Stjärnklart

2015-12-30 | 20:02:45

Tidigare idag fick vi uppgifter om att det skulle förekomma norrsken i ungefär hela landet, så vi gav oss ut en bit utanför stan där det var lite mörkare för att få en chans att se samt fota detta fenomen. Det var norrsken här för ett tag sen men då såg man bara jättelite av det gröna skenet. Idag hade vi ännu mindre tur då vi inte såg skymten av något norrsken överhuvudtaget... Det var dock en väldigt fin och stjänklar kväll, om än något molnig, så i hopp om att få se något norrsken så fotade jag i alla fall lite bilder på stjärnhimlen. Kvalitén på bilderna försämrades dock rejält när jag laddade upp dom här på bloggen... Men hur som haver blev det en mysig och fin kväll även fast vi inte såg något norrsken och kom hem med alldeles ihjälfrusna tår. 
 
 

Once upon a December

2015-12-27 | 17:20:00

Hej alla fina!
Hoppas ni mår jättebra och att ni har haft ett par riktigt fina juldagar. Sedan julafton har mina dagar varit väldigt trevliga då dom bland annat har bjudit på festligheter samt en hel del mys med lillkusinen. Min farbror och hans sambo har nämnligen varit nere och firat lite jul hos oss nu det senaste dygnet. Det har verkligen varit hur mysigt som helst med massor av god mat, bordsspel, massor av bebismys och lek och ett otroligt bra sällskap. Snön har dessutom äntligen bestämt sig för att komma och ingen är gladare än jag!

Sedan dom åkte hem för en stund sen så har jag fixat och donat lite med mina julklappar som jag fick i torsdags. Om en liten stund kommer Charlie och hämtar upp mig då vi ska äta middag hemma hos hans mamma idag. Avslutar den 27 december även hemma hos honom då jag stannar där över natten.

Ha det jättefint så länge så hörs vi snart. :)

Om en julafton

2015-12-25 | 10:15:00

Ungefär så här såg min julafton ut igår. Det blev verkligen en jättefin dag med massor av gott att äta och dricka, bra umgänge, bordsspel, galet mycket skratt och en massor av fina presenter. Jag är verkligen så nöjd med gårdagen, har verkligen en sån himla fin familj!

Juldagen idag och jag har precis vaknat upp hemma hos Charlie. Om en stund ska vi sätta oss i bilen för att åka hem till Charlies farfar för en liten jullunch. Ikväll vankas det festligheter och imorn kommer en liten del av släkten hem till oss för att fira jul. Åh vad jag tycker om dessa juldagar!

Hur var eran julafton igår och har ni något spännande planerat inför kommande juldagar? :)

Merry Christmas

2015-12-24 | 14:54:02
 
Jag tänkte bara kika in och hälsa god jul!
Vilken fin dag det har varit hittills! Ända sen jag och Charlie vaknade upp imorse (med undantag från en tjuvkik på granen och klapparna tidigt imorse) så har solen skinit och bjudit på strålande väder. Hittills har vi hunnit äta en jättegod grötfrukost, firat lite jul hemma hos Charlies familj och alldeles nyss pågick det en het kamp på blodigt allvar i spelet "Med andra ord." Om en halvtimme börjar Kalle Anka och efter lite fika till det så är det så småningom dags för julmiddag. Senare ikväll blir det julklappsöppning och när den är avklarad pyser jag över till Charlie för att spendera natten där. Ungefär så ser min julafton ut! Helt underbart om ni frågar mig. Jag bjuder på lite bilder från dagen i ett senare inlägg. :)

Innan jag avslutar så vill jag bara önska er en riktigt god jul, oavsett om ni firar den med familj och släkt, ensam eller med någon annan ni tycker om. Och till er som inte firar jul så hoppas jag att  ni får en jättefin torsdag!

Ta hand om varandra så hörs vi snart! <3

Dan före dan

2015-12-23 | 21:19:12

Dessa bilder illustrerar min 23e december. Dan före dan har till största del gått åt till en himla massa mys och även de sista förberedelserna inför morgondagen. Tycker det är så himla skönt och väldigt viktigt att vara ute i god tid med allt för att slippa den där julstressen som alla pratar om. För mig handlar julen om att ta det lugnt, umgås med nära och kära och bara mysa runt, inte stressa och vara ute i sista sekund med allt. Hela grejen med julen förstörs liksom då, enligt mig i alla fall.

Så idag har jag som sagt för det mesta myst runt här hemma, kollat på film, druckit varm choklad och så har vi dessutom griljerat julskinkan. Alltså nygriljerad julskinka måste vara något av det mesta som finns, mmm! Vi har dessutom kollat på Polarexpressen vilket vi har som tradition här hemma dagen innan julafton. Åh vad jag älskar den filmen! 

Nu ska vi äta skinkmacka, kanske kolla på någon mer film eller spela tv-spel. Uppersittarkväll är så mysigt och jag är så himla spänd inför imorn. Alltså jag är verkligen som en liten 5-åring, men jag kan inte hjälpa det, hahah! Längtar tills jag får krypa ner bredvid min fina ikväll så att vi kan vakna upp till julafton imorn.

Hoppas ni får en fin kväll så hörs vi med största sannolikhet imorn! :)

Nutellafudge med flingsalt

2015-12-23 | 10:21:12

Som ett sista ryck i julbaket gjorde jag Nutellafudge här om dagen. Jag har för mig att jag gjorde Nutellafudge förra året också och dessa som jag gjorde i år blev minst lika goda. Det som behövs för att göra dessa godbitar är:

3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
2 dl nutella

Till att börja med så häller man i grädden, sockret och sirapen i en kastrull och låter det koka upp till 120-122°C eller tills smeten klarar av ett kulprov. Sen är det bara ta bort kastrullen från plattan och röra ner resten av ingredienserna. I vanliga fall så ska man sedan hälla den färdigblandade smeten i en mindre form, låta det stelna och sedan skära upp i bitar, men jag valde att hälla smeten i ischokladformar. Jag visste med mig sen innan att dessa blir väldigt mäktiga, så därför valde jag att göra dessa till små munsbitar istället. Jag hade även några flingor flingsalt på fudgen också då jag tycker att det bryter av väldigt bra mot det extremt söta. 

Har ni planerat något sista-minuten-julbak så tycker jag absolut att ni ska göra dom här för jisses vad goda dom är! 

Julklappsinslagning

2015-12-22 | 14:08:54

Något av det roligaste som finns, enligt mig, när det kommer till julen är att köpa julklappar. Jag längtar mer efter att familjen ska få öppna julklapparna jag har köpt till dom än vad jag längtar till att öppna mina egna, haha! Man blir så himla glad när man hittar den där perfekta presenten som man vet att personen kommer uppskatta, oavsett om det är någonting litet eller stort eller någonting man har köpt eller gjort själv.

Något som nästan är ännu roligare är ju att slå in alla dessa julklappar. Jag skojar inte när jag säger att det tar flera timmar för mig när det kommer till paketinslagning, haha! Här ovanför ser ni några av årets julklappar som jag kommer ge till mina nära. Jag var tvungen att täcka över namnen på lapparna då jag vet att samtliga familjemedlemmar brukar läsa min blogg, haha... Jag tycker det är så himla kul med olika papper, snören, band och klistermärken. I år har jag även lagt till det där lilla extra på vissa av paketen, så som grankvistar, kottar och polkagrisar. Jag tycker det är så mycket roligare att ge bort en julklapp när man verkligen har lagt ner tid på den så att den blir lite personligare. Ett himla roligt sätt att få utlopp för lite kreativitet. 

Nu är det inte långt kvar tills dessa julklappar ska läggas under granen. Jag kan inte riktigt förstå att det bara är två dagar kvar till julafton? Hur har det kunnat gå så otroligt fort? Hur som haver så njuter jag av varenda sekund av julen och ledigheten. Mmm. <3

PJ pants

2015-12-22 | 11:02:31

Här om dagen tog vi en liten roadtrip till Norrköping för att inhandla dom absolut sista julklapparna.
Jag har länge velat ha ett par mysiga byxor som är lite juligare så när jag hittade dessa superfina byxor så bestämde jag att det fick bli en liten julklapp till mig själv. Det är ett par pyjamasbyxor från Lindex och dom är verkligen himla sköna. Jag har levt i dom enda sen jag köpte dom, haha! Jag tycker dom är så himla fina och sköna och dom passar verkligen perfekt nu till julmyset. Att inte behöva vakna av någon väckarklocka, ligga och dra sig lite i sängen iklädd dessa fina pyjamasbyxor för att sedan gå ner till köket för att äta skinkmacka till frukost - mysigare jullovsmorgon än så kan det ju knappast bli!

Hot chocolate w/ candy cane

2015-12-18 | 22:41:26
 
Fredagen den 18 december och vi har äntligen fått jullov. Så obeskrivligt skönt, behöver verkligen en paus från allt som har med skolan att göra just nu. Jullovet är dessutom det mysigaste av alla loven och det känns så himla sjukt att detta är mitt sista jullov någonsin. När vi kommer tillbaka till skolan om några veckor så har vi bara en enda termin kvar innan vi tar studenten. Satan vad taggad jag blir bara av att tänka tanken!

Efter den årliga julavslutningen åkte jag hem för att pussa lite på min pojke och sedan har jag bara myst runt här hemma. Jag gjorde alldeles nyss i ordning varm choklad med grädde och en polkagrisstång. Det blev verkligen himla gott med mintsmaken i den varma chokladen! Så den här fina koppen avnjöt jag alldeles nyss i vardagsrummet i belysningen från vår stora, fina julgran. Jag kan verkligen inte säga det för många gånger, för åh vad jag älskar julen! 

Nu ska jag titta på några avsnitt av den gamla julkalenderna Julens hjältar innan jag går och lägger mig med den underbara tanken att jag inte kommer behöva gå upp tidigt på ca tre veckor. Mmm jullov, vad du är efterlängtad. <3

Ha det fint så hörs vi! :)

New York snapshots

2015-12-14 | 18:10:32

Här har ni en riktig bildbomb från lite olika tillfällen i New York i höstas. Saknar staden något enormt och hade mer än gärna velat vara där nu under julen. Ett höstigt New York var dock fantastiskt och det var verkligen en perfekt tid på året att besöka staden på. Blir så himla glad när jag tittar tillbaka på alla bilder och filmen från resan. Vilken sjukt bra resa vi hade i New York alltså! 

Christmas tree

2015-12-14 | 09:35:32

Igår klädde vi vår julgran och titta vad fint det blev! Mamma och pappa hittade en riktigt stor och fin gran i år som passar in perfekt i vårt vardagsrum. I år körde vi på ett rött och silvrigt tema. Åh, det är så himla mysigt att klä julgranen! Det gör dessutom så mycket för hemmet, en julgran höjer verkligen mysfaktorn något enormt. Hela nedervåningen doftar gran och det var så himla mysigt att knata ner för trappan imorse för att komma in i vardagsrummet där julgransbelysningen var den enda ljuskällan i rummet. Åh jag blir så barnslig när det kommer till sånt här och när det gäller julen överhuvudtaget. Jag har sagt det förut men jag säger det igen - det här är verkligen bästa tiden på året! 

Har ni klätt någon julgran än? :)

Idag är jag tyvärr sjuk och därför hemma från skolan. Jag gick upp tidigt ändå för att plugga inför morgondagens svenskprov. Nu är det bara en vecka kvar i skolan innan vi får jullov och det ska bli sååå skönt! Dock har vi som sagt prov imorn och även på torsdag. När man var liten så bestod alltid sista veckan innan jullovet av massor av julpyssel, julbak och filmtittande. Annat är det nu, minst sagt, haha... Men som sagt, bara en vecka kvar så det är bara att hålla i. 

Förutom att plugga idag så tänkte jag nog redigera dom sista bilderna från New York och kanske till och med slå in lite julklappar. Det är dessutom jättefint väder och minusgrader idag! Tänk vad glad man kan bli av lite sol och frost. <3

Hoppas ni får en fin måndag så hörs vi! :)

Ändebols julmarknad

2015-12-13 | 18:02:34

Denna fina luciadag åkte jag, Geena, Linnea och Maja iväg till Ändebol för att gå på julmarknaden som dom har där. Det blev andra julmarknaden för mig i år och även fast den här var betydligt mindre än den på Taxinge slott så var det hur mysigt som helst! Marknaden höll till i ett växthus med halm över hela golvet, får som låg och mumsade i sig hö och massor av gott att fika. Så där kikade vi runt lite innan vi slog oss ner med varsinn paj eller saffranskaka. Det blev verkligen en jättemysig liten utflykt. :)
 

Daimfudge

2015-12-08 | 12:36:08

Igår tog jag mig tid till att göra lite julgodis. Den här gången fick det bli Daimfudge och gud så enkelt och smidigt det var! Det enda man behöver är:

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk
2 dubbel-Daim, hackad (jag tog dock en extra Daim, hehe)

Sen är det bara att smälta chokladen och smöret över ett vattenbad och därefter tillsätta den kondenserade mjölken och röra om. Hacka Daimen samtidigt som du låter smeten svalna lite grann så att Daimen inte smälter. Rör ner Daimen men spara lite att ha som gernering. Fyll en bakplåtspappersklädd form med smeten och strö över resten av Daimen. När smeten har stelnat lite så skär antingen små kuber, längre bars eller någon annan valfri form. Fudgen ska sedan förvaras i kylskåpet.

Dom blev verkligen hur goda som helst och som sagt så var dom väldigt enkla att göra! Dom blev väldigt mäktiga dock så jag skar dom i väldigt små bitar. Superfarligt dock att ha dessa hemma då man går och nallar en liten bit var och varannan gång man går förbi kylskåpet, haha...

Hur som helst ett stort tips till årets julbak! :)

Godmorgon tisdag

2015-12-08 | 08:54:08

Det bjöds på den här fina soluppgången alldeles nyss när jag kikade ut genom fönstret. Slog mig ner på min ballkong en liten stund för att bara sitta och titta. Det var så himla vackert och nästan lite magiskt. Än så länge är det dessutom minusgrader ute och jag hoppas innerligt att det kan frysa på lite mer så att vi får någon snö. Åtminstone lite grann. Det var faktiskt riktigt skönt att sitta där ute i den krispiga luften med rosa himlen ovanför mig. En bra start på dagen helt enkelt!

Idag har jag inga lektioner i skolan och är därmed ledig. Vi har vår näst viktigaste redovisning under hela vår gymnasietid imorn så det är förberedelserna för den som jag kommer spendera dagen med. Precis i början av terminen så gjorde vi en etologistudie på valfri art ute i djurparken och det är alltså den studien som ska redovisas imorn. Förutom klassen och lärarna så ska även djurvårdarna som jobbar i djurparken komma och lyssna, så ni kan ju gissa hur nervös jag är, hahaha... Nej, men det ska nog inte vara några problem, det tar typ en halvtimme av vårt liv och sen är det över. 

Förutom plugg så tänker jag nog bara ta det lugnt idag. Kanske kolla på någon julfilm, städa mitt rum och redigera lite bilder. Senare idag kommer jag dessutom dela med mig av ett jättesmarrigt recept som passar perfekt till julbaket! Så kika in lite senare under dagen så att ni inte missar det! ;)

Afterski

2015-12-03 | 20:05:00
 
Igår kickade vi igång första studentfesten för att fira att det bara är 200 dagar kvar tills vi tar studenten. Temat var afterski så det var skidglasögon, pälsmössor och underställ som gällde. Jag agerade fotograf under kvällen och här är bara några få av alla bilder från festen (för er som var med igår - fler bilder lär dyka upp på Facebook senare). Är så galet taggad inför den närmaste tiden, tänk att vi snart bara har en enda termin kvar? Under det det kommande halvåret så kommer det ännu fler studentfester, studentkryssning, studentbal och en himla massa kul däremellan. Gårkvällens studentfest var liksom bara början. Alla årets studenter verkar svintaggade så jag tror att det här kommer bli hur bra som helst. Beställde dessutom min studentmössa nu i veckan. Alltså satan vad sjukt det är att vi tar studenten om bara några månader! Ska ösa och njuta av den här sista tiden ända in i kaklet.

Första december

2015-12-01 | 14:16:51

Första december idag vilket innebär att det är 24 dagar kvar till julafton och en enda månad kvar av 2015. Tiden går så sjukt fort och jag hänger verkligen inte med. Hur som helst så är jag i alla fall jätteglad över att det äntligen är december! Nu är det socialt accepterat att julpynta ordentligt, baka julgodis, handla julklappar och lyssna på julmusik, även fast jag tjuvstartade för några veckor sen, hehe... 

Första dagen i december bjuder på helt underbart väder! Solen skiner och luften är så där krispig och härlig. Det är dock inte så kallt ännu så jag går fortfarande runt i min vårjacka. Önskar att det kom mer snö för det är i princip det enda som fattas för min del vad gäller julstämningen. 

Jag kom hem med tåget från skolan redan vid 10 imorse. Älskar tisdagar. <3 Jag passade därför på att gå en liten sväng på stan för att inhandla några julklappar. Älskar verkligen att köpa julklappar och framförallt att slå in dom. Hittade inte alla klappar jag ivar ute efter idag men jag har ju trots allt 24 dagar på mig. :)

Nu tänkte jag kika på första avsnittet av årets julkalender. Jag hann inte se det imorse då mitt tåg lämnar stationen samtidigt som julkalenderna börjar, men då är det ju himla tur att det finns SVT Play. Jag ska även se första avsnittet av Mysieriet på Greveholm som jag tittar på varje jul. Det är utan tvekan den bästa julkalendern någonsin. <3 

Har ni sett årets julkalender och vad tyckte ni om den i så fall? Och vilken är eran favoritjulkalender of all time? :)