Helgen som gått och en söndagslunch

2015-03-29 | 13:29:34
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Vilken kanonhelg hörni! Bortsett från det ruggiga vädret så har dom senaste tre dagarna varit toppen. Helgen har bjudit på riktigt roliga festligheter, massa godis och god mat, ett fotojobb, en arbetsintervju och massor av pojkvänsmys. Jag kom precis hem efter att ha släppt av Charlie hemma hos sig. Han bjöd mig på lunch på Sultans och åh vad gott det var! Åt tacos för tredje dagen i rad = heaven!

Resten av den här söndagen kommer jag spendera genom att fortsätta redigera bilder från gårdagens fotojobb, plugga och sedan lägga mig i sängen och titta på serier. Det var allt för länge sen jag tog mig tid att göra det så det ska bli hur skönt som helst!

Hoppas att ni har haft en superbra helg! Ha det fint tills vi hörs nästa gång! :)

Hemmagjord granola

2015-03-26 | 09:56:31
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

För några dagar sen körde jag på samma spår som när jag gjorde en mug cake till frukost. Jag hittade ett recept på granolaICAs hemsida som verkade jättegott och det var det också! Hur enkelt som helst att göra, kryddigt, supergott och dessutom nyttigt och bra. Jag har ätit den både till frukost och mellanmål varje dag dom senaste dagarna, haha! 

Det man behövde var 5 dl havregryn, 5 dl riven kokos, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solrosfrön, 3 tsk kanel, 2 tsk kardemumma, ½ tsk salt, 2 dl flytande honung, 1 msk vatten och 3 dl torkad frukt (jag hade aprikoser, russin, gojibär och tranbär). Sen var det bara att blanda ihop alla ingredienser (förutom frukten) och fördela blandningen på 2 bakplåtsklädda plåtar. Rostade sedan en plåt i taget i 175° grader i mitten av ugnen i 20 minuter och rörde om efter ungefär halva tiden. När granolan sedan har svalnat så var det bara att skära den torkade frukten i mindre bitar om det behövdes för att sedan blanda det med granolan. Delade sedan upp granolan i några glasburkar och vips så har man både någonting gott att äta till frukost och någonting fint att ställa på köksbänken! Verkligen hur gott som helst, ni måste bara prova. :)

Needs for my spring wardrobe

2015-03-24 | 17:23:04
Spring wanties
Klicka på bilden för att se vart allt kommer ifrån.

Detta skulle jag mer än gärna se i min garderob nu till i vår.himla kär i allt. Ska jag vara ärlig så blir jag kär i väldigt många plagg jag ser, men dessa tar nog priset just nu. Älskar linnen med djupa armar, särskilt det färgglada här ovanför. Så himla skönt att ha när det blir lite varmare ute, kanske med någon tröja eller vårjacka över. Gråa collegetröjor är någonting som man aldrig kan få för många av för jisses vad snyggt det är! När det börjar närma sig sommaren tänker jag införskaffa mig några crop tops som jag har snöat in mig på helt för tillfället. Sneakerserna högst upp är ju bara så himla mumma och åh vad jag önskar att något av dessa par kommer pryda mina fötter i vår. Ett par Raybans med blått spegelglas har jag suktat efter i flera år nu så nu är det väl inte mer än dags att ta tummen ur? Matcha en ljusblå skjorta med ett par vita jeans eller något av allt annat med dom ljusa, slitna jeansen och där har vi det! 

Bokat resa till Frankrike

2015-03-23 | 14:38:19

Nu är allt bokat och klart! Den 17e april åker jag och Evelina till Frankrike, närmare bestämt till Boulogne-sur-Mer. Där kommer vi spendera 3 hela veckor då vi ska ha praktik på Nausicaa Aquarium. Dom har bl.a Kaliforniska sjölejon, Afrikanska pingviner, jättebläckfiskar, olika sköldpaddor och andra marina djur. Det ligger dessutom precis vid havet, hur underbart är inte det? 

Så i mitten av april åker vi alltså till denna mysiga, lilla stad och jag är så himla taggad! Vilka upplevelser vi kommer få vara med om! Vi ska bo i en liten lägenhet och på helgerna kommer vi strosa runt i staden och kanske ta en och annan tripp hit och dit. Det ska bli så himla roligt och spännande att både få upptäcka och arbeta i ett annat land. Är så glad att jag har fått den här möjligheten. Men fy satan vad nervöst jag är, haha!

Ni kommer självklart att få ta del av våran resa här på bloggen. Hoppas att ni är lika peppade som jag är, haha! :)

Mug cake

2015-03-23 | 10:59:19
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Detta åt jag till frukost imorse - mug cake, kiwi och ett glas jucie till det. Hittade ett recept på mug cake igår och var bara tvungen att prova. Det var gott, väldigt mättande och superlätt att göra! Det enda man behöver är ½ banan, 1 dl havregryn, 1 ägg, frysta hallon eller andra bär, 1 krm kanel, 1 msk kokos och lite olja att smörja in koppen med. Sedan var det bara att mixa ihop den skivade bananen, havregrynen och ägget innan man blandade ner resten. I med smeten i den smorda koppen och sedan in i mikron i ca 1½ minut och sen var det klart! Det blir som sagt ganska mättande och lite torrt i längden, så att äta det tillsammans med någon frukt (som t.ex kiwi) eller med yoghurt eller kvarg är nog att föredra. Jag ska nog ha i lite mer kanel nästa gång också för att få ännu mera smak. 

Ett litet recept på nyttig frukost eller mellanmål så här en måndagsförmiddag! Hoppas att ni får en fortsatt fin dag så hörs vi! :)

Daily inspiration

2015-03-22 | 17:51:55
esmeeden @ Tumblr

Min dagliga dos av inpiration från Tumblr. Det bara rycker och drar i varenda del av kroppen när jag ser bilder som dessa. Det finns så mycket jag vill (och ska!) göra, se och uppleva så jag vet inte vart jag ska börja. Åh. 

Friyay

2015-03-20 | 16:49:58
Två ord som återkommer i princip varje gång den här tidpunkten: äntligen fredag! Det här har varit en riktigt seg vecka så det är mer än skönt med helg just nu. Har faktiskt en del roligt planerat för ikväll och dom kommande två dagarna. Ikväll ska jag, lillebror och pojkvän äta tacos här hemma och imorn tar vi tåget mot Stockholm där mamma och pappa hämtar upp oss för att sedan åka och fira våran farbror. På kvällen vankas det festligheter och på söndag ska vi boka resa. Håller tummarna för fortsatt sint vårväder också så kommer nog den här helgen att bli kanon! 

Ska ni hitta på någonting speciellt i helgen? :)

Two days ago

2015-03-19 | 19:37:16
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

I tisdags var det våran sista dag i djurparken på ett tag. I slutet av terminen ska vi dit och redovisa våra beteendestudier och när skolan börjar efter sommaren igen ska vi sitta där i en hel vecka och bara studera djuren. Längtar redan!

Här är i alla fall några bilder från i tisdags. Jag har inte hunnit sätta mig ner och redigera dom förrän nu då jag har haft ganska fullt upp dom två senaste dagarna, men bättre sent än aldrig. Det var verkligen en superfin dag! Solen värmde, vi fick se bästa Elin träna delfinerna och jag fick med mig några mysiga bilder. Man blir bara så himla glad av att strosa omkring där. Det absolut perfekta stället för energipåfyllning!

Vårjacka

2015-03-15 | 17:59:09
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Här är min nya vårjacka som jag nämnde som hastigast igår. Detta är inte direkt typen av jackor som jag brukar bära vanligtvis men tyckte den var så himla fin! Hittadede den på JC där jag lyckligtvis hade presentkort. Är verkligen jättenöjd! Med denna nya jacka är jag om möjligt ännu mer peppad på våren som smyger sig allt närmare och närmare hela tiden. :)

On the road

2015-03-14 | 15:55:34
Samsung Galaxy S3

Idag tog jag och Charlie en liten tripp till Norrköping. Underbart väder, hög musik och han där vid sidan om - kan inte bli mycket bättre! Friheten med körkort och allt vad det innebär är oslagbar. Så himla härligt att bara kunna sätta sig i bilen och åka vart man vill! 

I Norrköping så åt vi i alla fall god mat och strosade runt lite. Jag hittade en jättefin vårjacka som jag köpte som ni ska få se senare. :)

Kom precis hem och ska alldeles strax iväg igen. Ska hämta upp två av mina tjejer innan vi åker ut till Agnes för en tjejkväll med resten av brudarna. En superbra lördag med andra ord! :)

Om ett körkort och blonda slingor

2015-03-12 | 19:36:46
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Så här har jag sett ut idag - något blondare än innan. Jag fick nämnligen mitt hår slingat och toppat igår vilket verkligen var behövligt. Nu har jag fått lite mer ordning på den lille utväxten som jag hunnit skaffa mig sen i somras i alla fall. Superskönt!

Och som ni säkert redan har lyckats lista ut med hjälp av rubriken så tog jag alltså körkort igår! Hur himla sjukt är inte det på en skala liksom? Helt sinnes om ni frågar mig, har inte riktigt fattat det än, haha. Lättnaden när jag fick höra att jag var godkänd var total kan jag tala om. Att sätta sig helt själv i bilen igår var så himla konstigt efter alla timmar med övningskörning och teoriplugg, men fy satan vilken frihet! Högen med vuxenpoäng blir ta mig tusan bara större och större för varje dag som går sen jag fyllde 18. Läskigt men så sjukt kul!

