Dunderfrulle

2014-03-30 | 13:49:51
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Efter en kväll och natt med grillad mat, kortspel under Earth Hour och en himla massa snack och skratt så gick vi upp och stekte pannkakor till frukost. Till det hade vi en himla massa god frukt och Nutella och sirap. Det var längesedan jag åt en sån här god frukost kan jag tala om! Vi cyklade sedan till fotbollsplanen för attt kolla på match i det fina vårvädret innan vi skiljdes åt olika håll. En mycket fin kväll och morgon med fina vännerh helt enkelt. :)

Det är verkligen hur underbart väder som helst! Alltså åh, man blir så himla glad av solen och värmen! Resten av dagen har jag ingenting inplanerat än så länge så jag tänker sätta mig ute i solen med bra musik i lurarna. Låter inte helt fel alltså. :)

Hur ser eran söndag ut? :)

I vårsolen

2014-03-29 | 15:36:45
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Alltså det är ju helt sjukt vilket galet underbart vårväder vi har just nu!
Det är verkligen hur varmt ute som helst för tillfället. När jag var ute och fotade alla vårblommor i trädgården förut ↑ så kunde jag till och med gå utan jacka! Kan någon bara ge mig ett stort, fett hallelujah?! Hahah, nej men galet skönt är det i vilket fall som helst!

Har vårsolen hittat till er också? :)

Sen jag vaknade upp bredvid Charlie imorse så har jag hunnit med att äta frukost ute i solen, tränat, gått en runda på stan, städat rummet och fotat bilderna här ovanför. Vilken sekund som helst kommer Geena förbi och vi drar sedan vidare mot fotbollsplanen för att titta på match med Maja och Linnea. Efter det rullar vi bort mot Maja och där är tanken att vi ska laga god mat och sedan stanna över natten. Det var sjukt längesedan vi träffades allihopa, så det ska bli hur kul som helst! 

Nu måste jag kila, så ni får ha en underbar lördag så hörs vi! :)

En vårdag i mars

2014-03-28 | 18:19:03
Samsung Galaxy S3 | Snapseed

Hej på er i solskenet!
Den här fredagen kunde nog inte ha blivit mycket bättre! Solen har värmt hela dagen och det var till och med så att man kunde sitta utan jacka och sola på rasten. Alltså hur underbart är inte det liksom?! Efter en underbart god tacolunch i skolan så gick halva klassen till ICA för att köpa jordgubbar och glass. Första glassen för i år för min del, kunde inte ha kommit mer lägligt! Passade dessutom på att köpa ännu mer glass när vi väntade på tåget hem sen (Magnums nya glass med champagnesmak är dock ingenting jag rekomenderar, haha...). Så himla härlig vårdag, fler såna här framöver tack! :)

Nu ska jag alldeles strax cykla hem till Charlie. Vi ska ut och äta för att sen gå och se "Captain America" på bio. Vart vi kommer sependera natten sen är fortfarande oklart, men tillsammans är i alla fall en sak som är säker. Sen har jag lite mysigheter planerade inför resten av helgen, men mer om det senare. :)

Innan jag skyndar vidare så vill jag bara tacka så himla mycket för alla kommentarer till gårdagens inlägg. Så himla roligt att så många av er är lika engagerade och ressugna som jag är! Jag ska försöka svara på så många kommentarer som möjligt när jag får tid och så. :)

Tills vidare hoppas jag att ni får en superfin fredagskväll! :)

7 platser att besöka innan man dör

2014-03-27 | 21:17:00
Jag antar att jag inte är den enda som bara skulle vilja packa väskan och resa genom hela världen nu med en gång? Att bara resa runt och upptäcka, utforska och bli tusentals erfarenheter rikare skulle vara rena drömmen ifall ni frågar mig. På senaste tiden har jag fastnat väldigt mycket för världens alla fantastiska och nästan surealistiska platser och det kliar något hysteriskt i både äventyrs- och fotofingrarna när jag ser bilder och läser om dessa platser. Därför tänkte jag dela med mig utav 7 olika destinationer som man enligt mig absolut måste besöka någon gång innan man dör!

Världens största saltöken med sina 10 582 km2, vilket är ungefär lika stort som hela Skåne. För 40 000 år sedan var denna saltöken en del av en gigantisk förhistorisk sjö. Saltytan är så reflekterande att det bildar världens största naturliga spegel. Reflektionerna är så pass klara att detta område används för att kalibrera satelliter.


Dessa kanjoner har formats av regnvattnet under flera miljoner år. Forsarna som bildas utav regnvattnet för med sig sand vilket gör att bergen blir formade som dom blir. Antelope Canyon är den mest fotograferade kanjonen i USA.


Dessa bergspelare formades genom att sandsten förstördes av havsströmmarna under havsytan för ungefär 380 miljoner år sen vilket endast lämnade kvar dessa pelare. Vissa pelare mäter uppemot 1200 m ovanför havsytan. Det är just Tianzi Mountains som används i filmen "Avatar".
 

På dagen ser denna strand ut som vilken strand som helst, men när mörkret faller så vaknar den till liv. Galaxmönstret i vattnet skapas av marina mikroorganismer som kallas fytoplankton. Dessa flyter omkring fritt i det övre vattenlagret av vissa hav och sjöar. Fytoplankton innehåller bl.a luciferas som är ett kemiskt ämne som har förmågan att bilda ett biologiskt ljus. Detta är samma kemiska ämne som eldflugor har. Effekten gör så att det ser ut som om stjärnhimlen speglar sig i vattnet, som om havet vore gjort av stjärnor.


En tredjedel av all växtlighet på den lilla ögruppen Sokotra i Jemen går inte att hitta någon annanstans i hela världen. En del av träden ser ut som sagoträd och det kan vara en av anledningarna till varför en av dessa trädarter har blivit döpt till "Dragon Blood Tree".


Denna välgömda strand bildades av testexplosioner från militären under tidigt 1900-tal. Öarna runt omkring är idag national parker. Det enda sättet att ta sig till Hidden Beach är att simma genom en 15 meters lång tunnel.


Tusentals små lysmaskar hänger i taket i dessa grottar i Waitomo i Nya Zeeland. Denna art av lysmaskar (Arachnocampa Luminosa) finns endast på Nya Zeeland. Precis som fytoplanktonen i havet vid Sea of Stars så utstrålat dessa lysmaskar ett biologiskt ljus vilket ger grottorna ett väldigt Sci-Fi-inspirerat utseende.

Detta är alltså bara 7 av alla platser på jorden som jag skulle vilja uppleva någon gång under minlivs tid. Det finns verkligen hur mycket häftigt och häpnandsväckande som helst där ute som bara väntar på att bli upptäckt. Dessa 7 platser ska jag besöka någon gång innan jag dör, så är det bara.

Vilka av dessa 7 platser skulle ni helst vilja uppleva innan ni dör? :)
Källa.

Throwback » Avslutningsmiddagen 2013

2014-03-27 | 18:12:50

Åh, den där kvällen i maj var bara så himla bra och just idag saknar jag avslutningsmiddagen i nian lite extra mycket. Jag vet egentligen inte varför, har väl egentligen ingen ordentlig anledning utan jag bara kände hur fin den där kvällen verkligen var när jag kollade igenom bilderna förut idag. Alla var så otroligt fina och vi dansade och hade det grymt hela kvällen. Saknar faktiskt klassen i nian väldigt mycket till och från. Gud vad bra vi var och jisses vad kul vi hade, särskilt dom sista veckorna tillsammans.

Ni som går ut nian i år - ta vara på dom sista veckorna och njuta av den sista tiden tillsammans! 

Kaninungarna på skolan

2014-03-26 | 20:09:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Som jag tror att dom flesta av er vet vid det här laget så går jag alltså Djurparkslinjen på Himmelstalundsgymnasiet vilket innebär att vi har en hel del djur på skolan. Ni har fått sett några utav dom förut (här och här).

Nu är det till och med så att vi har en del bebisar på skolans djuravdelningar. T.ex så finns det 5 stycken vattenagamsungar, en liten chinchillaunge, gulliga små råttbebisar och dessa ↑ kaninungar. Alltså hur söta är dom inte? Dom är ungefär 1 månad gamla och hur små och gulliga som helst! Jag måste säga att det känns väldigt lyxigt att ha dessa små underbart söta djur runt omkring sig under skoldagarna som man kan gosa med på rasterna, hihi. :)

Reebok Z TR

2014-03-23 | 14:07:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Dessa korallfärgade godingar fick följa med mig hem idag.
Ett par Reebok Z TR som är superlätta och som sitter hur skönt som helst. Som jag nämnde lite kort igår så har jag alltså skaffat gymkort så jag tyckte att det var dags att införskaffa ett par nya träningsskor också. Har bara ett par löparskor och ett par halvtrasiga futsalskor sen tidigare, så dessa kommer användas flitigt på både gymmet och på idrotten osv. :)

Frukost på sängen

2014-03-23 | 11:25:56
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

God morgon finingar!
Vaknade upp av att solen sken igenom persiennerna och bestämde mig ganska direkt för att gå upp och göra lite frukost på sängen. Där har jag sedan spenderat min morgon tillsammans med en riktigt bra film. Som sagt så är det hur fint väder som helst ute idag så det ska jag verkligen försöka ta vara på. Men först ska jag och mamma iväg och leta efter skor åt mig och senare under dagen så ska jag kanske träffa min pojke. Ser ut att bli en himla mysig söndag det här!

Vad har ni för planer för idag? :)

Pale face

2014-03-22 | 23:34:15
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Det där med att spendera resten av lördagskvällen framför en film gick ju sådär.
Förstår inte varför inspirationen alltid ska komma krypandes under kvällarna och nätterna när det naturliga ljuset väl har försvunnit för dagen? Kunde i alla fall inte hålla mig så jag dammade av min svarta bakgrund och drog fram belysningen och kameran. Jag hade egentligen tänkt mig lite annorlundare redigering till dessa bilder, men just nu är jag alldeles för trött för att sätta mig och pilla med bilderna någon längre stund. Ni får helt enkelt se resten av bilderna när dom är färdiga :)

(Märkte nu i efterhand att bildkvalitén skönk rejält när jag laddade upp dom på bloggen. Sånt är ju kul...)

Press play, fast forward

2014-03-22 | 20:06:12
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Igår kväll åkte jag hem till Charlie och somnade så fort jag la mig ner i hans gudomligt sköna säng. Efter nästan 12 timmars sömn för min del så åkte vi ner till gymmet för att fixa gymkort till mig. Så på tisdag kör jag första passet, ska bli skönt att komma igång på riktigt! Vi åt sen lunch tillsammans innan vi skiljdes åt olika håll.

När jag kom hem så satt jag och pluggade i några timmar innan jag gav upp och satte mig i solen på ballkongen med den här fina listan i lurarna. Det är sjukt vad mycket lite goa toner kan göra för humöret. Den där stunden i solnedgången på min ballkong var nog precis det jag behövde i detta nu.

Annars så blir detta en lugn lördagskväll. Jag har nyss ätit middag och kollat på film med familjen. Jag tänker nog krypa ner under täcket och sätta igång ytterligare en film alldeles strax. Så får det bli.

Hoppas att ni har haft en fin lördag allihopa! Vi hörs när vi hörs! :)

Varm choklad

2014-03-20 | 19:33:40
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Idag har det varit riktigt kallt och ruggigt väder ute, precis som det har varit under hela veckan. Det har till och med snöat en hel del under dom senaste dagarna så det fina vårvädret vi hade förra veckan är numera utbytt mot slask och annat blött. Så efter en väldigt kylig cykeltur hem från tågstationen så gjorde jag mig en kopp varm choklad i min objektivmugg. Satt himla fint än grå torsdagseftermiddag som denna kan jag tala om. :)

Annars så har det inte hänt speciellt mycket sen sist. Sitter just nu och pluggar till ett prov i Sällskapsdjur som vi har på tisdag. Vi ska kunna i princip allt om akvarier och fiskar och tills nästa fredag ska vi även skriva en labrapport om björkfjärilar. Livet på Djurparkslinjen, haha. :) 

Tänker försöka komma i säng så tidigt som möjligt som vanligt i alla fall. Känner att jag behöver all sömn jag kan få just nu. Förstår inte att man tyckte det var så jobbigt att sova när man var liten - något av det underbaraste som finns ju!

