Fotomässan 2013

2013-11-29 | 11:34:02
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

För exakt en vecka sen så befann jag mig på Fotomässan i Stockholm.
Vi var där från att dom slog upp portarna till att dom började plocka ihop för dagen. När vi gick där ifrån var man så himla överöst med insperation så att man knappt visste vart man skulle ta vägen! Det blev en hel dag med massor av föreläsningar av bl.a otroligt duktiga naturfotografer, massor av fina utställningar, en hel del kamerapill (min förhoppningsvis framtida bebis ser ni på tredje bilden <3), fotosnack och en hel hög med fototidningar som fick följa med hem. Om jag hade haft chans och tid så hade jag utan tvekan varit där dom andra två dagarna också. Gah, underbart!

Var det någon av er som också var där? Vad tyckte ni om årets Fotomässa i såna fall? :)

Once upon a november

2013-11-28 | 19:33:56
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag hade jag bara en enda lektion så för en gångs skull så kom jag hem när det fortfarande var ljust ute. 
Passade på att ta med mig kameran ut en liten sväng, bara för att jag kunde liksom. Några enkla självporträtt bara och inget mer med det. Måste se till att hitta lite nya självporträttsidéer och mer tid, för jag har väldigt lite av båda just nu. Invigde förövrigt min nya vinterjacka idag, så nu behövs det bara lite snö på det hela också.

I morgon är jag ledig vilket ska bli så ruskigt skönt! Kan knappt föreställa mig hur skönt det kommer vara att vakna upp imorn och inse att jag kan ligga kvar i sängen hur länge jag vill! Det enda måstet jag har under morgondagen är en del läxor som måste bli gjorda, men det ska det bara bli skönt att bli av med. I helgen har jag inga direkta planer än så länge förutom en eventuell tripp till huvudstaden. Hoppas hoppas!

Ha en finfin torsdagskväll så hörs vi!

Remember who the enemy is

2013-11-28 | 16:39:09
Samsung Galaxy S3



Igår efter skolan så drog jag och 5 andra sköningar från klassen ner på stan i Norrköping. 
Alla var vrålhungriga så det första vi gjorde (efter vi hade handlat godis såklart) var att sätta oss på första bästa pizzeria. Vi lallade runt lite i gallerian innan det var dags att se Catching fire på bio.

Alltså jag har inte tillräckligt med ord för att beskriva min kärlek till den filmen! Fy satan vad bra den var! Jag har varit så galet taggad på att se andra filmen i The Hunger Games-triologin ända sen jag läste klart böckerna. Jag hade skyhöga förväntingar på den andra filmen och dom uppfylldes helt och hållet kan jag tala om! Så. Galet. Bra. 
Det var många av karaktärerna som såg nästan exakt ut så som jag hade föreställt mig från boken. Det är väldigt sällan filmerna blir lika bra som böckerna, men här var det inte alls långt ifrån alltså. Åh, skulle kunna se den om och om igen! Får såna rysningar av låten ovanför som också är med i filmen. Alltså åh!

Är det någon av er som har sett Caching fire och är i samma extas som jag? 

28 dagar kvar..

2013-11-25 | 20:23:20
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

... och sen är det självaste julafton!
Här hemma käkas det redan mängder av pepparkakor och dricks julmust för fulla muggar. Vi har till och med börjat julpyntat lite. Nu är det bara snön som saknas sen är vi fit for fight för julen. Råtaggad är vad jag är. Blir bokstavligt talat som ett litet barn på julafton, ehe... Någon mer än jag? :3

Måndag idag och helgen som har gått gick väldigt fort.
I fredags var jag som sagt uppe i Stockholm på Fotomässan (eget inlägg om den kommer så småningom) och när jag rullade in med tåget så åkte jag hem och vände i dörren för att dra mig vidare mot Charlie för att vakna upp bredvid honom dagen efter. Lördagen bestod av besök från våra kära barndomsvänner med familj från Täby och söndagsmorgonen lika så. Resten av gårdagen spenderade jag tillsammans med tjejerna nere i hallen för att kolla på fotbollscup och kvällen avslutades med ett mysigt besök av pojkvännen. 

Nu är vi i alla fall tillbaka till vardagen vilket kickades igång med en skön sovmorgon. Denna vecka blir ganska skön då jag bara har en lektion på torsdag och är ledig på fredag. Jo man tackar ja!

Nu ska jag dumpa asset nere i soffan.
Vi hörs! :)

Mot huvudstaden och Fotomässan

2013-11-21 | 16:31:05
Bilder från Fotomässan 2011.