First sign of spring

2015-03-09 | 19:38:33
Canon EOS 70D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Vårsolen från igår fortsatte att lysa även idag och jag kan absolut inte klaga. Jag satt ute i solen tidigare idag och läste med bra musik i lurarna och jisses vad varmt och skönt det var där på ballkongen ett tag! Blommorna har redan tittat fram i rabbatten. Nu måste det väl ändå vara vår på riktigt? Ändå vågar jag inte säga för mycket för då lär väl snön hälsa på igen, haha...

Idag har jag i alla fall haft läkartid och hemarbete vilket har varit superskönt. Resten av veckan kommer bestå av körlektioner, uppkörning och två prov. Den andra punkten gör mig så nervös så jag inte vet vart jag ska ta vägen, haha! Förhoppningsvis går det vägen i alla fall och då kommer ni såklart att få reda på det. Håll tummarna för mig på onsdag, hihi! :)

Glöm förresten inte att komma med förslag på vad ni vill att jag ska blogga om framöver! Har redan fått några tips och vill bara ha mer och mer för att bloggen ska kunna komma igång ordentligt igen. :)

Ha det fint så länge så hörs vi! :)

Soliga marsdagar

2015-03-08 | 19:27:50
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Strålande sol och runt 15° är vad den här söndagen har erbjudit och åh vad vi har njutit! Jag och Charlie köpte med oss lite godsaker och satte oss på en bänk i solen nere vid sjön. Där åt vi och låg på bänken och tog in så mycket sol vi bara kunde, för åh vad underbart med lite riktigt vårkänslor! Charlie tog ju dessutom körkort nu i veckan så vi tog en sväng med bilen också, precis som alla andra dagar sen han fick kortet. Åh vad mysigt det är att bara glida omkring i bilen och sjunga med till asbra musik tillsammans med honom. Särskilt en dag som denna. Mmm välkommen våren!

Requests

2015-03-06 | 15:32:00
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Fredag idag och gud vad den här veckan gick fort.Skönt hörni! Även fast det är lite i kyligaste laget idag så går jag ändå omkring i piké och Vans, snarare för att jag vill att det ska vara vår än för att det verkligen är det, haha.

Någonting som inte är lika skönt som fredagsfaktumet är min lilla bloggtorka. Just nu står det verkligen stilla i huvudet när det kommer till produktionen av nya inlägg. Så därför tänkte jag slänga ut en liten fråga till er - vad vill ni läsa om?

Jag brukar kolla av lite titt som tätt vad ni är mest intresserade av men det är inte alltid dom inläggen blir av dom heller, haha.. Men nu är inspirationen riktigt låg så därför ska jag göra mitt absolut bästa för att posta så många av era önskeinlägg som helst. Ni kanske vill läsa mer om min vardag, se fler bilder från olika tillfällen, videobloggar, tips osv osv? 

Så helt enkelt - vad vill ni att jag ska blogga om? :)

Edblad

2015-03-02 | 14:57:00
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Jag har ju glömt att visa er det här fina armbandet från Edblad. Det fick jag i julklapp av Charlie förra året och det har suttit runt min handled i princip varje dag sen dess. Jag tycker det är så himla fint och att jag har fått det från honom gör det ju bara ännu finare. Tycker det är så snyggt med armband med tunna kedjor. Tänk sen i sommar när man är sådär fint gyllenbrun med detta armband runt handen. Mumma!

Uncia uncia

2015-03-02 | 12:12:32
Canon EOS 70D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Precis som alla andra tisdagar så var vi även förra tisdagen i djurparken. Vi fick i uppgift att studera en valfri inhängnad och dess miljöberikning för att bland annat komma med nya förslag och idéer. Jag och en till från klassen valde snöleoparderna Mia och Brahma och stog därför och kikade på dom i någon timme eller så. Det är inte jätteofta man ser båda två så det var riktigt roligt att lyckas få några fina bilder på dom tillsammans. En av mina absolut största drömmar är att se snöleoparder i det vilda. Någonting som jag ska göra någon gång i livet. För åh vad vackra och häftiga dom är!

So when do we leave?

2015-03-01 | 20:56:54
Arkivbilder från Indonesien, Indien, Thailand och Italien.

Känner att jag behöver komma bort till något av dessa ställen mer än någonting annat just nu. Sol, värme, hav, stränder, god mat och hundratals nya upplevelser. Jo men ja tack, helst nu med en gång.