Under ytan

2015-04-30 | 18:34:57
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5 

Som jag har nämnt i tidigare inlägg så tränar dom ibland sjölejonen under vattnet här på Nausicaá. Det finns en tunnel som besökarna kan gå igenom under vattnet med väggar och golv av glas och det är alltså även där som undervattensträningen sker genom glasrutan. Som ni kunde se i inlägget som jag publicerade igår så börjar man alltså att träna djuren genom en glasruta uppe på land. Då är det bara tecken och inga vocals som gäller. När sjölejonen är säkra på den typen av träning kan man alltså sedan skicka ner dom under vattnet för att träna dom därifrån.

Det är verkligen så himla fint att se sjölejonen under vattnet. Det är så himla rofyllt och vackert. Dessutom tycker jag att det är väldigt häftigt att dom även kan tränas under vattnet och inte bara på land. Det är verkligen roligt att se och väldgt bra variation till den vanliga träningen.

Idag hade vi våran sista praktikdag för den här veckan då det även här i Frankrike är röd dag i morgon. Vi har lite smått planerat för den här helgen så jag hoppas att allting blir av och så. :) 

Ha det så bra så länge så hörs vi snart igen! :) 

Hur en dag på Nausicaá kan se ut

2015-04-29 | 22:31:00
Idag fotade jag en del bilder på hur det ser ut på våran praktikplats på Nausicaá så därför tänkte jag dela med mig av dom så att ni får se hur en praktikdag kan se ut. :) Alla dagar ser ju såklart inte exakt likadana ut, men så här såg i alla fall våran onsdag ut:
 

Morgnarna börjar alltid med att vi gör i ordning förmiddagens fisk. Varje sjölejon har en viss mängd av olika fisksorter som dom ska ha två gånger om dagen. På morgonen gör vi alltså i ordning första omgången och strax innan lunch brukar vi göra i ordning fisken för eftermiddagen. Kan tala om att den där fisklukten sätter sig riktigt rejält i kläderna, haha... 

 
Ibland brukar vi leka och mysa lite extra med sjölejonen när fisken är klar och burarna och poolerna är skurade. Idag lekte vi med vattenslangen med Moritz både en och två gånger och åh vad hon är söt! Hon är den enda honan av alla fem sjölejon och därmed den absolut minsta. Hon tycker det är så himla roligt att jaga den där vattenstrålen, haha! Algon, som är den äldsta utav dom, är lika förtjust i vattenslangen han. Han kan ligga med gapet under den hela dagen om han så skulle kunna, haha!


Vi brukar göra klart allting som ska göras ganska snabbt så det blir ofta en hel del dötid. Den brukar oftast spenderas genom att läsa böcker eller sitta och prata med våra nuvarande arbetskollegor. Även fast vi inte pratar samma språk och engelskan är lite knackig hos dom flesta så förstår vi ändå varandra och kan ha riktigt kul tillsammans, vilket är hur roligt och häftigt som helst! :)
 

Under olika tidpunkter på dagen tränas alla sjölejonen tillsammans utomhus. På bilden längst ner ser ni Algon som alltså var den äldsta av dom. Den gamle gubben har både starr och en autoimmun sjukdom vilket gör att han ser väldigt dåligt, men lika lycklig och träningsglad är han för det!


På helgerna är det två shower om dagen på schemat och på vardagar brukar det vara en. Nu har dom dock lov här i Frankrike så då passar dom på att ha två föreställningar även under veckorna när det är fler besökare i parken. Bilderna ovanför är från förmiddagens föreställning. Anläggningen är verkligen så himla fin med havsutsikten och allt!


Under dagen tar dom även in djuren en och en för att träna som enskillt. Det är väldigt mycket medical training som gör att djuren blir vana vid olika ingrepp som t.ex inkubation, blodprov och ultraljud. Det är helt sjukt häftigt att se vilken enorm tillit djuren har för tränarna. Även fast dom kan tycka att det är lite obehagligt ibland så litar dom ändå på sina tränare fullt ut. Förutom medical training så tränar dom även upp beteenden som gör att djuren får både fysisk och psukisk stimulans. På den mellersta bilden kan ni se när vi fick träna Fridolin bakom en glasruta. Detta utveklas sedan till att kunna träna djuren genom glasrutan under vattnet (kommer visa bilder på detta framöver). Även där är det så himla häftigt att se hur roligt djuren tycker att det är! 


Även på eftermiddagen så blev det lite mys och den här gången med fina Xino. Det är en otroligt avslappnad miljö och djuren hänger liksom med överallt och ingenstans och det är så himla mysigt! Självkart springer inte djuren omkring i köket hela dagarna, men ni förstår vad jag menar. :)

Ja, ungefär såhär ser våra praktikdagar ut hos sjölejonen på Nausicaá. Eftersom vi är lediga på fredag så har vi bara sex dagar kvar av praktiken och jag känner redan nu hur mycket jag kommer sakna det. Ska verkligen njuta och ta vara på den sista tiden med sjölejonen. :)

Training session

2015-04-28 | 22:10:09
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Här är tre bilder från vårat träningspass med Xino idag. Det blev inte så jättemånga bra bilder men här får ni i alla fall en liten glimt av hur det kan se ut när vi tränar sjölejonen här på Nausicaá. Medans personalen använder händerna som "redskap" så använder vi en target eftersom det är lite enklare för oss som inte är lika vana men framförallt säkrare. I den lilla burken som sitter i skärpet runt midjan har vi sedan fisken i. Vi har lärt oss en hel del olika kommandon till beteenden som sjölejonen kan och det är så himla roligt att även vi som precis har lärt känna djuren har fått träna dom så mycket som vi ändå har fått gjort under dom här dagarna. Vi brukar få köra ungefär ett eller två träningspass om dagen med fyra av dom fem sjölejonen som finns här. Av alla fem så har Xino som vi tränar på bilderna ovan blivit något av en liten favorit, hiho. Jag hoppas att vi kan fota några fler och bättre bilder från något träningspass de återstående dagarna så att ni får se lite mer. :)

Jag har en himla massa bilder att visa er just nu - både från våran vistelse som besökare på Nausicaá i söndags och från tidigare idag när vi var med och tittade på när en utav tränarna tränade sjölejonen genom glasrutan under vattnet. Det är så himla fint att titta på så det ska ni absolut få se bilder ifrån inom kort! :)

Nu är det sängdags som gäller så att man hinner få lite sömn innan klockan ringer i morgon bitti. Denna vecka är dessutom en kort vecka eftersom vi är lediga på fredag på grund av 1 maj. Även fast det är roligt att vara på praktikplatsen så ska det bli skönt med en extra ledig dag, för oj vad trött man blir, haha!

Ha det så bra så hörs vi snart! :)

En lördag i Boulogne-sur-Mer

2015-04-25 | 18:24:01
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Nu är våran första praktikvecka förbi och i helgen är vi lediga. Den här lördagen har vi spenderat på Boulogne-sur-Mers gator som resulterade i en hel del shopping, lite upptäckande av staden och en supergod glass på vägen hem. Vi fick dessutom gratis Cola i en av butikerna, inget man tackar nej till direkt! Den här staden är förövrigt verkligen så himla mysig med alla fina, gamla hus med massor av flaggor som hänger mellan dom. :)

Nu sitter vi i våran lägenhet och ska strax gå ut och äta. Dom allra flesta restaurangerna här har öppet runt lunch någon gång och har sedan stängt fram tills klockan 19, så vill man äta ute så måste man vänta tills dess för annars finns det i princip inget som är öppet, haha! Vi har spanat in ett ställe som vi tror att vi ska gå till idag och om det är lika varmt som det var för någon timme sen så kanske vi till och med sitter ute i kvällssolen och äter. :)

Ha det bra så länge så hörs vi!

Två senaste dagarna på Nausicaá

2015-04-22 | 20:23:05
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II | Canon EF-S 18-55/3-4.5 | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Dom senaste två dagarna har jag haft med mig kameran till praktiken för att passa på att gå runt och fota lite på lunchrasten. Det finns så sjukt många och häftiga djur här, framförallt fiskar, som jag aldrig har sett förut! Nausicaá där dessutom ganska stort så man hittar någonting nytt varje gång man går omkring där inne, haha! Ni kommer definitivt få se fler bilder än dessa få under våran tid här. :)

På dom tre nedersta bilderna kan ni se några av våra nuvarande arbetskamrater. Det har varit några riktigt spännande dagar med t.ex veterinärbesök som bl.a innebar undervattensultraljud av sjölejonens ögon, vilket Nausicaá och en till djurpark är ensamma om att utföra i hela världen. Idag fick vi dessutom vara med och träna sjölejonen och gud vad roligt det var! Djuren är så himla duktiga och det är så himla kul att se hur roligt dom tycker det är att träna. :)

Igår var det jättevarmt och skönt ute så efter praktiken knallade vi hem och bytte om för att sedan gå ner till stranden igen och äta hamburgare som vi köpte med oss i små papperpåsar. Det är så himla härligt att ha havet bara 10 minuters gångavstånd från där vi bor! Att få lite sol på sig gjorde gott det också. :)

Ikväll blir det tidig date med kudden, så vi hörs när vi hörs! :)

Våran första praktikdag

2015-04-20 | 19:54:10
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

07:00 gick vi upp imorse för att göra oss i ordning inför våran första praktikdag på Nausicaá. Det var lite krångligt att hitta vart vi skulle gå in först, men efter att ha frågat oss fram så kom vi rätt till slut! Väl där fick vi träffa dom 5 sjölejonen som vi kommer arbeta med under dessa 3 veckor. Åh vad fina och mäktiga dom är! Vi fick städa, förbereda fisk, titta på massor av träning och kolla på en föreställning. Vi fick ganska lång lunch som vi fick spendera genom att kika omkring i resten av parken, så imorn ska jag nog ta med kameran så jag kan fota lite på lunchen. :) Det har varit väldigt varmt och skönt ute idag (vilket vi dock tyvärr inte fick känna av speciellt mycket då vi var inne största delen av dagen) så när vi slutade för dagen stannade vi och tog varsin glass som dom sålde i ett av alla stånden längs vägen. Supergott och välbehövligt som uppladdning inför dom branta uppförsbackarna vi har på hemvägen, haha!

Om jag tar med mig kameran imorn och tar några bilder under lunchen så hörs vi då! :)

Cirque Arlette Gruss

2015-04-19 | 20:07:00
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5
 
Denna söndag har vi spenderat två timmar på en cirkus som är i stan. Vi var väldigt skeptiska till en början då vi visste redan innan att cirkusen innehöll väldigt många vilda djur. Det kändes liksom inte riktigt bra att stödja hela cirkusgrejen men det kändes ändå som en lärorik upplevelse där man verkligen får se hur cirkusindustrin ser ut, särskilt i en annan del av världen. 

Och precis som väntat så var det både tigrar, lejon, elefanter och massor av hästar med i föreställningen. Det riktigt högg till i både magen och hjärtat när man såg djuren. Dom domesticerade djuren kändes dock lite mer acceptabelt, men när man såg hur lejonen och tigrarna verkligen kuvade sig av rädsla för sin tränare så var det riktigt jobbigt att kolla på. Man märker verkligen hur långt vi i Sverige har kommit med djurhållningen om man jämför med andra länder, som i detta fall Frankrike. Även fast det var jobbigt att se så var det som sagt väldigt lörorikt, insiktsfullt och en riktig motivationboost. Detta var dock utan tvekan den första och sista gången som jag gick på cirkus. 

Men förutom alla djur så var det såklart väldigt många duktiga akrobater och andra människor som gjorde riktigt häftiga framträdanden. Trapetser, rep och ringar som det hängdes och slängdes i, polar som det klättrades upp för, motorcyklar som åkte omkring i en stor glob och en himla massa skämt på franska som man inte förstod ett enda dugg av, haha.

Nu sitter vi på vårat rum och ska strax laga lite middag. I morgon börjar våran första dag på praktiken och jag är så sjukt nervös! Intalar mig själv att det kommer gå asbra, men just nu är hela kroppen i uppror, haha! Hör av mig i morgon eller senare i veckan ifall jag överlever morgondagen... :)

De första timmarna i Frankrike

2015-04-18 | 13:34:18
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Nu har vi landat ordentligt här i Boulogne-sur-Mer. Efter flyg till Bryssel följt av en himla massa buss- och tågåkande så blev vi upphämtade på tågstationen av han som äger lägenheten som vi bor i. Lägenheten är liten men funkar absolut, speciellt med den fina utsikten och den gulliga gatan vi bor på.

Efter allt resande och en massa strul med WiFiet när vi väl kom hit var vi riktigt trötta igår kväll och slocknade därför väldigt fort. Imorse gick vi på en liten promenad för att kolla in våran praktikplats som vi ska till på måndag. Det ser verkligen hur fint som helst med stranden och havet precis intill. Förutom när det blåser så är det faktiskt riktigt varmt och skönt! 

Vi kom tillbaka till våran lägenhet för någon timme sen efter att vi hade varit och storhandlat. Det var verkligen en upplevelse i sig med tanke på att varken jag eller Evelina kan någon som helst franska, all konstig mat och kånkandet på kassarna hela vägen hem. Den här staden verkar verkligen hur mysig som helst men jösses vad mycket backar det finns att kämpa sig upp för, haha! 

Resten av dagen kommer antagligen gå åt till att utforska staden och området vi bor i lite mer. Vi är lediga i morgon också och på måndag börhar våran första praktikdag. Nervöst är bara förnamnet, haha!

Ha det så bra så länge så hörs vi! :)

Mot Frankrike

2015-04-17 | 07:44:43
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Idag är det dags! Om ungefär en timme sätter jag mig i bilen mot Skavsta där planet till Frankrike går vid 12. Efter två timmars flyg och en himla massa buss- och tågåkande så kommer vi befinna oss i Boulogne-sur-Mer senare ikväll. På måndag börjar våran 3 veckors långa praktik på Nausicaa Zoo och gud vad taggad jag är! Detta ska bli så himla roligt! Är dock så sjukt nervös så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det är helt galet alltså, haha. Jag har aldrig rest utan min familj så det känns såklart lite extra pirrigt. Men som tur är så åker jag ju inte helt ensam, utan jag har ju faktiskt Evelina med mig. Även fast det känns supernervöst så tror jag att vi två kommer klara det här galant!

Vi kommer bo i något lägenhetsliknande som vi har hyrt och som bara ligger 5 minuter från våran praktikplats. På boendet så finns det WiFi så jag kommer se till att uppdatera bloggen så mycket jag kan och hinner under dessa 3 närmaste veckor. Både kameran och GoPron är med så ni får räkna med att det kommer en hel del bilder. Precis som vanligt alltså, haha! :)


Nu måste jag göra mig i ordning och packa ner det absolut sista. Ni får ha det så bra så länge så hörs vi när vi har landat ordentligt i Frankrike! :) Au revoir!
 

Throwback tag

2015-04-15 | 17:35:49


En liten video som jag spelade in häromdagen. Det var längsedan den senaste videobloggen kom upp så tyckte det var dags för en till nu. Så här har ni en throwback tag! Det är fritt fram att prenumerera på min Youtubekanal om ni tyckte om videon och ifall ni vill se fler i framtiden eller nåt, hiho. ;)

Pizza på tortillabröd

2015-04-14 | 11:38:43
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Igår åt jag hemmagjord pizza till lunch. Jag hittade receptet på en annan blogg och var bara tvungen att prova, för jösses vad enkelt det var! Det enda som behövs är trotillabröd och det man själv man vill ha på pizzan och så är det i princip klart! Bara att skjutsa in den i ugnen på 250°C i 6-9 och voilá! Jag hade tomatpuré, ost, skinka, champinjoner, lök och oregano på min pizza. Det tunna tortillabrödet gjorde så att botten blev superkrispig och god. Hur enkelt och smidigt som helst! Det är ju dessutom nyttigare med hemmagjord pizza än med köpt. Jag ska nog göra en sån här till lunch idag igen, haha. :)

Idag är det sista dagen på mitt påsklov. Vi fick två extra dagar ledigt vilket satt hur fint som helst! Jag kommer bara spendera två dagar i skolan denna vecka innan vi på flyger till Frankrike på fredag. Så min sista lovdag kommer gå åt till att börja packa lite smått, klippa ihop en videoblogg som jag filmade igår och sedan bara ta det lugnt och njuta till max. 

Ha det fint så länge så hörs vi! :)

Forty-eight

2015-04-10 | 16:09:56
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

I samma paket som min nya bikini låg i så följde även den här crop topen med. Denna kommer vara så himla skön att gå omkring i nu i sommar. Tänk med ett par shorts och en solbränd kropp till det. Perf! Jag brukar inte gå runt med magtröjor så det känns dock lite konstigt och läskigt, haha, men man vänjer sig nog. Om det är fint väder under Summerburst i sommar så hade jag även tänkt att ha på mig den då. Känns verkligen som en ultimat festivaltopp! För övrigt så älskar jag mina nya solbrillor. Ett par pilot med blått spegelglas - sådana som jag har sucktat efter hur länge som helst nu. Ge mig sommar nu tack!

