Take me away to some place else

2015-01-29 | 17:22:00
Som ni vet så har jag en ständigt längtan inom mig att hela tiden få komma iväg och upptäcka världen från alla håll och kanter. Nu är inte heller något undantag. Här är dom 8 platser som jag skulle vilja besöka allra mest just nu:

Korsika. (kul att jag har stavat fel på bilden också, haha...) Hur underbart fint är det inte där liksom? Kristallklart vatten, berg, stränder och staden på klipporna som hänger ut över havet. Nära och billigt att ta sig dit är det också. En eller två veckor i detta paradis skulle jag absolut inte tacka nej till.

Brisbane. Precis som många andra så har jag en stor dröm om att åka till Australien någon gång i mitt liv. Har till och med funderat på att bosätta mig där ett tag i framtiden då jag tror att det är ett underbart och relativt lätt land att leva i. Jag menar hur underbart vore det inte att bo i Brisbane? Varmt och skönt, nära till havet och med The Great Barrier Reef utanför kusten. Att snorkla och dyka där är någonting jag ska göra. Åh vad underbart att få simma med havssköldpaddor, precis som vi gjorde i Indonesien!

Dubai. En stad som verkligen har allt. Varmt klimat, stränder, mäktiga öknar och grymt storstadsliv med allt vad det innebär. Är så himla avundsjuk på bloggaren Hannalicious som ska flytta dit om några veckor!

Coco Island. En av dom många otroligt vackra öarna i Seychellerna. Denna ö har fått sitt namn på grund av dom dubbla kokosnötterna som växer där. Tänk att bara vandra omkring i detta paradis, ligga och sola i den kritvita sanden, bada i det turkosa vattnet och bara njuta till max. Även här skulle det vara rena rama drömmen att få dyka och snorkla i havet runt omkring. Förstå upplevelsen att t.ex få se vilda valhajar?

Svalbard. Hit har jag velat åka enda sen jag hittade gamla svartvita foton därifrån som min gamelfarfar var med på när han arbetade inom det marina. Detta är en ögrupp i Arktis där det endast lever runt 2800 invånare. Det verkar vara ett sånt sjukt vackert och hästigt landskap och jag vill bara ut dit och upptäcka allt. Åka hundsläde över snön och isarna, se norrsken, träffa den lilla befolkningen som väl finns och fota allt och alla. 

Santorini. Denna grekiska ö har jag varit fäst vi ett tag nu. Jag vet inte riktigt vad det var som har fått mig så hooked, men hit vill jag verkligen. Så himla mysigt att vandra omkring på gatorna bland alla vita hus, den vackra utsikten och även här ha nära till havet. Och vi ska inte ens tala om all den grekiska maten, mmm!

New York. Jag menar vem vill inte åka dit och shoppa, besöka alla sevärdheter, sitta på något mysigt café någonstans, åka skridskor i Central Park eller bara utforska staden? 

Tanzania. Jag har aldrig varit i Afrika förut men någon gång ska jag dit. Tanzania har ju dessutom nästan allt det som Afrika har ett erbjuda - hav, värme, savanner med oändligt djurliv och masaibyar. En av mina många och absolut största drömmar för tillfället är att volontärarbeta i Afrika och då helst av allt med Afrikanska vildhundar. Det djuret har fascinerat mig så himla länge nu och att få chansen att arbeta med dom skulle vara oslagbart. 

Ja ni ser, detta är bara några få av alla platser som jag verkligen vill besöka. Att resa runt bland alla dessa ställen på jorden tillsammans med en fin människa eller två vid sidan om och kameran runt halsen är precis så som jag skulle vilja leva en del av mitt liv. Faktum är att jag precis har fått besked om en kommande utlandsresa senare i vår, men mer om det får ni veta när det börjar närma sig, hehe... :)

Vart drömmer ni om att resa?

