutar det nog mest åt media hållet. Samtidigt skulle det vara super roligt att gå fotbollsgymnasium (vilket tyvärr inte finns här i stan), men jag vet inte riktigt... Åh vad jobbigt det ska vara! Men som tur är så har jag ju ett tag på mig, cirka två och en halv termin för att vara exakt!

Så nu hade jag faktiskt tänkt ta en liten paus från alla informationsblad och broschyrer om skolor som jag har suttit och läst hela eftermiddagen. Det är super fint väder, så jag ska nog gå ut och fota lite innan Grey's Anatomy börjar! :)

Ha det fint!

Reach for the sky

2012-04-23 | 20:12:43

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Well hello fellow earthlings!
Idag är det måndag. Ny vecka, nya tag och allt sånt där. Den här veckan är dessutom den sista på min nuvarande skola. Jag kommer inte riktigt ihåg ifall jag nämnde det här på bloggen, men nu är det i alla fall spikat och klart att jag byter skola. Redan nästa onsdag (efter Valborg och första maj och allt sånt där) så byter jag till NO-klassen på Tallåsskolan där många av mina fina kompisar från fotbollslaget går. Jag tror nog att det kommer bli as bra! :) Det ska bli skönt att liksom få börja om på nytt och så efter allt skit.

Dagen erbjöd dessutom en fotbollsträning i vad som kändes som årets förrsta sommarregn. Gud vad skönt det var! Jag älskar att träna när det regnar samtidigt som det är varmt! Och så luktar det så gott när det regnar också, haha! :]

Börjar känna mig lite hungrig, så ska ner och se ifall det finns någonting som vill mätta min mage! :)
See you later guys!

Nillas handelsbod

2012-04-22 | 21:21:22




Min mamma har precis slagit upp portarna till sin alldeles egna webshop! Där säljer hon allt från fina halsband till kuddar till kökssaker. Lite små grejer för hemmet helt enkelt! :) Bland annat det ni ser på bilderna här ovanför (jag och pappa har fotat alla bilder till webshopen).

Jag tycker det är super roligt med såna här fina saker! Det är nästan så att jag skulle vilja ha allting själv, haha! :)

Kika gärna in på http://nillashandelsbod.se och se i fall ni hittar något som faller er i smaken! :)

Innebandy cup

2012-04-22 | 20:48:35







Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD | Canon EF 50/1.8 II

Här är några halvdana bilder med lite halvdan redigering från innebandy cupen som min bror spelade i helgen. Killarna i KIB P99/00 var verkligen super duktiga! Dom lyckades komma ända till B-semifinal, men där förlorade dom med 5-4. Dom låg under med 4-0 men lyckades som sagt jobba sig upp till en förlust med 5-4, vilket är helt sjukt grymt! Gud vad bra dom kämpade! Det är alltid roligt att kolla på innebandy, särskilt när det är så spännande matcher och när grabbarna är så duktiga! :)

Det jobbigaste med den här helgen har varit alla bilresor. Från fredags till idag har vi bilat mellan Katrineholm och Västerås (ca. 10 mil) plus att vi var iväg till Nyköping för min träningsmatch igår också. Sammanlagt har vi åkt 80 mil den här helgen, vilket skulle räcka hela vägen till Tyskland! Jag som hatar att åka bil, gud vad vi har åkt! Men det var det värt, helt klart! :) 

Hungerspelen trilogin

2012-04-21 | 14:08:09

Canon EOS 600D | Canon Ef 50/1.8 II
Märker att jag nästan alltid fotar saker mot samma bakgrund nu förtiden. Känner att jag måste börja variera mig lite, hehe... :]

