Söndagsmorgon

2012-09-30 | 09:29:15
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Godmorgon på er!
Morgonpigg som jag är så blev det inte så mycket till sovmorgon idag heller, även fast jag var helt slut igår kväll. Hela gårdagen var jag igång med fotbollsmatch i Strängnäs, bilåkande genom halva Södermanland för att komma till Nyköping för att titta på brorsans innebandy match, massa hejandes och ropandes och massor utav mat så att man låg där i soffan sent igår kväll alldeles proppmätt och helt slut i både kroppen och i hjärnan. Men det är sånt man får ta, vad gör man inte för sporten liksom? :)

Idag har jag inga större planer sådär. Jag har försökt och försökt att spela in den där redigeringsvideon som jag har lovat er (en av dom här redigeringarna), men mitt sketna inspelningsprogram strular ju bara hela tiden! Antingen funkar inte ljudet eller så sparas inte filmen eller så går filmen inte att spela upp när den väl har sparats. Har suttit och spelat in den där filmen minst 100 gånger, blir så galen när det inte funkar!
Är det någon som har något bra inspelningsprogram för datorn att tipsa om, något som verkligen fungerar? :) Jag använder CamStudio, men åh vad damp jag får på det!

Så det är alltså därför redigeringsvideon är lite försenad, men jag lovar att ladda upp den så fort jag har fått i ordning på allt! :)

Nu ska jag ner och käka frukost, så hörs vi antagligen senare! :)

Höstpromenad

2012-09-28 | 15:44:39
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Så himla skönt att ta en promenad med hunden precis när man kommit hem efter en superduperlång skolvecka! Benson ser så himla tjurig ut när han är långhårig och har massor av päls framför ögonen, haha! Dags att beställa ny klipptid kanske...? :3
Men jag kan lova er att idag är han allt annat än tjurig! Lille bushunden! :) ♥

Som sagt, så himla undebart skönt med fredag! Min vecka har verkligen varit hur seg som helst... Hur har eran varit, bättre än min hoppas jag? :)

Resten av dagen tror jag nog att jag bara ska ta det lugnt och bara varva ner. Jag tänkte kanske spela in en video där jag visar en utav redigeringarna som jag pratade om i det här inlägget. Så om ni har tur så kommer det upp ett redigeringstips redan ikväll! :)

Ha det bra så hörs vi senare! :)

Det ultimata snackset

2012-09-27 | 15:30:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej där! 
Jag gick hem några lektioner tidigare från skolan idag pågrund av ett alldeles för överbelastat och sprängfyllt huvud och en mage som inte kändes helt okej den heller. Inget allvarligt eller så, men jag kände verkligen att jag inte orkade med en skoldag till 15:45 och sen en fotbollsträning direkt efter det i det här läget... 

Jag tänkte faktiskt lägga mig i sängen och ta det lugnt till en film och en skål med tacochips. Underbara tacochips, jag är som beroende av dom! Så gudomligt gott! Verkligen det ultimata snackset någonsin! :)

Jag hoppas att eran dag har varit bra och att den förhoppningsvis bara blir ännu bättre! :)
Ha det fint!
 

En lerig träning och vardagsskit

2012-09-26 | 20:41:00
HTC Sensation | Efter dagens leriga fotbollsträning. Det var skitigare och blötare än vad det ser ut, jag lovar! | Inte speciellt kul med mobilbild, men just ni har jag ingenting annat att bjuda på... :/

Hej på er!
Idag har det varit full rulle hela dagen, precis som alla andra dagar. Jag åkte till skolan runt 8 imorse och kom hem någon gång runt 19 på kvällen. Skolan och träningar tar upp så himla mycket tid och när man väl kommer hem så väntar det massor med plugg. Ingen rast och ingen ro här inte! Det är knappt så att man hinner med att andas i mellan åt, haha!

Så det är alltså därför som jag inte har bloggat så ofta den här veckan och jag är rädd att uppdateringen kommer toppa och dala lite grann, men det hoppas jag att ni inte har några problem med! :) 

På tal om fotboll så tänkte jag också bara berätta att jag har blivit uttagen bland 30 stycken till nästa träning med Sörmlandslaget, alltså vårat distriktlag! Jag var ju med på första uttagningen förut i våras någon gång, men längre än så kom jag inte. Men nu har jag och några andra alltså fått en ny chans. Superroligt! :) Jag kanske inte kommer längre än såhär den här gången heller, men jag ska i alla fall försöka att göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker! :)

Aja, slutbabblat om fotboll och vardagsproblem. ;)

Även fast jag har fullt upp mest hela tiden så ska jag försöka uppdatera så ofta som jag kan!
Så vi hörs hörni! :)

1 bild, 4 redigeringar

2012-09-24 | 13:10:27
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Här är ett självporträtt som jag passade på att fota samtidigt som dom här bilderna. Jag har kommit på att en stor del av mina självporträtt nästan ser likadana ut, haha! Titta bara här och här till exempel. Måste nog börja variera mig lite när det gäller sånt här, hehe... :]

I alla fall så var jag verkligen inne i redigerartaget igår, så jag provade massor av olika redigeringar till bland annat bilden här ovanför ↑ dårå. En med lite blå/grå/lila toner, en lite mer "vanlig", en i vintage stil och en i någon slags gammaldags och brusig variant.

Är det någon av dessa 4 redigeringar som ni skulle vilja lära er? För i såna fall skulle jag kunna ta och försöka knåpa ihop något inlägg eller någon video där jag visar hur jag har gjort. :) Säg bara till i såna fall, så ska jag se ifall det går att fixa! :)

En söndagseftermiddag

2012-09-23 | 17:55:15
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Värsta skönaste slapp dagen idag! Nu på eftermiddagen har jag och brorsan lekt med ostbågar och spelat Super Mario. ← Klassiker hos syskonen Edenberg där alltså! 

Men sen har jag faktiskt varit lite duktig och pluggat matte och redigerat massvis med bilder. Det sistnämnda var faktiskt ganska många snäpp roligare om jag måste erkänna.

Nu är jag superduper sugen på mat och det ryktas om att det blir tacopaj till middag! Längtar dit, hoho! :3 Sen så har jag och soffan bestämt dejt, så där kommer jag befinna mig tills jag somnar senare ikväll.

Skön dag helt enkelt! :)

Fototips inför hösten

2012-09-23 | 13:47:10
Nu börjar hösten sakta men säkert krypa fram ur skuggan av sommaren. Vissa kanske redan har träden fulla med gula och röda löv, men här där jag bor så har hösten bara börjat! Jag älskar att fota på hösten med alla fina färger, känslor, dofter... Det finns så himla mycket att se genom kameran och i detta inlägg tänkte jag ta upp några av dom saker som jag brukar sträva efter när jag fotar höstbilder. :)

• Fota i motljus. Ett enkelt knep för att få fram alla färger och detaljer i höstens vackra löv. Håll upp ett löv mot solen och låt ljuset framhäva alla mönster (högra bilden) eller fota igenom ett träd där solljuset slinker igenom bladverket (vänstra bilden).

• Titta upp. Våga prova lite nya vinklar. Börja till exempel med att titta upp på dom målade träden och fånga trädkronorna och dom uråldriga stammarna på bild.  

• Lägg dig ner. Strunta i ifall du blir lite blöt eller smutsig, för vad gör det egentligen? Man kan alltid tvätta kläderna efteråt eller också så väljer man att sätta på sig oömtåliga plagg. Men i höjd med marken kan man hitta alla möjliga växter, svampar och djur som hösten har att erbjuda, såna som man aldrig skulle märka om man bara står rakt upp och ner. Kryp runt lite grann vet jag och plåta allt som ser både intressant och ointressant ut. Dessutom får man en helt annan känsla och inlevelse i bilder som är fotade i markhöjd, som om man liksom befinner sig mitt bland just den där svampen eller dom där blåbären etc.

• Våga skippa färg. Även fast man helst av allt vill få med alla höstens färger på bild så ska man inte vara rädd för att fota i svartvitt ibland. Med mycket kontrast kan det ge en helt ny och effektfull känsla i dina höstbilder.

• Trotsa regnet. Hösten kan ibland kännas oerhört lång, trist och grå med allt detta regn som vårat avlånga land bidrar med. Men istället för att sitta inne och tjura kan man gå ut i regnet och vända det trista och gråa till någonting fint! Regninga dagar har mycket mer att erbjuda rent fotomässigt än vad man tror. Grabba tag i närmsta paraply och ta en sväng med kameran ute i regnet! Det gör ingenting ifall kameran får några vattendroppar på sig, det dör den inte av. Vill du ändå skydda din kamera så mycket som möjligt så kan du som sagt använda paraply eller sätta fast en plastpåse runt kameran.

• Ren bakgrund. Alla dessa kontrast- och färgrika löv i bakgrunden gör lätt att bilderna känns röriga. Bakgrunden riskerar att ta upp alldeles för mycket uppmärksamhet från själva huvudmotivet. Lättaste sättet för att få en ren och mjuk bakgrund är att fota med en sådan stor bländare som möjligt, vilket gör att man får kort skärpedjup i bilden. Du kan läsa mer om bländaren här.

• Leta efter detaljer och outsiders. Sådant som man bara tar för givet, sådant som egentligen bara finns där och som man inte tänker på så mycket kan vara fint att få på bild. Som till exempel något så enkelt som en klase med lönnäsor eller ett ensamt löv i ett stängsel. Gör det vanliga till något vackert!

• Fånga känslan. Oavsett vilken tid på året det är så tycker jag att det viktigaste inom fotografering är att fånga den där härliga känslan i bilderna! När jag tänker på hösten så tänker jag på färgglada löv, mysiga, stickade halsdukar, långa promenader med finaste hunden, kvällar vid öppna spisen, varm choklad, regn, dimma, röda kinder... Listan kan göras lång, men det jag vill komma fram till är att man ska fånga sin egna, speciella känsla i sina bilder!

Några få av alla mina små fototips inför hösten! Jag menar inte att det är så här man "måste" tänka, men det är i alla fall det här ↑ som jag brukar gå efter! :) 

Think outside the box. Vidga dina vyer. Våga prova och våga göra fel. Inspirera och bli inspirerad. Tuta och kör helt enkelt! :)

4 bilder från igår

2012-09-22 | 20:02:39
Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8 | Canon EF 50/1.8 II

Igår kväll följde jag med resten av familjen till Flen för att titta på brorsans innebandymatch. Jag och pappa passade då på att ta en liten sväng till Stenhammar för att fota. Där har vi varit några gånger tidigare, som i vintras och förra hösten. Detta måste nog vara ett av mina favoritfotoställen! Jag tog inte så många bilder den här gången, men jag skyller på kylan och regnet. ;) Till Stenhammar ska jag helt klart åka igen lite senare i höst när träden målat om! :)

Syskonen Edenberg

2012-09-21 | 15:57:13
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår tvingade jag min bror att ställa sig framför kameran tillsammans med mig. Fast tvinga är nog inte det rätt ordet egentligen, han gjorde det ganska så frivilligt faktiskt. Men bara ganska... :]

I alla fall så tycker jag om dom här bilderna, mest för att min bror är den finaste brorsan man kan ha och för att jag älskar honom en massor! ♥ Även fast han går under smeknamnet Mr. Peabrain hos mig så är han bäst ändå! Fast efter mig såklart... ♥

Angående tävlingen och röstningen

2012-09-20 | 18:32:23
Längst upp till vänster: Ett av mina tävlingsbidrag i den här tävlingen. Dom andra bilderna: Fotade i samma veva som tävlingsbidraget. 

Kommer ni ihåg det här inlägget där jag bad er rösta på min bild i en fototävling? Den tävling där min bild (längst upp vill vänster ←↑) blivit utsedd till en av dom 50 bästa och har chansen att vinna fin fina priser, så som fotoprylar, en resa till Azerbaijan och en workshop med en fotograf från National Geographic, kommer ni ihåg det?

För först och främst vill jag bara säga tusen, tusen, tusen tack till alla som har röstat på min bild hittills! Ni förstår verkligen inte hur lycklig jag blir av att se att min bild ligger över 400 röster för tillfället! Ni är bäst, tack! :')

Kommer ni ihåg att jag berättade att man kunde vinna på två olka sätt? Antingen genom just denna röstomgång eller genom en jury som tittar igenom alla bilder och väljer ut en 1:a, 2:a och 3:a. Nu är det nämligen så att jag har kommit vidare bland dom 50 bästa i juryomgången också! Alltså, det är helt äckligt sjukt! Fattar ni, mina bilder av alla 4000 bilder som blivit in skickade från ca. 90 olika länder, har blivit utsedd bland dom 50 bästa två gånger om! Alltså herregud, jag finner verkligen inga ord, detta är ju liksom en vinst i sig! :')

Det är alltså så att jag har skickat in 10 olika bilder i temana "I love nature" och "I fear pollution". En slags "för-jury" har valt ut 50 olika personer och deras bildserier som sedan går vidare till den riktiga juryn (bestående av bl.a fotografer från National Geographic och Leyla Aliyeva, Azerbaijanska presidentens dotter). Dom väljer som sagt ut dom bildserier som dom tycker är bäst, alltså själva innehållet av dessa 10 olika bilder.

Den 2 oktober utses vinnarna, men redan den 25 september avslutas röstomgången.

Åh, det skulle verkligen vara helt underbart att vinna det här! Men som sagt, det är ju liksom redan en vinst att "bara" vara bland dessa utvalda, två gånger om dessutom! Jag blir nästan lite rörd, på riktigt alltså... :')

Som sagt, jag är verkligen underbart tacksam för alla ni som röstat på min bild hittills! Ni är guldvärda! :')

Jag meddelar hur det har gått sen när tävlingen har avslutats! :)

En natt med endast 4 timmars sömn

2012-09-20 | 13:52:54
En av dom få bilderna från kvällen med klassen i Gruvan. Kan ju inte säga att fotona blev så seriösa precis, hehe...

Tjena!
Även fast det var natten mellan tisdag och onsdag som vi endast fick 4 timmars sömn så är jag fortfarande helt supertrött. Kan det kanske bero på den långa skoldagen dagen efter, fotbollsträningen och orienteringen som vi hade nu i förmiddags? Njaaaa, skulle inte tro det va? Eller jo, kanske det, hehe... :] Har helt enkelt haft fullt upp dom senaste dagarna och det börjar kännas i kroppen nu kan jag säga! 

Kvällen och natten i Gruvan var i alla fall asrolig! Det tråkiga var att det var några fiskmåsar till klasskamrater som inte sov kvar, men vi som gjorde det hade kul! Vi somnade väl runt 4 någon gång och som sagt så gick vi i skolan dagen efter till 15:50... Den dagen var den segaste någonsin varit med om, ifall ni inte redan har listat ut det.

Idag hade vi dessutom orienteringsdag, som sagt. Det var kallt och det var jobbigt, men jag kom i mål på 51 minuter, så jag är rätt nöjd ändå (var inställd på att få bli upphittad under en sten efteråt eller nåt...).

Jag är typ pruttförkyld och det blir ju inte precis blivit bättre av dom här senaste dagarna. För att firskna till lite så hoppar jag faktiskt över fotbollsträningen idag och sparar mig till matchen i helgen.

Nu tänkte jag lägga mig i sängen och surfa in på TV3 Play och kolla på Svenska Hollywoodfruar som jag missade i tisdags.

Ha det bra så länge! :)
 

Jag tänkte bara slänga in ett litet inlägg...

2012-09-18 | 17:07:44
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

...innan jag drar vidare mot Gruvan (skolans cafeteria/fritidsgård) för en övernattning med klassen. Jag har precis varit iväg till ICA och köpt lite godis, dricka och frukost till i morn. När jag ändå var i närheten av godishyllorna så slank den nya Marabou Crunchy Corn (↑) ner i korgen! Så himla, himla god! Helt klart en av mina nya favoritchoklader (säger man verkligen chokladER? Eller chokladOR? Det här med svenska språket alltså...)! Det smakar typ popcorn om den, hur god som helst! Den slår Marabou Jordgubb med hästlängder, utan tvekan! :)

Men som sagt så ska jag alldeles strax trampa iväg på min cykel tillsammans med en överfull korg och pakethållare (varför ska sovsäcken ta sån himla stor plats för?) och sen kommer vi alltså tillbringa natten i Gruvan. Jag tar med mig kameran, så vi får väl se ifall jag visar några bilder för er i morgon eller ifall jag väljer att hålla dom för mig själv, hehehehe... :3

Men aja, sov så gott, för det kommer inte vi göra... :]
Vi hörs när vi hörs, hej med er!


Tumblr.

2012-09-17 | 10:59:36
Jag har länge varit osäker med det här med Tumblr. Alla verkar ha en egen Tumblr nu för tiden men jag har liksom aldrig riktigt fattat grejen. Jag har skapat en del egna men dom har jag tagit bort med en gång för att jag har känt att jag inte orkar ladda upp bilder på ännu ett ställe.

Men igår tog jag tag i det och skapade mig en Tumblr och jag nog kommer att behålla ett tag. Vem vet, det kanske passar mig perfekt? :)min nya Tumblr kommer jag lägga upp såna bilder, kollage, citat (med mera) som jag inte laddar upp här på bloggen. Kommer nog försöka att hålla mig till mina egna bilder istället för att resposta en massa (kanske något undantag i vissa fall), jag tycker att det blir lite mer personligt då! :) 

Jag vet inte riktigt ifall jag är nöjd med utseendet och så på min Tumblr, men den får se ut som den gör så länge. Kommer nog att ändra den många gånger tills jag blir riktigt nöjd, haha... :3

Men till saken nu då: ifall nu känner för att följa min Tumblr så hittar ni mig under namnet esmeeden, precis som på Instagram. Klicka här eller på bilden ovanför så kommer ni direkt till min sida! :)

Är det någon av er som har Tumblr? Det skulle vara jättekul i fall ni vill länka till eran sida i såna fall, jag känner att jag vill följa massor av fina och inspirerande Tumblrs! :) Så kommentera och skriv vart jag kan hitta er! :D


Studiedag

2012-09-17 | 10:25:25
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er era söta små kottar! 
Idag är vi lediga från skolan på grund av studiedag. Hur himla skönt är inte det liksom? Längre helg är ingenting man tackar nej till precis! :) Slog till på stort i morse och körde på min standard fruskot bestående av hallonsmootihe med flingor. Perfa! :)

Den här lediga dagen har jag faktiskt inte planerat någonting speciellt. Det blir väl antagligen en sån där mysig hemma dag, har varit i gång hela helgen så det skulle sitta fint med en sån dag just idag! Sen så är det ju såklart fotbollsträning ikväll också! :)

Det var väl allt för nu. Hör av mig lite senare idag, så vi hörs då! :)
Ha en fin dag!

PS:// Glöm inte att checka in det här inlägget! :]


Rösta på min bild?

2012-09-17 | 09:00:00

Nu ska jag be er om en sak som jag brukar försöka undvika, någonting som jag egentligen hatar att göra, men jag kan verkligen inte låta bli den här gången... Jag skulle vilja be er att rösta på min bild i en fototävling, Children's Eyes On Earth. Det är nämligen så att jag har kommit vidare bland dom 50 bästa ungdomarna i världen till en röstomgång och bilden ovanför är alltså den som jag har deltagit med. Vinsten är en resa till Baku i Azerbaijan där man får gå på en fotofestival och träffa en känd fotograf och så vidare. Dessutom vinner man massor av olika fotoprylar.

Det finns två sätt att vinna - genom att få så många röster som möjligt i denna röstomgång eller bli utsedd av en jury bestående av flera olika fotografer från bl.a National Geographic.

Så därför tänkte jag göra ett liten undantag från min egna införda regel och be er snällt om en röst. Det enda ni behöver göra är att klicka här eller på bilden ovanför och sedan ange hur många stjärnor (från 1-5) ni tycker att min bild är värd. Det tar inte mer än 10 sekunder att rösta, så jag skulle verkligen bli sjukt, underbart glad ifall ni ville lägga ner en pytteliten del av eran tid till att klicka er in här.

Åh, jag hatar att be och tigga om saker, särskilt när det gäller sånt här! Men just den här tävlingen skulle verkligen vara sjukt grym att ta hem, so please don't hate me... :')

Som sagt, om ni känner för att rösta på min bild så kan ni klicka här eller på bilden ovanför! :]


Lördagsfika

2012-09-15 | 19:54:26
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hejsan hejsan!
Hur har eran lördag varit? Min har i alla fall varit bra, tackar som frågar! ;) Haha, nej men jag har i alla fall varit nere på stan tillsammans med Isabelle och Matilda idag. Vi fikade gofika och gick och tittade i affärer och sånt som man brukar hålla på med när man är inne i stan. Senare drog vi hem till Matilda och tittade på film. Bra lördag det här! :)

Nu ska jag inta soffan och där kommer jag nog att stanna resten av kvällen tills jag går och lägger mig.
Ha det fint! ;)


Beachy Head och Birling Gap

2012-09-15 | 11:01:04
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Här har ni några fler bilder från Birling Gap och Beachy Head som jag fotade i England samtidigt som dom här bilderna. 

Gash, det var så sjukt magiskt där! Höga vita klippor, knallblått hav och strålande sol - sjukt underbar och häftig dag! 

På ett av dom här ställena, Beachy Head, så har dom dessutom spelat in några få scener i Harry Potter och Den flammande bägaren och James Bond! Och där var vi liksom, fatta vad häftigt, hihi! :3

En sak som är säker är ju att det här är en dag jag sent (läs: aldrig) kommer glömma! :)


En stjärnklar natt

2012-09-15 | 09:07:08
Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

Igår kväll (eller egentligen var det ju förut idag med tanke på att klockan hade passerat midnatt) så ställde jag upp kameran på stativet på min ballkong för att plåta stjärnhimlen. Jisses vad svårt det är med nattfotografering! Den här bilden har jag liksom fått redigerat massor för att den ens ska kunna gå att visa upp, haha! Jag tyckte att det blev coolt med molnet som svepte förbi under dom där 60 sekundrarna som jag hade slutaren öppen. Även fast bilden inte är kanon vad gäller kvalitén och så vidare så är det i alla fall min bästa stjärnbild hittills! :) Men jag vill verkligen bli bättre på sånt här, det är bara fortsätta att öva! ;)

Nu ska jag alldeles strax käka frukost, så vi hörs senare!
Godmorgon på er förresten... :)


Nästan en helt vanlig torsdag

2012-09-13 | 17:42:31
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hejsan hoppsan i lingonskogen!
Ungefär sådär (↑) har jag sett ut idag, ifall man räknar bort håret och sätter dit en mössa istället. Fett ganster som man är liksom! Eller nåt... :]

Nej men idag har det bara varit en helt vanlig torsdag. Vi slutade skolan tio i fyra och egentligen skulle jag ha kört fotbollsträning direkt efter skolan, men så blev det inte idag. Ikväll ska vi nämnligen på någon slags informationskväll inför gymnasiet, så jag det skulle bli megastressigt att hinna träna, duscha, byta om, käka och allt annat innan kvällens lilla aktivitet. Så vid halv sju befinner jag mig nere vid Duveholmsskolan för en liten kick-off. Även fast jag nyss börjat 9:an så längtar jag supermycket till gymnasiet, haha! :3 

Ja hörni, idag blir det inte mycket intressantare än så här! 
Vi hörs när vi hörs! :)


Fjärde dagen i England

2012-09-11 | 18:52:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8 | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Den fjärde dagen vi befann oss i England, alltså den 10 augusti (för nästan exactamente en månad sedan), hyrde vi en bil för att ge oss ut på en liten road trip från Brighton där vi bodde till en annan kuststad, Eastbourne. Det var första gången min pappa körde på vänster sida av vägen (engelsmännen tänker ju lite bak och fram och upp och ner...) så det var skapligt nervöst dom första kilometrarna om man säger så! Men han skötte det alldeles utmärkt och efter ett tag släppte nervositeten och ersattes av en sådan förundran över att världen kan vara så sjukt vacker! Utsikten hela vägen var helt otrolig! 

