Byte av bloggportal

2016-02-13 | 17:32:10

Jag har länge känt att jag vill göra förändringar och prova på något nytt när det gäller bloggen. Har velat fram och tillbaka men nu har jag bestämt mig för att flytta över min blogg till Nouw istället. Jag har skapat en egen domän så från och med idag hittar ni min nya blogg på esmeraldaedenberg.se. Jag har fört över alla inlägg från den här bloggen till den nya och jag kommer även flytta över alla er som följer mig via Bloglovin till den nya bloggen. Ni behöver bara hänga med så fixar jag resten liksom. :)

Jag vet inte riktigt hur lång tid det kommer att ta att flytta över alla Bloglovinföljare, men tills dess så får ni gärna klicka er in på esmeraldaedenberg.se så ses vi där helt enkelt. Jag är verkligen jättetaggad inför bloggportalsbytet och jag ser fram emot att få inleda den här nya resan tillsammans med er!

Så vi ses och hörs på esmeraldaedenberg.se framöver!! :)

Fredag genom luren

2016-02-12 | 23:27:29

Fredag idag och jag startade min dag med ett pass på gymmet. Jag trodde aldrig att jag skulle bli den som spenderade mina sovmorgnar innan skolan med att träna, men ändå sprang jag där på löpbandet klockan 07:24 tillsammans med sju stycken Agda och Börje på 65+. Ska jag vara helt ärlig så var det inte allt för dumt det där med att träna lite på morgonen. Skön start på dagen liksom. Hade med mig god frukost som jag åt på tåget där jag hade sällskap av lillebror som också pendlar till skolan. 

 
Vi hade bara en lektion i skolan idag så jag kom hem redan vid 13. Lagade mig en supergod lunch bestående av tortillapizza som jag åt framför två nya avsnitt av The 100. Herre min get, den serien alltså! Är helt hooked för fy satan vad bra den är. Om ni inte har sett eller ser på den så måste ni göra det. Skulle nästan kunna säga att det är en order för hellskotta vad bra den är. Har jag sagt att The 100 är asbra? Inte? Det är den i alla fall. Sjukt bra. Okej, nu räcker det Esmeralda, haha... Melker fick vara med på ett litet hörn där också förresten.

 
Runt 19 plockade Charlie upp mig och då åkte vi till Barken och åt pizza. Jag blev sedan bjuden på bio där vi såg den nya Deadpoolfilmen. Den får 11/10 unicorns för det var riktigt längesedan jag såg en sådan sjukt rolig och bra film. Se den också om ni inte redan har sett den. Notera blodet på biobiljetterna, är det Deadpool så är det!

Och ungefär så har min fredag sett ut. Imorgon ska jag till sjukhuset i Eskilstuna för magnetröntgen av huvudet. Som jag har nämnt tidigare så har jag haft konstant huvudvärk i 2,5 år och vi har verkligen provat allt. Förutom röntgen dårå, så jag hoppas verkligen att vi får några svar av det här. Wish me luck! Innan sjukhusbesöket ska jag och mamma dock knalla runt i Tuna Park för kika i butiker och äta mat, så det blir nog mysigt i alla fall. 

Ha en trevlig helt så hörs vi snart! :)

Chicken drumstick w/ tagliatelle

2016-02-11 | 14:06:46

Torsdag och jag är ledig från skolan. Schemat den här veckan har varit väldigt glest då vi har en hel del hemarbete och inställda lektioner, vilket är hur skönt som helst. Jag gick upp ganska skapligt ändå trots sovmorgon. Tycker det är så himla skönt att ta vara på dom här lediga dagarna och få ut så mycket som möjligt av dom.

I förmiddags skaffade jag, hör och häpna, ett gymkort! Ja, jag lovar, det är sant! Kan knappt tro det själv, haha... Som jag nämnde för inte så länge sedan så ska jag verkligen försöka komma igång med träningen ordentligt nu. Det har jag i och för sig sagt ända sen jag slutade spela fotboll för två år sedan men det går lite si och så med det där alltså, haha... Men idag bestämde jag och Lovisa att vi skulle ta tummen ur och skaffa ett varsitt gymkort. Sagt och gjort, vi gav varandra en spark i baken och nu är vi igång. Jag har bara tränat hemma förut (förutom när jag spelade fotboll) men det första gympasset kändes riktigt bra, även om vi var ganska lost bland alla maskiner, haha.. Men det ska nog gå vägen och jag tänkte faktiskt passa på att gymma lite imorn innan skolan då vi har sovmorgon. Det blir nog bra det här!

Förutom att träningspass så har jag hunnit ta en lång och skön dusch, pussat lite på min pojke och lagat en jättegod lunch bestående av kycklingklubba, tagliatelle och salllad med en god dressing. Mmm, det satt riktigt fint. Ska fortsätta ta vara på den här lediga dagen och försöka bli klar med lite skolarbete.

Ha en fin torsdag så hörs vi snart! :)

Nutellasemla såklart

2016-02-09 | 16:30:06
 
9 februari och semeldagen idag vilket jag inte tror att någon har missat då varenda butik och café har hypeat semlor sen i början av januari. Har man inte tagit sig en semla redan så tycker jag att det är hög tid att göra det nu. Så här år 2016 finns det oändligt många olika varianter utav detta bakverk som vi svenskar så högt uppskattar. Det finns den traditionella med mandelmassa, den med vaniljkräm (vilken jag föredrar) men det finns även semelwraps (som jag provade på förra året), semeltårta, semelkladdkaka och till och med semelsmoothie... Men som den Nutelladyrkare jag är så kändes det inte mer än rätt att fira semeldagen till ära med en Nutellasemla. Den var riktigt god kan jag tala om! 4,5 av 5 Nutellakladdiga fingrar. Anledningen till varför Nutellasemlan inte nådde ända upp till fempoängaren var för att den var så otroligt mäktig vilket resulterar i att jag antagligen kommer rulla fram dom närmaste dagarna. Men vad gör det när det är semeldagen och man faktiskt får lov att trycka i sig en och annan semla i valfri variant? :) 

Back to the 80s

2016-02-04 | 20:15:49

Igår vankades det studentfest med temat 80-tal. Andra studentfesten so far och den här var minst lika rolig som den förra. Vi började kvällen hemma hos Christoffer där vi trängde ihop ca 20 pers i hans lilla rum innan vi sedan styrde stegen mot Harrys och resten av årest alla studenter. Det var neonfärger, bodys, fluffiga hår (vilket den lille pojkvännen inte direkt behövde anstränga sig för att få till, haha..) och Baywatchdräkter. Jag hade verkligen en sån himla rolig kväll! En sån där asbra kväll som man liksom inte vill ska ta slut, ni vet. Idag var det dock desto svårare att hålla ögonen öppna under lektionerna i skolan, haha... Taggar redan till nästa studentfest och till studenten i allmänhet. Bara 127 dagar kvar innan det är vår tur att springa ut!

Harder better faster stronger

2016-02-01 | 17:49:28

Är helt kär i mina träningstights som jag fick när jag fyllde år för två veckor sen. Dom kommer från stronger.se och dom har så sjukt snygga träningskläder där. Hade plånboken tillåtit hade jag klickat hem ungefär varenda plagg från den hemsidan. Det låter jättefånigt men jag blir faktiskt mer taggad på att träna när jag har snygga träningskläder. Det är ju inte direkt så att man springer en extra kilometer eller orkar några repetitioner fler bara för att man tränar med snygga träningskläder, men det är någonting som gör att jag blir mer taggad av dom. Kanske bara för att man tycker om att ha dom på sig och när man ändå har på sig träningskläder så kan man ju lika gärna träna lite. Eller nåt sånt, haha. 

Hur som haver så har jag börjat komma igång med träningen igen. Det har gått väldigt upp och ner på den fronten och på senaste tiden har det mest lutat neråt om jag säger så. Men nu ska jag verkligen ta tag i det och stoppa in träningen i mitt vardagliga schema, så jag ser fram emot att få en rutin på det hela. Idag körde jag ett New Girl-avsnitt på crosstrainern och sedan ett benpass på det. Det märks att det var ett tag sen jag tog i ordentligt men man måste ju börja någonstans liksom. Kommer kännas rejält när jag trampar upp för den helvetiska uppförsbacken till skolan imorn dock, haha...