Semelwraps

2015-01-29 | 14:12:00
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Min första semla för i år fick bli en semelwrap. Semeldagen är ju inte förrän 17 fabruari men det är aldrig för tidigt för en semla. Dessa semelwraps är, vad jag vet i alla fall, nya för i år och dom var faktiskt riktigt goda! Jag är inget stort fan av mandelmassa så jag hade nog tyckt att dom hade varit godare utan det eller med vaniljkräm i istället, men som sagt så var dom supergoda ändå! Tips tips till er som inte redan har smakat dom. :)

Pop that corn

2015-01-28 | 17:30:25
Canon EOS 70D | Canon Ef 50/1.8 II

Den här underbart fina popcornmaskinen fick jag i 18-årspresent av min bror när jag fyllde år för snart två veckor sedan. Idag passade jag på att inviga den och jösses vad mycket popcorn det kommer poppas nu framöver! Fick även massor av fina popcornbehållare för att maxa biofeelingen ännu mer. Så himla mysigt! Dom kommande filmkvällarna är oräkneliga, haha. ;)

Godmorgon onsdag

2015-01-28 | 10:40:29
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Idag är jag sjuk och är hemma från skolan. Vi har inte så många lektioner just idag så som tur är så missar jag ju inte så mycket i alla fall. Jag började min morgon med en hejdå-puss från Charlie för att sedan ligga kvar i sängen och dra mig ett tag. Gjorde sedan en kopp med varm choklad för att lindra halsontet en aning (spillde i sängen gjorde jag också...). Har även suttit och bläddrat igenom några gamla och bortglömda fototidningar under morgonen och åh vad man fylls av inspiration! En perfekt start på dagen, även fast det suger att vara sjuk.

Resten av dagen kommer jag passa på att plugga och bestämma mig för vilken ny serie jag ska kicka igång. Jag kollade klart på alla säsonger av Prison Break här om dagen och gud vad jag grät till sista avsnittet. Fan alltså, vill inte att det ska vara slut. Så nu måste jag hur som helst hitta någon ny kick-ass serie som jag kan börja följa. Finns ju en del att välja mellan så nu gäller det bara att bestämma sig vilken man ska börja med, haha.

Hoppas att ni får en fin onsdag så ses och hörs vi! :)

Meerkat

2015-01-27 | 18:23:32
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 

Från och med idag och åtta tisdagar framöver så kommer våran klass befinna sig på Kolmården hela dagen. Den absolut största delen av vår etologikurs hålls i just djurparken till vår stora glädje. Etologi är verkligen hur intressant och roligt som helst och att dessutom få utföra det i djurparken gör ju bara saken ännu bättre! Idag mjukstartade vi lite genom att göra några små beteendestudier på surikaterna. Alltså hur söta är dom inte? Skulle utan tvekan kunna sitta där en hel dag om det skulle vara så, haha. Dessa kommande tisdagar ser jag verkligen fram emot! :)

Snömonster

2015-01-26 | 17:39:44
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Någon som är ännu gladare än jag över all snö är denna tokstollen. Han fullkomligt älskar snö och helst av allt borrar han ner hela huvudet under snötäcket och springer runt där under tills han får slut på luft, haha. Man kan absolut inte tro att han snart är 12 år den lille farbrorn för åh vad han njuter av livet! 

Idag har det snöat konstant nästan hela dagen och det är så himla fint ute! Även fast jag har ruskigt svårt för kyla så är det ju så himla fint med snö och vinter ändå. 

I worship the ground you walk upon

2015-01-25 | 15:44:54
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Det här är den absolut finaste människan som vandrar på denna jord. Satan vad bra han är och herregud vad han gör mig glad. <3

Och så kom snön

2015-01-22 | 20:21:48
Samsung Galaxy S3

Hela natten till idag så har snön bara vräkt ner och imorse när jag drog upp rullgardinen som var det helt kritvitt ute. Äntligen säger jag bara! Antingen ska det vara mycket snö eller ingen snö alls. Det är så himla trist när det blir så slaskigt och äckligt. Så jag hoppas verkligen att detta stannar ett tag, för åh vad fint det är med snö! Det är så himla frustrerande att gå i skolan ca alla ljusa timmar om dygnet för det enda man vill göra är ju bara att ge sig ut i snön med kameran och fota, fota, fota! Som tur var hade jag sovmorgon imorse så det var åtminstone ljust ute när jag satt på tåget till skolan. Då kunde jag i alla fall knäppa några bilder med mobilkameran genom tågfönstret. Jag hoppas verkligen som sagt att detta ligger kvar ett bra tag och att jag får tid till att fota i helgen, för åh vad mycket jag vill fånga på bild när det är så här fint ute!

On my windowsill

2015-01-19 | 17:24:15
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Dessa fina rosor pryder just nu mitt fönster. Dom är bara några få av dom fina presenterna jag fick på min födelsedag i lördags. Bara tanken på att folk faktiskt har tagit sig tid till att fixa i ordning presenter till mig gör mig så himla glad! För det är just tanken bakom allt som får mig att le allra mest. Åh så fina människor jag har runt omkring mig, både med och utan fina presenter!

Även fast det har gått några dagar nu så lever jag fortfarande på lördagskvällen och festligheterna som hörde till. Alltså då var lyckan obeskrivlig. Jag ska ta och skriva ut några bilder från bravaderna och sätta in i mitt nya fotoalbum som jag fick av mina fina tjejer. Har bestämt mig för att det ska bli det finaste albumet någonsin. När det har fyllts upp en del så får ni se hur det ser ut. :)

Ha en fin måndagskväll så hörs vi! :)

These are the days we won't forget

2015-01-18 | 23:44:17
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

En rejäl bildbomb från gårdagens 18-årsfest. Jag hade såna höga förväntningar och hela kvällen levde verkligen upp till varenda en utav dom. Fy satan vilken rolig kväll! Ett 50-tal fina människor samlades för att fira mig och Jonatan i en lokal fylld av ballonger och konfetti. Vi sjöng och dansade tills vi knappt kunde stå och hade det bara så jäkla kul! Är så himla glad att jag har så sjukt fina människor omkring mig, helt galet är det! Kvällen blev verkligen definitionen av perfektion, lycka rakt igenom.

Tänker helt enkelt låta bilderna tala för sig själva för det finns verkligen inga ord som kan beskriva hur bra och rolig våran 18-årsfest var. Tacksamheten till människorna som deltog är obeskrivlig, fina som tusan är dom! Detta kommer jag leva riktigt länge på! 

Och tusen tack till alla er som grattade mig igår, ni är så himla bra varenda en av er! :*

Min 18-årsdag

2015-01-17 | 09:32:33
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min 18-årsdag! Har så himla svårt att inse att jag faktiskt fyller 18. Det är ju helt galet när man tänker efter? Redan liksom? Men oavsett om tiden går så fort så att man inte hinner med så är jag i alla fall hur taggad som helst på att bli 18 och allt vad det innebär! 

Imorse vaknade jag av fin sång från familjen och pojkvännen som kom med frukost på sängen och jättefina presenter. Nu ska jag alldeles strax gör mig i ordning innan en del av släkten kommer hit för att fira mig lite grann. Då blir det god mat och tårta, mmm så gott! Senare ikväll så är det 18-årsfest tillsammans med Jonatan som också fyller 18 snart. Hur himla bra är det inte att fira in sina 18 år tillsammans med sin fina familj, släkt, pojkvän och dom absolut finaste vännerna? Åh, ni anar inte hur taggad jag är inför den här dagen! 

Jag hoppas att ni får en superbra lördag, för det tänker i alla fall jag se till att ha, haha! :)

Stripes in red n' white

2015-01-15 | 17:18:12
Samsung Galaxy S3

Torsdag idag mina vänner och gud vad fort den här veckan har gått! I morgon är det redan fredag och jag slutar så tidigt som 11:40, hur skönt? Resten av morgondagen kommer ägnas åt diverse förberedelser inför lördag då det är fest för hela slanten som gäller. Kommer vara en fullspäckad dag och jag är peppad! Den kommande helgen är alltså riktigt efterlängtad. :)

Idag gick jag förresten omkring och såg ut typ sådär ↑. I en röd- och vitrandig skjorta som nästan lutar åt det rosa hållet. Rosa? Jag? Ja ni, plötsligt händer det, haha. Ber förövrigt om ursäkt för dom tråkiga mobilbilderna men det var det som hann bli av innan det blev för mörkt ute. Ber även om ursäkt för den glesa uppdateringen, bättring Esmeralda!

Hoppas ni får en fin torsdagskväll så hörs vi! :)

Lediga dagar

2015-01-13 | 10:54:18
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Hann bara gå i skolan en enda dag efter lovet innan vi fick ledigt igen. Idag har vi inga lektioner på schemat och även fast vi som sagt precis har varit lediga i 3 veckor så tackar jag absolut inte nej till en extra dag hemma.

Vaknade av att min fina pussade mig hejdå innan han skulle iväg till skolan och sedan somnade jag om en stund. Riktigt skönt med sovmorgon, det gör verkligen så himla mycket. Mina planer för dagen är att jag ska läsa ut en bok för att sedan skriva ihop en redovisning om den. Efter lite plugg tänkte jag bara ta det lugnt och titta på några avsnitt av Prison Break. Har snart sett klart hela serien och jag började för ungefär två veckor sen. Är man beroende så är man, ehehe... (Och bara som en liten parantes till det hela så peppar jag som satan inför lördag!)

Hoppas att ni får en fin tisdag så hörs vi! :)

Lestari Sayang Anak Orphanage

2015-01-08 | 16:48:22
Canon EOS 70D

På våran sista dag i Indonesien passade vi på att besöka barnhemmet Lestari Sayang Anak som familjen vi bodde hos har kontakt med. Till en början var barnen väldigt blyga och höll sig undan men efter ett tag blev det desto mer spring i benen! Dom var överallt och ingenstans och ville att man skulle vara med hela tiden. Dom tyckte att kameran var jättespännande och ville hela tiden bli fotograferade eller fotografera själva. Eftersom att vi var där under halloween så var det massor av halloweenpyssel på gång och barnen gick "trick or treat" och fick alltså massor av godis. Vi köpte även med några pizzor till dom som dom blev jätteglada över. Det var så himla mysigt och alla var så otroligt gulliga på alla sätt och vis! Dom som håller i detta barnhem gör ett så otroligt fint jobb för att dessa barn ska ha det så bra som möjligt. Jag hoppas verkligen att det här inte var sista gången vi besökte dom. :) Om ni vill se klipp från barnhemmet så kan ni kolla in filmen från Indonesien som jag har klippt ihop. Klicka här för att komma dit. :)

Detta var faktiskt dom absolut sista bilderna jag hade att visa från Indonesien. Det var verkligen en helt otrolig resa som jag kommer bära med mig så sjukt många minnen ifrån. En dag ska jag tillbaka, för jag är verkligen inte klar med Indonesien. :)

Torsdagsfrukost

2015-01-08 | 12:21:21
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Detta åt jag till frukost imorse. Jag brukar ha väldigt svårt med frukost och det är väldigt sällan jag tar mig tid att göra någonting mer än bara en macka. Idag tänkte jag dock att jag skulle passa på nu när jullovet börjar lida mot sitt slut och det kommer ta ett tag innan man får tid till detta på mornarna. Så idag startade jag dagen med en skål med vaniljyoghurt med flingor och frysta hallon, knäckemacke med ost och smörgåsgurka, kiwi och färskpressad apelsinjuice. Mmm så gott!

Som sagt så är det inte många dagar kvar att detta underbara lov. På måndag börjar jag skolan igen och då är det tillbaka till tidiga mornar, sena kvällar och massa plugg. Inget jag ser framemot sådär jättemycket direkt men det är bara att bita i för nu har vi ju faktiskt bara 1,5 år kvar i skolan!

Idag tänker jag bara ta det lugnt och njuta av att fortfarande vara ledig. Jag ska nog sätta igång några avsnitt av Prison Break så får vi se hur dagen slutar. 

Hoppas att ni får en fin torsdag så hörs vi! :)

Do you want to travel the world with me?

2015-01-05 | 13:26:45
Bildkälla.

Även fast det inte alls vara längesedan vi kom hem från Indonesien så har jag sådant sjukt sug efter att få åka ut och resa igen. Det enda jag vill göra är att ta mig ut i världen och upptäcka allt som finns att upptäcka, gärna tillsammans med någon fin människa vid min sida och kameran hängande på axeln. Tänk hur otroligt mycket det finns att se och uppleva där ute. Jag blir helt till mig bara jag tänker på det. Gud vad jag vill ut dit, gärna nu på en gång. 

