Min långhåriga vän

2012-05-31 | 15:48:18


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Våra två sista lektioner i skolan blev inställda idag, så när jag kom hem tog jag ut hunden på tomten så att han skulle få springa av sig lite i det blöta gräset tillsammans med hans favoritboll! Han ser ju för knasig ut med all denna päls, haha! Men gud så söt han är, lika söt på utsidan som på insidan! :) Världens finaste hund! ♥

Nu ska jag alldeles strax åka ner till fotbollsträningen och efter den så får jag hoppa in i duschen snabbt innan jag och Isabelle ska till Nyhemsskolan (min förra skola) för att kolla på 9:ornas musikal! Blir nog super kul! :)

Ha det fint så länge! :)

En av dom kyligare tisdagarna

2012-05-29 | 15:44:51

Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8
En av mina mindre bra bilder som jag tog samma kväll som blixtbilderna.


Tjingeling på er!
Bara för att vara sådär extra svensk så tänkte jag bara konstatera att den stekande värmen nu har ställt om sig till något ruskigare och kyligare väder. Ungefär lika kyligt som den blåa färgen på bilden här ovanför... Helst av allt så vill man ju självklart att det ska vara lika varmt som det var nyss, men det skulle ändå vara bra ifall det skulle komma en störtskur eller något, så att all denna äckliga pollen skulle kunna avta lite. Hatar att gå runt med kliande hals och näsa hela våren...

Vi får verkligen hoppas på att solen vill visa sig snart igen, för snart är det ju sommarlov! Herrejösses vad jag längar, och jag antar att jag inte är den enda? Lite mer än två veckor kvar, sen är det skolavslutning! Gud vad skönt att slippa allt plugg och prov och skit!

På tal om plugg så borde jag ta och skriva klart den sista bokrecensionen för årskurs 8 idag. Bäst att sätta igång med detsamma så att man har det gjort.

Ha det bra! :)

Rabarberpaj

2012-05-27 | 17:36:32

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Vi brukar inte fira morsdag sådär jättemycket i våran familjen, men vi slog ändå till och gjorde en rabarberpaj som vi sedan satt och åt av i solen! Supergott, särskilt med lite vaniljglass till! ;)

Annars så har jag inte gjort något speciellt idag. Städat rummet och solat och lite sånt. Ska nog ut igen och lägga mig i solen med min fina bok en stund. För himla mysigt väder vi har alltså! :)

Vad har ni haft för er denna morsdag? Har ni firat era mammor eller gör ni som vi, liksom inte gör någon stor grej utav det? :)

Ettårsdag

2012-05-27 | 14:55:32


För exakt ett år sedan, den 27 maj 2011, kom min kära Canon EOS 600D in i mitt liv. Vi har gått i genom med- och motgång, men ändå står vi här idag på våran ettårsdag tillsammans, precis som ett gammalt gift par! Eller nåt sånt, haha... :] Jag har i alla fall varit sjukt nöjd med kameran ända sedan jag fick den och även fast den har sina små skavanker så är den ändå en av dom käraste ägodelarna jag har! :) Kan inte fatta att jag har haft den i bara ett år, känns som om vi har hängt ihop en hel livstid, haha! ;)

Bilderna under är några få av mina favoritbilder som självklart är fotograferade med min fina Canon EOS 600D!

Grattis på ettårsdagen kameran! :]

Godaste frukosten

2012-05-27 | 11:57:54


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

En fin söndag som denna passade vi på att äta frukost ute på altanen. Frukosten bestod av Nutella mackor, hallon smootihe och Nutella doppade ananasbitar. Världens godaste frukost om ni frågar mig! Ni måste verkligen prova ananas med Nutella, så gudomligt gott!

Idag skiner som sagt solen och det är super varmt och skönt ute, så jag kommer nog att spendera en stor del av dagen i solstolen. As bra! :)

Ha en fin dag!

Blixtar och dunder

2012-05-26 | 17:55:10



Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

Igår kväll efter fotbollsmatchen så stannade vi till vid en sjö för att fota solnedgången. Precis när vi kom fram gled värsta åskovädret över oss och himlen lystes upp av massor med blixtar! Jag har aldrig fotat blixtar förut, så jag fick testa mig fram med inställningar och så. Tillslut fick jag till det och ni kan ju gissa om jag blev glad när jag lyckades fånga min första blixt på bild, haha! Gud så himla häfitgt det var! Så några hundra bilder senare nöjde vi oss och åkte hem i mullret. En mycket lyckad kväll! :)

Nu ska vi alldeles strax åka iväg på 50 års kalas så jag antar att vi kommer hem ganska sent ikväll. I såna fall hörs vi imorn! :)

Ha det bra!

Årets första dopp

2012-05-25 | 15:37:22



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag i skolan så bestämde sig halva klassen för att gå ner till Djulö och bada. Sagt och gjort, vi tog vårat pick och pack och knallade ner till sjön i den gassande solen! Mitt första dopp för i år. Även fast det har varit super varmt i snart två veckor så har jag inte badat än! Jag är alltid lite sen i den starten, haha... :] Men nu är premiär badet avklarat i alla fall, och riktigt skönt var det! Okej, där ljög jag lite... För fy f*n vad kallt det var, haha! Men efter ett tag så domnade typ kroppen bort, så då kände man ju inte det kalla vattnet liksom! :] Härligt var det i alla fall!

Nu ska jag alldeles strax äta och sen tänkte jag faktiskt fylla med en aktivitet till den lilla listan som jag rabblade upp i gårdagens inlägg. För senare så ska jag och några till från laget vara med och spela match med U-laget borta i Torshälla. Blir nog as kul det! :)

Så jag tror nog inte att det blir något mer inlägg idag, men i såna fall hörs vi nog imorn! :)

Ha det fint!

Hurtigt värre!

2012-05-24 | 14:27:36

Bedårande bild och så... :]

Tjenamors på er!
Den här veckan har jag legat i kan jag säga! Tränade i måndags, igår körde vi match (som vi för övrigt vann, så nu är vi i semifinal i Sörmlandscupen! Sjukt bra tjejer!), idag har vi haft friidrottsdag i skolan och alldeles strax ska jag cykla ner till ännu en fotbollsträning. Dessutom har vi en till match på lördag, så jag kommer vara redigt trött efter den här veckan! Men kul är vad det är, tummen upp för idrott och sport och allt vad det heter! :)

Dessutom är det ju alldeles underbart varmt ute! Funderar på om jag ska ut och lägga mig och sola en stund, men jag känner mig redan tillräckligt dåsig, så jag vet inte riktigt... Annars hade jag tänkt att äga ut lillebror i tv-spel eller nåt istället! ;) Båda förslagen låter bra i mina öron, så det ska nog bli en bra eftermiddag innan träningen börjar! ;)

Ha det fint hörrni! :D

Kärleksfull himmel

2012-05-22 | 19:48:25

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den redan så underbara dagen blir ju bara ännu mer underbar när såna här fina moln glider förbi när man ligger och solar! Även fast man kanske kan tro det så är bilden inte redigerad (förutom lite grundläggande sådär) utan det kom moln som verkligen var formade som ett hjärta! ♥ Så himla fint! :)

Trevligt med lite mungipshöjare då och då! :)

Mellanmål ute i det gröna

2012-05-22 | 15:05:48

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II


Efter en lång skoldag finns det nästan inget som slår ett riktigt gott mellanmål ute i solen! En fräsch hallonsmoothie med cornflakes, det är grejer det! :) Så härligt att kunna sitta där i det gröna i bara bikini och shorts utan att behöver frysa det minsta lilla!

Nu tänkte jag faktiskt inta solstolen tillsammans med en fin bok och en stor chokladmuffins. Härlig dag det här alltså! :)

Ha det toppen fint!

Pinterset

2012-05-21 | 21:24:10

Jag har precis blivit medlem på Pinterest. Det är en sida där man kan "pinna" sina bilder (alltså lägga upp dom) så att folk kan gilla och kommentera dom. Man har en pinboard (anslagstavla) för varje kategori. Ungefär som Instagram fast på datorn! :) Jag har inte hunnit pinna så många bilder ännu och har heller inte så många pinboards, men det kommer! ;)

Är det någon av er som har Pinterset? I såna fall, vad heter ni där? :) Om någon skulle känna för det så får ni jättegärna följa mig! Precis som på Instagram så kallar jag mig esmeeden där! :) Ni som inte har Pinterest, skaffa det! Det finns tusentals bilder i alla möjliga kategorier och man blir verkligen överöst med inspiration!

För att komma till min Pinterest sida, klicka här! :)

Sommarvärme

2012-05-21 | 20:07:20

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Gud så härligt väder det har varit idag! Riktigt sommarvärme! Det var så skönt att kunna cykla till skolan imorse utan jacka! Att man resten av dagen har gått runt i shorts och linne gör ju bara saken ännu bättre! Tänk vad härligt det skulle vara att ligga på en klippa vid havet och bara sola och ha det underbart! Men min solstol ute på gräsmattan duger gott och väl till den lilla stekning som jag hann med idag efter skolan. :) Har dessutom varit och tränat fotboll i det här sköna vädret! Mycket fin dag!

Välkommen sommaren!

Blomstol

2012-05-20 | 20:20:17

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag tänkte bara tipsa om den här gulliga blomstolen! Den finns att köpa för 145:- i min mammas webbshop, Nillas Handelsbod. Jag skulle mer än gärna vilja ha en sån här själv, tycker den är super mysig! :) Super fin att ha på trappan, på ballkongen, i sitt rum eller vart man nu känner för!

När vi ändå är igång så kan ni ju kika in på Nillas Handelsbod för att se om det är någonting annat som faller er i smaken. Förutom blomstolen kan du hitta dekorationer, kuddar, ljusstakar och mycket mer! Ta er en titt vet jag! :)

I blomsterhandeln

2012-05-20 | 13:32:30





Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Imorse följde jag med resten av familjen till blomsterhandeln. Kanske inte det roligaste man kan göra precis, men med en kamera runt halsen fungerar det alldeles utmärkt! :) Folk måste nog trott att jag var knäpp när jag smö runt där och fotade blommor och bin och allt vad det var, men det får dom gott göra i sånna fall, haha... ;) Men jag hittade faktiskt någonting att ta med mig hem också, nämnligen en planta med körsbärstomater jag ska ta och plantera och ha på min ballkong! Älskar verkligen körsbärstomater, igår kväll åt jag nästan upp två lådor själv, hehe... :]

Så nu ska jag leta efter en kruka att plantera tomatplantorna i och sen tror jag nog att jag lägger mig ute i solen en stund. Det är riktigt varmt ute idag, superskönt!

Ha det fint! :)

Marabou Jordgubb

2012-05-19 | 17:12:53

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

När vi var och handlade lördagsgodis förut idag så passade jag på att stoppa ner en chokladkaka i varukorgen. Kände att det var dags att prova på den nya chokladen från Marabou som innehåller massor av jordgubbsbitar! Ska jag vara ärlig så har jag inte bestämt mig om jag tycker om den eller inte, haha! Men det lutar nog mest åt det goda hållet. :) Man skulle nog inte kunna sitta och moffa den här som man kan göra med vissa andra choklade, man blir liksom mätt på en gång. Men det är roligt med någon annorlunda smak och somrigare förpackning får man ju leta efter! :)

Har ni provat den nya Marabou Jordgubb? Vad tycker ni om den i såna fall? :)

Hemmagjord isglass

2012-05-19 | 15:55:27

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Som ni säkert har märkt så är det väldigt många bloggare som har börjat göra hemmagjord isglass på sistone. När jag såg det här inlägget på blogg.se's framsida så kunde jag inte motstå att göra egna jag också! :) Vi gjorde ofta egna isglassar när vi var små, men då använde vi mest läsk som Cola och Fanta. Till dom här isglassarna mixade jag bara ihop massor av hallon och lite socker. Jag vågar nog inte påstå att dom är speciellt snygga, men gud så goda dom blev! ♥ Ska köpa hem massor av frukt och prova massor av olika smaker sen! Tänk vad gott med till exempel kiwi-, annanas-, jordgubb- eller päronisglass!

Prova ni också vet jag! Värsta bästa sommarsnackset! :)

Fotbollsträning

2012-05-19 | 15:25:43


Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Den här lördagen började med en cykeltur ner till Backavallen. Tidigt fotbollsträning var det som stod på schemat, men eftersom att jag har haft ont i halsen och inte mått så bra dom senaste dagarna så åkte jag bara ner för att kolla. Och fota såklart. :) Fast jag fick mest agera som bollkalle och målvakt, så det blev inte sådär jättemånga bilder. Bra fina är dom i alla fall, brudarna i mitt lag! :) ♥

Vad har ni för er en fin dag som denna? :D

Här befinner vi oss om några månader

2012-05-18 | 20:06:56

Jag gillar inte att använda andras bilder, men dom här kommer i alla fall från http://www.panoramio.com/.

Som några av er kanske kommer ihåg så ska vi åka till England i sommar. Den största anledningen till att vi åker dit en vecka är för att se båda OS finalerna i fotboll! Gud så himla mäktigt det kommer bli alltså!

Någonting som kommer bli minst lika awesome är att besöka stället ni ser på bilderna ovanför ↑, nämnligen Eastborune! Vi kommer bo i Brighton (som ligger vid kusten en bit utan för London) och om man följer längst kusten så kommer man så småning om till Eastbourne. TITTA BARA SÅ VACKERT DET ÄR! ♥ Herrejösses vad jag längtar dit alltså! Gud vad häftigt det ska bli att se alla vita klippor och havet och landskapen och hela tjotaballongen! Tänk vilka underbara bilder man kan fota! Kommer ha kameran i högsta hugg under hela resan kan jag tala om, haha!

Dessutom så ska vi hyra en bil och åka längs med kusten och stanna där vi vill stanna och bara leva. Kan ju knappast bli bättre? Åh vad jag längtar!

Skolarbete

2012-05-18 | 10:00:23

Jag tänkte bara visa er ett litet skolarbete som jag har gjort. På bildlektionen har vi fått i uppgift att göra något form av självporträtt, något som representerar en själv. Så jag valde att göra ett litet kollage av bilder som står för vad jag tycker om och vad som är typiskt för just mig. Jag gjorde kollaget diamantformat eftersom att mitt namn, Esmeralda, betyder smaragd på Portugisiska och precis som smaragd så är diamant en ädelsten. Så själva formen på alltihopa står liksom för hela mig. 

Det tog ett tag innan jag kom på vad och hur jag skulle göra, men nu är jag i alla fall nöjd! :) Kollaget gjorde jag i Photoshop CS5 och alla bilder i det har jag fotat. :)

Var ärliga nu, vad tycker ni om det? :)

Ben & Jerry's

2012-05-17 | 20:12:59


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag var alldeles nyss på ICA och inhandlade en Ben & Jerry's som jag och min bror ska dela på. Jag äter nästan aldrig Ben & Jerry's, mest för att jag är så snål och inte vill lägga ut 50 spänn på en glass, hehe... Men idag så bjöd faktiskt pappa på det så då får man ju passa på! :] Så det här är en smak som jag aldrig provat innan, men den verkar hur god som helst!

Så nu tänkte jag krypa upp i fotöljen med glassen och titta på hockey VM. Mycket fin avslutning på denna torsdag! :)

Close up filter

2012-05-17 | 16:57:54

Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/1.8 Di Macro 1:1

Ska jag vara ärlig så använder jag nästan aldrig mitt close up filter. Jag köpte det till mitt macroobjektiv för att kunna komma ännu närmare motiven, men jag har aldrig fått kläm på det och jag tycker mitt macroobjektiv fungerar bättre utan filtret. Egentligen vet jag inte varför jag köpte det från första början, eftersom att det främst är som ett billigare alternativ till macroobjektiv, hehe...

Men passar det inte bra på kameran kan man lika gärna sätta det framför! Det kan blir ganska roliga effekter, som på bilden ovanför ↑ tillexempel. Det ser ut som om jag har klippt in en bild i filtret, men det har jag inte. Det blir liksom som ett förstoringsglas. :) Så såna här bilder ska jag fota någon mer gång! :)

Ungefär hela eftermiddagen har jag skrivit ett argument som vi har i läxa till livskunskapen, men nu är jag äntligen klar! Skönt att ha det gjort! Nu tänkte jag ta en välförtjänt paus och spöa lillebrorsan i Mario Bros, mohaha!

Ha det fint! :)

Frysta hallon

2012-05-17 | 12:11:10

Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Gud så skönt att kunna sova ut en helt vanligt torsdag! Såna här lediga dagar tycker jag om, såna borde vi ha lite oftare! :) Det blev en ganska sen frukost bestående av det gamla vanliga: en hallonsmoothie med flingor. Finns nästan inget som är lika uppiggande som det! :)

Nu när det är långhelg har man ju massor av tid på sig att göra massor av saker som måste bli gjorda. Som tillexempel alla dessa läxor vi har... Lite mindre kul att ägna sig åt det på sin lediga dag, men jag vill bli klar så fort som möjligt så att man får det överstökat! Men förhoppningsvis tar det inte så jättelång tid. ;)

Vad ska ni hitta på idag? Antar att ni också är lediga eftersom att det är röd dag? :)

At least the sky is beautiful

2012-05-16 | 16:24:25

Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

Den här onsdagen är lång, tråkig och smärtsam. I alla fall för mitt huvud som har dunkat konstant hela dagen. Tillslut var det på gränsen till explosion bland mina hjärnceller, så jag gick hem tidigare från skolan för att inte riskera att all min hjärnsubstans hamnade på väggarna istället för innanför skallbenet där den egentligen hör hemma. Okej, det där lät bara så äckligt, men jag tror att ni hänger med i gallopen i alla fall!

Så för att vila upp mitt huvud inför långhelgen som startar i morgon så tänkte jag nu bädda ner mig och läsa min underbart spännande bok! ♥

Om man ser på den ljusa sidan så är ju himlen fin idag i alla fall... :) 

Wings of color

2012-05-15 | 19:17:42

Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Något av det roligaste som finns att fota måste nog vara småkryp! Särskilt när man har ett macroobjektiv att krypa runt med. Man upptäcker liksom en helt ny värld bland alla sexbentingar med spröt och vingar och allt vad dom har. Som våran lilla kompis här ovanför ↑ till exempel. Jag har ingen aning om vad det är för nånting och på långt håll är den ingenting för världen. Men tar man sig en närmare titt så märker man hur himla coola dom är! Titta bara på färgerna liksom! Nu tycker ni säkert att jag låter som värsta sykot, men som sagt, man möter som en helt ny värld, haha! :] Dom passar himla fint på bild också... ;) 

Synd bara att det inte blir så mycket tid över till att fota nu för tiden. Får väl skylla på allt plugg vi har i skolan just nu. Antar att vi precis har kommit in på slutspurten, för det är faktiskt bara en månad kvar tills vi går in på sommarlovet! Även fast vi har massor av prov inklämt dom sista veckorna så tror jag ändå att dom kommer gå i superfart, med tanke på alla lovdagar vi har (som på torsdag och på fredag t.ex). Dessutom ska vi ju hinna med massor av roliga saker nu i slutet också, som till exempel paddling med klassen och friluftsdag och sånt!
Så ja, det är väl bara att bita ihop och hänga i, för snart är man fri! :)

Nej men nu ska jag övergå till plugget innan det här inlägget blir flera sidor långt. Vi hörs!

Gitarr | Guitar | Guitarra

2012-05-14 | 15:08:00

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

En bild på gitarren som min bror fick i födelsedagspresent igår. Det tog ungefär hela dagen för oss att stämma den kan jag tala om för er, haha! Men är man inget musikaliskt geni och endast har en himla pipa till hjälp så får man faktiskt ha lite överseende, hehe... :]

Idag är det i alla fall måndag. Måndagar är korta skoldagar vilket är superskönt om ni frågar mig! Dessutom är vi lediga på torsdag och fredag, så den här skolveckan kommer gå jättefort! Inte mig emot precis... ;)

Och för er som inte är bosatta i samma stad som jag så kan jag tala om för er att vädret är mörkt idag. Väldigt mörkt. Alltså, hur kan det vara mörkt ute när det är mitt på ljusa dagen? Blåser gör det i massor också, känns väl inte sådär jättemysigt precis...

Nu måste jag i alla fall plugga in lite Spanska glosor. Sen ska jag ta något att äta innan det bär av till U- och A-lagsträningen som jag och Fanny ska vara med på idag. Det kommer nog bli superroligt tror jag! :)

Ha det fint så hörs vi! :)

Planta i plåtburk

2012-05-13 | 19:39:21

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Ni kanske känner igen den här gula plåtburken? Jag skrev nämnligen om den för nästan exakt två månader sen. Jag fick den samtidigt som jag köpte min gamla analoga kamera. Nu har jag äntligen hittat ett fat som (nästan) passar till plåtburken och det har dessutom flyttat in en torr liten planta i den! Till skillnad från mina andra växter (som på något mystiskt sätt alltid råkar dö) så ska jag försöka att vattna den här också, hehe... Fatet är liiiite för stort, men fyllde ut det med några stenar och snäckor från Indien och Thailand. :)

Men på tal om annat... Nu är jag alldeles proppmätt efter allt vi har ätit idag. Födelsedagsfirande tar verkligen kål på ens mage, haha! Men riktigt gott var det, med tårta, kakor, godis och lite thaimat på det! Dessutom fick vi ju mycket fint besök nu på eftermiddagen också! :)

Det var väl det jag hade att berätta just nu! Ha det fint och allt sånt där! :)

Tolv bast

2012-05-13 | 13:26:56



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

För ungefär 4380 dagar sedan kom min lillebror Emrick till världen. Idag, den trettonde maj 2012, firar vi hans 12:e födelsedag. Sjukt mycket grattis, du vet att jag älskar dig! ♥

I födelsedagspresent fick han bland annat en gitarr.
Gissa om jag är avundsjuk? Men han är helt klart värd den och om jag har tur så kanske han låter mig låna den ibland, haha... :]

Han fick också tröjan som han har på sig på bilden. Den har han designat helt själv med sitt egna märke YKW (=You Know Who). Jag tycker den är riktigt snygg! :) Duktig lillebror!

Så denna söndag ägnas åt att fira Emrick med presenter, tårta, god mat och allt annat som hör till!
Dessutom är vädret på topp idag, kan ju knappast bli bättre!

Hoppas ni får en super fin dag, för det ska jag ha! :)

Photoshop CS6

2012-05-12 | 21:19:45


Sådär ja, nu har jag installerat Photoshop CS6 till min dator! Äntligen säger jag bara, gud vad jag har längtat efter en ny version av Photoshop! :) Jag har inte hunnit prova det så mycket ännu, men av det lilla jag har hunnit kolla igenom det så verkar det superbra! Förutom massor av nya och bra funktioner (som bl.a Content Awaer Move Tool, en ny Crop Tool och Blur Gallery) har den nya versionen dessutom ett himla mycket snyggare utseende! Det ska blir riktigt roligt att komma igång och redigera bilder nu! :) 

Är det någon av er som har det nya Photoshop CS6? Vad tycker ni om det i såna fall? :)

Nostalgi

2012-05-12 | 16:09:46

Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

Åh vad längesedan det var jag såg den här filmen! Vägen till Eldorado, en av dom absolut bästa filmerna som gjorts! :') Jag såg den typ varannan dag när jag var liten, så nu när jag såg den för första gången på flera år så kunde jag fortfarande massor av repliker och låtar, haha! Jag älskar verkligen tecknade filmer, särskillt såna här som man alltid såg på när man var liten. Ni vet såna här äkta "Disney-tacknade"? Riktiga nostalgikänslor fick man i alla fall av att ligga i sängen och titta på den här fina filmen! Kommer aldrig växa ifrån tecknat... :]

Ni måste ju erkänna att tecknade filmer är bland dom bästa, eller hur? :D

En snigel, två bilder

2012-05-12 | 11:35:18


Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Nu när det har regnat flera dagar i rad är det perfekt väder för dessa små söta blödjur att komma fram ur sina skal. Titta bara så gulliga dom är med sina små ögon, haha! :) Roliga att fota är dom också! Hann inte ta så många bilder igår, men om jag hinner så ska jag ut och fota lite mer senare idag istället! ;)

Just nu sitter jag och lyssnar på skön musik och har det bra! Har egentligen inte så mycket planerat för den här lördagen, så vi får väl se vad som kan tänkas hittas på. :)

Vad gör ni idag? :)

Nu rullar det

2012-05-12 | 09:12:35

Arkivbild från 2011

Det har gått alldeles för många timmar mellan inläggen den senaste tiden, men jag har haft ganska fullt upp den här veckan. Massvis med plugg och träningar och matcher. Som igår till exempel så var vi och spelade match mot Åkers IF. Vädret var kasst och domaren var inte den bästa, men efter ganska många blåslagna kroppar, en usel straff och några mål senare lyckades vi ändå vinna matchen med 4-1. Så himla skön seger, sjukt bra Värmbol!

Innan matchen igår så var jag ute och fotade lite, så senare under dagen så ska jag sätta mig ner och redigera bilderna. Så vi lär väl höras av någon mer gång under dagen! :)

Ha det fint!

Kameraband

2012-05-10 | 19:51:17

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Det här fina kamerabandet i läder landade i min brevlåda idag! Det tog sin lilla tid för det att komma fram, men med tanke på att det har skeppats ända från USA så får man väl ha lite överseende. :) Jag köpte det från http://www.etsy.com för cirka 200 kr, inklusive frakt. Helt klart värt det! :)

Det är kul att ha ett lite ovanligare kameraband istället för det här vanliga som det står Canon på. Jag ansträngde mig inte så mycket för att få någon bra bild på det, men jag hoppas att ni får någon uppfattning om hur det se ut i alla fall! :)

Perfekt om man vill piffa upp sin kamera lite grann! Ja, det här köpet är jag mycket nöjd över! :)

Esmeralda x3

2012-05-08 | 17:03:21



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Tre olika bilder med tre olika ljussättningar. Inget avancerat eller så, bara några enkla självporträtt. Känner att jag nästan alltid tar samma typ av bilder på mig själv (kolla till exempel här och här) men jag har inte sådär superbra fantasi när det gäller självporträtt, hehe... :) Men aja, ni får dom här tre bilderna i alla fall! :)

Idag är det tisdag, (you don't say?), och än så länge har jag varit i skolan, tagit en tripp ner på stan, pluggat och redigerat bilderna ovanför. Nu tänkte jag ta en paus från allt och lägga mig i soffan och titta på älskade Grey's Anatomy! Efter det ska jag väl plugga ännu lite till (alla dessa läxor, inlämningar och prov!) och sen får vi väl se vart resten av dagen tar vägen.

Ha det superduper fint hörreni! :)

Bild i text

2012-05-07 | 21:29:03
För ett tag sedan var det någon som bad mig visa hur jag gjorde den här bilden. Alltså hur man får in en bild i en text. Det är faktiskt super enkelt, så jag tänkte visa lite snabbt hur man gör! :)


1. Skapa ett nytt lager och skriv din text. Det blir bäst resultat om du använder ett lite tjockare typsnitt, eftersom att du får med mer av bilden då.
2. Öppna bilden som du vill ska vara i texten. Dra över bilden till lagret med texten och var noga med att bilden ligger ÖVER texten.


3. Nu när bilden ligger över texten trycker du Ctrl + Alt + G (som gör att du skapar en urklippsmask) och vips, så har du en bild i din text! :)


Om man vill få lite mer effekt i texten kan man ju lägga till lite skuggor och linjer m.m. :)

Svårare än så är det inte! Om det är något som ni ändå inte förstår så är det bara kommentera och fråga! :)

Cavalier King Charles Spaniel

2012-05-07 | 19:55:04






Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Direkt när jag kom hem från skolan så gick vi till grannen som bor en gata bort. Dom har precis fått valpar, så vi kunde inte låta bli att hälsa på och gosa lite med dom, hehe... :] Dom har tre stycken Cavalier King Charles Spaniel valpar på snart 5 veckor och dessutom tre stycken Lhas Apso valpar som mamma Molly har fått tagit hand om. Deras riktiga mamma stötte bort dom, men Molly tog gärna emot dom som sina adoptiv valpar. :) Dom tre kom tyvärr inte med på bild (dom låg och sov så sött) men Cavalier valparna skuttade runt så livligt tills alla tre tillslut somnade dom också!

Men titta bara så söta dom är, så himla gosiga! En av dom somnade till och med på min arm, haha! :')
En dos med valpgos mår man bara bra av! :)

Update://Valparna kommer från Caremis Kennel.

Släktträff

2012-05-06 | 19:36:19





Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag har det varit en liten släktträff här hemma på Torggatan. Några släktingar från pappas sida kom från Stockholm ner hit för att käka lite lunch och fika och så. Det var många som jag aldrig hade träffat, så det var väldigt oligt att lära känna några nya släktingar! :) Alla kom inte med på bild, men här ovanför ser ni några utav dom. Ett av dom nya ansiktena tillhörde min syssling Valter. Gud så gullig han är! :]

Ja, så det här har varit en mycket trevlig och rolig dag! Såna här träffar måste vi se till att ha lite oftare tycker jag! ;)

Like the moon and the stars

2012-05-06 | 09:59:27

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Igår kväll var det supermåne. Då är månen som närmast jorden och det ser ut som om den är extra stor och lyser extra starkt. Det inträffar ungefär 4-6 gånger per år. Själv så tyckte jag inte att det var någon jättestor skillnad, haha... :) Men det sägs att den ser som störst ut precis vid horisonten vid kusten eller nåt sånt. Kan tänka mig att det såg jättehäftigt ut precis vid havet! :) 

Men jag tänkte ändå föreviga detta ögonblick genom att fånga månen på bild. Resultatet ser ni ovanför. Det är lite svårt att ta varierande bilder på månen, haha, men bara för att göra någonting utav det så la jag till en fin text också. :) Jag hade hoppats på att kunna fota några stjärnbilder med vidvinklet igår kväll också, men ska jag vara ärlig så somnade jag långt innan stjärnorna visade sig, hehe...

Nu ska jag fixa i ordning det sista innan gästerna kommer. Som jag skrev igår så kommer en del av släkten från pappas sida hit för lite lunch och såna grejer. :)

Ha en toppen bra söndag!

Pink flow

2012-05-05 | 19:37:21



Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Har egentligen ingenting att berätta för er just nu. Ville mest bara visa tre bilder som jag fotade förut idag. Små rosa blommor är gulliga, särskilt när stjälken är hårig, haha! :]

Nu tänkte jag möta upp min två dater inför kvällen. Mr. Vacuum Cleaner och Sir Dust Cloth. Det är alltså städning som gäller! I morgon kommer massor av släktingar från min pappas sida hit för en lite släktträff eller vad man ska säga. Det kommer massor som jag aldrig har träffat, så det blir nog jätteroligt! :)

Nu ska jag sätta igång att utplåna alla dammpartiklar i mitt rum, så vi hörs!

Med vinden i pälsen

2012-05-05 | 16:29:58

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Två (eller egentligen en) bilder från promenaden som jag gick tillsammans med hunden förut idag. Det super varma sommarvädret vi hade nyss är som bortblåst. Bokstavligt talat. För gud vad det blåser och stormar ute! Helt sjukt, det känns som om hela huset skakar ibland! När vi var ute och gick så började det regna också, men det är Benson absoluta favorit väder! När det är regn och rusk går han med nosen i vädret och tungan fladdrande och bara njuter, haha! Knasiga hund! ♥

Blåsten märkte man också av på fotbollsplanen idag. Imorse spelade vi nämnligen våran första hemmamatch och jösses vad vinden ven! Det var som om bollen stötte i mot en vägg när den var uppe i luften. Inte speciellt kul att ha motvind då inte... Slutresultatet blev 1-1, men det är väl så rättvist som det kan bli antar jag, även om det alltid känns skönt att vinna såklart, hehe... :]

Jag var ute och fotade lite förut också. Men det tog inte lång tid förän jag gav upp. Det blåste så mycket att det var superjobbigt att försöka få någorlunda fokus med makroobjektivet på dom små blommorna. Men jag ska se ifall jag fick någon bra bild, så kan jag ladda upp dom här sen! :)

Nu måste jag kila, ha det så bra!

Cracks

2012-05-03 | 09:29:59

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
Bild från samma dag som den här och dom här bilderna togs. Jag gillar att gå på torra och spruckna åkrar, för då ser det ut som om man går i öknen, hehe... :]


Godmorgon på er!
Det är väldigt sällan jag har tid att blogga på vardagsmornar, men just idag så har vi sovmorgon till kvart över tio. Hur skönt är inte det? Solen lyser och det verkar vara minst lika varmt som det var igår! Det är väl bäst att ta vara på det fina vädret medans man kan, för det sägs att det ska vara cirka 1°C och snöblandad regn imorgon... Dafuq liksom, från runt 25°C till snö på mindre än en vecka, vad händer? Men som sagt, man får väl ta vara på solen medans man kan. :)

Just nu sitter jag och gör ingenting. Ska väl fortsätta med det ett tag till tills det är dags att sätta sig på cykeln och trampa upp mot skolan.

Ha en fin dag! :)

Den andra maj tvåtusentolv

2012-05-02 | 19:59:04

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
Spontant självporträtt från den här dagen.


Första dagen i min nya skola. Nya korridorer, nya lärare, nya klasskamrater. Än så länge känns det ganska bra, men gud vad obekväm man känner sig när man möter stirrande blickar vart man än vänder sig. Kanske är det bara jag som inbillar mig, men lite knasigt känns det, haha! ;) Men ja, det tar väl någon vecka eller så att komma in i det, men det blir nog bra! :)

Ikväll tränade vi dessutom för första gången på riktigt gräs! Och gud vad varmt och skönt det var, rena rama sommar värmen har det varit hela dagen! Kändes verkligen superskönt att kunna lira boll i bara t-shirt och shorts!

Nu ska jag ner till köket och ta mig en bit kladdkaka som blev över från när farfar var här och fikade på förut idag. 
Ha det bra!

I två plastkassar

2012-05-01 | 15:31:13


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II
Tycker egentligen inte om såna här bilder, men bara för att jag är lat idag så struntar jag i det... :]
Linne - Lager 157 | Jeans shorts - Lindex | Tröja - Lager 157 | Jeans - Lindex


Idag tog jag och mamma en sväng till Ingelsta i Norrköping för lite shopping. Det som stod högst upp på listan var ett par jeans och för en gångs skull hittade jag några som passade riktigt bra! :) Sen slank det med ett par jeans shorts, ett linne och en tröja också, så två plastkassar med kläder fick jag med mig hem. Super nöjd!

Nu ska jag ta med mig min bok och en filt och lägga mit på gräsmattan och sola! Underbara väder säger jag bara!

Ha det fint! :)