Hur en dag på Nausicaá kan se ut

2015-04-29 | 22:31:00
Idag fotade jag en del bilder på hur det ser ut på våran praktikplats på Nausicaá så därför tänkte jag dela med mig av dom så att ni får se hur en praktikdag kan se ut. :) Alla dagar ser ju såklart inte exakt likadana ut, men så här såg i alla fall våran onsdag ut:
 

Morgnarna börjar alltid med att vi gör i ordning förmiddagens fisk. Varje sjölejon har en viss mängd av olika fisksorter som dom ska ha två gånger om dagen. På morgonen gör vi alltså i ordning första omgången och strax innan lunch brukar vi göra i ordning fisken för eftermiddagen. Kan tala om att den där fisklukten sätter sig riktigt rejält i kläderna, haha... 

 
Ibland brukar vi leka och mysa lite extra med sjölejonen när fisken är klar och burarna och poolerna är skurade. Idag lekte vi med vattenslangen med Moritz både en och två gånger och åh vad hon är söt! Hon är den enda honan av alla fem sjölejon och därmed den absolut minsta. Hon tycker det är så himla roligt att jaga den där vattenstrålen, haha! Algon, som är den äldsta utav dom, är lika förtjust i vattenslangen han. Han kan ligga med gapet under den hela dagen om han så skulle kunna, haha!


Vi brukar göra klart allting som ska göras ganska snabbt så det blir ofta en hel del dötid. Den brukar oftast spenderas genom att läsa böcker eller sitta och prata med våra nuvarande arbetskollegor. Även fast vi inte pratar samma språk och engelskan är lite knackig hos dom flesta så förstår vi ändå varandra och kan ha riktigt kul tillsammans, vilket är hur roligt och häftigt som helst! :)
 

Under olika tidpunkter på dagen tränas alla sjölejonen tillsammans utomhus. På bilden längst ner ser ni Algon som alltså var den äldsta av dom. Den gamle gubben har både starr och en autoimmun sjukdom vilket gör att han ser väldigt dåligt, men lika lycklig och träningsglad är han för det!


På helgerna är det två shower om dagen på schemat och på vardagar brukar det vara en. Nu har dom dock lov här i Frankrike så då passar dom på att ha två föreställningar även under veckorna när det är fler besökare i parken. Bilderna ovanför är från förmiddagens föreställning. Anläggningen är verkligen så himla fin med havsutsikten och allt!


Under dagen tar dom även in djuren en och en för att träna som enskillt. Det är väldigt mycket medical training som gör att djuren blir vana vid olika ingrepp som t.ex inkubation, blodprov och ultraljud. Det är helt sjukt häftigt att se vilken enorm tillit djuren har för tränarna. Även fast dom kan tycka att det är lite obehagligt ibland så litar dom ändå på sina tränare fullt ut. Förutom medical training så tränar dom även upp beteenden som gör att djuren får både fysisk och psukisk stimulans. På den mellersta bilden kan ni se när vi fick träna Fridolin bakom en glasruta. Detta utveklas sedan till att kunna träna djuren genom glasrutan under vattnet (kommer visa bilder på detta framöver). Även där är det så himla häftigt att se hur roligt djuren tycker att det är! 


Även på eftermiddagen så blev det lite mys och den här gången med fina Xino. Det är en otroligt avslappnad miljö och djuren hänger liksom med överallt och ingenstans och det är så himla mysigt! Självkart springer inte djuren omkring i köket hela dagarna, men ni förstår vad jag menar. :)

Ja, ungefär såhär ser våra praktikdagar ut hos sjölejonen på Nausicaá. Eftersom vi är lediga på fredag så har vi bara sex dagar kvar av praktiken och jag känner redan nu hur mycket jag kommer sakna det. Ska verkligen njuta och ta vara på den sista tiden med sjölejonen. :)
Robex Lundgren

coola

2015-04-30 @ 08:58:27
URL: http://ghgumman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som kan se)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback