En jullista

2015-11-27 | 19:23:00
Jag tycker om julen och jag tycker om listor så därför har jag fyllt i en liten jullista. Passar väl perfekt nu när det är första advent i helgen? Here we go:


1. Pepparkakor eller lussebullar? Hmm, svår fråga. Pepparkakor kan man vräka i sig hur många som helst för att det är så gott men nybakade lussebullar är ju inte helt fel det heller.
2. Skumtomtar eller knäck? Knäck alla dagar i veckan. Mmmm så gott!
3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad. Blä för marsipan.

4. Köttbullar eller prinskorvar? Prinskorvar utan tvekan. Tycker bara om köttbullar om dom är kalla eller om dom är hemmagjorda med mycket lök i.
5. Julkorv eller julskinka? GAH JULSKINKA. Alltså det är verkligen det jag lever för under julen. Det är inte mycket sin slår en skinkmacka med någon supergod senap.
6. Lax eller sill? Helst inget av det, men om jag måste välja så säger jag nog sill.
7. Sylta eller pastej? Har aldrig smakat sylta och den enda pastej jag har ätit är leverpastej so I'll go with leverpastej.
8. Paradis eller Aladdin? Det kvittar så länge jag får pärlnougaten.
9.Revbensspjäll eller Janssons? Är inte så förtjust i fisk men älskar däremot revbensjpäll så ganska givet val på denna.
10. Glögg eller julmust? Åh vad svårt, älskar båda! Det är ju så dödligt gott att doppa pepparkakor i glögg eller julmust, alltså mmm.


11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Usch, helst inget av det.

12. Ris a la Malta eller gröt? Gröt med massa kanel och massa socker.
13. Hemma eller borta? Vi firar alltid jul hemma så jag väljer det alternativet. På julafton brukar det alltid bara vara vår familj hemma hos oss och så brukar vi fira med en liten del av släkten någon gång i mellandagarna. Litet, enkelt och mysigt.
14. Utomlands eller Sverige? Sverige. Vi firade jul i Indien en gång och även fast den resan var helt fantastisk så kunde jag inte rå för att längta hem som attans på julafton, julnörd som jag är. Nej, jul hemma i Sverige tillsammans med nära och kära är det som gäller för mig.
15. Ge eller få? Älskar att ge! Att köpa eller göra julklappar åt någon som man vet kommer bli jätteglad för presenten är något av det bästa jag vet. Älskar dessutom att slå in alla julklappar också, särskilt om man fixar till paketen lite extra med små detaljer och namnlappar osv.
16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Åh Mysteriet på Greveholm!! <3
17. Chokladkalender eller paketkalender? Har inte haft paketkalender sen jag var pytt men har däremot haft chokladkalender varje år i mitt 18 åriga liv, så jag väljer chokladkalender.
18. Plastgran eller äkta? Inte platsgran, nej nej nej. Älskar doften av gran som fyller hela vardagsrummet under julen, åh.
19. Arne Weise eller Ernst? Ernst året om.
20. När vill du att första snön ska falla? Sent i november eller åtminstone i början av december. Sen får den gärna ligga kvar hela januari och februari ut. 


21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Ja tyvärr, gud vad det gjorde ont i själen den julen alltså. 

22. När är det dags att pynta? Jag kunde inte hålla mig så i år tjuvstartade jag i mitten av november, haha... Kanske lite i tidigaste laget, men jag vill ha så mycket jul som möjligt så varför inte börja i tid liksom?
23. Kan du komma på något negativt med julen? Att det för många har blivit en tid på året som endast går ut på stress och press. Tycker det är helt fel och onödigt då man inte ska behöva känna någon som helst press utan bara ta hand om varandra och fylla på med massor av kärlek. Blir även ledsen i hjärtat för dom som inte har något att fira jul med.
24. Favorit julfilm? Grinchen, Elf, Ensam hemma och Nu är det jul igen, med många flera.
25. Favorit julkalender? Det måste nog vara Mysteriet på Greveholm alltså. Slår dom flesta med hästlängder.
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? MER JUL.
27. När öppnar du dina julklappar? Öppnar en på morgonen och resten på kvällen.
28. Favorit juldoft? Åh, nygriljerad julskinka, julgran, nybakade lussebullar, clementiner, risgrynsgröt, kanel... Listan kan göras lång.
29. Vad framkallar mest julstämning? Allt som sker inför julen när man julpyntar, handlar julklappar, när alla ljus sätts upp runt om i staden, snöfall, julbak, julmusik. Alltså blir så töntigt glad i magen av allt det här, haha!
30. Vad är viktigast med julen? Att ta hand om varandra och att sprida kärlek. Samt äta massor av julgodis såklart.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som kan se)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback