Några dagar på Gili Trawangan

2014-10-26 | 14:44:05

Dom senaste dagarna har vi spenderat här på Gili T - en liten ö där det inte finns några fordon och som man kan gå runt på en cirka 2 timmars lång promenad. Det enda vi har gjort dom senaste dagarna är att sola och bada i havet, snorkla och simma med havssköldpaddor, äta god mat och bara haft det så himla skönt. Alltså ni anar inte hur fint det är här. Skulle utan tvekan kunna stanna här i flera veckor och bara vara...

I morgon är det dock dags att ta båten, taxin och flyget tillbaka till Jakarta. Där kommer vi att spendera våra sista dagar i Indonesien innan vi sätter oss på flyget hem på torsdag kväll. Gud vad den här resan har varit bra, och än är den inte slut än! Självklart kommer ni att få ta del av mååånga fler bilder när vi har kommit hem! :)

Ni får ha det så himla bra så hörs vi senare! :)

En hälsning från Indonesien

2014-10-20 | 17:53:39

Hej på er!
Hoppas att ni har det bra vart ni än befinner er. Här i Indonesien är allt i alla fall hur bra som helst!

Efter en väldigt lång resa på nära ett dygn blev vi väldigt trevligt bemötta av den familj vi bor hos. Dom har verkligen världens mysigaste hus där poolen självklart har utnyttjats en hel del dom senaste dagarna. Vi har dessutom fått lära känna området lite smått och igår var vi uppe i bergen hela dagen. Vi gick bl.a runt i en liten by mitt bland alla teplantage och på en marknad som inte låg inte långt därifrån. Det är nästan inga turister här över huvudtaget vilket befolkningen oftast gör väldigt klart för oss på olika sätt och vis, haha. Men alla är väldigt trevliga och hittills har Indonesien bara bjudit på positiva upplevelser.

Idag var vi på ett jättestort köpcentrum som ligger på gångavstånd från där vi bor. Det var väldigt mycket som trillade ner i shoppingpåsarna, för gud vad billigt det är här! Alltså det är helt galet! Kläder av alla olika slags märken och maten är ruskigt billig jämfört med Sverige. Så för en mat- och shoppingentusiast så är detta rena himmelriket, haha... ;)

Morgondagens planer är än så länge inte helt spikade, men tidigt på onsdagmorgon flyger vi över till Bali. Där kommer vi stanna i några nätter för att sedan möta upp familjen vi bor hos på Gili T. Där kommer vi spendera några dagar med sol, hav och snorkling. Can't wait!

Det är oklart hur många fler inlägg som kommer komma upp under våran resa, men nu har ni alla fall fått en liten lägesrapport. Självklart så får ni ta del av allt sen när vi kommer hem! :)

Ha det toppenbra så hörs vi när vi hörs! :)

Hejdå Sverige!

2014-10-16 | 10:05:19
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Jag har nyss sagt hejdå till Charlie som sov hos mig inatt. Gud vad jag kommer sakna honom... För hörni, idag åker vi ju!

Om ungefär en halvtimme kommer vi trycka in vårat pick och pack i bilen för att ge oss iväg. Första stopp blir i Eskilstuna där Benson ska bo medans vi är borta. Åh vad jag kommer sakna honom också... Sedan styr vi bilen mot Arlanda! Planet får 16:15 och efter en lång väntan i Qatar för mellanlandning sätter vi oss sedan på nästa plan till Indonesien. Vi har 19 timmars restid framför oss, men åh vad kul det ska bli att komma iväg! Just nu är det 34°C där nere - ingenting som man tackar nej till precis. Är taggad till tusen!

Jag har inte riktigt koll på hur det kommer vara med internet och så där borta, så det kommer antagligen eka ganska tomt här i två veckor framöver. Om jag inte hinner slänga in något inlägg så får ni följa min instagram (esmeraldaedenberg) för där kommer jag antagligen att uppdatera mer. 

Ni får ha det superbra så hörs vi när vi hörs!
Hejdå! :)

Matt Corby

2014-10-14 | 18:21:15
 
Gud vad jag beundrar denna man alltså. Matt Corbys låtar är så himla genuina och avklädda på något sätt. Texterna och melodierna sätter sig fast som bara den i kroppen på en. Och hans röst är inte ens att tala om. Dom låtarna ovanför är tre av mina absoluta favoritlåtar. Dom brukar jag sitta på tåget och lyssna på samtidigt som dimmiga landskap rusar förbi utanför fönstret. Vi lyssnade även mycket på hans låtar när vi var på Island. Hela det landet och alla dom landskapen förstärker låtarna så himla mycket. En riktigt tallangfull man som verkligen har fötterna på jorden. 

'Cause you are the only one

2014-10-12 | 19:44:00
Ännu en bild från förra helgen då vi fotade i allén. 

Har spenderat dom två senaste dygnen tillsammans med Charlie. Världens finaste människa. Alltså ni förstår inte hur glad jag är över att kunna kalla den där grabben min. Gud vad jag kommer sakna honom när vi åker till Indonesien på torsdag! Han var ju borta i USA en hel månad i somras och det blev i princip olidligt tillslut... Nu ska vi ju bara vara bort i två veckor så det blir inte lika farligt, men när man är van att umgås med någon flera gånger i veckan så blir det snabbt väldigt tomt utan den personen... 

Jag måste förresten bara passa på att tacka för alla otroligt fina kommentarer som vi fick på våra bilder vi tog tillsammans i det här inlägget. Ni anar inte hur glada både han och jag blir av era fina ord! Tusen tack underbara ni!

Snart tänker jag bänka mig framför tvn och kolla på Sveriges EM-kvalmatch. Jag är hur trött som helst så det blir tidig sängdags ikväll för att ladda upp inför den nya veckan. För min del så blir det en väldigt kort skolvecka då vi som sagt åket upp mot Arlanda och vidare mot Indonesien på torsdag morgon. Jag är hur taggad som helst, det är ju inte alls långt kvar nu!

Hoppas att ni får en fin söndagskväll så hörs vi! :)

Höstfärger

2014-10-11 | 18:01:18
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Hösten när den är som finast. Man blir så glad av alla färger överallt, men mindre glad när dom fina löven väl faller. Jag har dessutom varit riktigt dålig på att fota höstbilder i år. Det har helt enkelt inte funnits mycket tid över till just det. Lite synd att vi åker utomlands i två veckor snart för när vi kommer hem kommer det antagligen vara alldeles grått och kalt på grenarna. Men gud, jag ska absolut inte klaga, för gud vad taggad jag är inför Indonesien!

För övrigt så hade jag en riktigt rolig kväll igår här hemma med fina gänget. Det blev en hel del dans och skratt vilket verkligen behövdes.

Nu ska jag avrunda och sedan knalla över till Charlie för att spendera kvällen och natten hemma hos honom. Hoppas att ni får en jättebra lördagskväll så hörs vi! :)

Fuck cancer

2014-10-11 | 15:38:07
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Cancer är en jävla skitsjukdom. Fy fan vad jag hatar den. Tänk hur sjukt många liv som den där äckliga sjukdomen har påverkat. Jag tror inte att det finns någon där ute som inte har eller har haft cancer i sin närhet och hur jävla sjukt är inte det? Det mest frustrerande måste nog ändå vara att man inte kan hjälpa till så mycket som man skulle vilja. Att man står i princip bara och kollar på liksom. 

Men någonting som man kan bidra med är att stödja cancerforskingen, så att vi kan bli av med den här skiten en gång för alla. Alla tjejer i mitt gäng har därför köpt varsitt armband från Ung Cancer med texten "FUCK CANCER". All vinst går oavkortat till Ung Cancers verksamhet så jag tycker absolut att även ni ska klicka er in på deras hemsida och beställa ett armband för att vara med och bidra. Dom kostar 100:- och är hur fina som helst.

Det är svårt att lyckas bekämpa cancern helt på egen hand, men tillsammans kan vi faktiskt klara det. Som en mycket fin vän sa: "Tillsammans kan vi bekämpa cancer. Nej. Tillsammans SKA vi bekämpa cancer." Och så är det bara, punkt slut.

Friday I'm in love

2014-10-10 | 17:08:15

Hur skönt är det inte med fredag hörni?
Min skoldag gick väldigt fort då jag bara hade en enda lektion. Lite segt att sitta och pendla sammanlagt två timmar för en 90-minuterslektion, men det är sånt man får ta vissa dagar.

Fredag som sagt var och jag kunde inte vara mer glad över att det äntligen är helg. Om en liten stund kommer hela gänget hit för lite festligheter vilket ska bli superkul! Planerna för resten av helgen är ännu inte spikade men oavsett vad som händer så kommer det nog bli ett par bra dagar. :)

Hoppas att ni får en bra fredag och en fin helg så hörs vi när vi hörs!

Det börjar närma sig

2014-10-08 | 20:34:00

Nu är det inte alls långt kvar. I morgon är det exakt en vecka tills vi åker upp till Arlanda för att sätta oss på flyget mot Indonesien. Alltså ni förstår inte hur himla taggad jag är! Att få komma iväg till ett varmt land känns så himla välbehövligt just nu. Vi har så himla mycket roligt planerat och det ska bli så sjukt kul att upptäcka Indonesien. Allt från storstadslivet i Jakarta, djungeln i Ubud på Bali och havet och snorklingen på Gili Trawangan. 

Tiden går så himla fort. Det känns som om det var typ igår som vi började räkna ner från 125 dagar. Dom två veckor som vi har framför oss i Indonesien kommer gå hur fort som helst. Några av dom platser vi kommer besöka ser ni på bilderna ovanför. Åh vad jag längtar!

Q/A pt. 2 - Personligt

2014-10-07 | 17:58:00
Här har nu andra delen med svar från frågestunden som jag hade för ett litet tag sedan. Vill ni läsa svaren till dom blogg- och fotorelaterade frågorna så kan ni klicka här. :)

Vad gör du när du inte bloggar?
Då går jag i skolan, umgås med min pojkvän, kompisarna eller familjen, kollar på serier eller fotar. Typ det. :)

Vad är det bästa respektive sämsta som har hänt 2014?
Oj vad svårt att välja ut någonting som har varit bäst! Det här året har bjudit på så himla mycket roligt och oförglömligt så det blir svårt att välja ut en enda sak. Måste nog säga att hela sommarlovet var det bästa under 2014, hittills i alla fall. Hade så himla roligt och lärde känna så himla många nya och underbara människor! Det absolut sämsta känns lite för känsligt för att ta upp här, men något av det jobbigaste var i alla fall när jag hade världens jävla svacka i början av året då jag verkligen mådde asdåligt. Himla tur att det vände och blev så himla bra senare under året!

 
Vilken är din favoritbok/film av Harry Potter?
Men åh så himla svårt att välja! Det är som att tvingas välja vem som är sitt favoritbarn, haha! Kan verkligen inte bestämma mig... Den sista boken är verkligen hur epic som helst, men samtidigt så är ju den första bara så himla mysig. Favoritfilmen måste nog vara den tredje. Vet inte varför, den har bara alltid legat så himla nära hjärtat på något sätt.

Vilken karaktär tycker du mest/minst om i Harry Potter?
Även denna är ju hemskt jobbig att svara på, haha... Men måste nog ändå säga att min absoluta favorit är Sirius Black. Någon jag verkligen avskyr är Dolores Umbridge. Tål henne verkligen inte, haha!

Har du några tips för dom som ska välja gymnasium?
Välja någonting som du tycker är kul. Det blir så mycket svårare och segare att ta sig igenom sina tre gymnasieår om man inte går en linje som man tycker är kul. Och välj inte en linje bara för att alla dina kompisar väljer den - välj någon som DU vill gå och som DU verkar tycka är rolig. Även fast det då blir så att man inte känner någon i sin nya gymnasieklass så får man massor av nya vänner. Trust me, I've been there. :)

Varför valde du just den gymnasielinjen du går?
Jag valde Djurparkslinjen på Himmelstalund för att jag alltid har älskat djur och för att jag skulle vilja hålla på med det när jag blir äldre. Kände inte heller för att gå någon linje som t.ex sam eller ekonomi där man i princip bara sitter i skolbänken precis som man har gjort alla tidigare år i grundskolan. Min linje är dessutom yrkesförberedande vilket betyder att jag inte behöver plugga vidare efter gymnasiet om jag inte vill. Hade jag fått ändra på någonting hade jag dock önskat att min linje fanns i min hemstad då jag har blivit himla trött på att pendla, haha...


Berätta lite om din skola! Hur kan en skoldag se ut?
Det är väldigt olika. Nu i tvåan har vi dock i princip bara kurser som inrikter sig på våran linje - alltså djurrelaterade kurser. Varje tisdag spenderar vi t.ex i vårat djurhus där vi brukar få ta hand om reptilerna, fåglarna, gnagarna och lamorna när vi har praktiska lektioner. Vi går väldigt långa dagar med långa lektioner men med tanke på att vi läser så roliga ämnen och har bra lärare så blir det inte så jobbigt. Vi har väldigt mycket praktik då vi har 15 praktik veckor under våran gymnasietid. I början av november har jag t.ex praktik i safariparken på Kolmården (där vi var på bilderna ovanför) och i vår har jag praktik på den sydamerikanska avdelningen. Vissa har även chans att få praktik utomlands. Annars är Himmelstalund en väldigt trevlig och fin skola!

Pluggar du mycket?
Jag har aldrig haft svårt för att lära mig saker så jag brukar inte plugga sådär jättemycket. Jag pluggar så mycket som det behövs helt enkelt. 

Vad vill du jobba med efter gymnasiet? Ska du läsa vidare på högskola?
Jag skulle som sagt vilja jobba med någonting som har med djur och natur att göra. Det behöver nödvändigtvis inte vara i djurpark utan min största dröm är att få arbeta med just detta utomlands i fält. Jag vill även kombinera detta med fotograferandet då naturfotograf är ett riktigt drömjobb. Och nej, jag tänker inte plugga vidare på högskola efter gymnasiet då jag känner att jag vill bli klar med skolan så snabbt som möjligt, haha.

Vilka är dina favoritböcker?
Förutom Harry Potter-böckerna så älskar jag Hunger Games- och Divergenttriologin. Sen så är ju The Fault in Our Stars en stor favorit som jag gråter lika mycket till varje gång. 


Vilka tre saker skulle du vilja ta med dig till en öde ö?
En båt, mat och Charlie. För att kunna ta sig där ifrån med lite färdkost på vägen och för att jag inte skulle klara av att vara ensam, haha.


Vilka fem saker skulle du inte kunna leva utan?
Min familj, Charlie, mina vänner, min kamera eller Nutella.

Vad är du mest rädd för?
Är sjukt mörkrädd. Tycket det är riktigt äckligt med höga höjder men samtidigt så himla mäktigt, så där är jag fett kluven. Annars är jag mest rädd för att det ska hända någonting hemskt med dom jag älskar.

Var bodde ni på Island och vilka ställen åkte ni till?
Vi bodde i Reykjavik på Grand Hotell. Vi hyrde en bil som vi bilade med till bl.a Ice Lagoon, Gullfoss, Vik och massor av andra ställen på vägen. Vill ni läsa lite mer om Island och våran fotoresa där förra sommaren så kan ni klicka här.

 
Vilken är din favoritårstid?
Jag har nog ingen favorit utan tycker om alla fyra på olika sätt. Våren för att den är så mysig och fin. Sommaren för att det är varmt och man har sådan stor frihet. Hösten för alla fina färger och vintern för julen.

Vad gör du när du är på depphumör?
Då brukar jag lyssna på musik eller bara lägga mig i sängen och sova och hoppas att det ska gå över när man vaknar upp igen. Annars försöker jag hitta på massor av roliga saker för att komma på andra tankar eller prata om det med Charlie som alltid finns där och lyssnar när det behövs.

Kan inte du berätta lite om ditt och Charlies förhållande? Hur ni träffades och hur länge ni har varit tillsammans osv.
I slutet av 8an så bytte jag skola och till en klass där några av mina bästa vänner gick. I den klassen så gick även Charlie. Umgicks mycket med mina tjejkompisar + alla killar som gick i klassen. I 9an så började jag och Charlie prata mer och mer och umgicks även efter skolan. Vi gick och åt tillsammans och gick på bio osv. Vi lärde känna varandra mer och han bjöd t.ex ut mig på 9ornas bal. Vi kom allt närmare och närmare och vi hade alltid så himla kul tillsammans. Den 21 februari 2013 bestämde vi att det skulle vara vi och vi har alltså varit tillsammans i ungefär 1 år och 7 månader. Han är verkligen världens finaste människa och jag är så otroligt lyckligt lottad att jag får kalla honom min. Att säga att jag älskar honom räcker knappt för att beskriva mina känslor för den grabben. Det gör på riktigt ont i mig att föreställa mig ett liv utan honom. Min bästa vän och absolut finaste pojkvän. <3


Det var dom frågorna det! Kul att det var så många av er som hade saker ni undrade över. Är det någonting mer ni funderar på eller så så är det bara att hojta till. :)

Nu när hösten är kommen

2014-10-06 | 18:22:20
I dessa höstmånader som vi har framför oss så är det lätt att man tappar bort sig lite grann i det mörka och kalla. Men hösten är ju verkligen så himla fin och mysig när man väl tänker efter. Jag tänkte därför dela med mig av mina bästa hösttips som förhoppningsvis gör denna årstid mycket lättare att ta sig i genom. :)

 
Ta långa höstpromenader. Finns det något finare än en färgsprakande lövskog om hösten? Att ta sig ut på en uppfriskande promenad i den krispiga luften tillsammans med en fin vän vid sin sida eller bra musik i lurarna piggar upp så himla mycket. Dessutom så tycker jag att det luktar så himla gott ute på hösten!
 
