Hemmagjord pizza

2013-06-30 | 19:04:52
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Söndagens middag ↑. 
Hemmagjord pizza går alltid hem! Kanske inte den mest graciösa pizzan (om man nu någonsin kan beskriva en pizza som graciös?) men oj så god!

Ikväll är det fotboll och Confederations cup som gäller. Andra halvlek i match om tredjepris sänd på tv just nu och 23:45 är det avspark för finalen. Någon timme eller två innan det så ska jag möta upp några bruds vid Ica där det kommer inhandlas lite sånt som behövs för en fotbollsmatch (läs godis och läsk, mahha) och sen blir det alltså en kväll/natt med härligt folk och bra fotboll. Sitter fint en söndag som den här. :)

Cinnamon challenge

2013-06-29 | 21:58:00

Oh dats a damn sexih stillbild yao...

Efter en hel hög med svordomar och hat mot Windows movie maker så har jag äntligen lyckats klippa ihop och ladda upp videobloggen som jag har lovat er!

Ni har alltså fått önska videbloggar och som jag nämner i början av videon så var det många av er som tyckte att jag skulle göra olika challenges, så jag och min bror slog till och körde på en cinnamon challenge. Och ja, ni ser ju själva hur det gick, haha...

Efter vi hade gjort utmaningen så fick vi höra att det faktiskt är folk som har dött av det här på riktigt. Så var försiktiga om ni är lika dumma som oss och antar den här utmaningen - kanel i lungorna är inget man strävar efter direkt. 

Berätta gärna ifall ni vill se fler videobloggar framöver, för jag tycker i alla fall att det skulle vara superkul! Ni kan i såna fall fortsätta att önska videobloggar genom att kommentera det här inlägget! :)

Två från idag

2013-06-28 | 19:04:44
Samsung Galaxy S3

Hejsan hejsan!
Imorse ringde klockan runt 05:30 och vid 7 någon gång kom Linnea med familj och hämtade upp mig. Vi rullade vidare mot Örebro för att kolla på DFK Värmbols F99/00-lag (där Linneas syster spelar) som spelar Örebro Cup nu under helgen. Två vinster fick dom med sig idag vilket satt riktigt skönt både för dom och för oss! Fint väder har det varit också och lite glass och cola på det så blev ju dagen perfa! :) 

När jag kom hem låg dessutom ett linne från Kan Dee Shop i brevlådan. Supernöjd med köpet - det där linnet lär ni få se på bild framöver... :)

Nu ska det grillas gott här hemma och sen kommer Charlie hit och stannar över natten. I morgon är det match mot Gideonsberg och då är det all in som gäller!

Ha en fin fredagskväll så hörs vi! :)

Från min Tumblr

2013-06-27 | 13:57:31
esmeeden.tumblr.com

Jag skaffade ju Tumblr för ett tag sen och sen dess har jag inte bara funnit sjukt mycket inspiration utan också hittat klockrena citat och bilder som stämmer in exakt på livet och som förklarar saker och ting som man själv inte riktigt kan få ut i ord. Man hittar alltid någonting som beskriver hur man mår, vad man drömmer om, vad man inspireras av. Och så vidare. Sen jag skaffade Tumblr har jag rebloggat över 2000 bilder, så det visar ju bara hur sjukt mycket fint det finns att hitta där! Eller hur mycket fritid jag har, ehe... 

Min Tumblr (esmeeden.tumblr.com) visar mitt liv och alla mina tankar och drömmar i bildform. Ett bra ställe att få ut allt som inte kommer ut t.ex här på bloggen. :) 

Använder ni Tumblr? 

Race Marine & Bondelid

2013-06-25 | 15:13:35
Linne - Lager 157 | Flip-flops - Stadium | Tubtopp - Gina Tricot | Shorts - Lager 157 | Hoodie - Stadium | Piké - Stadium

Hej på er!
Idag var jag i Norrköping en sväng med mamma och brorsan för att inhandla lite sånt som behövdes i klädväg. Kom hem med det ni ser på bilderna ovanför. Supernöjd med allt och jag är glad att jag hittade allt jag behövde! :)

Nu tänkte jag lägga mig ute och sola och sen får vi se ifall jag hinner spela in en videoblogg åt er.

Vad har ni för er idag? :)

Skönt med grönt

2013-06-24 | 23:27:00
Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

För att haka på makroflowet som jag hade igår så gick jag ut och fotade lite när det hade slutat regna. Som jag nämnde i inlägget igår så måste jag se till att fota mer makro, för det är ju himla kul alltså. :)

På tal om gårdagens inlägg så har det blivit publicerat i spotlighten inne på blogg.se vilket har resulterat till en hel hög av fina kommentarer och några nya Bloglovinföljare. Nu är ni 300 grymma själar som följer min lilla blogg. Himla bra är ni, vet ni det? Massor av tack för alla fina ord och så, jag blir så himla glad! :)

I skrivande stund är klockan prick 23:23 och jag ska strax dejta sängen. I morgon ska jag iväg till Norrköping en sväng och sen så ska jag försöka hinna med och spela in en utav videobloggarna som ni fick önska i det här inlägget. :)

Ha det bra så hörs vi!

Spiderweb

2013-06-23 | 13:05:17
Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Fyra bilder som jag knäppte imorse.
Spindeln satt i busken precis utanför dörren och den var mindre än en halv cm, så den var riktigt liten. Det är så roligt och häftigt att fota makro för man kan fånga så pyttepyttesmå saker på bild som man knappt kan se annars.

Det var faktiskt ett tag sen jag fotade makro. Jag gjorde det ganska ofta förut, men nu blir det allt mer sällan. Får ta mig tid till det lite oftare, för som sagt så är det ju himla roligt. :)

Vill ni se fler makrobilder som jag har fotat så kan ni klicka er in på kategorin Makrofoto. :)

En midsommarafton

2013-06-22 | 22:41:40
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Ett dygn senare så får ni nu några bilder från min midsommarafton igår!
Hade en fin dag, kväll och natt med brudarna på bilderna ovanför. Vi plockade blommor med häcksax och gjorde superfina kransar, var nere på Djulö och kikade på midsommarfirandet där, grillade och käkade en himla massa, spelade fotboll, öste musik, badade och gick promenader. Med mycket mera. Så ja, bra dag helt enkelt. :)

Hur var eran midsommar? :D

Den här lördagen försvann verkligen snabbt. Det fina vädret från igår är som bortblåst (bokstavligt talat, ehöhö) så min dag har bestått av film, photoshopfix och tv-spel med brorsan. Funkar det också. :)

Nu ska jag fortsätta titta på Confederations Cup, så ha en fortsatt bra kväll! :)

PS:// Jätteroligt med så många förslag till kommande videobloggar! Om ni kommer på någonting mer som ni skulle vilja se så är det bara att ni klicka här och slänger in en kommentar. :)

Midsommarfrukost

2013-06-21 | 10:27:48
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Glad midsommar hörni!
Min dag började med en promenad med hunden i det fina vädret (som vi hoppas håller i sig hela dagen. Alltså vädret.) och sen en frukost bestående av det ni ser på bilderna ovanför. Sjukt gott och en perfawesome (omg, ett nytt ord till ordlistan!) start på dagen!

Nu ska jag iväg och handla lite smått och gott till dagens trevligheter innan jag hoppar in i duschen och gör mig i ordning. Ska iväg till några fina vänner och spendera midsommarafton med dom. Finfint hörni! :)

Jag hoppas att ni får en superbra midsommar! Kramar till er! :) 

PS:// Glöm inte bort att ni kan önska videobloggar om ni klickar här! :)

Önska videobloggar!

2013-06-20 | 22:16:45
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Nu är det såhär att jag har fått värsta rycket.
Jag känner att det skulle vara askul att börja videoblogga lite mer. Om typ allt möjligt liksom!

Så därför tänkte jag fråga er vad ni skulle vilja att jag videobloggar om! 
Det kan vara vad som helst - om min vardag, olika challenges, saker ni vill se mig göra, whatever ni vill liksom! Ös in med förslag bara så ska jag se hur många videobloggar jag kan få ihop. :)

Soliga dagar

2013-06-19 | 22:02:50
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II 

Det bloggas ganska dåligt från min sida nu för tiden - I beg your pardon!
(och ja, jag tror att ni förstår bättre om jag skriver det på engelska. Eller nåt, hehe..)

Sen sist har sommarvärmen fortsatt här och jag har legat och solat en hel del vilket har byggt på bikinilinjen lite grand. Fint som snus höreni!

Jag har dessutom spenderat en del tid med min finaste grabb. Han kom hem från några dagar i Jönköping igår, så jag drog hem till honom en sväng igår innan han följde med och sov hemma hos mig. Vi (eller rättare sagt han) vaknade ganska sent så vi (han) har varit rätt sega hela dagen. Det enda som blev gjort var lite filmtittande, glassätande ute i skuggan och lite serietittande. Men jag klagar inte, himla mysigt det med liksom! :)

Jag har inga direkta planer för ikväll så jag antar att det blir några avsnitt av 90210 innan jag går och lägger mig (= standard).

Ha det superfint så hörs vi snart igen! :)

Tandställningslös

2013-06-17 | 22:04:31
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Som jag pikade lite om i ett inlägg för några dagar sen så har alltså en del av mig försvunnit. Tandställningen är äntligen borta!
Det är så obeskrivligt skönt att vara utan den nu när jag har haft den i cirka ett och ett halft år. Jag blev av med den på morgonen innan skolavslutningen och ingen visste om att jag skulle få ta bort den, så alla blev superförvånade när jag kom där på avslutningen utan räls. Helt underbart att den äntligen är ute! Jag är dessutom riktigt nöjd med resultatet om man jämför med hur tänderna såg ut innan. Jag försökte leta fram någon passande bild på hur det såg ut innan jag satt dit tandställningen, men jag hittade ingen bra. I vilket fall som helst så är jag som sagt hur nöjd som helst! Det var verkligen värt allt slit! :)

Idag har det varit riktigt härlig väder ute, så jag har spenderat dagen nere vid Djulösjön tillsammans med Isabelle och Linnea. Har dessutom både tränat och kollat på fotboll. Tog sen en promenad hem från fotbollsplanen med Linnea i den fina kvällssolen. Bra dag det här. :)

Hur har eran dag varit? Jag antar att dom flesta av er har fått sommarlov nu? :)

Studenten 2013

2013-06-16 | 21:08:44
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Igår var det studentfirande här i Katrineholm och jag var med och firade och fotade Sofie (pojkvännens syster).
Dom fick verkligen superbra väder och det var så himla kul att se alla fina, glada och astaggade studenter! Man kunde nästan ta på den helt sjukt peppade stämningen. Så himla bra dag, inte minst för studenterna själva! Nu längtar jag ju bara så galet mycket till min egna student om 3 år.

Massor av grattis till Sofie och alla andra som har tagit eller ska ta studenten! :)

Skolavslutning

2013-06-14 | 10:47:40

Igår slutade jag nian.
Det är helt sjukt att nio år av grundskolan har gått så himla fort! Det är med väldigt blandade känslor som jag nu tar sommarlov. Det ska blir hur skönt som helst med lov - det är ju liksom dom man lever för på något sätt. Samtidigt är det riktigt sorgligt att lämna klassen. Jag har bara gått på Tallåsskolan i 1 år, men det året har nog varit det bästa av alla dessa 9 i grundskolan. Jag är riktigt glad att jag bytte skola och hamnade i en sån bra klass som jag gjorde. Ni är bäst och jag kommer sakna er enormt! 

Skolavslutningen bestod som vanligt av massor av sång och truddilutter, betygsutdelning (måste bara säga att jag faktiskt är riktigt nöjd med mina!), stipendium hit och dit och sen en hel del skratt, tårar och kramar. Vi hade inte vädret på våran sida, men vad gör det när man slutar nian liksom? 

Gårkvällens planer sprack helt om man säger så. Lite tråkigt och så, men what to do? Får fira in det någon annan gång istället. Hängde i alla fall med Charlie och Jonatan hela kvällen så det blev helt ok ändå. 

Hur som helst så är det galet skönt med sommarlov nu! Verkligen välförtjänt efter alla dess år i grundskolan. Nu är det bara gymnasiet kvar och sen är vi färdiga. Helt. Galet. Sjukt. 

Och just det - ser ni någonting som fattas på bilderna...? ;)

Onsdag

2013-06-12 | 21:52:24
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den här lediga men ganska ovärda dagen blev bättre av lite fotboll och snack med Jonatan och Charlie. Lite pizza på det så blev kvällen ganska bra ändå. Jag borde egentligen ta en löprunda eftersom det inte blev någon fotbollsträning idag, men jag tror jag kör lite styrka istället. Så får det bli. Sen är det bara tagga inför skolavslutningen i morgon! Weho!

Har ni redan fått sommarlov eller har ni skolavslutning imorn precis som vi? :)

Nytt i garderoben

2013-06-12 | 12:11:55
T-shirt - Hollister | Shorts - Hollister | Linne - Lindex | Vit t-shirt - Monki | Vitt linne - Monki

Det här är det jag fick med mig hem från Stockholm igår. 
Riktigt nöjd med alltihopa även fast jag inte hittade allt jag behövde, men det fixar sig nån annan gång. :)

Jag ångrar verkligen att jag inte skaffade sommarjobb, för jag skulle verkligen behöva pengar just nu, haha... Särskilt nu till sommaren när man vill hitta på massor, men tyvärr så ska ju mycket av det kosta så himlans. Gud vad gaggig jag låter nu, haha, men det är ju så det ligger till liksom... Ja ja, jag får väl klara mig så gott det går. :)

Idag har vi kompledigt vilket är skönt med samtidigt lite ovärt när vi slutar skolan i morgon. Antingen kunde vi ju ha slutat idag istället eller hittat på någonting roligt med klassen en onsdag som denna. Men jag ska inte klaga, för imorn får vi sommarlov! Kan fortfarande inte fatta det... 

En dag i Stockholm

2013-06-11 | 22:31:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Samsung Galaxy S3

Hallu!
Imorse styrde vi kosan mot huvudstaden för ett besök på riksdagen med alla nior på skolan. Ska jag vara ärlig så var det nog något av det mest tråkiga och ovärda jag gjort under mina 9 år i grundskolan, men någonting måste ju hålla den platsen också liksom.

Efter våran lilla rundvandring bland alla fyrkantiga politiker så avvek jag, Linnea och Isabelle från klassen för att dra en shoppingrunda på stan. Vi tog sen tåget hem och det var precis så att vi hann med, ehe...

Det blev inte så mycket fotande även fast jag hade med mig kameran. Dom bilder ni ser är från en liten frenchhotdogpaus i Kungsträdgården, bussresan upp med cp(men åh så älskade)klassen, gamla stan, den obligatoriska "hej-titta-vilka-fina-påsar-jag-släpar-på"-bilden (visar vad jag fick med mig hem i morgon), en superduperfin zebrakeps, maten från Friday's (= to die for) och så lite fin kvällssol på det. Bra dag det här hörni!

I morgon är vi komplediga från skolan och på torsdag har vi skolavslutning. Kan ni fatta att vi snart får sommarlov och att vi snart går ut nian?! För det kan f_n inte jag! Helt galet, helt sjukt, helt deprimerande, helt bäst och så himla grymt! 

Men som sagt, sovmorgon imorn vilket känns såhääääär bra! :)

Det var allt för nu - fred ut! 

Avklippta jeans

2013-06-09 | 20:49:24
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II 

Idag tog jag äntligen tag i städandet av mitt rum. Det var rent utav en hel ocean av kläder över hela mitt golv, så kände att det var dags att röja undan lite innan någon drunknade där inne. Rensade lite i garderoben när jag ändå höll på och då hittade jag ett par jeans som jag inte använt på flera år. Jag tyckte att dom var alldeles för vida nertill men annars var dom hur sköna som helst, så jag tyckte det skulle vara synd att slänga dom. Klippte därför av dom till shorts istället och såhär blev det ↑. Riktigt nöjd, för jag behövde verkligen ett till par shorts och nu fixade jag ju ett par helt gratis och allt. :) Fancy pancy!

Har ni förresten sett att jag har bytt ut min header? 
Jag kände att det var dags att byta ut alla vinter bilder i den förra headern. Det går ju liksom inte för sig när det är sommar och allt! Är lite osäker på själva grundbilden eller vad man ska säga, men det får vara såhär så länge så kanske jag byter ut den när jag fixat en bättre. 
Vad tycker ni? Finare, fulare eller någonstans där mittemellan? ;)

En ledig fredag

2013-06-07 | 17:59:34
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Eftersom att det var nationaldag igår så är denna fredag alltså en klämdag vilket betyder att vi har varit lediga idag. Inte fel alls, särskilt inte med sånt sjukt bra väder som har varit under dagen. Jag har för det mesta legat ute i solen och jobbat på brännan. Skulle ju vara kul om jag någon gång fick tålamod till att sola baksidan av kroppen så att jag slipper se ut som en halvstekt hamburgare. Men äh, blir väl helstekt såsmoningom. Har ju gott om tid på mig om man säger så... :)

Nu ska jag göra mig i ordning lite grann bara innan jag drar iväg till Maja. Där blir det taco- och fotbollskväll. Bra avslut på en bra fredag som den här. :)

Hur har eran dag varit? Har ni lika grymt sommarväder som vi? :)

Krämbol med klassen

2013-06-07 | 09:50:21
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Canon EF-S 18-55

En hel hög med bilder från dygnet i Krämbol tillsammans med världens skönaste klass. 
Vi cyklade dit runt lunchtid på tisdagen och vi lyckades nästan cykla vilse i skogen på vägen dit, haha... Det var ruskigt bra väder så vi badade, solade, spelade fotboll, grillade (bla marshmallows med Nutella), fiskade, cyklade bland kohagarna (där det inte fanns några kor), gick på fina promenader, satt vid elden och hade djupa diskussioner, körde skottkärrerace på åkern och fick alldeles för lite sömn. Och så vidare. Jag vaknade upp i min sovsäck ute på bryggan dagen efter, tror nog aldrig att jag har sovit så gott som jag gjorde då (ok, ska inte ljuga, det har jag visst...). Som sagt så var det hur roligt som helst och detta är något man sent kommer glömma! :)

Åh vad jag kommer sakna den här klassen när vi slutar nian på torsdag!

Födelsedagshunden

2013-06-06 | 22:56:26
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II 

Förutom att fira nationaldagen så firar vi också Benson födelsedag idag!
Världens bästa fuff! Han bättrar på sina gubbår till 10 år. Tänk att han har varit med oss i 10 hela år. Enda sen jag var 6 liksom. Skulle f_n inte klara mig utan den här token. Kärlek i allra högsta grad! 

Massor av grattis till dig finaste hund! ♥

Nationaldagen

2013-06-06 | 21:49:02
Samsung Galaxy S3

Tjena peepz!
Sveriges nationaldag idag. Fancy pancy vill jag lova! Eller något i den stilen. 

Jag har i alla fall spenderat min tid tillsammans med några av buddisarna och pojkvännen ute på stan. Dagen började med en  picknick i Stadsparken och sedan lite övrigt häng och gött tjöt där, bio med grabbsen och sedan promenad i den galet bra sommarkvällen. Riktigt skön dag. Nu är det fanimig sommar på riktigt! Hoppas verkligen på sånt här grymt väder hela sommaren, det är vi verkligen värda efter förra årets hällregn femtioarton veckor i rad. 

Nej men som sagt, bra dag!
Hur har eran nationaldag varit? :)

Nu ska jag fixa i ordning några bilder från Krämbol åt er. Vi övernattade som sagt där med klassen från tisdag till onsdag och det blev riktigt lyckat! Som sagt så kommer det en hel hög med bilder därifrån så fort jag är färdig med dom. :)

Ha det fint!

Nu är jag redo

2013-06-03 | 15:57:16
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag var nyss iväg och införskaffade detta ↑ så nu är jag så redo man kan bli inför morgondagen/kvällen/natten ute i skogen. Hela klassen ska till en stuga och spendera natten där. Vi ska grilla, bada, lyssna på musik och bli uppkäkade av myggor. Sounds pretty good to me ändå. Det kommer nog bli asbra! Det skulle inte förvåna mig ifall det är pissväder och spöregn - det skulle vara våran klass, haha. Men vi får hoppas på det bästa och det blir ju vad man gör det till, eller hur? I vilket fall som helst så hänger kameran med så jag drar upp några bilder ifall vi kommer hem levande.

Nu ska jag strax ner en sväng till Backavallen för att vara med på halva fotbollsträningen. Blir en snabb vända hem och duscha innan det bär av mot skolan för andra gången idag. Vi ska ha någon slags avslutningstjoff med klassen och allas föräldrar osv.

Ni som slutar nian - har ni också massor av såna här roliga tjoffiloffer med era klasser nu dom sista veckorna? :)

I alla fall. Efter den lilla trudelutten ska det packas lite smått inför imorn. Sverige kör ju landskamp mot Makedonien ikväll också (fotboll alltså), inte missa hörni!

Ha det finfint så hörs vi! :)

Selfie

2013-06-01 | 23:04:53
Canon  EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Tänkte bara slänga in en liten bild såhär på kvällskvisten. Eller på kvällsgrenen eller på kvällsstammen ifall man nu skulle vilja det. 
Det var ett tag sen jag fotade i studion (shiet, det där lät ju nästan proffsigt till och med!), så jag knäppte några snabba bilder när jag ändå inte hade någonting annat för mig. Inget speciellt sådär. Mina porträtt idéer har väl varit fler om man säger så, så det fick bara bli några bilder rätt upp och ner. 99% av bilderna fångade mina mytomspunna och ytterst läckra snapchat-miner, så detta var i princip den enda som blev någorlunda seriös, ehe...

Japp japp, det var väl typ det jag hade att babbla om.
Fred ut!