New Year's Eve

2014-12-31 | 17:58:45
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Nu är det inte långt kvar tills vi kliver in i 2015. Dom sista timmarna av det här året kommer jag spendera genom att äta finmiddag tillsammans med familjen och världens finaste kille. Lite senare ikväll ska jag möta upp mina tjejer för att dra oss vidare mot fest. Tolvslaget kommer jag sedan fira in med min fina vid min sida och en hel hög med andra underbara människor runt omkring. Vad som händer efter det återstår att se men jag slår vad om att detta kommer bli en riktig höjdarkväll. 

Jag hoppas att eran kväll och natt blir hur bra som helst! Vi ses och hörs 2015. GOTT NYTT ÅR!

Gili Trawangan

2014-12-31 | 14:13:00
Canon EOS 70D | GoPro Hero3+ Silver Edition

Ni kanske kommer ihåg inlägget om Gili T som jag postade när vi var i Indonesien? Här är i alla fall en hel hög med bilder från dagarna som vi spenderade där. Precis som jag nämnde i det tidigare inlägget om den här ön så är den så pass liten att det endast tar 2 timmar att gå runt den. Det finns inga fordon på ön så man får ta sig fram genom att gå, cykla eller åka häst och vagn.

Gili T är förknippad med alla snorklingsmöjligheter i havet runt omkring och detta tog vi såklart vara på.
Vi snorklade flera timmar varje dag och det var så himla magiskt! Att se havssköldpaddorna var något av det häftigaste jag har varit med om. Längtar något enormt tills den dagen jag har ett dykcertifikat. Förutom att snorkla och bada så solade vi såklart, åt och drack gott och hade det bara asbra. Åh vad jag vill tillbaka hit! En riktig paradisö minst sagt!

2014 genom min Instagram

2014-12-30 | 16:10:51
esmeraldaedenberg @ Instagram

Det är helt galet att 2014 redan lider mot sitt slut. Alltså på riktigt, vart i hela helskotta tog det här året vägen? I och för sig brukar man ju säga att tiden går fort när man har roligt och det har jag verkligen haft i år! Bilderna ovanför kommer från min Instagram och är några av mina favoriter från året som gått.

Jag har träffat så himla många nya människor och gjort så sjukt mycket roliga saker! Sommaren var helt klart den bästa jag har varit med om då jag umgicks med fina människor i princip varje dag. Vi badade dag ut och dag in, hade grillkvällar till sent in på nätterna, var på Bråvalla, hade picknickar och övernattningar, festade och dansade tills fötterna värkte och allt där i mellan. Resan till Indonesien i oktober var oslagbar och åh vad jag längtar tillbaka! Jag hade dessutom min allra första praktik i djurparken och firade en helt underbar jul. Och detta är bara några få av alla dom fina sakerna jag har fått uppleva dom senaste 12 månaderna.

Förutom att ha umgåtts med min fina familj och mina underbara vänner så har jag även haft den stora turen att få ha min andra halva vid sidan om mig även detta år. Min kärlek till den grabben går inte att beskriva med ord. Är så himla lycklig att jag har honom!

Utan att överdriva så kan jag faktiskt säga att detta året har varit helt perfekt.
Även fast det självklart har uppkommit motgångar och riktigt jävla djupa dalar ibland så har allt annat ändå vägt upp detta. Jag är så himla lyckligt lottad som har så fina människor runt om mig som gör mitt liv så himla fint. Och inte minst tack till alla ER som läser och kommenterar min blogg, ni är underbara hela bunten!

Så nu lämnar jag 2014 bakom mig med fina minnen och en himla massa lycka i bagaget som jag tänker ta med mig till 2015. Låt oss göra nästa år minst lika bra som detta om inte ännu bättre!

En dag i Ubud, Bali

2014-12-29 | 10:07:42

En av dagarna på Bali spenderade vi genom att upptäcka lite av staden Ubud. Morgonen började med att vi åkte till ett risplantage där vi klättrade upp och ner för alla "ballkonger" med ris. Det var verkligen hur fint som helst! Vi gick sedan till ett litet skjul där dom gjorde kaffe och te. Där hade dom även en luwak vilken är den som sitter på min axel några bilder upp. Vi fick lära oss att det absolut finaste och dyraste kaffet i världen kommer från just luwak. Dom livnär sig på kaffebönor och när dessa sedan bajsas ut så används dom till kaffe efter en himla massa olika procedurer. Jag vågade i alla fall inte smaka på det kaffet kan jag tala om haha...

Resten av dagen strosade vi runt i stan bland alla gator, gränder och små butiker. Överallt fanns det olika tempel och statyer och det var så himla fint och mysigt! Det var riktigt synd att vi inte kunde stanna på Bali särskilt länge för gud vad mycket mer det finns att upptäcka där! Det var absolut inte sista gången jag besökte denna ö. :)

En vinterpromenad

2014-12-28 | 14:15:55
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Dom senaste dagarna har det varit strålande sol och nu har vi till och med fått lite snö. Äntligen säger jag bara, hoppas verkligen att den här snön ligger kvar nu och att vi i bästa fall får ännu mer. För hur galet fint är det inte soliga vinterdagar som dessa? 

Igår tog jag, Agnes och Kristin vara på det fina vädret och gick på en långpromenad med ett litet stopp på sjön. Åh så fint det var! Skönt att jag fick nya och fina vinterskor i julklapp också, Converse blir lite kyligt i längden, haha... Idag är vädret i alla fall minst lika fint och åh vad glad man blir av detta!

Nu tänker jag sätta mig och redigare lite fler bilder från Indonesien och senare ikväll drar jag mig bort mot Lovisa för en tacokväll tillsammans med tjejerna. I natt väntas det sedan sovsällskap av min fina. Ser ut att bli en riktigt bra söndag det här. :)

Så här vill jag bo

2014-12-26 | 23:18:28
Bildkällor.

En lägenhet som någon av dessa skulle ju vara rena rama drömmen. Om jag skulle få bestämma så skulle jag vilja bo i en stor lägenhet med högt i tak och stora fönster som släpper in mycket ljus, vita väggar och stilren men mysig inredning i något fint kvarter med vackra byggnader tillsammans med min andra halva och en fyrbent vän. Åh hur bra vore det inte liksom? Någon gång i livet ska detta bli verklighet och så är det bara.

U2 den 17 september

2014-12-26 | 15:56:00
Bildkällor.

Ända sen jag var lite har jag lyssnat på U2. Jag har i princip vuxit upp med deras musik då min mamma alltid har varit ett stort fan och därmed har deras låtar gått på repeat här hemma genom alla år. Även fast jag alltså alltid har lyssnat på U2 så har jag aldrig sett dom live, men den 17 september så smäller det!

Jag och min bror fick nämnligen biljetter till deras konsert i Globen i höst i julklapp. Hela familjen kommer alltså sitta där på läktaren den 17 september och sjunga med till alla så välkända låtar. Jag har som sagt aldrig sett dom live men jag har hört att dom ska vara hur grymma som helst och det kan man inte misstro när man ser alla bilder från deras tidigare turnéer. Gud vad jag är taggad! Förväntningarna är skyhöga och jag är helt säker på att jag inte kommer bli besviken!

Är det någon av er som också lyssnar på U2 eller som till och med också ska dit den 17 september? :)

Annandagsmorgon

2014-12-26 | 11:55:37
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Godmorgon kamrater!
Här sitter jag i min nya och fluffiga morgonrock med mitt tokskitiga hår uppsatt i en knut. Dagens planer kommer se ut ungefär som gårdagens - strosa runt och mysa, äta allt julgodis som inte blev uppätet dom senaste två dagarna och spela tv-spel på vårat nya PS4 som vi fick i julklapp. Älskar dessa dagar efter jul då man inte gör så mycket annat än att bara chilla järnet. 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan mysa vidare. Hoppas att ni får en riktigt fin dag så hörs vi!

Merry Christmas

2014-12-24 | 14:56:54
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

God jul på er fina ni!
Hoppas att ni har det hur mysigt som helst där ni befinner er just nu. Min julafton började helt perfekt då jag vaknade tidigt imorse bredvid min finaste. Vi bytte julklappar innan vi gick en promenad med hunden i det soliga och frostiga vintervädret. Nu har jag och familjen precis kommit hem från en grötlunch hos några fina vänner och alldeles strax ska vi bänka oss framför Kalle med massor av gott fika. Resten av kvällen kommer gå åt till ännu mera mat, julklappsöppning och massa mys innan jag knallar över till Charlie för att spendera resten av kvällen och natten hos honom.

Åh vad jag tycker om julen! Mysigare högtid finns inte. Jag är så himla glad och tacksam över alla underbara människor som jag har i min omgivning. Det är nästan ofattbart. Alltså åh. <3

Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni får spendera denna dag (och resten av alla dagar) tillsammans med dom ni tycker om. Ta hand om varandra och ha en riktigt fin julafton!  

Dan före dopparedan

2014-12-23 | 15:38:14
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

23 december vilket betyder att det är dan före dopparedan. Jösses vad det har gått fort, det känns som om vi nyss gick in på december ju! 

Idag har jag i alla fall gjort knäck. Jag vet inte hur mycket vi har bakat den här julen men knäck går det absolut inte att vara utan! Även fast ca halva smeten hamnade utanför formarna så lyckades vi få ihop en hel del. Mmm så himla gott!

Resten av dagen kommer se ut precis som dan före dopparedan brukar se ut - massor av mys med bakning, matlagning, förberedning, julmusik, filmtittande och självklart tv-spel sent in på natten. Min fina kommer även hit ikväll och sover över och åh vad mysigt det kommer bli att få vakna upp bredvid honom på julaftonsmorgonen!

Jag hoppas att ni får en jättefin dag så hörs vi! :)

Monkey Forest på Bali

2014-12-22 | 15:26:34

När vi var i Indonesien i höstas på spenderade vi några dagar på ön Bali. Vi bodde i Ubud som är en stad som ligger ungefär i mitten av ön. I stadens mitt så finns det en djungel som kallas för Monkey Forest. Precis som man hör på namnet så finns det massor av vilda apor i den här djungeln bland alla urgamla tempel och träd. Det var verkligen hur häftigt och vackert som helst! Man kunde absolut inte tänka sig att djungeln låg mitt inne i stan. Det tråkigaste var att se hur vissa människor betedde sig mot aporna som levde där...

Om ni någon gång befinner er på Bali så rekommenderar jag starkt att ni besöker Monkey Forest. Det var så himla fint och en riktigt rolig upplevelse. Jag skulle kunna strosa runt där i flera veckor utan att tröttna. Åh vad jag längtar tillbaka nu. :')

Och hörni, ni har väl inte missat filmen som jag har gjort från Indonesien? Klicka här för att se den. :)

Stjärnorna på slottet

2014-12-22 | 11:59:57
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Igår kväll var ungefär hela gänget samlat på ett säteri som en utav oss bor på nu under jul och nyår. Det var utan tvekan det största huset jag någonsin har varit i och jösses vad fint det var! Riktigt gammalt med stora pelare, högt i tak och så oändligt många rum att det var omöjligt att inte tappa bort sig. Vi åt hemmagjorde hamburgare, lyssnade på julmusik och åt lussebullar, myste med alla hundar, utforskade stället både en och två gånger och pratade om allt och ingenting. En riktigt mysig kväll med riktigt mysiga vänner!

Idag är det dan före dan före dopparedan vilket betyder att det inte alls är långt kvar till julafton! Idag ska det börja fixas med det sista inför onsdag och det ska även hinnas med lite mys emellanåt också.

Hoppas att ni får en bra dag så hörs vi! :)

Några minuter från Indonesien

2014-12-19 | 10:34:00


Nu har jag äntligen klipp klart filmen från Indonesien. Här får ni ta del av våran 2 veckorsresa i ungefär 9 minuter. I filmen kan ni se när vi bl.a se när vi var uppe i bergen, besökte JAAN som jag bloggade om härom dagen, när vi var på Bali, snorklade med hassköldpaddor och hälsade på på ett barnhem. Det här med filmning är väldigt nytt för mig då jag alltid har fokuserat på fotograferingen förut, så därav en gansk ostabil hand och andra avvikelser på vissa klipp, haha... Kvalitén på klippen som är filmade med GoPron är heller inte den bästa men om ni kollar på videon i HD så ska det nog se hyffsat ut i alla fall. :)

Hur som helst så längtar jag tillbaka till Indonesien så himla mycket! Detta var absolut inte sista gången jag besökte det otroligt vackra landet. Kan sitta och titta på filmen om och om igen och bara drömma mig tillbaka. Får ni chansen att åka dit någon dag så ta den! :)

Nu tar jag jullov

2014-12-18 | 18:10:27
Canon EOS 70D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

Äntligen säger jag bara. Det här jullovet kunde inte ha kommit mer lägligt. Jag har haft så galet mycket plugg i skolan dom senaste veckorna så att vara klar med allt och äntligen vara ledig känns riktigt gott just nu alltså. Tre veckor fyllda med massor av roligt, åh! 

Ikväll tänker jag bara ta det lugnt och mysa omkring i mitt mysiga rum med alla ljusslingor. Charlie kommer hit om en liten stund också och stannar över natten - superduper!

Ni som går i skolan, har ni också fått jullov än? :)

Jakarta Animal Aid Network

2014-12-14 | 20:26:00
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II | Canon EF-S 18-55/3-4.5

I Jakarta, som är huvudstaden i Indonesien, så finns det ett par engagerade själar som har startat en organisaton som heter JAAN (Jakarta Animal Aid Network). Dom arbetar för att skydda dom vilda djuren i Indonesien samt att förbättra husdjurens välfärd.

När vi var i Indonesien fick vi äran att få följa med till JAANs olika räddningscenter. T.ex så har dom ett center för makaker där dom allra flesta aporna har använts som "dancing monkeys" på Jakartas gator. Aporna drogas ner och hålls i koppel för att sedan "dansa" för turisterna som går förbi. JAAN ser alltså till att rädda så många som möjligt av dessa apor för att sedan kunna introducera dom i det vilda igen. När vi var där så var det en liten makakunge som dom precis hade tagit hand om eftersom hans mamma hade lämnat honom. Han var så himla gullig och man ville bara stoppa ner honom i fickan och ta med honom hem, haha!

Vi var även och hälsade på på två olika hundcenter som dom har i Jakarta. Där har dom omhädertagit t.ex gathundar, hundar som dom har hittat i containrar och hundar som annars skulle ha blivit mat. Dessa hundar försöker dom sedan rehabilitera och omplacera till en kärleksfull familj. Även dom var hur söta och goa som helst och man önskade bara att man kunde adoptera varenda en av dom! Men min absoluta favorit var nog ändå den enögda hunden Rambo, haha. <3

JAAN gör verkligen ett jättestarkt jobb för dessa djur och det var hur roligt som helst att få ha tagit del utav det! Om det är någon som skulle vara intresserad av att veta mer om organisationen så kan ni besöka deras hemsida genom att klicka här. :)

Julgran

2014-12-14 | 17:03:24
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

Idag släpade vi in årets julgran för att klä den. Åh, det är alltid lika mysigt! En julgran förgyller verkligen hela hemmet vid jul. Det är så himla fint och mysigt och dessutom så luktar det ju så himla gott av gran så fort man kliver in i vardagsrummet. Det är många som brukar klä julgranen dagen innan julafton men vi brukar alltid vara ute i god tid då det blir så mycket mysigare dom här dagarna innan dopparedagen. :)

En grötfrukost från imorse

2014-12-13 | 16:39:49
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Imorse vaknade jag upp bredvid min fina till ett snötäckt landskap utanför fönstret. Äntligen, gud vad jag har längtat efter snön! Vi får dock se hur länge den ligger kvar, men förhoppningsvis kanske det kommer snöa lite mer dom närmaste dagarna. 

I vilket fall som helst så åt jag risgrynsgröt till frukost. Alltså finns det något godare att äta en morgon i december? Med kanel, socker och mjölk och en skinkmacka till det så har man den kompletta frukosten. Idag är det ju dessutom lucia vilket är supermysigt. Tyvärr så har vi inte haft tid att titta på något luciafirande idag, men lite julmusik från högtalarna här hemma får duga för stunden.

Idag har vi bara myst runt här hemma, jag och Charlie. Vi har ätit vaniljglass med krossade pepparkakor framför Sagan om ringen. Vi har varit ute på en liten promenad med hunden som älskar snön minst lika mycket som jag gör. Vi käkade upp våran pizza för ett tag sen och just nu håller vi på att julbaka lite. Knäck, mariannetryffel, saffranskola och nutellakola står på schemat. Gud så gott det kommer bli! 

Hoppas att ni har haft och kommer fortsätta ha en fin dag! :)

Lektion på Tropicarium

2014-12-12 | 18:07:06
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

I tisdags var hela klassen på Troppan för att ha lektion i Sällskapsdjur. Vi fick hjälpa till att rengöra akvarier med pirayor, pacus och doktorfiskar. Akvarierna är ju väldigt stora så för att kunna göra rent överallt fick vi använda våtdräkt och cyklop. Det var verkligen hur roligt som helst att prova på!

Tyvärr fick jag inga bilder under själva lektionen men när vi var klara fick vi gå omkring där inne och då passade jag på att fota desto mer. Lektioner och dagar som dessa är verkligen dom absolut bästa i skolan. :)

The battle of the five armies

2014-12-12 | 06:56:00

I onsdags var jag och Charlie på bio för att se den nya Hobbitfilmen. Vi hade varit så sjukt peppade på den här filmen redan när vi såg den andra, så förväntningarna var skyhöga. Och jag kan definitivt säga att filmen levde upp till varenda en av dom. Fy satan vad bra den var. Utan att överdriva så var den verkligen helt perfekt. Det var längesedan jag blev så tagen av en film. Den var så ruksigt bra gjord och den var både sorglig, jobbig, underbar, rolig och hemsk på samma gång. Tårar av både den ena och andra sorten rullade ner för kinderna under filmen gång kan jag tala om. Den hade allt helt enkelt. Kunde nog inte ha blivit ett mycket bättre avslut på Hobbittriologin. 

Är det någon av er som har tänk att se den eller är det någon som också redan har sett den? Vad tyckte ni i så fall? :)

Julklappsinslagning

2014-12-09 | 21:32:33
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Efter skolan idag så fick jag sällskap utav Lilly som hade tagit tåget ner till Norrköping. Tanken var att vi skulle inhandla lite julklappar vilket blev lyckat till största del. Som jag har nämnt tidigare så älskar jag verkligen att köpa julklappar. Någonting som är minst lika roligt är att sedan slå in dom. Tycker det är så himla kul med olika papper, snören, band, tags och allt där emellan. Hur kul är det inte att få en riktigt fin julklapp eller present liksom? Så nu under kvällen så har jag alltså ägnat mig åt att slå in dom julklappar som jag har hunnit inhandla hittills. :)

Paint my body

2014-12-08 | 21:38:41
Bilder från Pinterest.

Jag har väldigt länge funderat på att tatuera mig. Jag tycker att det är så otroligt vackert att man kan märka sin kropp med någonting som verkligen betyder något och som kommer finnas med en resten av livet. Små men väldigt betydelsefulla tattueringar är nog mina favoriter. Dom som verkligen har en mening och en historia bakom sig. Sen är det självklart ruskigt snyggt att bara ha någonting att utsmycka kroppen med. 

Jag har länge funderat på vad jag skulle vilja tatuera, för som sagt så vill jag ju att det verkligen ska betyda någonting och att det är någonting som jag kan bära med mig föralltid. Jag har gått och funderat på detta ovanligt mycket på senaste tiden och nu har jag kommit fram till exakt vad jag vill tattuera. Vad det är får ni veta när det väl blir av, vilket nog tyvärr kan dröja en tag. Så länge får ni ta del av tatueringar som jag inspireras av. Som sagt så kommer alla bilder från min Pinterest. Kika in där ifall ni känner för att ta del av fler inspirationskällor. 

På en marknad i Indonesien

2014-12-07 | 15:40:56
Canon EOS 70D | Canon EF 50/1.8 II

Innan vi började rulla hemåt från Puncak pass som jag skrev om för några dagar sen så gick vi en liten sväng på en lång marknad. Där kunde man hitta allt från typiskt Indonesiska kläder till massor av frukt och friterade kycklingfötter. Dom människor som bodde och arbetade på marknaden var inte särskilt vana vid turister då vi var dom enda man kunde se så långt ögat nådde. Många av dom var riktigt trevliga och pratglada medans andra var lite mer skeptiska, haha. Hur som helst så älskar jag att gå omkring på dessa marknader. Där får man verkligen ta del av landets kultur och möta massor av nya och intressanta människor!

En decemberdag i Stockholm

2014-12-06 | 21:28:00
Canon EOS 70D | Canon EF-S 18-55/3-4.5

Imorse tog jag och Charlie första bästa tåg upp mot Stockholm. Där har vi spenderat våran dag med att köpa julklappar, äta gott och bara strosa runt i julmyset som infann sig i huvudstaden. Det är verkligen så himla fint där nu med alla ljus och juldekorationer. Lite julmusik på det och världens finaste människa i handen så kan man ju inte bli annat än glad i hela kroppen. 

Puncak pass

2014-12-04 | 18:57:45
 
En av dom första dagarna i Indonesien bestämde vi oss för att ta bilen och åka den långa vägen upp till Puncak pass som ligger uppe bland bergen. Där var det så otroligt vackert med alla teplantage mitt i djungeln bland alla höga berg. Vi gick omkring i en liten by precis vid ett av dom största teplantagen och där var det så himla mysigt. Dom som bodde där levde liksom så avskärmat från allt annat. Vyerna både på vägen dit och på vägen tillbaka var så himla häftiga. Skulle utan tvekan kunna gå runt där hur länge som helst. Helst av allt hade jag ju velat vandra in i djungeln och upp för alla berg för att se vad som gömde sig där inne... Det tog ungefär 4-5 timmar att ta oss ner och komma hem på grund av en himla massa vägarbeten där uppe bland bergen. Men då fick vi chans att njuta lite mer av allt det vackra. :)

Det här med julklappar

2014-12-02 | 08:00:00

Jag är en av dom som verkligen älskar att handla julklappar. Jag tycker det är så himla roligt att ge bort saker som jag vet att personen i fråga skulle bli glad av - oavsett om det är någonting man har köpt eller gjort helt själv. I kollaget ovanför har ni några julklappstips från mig. Parfym och tröjor är ju ganska standard men det gå nästan alltid hem. Ett fint påslakanset, en klocka eller en biljett till någon konsert eller annan rolig upplevelse är även det superroligt att ge bort. För att göra det mer personligt kan man som sagt göra mer egna saker som att fixa ihop ett fotoalbum med personliga bilder eller något liknande. Jag personligen skulle heller inte tacka nej till några gulliga underkläder eller en fin pyjamas. Men oavsett vad som ligger i paketen så är det självklart tanken och kärleken bakom det hela som har den stora rollen i det hela och det är också det som jag älskar så himla mycket med julklappar. :)