Grönalund

2014-09-29 | 15:02:47
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Igår rullade vi upp till Stockholm för att gå på Grönalund. Parken stängde egentligen för det här året redan i lördags men igår var det Scaniadagen på Grönalund och eftersom att Charlies mamma jobbar på Scania så fick vi alltså följa med. 

I vilket fall som helst så hade vi så sjukt roligt! Det blev verkligen en jättemysig dag med massor av karuseller, spökhus, sockervadd och en riktigt fin solnedgång. Och så lite pussar och kramar där i mellan såklart. Det var hur fint väder som helst och det var faktiskt riktigt varmt ett tag för att vara i slutet av september.

När dagen började lida mot sitt slut rullade vi tillbaka hemåt och hela vägen hem låg vi och sov på vårat stora isbjörnsgosedjur som Charlies mamma vann. Summan av kardemumman så var gårdagen helt perfekt. Ibland är livet bra fint hörni. :)

Med kinden mot din hals

2014-09-27 | 13:19:58
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Vaknade av att solen sken in genom fönstret. När jag vände mig om fick jag se den finaste personen i världen ligga bredvid mig. Det är morgnar som dessa som bara gör en så himla glad i hela kroppen. 

Idag ska jag och Charlie ta hand om hunden medan resten av familjen är ute på andra äventyr. Vi har inga speciella planer förutom att äta gott och bara mysa runt hela dagen. Ser ut att bli en riktigt fin lördag det här hörni. Och i morgon åker vi till Grönalund. Jag, Charlie och hans mamma och syster. Blir himla fint det också. 

Hoppas att ni får en superbra helg! :)

Doutzen Kroes by Josh Olins

2014-09-24 | 19:47:54
Modell: Doutzen Kroes - British Vouge | Fotograf: Josh Olins | Stylist: Clare Richardson

Ursnygg modell fotograferad av en riktigt duktig fotograf. Snyggare än så kan det ju knappast bli.

For days at the beach

2014-09-22 | 18:13:04
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Tidigare idag hämtade jag ut ett paket och i det låg denna bikini som jag klickade hem för några dagar sedan. Innan denna så hade jag bara en bikini som passade och med tanke på att vi åker till Indonesien om 24 dagar (!!!) så var jag tvungen att införskaffa mig en till. Tänk denna bikini på en alldeles solbrun kropp. Kommer sitta som en smäck när vi solar och badar på dom Indonesiska stränderna. :)

Fototips - Självporträtt

2014-09-22 | 16:56:35
Det är många av er som har bett om att få lite fler fototips så jag tänkte passa på nu när jag väl har tid.
Här har ni mina bästa tips när ni ska fota självporträtt:

» Använd fjärrkontroll. Det underlättar så himla mycket när man ska fota självporträtt för då slipper man ställa in kameran på 10 sekunder och springa fram och tillbaka hela tiden. För att ställa in rätt fokus så kan man använda sig av ett föremål eller en annan person som man ställer på det stället där man har tänkt att stå. Har du en vridbar skärm på din kamera så underlättar även det jättemycket, för då ser du dig själv och du slipper krångla så mycket med fokusinställningarna. 

 
» Prova olika miljöer. Jag personligen har ganska svårt för det här då jag oftast är för bekväm och fotar i min lilla studio (som jag har byggt upp av rullgardiner och bygglampor) eller står ute i trädgården. Men det är så mycket roligare att variera miljöerna i sina självporträtt. Här ovanför ser ni ett typiskt exempel på en studiobild till vänster och bilden till höger fotade jag när vi var på Island. Så försök att ta er ut någonstans där ni inte har varit förut. Kanske i någon fin höstskog, vid någon sjö eller på något berg i närheten?

» Släpp loss framför kameran. Även detta har jag väldigt svårt med då det lätt blir så att jag känner mig stel när jag står framför kameran. Men varför egentligen? Det är ju bara du och kameran så varför inte strunta i allt annat och bara köra på? För att underlätta det hela lite så brukar jag ibland lyssna på musik samtidigt som jag fotar självporträtt. Det gör det så mycket enklare att tänka på annat då.


» Hitta inspiration. Detta brukar jag få från andra bloggar, Tumblr eller olika fotografers hemsidor. Att se på andras bilder och ta del av kunskaperna som ligger bakom gör stor nytta när det sedan gäller att ta egna bilder. Bilderna ovanför är sådana som jag inspireras av just nu (dom kommer förövrigt från min Tumblr).

» Använd reflexskärm. Detta är ju absolut inget måste, men en reflexskärm gör så att ljuset blir jämnare i ansiktet samt tar fram strukturen och färgerna i ögonen mer. Har man inte en reflexskärm till hands funkar det också med en kartongskiva inslagen i aluminiumfolie. 

 
» Variation när det gäller teman och redigering. För något år sedan eller så så hade jag massor av olika fotosessions med mig själv där jag körde på olika teman varje gång. Nu med tiden har jag blivit allt sämre på detta men gud så kul det är när man kommer igång! Jag försöker alltid att ha en tanke bakom mina självporträtt - vad jag vill att dom ska ge för budskap och vilka känslor dom ska utstråla. Att variera både idéerna och redigeringarna gör det hela så mycket mer spännande och roligare. 

Det var dom tipsen jag hade att bjuda på för tillfället. Om det är någonting ni undrar över så tveka inte att fråga. :)

All your perfect imperfections

2014-09-21 | 20:08:35

Den här helgen har varit sådär supermysig ni vet. Jag har träffat mina fina tjejor på två olika typer av tjejkvällar och haft turen att vakna upp bredvid min finaste både idag och igår. Han är bara så himla bra så ni förstår inte. Världsfinast är vad han är. <3

Men nu börjar helgen lida mot sitt slut och den har gått alldeles fort, precis som vanligt. Man lever liksom för helgerna, vilket är ganska synd när man tänker efter. Känns som om man måste börja leva lite mer för varje dag istället. Ja, det får nog bli söndagens uppmaning. 

Nu ska jag plugga lite innan jag myser ner mig i sängen med regnet som smattar mot rutorna, dock tyvärr ensam inatt..
 
Förresten, glöm inte att ni fortfarande kan ställa frågor till frågestunden!

Ha det fint så hörs vi! :)

Frågestund

2014-09-18 | 17:55:18

Nu var det ett himla bra tag sedan jag hade en frågestund och det är några utav er som har bett om det på senaste tiden, så nu kör vi. 
Ställa era frågor i kommentarsfältet nedanför så ska jag svara på dom så gott det går. Om svaren kommer i ett inlägg eller i en video återstår att se.

Ös på med frågor så börjar jag svara på dom när det har kommit in tillräckligt många! :)

GoPro Hero3+ Silver Edition

2014-09-18 | 10:28:21
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

I tisdags klickade vi hem denna goding från Webbhallen och redan igår, en dag senare, så kunde vi hämta ut paketet. Leverans när den är som bäst!

I vilket fall som helst så är det alltså en GoPro Hero3+ Silver Edition. Alltså ni anar inte hur länge och hur mycket jag har velat ha en GoPro och nu äntligen har vi skaffat en! Vi ska ju som sagt till Indonesien om mindre än en månad och det är väl främst därför vi införskaffade denna just nu. Gud vad kul det ska bli att testa den och inte minst filma med den i Indonesien! Älskar att den har så hög filmupplösning och att den är vattentät ända ner till 40 meters djup. Åh vad taggad jag är på att använda den här! Ni kommer garanterat att få ta del av bilder och filmer från den här framöver. :)

Chocolate chip cookies

2014-09-15 | 10:43:00
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Inför födelsedagsfirandet för Jonna och Kristin igår så bakade jag en hel hög med Choclate Chip Cookies som jag tog med mig. De blev verkligen supergoda! Inte så konstigt dock då detta är mina favoritkakor of all time. 
För er som är sugna på receptet kommer det här:

Ca. 20-25 kakor.
200 g rumsvarmt smör
3 dl farinsocker
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g mörk choklad

• Sätt ugnen på 200°C.
• Rör ihop smöret och sockret tills det blir poröst.
• Rör sedan ner äggen, saltet, vaniljsockret och havregrynet.
• Blanda mjöl och bakpulvret för sig och rör sedan ner det i smeten.
• Grovhacka chokladen och rör ner den i smeten.
• Klicka ut smeten på en plåt (ca. 6-8 klickar/plåt).
• Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter.
• Låt kakorna kallna på ett galler eller liknande. 

Jag brukar sedan förvara kakorna i frysen, då blir de mycket godare! Jag gjorde dessutom dubbel sats igår så nu har vi massor av kakor på lager. Superduper!

Lite födelsedagsfirande på det

2014-09-15 | 00:14:30

Idag (eller egentligen igår eftersom klockan tydligen hunnit bli 00:11 i skrivande stund) åkte vi ut till Kristin för att fira henne och Jonna som båda fyller år i morgon. Vi åt en himla massa gott, satt nere vid bryggan och pratade och fotade en hel del. Himla fina är dom här tjejerna alltså. Är så glad att jag har dom!
 

Skäggagamsungar och mjölkgrodor

2014-09-13 | 15:01:39
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

I tisdags hade jag med mig kameran till skolan så då passade jag på att fota våra söta, små skäggagamsungar och dem nya mjölkgrodorna. De är så himla söta, både agamerna och grodorna. Älskar att gå på en skola med massor av djur, det gör det hela så mycket mysigare! 

Lördagsmorgon

2014-09-13 | 11:18:32
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Imorse var det jag och Nutellaburken som gjorde sällskap vid frukostbordet. Det var riktigt längesedan jag åt Nutella, tro det eller ej. Så nu när vi äntligen har en burk hemma så är det ju inte direkt så att man snålar med innehållet. Tror nog inte att det finns något godare om jag ska vara ärlig. 

Idag är det lördag och jag tog en skön sovmorgon imorse efter gårkvällens festbravader. Idag tänker jag bara mysa omkring här hemma och få lite saker gjorda innan det är dags att dra vidare på festligheter även ikväll. På söndag ska vi fira Jonna och Kristin som fyller år och någon gång under helgens gång ska jag även hinna träffa min fina pojke. Även den här helgen ser ut att bli en bra helg. :)

Our souls'll both collide

2014-09-08 | 20:16:06
esmeeden @ tumblr
 

Elysium - Bear's Den

Detta inspireras jag av just nu.
Det är helt sjukt hur mycket känslor som kan slå rot bara på grund av några bilder eller från tonerna av en låt. Elysium är just en sån låt som har etsats sig fast i mig och som verkar ha kommit för att stanna. Får ärligt talat gåshud varje gång jag pluggar in hörlurarna och trycker på play. Texten är något av det vackraste jag har hört och tillsammans med bilderna här ovanför så fylls man bara av så himla mycket inspiration. Ibland är livet fint hörni.

Septembersol

2014-09-06 | 13:57:39
Arkivbild från en annan solig höstdag.

Precis som alla andra morgnar denna vecka så vaknade jag upp av att solen sken in genom mitt fönster även imorse. Det kyliga höstvädret som kom alldeles för fort har nu övergott till sensommarvärme istället. Inte mig emot alls! Igår så var vi till och med hos Kristin och badade för att det var så varmt ute (bevis finns att hitta på min instagram). Ett av dom sista doppen för i år.

Hur som helst så är denna helg helt fullspäckad. Som sagt så var vi ute hos Kristin en stund igår innan jag åkte in till stan igen för att gå på fest och sedan stupa rakt i säng hemma hos Charlie. Alldeles strax ska jag iväg till Agnes och träffa dom andra tjejerna för att ha en tjejkväll fast på dagen. Lite senare ikväll drar vi vidare mot Betlehemsberget för ännu mer fest. Inatt har jag den stora turen att få somna bredvid min fina för tredje natten i rad. Så ja, detta kommer nog sluta som en riktigt bra helg!

Ni får ha det så bra så länge så hörs vi! :)

En mindre hårig hund

2014-09-02 | 21:07:04
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Förra veckan så fick Benson bli av med den alldeles för långa pälsen som hade hunnit växa ut. Har sagt detta flera gånger förut, men han blir verkligen så mycket finare när han är kortklippt! Hans djupa ögon kan man ju i princip bara dö av på fläcken så fina som dom är. Världens bästa tokhund. <3

NY for the weekend

2014-09-01 | 20:33:48
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

I lördags var jag i Norrköping tillsammans med familjen och Charlie. Det var egentligen inte planerat att jag skulle shoppa någonting men den planen sprack ju ganska fort. För med mig hem fick jag bland annat med mig det ni ser på bilderna här ovanför - en tröja och en skjorta från Gina Tricot. Skönt att ha uppdaterat höstgarderoben lite grann.

För höst är precis vad det är just nu. Idag är det den 1a september vilken innebär att hösten är här officiellt. Det svider lite i mig att sommaren gick så fort, för jisses vad bra den var! Men nu börjar jag ändå acceptera mer och mer att det har blivit höst. Precis som alla andra årstider så har ju såklart även hösten sina fördelar. :)