 
Uppdatera din höstgarderob. Det är ju så otroligt skönt att bara mysa runt i stora, stickade tröjor när det börjar bli lite kyligare ute. Att vira en lång och varm halsduk runt om sig är ju bara så himla skönt det med. Jag blir alltid lite extra pepp på att använda stickade tröjor när jag har varit och shoppat nya. Att uppdatera förra årets garderob eller leta fram något plagg som du glömt bort helt och hållet gör susen. 

 
Höj mysfaktorn. Under hösten har man ju största möjligheterna att mysa till det lite extra. Ta långa sovmorgnar på helgerna, sätt igång någon serie eller en bra film, gosa ner dig i massor av filtar eller elda i kaminen. Detta tillsammans med några fina vänner eller någonting gott att äta sätter pricken över i:et.

 
Sätt upp ljusslingor i rummet. Det gör dom mörka kvällarna sååå mycket mysigare! Jag har haft mina ljusslingor kvar ända sen förra året, så jag har dom alltså uppe året runt. Mysfaktorn höjs rejält och det blir dessutom lättare att hantera allt det mörka utomhus då.


Fånga den vackra hösten på bild. Att minnas alla dom vackra färgerna när vi börjar närma oss kala och bittra november är guldvärt. Det kan dock vara svårt att hinna med att fota om dagarna eftersom dom ljusa timmarna blir färre, men det är då det gäller att passa på. Klickar ni här så får ni några fototips inför hösten.

 
Njut av regnet. Jag är en sådan person som verkligen älskar regn. Hade det inte varit för kylan som oftast medföljer så hade jag kunnat sitta ute i regnet i flera timmar bara för att jag tycker att det är så himla fint. Älskar att vara ute och gå eller ta en löprunda när det regnar ute. Om man är en av dom som avskyr regn så kan man ju precis lika bra njuta av regnet inomhus och då passa på att mysa till det lite extra. 


Drick varma drycker. Att komma in från en kylig dag och mysa ner sig i soffan tillsammans med en kopp varm choklad är ju rena rama heaven. Jag personligen tycker egentligen inte om så många varma drycker som t.ex te eller kaffe, vilket är väldigt synd. Men det blir en hel del varm choklad under hösten för min egen del, det är en sak som är säker!

Detta är alltså det som jag tycker är det absolut bästa med hösten! Det är ju trots allt en himla fin årstid, eller vad tycker ni? :) Har ni några andra supermysiga hösttips som ni vill dela med er av? :)

For you I have so many words

2014-10-05 | 19:48:21
 
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Alltså jag är så galet kär i den här killen så ni förstår bara inte. Han är utan tvekan det finaste jag har. <3

Q/A pt. 1 - Blogg och foto

2014-10-04 | 17:56:00
Nu tänkte jag sätta mig ner och svara på dom frågorna som jag fick in under frågestunden. Det blev en hel del, vilket är hur roligt som helst! I detta inlägg tänkte jag svara på alla blogg- och fotorelaterade frågor så svarar jag på dom mer personliga frågorna i ett annat. :)

Varför började du blogga?
Oj, det var väldigt länge sen jag började. Tror jag började blogga 2009. Anledningen var antagligen för att mina kompisar bloggade och för att jag ville ha någonstans att visa upp mina bilder osv.

Hur har du gjort din header?
I det här inlägget har jag berättat hur man gör för att få bilder i bokstäver, så kolla in där!

Vilken är den bästa bilden du har fotat?
Det var en riktigt svår fråga. Det finns en hel del bilder som jag har fotat dom senaste åren så det blir faktiskt lite svårt att välja ut en enda favorit. Men här är två utav dom som jag är ganska nöjd över i alla fall:

Har du några tips för en nybörjarfotograf?
Även detta har jag skrivit ett inlägg om, så ifall ni klickar här så får ni förhoppningsvis lite hjälp på traven. Mitt absolut bästa tips är dock att fota så mycket som möjligt. Hur tråkigt det än låter så är det faktiskt övning som ger färdighet. 

Hur får du dina bilder så skarpa i bloggen?
Jag gör egentligen ingenting mer än att jag lägger på lite extra skärpa i Photoshop samt sparar dom för webben i vissa lägen. Ibland kan det även hjälpa att förminska bilden till den storleken som den ska laddas upp i på bloggen.

Vilka är dina bästa tips för landskaps-, natur- och resefoto?
För ett tag sedan så knåpade jag ihop ett litet inlägg med tips för resefotografering. Det inlägget hittar ni här. Jag skulle kunna skriva ett inlägg om mina bästa tips för natur- och landskapsfotografering också, påminn mig om det!

Vad tycker du mest om att fota just nu?
Åh det där går verkligen i vågor. Just nu måste det nog ändå vara porträtt och vardagsbilder i övrigt. Nu när hösten är här med alla fina färger så är även det såklart väldigt roligt att fånga på bild. 

 
Vad önskar du fanns i din kamerautrustning?
Just för tillfället så har jag ingenting speciellt på önskelistan när det kommer till kamerautrustning. Jag känner mig ganska nöjd med det jag har. Men självklart skulle det ju inte sitta helt fel med ett 500mm-objektiv eller ett nytt 50/1.8 med ännu större bländare.

Vilka är dina fem favoritfotobloggar?
Oj, det finns en hel höd med favoritfotobloggare där ute. Jag kan göra ett enskillt inlägg om detta också, påminn mig om det med, haha! :)

Vilken fotoutrustning använder du mest på resor?
Det varierar en hel del, men det jag använder mest är nog ändå mitt 50/1.8 och teleobjektivet. Nu när vi har skaffat en GoPro inför våran kommande Indonesienresa så kommer nog den användas riktigt flitigt också!

Är du nöjd med din Canon EOS 70D? Skulle du rekommendera den?
Åh ja, det är jag absolut! Det känns verkligen som en bra uppgradering från våran 600D. Den är inte allt för svår att förstå sig på men den känns ändå betydligt mer proffsigare och robustare än 600D. Älskar att den har touchscreen och autofokusen är underbar. Skulle utan tvekan rekommendera den!

 
När ska du fortsätta vlogga på Youtube?
Jag känner att det där med att vlogga inte riktigt är min starka sida, haha... Har dock planerat en eller två videor framöver. När dessa blir av är dock en helt annan femma, haha. 

Vad tycker du om ditt macro- och teleobjektiv? Är du nöjd med dom och skulle du kunna rekommendera dom?

Jag är absolut nöjd med mitt macro- och teleobjektiv! Jag personligen skulle nog inte kunna klara mig ifall jag inte hade dom två objektiven i min kamerautrustning. Dom har kommit väldigt väl till användning och jag skulle helt klart rekommendera dom! Två riktigt bra objektiv som inte kostar allt för mycket heller. Här kan ni dessutom läsa lite om det macroobjektivet som jag använder. 

Sådär ja, det var dom frågorna det! Nästa del med svar på dom mer personliga frågorna kommer som sagt i ett senare inlägg. Hoppas att ni är nöjda med svaren och är det någonting annat ni undrar över så är det bara att säga till! :)

Life is either an incredible adventure or it’s nothing at all

2014-10-01 | 20:39:00


Den här videon om den nya GoPro HERO4 kom ut för några dagar sen och jag kan inte räkna på fingrarna hur många gånger jag redan har sett den. 

Det är när man ser sådana här videor som man bara vill ut i världen och se och upptäcka precis allting. Tänk vad våran värld faktiskt har att erbjuda. Jag vill bara ut där nu på en gång och se alltihopa med mina egna ögon och gärna fånga det på bild precis som i videon här ovanför. Att låten i videon dessutom är en utav mina favoritlåtar gör ju bara saken ännu bättre. 

Jag kan sitta och titta på den här och alla andra videor på GoPros youtubekanal hur länge som helst och bli precis lika förundrad och fascinerad över våran vackra värld varje gång. Jag får nästan abstinens av att vara fast i denna ständiga vardag när jag vet vad som finns att  upptäcka utanför allt detta. Men en dag hörni, då fan mig ska jag se varenda litet hörn av våran jord. Så är det bara.