I morgon tar jag tufftufftgået mot en annan riktning, nämnligen mot Stockholm.
Där väntar årets fotomässa och det är alltså där jag kommer befinna mig hela morgondagen. Jag var där 2011, alltså för två år sen. Kommer ihåg att det var grymt det året så jag är minst lika taggad nu! Det ska bli så himla roligt att gå runt och klämma på fina kameraprylar, lyssna på galet bra fotografer, titta på utställningar och käka upp allt godis som dom har i montrarna. Tåget går 8 imorgon bitti och vi kommer hem ungefär 12 timmar efter det, så det bli ren dag fullspäckad med bara massa foto. Underbart om ni frågar mig! :)

Är det någon av er som också ska till Fotomässan i år? :)

Att lysa upp novembermörkret

2013-11-20 | 17:37:06
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hallå där!
Jag sitter för tillfället i min säng tillsammans med datorn i knät och plugg upp till öronen. Vi har så himla mycket som ska göras i skolan just nu så jag hinner knappt med någonting annat än att sova, äta och plugga på repeat. Igår lämnade jag in en labrapport och en biologiuppgift. Just nu håller jag på att skriva en bokrecension på engelska som vi ska hålla en muntlig presentation av och sen ska det dessutom pluggas till ett biologi-, matte- och naturbruksprov, läsas en bok och skrivas en till bokrecension, fixas ihop en muntlig presentation till svenskan och skriva en engelskauppsatts. Nej men hejdå livet och allt därimellan, vi hörs när jag har hittat till ytan av plugghavet!

För att underlätta det hela lite grann så har jag som sagt gosat ner mig i sängen tillsammans med pepparkakor och min supermyspysiga ljusslinga tänd. Hade jag varit en sån som kan plugga och lyssna på musik samtidigt (vilket jag alltså inte är) så hade jag lätt dunkat min nya julspellista på Spotify också. Gud vad jag hypar julen nu alltså! Längtar som en tok! Och det ska ju börjas i tid menar jag... :)

Ha en fortsatt fin kväll så hörs vi och så!

Efter 8 år tillsammans...

2013-11-18 | 20:13:56

... har vi nu spelat våran absolut sista match tillsammans. 
8 av mina 9 år som fotbollsspelare har jag spelat i DFK Värmbol 97/98. 8 år fulla av otroligt många minnen. Vi har stått ut med varandra i ur och skur och i med och motgång. Det har hoppat av och kommit in nya spelare, men vi har alltid varit den där "grunden" som vi var från allra första början när vi var små 7 och 6 åringar. Vi har spenderat mer än halva våra liv tillsammans och det säger ju en hel del. 

Det känns så himla tråkigt och lite sorgligt att vårat lag nu ska läggas ner pga för få spelare och styrelse- och tränarstrul. Det känns verkligen hur förjävligt som helst. Även fast många av oss kommer fortsätta spela tillsammans i U- och A-laget så är det ju liksom slut med 97/98-laget. Asså åh...

Vi fick i alla fall avsluta på ett bra sätt då vi igår spelade DM i futsal och kirrade hem vårat 3e DM-silver. Avslutade cupen med en sista segerdans och hela laget samlades sedan på McDonalds för att asvluta dagen = standard, haha!

Även fast det känns tungt att splittras som lag så är jag ändå så himla glad för alla år tillsammans med det här härliga gänget. Tack för allt - underbara är vad ni är!

Fredag 131115

2013-11-15 | 08:28:48
I brist på annat - gammal Instagrambild @ esmeraldaedenberg

Godmorgon hörni!
Fredag idag och sovmorgon för min del. Det är himla nice att börja veckan med sovmorgon och avsluta den likadant kan jag tala om. :) 

Den här veckan har jag haft fullt upp med plugg, fotbollsträningar inför DM i helgen, pojkvänsmys och lite musikaltittande med fina amigos. Därav frånvaron från denna lilla bloggish. Uppdateringen kommer inte bli särskilt mycket bättre under helgen heller för den delen. Efter skolan idag så åker jag och några fler från klassen hem till Kevin i Linköping för att sova där i natt. På lördag är det tapetval och plugg som gäller samt en liten avslutningsmiddag med laget på kvällen. Söndagmorgon rullar vi not Nyköping för att köra DM i futsal. Så ja, min helg är helt enkelt ganska superfull, men det är inte mig emot. En av nackdelarna är ju som sagt att bloggen bli lidande, men så blir det ibland. :)

Nu ska jag dubbelkolla så att jag har packat allt som behövs till ikväll innan jag tar tåget mot Norrköping och skolan.

Hoppas ni får en asbra fredag och en ännu bättre helg så hörs vi när vi hörs! :)

Black Sand Beach

2013-11-11 | 20:51:26
 
Canon EOS 600D 

Under vår fotoresa på Island i somras så stannade vi till vid Black Sand Beach på tillbakavägen från våran första road trip. Det var tidigt på morgonen och det blåste så in i helsike! Det hade regnat hela natten och i princip hela morgonen, men när vi kom fram till Black Sand Beach så sprack himlen upp i någon slags blandning mellan solsken och storm. Det var så himla häftigt och så sjukt maffigt! Ett helt perfekt avslut på en lång och kall natt. :)

Fler bilder från fotoresan på Island hittar ni här.

Två på Island

2013-11-10 | 15:53:59
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Idag är det ju farsdag så vad passar då bättre än ett inlägg med bilder på mig och min kära padre?
Dom här bilderna fotades när vi var på fotoresa på Island i somras. Här hade vi stannat till vid ett jättestort och vacker berg. Som ni kan se i bakgrunden så gick det lösa islandshästar på ängarna bredvid vägen. Solen hade precis gått ner bakom berget och även fast det var skapligt kyligt så var det en sån himla fin kväll! Längtar tills jag har redigerat klart bilderna därifrån, ska bli så kul att få visa er! :) 

Som ett litet avbrott mot alla seriösa bilder så riggade vi upp stativet och kameran för att ta lite plojbilder på oss. Vi borde verkligen ha tagit fler såna här bilder - så himla roligt att ha ju!

Men över till själva huvudämnet då: 
Vi brukar inte fira farsdag särskilt mycket utan vi tar en liten fika ikväll bara. Mysigt det med! Med dessa bilder vill jag egentligen bara säga att jag älskar min pappa så himla mycket! Världsbäst är vad han är, men det vet han ju redan. :)

Stjärnklart

2013-11-10 | 09:53:55
Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

I fredagskväll var det helt stjärnklart ute så vi (me and my padre) åkte ut en bit utanför staden för att fota stjärnorna.
Jag har bara fotat stjärnor från min ballkong förut, så det var riktigt roligt att komma ut på "riktigt" så att säga. Men jisses så svårt det är! Det krävs ett enormt tålamod kan jag tala om, haha. Som ni ser så blev bilderna väldigt brusiga och det blev bara värre när jag laddade upp dom här på bloggen. Men förutom just det så tycker jag att det funkade ganska bra faktiskt. Får tänka lite mer på ISO-talet nästa gång bara. Men åh vad jag älskar stjärnorna! Man blir ju helt lyrisk, haha! På bilden till höger så kan ni se karlavagnen i mitten förresten... :)

Den här helgen har för övrigt gått ruskigt fort!
Efter jag hade varit och fotat i fredagskväll så drog jag mig över till min finaste kille. Sov där till lördag och spenderade största delen av gårdagen med honom. Igår kväll så mötte jag upp Jonatan som jag umgicks med en liten stund.

Idag står det plugg, redigering och fotbollsträning på schemat om ingenting annat dyker upp.

Ha en fin söndag så hörs vi! :)

Om en sovmorgon och ursäkter

2013-11-06 | 09:48:36
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Här var det ett tag sedan jag kikade in men jag tänkte passa på nu när jag har sovmorgon och allt. Jag börjar inte förrän 12:30 idag, hur skönt?! Var dock tvungen att gå upp redan vid halv 8 för en telefontid med sjukgymnasten som egentligen kändes ganska onödigt då det inte sas så mycket viktigt, men det är synd att klaga. 

Anledningen till varför jag har varit frånvarande från bloggen är helt enkelt att livet kom emellan lite grann. Just nu har jag ganska mycket plugg och fotbollsträningar och eftersom jag åker till skolan när det är mörkt och kommer hem när det är mörkt så är det i princip bara det jag hinner fylla mina dagar med. Sova, pendla, skola, pendla, plugga, träna, äta, sova. Typ så ser det ut på ett ungefär och just därför har jag inte hunnit med att blogga särskilt mycket det senaste. Men jag ska försöka bättra mig så gott det går, promise! :)

Jag var nyss ute på en liten morgonpromenad med hunden och jag ska alldeles strax käka lite innan mitt tåg går om ungefär 1 timme. Jag har bara två lektioner idag, skönt!

Hoppas att ni får en fin onsdag så hörs vi när vi hörs! :)

Gårdagen i djurparken

2013-11-01 | 20:17:00
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Här är några bilder från gårdagen då vi som sagt var på Kolmården en liten sväng. Alltså noshörningsbebisen, hur söt är hon inte liksom? Schimpansbebisen också för den delen. Och snöleoparderna. Och allihopa. Kolla bara på dom, haha! :')

Idag är det fredag och det är inte långt kvar tills höstlovet är över. Idag har jag varit med Charlie i princip hela degen. Fint som snus höreni! I morgon sätter jag mig i bilden och rullar mot Stockholm och Täby för en liten släktträff. Resten av helgen är oplanerad än så länge, men det löser sig nog på ett eller annar sätt.

Ha en fin fredagskväll så hörs vi!