Vårat första stopp var vid Birling Gap. Dom vita klipporna var så himla mäktiga och det varr så sjukt fint med havet och hela köret! Varmt och skönt var det också, så jag passade på att bada lite fastän jag inte hade några badkläder med mig, hihi... :3

Vi drog vidare till Beachy Head och jag som trodde att Birling Gap var svårslaget hade helt fel... Alltså det går verkligen inte att beskriva hur himla stort och mäktigt det var! Åh så häftigt! Det läskigaste var att det inte fanns något staket. Jag som är höjdrädd sket nästan på mig när man stod bara några meter från världens äckligaste stup! Men det var det lätt värt, för oj vad jag aldrig kommer glömma det här!

Sist men inte minst kom vi fram till Eastbourne där vi käkade och gick ner till stranden. Där visade det sig vara någon stor flyshow av något slag så det var smock fullt med folk. Lite hux flux sådär hamnade vi mitt i det hela, haha! :)

Sen bar det hemmåt på samma fina väg bland klippor, berg, hav, små gulliga städer, vackra landskap och tunnlar av träd. Åh så bra dag!

Nu blev detta ett väldigt långt inlägg, kaka till alla er som orkade läsa hela! :)

Jag har massor med fler bilder på dom vita klipporna i Beachy Head och Birling Gap, så ifall ni vill se fler så laddar jag mer än gärna upp dom! :)


Marianneglass

2012-09-10 | 15:08:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

I lördags hade vi middagsgäster hemma hos oss och då bjöd vi på hemmagjord Marianne glass till efterrätt! Det är supergott och superenkelt att göra, så jag känner att jag bara är tvungen att dela med mig av receptet så att ni också kan prova! :D


För 4 portioner:
3 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl florsocker
150 g Marianne karameller (ungefär 1 påse)

• Vispa grädden så att den blir lagom tjock.
• Vispa ihop äggulorna och florsockret i en egen bunke.
• Mixa Marianne karamellerna i en mixer så att det nästan blir som ett pulver (fungerar lättast om man mixar några karameller i taget, i alla fall om man har en lika dålig mixer som vi).
• Sedan rör du ner ägguls- och florsockersmeten och Marianne pulvret i vispgrädden.
• Blanda ordentligt.
• Fördela smeten i fyra olika formar/skålar/muggar eller vad ni nu känner för att sedan äta glassen i.
• Ställ sedan in i frysen i ca. 3-5 timmar.
• Servera sedan med chokladsås, jordgubbar eller något annat smarrigt!

Svårare än så är det verkligen inte! Supergod mint och choklad glass, perfekt för dom som älskar Marianne godis! :) Så prova gärna på det här, ni kommer inte att ångra er! ;)  


Polishunds-SM

2012-09-09 | 19:52:09
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Mellan dom båda fotbollsmatcherna så hann jag och pappa ta en liten sväng ner till Djulö där Polishunds-SM hölls i år! Det har tydligen varit över hela helgen, men jag fick reda på det idag och vi kom dit när det nästan var slut. Det skulle ha varit någon uppvisning av något slag med några hundar som jag gärna hade velat fota, men tyvärr blev det inställt. Istället fick jag några bilder från själva SM. Jag har inte så stor koll på dom olika grenarna och vad dom går ut på, men en sak som är säkert är att hundarna var så extremt lydiga och duktiga! Sen var det ju vissa som var lite mindre coola och bara fick sitta vid sidan av och titta på (understa bilden)... 

Det blev inte så många bra bilder, men här har ni i alla fall fyra stycken i svartvitt ↑! :)


Fotbollsmatch

2012-09-09 | 17:45:37
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300mm/4-5.6 SP Di VC USD | Fotograf: Pappa | Helt klart den bästa segerdansen!

Tjena tjena!
Idag drog A-slutspelet i våran serie igång och dom första vi mötte var Gnesta. Det är det enda laget som vi förlorade mot i grundserien, så vi var ju skapligt taggade på revansch. Och det fick vi också, vinst med 3-1! Så sjukt skön seger! Dessutom spelade vi för första gången på A-planen med stor läktare och hela köret, så det var asnice! :)

Jag kom nyss hem från fotbollsplanen faktiskt, där jag var och tittade på A-lagets match med lite goa bruds! Nu ska det pluggas kemi och annat bajs och efter det tänkte jag sätta mig och redigera lite bilder!

So long! 


På mitt fönsterbleck

2012-09-08 | 13:02:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Så här ser det ut i mitt fönster just nu. Tillsammans med den gula plåtburken och bilderna i klädnyporna så blir dom här flaskorna den perfekta trion för att fullborda mitt fönsterbleck! :) I den bruna flaskan hade jag också tänkt sätta i något blomskott eller så, måste bara hitta något fint först. I den lilla flaskan brevid finns stenar och sand från olika stränder i England. :)


Jag älskar gladflaskor, så himla fint!

Jag har dessutom fixat en ny kategori här på bloggen - Inredning. Där kommer jag spara inlägg som dessa. :)


Videoblogg - det jag köpte i England

2012-09-08 | 10:49:00
Sådär ja, här har ni den! Denna videoblogg blev väääääldigt kort, men jag antar att det får väga upp min förra och första videoblogg som blev på hela 15 minuter, haha... I denna vlogg visar jag alltså det jag köpte när vi var i England för snart en månad sen. Jag shoppade inte sådär supermycket, men jag är nöjd med det lilla jag fick med mig hem ändå! :)

Kvalitén på filmen är inte den bästa, men som jag har påpekat tidigare: jag är verkligen inget proffs på det här med vloggar, så ni får liksom ta det för vad det är! ;) 



Som sagt, är det något ni undrar över så är det bara att kommentera! :)


Bland trädens löv

2012-09-08 | 10:00:05
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Nu på morgonen gick jag en sväng med hunden och kameran. Det var riktigt kyligt ute, äkta höstluft som rensar lungorna vid första andetaget. Sånt tycker vi om! :) Särskilt när det är sånt där mysigt morgondis och när det är alldeles tyst i staden där man går med finaste fyrbentingen brevid sig. Finns nog ingen bättre start på en fin dag! Dock så dog kameran efter ungefär 10 meter, så bilden ovanför var den enda som fastnade på minneskortet. Aja, det kommer fler mornar! :)

Nu har jag precis ätit frukost och just nu håller jag på att ladda upp videobloggen på Youtube! Så den kommer komma upp här lite senare under förmiddagen! Stay tuned! :)


7/9-12

2012-09-07 | 18:33:21
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Bild från i söndags, i brist på annat. Hej hopp skelögda fisk!

Tjenamors på er!
Jisses amalia vad den här veckan har gått fort! Redan helg, men det tackar vi inte nej till! :) Som ni kanske har märkt så har jag inte bloggat så mycket under den här veckan, men jag har haft fullt upp med skolan, läxor och träningar hit och dit. Precis som vanligt alltså, haha! ;)

Men idag har jag faktiskt hunnit med att, hör och häpna, spela in en videoblogg! Bara för er! Eller nåt sånt, haha... :] Nej men ni kanske kommer ihåg att jag lovade en videoblogg där jag visar det jag köpte när vi var i England för nästan exakt en månad sen? Kanske lite i senaste laget, men bättre sent än aldrig! :) Så fort jag har klippt ihop allt material så kommer det alltså upp en liten vloggis! :3

Nu har jag precis käkat sån där äkta Svensk fredagsmat - tacos. Alldeles strax trampar jag ner till Backavallen för att titta på fotbollsmatch tillsammans med Isabelle. Fint som snus! :)

Vi hörs!

Guild Wars 2

2012-09-04 | 18:27:01
Översta bilden: Printscreen | Dom 4 understa: bildkälla

Jag brukar inte spela PC-spel särksilt ofta, men när min bror beställde Guild Wars 2 som släpptes för en vecka sedan kunde jag inte låta bli att testa. Nu är jag helt fast! Så himla roligt spel och så sjukt snygg grafik (jag är lite svag för sånt...)! Spelet går ungefär ut på att man är en karaktär i den magiska världen Tyria som ska utföra olika uppdrag och rädda sin värld och så vidare. Jag vet, det låter inte alls särskilt spännande, men det är superroligt! :]

På den översta bilden ser ni min karaktär som jag spelar med just nu. Han heter Ethian T och är en Asura. Han påminner lite om Dobby i Harry Potter, så himla söt! :') Sen att han bland annat skjuter eldklot på sina fiender behöver vi ju inte ta upp för att förstöra söthetsfaktorn... :]

Ett sjukt bra spel för en fantasynörd som mig!

Nu har jag skrivit två annorlunda inlägg idag, det här och det förra inlägget om saltskrubben. Två olika ämnen som jag aldrig någonsin brukar ta upp annars! Jag förstår att detta inte intresserar alla mina läsare, men så får det bli den här gången! :)

Please don't hate me... :')


Himalaya Saltskrubb

2012-09-04 | 17:53:55
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II 

Som ni kanske redan visste sedan innan så driver min mamma en webbshop (nillashandelsbod.se) där hon säljer olika små saker till dig och ditt hem. Jag känner bara att jag är tvungen att tipsa er om denna saltskrubb som nyss kommit in på lager!

