Två svartvita från Brooklyn Bridge

2015-10-29 | 12:16:00
 
Hej på er!
För någon morgon sedan så gick vi upp supertidigt för att kunna se soluppgången från Brooklyn Bridge. Det var verkligen hur fint som helst! Det var så mysigt att gå där tidigt på morgonen när det inte var så mycket folk och när luften var sådär krispig som den kan bli på hösten. Fler bilder från morgonen på Brooklyn Bridge kommer ni självklart att få se sen när vi kommer hem och när jag har en dator att redigera och blogga ifrån. :)
 
Vi ska alldeles strax sätta oss och äta frukost här i våran lilla lägenhet innan vi beger oss Uptown för lite shopping. I morgon ska vi förhoppningsvis ta en till promenad genom Central Park innan det är dags att ta flyget hem på fredag kväll.
 
Vi hörs när vi har landat hemma i Sverige och då kommer ni få se massor med bilder! :)

En promenad genom Central Park

2015-10-26 | 09:34:05

Godmorgon från New York och Brooklyn! 
Våra första dagar här i USA har varit hur mysiga som helst. Här om dagen strosade vi t ex runt i ett färgglatt Central Park och åh vad jag är kär! Det är så himla fint, mysigt och härlig stämning. Är så glad över att vi är här på hösten för titta vad fint det är! Skulle utan tvekan kunna gå där hur länge som helst. Jag hoppas verkligen att vi hinner ta någon mer promenad genom parken innan vi åker hem på fredag.

För övrigt så har det uppstått ett litet problem. Datorn som vi har med oss har kraschat så jag kan tyvärr varken föra över några bilder, redigera dom eller blogga därifrån. Som tur är så har kameran WiFi så jag kan föra över några bilder till mobilen i alla fall, men det är ju inte lika lätt att sitta och redigera massvis med bilder på den här lilla skärmen. Detta innebär dessvärre att jag inte kommer kunna uppdatera bloggen lika mycket som jag hade hoppats... Jag ska försöka slänga in något mer inlägg från mobilen men annars får ni såklart se och veta allt när vi kommer hem. Jag uppdaterar dock Instagram en hel del så vill ni se fler bilder så ta er en titt, jag heter esmeraldaedenberg där. :) Här ovanför är i alla fall som sagt en bild från Central Park och alltså åh vad vackert det är!

Klockan är bara fem på morgonen här och anledningen till att vi är vakna nu är för att vi strax ska ge oss av mot Brooklyn Bridge för att se soluppgången. Älskar att vara ute tidigt på morgnarna så det här ska bli jättemysigt. Sen ska vi hitta något ställe att äta frukost på innan vi fortsätter med resten av planerna för dagen.

Hoppas ni får en fin måndag så hörs vi antingen här snart igen, på Instagram eller när vi kommer hem! :)

Next stop » New York

2015-10-23 | 07:30:00

Godmorgon!
Jag tänkte bara kika in en snabbis innan vi sätter oss i bilen till Stockholm och Arlanda. Är så himla peppad så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Vi har en jättemysig höstvecka i New York framför oss och det ska bli så himla roligt! Vi kommer ha WiFi i lägenheten som vi ska bo i så jag ska försöka slänga in något inlägg i alla fall, hur många det blir beror såklart på tid, lust och ork. Om inte annat så kommer ni ju såklart få se massor av bilder när vi kommer hem. :) 

Nu ska jag packa ner det allra sista och sen åker vi! Ha en jättebra fredag så hörs vi från New York sen! :)

October 22

2015-10-22 | 21:00:11

Torsdag idag och oj vad den här dagen har gått fort. Jag har packat och förberett inför imorn för då äntligen åker vi! Det ska bli så himla kul, att åka ut och resa är något av det absolut bästa som finns. Förutom packningen så har jag även fotat lite självporträtt i den fina hösten (↑), fikat med två av mina tjejer samt åkt på en liten roadtrip med samma människor. När jag kom hem för någon timme sen eller så så gick jag och Charlie och köpte pizza vilket satt hur fint som helst. Jag ska packa ner det sista alldeles strax så att jag är redo imorn klockan 8 när vi lämnar huset och beger oss mot Arlanda och vidare mot New York. Jag slänger upp ett inlägg imorn innan vi åker så vi hörs då! :)

