Min sista och bästa praktik

2016-01-31 | 14:52:32
 
I fredags hade jag min absolut sista praktikdag någonsin och det var precis lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Min sista praktik blev även den bästa under dessa tre gymnasieår. Som jag har nämnt flera gånger förut som trivdes jag verkligen hur bra som helst med djuren, djurvårdarna och arbetsuppgifterna. Kommer sakna rovdjursavdelningen på Kolmården riktigt mycket och att gå tillbaka till skolan kommande vecka är ingenting jag direkt ser fram emot... Är så himla glad att jag fick möjligheten att ha min sista praktik just där jag hade den då det är så otroligt roligt, givande och lärorikt, så tusen tack för det!

One week to go

2016-01-23 | 17:44:17

Två av tre praktikveckor är redan avklarade och på måndag påbörjar jag den tredje och sista. Här är några bilder från veckan som gått på några av dom djur som jag har den stora äran att få arbeta med på praktiken. Alltså hur fina är inte allihopa? Är verkligen så himla kär i vildsvinskultingarna för satan vad söta dom är! Ska passa på att fota mycket nu under den sista veckan så att jag har ännu fler bilder att visa er sen. 

På måndag ska jag dessutom göra den praktiska delen av mitt gymnasiearbete på praktiken. Är lite nervös men jag känner att jag har ganska bra koll på det mesta så det ska nog gå bra. Vårt gymnasiearbete går alltså ut på att vi en dag under vår sista praktikperiod ska sköta en avdelning på egen hand för att sedan göra en uppsats kring detta. Så även fast det som sagt är lite nervöst så ska det ändå bli jätteroligt! Känns verligen bra att få göra mitt gymnasiearbete på ett ställe där jag verkligen trivs och där jag njuter av varenda minut, för gud vad kul det är!

Mysig morgon hos röda pandor

2016-01-21 | 13:02:00
 
Såhär såg min förmiddag ut igår. Vi satt inne hos dom röda pandorna och även fast det var riktigt kallt ute så var det hur mysigt som helst. Alltså hur söta är dom inte? Särskilt lilla PimPim som vinkade hejdå från trädet när vi gick därifrån. 
 
Just nu har jag lunch men ska strax återgå till praktiken. Jag trivs verkligen hur bra som helst och varje dag är så himla rolig. Kommer sakna det här massor när praktiken är över. Himla tur att jag har en vecka kvar i alla fall. :) 

Yesterdays

2016-01-18 | 20:31:00
 
Dessa bilder får summera min födelsedag igår. Dom fina blommorna fick jag från min ännu finare pojke och tårtan på andra bilden var supergod. Vi åt den och annat gott fika tillsammans med fint sällskap. På kvällen passade vi på att äta middag i Norrköping. Vi hamnade på Texas Longhorn och maten var verkligen hur god som helst. Familjen och Charlie släppte sedan av mig på mitt nuvarande boende eftersom jag som sagt bor här i Norrköping under mina praktikveckor. I vilket fall som helst så blev min 19-årsdag en riktigt mysig dag tillsammans med människor jag tycker om. Inte helt fel det inte! :) 
 
Jag har tagit med mig kameran hit till Norrköping så jag hoppas att jag kommer kunna fota lite under min praktik nu under veckan. Jag har dock ingen dator med mig och bloggar därför från mobilen just nu, men om jag får till några bilder ska jag nog kunna visa några för er i alla fall. :) Jag vet inte om bilderna blir lite mindre på bloggen nu när jag bloggar från mobilen, men det får jag rätta till i efterhand i så fall. 
 
Jag ska alldeles strax stämma träffa med kudden då jag verkligen behöver all möjlig sömn nu under praktiken, haha. Ha det fint så hoppas jag att vi hörs snart! :)

19th birthday

2016-01-17 | 11:28:42

Idag är det den 17 januari vilket betyder att jag har levt på den här planeten i 19 år. Nästa år blir jag 20 och det känns verkligen jättekonstigt. Jag känner mig inte som 20 någonstans, haha! Vilken tur att det är ett år kvar tills dess så att jag hinner förbereda mig mentalt. 

Hur som helst så ser min födelsedag ut att bli en riktigt fin dag. Jag blev väckt av sång, presenter och frukost på sängen imorse och nu skiner solen in genom fönstret. Tio röda, fina rosor står på skrivbordet och om en liten stund vankas det tårta och annat gott. Tills dess är tanken att vi bara ska mysa runt här hemma och spela tv-spel. Ikväll tar jag med mig familjen och pojkvännen till Norrköping för att äta god middag innan dom lämnar av mig på mitt boende för att sedan påbörja andra praktikveckan imorn. 

Hoppas ni får en fin dag så hörs vi när vi hörs. Puss!

Cravings, wantings and must haves

2016-01-16 | 12:18:23

Det finns verkligen så himla mycket jag vill ha, se, göra och upptäcka. Nu på en gång men allra helst redan igår. Vilken tur att man har hela livet på sig att köpa det man vill ha, se det man vill se, göra det man vill göra och upptäcka det man till upptäcka. Jag vill så himla mycket hela tiden. Men som sagt, tid finns så jag måste bara lära mig att coola ner lite grand. Bilderna ovanför är förresten från min Tumblr som faktiskt är helt flawless, så kika in där ifall ni vill se mer inspiration som denna ↑.

Nu är min första praktikvecka över och som väntat så har bloggen uteblivit på grund av ork- och tidsbrist. Ska försöka gottgöra detta lite smått i helgen och om inte annat så kommer allt vara i sin ordning efter dom två sista veckorna på praktiken.

Jag har precis tagit en skön dusch och ska alldeles strax ut i det kalla men åh så fina vädret för att fota lite, så vi hörs senare! :)

Tacolunch

2016-01-10 | 15:42:58

Igår samlades jag och mina tjejer hemma hos mig för att äta tacos till lunch.
Det var hur mysigt som helst och matkoman efteråt vad inte nådig alltså. Dagens lunch bestod av resterna från igår och ikväll ska jag också äta tacos. Om jag lever för tacos? Nej gud nej, vad har ni fått det ifrån? ;)

Idag är det sista dagen på jullovet och som vanligt har det gått aldeles för fort. Är verkligen så ledsen för att julen och allt vad det innebär är över, haha... Men jag fick i alla fall ett bra sista jullov för åh vad mysigt och skönt det har varit! Nu är det bara en termin kvar tills vi är fria så nu är det ända in i kaklet som gäller.

Dock så kommer jag inte sätta mig i skolbänken på ytterligare tre veckor bara för att skolan drar igång, för imorgon inleder jag min sista praktik på Kolmården. I tre veckor ska jag alltså ha praktik på rovdjursavdelningen på Kolmården och det ska bli så himla roligt! Jag är dock så äckligt nervös så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Usch alltså, hatar att min nervositet ska ta över så mycket. Jag ska dessutom göra en stor del av mitt gymnasiearbete nu under praktiken och det gör ju inte direkt att jag blir mindre nervös, haha... Men som sagt så ska det verkligen bli jätteroligt och det kommer nog bli tre jättespännande och lärorika veckor!

Eftersom tågtiderna från Katrineholm till Norrköping och sedan vidare till Kolmården inte är dom bästa så måste jag bo i Norrköping under dom här tre veckorna. Jag kommer bo i skolan och flyttar alltså dit nu ikväll. Känns sådär att bo på skolan i tre veckor men som tur är bor några av mina kompisar på skolans elevhem och sen åker jag ju faktiskt hem på helgerna.

Som ni kanske förstår så kommer det inte bli så jättemånga inlägg här på bloggen under veckodagarna, men jag ska försöka kika in någon gång i alla fall. Om inte annat så kommer jag med största sannolikhet i alla fall uppdatera när jag är hemma under helgerna eller uppdatera min Instagram (esmeraldaedenberg).

Ni får ha det bra till vi hörs nästa gång! :)

Melker

2016-01-07 | 16:00:57

Den här fina Eurasiergrabben vid namn Melker bor hemma hos oss för tillfället. Han är verkligen jättefin och så himla fluffig. Han är en väldigt snäll och försiktig en. Just nu tycker han nog att det känns lite konstigt då det är så mycket nytt att ta in, men jag hoppas att han ska trivas här. Än så länge är det oklart hur länge Melker stannar hos oss, det återstår helt enkelt att se. Även fast det alltid kommer kännas så oerhört tomt sen vår fina Benson lämnade oss så är det jättemysigt att ha en hund som tassar omkring i huset igen. :)

Fruset

2016-01-06 | 18:00:25
 
Nu har kylan hittat hit och det märks verkligen att det är vinter på riktigt. Runt -15°C har termometern visat dom senaste dagarna och det biter rejält i kinderna när man går ut. Massor av vacker snö är det på backan också. Även fast jag har lite svårt för kyla så tycker jag nog om vintern ändå, särskilt såna här soliga vinterdagar som det har varit dom senaste dagarna. Måste passa på att gå ut och gå och även fota allt det fina nu dessa sista lovdagar. Om det är fint väder imorn så ger jag mig nog ut på en liten fotopromenad då. 

Nu ska jag återgå till vårat playstation som har stått för min och brorsans största underhållning det här lovet. Ha det fint där ute i kylan så hörs vi snart!

Hej 2016

2016-01-01 | 14:40:58
 
1 januari 2016 och vi har alltså redan klivit in i ett nytt år. Det är verkligen helt sinnessjukt och nästan lite läskigt vad fort tiden går. Det känns verkligen som om det blev 2015 för typ en vecka sen. Men igår var det nyårsafton och vid tolvslaget kysste jag in det nya året som jag hoppas blir bättre än det förra. 2015 var ett väldigt jobbigt år måste jag nog medge, men med en hel del underbara stunder också såklart. Även fast jag anser att livet inte bara förändras över en natt så är det ändå något visst med ett nytt år och jag ser framemot vad 2016 har att erbjuda. 

Jag hoppas att ni hade en fin nyårsafton igår och att ni äter massor av pizza idag, haha. ;) Nu ser vi till att göra 2016 till ett riktigt kanonår!