För ungefär en månad sen så var jag på bio och såg Hungerspelen. Jag hade hört talas om den innan men jag trodde inte att det skulle vara något för mig. Jag menar, hur sjukt låter det inte med en film/bok som handlar om ungdomar som går runt och i princip hugger huvudet av varandra? Men helt otippat följde jag som sagt med några kompisar och såg den på bio. När jag senare gick där ifrån efter två och en halv timme så var jag helt tagen. Gud vilken underbart bra film! Åh vad jag älskar den, så himla häftig, spännande, sorglig och verkligen superbra! Ändrade uppfattning om den helt  och efter att jag nu har läst första boken också så är jag helt fast! Gud vilken underbar serie! ♥ Helt klart en av dom bästa någonsin! Den slår inte Harry Potter, men nära på alltså! :)

Så det jag nu ville komma fram till är att idag så kom den där boken (↑) hem till mig. Alla tre böcker samlade i en och samma bok på exakt 951 sidor. När jag väl får tid så ska jag ligga och läsa den om och om igen!

But back to reality. Jag skrev ju igår att det inte skulle bli någon bloggning i helgen. Där ljög jag ju lite, efter som jag sitter och skriver det här just nu, hehehehe... Men vi fick faktiskt lite tid över för att landa här hemma en stund mellan alla fotbolls- och innebandymatcher. Träningsmatchen mot Nyköping slutade 2-2, för er som undrade! :) Om en timme plockar vi upp några små tomtar och så drar vi iväg till Västerås igen för att titta på innebandycup. Det blir en jäkla massa bilåkande, men äh, vi överlever! :)

Långt inlägg, så nu sätter jag punkt och så!
.

Den fina sidan av en regnig dag

2012-04-20 | 21:19:25




Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/1.8 Di Macro 1:1

Det har regnat och snöat om vartannat hela dagen idag. Blött, blåsigt och riktigt kallt har det varit! Men någonting fint med det här ovädret är ju alla droppar som sätter sig överallt! Det var faktiskt ganska länge sen jag fotade droppar, men idag tog jag med mig kameran och paraplyet och kröp runt i rabatten efter jakt på några fina motiv. Bilderna som blev ser ni här ovanför. :)

Förutom att ha gått i skolan och att ha ålat omkring på en blöt gräsmatta har jag dessutom varit iväg till Västerås en sväng idag. Min bror spelar innebandy cup där. Så den här helgen kommer bli full av innebandy matcher. I morgon bitti klockan halv åtta ska jag dessutom iväg med laget till Nyköping för att köra ännu en träningsmatch. Så den här helgen kommer jag ha fullt upp vilket betyder att jag inte har så jättemycket tid över till att uppdatera bloggen, men det tror jag nog att ni står ut med! :)

Nu ska jag krypa upp i soffan i min Ziperall och tagga inför matchen i morgon!
Ha det fint! :)

Vinst mot Wingfield

2012-04-19 | 20:58:25

I brist på andra bilder får ni en från förra sommaren.

Jag har nyss klivit innanför dörren efter att ha varit iväg och spelat träningsmatch mot Vingåkers dam A-lag. Vi fick med oss en vinst hem i bagaget. 4-0 ska vi vara stolta över! Riktigt bra jobbat tjejer, this is how we roll! :)

Det vara egentligen bara det jag ville flika in och säga! :) Nu ska jag ner till köket och bre någon macka eller två, för gud vad hungrig jag är!

Hoppas att ni har haft en toppen dag! :D

Mitt i veckan

2012-04-18 | 20:07:32

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
Fler såna här bilder hittar ni här och här.


Tjenare tjenare era små korvar! Nej men no offense till korvar, korvar är as gott! :]
Nej men på riktigt nu då, HEJ! :)

Idag är det onsdag. Lillördag som vissa kallar det. Egentligen hat jag ingen aning varför, men det låter väl lite gulligt sådär... :) Min dag har bestått av skola och träning. Jag var faktiskt och hälsade på i en klass på en annan skola idag. Jag ska antagligen byta dit om några veckor eller efter sommarlovet. Allt är inte bestämt än, men efter att ha varit en hel dag med den klass som antagligen kommer bli min nya så känns det som om det kommer bli bra det här! :)

Fotbollsträningen var rolig och för en gångs skull så gick det inte rakt åt pipsvängen i alla fall! Alltid nåt! :)
Snart blir det ännu mer fotboll bestående av Champions League semifinal mellan Chelsea och Barcelona. Mina två favorit lag, hur ska detta sluta? Stoppar in några glimtar av Grey's Anatomy i mellan också, så det här blir nog en bra kväll! ;)

Ha det fint!

Gröna converse

2012-04-17 | 16:59:13


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Ni anar inte hur länge jag har letat efter ett par låga, gröna converse! Men äntligen hittade jag det här paret på Åkes skor för 699:- och jag kan inte vara annat än super nöjd! Jag älskar den härliga färgen! Så ja, dom här skorna kommer sitta som fastklistrade på mina fötter framöver! :)

Förutom att jag var på stan och hämtade conversen förut idag så har den här tisdagen inte varit så värst händelserik. I skolan hade vi information om gymnasium, vi sprang stora spåret på idrotten och jag fick ett A på grammatik provet. För er som ville veta tänkte jag! :)

Nu hade jag tänkt sätta mig i soffan och titta på Grey's Anatomy. Kanske att jag till och med lyxar till det med lite taco chips som tillbehör, men bara kanske... :]

Ha en fortsatt fin tisdag!

Wannabe Ben & Jerry's

2012-04-15 | 19:44:19

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Om man är lika snål som jag och inte har lust att köpa en Ben & Jerry's för 50 spänn (helt sjukt mycket för glass egentligen), så kan man ju göra sin egna lilla kombo, haha! :) Vaniljglass, smulad muffins och kolasås fungerade alldeles utmärkt kan jag säga! :) Inte lika gott som just Ben & Jerry's Cookie Dough (ja, jag trotsade min plånbok och delade en med Fanny här om dagen) men min kompott dög mycket väl till två fina filmer så här på söndagseftermiddag! :)

Och på tal om söndag... Idag är det sista dagen av påsklovet, så i morgon drar vi oss tillbaka till skolan. Den här veckan har bara flugit förbi, man hann knappt tänka ordet påsklov innan det var över! Men ja, den här veckan har vait väldigt händelserik och jag har fått väldigt mycket att tänka på. Allt bara snurrar omkring i skallen på mig, men snart blir det nog ordning och reda igen. Hoppas jag.

Aja, det var väl det jag hade att berätta för er just nu. Ha en fin kväll så ses vi! :)

Fjortonde april

2012-04-14 | 14:35:02



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II


Här har ni några bilder som jag knäppte för en stund sedan. Väskan på bilderna är den som jag köpte här om dagen. Jag kan inte säga annat än att jag älskar den! Den randiga tröjan fick jag med mig hem från H&M igår när jag var nere på stan med Fanny. Tycker om färgerna och ärmarna som man kan vika upp och knäppa fast (syns dock inte på bilden (parantes i parantes: dock måste nog vara det fulaste ord som finns, haha!)). En riktigt härlig vår tröja helt enkelt! :) Än så länge är det lite för kallt ute för att bara gå i en tunn tröja, men då kan man ju bara slänga över en kofta eller nåt. ;)

Alldeles strax ska jag iväg till ICA Maxi och handla lite. Senare runt klockan fyra kommer Linnea och Isabelle och hämtar upp mig. Vi rullar sen vidare mot Matildas place där det bjuds på en liten filmkväll. Det blir nog superbra det! :)

Ha det fint så ses vi!

En brun pudelvalp

2012-04-13 | 21:27:35




Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag följde jag och Fanny med Linnéa till hennes mormor för att pussa lite på hennes nya fodervalp. Babsan heter hon och titta bara så söt hon är! Helt underbar, jag älskar hennes bruna färg och hennes vackra ögon! Hon är super sprallig och jättegullig, men jag menar vilken valp är inte det? :) Så ja, det var supermysigt med lite valpgos sådär på eftermiddagen. :)

Hoppas att eran fredag har varit toppen bra och att inga olyckor eller liknande har skett (det är ju trots allt fredag den trettonde)! ;)
Ha det bra så hörs vi! :)

Min kamerautrustning

2012-04-12 | 12:34:13

Kamerahus: Canon EOS 600D


Objektiv: Canon EF 50/1.8 II (Läs mer om objektivet här.)
Canon EF 35-80mm
Canon EF-S 18-55mm
Tokina AT-X Pro 11-16 2.8
Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1 (Läs mer om objektivet här.)
Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD


Blixt: Speedlight 580 EX II
Micnova Blixtbouncer

Stativ: Velbon Sherpa 435
Manfotto MODO 790B


Reflexskärm: 5-i-1 80cm

Filter: Hoya HMC 55mm Close Up +4
Hoya Star-Six 55mm
5 st UV-filter

Kameraväskor: Ryggsäck (okänt namn)
Axelväska (okänt namn)

Minneskort: Transcend SD HC 10 16GB
Transcend SD HC 4 16GB

Batterier: 2 st Battery Pack LP-E8

Övrigt: Tre motljusskydd
Självutlösare
Lightbox
Två fotobakgrunder (svart och vit)
Fyra lampor (två stora och två små)

Redigeringsprogram: Adobe Photoshop CS6
Camera RAW

Torsdags frukost

2012-04-12 | 10:58:48

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hallonsmoothie med flingor måste nog vara den godaste frukosten som finns! Jag brukar ha väldigt svårt för att äta frukost på mornarna, men jag skulle lätte kunna sluka minst tio såna här glas! Gud så fräscht och gott det är! Och så himla enkelt att göra! Till ett stort glas behöver man bara mixa ihop 1½ dl vaniljyoghurt, 1 msk florsocker och så mycket frysta hallon som man tycker smakar gott. Sen är det bara toppa med flingor, musli, frukt eller helt enkelt bara dricka den som den är. Sjukt himla gott om ni frågar mig! :)

Så efter en uppiggande frukost tänkte jag sätta igång att fixa inlägget om all min kamerautrustning. När jag är klar med det får jag helt enkelt se vad dagen har att erbjuda. Förhoppningsvis kommer några fina vänner hit och fikar och ikväll blir det en sen träning på konstgräset. Efter det är det tänkt att jag ska sova med Fanny, så det kommer nog bli jättebra! :)

Vad har ni för er en torsdag som denna? :)

Längtan efter sommaren

2012-04-11 | 10:05:46


Åh vad trött man blir på detta gråa och blöta vädret! Vart tog all sol och värme vägen som var här för bara några veckor sen? Är jag den enda som blir typ superdeprimerad av att leva under ett tjockt täcke av grått och tungt fluff? Just nu längtar jag mer än mest till sommaren, orkar inte med det här...

Så ja, idag blir det väl ännu en såndär depp dag i soffan framför någon film eller två. Tror jag ska ta och rota fram några gamla, goa Disney rullar. Det borde pigga upp en smula! :) Ikväll ska jag iväg och träna fotboll också, så där har jag någonting att se fram i mot i alla fall! :)

Hur är vädret är ni bor? Lika grått och trist som vi har det eller har solen lyckats klämt sig fram där ni befinner er? :)

Lite fix och trix i menyn

2012-04-10 | 21:55:38

Nu under kvällen har jag suttit och fifflat lite med menyn här på bloggen. Jag har ändrat presentationsbild och lagt in ikoner för min Bloglovin', kamerautrustning och Twitter. Ikonerna ser kanske lite tråkiga ut när alla tre är blåa och runda, men jag kokade bara ihop någonting snabbt för att se om alla koder fungerar som dom ska! :) Jag kommer nog fixa till snyggare ikoner så småningom. :)

En till sak som fattas är ett inlägg om kamerautrustningen, men det kommer inom kort. Jag hinner inte skriva inlägget idag, men imorn ska jag nog kunna se till att det kommer upp. :)

Nu ska jag fortsätta att titta på fotbollsmatchen som rullar på tv skärmen framför mig.
Ha det fint! :)

En fyrkantig väska av läder

2012-04-10 | 13:32:56

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag är numera ägare till denna superfina Sneaky Steve väskan! Jag hittade den på Factory Outlet för exakt hundra nittionio kronor. Helt klart värt det, tycker att väskan är super mysig och lite sådär gammaldags! :) Jag tog bara en snabb detalj bild på den, men jag tänkte gå ut senare för att ta lite bättre bilder så att ni kan se hur den ser ut. Just nu regnar det ute, så jag ska bara väntar tills ovädret dragit förbi. :) 

Alldeles strax ska jag åka ner på stan en sväng för att leta reda på ett par skor. Jag är riktigt sugen på ett par låga, gröna converse, men det verkar inte finnas i några av dom affärer vi har här i stan. Om jag inte hittar några så får jag helt enkelt beställa ett par från internet. :) Ett par höga, mörkröda converse skulle inte sitta helt fel heller... :]

Nej men ni får ha det så bra, tjingeling! :)

Bilder från påskhelgen på Singö

2012-04-09 | 16:17:12








Här har ni några av dom många bilderna som jag fotade i helgen när vi var på Singö och firade påsk tillsammans med familjen Sjöberg i deras sommarstuga. Det har verkligen varit tre supermysiga dagar med underbart väder! Jag älskar verkligen att vara vid havet! :) Det gör våran hund också kan jag tala om för er, gud vad han blir lycklig av att få springa lös hela dagarna bland skog, klippor och hav! Älskade Benson! ♥

På hemvägen stannade vi till vid våran egna sommarstuga där farfar och Anita befann sig. Vi blev bjudna på lite fika innan det var dags att rulla vidare hem mot Katrineholm. Mycket trevligt. :)

Idag, denna Annandag påsk, har jag spenderat min tid framför datorn för att redigera alla bilder från helgen. Nu är jag äntligen klar med det, så ska ta en välförtjänt paus från datorn och istället lägga mif i soffan för att titta på någon film som går på tv. 

Hoppas att ni har en fortsatt fin dag allihopa så hörs vi! :)

Påskafton

2012-04-07 | 16:41:00

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Glad påsk allihopa! ♥
Jag hoppas att ni har en superfin påskhelg, vart i vårat avlånga land ni än befinner er. Själv är man som sagt ute på Singö tillsammans med familjen och familjen Sjöberg. Här är det mer än underbart! Solen skiner och havet ligger bara några meter från våra fönster. En riktigt härlig plats att vara på helt enkelt! :)

Årets påskafton har hittills bjudit på en lång promenad bland klippor och hav, god mat, fina vänner, bus med hunden, mycket fotande och en hel del godisätande efter äggletandet! Vad är en påsk utan påskäggsjakt liksom? :)

Som jag skrev igår innan vi åkte hit så blir det lite snålt med inlägg nu när vi har så mycket annat för oss. Men jag uppdaterar min Instagram för fullt, så om det är någon som är sugen på att se vad som händer här ute på Singö eller bara känner för att se hur jag har det när jag inte bloggar så får ni gärna följa @esmeeden! :)

Som sagt, jag hoppas att ni får och har en toppen bra helg, så ses vi när vi ses! :)
Hej med er!

PS://Jag har massor av bilder att visa er sen när vi kommer hem, hehe... :]

Vi rullar upp mot Singö

2012-04-06 | 08:20:12

Bilder från Singö sommaren 2011.

Efter många om och men är det nu bestämt att vi tar vårat pick och pack och rullar upp mot Singö. Där kommer vi spendera påskhelgen tillsammans med familjen Sjöberg i deras sommarstuga vid havet! Singö måste nog vara ett av dom mysigaste platserna i hela världen! :) Och det blir ju inte sämre av att man har sådant fint sällskap med sig! ♥

Vi får hoppas att vädret är på våran sida, för just nu här nere i Katrineholm är det alldeles grått ute... Men Singö ligger liksom 3 timmars bilfärd här ifrån, så nog kan vi hoppas på att solen väntar på oss där uppe! :)

Jag kommer självklart ta med mig kameran, trogen vän som den är, haha! :) Så oavsett väder så är jag nästan helt säker på att jag kommer ha massa bilder att visa er när vi kommer hem! :) Jag tar med mig datorn upp, men den är mest med bara för att ha någonting att tanka över bilder till. Så det blir nog lite glest mellan inläggen i helgen, men jag tror nog att ni klarar er ganska bra ändå va? :)

Så om vi inte ses eller hörs så hoppas jag att ni får en riktigt fin helg!
Glad påsk på er! :) ♥

Fredagsmys på en torsdag

2012-04-05 | 20:16:33


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Efter sista dagen i skolan inför påsklovet och en rejäl styrketräning med laget så är man ju helt klart värd lite fredagsmys, även fast det bara är torsdag! Men har påsklovet precis kickat igång så har det! :) Tänkte faktiskt se om det finns någon bra film att hyra och kanske gå och köpa lite ostbågar bara för att höja denna fredagsmys känslan. :)

I vilket fall som helst så är det sjukt skönt med lov! Det ska blir riktigt härligt att bara kunna släppa allt som har med skolan att göra i hela 10 dagar och bra leva livet! :)

Vi kör antagligen igång redan i morgon genom att packa in oss i bilen och åka den tre timmars långa bilresan upp till Singö. Där tillbringar vi påskhelgen tillsammans med familjen Sjöberg i deras sommarstuga vid havet. Kommer bli riktigt mysigt! :) Jag hoppas bara att värdet håller i sig, men om man ska lyssna på vädergubbarna så kommer det bli snöblandat regn i morgon.. Aja, man får väl göra det bästa av situationen och njuta så gott det går! :)

Ska ni hitta på någonting roligt i påsk? :)

Fina ord är till för att sparas

2012-04-04 | 20:07:42

Canon EOS 600D | Canon 50/1.8 II
Bild med samma tema som bilden igår.


Jag vill bara passa på att tacka för alla era fina kommentarer jag har fått på senaste tiden! Jag vann en slags "Dagens blogg"-tävling som den här bloggen annordnade, vilket verkligen gjorde min dag! Dels för att det var kul att bloggerskan gillade min blogg så pass mycket att hon ville skriva om den i ett inlägg för över 500 läsare och dels för alla nya besökare, följare och kommentarer som det gav mig! :)

Så tusen tack allihopa! ♥ Jag tar åt mig av varenda litet fint ord ni skriver! :]

Instagram till Android

2012-04-04 | 19:39:49



ÄNTLIGEN säger jag bara! Ni ska bara veta hur lycklig jag blev igår kväll när jag fick reda på att dom släppt appen Instagram till Android! Fram tills igår har den bara funnits till iPhone. Det är nästan så att jag har övervägt att skaffa en iPhone ibland, bara för att kunna ha Instagram. Men nu behöver jag ju inte det, utan kan ha kvar min kära HTC och kunna använda den super grymma foto appen som jag så länge velat ha! :)

Dom små bilderna här ovanför är alltså från min första dag som medlem på Instagram. Om ni vill så får ni jättegärna följa mig där! Sök bara på esmeeden och tryck på "Follow"-knappen om ni skulle känna för det! :) Om du är medlem på Instagram och uppdaterar med fina bilder så kanske jag följer dig också. :)

Så ja, här ska det börja Instagrammas för fullt!