Helst av allt skulle jag vilja besöka alla världens hörn, men mina absoluta drömresamål för tillfället är Australien, Nya Zeeland, Santorini, USA, Tanzania, Botswana och Svalbard. Någon gång i livet vill jag även tillbaka till Indonesien, Island och Rom, för jag är inte färdig där. Jag vill volontärarbeta, upptäcka, bara ligga på någon strand och sola, fotografera, dyka, äta god mat, utforska städer och komma i kontakt med andra människor och kulturer. Jag tror inte att livet är uppbyggt på så sätt att man ska stanna på ett och samma ställe för alltid. En dag ska jag ut dit och göra det jag alltid har drömt om och så är det bara. 

Netflix

2015-01-05 | 10:20:59
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Ungefär såhär har mina senaste dagar sett ut ↑ - med en himla massa Netflixtittande. Jag har precis fastnat för Prison Break och är nu inne på andra säsongen. Fy satan vad bra det är! Ibland är det så sjukt spännande så man inte vet vart man ska ta vägen. Vissa stunder kan jag inte ens sitta still för att man blir så sjukt nervös, haha! Älskar när man fastnar för en serie såhär och man verkligen har någonting att följa. Nu när vi har skaffat Netflix så blir det ju en hel del film- och serietittande, särskilt såhär på lovet. Gud vad skönt att jag inte börjar skolan förrän om en vecka, då hinner jag ju kolla massor fram tills dess, hehe. 

Är det någon av er som också ser eller har sett Prison Break? Eller har ni någon annan sån där asbra serie att tipsa om?

Idag vaknade jag upp av att solen sken in genom fönstret. Jag ska alldele strax gör i ordning frukost för att sedan äte den framför ett avsnitt av Prison Break (såklart). Senare idag ska jag hem till Charlie. Detta blir en fin måndag hörni. :)

En glimt av Jakarta

2015-01-04 | 13:05:20
Canon EOS 70D

Den största delen av våran tid i Indonesien bodde vi hos några vänner i Jakarta. Detta är en av dom mest folkrikaste städerna i världen och det märktes klart och tydligt, särskilt på trafiken. Vi bodde väldigt nära ett av dom stora shoppingcentren i Jakarta så det besökte vi både en och två gånger. Som jag tror jag har nämnt förut så är allt väldigt billigt där. Man kunde hitta mängder av äkta märkeskläder för en riktig billig peng, så det blev en hel del shopping till min enorma lycka, hehe... Vi stannade även till på Starbucks flera gånger då det verkligen behövdes någonting svalkande att dricka då och då. 

Kontrasterna i Jakarta är dock enorma. Bara några minuters gångväg från alla dessa höghus så bodde alltså vi i ett jättegulligt och lugnt villaområde. Mitt bland alla höghus, shoppingcenter och lyxiga byggnader så fanns det små byar och kåkstäder där husen var byggda med endast plåt eller träskivor. Det var verkligen så sjukt att se hur höghusen tornade upp sig och precis nedanför levde människor som knappt hade tak över huvudet eller mat för dagen. Vi gick bara förbi ett av dessa ställen men åh vad jag önskar att vi hade kunnat gå omkring bland dom som levde där nedanför. Kontraster som dessa får en verkligen att tänka till om hur världen ser ut. 

But the memories never fade

2015-01-02 | 15:59:01
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Jag hoppas att ni hade en jättebra nyårsafton! Det hade årminstone jag då jag firade in det nya året tillsammans med några av dom som jag tycker om allra mest. Det varade enda in på småtimmarna och vi (jag och Charlie) somnade inte förrän tidigt på morgonen. Sen dess har jag gjort precis ingenting förutom att äta och kolla på Prison Break. Precis så som det ska vara efter nyår.

Hur som helst så har vi klivit in i 2015 och gud vad taggad jag är för det här året! 2014 var det bästa året hittills så förväntningarna för kommande år är riktigt höga. Precis som förrförra året så har jag samlat alla fina minnen och stunder på lappar i en burk. Det ska bli så himla kul att sätta sig och läsa i genom allt för att kunna minnas tillbaka på allt det fina från 2014. Jag har tänkt att göra någonting liknande inför 2015, för hur roligt är det inte att kunna samla alla minnen på ett och samma ställe? Ett stort tips! :) Man kan aldrig bli påmind om allt fint runt omkring sig för ofta.