Nej men ni får ha det så bra så hörs vi! :)

Fototips - Resefotografering

2014-03-18 | 19:39:44
Som många av er säkert redan vet så är två av mina absolut största intressen här i livet är att resa och att fotografera. Kombinationen av dom båda är ju helt klart det ultimata. Att få resa runt i ett helt främmande land och upptäcka nya saker och samtidigt fånga alla minnen på bild måste vara något av det roligaste som finns. Det är en del av er som har bett om att jag ska publicera fler fototips, så därför tänkte jag att jag kunde passa på att dela med mig av några av mina fototips när det kommer till just resefotografering. :)

» Fota massvis! Jag fotar i princip var och varannan meter när jag är ute och reser. Kameran hänger alltid över axeln för att inte riskera att missa det där perfekta ögonblicket som man vill minnas föralltid. Fota hellre för mycket än för lite tycker jag. Det är lätt att man ångrar sig efter en resa för att man önskar att man hade fotat fler bilder. Så ös på bara, fota allt och alla så att kameran ryker!

 
» Blicka ut över vyerna. Och framförallt - fånga dom på bild. Det är ofta svårt att göra bilderna rättvisa den vackra naturen, dom fina landskapen eller alla häftiga byggnader. För att få sina landskapsbilder lite mer levande så kan man tänka på att försöka få till en intressant förgrund men som inte tar allt för mycket fokus från själva huvudmotivet i bilden. Jag personligen tycker även att det är kul att försöka hitta olika linjer att förhålla sig till i bilderna. Och bara för att det är en landskapsbild så betyder det inte att det måste vara ett stort panorama - en stående landskapsbild kan bli lika intressant den. Testa dig fram och se vad som passar just det du vill fånga på bild.

 
» Fokus på detaljerna. Det är ju inte bara dom vackra landskapen som är värda att minnast utan också alla detaljer runtomkring. På bilderna ovanför kan ni t.ex se vattendropparna på en växt efter ett skyfall i Indien, en gammaldags dörr i London och en skylt till ruinområdet Foro Romano i Rom. Försök att vara vaksam och hitta dom där detaljerna som är värda att minnas från just det land som du besöker.

» Extra batteri och extra minneskort. Det värsta som finns när man är ute och reser med kameran vid sin sida måste ju ändå vara när batteriet tar slut. Eller när minneskortet blir fullt så att man måste rensa bland dom bilder man har tagit för att få plats med nya. Därför är det jättebra att ha med sig ett extra laddat batteri och ett till minneskort så att du slipper gå miste om det som du annars kanske missar med en död kamera eller ett fullt minneskort. Jag brukar även ha med mig en liten dator så att jag kan föra över alla bilder när dagen har gått så att kameran är fullt redo för nästa dags fotomöjligheter.


» Ta del av landets kultur. Något av det absolut häftigaste och roligaste enligt mig är att få ta del av kulturen och människornas liv i det landet man reser i. Det är så otroligt lärorikt att sätta sig in i en helt annan livsstil och dessutom kunna fånga detta på bild. Kulturen är ju liksom en stor del av själva charmen med landet. Var inte rädd för att gå fram och fråga människor ifall du skulle kunna få ta en bild på dom. Det är någonting som jag själv vill bli bättre på - att våga fråga istället för att fega ur och då kanske gå miste om en kanonbild. Så fråga på, folk blir oftast bara glada av att få vara med på bild. Och säger dom nej, ja då är det bara att acceptera det. :)

 
» Dom som var med. Någonting som jag också önskar att jag var bättre på är att fota personerna som var med under resorna. Det är lätt att man blir fast vid allt nytt runt omkring och då glömmer bort att faktiskt föreviga dom personerna som man faktiskt reste med. Jag tycker i alla fall att det är hur kul som helst att titta tillbaka på bilder där familjemedlemmar och vänner är med för att minnas allt fint och roligt man upplevde tillsammans. 

 
» Typsika "turistbilder". När man är ute och reser så är det ofta man stöter på några av alla dom stora sevärdheterna runt om i världen. Självklart ska även det få följa med på bild. Men det kan vara svårt att vara nytänkande när det gäller detta och det är lätt man knäpper dom där typiska "turistbilderna". För att få lite annorlunda bilder så kan man prova att fota från olika håll och vinklar eller kanske lägga på en redigering som gör att bilden blir lite mer intressant att titta på. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

» Varierad utrustning. Det är inte lätt att veta vad man ska ta med sig för utrustning när man ska ut och resa. Främst på grund av både vikt och plats i bagaget. Jag personligen försöker alltid få med mig så många olika objektiv som möjligt för att inte stå där sen och slita mitt hår för att jag inte tog med mig det objektivet som skulle behövas för den där perfekta bilden. Samtidigt kan det vara väldigt osmidigt att kånka runt på många olika objektiv, så det gäller att välja. För möjligheten till så varierade bilder som möjligt så passar det bra med ett zoomobjektiv med olika typer av brännvidd - t.ex ett 18-55mm eller liknande. Då har du chansen att få med alla vyer men samtidigt ha möjligheten att zooma in en bit. Själv tycker jag om ljusa och klara bilder, så ett objektiv med en stor bländare är att föredra - t.ex ett 50/1.8mm. Men valet av objektiv är såklart helt individuellt. :)

Detta är alltså några av mina personliga tips och alltså ingenting som står i regelboken. När och var och hur du fotar under din resa är självklart helt upp till dig själv. Det viktigaste är att våga testa nya saker och fota i mängder. Ju för man fotar och ju mer man upptäcker och testar desto mer utvecklas man. 

Om det är någonting ni undrar över eller så så är det bara att fråga. :)

Nu tar vi helg

2014-03-14 | 17:36:11
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Obeskrivligt skönt med fredag hörni! Så skönt att bara kunna slappna av en stund efter en skolvecka full av plugg. Just nu ligger jag på golvet och myser med hunden samtidigt som fina toner strömmar ut ur högtalarna. Benson ser ungefär lika trött ut som jag känner mig, haha... Lite senare kommer Charlie hit för att sova här. I morgon vankas det festligheter och på söndag slår jag mig ner i hejarklacken till brorsans innebandylag. Det verkar som att det blir en himla bra helg det här! Om man bortser från snön som sägs ska komma till i morgon, den kan vi skippa tycker jag...

Har ni några speciella planer inför helgen? :)

But first, let me take a selfie

2014-03-12 | 19:22:07
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

Hej hopp i det fina vårvädret!
Det är helt sinnessjukt vad varmt det börjar bli ute nu! Vi kunde till och med sitta och sola utan jackor på rasten idag utan att frysa. Hur galet skönt är inte det?! Känner att jag verkligen måste införskaffa mig en ny jeansjacka, om vi nu snackar jackor tänkte jag, haha... 

Efter en föreläsning i skolan hade vi turen att sluta tidigare idag. När jag kom hem med tåget så tog jag cykeln och trampade bort till fotbollsplanen för att möta upp ett härlig gäng. Vi lirade fotboll, dunkade musik och snackade om allt och ingenting. Allt detta i den efterlängtade vårsolen. Tänk i sommar när man kan göra sånt här varje dag! Längtar som en tok kan jag ju säga, och jag skulle nog gissa att jag inte är den enda? :)

Även idag fick jag cykla hem till en väldans fin solnedgång. Även idag har jag suttit med en hel del plugg. Nu känner jag dock att det är slutpluggat för ikväll, kör helt enkelt vidare i morgon. 

Ha en fin onsdagskväll så hörs vi! :)

Solens sista strålar

2014-03-11 | 20:46:30
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

Den här tisdagen har bestått ut av plugg in i det sista. Först en över 7 timmars lång skoldag och sen jag kom hem vid 17:18 nån gång så har jag bara ägnat mig åt skolböckerna. Kan ju tala om att mitt huvud känns ganska fullproppat och en aning överfullt just nu. Jag förstår verkligen inte hur lärarna tänker när dom klämmer i princip allting på en och samma vecka? Men det är väl bara att bita ihop och få det gjort liksom, även fast det är sjukt segt att sitta och plugga dagarna i ända. 

Ikväll blir det en tidigt date med sängen kan jag tala om. Någonting som mitt värkande huvud verkligen behöver, haha...

Jag hade i alla fall turen att cykla hem till den fina solnedgången på bilden ovanför förut idag. Det är så obeskrivligt skönt att det är ljust ute både när man cyklar till och från tågstationen om dagarna nu för tiden. Det hjälper så himla mycket med lite ljus och sol! Mer sånt framöver tack. :)

Throwback » Brighton 2012

2014-03-10 | 11:13:00

Just nu sitter jag och försöker skriva ihop en engelskaredovisning om Brighton. Anledningen till varför jag valde just Brighton är för att vi var där sommaren 2012. Ni kanske kommer ihåg en del inlägg därifrån eller kanske känner igen några bilder här ovanför? Om inte kan ni klica här för att läsa om hela resan.

I vilket fall som helst så blir jag så himla glad av att titta på alla bilder därifrån. Det var en sån himla roligt resa med allt från promenader på piren, roadtrip till de vita klipporna, middagar på mysiga restuaranger på dom fina gatorna och inte minst OS i London. Gud vilken upplevelse det var! Måste verkligen tillbaka dit någon gång, för jisses vad jag älskar den staden! Så länge får jag sitta och kolla igenom alla bilder och drömma mig tillbaka.

Är det någon av er som har varit i Brighton? :)

Gatstuberg

2014-03-09 | 19:02:32
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag och Geena tog en liten spontan cykeltur till Gatstuberg förut för att ta vara på det fina vårvädret och för att prata ikapp lite. Även fast det blåste en hel del så var det himla mysigt att sitta där på berget och prata om allt och ingenting. Riktigt behövligt!

Det här fina vädret gör en ju bara så himla glad! Det är egentligen sjukt vad lite sol och värme kan göra! För en liten stund sen var jag ute på kvällspromenad med hunden och solen hade inte hunnit gå ner än, även fast klockan var över 18. Alltså hur underbart? Sjukt underbart! 

Hur har eran söndag varit? :)

Hollister Co.

2014-03-09 | 12:20:52
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den här tröjan fick jag med mig hem för en billig peng när vi shoppade i Stockholm förra lördagen.
Tröjan kommer alltså från Hollister och jag hade den turen att hitta den sista och dessutom för nersatt pris. Förutom den här godingen så fick jag även med mig ytterligare en tröja från Hollister, en plånbok från Monki och en bandeau från Urban Outfitters. Super om ni frågar mig! :)

Precis som igår så är det så sjukt fint väder idag! Solen skiner och det ska bli uppemot 16 grader idag. Hur galet är inte det liksom? Min dag är än så länge oplanerad men hur det än blir så ska jag försöka ta vara på solen och det fina vädret så mycket som möjligt!

Ha en superbra söndag så hörs vi! :)

En av dom finare fredagarna i mars

2014-03-07 | 15:38:39
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Idag är det äntligen fredag och dagen till ära fick vi sluta ungefär 4 timmar tidigare. Galet skönt och riktigt välbehövligt! Att sedan cykla hem från tågstationen i solsken och vårvind var så sjukt uppiggande. När jag var ute och fotade bilden ovanför så var det till och med så att solen värmde lite grann när det väl slutade blåsa. Alltså hur skönt är det inte att det sakta men säkert börjar blir vår? Man blir ju alldeles superglad i hela kroppen! 

Nu ska jag alldeles strax sätta igång den här listan och knalla iväg till Charlie där jag kommer befinna mig till i morgon. En av dom bättre fredagarna helt enkelt. :)

Hoppas att ni får en superfin fredag och helg så ses vi! :)

Mood booster

2014-03-06 | 20:27:00

Hej på er!
Hoppas att ni har haft det bra sen sist. Det skulle jag nog våga säga att jag har haft i alla fall. Igår var jag ledig så jag passade på att träna på förmiddagen och få klart lite plugg och annat nödvändigt. När Charlie hade slutat skolan så satte jag mig på cykeln och trampade bort mot honom. Jag spenderade resten av dagen och natten hemma hos honom och hade alltså turen att vakna upp bredvid världens finaste kille imorse innan jag tog tåget till skolan. Ruskigt bra start på dagen!

Det här med humör är förövrigt en väldigt intressant sak. Att man kan skifta från att vara så där cp-lycklig och aspepp till att deppa över allt och ingenting på bara några få sekunder. Sjukt är vad det är och jävligt jobbigt. Men för att piggas upp så fungerar det nästan alltid att lyssna på några goa låtar, så just därför har jag gjort en ny spellista på Spotify med bara massor av glada och spring-i-benen-låtar. Musik brukar oftast hjälpa en bit på traven i alla fall. Om ni har några asbra pepplåtar så kommentera gärna - jag vill att min nya mood booster-lista ska bli överfull av glada toner! :)

Semeldagen

2014-03-04 | 20:58:45
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Som jag antar att ingen har missat så är det alltså semeldagen idag.
En av årets bästa dagar då jag som sagt älskar semlor och hyllar dess skapare till skyarna. Efter skolan mötte jag upp Charlie på stan och vi gick vidare till Hembagarns för att äta nygräddade semlor. Jag har ätit en hel del smelor i mina dagar men detta var banne mig den godaste of all times!

I vilket fall som helst så kom jag nyss hem och ska nog dra igång någons serie eller så. Jag har inga lektioner i morgon och är därför ledig, så då tänker jag få lite plugg gjort och troligtvis köra ett träningspass. Resten av onsdagen är oplanerad än så länge så vi får se hur resten av morgondagen kommer se ut.

Jag hoppas att ni har haft en fin tisdag och en fin semeldag och att ni passar på att stoppa i er en sista semla för dagen nu under kvällen. :)
Vi hörs!
 
 

Heart upon my sleeve

2014-03-02 | 20:13:58
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Även fast det har gått två dagar sen Aviciis konsert så är jag fortfarande superhypad. 
Som jag skrev i inlägget igår så kommer jag leva på den här upplevelsen hur länge som helst. Tröjan på bilden köpte jag innan konserten. Det fanns så sjukt många snygga så det var riktigt svårt att välja. Jag skulle helst av allt vilja ta med allihopa och stoppa dom i garderoben men det blev tillslut alltså den på bilden ovanför. På baksidan står det alla städer som Avicii spelade i under True Tour. Nya favorittröjan utan tvekan. :)

Det är några utav er som har bett om att få se vad jag köpte när vi shoppade i Stockholm igår, så ett inlägg om det kommer framöver. :)

En lördag på Stockholms gator

2014-03-02 | 09:09:17
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Dagen efter Aviciis konsert vaknade vi upp i en lägenhet i Alvik där vi hade spenderat våran natt.
Vi kom i säng ganska sent kvällen innan på grund av överhypeness från konserten och vi var tvunga att gå upp ganska tidigt för att vinka av en av oss fem som var tvungen att ta ett tidigt tåg hem. 

Vi andra började sedan dagen med en frukost på Starbucks (den absolut dyraste frukosten jag någonsin ätit men åh så gott!) för att sedan knalla vidare längs med Stockholms gator. Det blev en hel del shopping och en väldigt god lunch på Jensen's Bøfhus innan det sen var dags att ta tåget hem till Katrineholm. Detta har varit en sjukt bra helg som jag sent kommer glömma!

Just nu har jag precis klivit upp ur sängen och ur hörlurarna strömmar tonerna av Avicii. Kan verkilgen inte få nog. Jag har alltid lyssnat på hans musik, men efter fredagens konsert så blir låtarna plötsligt ännu bättre om det nu är möjligt. Så jag lär nog sitta här ett tag och dunka innan jag går ner en trappa för att göra i ordning frukost. Senare idag ska jag antagligen träffa Charlie. Blir nog en bra söndag det här. :)

Ha en fin dag så hörs vi! :)

AVICII - #TRUETOUR

2014-03-01 | 21:04:00
Samsung Galaxy S3 | iPhone 5S (bild 8, 10 och 11).

Jag har suttit här ett bra tag nu och försökt komma på hur jag ska formulera mig. Hur jag ska lyckas uttrycka allt i ord. Men det är rent ut sagt omöjligt.

Gårdagskvällen var så sjukt obeskrivligt bra så det finns inte. Detta är helt klart något av det häftigaste jag har varit med om! Att stå där på rad fyra och bara ösa på så in i helvete till beatet av Avicii går verkligen inte att uttrycka i ord. Det var så mäktigt och bara helt sjukt. Att känna basen i varenda cell utav kroppen, att sjunga med tills halsen ger vika och hoppa och dansa tills fötterna värker - så galet underbart! 

Konserten var så himla bra gjord. Ljudet, ljuset, showen, publiken, Tim himself - allt var helt perfekt.
Jag får fortfarande rysningar och massa gokänsla i magen när jag tittar på bilder och filmer från igår kväll. Det var förbjudet att ha med sig systemkamera och min mobil dog efter ett tag, men det gjorde inte särskilt mycket om jag ska vara ärlig. Det skulle bara vara så kul att få befinna sig i Tele2 Arena i detta nu tillsammans med dom som befinner sig på extrakonserten ikväll. Skulle kunna göra detta om och om igen.

Som ni förstår så är jag fortfarande väldigt hypad men som sagt så går det verkligen inte att beskriva hur sjukt bra Aviciis konsert var igår! Detta kommer jag leva på riktigt länge kan jag tala om!

Sjukt stor tack Avicii och välkommen hem!