Jag provade den för första gången igår och jag måste faktiskt säga att den är hur bra som helst! Man använder den precis när man har duschat, då man smörjer in den över hela kroppen innan man sedan sköljer av den i duschen. Det känns ungefär som att smörja in sig med sand, men efteråt blir man så himla len! Som sagt så använde jag den igår kväll och min hud är fortfarande alldeles mjuk! Superbra för en sån som mig som aldrig orkar smörja in mig med lotion efter varje gång man har duschat. Använder man den här skrubben så är man liksom ren, insmord och klar direkt när man kliver ut ur duschen! :) Samtidigt som den gör huden mjuk och len så skrubbar den bort torr och gammal hud. Himla mirakelskrubb det här! :)

Inte nog med det så luktar dom så sjukt gått! Den blåa är helt klart min favorit! :) 

Dessa går som sagt att köpa på Nillas Handelsbod för 149:-/st. Klickar du här hittar du den blåa skrubben (Havskänsla) och klickar du här kommer du till den orangea (Hippie Chick).


Tredje dagen i England

2012-09-03 | 19:44:21
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Den 9 augusti 2012 måste nog ha varit en av dom bästa dagarna i hela mitt 15 åriga liv! Vi gick runt en hel dag i London iklädda Sverigekläder och stötte på massor av sjukt sköna människor! Det var sådan superstämning i hela staden under OS, det går liksom inte att beskriva för dom som inte var där! På kvällen intog vi våra platser på rad 17 på Wembley Stadium för at se damernas OS final i fotboll mellan Japan och USA. Och fy hellsike vilket tryck det var där! Åh, jag får rysningar och blir nästan tårögd bara jag tänker på det! Själva matchen var ju dessutom av världsklass, det var nog en av dom bästa jag har sett! Att se alla dessa världsstjärnor så pass nära, jisses alltså... Som sagt, det går verkligen inte att beskriva hur himla mäktigt alltihopa var! Jag kommer leva på den här dagen tills jag dör, det kan jag lova! 

För er som inte är speciellt fotbollsintresserade så kanske inte det här är så himla spännande att läsa om, men jag kände ändå att jag var tvungen att få ur mig det. Åh åh åh, skulle göra vad som helst för att få leva om den där dagen om och om igen! Som sagt, det går inte att sätta ord på det! ♥


Flätad

2012-09-03 | 14:49:03
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag kom nyss hem från frisören där topparna klipptes av och där jag dessutom fick en fläta i håret. Fint som snus hörreni! :)

Körde på en ny redigering till dom här bilderna, tyckte det blev ganska mysigt med kontrasterna, det ljusa och den lilagråa tonen. Jag har alltså inte färgat håret grått på riktigt, men det tror jag nog att ni listade ut själva, haha! ;)

Nu ska jag ta någonting att äta och sedan cykla när till fotbollsträningen. Och ikväll så tänkte jag ladda upp fler bilder från England, bara så ni vet! :)

Ha det bra så länge!

Nytt i garderoben inför hösten

2012-09-02 | 20:33:24
Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8 | Canon EF 50/1.8 II
Chinos - H&M | Jeans - Gina Tricot | Luvtröja - Cubus | Mössa - Cubus | Skor - Stadium

Idag tog vi i familjen en liten tripp till Norrköping. Det som jag fick med mig hem ser ni på bilderna här ovanför ↑. Jag är verkligen toknöjd med allt! Jag behövde verkligen ett par nya byxor och jag lyckades för en gång skull hitta inte bara ett par, utan till och med två! :) Sen så kände jag att det skulle sitta fint med några skor som är lite varmare och jag hittade ett toppen par! Dom ser nästan ut som Converse till och med och jag använder ju bara Converse (förutom dom här nu då). ;) Så ja, lyckad shoppingrunda! :)

 

1 september

2012-09-01 | 17:52:07
Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1 | En bild från häromdagen som avspeglar den senaste veckans väder ganska tydligt...

Bloggtorksperioden fortsätter, men det blir lätt så när man inte har tid till att fotografera och ingen inspiration till att blogga... Men jag tänkte ändå slänga in ett inlägg och berätta att jag lever och så! ;)

Någonstans där det inte är särskilt torrt är därimot ute. Det har regnat hela veckan och det märks verkligen att vi börjar slå om till höst. Just nu lyser faktiskt solen lite grand och det är nog första gången på flera dagar. Hej och hå vad tiden går fort, att vi redan hunnit in i september...

Idag så spelade jag i alla fall fotbollsmatch. Sista matchen i gruppspelet och vi vann med 2-1! Känns grymt skönt, nu är vi tvåa i serien och vidare till A-slutspel! :)

Just nu är min farbror och hans sambo här på besök över helgen, så resten av kvällen kommer gå åt till att sociala lite med dom och så! ;)

Imorn så ska jag försöka hinna med att redigera klart lite fler bilder från England. Jag har inte haft någon tid alls till det, vilket är lite synd för jag vill verkligen visa er dom bilderna! Men som sagt så kommer dom såsmåning om! :)

Ha det bra så länge! :)