Hemmagjord granola

2015-03-26 | 09:56:31
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

För några dagar sen körde jag på samma spår som när jag gjorde en mug cake till frukost. Jag hittade ett recept på granolaICAs hemsida som verkade jättegott och det var det också! Hur enkelt som helst att göra, kryddigt, supergott och dessutom nyttigt och bra. Jag har ätit den både till frukost och mellanmål varje dag dom senaste dagarna, haha! 

Det man behövde var 5 dl havregryn, 5 dl riven kokos, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solrosfrön, 3 tsk kanel, 2 tsk kardemumma, ½ tsk salt, 2 dl flytande honung, 1 msk vatten och 3 dl torkad frukt (jag hade aprikoser, russin, gojibär och tranbär). Sen var det bara att blanda ihop alla ingredienser (förutom frukten) och fördela blandningen på 2 bakplåtsklädda plåtar. Rostade sedan en plåt i taget i 175° grader i mitten av ugnen i 20 minuter och rörde om efter ungefär halva tiden. När granolan sedan har svalnat så var det bara att skära den torkade frukten i mindre bitar om det behövdes för att sedan blanda det med granolan. Delade sedan upp granolan i några glasburkar och vips så har man både någonting gott att äta till frukost och någonting fint att ställa på köksbänken! Verkligen hur gott som helst, ni måste bara prova. :)
Amanda

Hej Esmeralda!
Jag såg att du har en Canon EOS 70D, vad tycker du om den? Vad är största skillnaden mellan den och din förra 600D? Jag har själv en 600D och funderar på att byta upp mig :)

Svar: Hej!Jag är jättenöjd med min 70D! Det var en väldigt bra uppgradering från 600D då 70D är mycket snabbare, smidigare knappar, tål högra ISO osv. Den har dessutom touchskärm vilket jag tycker är supersmidigt! Helt klart värt att byta upp sig. :)
Esmeralda Edenberg

2015-03-28 @ 15:42:58
URL: http://amandaphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som kan se)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback