Cirque Arlette Gruss

2015-04-19 | 20:07:00
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5
 
Denna söndag har vi spenderat två timmar på en cirkus som är i stan. Vi var väldigt skeptiska till en början då vi visste redan innan att cirkusen innehöll väldigt många vilda djur. Det kändes liksom inte riktigt bra att stödja hela cirkusgrejen men det kändes ändå som en lärorik upplevelse där man verkligen får se hur cirkusindustrin ser ut, särskilt i en annan del av världen. 

Och precis som väntat så var det både tigrar, lejon, elefanter och massor av hästar med i föreställningen. Det riktigt högg till i både magen och hjärtat när man såg djuren. Dom domesticerade djuren kändes dock lite mer acceptabelt, men när man såg hur lejonen och tigrarna verkligen kuvade sig av rädsla för sin tränare så var det riktigt jobbigt att kolla på. Man märker verkligen hur långt vi i Sverige har kommit med djurhållningen om man jämför med andra länder, som i detta fall Frankrike. Även fast det var jobbigt att se så var det som sagt väldigt lörorikt, insiktsfullt och en riktig motivationboost. Detta var dock utan tvekan den första och sista gången som jag gick på cirkus. 

Men förutom alla djur så var det såklart väldigt många duktiga akrobater och andra människor som gjorde riktigt häftiga framträdanden. Trapetser, rep och ringar som det hängdes och slängdes i, polar som det klättrades upp för, motorcyklar som åkte omkring i en stor glob och en himla massa skämt på franska som man inte förstod ett enda dugg av, haha.

Nu sitter vi på vårat rum och ska strax laga lite middag. I morgon börjar våran första dag på praktiken och jag är så sjukt nervös! Intalar mig själv att det kommer gå asbra, men just nu är hela kroppen i uppror, haha! Hör av mig i morgon eller senare i veckan ifall jag överlever morgondagen... :)

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som kan se)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback