Sörsjön

2013-08-30 | 18:09:56
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Igår drog hela klassen + några andra av ettorna ut till Sörsjön för någon sorts aktivitetsdag.
Vi gjorde olika sammarbetsövningar, fotade sjukt mycket (väljer att hoppa över dom allra värsta bilderna här på bloggen, ehe...) grillade, tände eld på bryggan, badade och en hel del annat. En riktigt rolig dag, men det är i och för sig inte särskilt svårt att få till med den här fina klassen! Bäst är vad ni är! 

Idag är det fredag vilket är så sjukt himla skönt! Hela klassen hade skjortfredag idag, så varenda en gick alltså omkring i skojrta (checka in den här instagrambilden om ni vill se hur sjukt fabulösa vi såg ut). 

Nej men som sagt, riktigt skönt med helg! Jag har inget speciellt planerat i helgen förutom möjligtvis en shoppingtripp till Norrköping. Annars tänker jag för en gångs skull försöka sova ut riktigt ordentligt. Kan behövas känner jag, särskilt när man går upp 05:15 varje morgon...

Vad har ni för planer i helgen? :)

En måndagskväll

2013-08-26 | 21:13:03
Canon EOS 600D | Canon EF 18-55

Måndagen och början på den nya veckan börjar lida mot sitt slut. Det har faktiskt varit en riktigt fin dag för att vara måndag. Ingen måndagsångest här inte - det är helt ärligt riktigt roligt att åka till skolan och den fina klassen! Det jobbigaste är alla tidiga mornar och långa dagar, men det är så värt allt det där! 

När jag kom hem mådde jag dock (once again - I totally hate that word...) inte så värst bra. Huvudvärk och lite illamående på det fick mig att skippa fotbollsträningen och stanna hemma i sängen istället. Mjukisarna, datorn och den nya Ramlösan (som skulle ha smakat kiwi men som inte gjorde det men som var väldigt god ändå) har hållit mig sällskap under kvällen. Duger det med! 

Tidig sänggång idag med. Det här med gymnasiet tar verkligen på krafterna så att säga.
Ser framemot en riktigt rolig morgondag med roliga lektioner, skönaste klassen, häng på stan och umgänge med pojkvännen. 

Hur har eran måndag sett ut och vad är planerna för i morgon? :)

En av dom sista sommardagarna

2013-08-25 | 20:24:31
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Igår åkte jag, Maja, Linnea och Geena ut till Geenas sommarstuga för att ta vara på en av dom sista sommarkvällarna för i år. Det var verkligen en hur fin dag och kväll som helst - minst lika fin som förra gången vi hade sommarstugehäng! Det var varmt och skönt så vi badade, grillade, åkte ut med flotten på sjön samtidigt som vi lyssnade på musik, åt hamburgare och såg solen gå ner samtidigt som månen gick upp, pratade, skrattade och allt där i mellan. Åh, det är såna här fina dagar man kommer minnas riktigt länge! Älskade sommar. Älskade vänner. ♥

För en liten stund sen kom jag hem från Charlie. Vi hade inte träffats på en hel vecka pga att jag har kommit hem så himla sent nu den här första veckan på gymnasiet. Att då mötas av världens varmaste kram gör en bara så himla lycklig! Världsfinast! ♥

Jag tänker ta en tidigt kväll ikväll eftersom jag knappt har fått någon sömn alls den här veckan. Som tur är får jag lite sovmorgon imorn innan det är dags att ta tåget till Norrköping och bästa klassen!

Det är sällan jag vågar säga sånt här, för jag vet att det alltid brukar vända så fort man nämner det, men nu rullar det faktiskt på riktigt bra hörni!

Ha det bäst så hörs vi när vi hörs! :)

Första veckan på gymnasiet

2013-08-24 | 16:15:19
Samsung Galaxy S3 | Snapseed

Nu har jag klarat av min absolut första vecka på gymnasiet och den blev så mycket bättre än jag tänkte mig!
I måndags var jag hur nervös som helst och det var nog precis varenda en i hela klassen. Ingen kände varandra och jag funderade på hur det här egentligen skulle bli... Redan nästa dag hade treorna inspark för oss (eheh, = nollning...) och då släppte allt! Sen dess har vi kommit så sjukt nära varandra i klassen, med tanke på att vi bara har känt varandra i en vecka. Alla är så himla sköna och roliga och vi har redan blivit som en liten familj (The Pack som vi så sexigt kallar oss)! Nollningen har hållit på hela veckan och enda in på kvällarna, så därför har jag kommit hem väldigt sent om vilket är anledningen till att jag inte har bloggat på flera dagar...

Det har hänt så sjukt mycket roligt den här veckan och det skulle ta upp 28 378 rader att berätta allt, men jag tänkte dra det allra roligaste lite snabbt.
Den här veckan har vi alltså bl.a:
• Gått runt i skolan med tröjor där det har stått "Nollad" på ryggen.
• Varit tvugna att ha durkslag (KASTRULL MED AC*) på huvudet hela dagarna.
• Skämt ut oss inför nya lärare.
• Ätit på McDonalds alldeles för många gånger.
• Haft såpbrottning.
• Hängt i folks rum (vissa i klassen bor alltså på skolan) och haft deeptalk tills tårarna rann.
• Dansat Gagnamstyle mitt i Norrköping bland alla folk.
• Badat i fontänen på skolan.
• Lekt lite i bajskonteinern.
• Pussat på alla fina djur.
• Sjungit acapella i matsalen.
• Festat med treorna.

Och allt detta är inte ens hälften av det vi har gjort den här veckan! Det har varit så himla roliga dagar och jag tror att dom här tre åren på Himmelstalundsgymnasiet kommer bli hur bra som helst! Det är helt galet att vi kommit varandra så nära i klassen på bara en vecka... Bästa H13C - The Pack! 

I vilket fall som helst så kommer alldeles strax Geena, Maja och Linnea och hämtar upp mig och så drar vi ut till Geenas sommarstuga för att spendera dagen och natten där. Slår vad om att det kommer bli minst lika mysigt som förra gången. Vi kommer ha så sjukt mycket att snacka om när alla har börjat på olika skolor osv! 

Långt inlägg, men jag antar att det väger upp frånvaron här på bloggen under veckan.
Jag hoppas att ni andra som också har börjat gymnasiet har fått en kanonstart! 
Ha en fin helg så hörs vi! :)

Summer of 13

2013-08-18 | 20:29:09

Ey yo! Peops! Sista dagen på sommarlovet! Asså vad händz lix? 

Nej men seriöst. Jesus Christ och hans farsas get vad snabbt det här sommarlovet har gått! Helt sinnessjukt! Det känns ju som om vi nyss stod där på skolavslutningen med tårar i ögonen för att vi aldrig skulle få gå med varandra i samma klass igen. Som om dessa galet varma sommardagarna försvann innan man ens hann sätta röva i solstolen. 

Och i morgon börjar jag liksom gymnasiet. Hur sjukt är inte det på en skala från 1 till infinity and beyond?! Asså fattar ni? Jag? Hahah, u gotta b kiddin me bro! Skapligt nervös om man säger så. Särksilt eftersom jag ska plugga i en helt ny stad vilket betyder en jävla massa tåg- och busschillande, nya människor, nya gator och allt vad det innebär. Nej men lycka till att ta dig levande till skolan imorn Esmeralda, lycka till! Hur nervös jag än är så ska det ändå bli så galet kul! Astaggad var ordet! Jag tror nog att dessa 3 år på Himmelstalundsgymnasiet kommer bli awesome sausome! :)

Bilderna då. Ja, dom skulle man nog kunna säga beskriver mitt sommarlov i stora drag.
Även fast det har hänt så sjukt mycket skit under dom här veckorna (som jag har valt att inte skriva om), så har det faktiskt varit himla fina dagar också! Minnesburken som står på fönsterbläcket är nästan proppfull med lappar med fina minnen, så jag klagar inte alls! Det lär bli värsta holy macarony bibeln ifall jag skulle dra igenom hela sommarlovet ordagrant, så jag låter helt enkelt bilderna tala för sig själva! :)

Jag hoppas att ni har haft ett superdupermegafett sommarlov och att ni som också börjar gymnasiet imorn får det grymt!

Vi hörs amigos y amigas (om jag överlever morgondagen vill säga...)! :) 

Questions & Answers

2013-08-15 | 11:25:21
Under helgen jag var i Rom så hade jag en liten frågestund där ni kunde ställa några snabba frågor. Tänkte alltså svara på dom i det här inlägget. Finns inte så mycket mer att säga om den saken, så jag kör igång på en gång. ;)

Vad vill du jobba som när du blir äldre? 
Jag vet inte riktigt exakt än, men jag vet att jag vill ut i världen och jobba med djur och natur. Och så kommer jag nog fortfarande att hålla på med fotograferingen. :)

Vad är ditt favoritklädesplagg?
Just nu är det nog den här tröjan från Gap som jag köpte i Rom.
 
Vilken linje ska du gå på Himmelstalundsgymnasiet? 
Jag ska gå Djurparkslinjen. :)

Var hästen Max din häst? Han du skrev om i det här inlägget.
Nej, han var inte min egna häst, utan jag tog bara hand om honom. Här kan ni läsa lite mer om det hela.

Vad är ditt drömresemål?
Helst av allt skulle jag vilja resa jorden runt, men just nu är det nog Australien, Brasilien (dit vi ska nästa sommar!!) och Indonesien som lockar mest.

Vad är din hund för ras? Han är så otroligt söt!
Benson är en Bearded Collie. Hihi, jag kan bara hålla med. :3

Hur skulle du utvärdera ditt macroobjektiv? För/nackdelar, fokus, kvalitet.
Jag har skrivit ett inlägg om mitt macroobjektiv förut och det hittar ni här. :)

Varför började du spela fotboll?
Jag har alltid älskat fotboll ända sen jag var pytteliten, så jag gick egentligen bara och längtade tills jag fyllde 7 år och fick börja i fotbollsskolan, haha. :)

Vad tycker du är roligast att fotografera? 
Oj, supersvårt att svara på! Men jag tror nog djur, natur och resefotografering är det allra roligaste. Sen är det självklart superfint att knäppa massor av spontana bilder och fånga fina minnen osv. :)

Hur många följare har du dagligen?
Jag antar att du menar hur många läsare jag har dagligen? :) Det beror på ganska mycket hur ofta jag bloggar och så, men runt 200-300 unika om dagen. 

Jag är från Helsingborg och jag undrar hur du hade det där när du var där på cup och vad du tycker om staden? 
Jag hann inte få se så mycket av liksom själva Helsingborg, men jag tycker att det verkar vara en supermysig stad där folk är snälla och trevliga! Himla härligt att det ligger precis vid havet. :)

Är du bra på fotboll? Såg att du kom med i distriktslaget men tackade nej.
Mitt själförtroende inom fotboll är väldigt ruttet rent ut sagt. Jag har väldigt höga krav på mig själv (oftast alldeles för höga) vilket gör att jag hela tiden blir besviken på mig själv. Jag kan nog inte säga att jag är dålig, men om jag är bra på fotboll får nog andra avgöra. Det är just dessa krav och prestationsångesten som gjorde att jag inte ville vara med i distriktslaget. Jag känner helt enkelt att det blir för mycket press, både från mig själv och från andra. En sak som är säker är att jag tyvärr verkligen inte spelar bra under press, haha...

Vad är ditt bästa fototips?
I det här inlägget har jag samlat alla mina bästa fototips. Ni kan också kolla in kategorin som heter just Fototips. Så kika in där. :)

När du var på Island, åkte du någon speciell resa med guide där då? Alltså med buss, bil m.m? Jag ska nämligen dit nästa sommar så tänkte om du har något att tipsa om?
Jag och min pappa hyrde en egen bil som vi bilade runt med. Innan resan bestämde vi hur och vart vi skulle åka. Så nej, vi hade ingen guide eller liknande. Jag tycker att vårat resesätt passade oss riktigt bra, för då kan man bestämma själv vart man ska åka och vart man ska stanna osv. Man blir liksom lite friare. :) Men det är ju såklart olika från person till person vilket sätt man föredrar. :)

Tycker du om autofokusen på ditt 50mm objektiv?
Den kunde helt klart vara bättre, men jag tycker den funkar i dom flesta fall. :)

Hur man kan få mer inspiration och bli lite mer kreativ när man fotar?
Jag försöker i alla fall inspireras av livet i sig. Det låter astöntigt, jag vet, men det som funkar bäst för mig är nog i alla fall att ge sig ut och se världen från annorlunda vinklar. Precis som många andra så finner jag även inspiration från bl.a Tumblr, We heart it och andra fotografer. 

Det var det! Hoppas ni blev nöjda med svaren och tveka inte att fråga om det är något annat ni undrar över. :)
 

Hundvakt åt en opererad hund

2013-08-15 | 09:55:33
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Arkivbild

Godmorgon!
Idag kommer jag stanna hemma hela dagen och vara hundvakt åt Benson. Jag tror inte att jag har skrivit om det här på bloggen, men för ungefär en vecka sen så opererades lille fuffen. Han hade mått dåligt under en längre tid och all mat och vatten som han stoppade i sig kom ut lika snabbt. Efter många besök hos veterinären och olika röntgentjoffs och gastroskopi och sånt där så bestämde dom sig för att operera honom. Det visade sig att innebandybollen som han tuggade i sig för nästan ett halvår sen inte hade kommit ut som den skulle (som vi har trott), utan vissa bitar satt fortfarande kvar i magsäcken och tarmen. 

Så nu går han alltså runt med ett stort ärr på magen och en megatratt på huvudet. Han måste äta speciell mat och gå ut korta promenader ganska regelbundet. Så nu när föräldrarna är iväg på annat under dagen så är alltså jag och brorsan hemma för att ta hand om hunden. Men det gör vi så gärna, det är ju världens bästa hund vi pratar om! :) ♥

Sommarstugehäng

2013-08-14 | 20:30:47
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Igår rullade vi (= jag, Geena och Maja) ut till Linneas sommarstuga. Där spenderade vi dagen och natten och det var så himla mysigt! Stugan är supergullig och ligger precis vid sjön. Det blev en del metande, käkande, snack om allt man kan snacka om, massor av skratt, en båttur i solnedgången och lite filmmys på det innan vi somnade efter 3 någon gång. Så himla skönt att kunna ta vara på dom här sista sommarkvällarna. Åh, så himla mysigt! :] Nästa fredag bär det av igen, men då till Geenas sommarstuga. Ni är himla bra ni tjejer! ♥

Efter en tuff fotbollsträning tänker jag nu lägga mig i soffan för att kolla på ännu mer fotboll. Lite popcorn på det skulle inte sitta helt fel alltså... 

Ha det gott så hörs vi! :)

Frukost på bryggan

2013-08-13 | 11:56:19
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Redan klockan 8 imorse träffade jag tjejerna vid Ica för att inhandla lite gott att käka till frukost. Vi tog sen vägen genom allén ner till Djulö där vi satt på bryggan och åt, lyssnade på musik, snackade och hade det almänt mysigt. Jag och Lovisa hann även ta ett dopp också. Himla fin morgon! :)

Jag kom nyss hem efter att ha varit hos tandläkaren en snabbis och nu ska jag strax iväg och luncha med Charlie. I eftermiddag åker jag ut till Linneas sommarstuga tillsammans med Geena och Maja för att spendera dagen och natten där. Så himla bra! :) 

Ni får ha det super så hörs vi! :)
Puss puss!
 
 

En helg i Rom

2013-08-12 | 22:58:38
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Canon EF-S 18-55

Igår natt landade planet i Sverige igen och helgen i Rom har varit riktigt mysig!
Så himla fin stad - blev nästan lite småkär sådär! Alla fina gator, all god mat och glass, värmen (höll dock på att avlida när det var vindstilla och 36° i skuggan, hej svennesvenson!), Colosseum och alla andra hej-jag-är-turist-och-måste-se-allt-och-lite-till-grejerna, ruinstäderna, floden, shoppingen (visar er sånt där senare), dom mysiga restaurangern... Det bästa och absolut mysigaste av allt var när vi gick upp supertidigt på morgonen bara för att knalla runt i staden. Det var en sån himla fin och sval morgon med världens finaste morgonljus. Vi var i princip dom enda som redan var ute, så just då kändes det verkligen som om vi hade hela Rom för oss själva!  

Det var lite synd att vi bara hade en helg på oss, för det finns så mycket mer att se av Rom. Fast vi fick uppleva väldigt mycket på en så kort stund ändå.

Bilderna ovanför är några av mina favoriter från resan. Jag har sjukt många fler, så är det någonting speciellt ni vill se från Rom så är det bara att ni säger till! :)

Det här var första gången jag var i Italien, men absolut inte den sista! :)

Minifrågestund över helgen

2013-08-08 | 21:14:21

Som jag berättade igår så åker vi alltså iväg till Rom över helgen. 
Planet lyfter runt 07:00 så det är uppstigning runt fyrasnåret där någonstans. Äh, sova kan man göra när man är död liksom, haha! Nej, men det ska verkigen bli hur kul som helst att komma iväg! Rom verkar vara en supermysig stad så förhoppningsvis kommer jag komma hem med några fina bilder att visa er. :)

Men om jag nu ska komma till saken med detta inlägg så tänkte jag ha en liten minifrågestund medans jag är borta! Det kommer stå tomt här i bloggen tills jag kommer hem (vilket är på söndag kväll någon gång), så tills dess kan ni alltså ställa några frågor till mig ifall det är någonting ni vill veta eller undrar över. Jag svarar på dom frågor jag får in när jag kommer hem. Låter det bra tycker ni? :)

Ni får ha en toppen helg så hörs vi när jag har landat i Sverige igen!
Kram på er! :)

Två år utan dig

2013-08-08 | 14:39:29


Just idag, den 8 augusti, så är det exakt 2 år sen min fina Max lämnade oss. 
Ni som har hängt med här i bloggen ett tag har sett den här bilden förut men det är verkligen en av mina favoritbilder på honom, så den tåls att visas mer än en gång. Hans personlighet speglas verkligen igenom i den här bilden. Jag har så himla många fina minnen tillsammans med den här token. :) Världens goaste, klokaste och underbaraste häst - gud vad jag saknar dig! Även fast den stora sorgen är borta för ganska längesen så kommer saknaden alltid finnas kvar. Finaste Max! :') ♥

Packar inför Rom

2013-08-07 | 12:31:33
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag håller på att packa förfullt inför helgen, men nu tror jag nog att det mesta ligger där det ska i resväskan.
Jag vet inte ifall jag har berättat det här för er, men tidigt på fredagmorgon åker vi till Rom! Resan är en 40 års-present till pappa från min farfar, så farfar och hans fru hänger också på. Det blir en kortis på tre dagar den här gången. Det ska bli så himla kul! Jag har aldrig varit i Italien förut och även fast vi är där en så pass kort tid så ska det ändå bli superroligt att få lära känna Rom lite grann! :) Himla mysigt att få komma iväg en stund och bara strosa runt lite. Kameran följer såklart med! :)

Men som sagt så är det inte förrän på fredagmorgon vi åker, så jag hinner nog slänga upp ett och annat inlägg innan vi drar iväg. ;)

Nu ska jag göra mig i ordning och sen cykla hem till Maja. Ikväll är det fotbollsträning och match som gäller. :)

Ha en fin dag så hörs vi! :)

Why is everything black and white?

2013-08-06 | 15:41:26
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Stativ | Fjärrutlösare | Reflexskärm

Det var sjukt längesedan jag fotade självporträtt, men igår plockade jag fram stativet och reflexskärmen och ställde mig framför kameran. Som jag har berättat fler gånger innan så trivs jag mycket bättre bakom kameran än framför, men när man inte har någonting annat att fota så är ju självporträtt himla nära till hands liksom. Min reflexskärm har dessutom glömts bort lite sådär, men nu kom den till användning igen. Och nej, jag står inte naken utan jag har på mig en vit tubtop på bilderna, haha! ;)

Söderköping

2013-08-06 | 14:15:08
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår fick jag ett sms från älsklingen där han frågade om jag ville hänga med till Smultronstället och några minuter senare satt jag i bilen påväg till Söderköping tillsammans honom och hans mamma och syster. Det var galet varmt ute och riktigt toppenväder för dom gigantiska glassarna. Sjukt gott, men man kan ju säga att jag rullade fram när jag tryckt i mig den, haha! 

Vi tog oss ann utmaningen att bestiga Mount Everest efteråt. Jobbigaste jag gjort på länge kan jag säga, men det var det helt klart värt för där uppe var det superfint! :) När vi lyckades ta oss ner så gick vi runt lite i Söderköping innan vi drog vidare till Pizza Hut och Media Markt där vi sprang omkring och lekte lite, ehö! 
Charlie följde sen med hem till mig och stannade över natten. Finfin dag! :)

Nu ska jag sätta mig och redigera lite bilder. Senare ikväll drar jag mig ner mot stan för att kolla på KK-joggen tillsammans med några brudar. Den här veckan är det Katrineholmsveckan och det är cirka den enda veckan på hela året som det verkligen händer lite i den här lilla staden. Då måste man ju passa på liksom! :)

Vi hörs hörni! :)

Eskilscupen 2013

2013-08-04 | 21:59:49
Samsung Galaxy S3 | Snapseed

Efter en cirka 5 timmars lång bilresa är jag nu hemma efter en helg i Helsingborg! 
Det har varit en helg med riktigt blandade känslor, det är en sak som är säker i alla fall. Det har varit hur roligt som helst, men samtidigt är jag väldigt besviken på mig själv och så vidare. Vi lyckades i alla fall ta oss till A-slutspel men åkte tyvärr ut i kvartsfinalen. Det laget vi förlorade mot vann sedan finalen med 5-0, så man kan väl säga att dom förtjänade det lite grann i alla fall, även fast det såklart är sjukt surt att vi åkte ur cupen. 

Men som sagt så har det varit riktigt roligt stundtals och lite av det vi har haft för oss ser ni på bilderna ovanför. Det var varit riktigt galet varmt hela helgen vilket har varit skönt men riktigt jobbigt att spela i. Snacka om att man är sliten efter en sån här helg och cup! Men vi har fått med oss många minnen från dom här dagarna, både fina och mindre fina.

Nu ska jag packa upp alla svettiga fotbollskläder och sen gå och lägga mig på en gång, för fy saaaaatan vad trött jag är! Kommer sova så sjukt gott i natt! 

Tack DFK Värmbol 97/98 för en bra helg!

EM-finalen 2013

2013-08-02 | 15:30:00
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD | Canon EF-S 18-55 | 2a bilden är ett panorama fotad med mobilen

Just nu befinner jag mig i Helsingborg och spelar fotbollscup, så detta är alltså ett tidsinställt inlägg.
När det här publiceras så har våran första gruppspelsmatch precis blåsts igång och vi är ute på planen och köttar för fullt! ;) 

Tänkte passa på att visa bilder från EM-finalen mellan Norge och Tyskland på Friends Arena i söndags.
Det var verkligen en sjukt bra match - mycket bättre än förväntat! Det var bra spel, spänning, god stämning och ashärligt tryck från alla dom 41 301 personerna som satt på läktarna. Vi satt på rad tre, men eftersom att det var tomt bredvid min kompis Maja som satt på raden nedanför så satte jag mig där istället. Det var så himla grymt att sitta så nära planen och spelarna och ha hela Friends ovanför sig! Vi lyckades även komma med på jumbotronen två gånger, hehe.. :3 I halvtid så kom dom svenska spelarna in och tackade publiken för detta EM. Enligt mig och i princip hela svenska folket så var det ju faktiskt Sverige som skulle ha spelat den där finalen istället, men dom kommer alltid vara vinnare för oss! :)

Finalen slutade med vinst för Tyskland med 1-0. Även fast det var tyskarna som slog ut Sverige så tycker jag att dom förtjänade att vinna finalen. Matchens liare blev Tysklands målvakt som räddade två straffar. Grymt!

Så nu är alltså EM slut för den här gången. Så himla sorgligt på något sätt... Men det har varit så himla kul att få hänga med och se på alla dessa matcher, särskilt när det är på hemmaplan och allt! Fotboll när det är som bäst! :)