Förutom att fota dessa bilder så har jag även hunnit med en löprunda, en skön och välbehövlig massage, en god lunch och lite inhandlande av nödvändigheter inför Frankrike. Åker om exakt en vecka! Är så himla nervös men samtidigt astaggad, hihi

Nu tänker jag sätta mig ute i solen på ballkongen med en bra bok. Senare ikväll ska jag hem till Charlie för en myskväll med middag, film och massor av gott att äta. En riktigt bra fredag med andra ord! :)

Hängandes i mitt fönster

2015-04-09 | 18:48:47
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

För ungefär 2 år sedan så skrev jag det här inlägget där jag visade mina bilder som jag hade hängt upp i mitt sovrumsfönster. Idag bestämde jag mig för att uppgradera det hela en aning och skrev därför ut massor av nya bilder att hänga upp och byta ut dom gamla med. Bilderna föreställer människor jag tycker om, fina minnen och platser som jag älskar. Tycker det är så himla fint att ha bilderna hängandes där i fönstret, särskilt när solen lyser in på dom. 

Flower power

2015-04-08 | 16:45:00
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II
Denna fina bikini låg i brevlådan tidigare idag. Kände att jag behövde lite utökning i min bikinigarderob så jag klickade hem denna från H&M för några dagar sen. Dom flesta av mina andra bikinisar är enfärgade så jag passade på att köpa en som var lite mer färgglad och mönstrad. Tycker den är så himla sormigt och fin med blommorna och färgerna. Kommer nog rocka som bara den sen i sommar när man har blivit brun och allt! Förutom bikinin så låg det även ett till plagg i paketet, men det visar jag upp någon annan gång. :)

Nu måste jag strax börja göra mig i ordning för att sedan gå ut och äta med familjen. Det blir en liten försenad födelsedagsmiddag för pappa som fyllde år sista mars. Efter det knallar jag över till Charlie för att sova där i natt. Blir nog en fin kväll det här. :)

Lunch på bryggan

2015-04-08 | 11:47:00
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Igår träffade jag som sagt dessa tre tjejer som jag tyvärr inte har umgåtts med på jättelänge. Geena hämtade upp oss med bilen (eftersom att även hon har fått körkort, woho!!) och då åkte vi till affären för att köpa med oss massor med gott att äta. Vi hamnade sedan på en brygga vid sjön för att äta en god lunch och bara prata om allt som har hänt sen senast. Maten var hur god som helst och man har det alltid så himla roligt och trevligt med dessa tre! En riktigt fin vårdag helt enkelt! 

Årets första grillkväll

2015-04-07 | 12:09:00
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Igår möttes vi upp för att köpa massor av gott att äta för att sedan ta oss ner till Djulö för årets första grillkväll. Vi var något färre än vad vi var för nästan exakt ett år sedan, men lika mysigt var det för det! God mat, musik, fina människor och så lite vårsol på det så blev det en riktigt bra kväll. Ser framemot fler såna här kvällar i vår och sommar!

Jag skjutsade nyss hem Charlie som sov här inatt. Om en ungefär en timme kommer Geena, Maja och Linnea och plockar upp mig för att sedan åka ner till sjön för att äta lunch. Vi har inte umgåtts allihopa på hur länge som helst, så det ska bli riktigt roligt! Det är dessutom jättefint väder idag så detta kan ju inte bli annat än perfekt! :)

Första påsklovsmorgonen

2015-04-02 | 10:41:00
 Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II
Godmorgon kamrater!
Igår gick jag sista dagen i skolan innan påsklovet vilket betyder att jag fick en skön sovmorgon idag. Från och med idag och fram till onsdag om två veckor är jag ledig och efter det går jag bara två dagar i skolan innan planet lyfter mot Frankrike! Hur sjukt är  inte det då?

I vilket fall som helst så vaknade jag av att Charlie pussade mig hejdå imorse när han skulle iväg till sin praktik. Jag somnade sedan om och vaknade för någon timme sen. Min första påsklovsdag kommer till en början bestå av lite plugg då jag måste skriva klart min uppsats om Afrikanska vildhundar. Men när den är klar, då ska jag verkligen ta till vara på den lediga tiden dom här dagarna! Jag ska passa på att läsa böcker som jag aldrig hinner läsa annars, kolla på en ny serie som jag har fastnat för, titta på naturdokumentärer, träna, umgås med familj, vänner och pojkvän och allt däremellan. Senare idag åker vi dessutm upp till Täby för att spendera påskhelgen där. Blir nog ett riktigt bra påsklov det här. Så efterlängtat!