Appel pie drink

2015-10-21 | 15:07:57

Tänkte bara tipsa om den här jätteenkla och goda drycken som verkligen passar perfekt nu under den kalla hösten och vintern. Det enda man behöver göra är att hetta upp 2,5 dl äppelcider tillsammans med en kanelstång och 1 krm vaniljsocker i en kastrull. Låt det sjuda en liten stund så att alla smaker kommer fram ordentligt. Sen är det bara att hälla upp i ett glas eller en kopp och njuta. Svårare än så är det inte! Det smakar verkligen äppelpaj, så himla gott! Jag kan tänka mig att detta skulle vara riktigt gott att dricka ifall man har varit ute i kylan en hel dag och sedan kommer in och vill värma sig lite. Ett gott och roligt alternativ till den klassiska varma chokladen som det annars alltid brukar bli. :)

Höstlov

2015-10-20 | 16:37:14

Det blev en riktigt kort skolvecka för min del då jag var hemma igår och både imorgon och på torsdag ska vi arbeta hemma med våra skoluppgifter. Jag måste alltså plugga lite och så, men eftersom vi inte behöver gå till skolan så är vi mer eller mindre lediga liksom. På fredag lyfter sedan planet till New York så man kan alltså säga att jag har fått höstlov redan idag. Så himla skönt verkligen!

Ovanför ser ni en bild från min Instagram som jag la upp för en liten stund sedan (esmeraldaedenberg heter jag där, följ mig, hihi). Cyklar genom den där allén varje dag när jag ska till och från skolan och titta bara! Den är ju verkligen helt magisk nu på hösten! Även fast man har haft en asdålig morgon eller om skoldagen har varit sämst så blir man alltid på lite bättre humör när man cyklar igenom där sen, för åh vad fint det är! 

Dom kommande dagarna kommer jag alltså plugga lite grann, umgås med Charlie, mysa med mina tjejer men framförallt förbereda mig inför resan på fredag. Åh, snart är vi där!

Hoppas ni får en bra tisdag så hörs vi snart igen! :)

Höstpromenad

2015-10-19 | 10:35:59

Igår, precis som många andra dagar den här hösten, så var det verkligen jättefint väder. Jag och Charlie gick därför på en liten höstpromenad och åh vad fint det är ute nu! Blir så himla glad av alla färger, solen och den friska luften. Vi har verkligen haft tur den här hösten då det nästan bara har varit fint väder och det knappt har regnat någonting, så jag hoppas verkligen att det fortsätter såhär. :)

Idag är jag hemma från skolan på grund av en dundrande huvudvärk. Jag vet inte ifall jag har berättat det för er tidigare men jag har gått runt med konstant huvudvärk i över 2 år. Jag har tagit alla möjliga olika prover, röntgat nacken, bytt p-piller, haft bettskena, fått massage, varit hos både osteopaten och kiropraktorn och provat alla möjliga värktabletter men ingenting hjälper och ingen vet vad det är. Huvudvärken har jag sorgligt nog vant mig med mer eller mindre vid det här laget men gud vad irriterande det är att inte veta vad som är fel! Vissa dagar är dock värre än andra och en av dom dagarna är idag. Jag var hos någon bettspecialist förra veckan då dom misstänker att det kan ha någonting med käken att göra, så därför ska jag till sjukhuset ungefär en gång i månaden för att träna käken. Känner mig dock ganska skeptisk till det också, men det finns inte så många alternativ kvar nu så jag hoppas att det här ska funka. Dock så ska det inte vara något allvarligt eller så då symptomerna inte tyder på det, så det är ju bra i alla fall. Men åh vad skönt det skulle vara att få veta vad det är och bli av med den här huvudvärken. Har liksom glömt bort hur det känns att inte ha ont i huvudet... 

Så idag är jag hemma från skolan som sagt på grund av det. Jag tänker bara ta det lugnt, vila upp mig och kolla på lite serier och så. Borde plugga lite också så det ska jag klämma in också.

Hoppas att ni får en fin måndag så hörs vi! :)

Orsa rovdjurspark

2015-10-18 | 12:39:41

Några bortglömda bilder från Orsa där vi var en helg i september. Vi var där på en liten släkträff och vi bodde i en jättemysig stuga med sovloft och en jättefin utsikt. En av dagarna gick vi till Orsa rovdjurspark som visade sig vara en jättefint djurpark! Dom flesta djuren hade jättestora och fina hägn. Dock så var det lite ojämnt fördelat då t ex den Persiska leoparden hade det ganska litet i jämförelse med dom andra... Men överlag så tycker jag som sagt att det var en jättefin och mysig liten park! Vi knallade sedan upp till Toppstugan för att äta god lunch och dricka varmchoklad. Supermysigt och utsikten därifrån var underbar. Det blev verkligen en trevlig liten minisemester tillsammans med en liten del av släkten. :)

Höst ute, höst inne

2015-10-18 | 10:38:10

Jag kände för att göra det lite extra mysigt i rummet nu såhär på hösten, så därför gick jag ut och plockade massor av fina höstlöv och kastanjer för att dekorera rummet med. Hängde upp löven lite här och där i rummet och fyllde en stor glasvas med kastanjer. Allt det tillsammans med min fina ljuslykta och alla ljuslingor gjorde rummet så himla mysigt! Helst av allt så hade jag även velat göra någon fin pumpa eller två att ha i fönstret eller i alla fall ute på trappan, men det har tyvärr inte blivit av... Kanske är lika bra i och för sig eftersom vi åker ut och reser om några dagar och det skulle inte vara så kul att komma hem till massa ruttna pumpor överallt sen, haha... Får helt enkelt spara det till nästa höst. :)

Att dekorera sitt rum nu såhär på hösten är i alla fall ett stort tips, för åh så mysigt det blev!

Håkan Hellström den 5 juni

2015-10-17 | 14:46:05

Jag tror ingen har missat att Håkan Hellström, precis som förra året, ska ha konsert på Ullevi i Göteborg i juni. Jag satt som fastklistrad framför Ticnet med flera olika datorer och mobiler för att försöka få tag på biljetter. Enligt Ticnet var det över 95 000 personer som stog i kö. Det tog ungefär 40 minuter innan jag kom in och efter att ha läst massor av tweets där folk skrev att biljetterna var slut så hade jag inte så höga förhoppningar. Satt ändå och försökte köpa biljetter utan att lyckas samtidigt som jag uppdaterade Twitter för mer information typ varje minut. Var nära på att ge upp efter ungefär 2,5 timmar framför Ticnet, men då gick dom ut med att han ska ha en extrakonsert dagen efter! Elin som jag ska gå med fick tag på biljetter på en gång så nu ska även vi få se bästa Håkan live!!

Alltså gud vad ledsen och arg jag var där ett tag. Hade blivit förbannad om jag hade missat hans konsert igen då jag inte gick på den förra året. Blev så himla lättad när dom släppte biljetterna till extrakonserten. Så sjukt att det var sådant tryck på biljetterna. Håkan är verkligen kung. Vi har i alla fall ståplatser och jag är så glad och taggad så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Det kommer bli så sjukt mäktigt och jag längtar som en tok till den 5 juni! 5 dagar efter konserten tar vi dessutom studenten, hur galet bra är inte det då?!

Var det någon av er som också fick biljetter till någon av konserterna? :D

Längs strömmen

2015-10-16 | 19:43:42

Jag kom till Norrköping i ganska god tid innan jag började skolan idag så jag passade på att ta en sväng längs strömmen. Jag hade med mig kameran och tog några bilder längs vägen. Det är verkligen så himla fint där! Ovanför strömmen finns det en jättelång och fin allé som jag cyklar igenom varje dag när jag ska till skolan och det är helt magiskt att cykla där med alla färger och höstlöven som faller ner över en. Så mysigt!

Det märks väldigt tydligt att jag inte har fotat så mycket på senaste för gud vad jag har tappat det, haha... Så himla tråkigt, måste verkligen komma igång igen. Siktar på att fota finare höstbilder nu i helgen. 

Alldeles strax kommer Charlie och hämtar upp mig och sen sover jag där inatt. Jag lär kika in här imorn så vi hörs då! :)

Pannkaksbrunch

2015-10-16 | 10:01:35
 
Med endast en föreläsning på dagens schema så har jag en lång sovmorgon idag. Det blev några pannkakor över från gårdagen då vi åt det till middag, så därför tyckte jag att det passade perfekt att äta upp resten till brunch idag. Supergott verkligen! Blir alltid så himla mätt av pannkakor så det här lär jag stå mig på tills jag kommer hem i eftermiddag. 

Så otroligt skönt med fredag, eller vad säger ni? Veckorna går så himla fort och idag är det bara en enda vecka kvar tills vi åker till USA! Det är helt galet att vi snart sitter på ett plan till New York, det var ju inte längesedan det var flera månader kvar liksom. Men snart är vi där och jag är taggad till tusen! Vi åker alltså på fredag nästa vecka och jag har inga lektioner på torsdag så jag är ledig även då. Nästa vecka kommer jag alltså bara gå 3 dagar i skolan och sen är det dags! Shit alltså, är så sjukt hype haha. Dessutom så skiner solen ute idag, hur skönt?

Hoppas ni får en superfin fredag så hörs vi! :)

När saknaden tar över

2015-10-12 | 21:27:13

Det är inte förrän nu såhär någon månad senare som jag faktiskt börjar inse att våran fyrbenta vän verkligen är borta. Idag, som många andra dagar den senaste tiden, är saknaden extra stor. Det gör verkligen fysiskt ont i hjärtat, som om han tog med sig en bit av det när han försvann. Det är så tomt, så oerhört tomt. Varje dag påminns man om honom och det tomrum han har lämnat efter sig. Vardagen blir liksom helt annorlunda. Han fattas verkligen. 

Att det inte längre är någon som möter en i dörren varje gång man kommer hem. Att man inte behöver skynda sig med att plocka upp något man har tappat för att det ändå inte är någon där som kommer och äter upp allting som hamnar på golvet. Att man inte har någon att gå ut och gå med, oavsett vad det är för väder. Att ingen kommer och säger tack för maten när han har slickat rent matskålen. Att det inte finns någon varm päls att bara gosa ner sig i. Att det kan vara så himla tomt utan allt det där och gud vad jag saknar det. Gud vad jag saknar våran Benson.

Hot cocoa

2015-10-11 | 11:06:51

Godmorgon söndag! 
Den här helgen har varit så himla lugn och skön. I fredags var vi i och för sig ute men både igår och idag tog jag och Charlie ett par väldigt sköna sovmorgnar. Gårdagen bestod endast av mys, god mat, film och massa tv-spel långt in på småtimmarna. Den här söndagen ser ut att bli ungefär likadan vilket jag mer än gärna tackar ja till.

Smög upp lite tidigare än Charlie för att göra i ordning varm choklad med grädde och kolasås som vi sen delade på. Ruskigt gott, särskilt nu när det verkligen är höst och kyligt ute. En perfekt start på dagen!

Nu ska vi hoppa in i duschen och sen kommer vi nog fortsätta tv-spelandet där vi avslutade igår. Ha en jättefin söndag så hörs vi! :)

New York shopping list

2015-10-06 | 16:55:36
Shopping list New York
 Klicka på kollaget så kommer ni till min Polyvore där ni kan se vart allting kommer ifrån. :)
 
Min countdown-app på mobilen visar att det endast är 17 dagar kvar tills vi flyger till USA och New York. Jag har sagt det förut men det tåls att säga igen - satan vad taggad jag är! Det ska bli så himla roligt och jag längtar som en tok.

Förutom att upptäcka staden så kommer det nog bli en hel del shopping om jag känner mig själv rätt. I kollaget ovanför kan ni se dom saker som jag har planerat att få med mig hem. En skjorta från Ralph Lauren, någon fin ryggsäck, en NY-keps, doftljus från Bath and Bodyworks, ett par skor från Stan Smith, en parfym från Victoria's Secret, en tröja från Gant och ett par högmidjade jeans. Sen om allt detta lyckas slinka med eller inte är en annan femma, men det är det jag siktar på i alla fall. Sen är jag bombsäker på att jag kommer lyckas köpa på mig en hel del till under resans gång, heheh... Är i alla fall hur taggad som helst på all shopping och inte minst New York i sig!

Back to normal

2015-10-05 | 19:57:12
En lite finare del av stan | Selfie från idag | På cykeln genom lövtäckta gator 

Efter tre veckors praktik så är jag tillbaka till verkligheten vilket till största del innebär skola. Jag kommer inte ihåg senaste gången det var så svårt att ta sig upp ur sängen som det var imorse. Även fast jag som sagt inte varit i skolan på tre veckor så är jag så himla skoltrött. Helst av allt skulle jag ha praktik i minst tre veckor till. Bara 250 dagar kvar till studenten dock, kämpa! 

Så ja, denna måndag erbjöd alltså en helt vanlig skoldag. Hösten börjar komma igång ordentligt nu vilket är hur mysigt som helst. Längtar så mycket till New York och att få ta vara på den här fina årstiden där. Om lite mindre än tre veckor åker vi, så får hoppas att jag lyckas överleva i skolan fram tills dess, haha...

Nu ska jag ner till köket och äta en bulle eller två som vi bakade igår. Hoppas ni har haft en bra måndag så hörs vi! :)

Kanelbullens dag

2015-10-04 | 15:52:50

Fjärde oktober idag vilket innebär att det är kanelbullens dag. Självklart passade jag på att baka ett gäng bullar, både vanliga kanelbullar och några med Nutella i. De blev verkligen hur goda som helst och godast är de ju helt klart när de är nybakade. Jag är helt proppmätt efter allt deg- och bullätande så frågan är ifall jag kommer lyckas pressa ner någon middag ikväll, haha... 

Har ni också bakat eller ätit bullar idag? :)