Skrivet med bokstäver av plast

2012-04-03 | 20:04:43

Canon EOS 600D | Canon 50/1.8 II

Förutom allt pluggande så har jag sysselsatt mig med att fota massor av fina ord av fina bokstäver på plastbrickor. Jag hittade en jättegullig spetsduk som passade perfekt till bokstäverna på bilden ovan, för i det här fina vädret som vi har just nu kan man ju inte få något annat än vårkänslor! Även fast det har blivit ganska kallt ute igen så skiner ändå solen och solen gör mig alltid så glad! :)

Jag har några fler såna här bilder ifall det skulle vara någon som vill se! :)

Nu tänkte jag faktiskt stänga ner datorn för ikväll. Vi ses och hörs antagligen i morgon. Ha det fint! :)

Tisdag 16:12

2012-04-03 | 16:12:24


I brist på annat att blogga om så har ni här en bild på dagens mellis som bestod av en ostmacka, yoghurt med flingor (eller flingor med yoghurt kanske passar bättre) och ett glas o'boy. Oerhört intressant, tycker ni inte? Och nej, jag har inte alls redigerat bilden. Min mellis skiner alltid sådär fint! :)

Jag borde nog sätta igång att plugga till grammatik provet vi har i Svenska i morgon. Grammatik måste nog vara något av det onödigaste som finns. Vem bryr sig egentligen om vad supinum och pluskvamperfekt betyder liksom? Aja, hur som haver så har vi i alla fall prov på det och jag känner att jag kan det mesta, men jag ska nog ändå kolla igenom det några gånger till så att allt sitter som en smäck! 

Så ja, nu vet ni det! :)
Ha det fint så ses och hörs vi!

I min rabatt

2012-04-01 | 17:32:06



Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

Här har ni tre bilder som jag fotade i min rabatt förut idag. Tänk vad mycket mer man får se och vilka bättre bilder man får ifall man går ner i samma höjd som alla dom små blommorna. Det känns nästan som om man tittar in i en egen liten djungel, när det egentligen bara handlar om några kvadratmeter av jord, sten och växter. :)

All den snö som kom igår har redan smällt bort vilket jag tycker är super skönt! :) I och för sig så snöade det lite idag också, men det hann inte lägga sig på marken innan den smälte bort. Ena stunden snöar det och andra stunden är det strålande sol. Aprilväder var det ja... ;)

Nej, nu känner jag att jag har suttit framför den här skärmen alldeles för mycket idag, så jag stänger ner för nu. :)
Vi hörs senare!

Gårdagen på Behrn Arena

2012-04-01 | 14:43:33





Vid ett tiden igår så rullade mitt fotbollslag och jag till Örebro. Där väntade en EM kvals match för U19 damer. Sverige mötte Nordirland och dom blå gula vann med 3-0. :) Innan matchen hade självaste Sven "Dala" Dahlkvist en förläsning för oss. För er som inte vet vem Dala är så har han spelat i Sveriges herrlandslag i fotboll och bl.a vunnit guldbollen. Just den guldbollen ser ni på den översta bilden. Det är inte varje dag man får stå och spegla sig i en sån inte. :) Själva förläsningen var superbra tycker jag. Dala var verkligen suverän och det var riktigt intressant att lyssna på honom. Man lärde sig också en hel del, vilket var meningen med det hela ju. ;)

Så ja, gårdagen var en riktigt bra dag med bra fotboll och dom finaste vännerna! :)

Imorse spelade vi träningsmatch mot 96/95, så det är därför jag inte har hunnit blogga någonting förän nu. Vi förlorade med 3-2, men jag tyckte att vi spelade riktigt bra stumtals, även om jag inte är speciellt nöjd över min prestation.

Resten av dagen kommer jag tillbringa med plugget och antagligen kameran lite senare. Jag får se ifall jag får till några bilder att visa er sen! :)

Aja, ni får ha det så bra så hörs vi sen!