En lördag i djurparken

2013-09-30 | 20:06:11
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP VC USD

I lördags drog jag ut till Kolmården tillsammans med Sabina och Evelina, två stycken goa tjejer i min klass. Helgen som gått var den sista veckan som djurparken hade öppet för i år, så vi passade helt enkelt på. Det blev en supermysig dag med härligt väder och ett fullt minneskort. Dessa bilder är bara några få av dom jag fick med mig hem från i lördags, så är ni sugna på att se fler bilder så är det bara att hojta till eller så! ;)

En lång dag

2013-09-26 | 19:24:49
esmeraldaedenberg @ Instagram

Idag har det varit en väldigt lång torsdag. Lite för lång egentligen.
För det första hade vi världens längsta redovisning i skolan idag. För det andra hade vi en nästan två timmars längre skoldag pågrund av en föreläsningen med en naturfotograf (lätt värt, but still). För det tredje missade jag tåget hem vilket ledde till en alldeles för lång väntan på nästa tåg, missad fotbollsträning och en hel del tröstätande som även min Instagram och Twitter fick ta del av. Denna torsdag har helt enkelt varit alldeles för lång för sitt eget bästa. Men jag ska inte klaga utan vara glad för att jag faktiskt får en torsdag att avnjuta, för det är det då inte alla som får...

I morgon är det i alla fall fredag vilket ska bli togskönt! 
Som jag talade om förra veckan så har vi i klassen Freaky Fridays och imorn är det nördtema som gäller! 

När jag kommer hem från Norrköping imorn ska jag fika på stan tillsammans med mina fina tjejor, träffa pojkvännen och möta upp pappa som kommer hem från London. Helgen är sedan fullbokad med besök på Kolmården tillsammans med två i klassen och en tripp till Eskilstuna för att titta på innebandy DM. Full rulle, men det gillas! :)

Niveas nya läppsmör

2013-09-24 | 18:50:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag måste bara tipsa om detta nya och supereffektiva läppsmör från Nivea!
Det innehåller moisturising morotsolja samt fiberrikt fullkorn som stärker och stabiliserar dina läppar. Med det silkeslena innehållet, inspirerat av barnrumpors släta yta, ger detta läppsmör även en väldigt lugnande och harmonisk effekt på dina läppar. Smaken av mjuk vanilj och macadamia-lam-sham-heeeey-macarena tränger igenom läpporerna och smaksätter på djupet. Läppsmörjet ovges av en plåtburk med en väldigt kurvig form som ramar in innehållet alldeles perfekt.  

Ey vad fan är det jag håller på med egentligen?
Ska jag vara ärlig så är det här läppbalsamet/smörjet/whatevah ganska kletigt att ha på läpparna och dessutom glänser det lite för mycket för min smak. Dessutom har jag ingen som helst aning om vad det där macadamia-tjoffet är för någonting, men på burken ser det ju ganska gott ut i alla fall. Om det är nytt eller inte, som rubriken antyder, har jag inte heller någon som helst susning om. Men för en läppsyl-addict som jag så duger detta gått och väl för mina torra och flagnande små puss- och pratmuskler! :)

Idag har jag förövrigt haft friluftsdag i skolan vilket var blött och kallt men roligt eftersom mitt lag krossade allt i våran väg.
Typ så i alla fall. :) 

Nu är jag svintrött och ska ta tag i lite plugg innan jag lägger mig i soffan. 
Ha det fint så hörs vi!

PS:// Finalisterna i fototävlingen som jag berättade om igår har utsetts och jag blev en av dom 5 lyckliga! Klicka här så kan ni rösta på eran favoritbild! :)

En sån där fototävling

2013-09-22 | 18:21:52

Med denna bild är jag med i en tävlingen som ordnas mellan Katarina Ratcliffe och Cupnation.
Det är en fototävling där man kan delta med sin finaste höstbild och därmed ha chansen att vinna 600 kr. Redan i morgon dras det 5 finalister och av dom 5 får Katarinas läsare rösta fram vinnaren. 

Jag valde att delta med den här bilden för att jag tycker den är lite sådär höstmysig med det mjuka ljuset och dom sköna färgerna. Bensons blick och det stora lövet i munnen gör den dessutom hur söt som helst, hihi. :3

Som sagt så är jag ute i lite senaste laget, men än är det inte försent att anmäla sig ifall ni också känner för att delta! Klicka här så kommer ni till tävlingsinlägget - där står det exakt vad som krävs för att få vara med. :)

What the rain leaves behind

2013-09-22 | 13:18:22
Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Under natten så har det regnat en hel del, så imorse gick jag ut för att fota det som regnet hade lämnat efter sig.
Det var så sjukt längesen jag fotade makro, så det var riktigt roligt att få några nya bilder till just den mappen. Det är lite halvmulet idag så ljuset blev jättemysigt! Jag tror bestämt att den nedersta bilden ska få bli min nya bakgrundsbild till datorn... :)

Denna söndag kommer jag nog mest bara mysa runt. Jag är riktigt sugen på kladdkaka, så om jag orkar cykla till affären och köpa ingredienser så ska jag nog slänga ihop en. Det var sjukt längesen jag bakade också nu när jag tänker efter, så det är väl så dags nu en mulen höstdag som denna. :)

Finfredag

2013-09-20 | 16:02:27
Samsung Galaxy S3 | Snapseed

Varje fredag så har vi i klassen såkallad Freaky Friday.
Det går alltså ut på att man väljer ett tema som alla ska klä sig efter varje fredag. Vi har bl.a haft skjortfredag och mysfredag.

Denna fredag så var det finkläderna som åkte fram i form av kavaj, fluga, slips, klänning och allt där i mellan. Vi käkade dessutom en väldigt lyxig skollunch i betående av potatisbullar och champange (äppeljuice*) i äkte champangeglas (plastglas köpta på ÖB*). Alla var sådär superstilga så att man nästan avled. Hela klassen borde få Nobellpris i fancyness om ni frågar mig!

Nästa fredag är det antagligen sopfredag som gäller. Vi ska alltså går runt iklädda soppåsar hela dagen. Det här med Freaky Friday är någonting som bara gör fredagarna ännu bättre än vad dom redan är! 

För ungefär en timme sen klev jag av tåget och drog mig hemmåt. 
Alldeles strax ska jag rulla bort mot min fina pojke och spendera kvällen och natten där. På lördagkväll är familjen bortbjudna på middag. Detta ser helt klart ut att bli en bra helg! :)

Ha det toppen så hörs vi!
Trevligt helg! :)

Favoriter från förra hösten

2013-09-16 | 20:17:22

Nu känns det verkligen att hösten är här. 
Inte till 110% sådär så att allt är gult och rött och fint och kallt och mysigt, men det är då inte särskilt lång tid kvar! Åh vad jag längtar till dom där äkta höstdagarna, så himla mysigt!

Bilderna här ovanför är några favoriter från förra hösten. Jag får tyvärr bara mindre och mindre tid över till att fota (gråter ca. tio Niagarafall pga detta) men jag ska verkligen försöka komma ut så ofta som möjligt, för höstbilder måste nog vara några av dom allra mysigaste!

Idag är det i alla fall måndag dårå och i helgen som var har jag legat sjuk i princip hela tiden. Inte sådär jättelatjo om jag ska vara ärlig. Igår mådde jag i alla fal lite bättre så jag tog mig ner till fotbollsplanen för att kolla på match och drog sedan vidare till min saknade och älskade pojke. Det jobbigaste med att pendla varje dag är att vi inte hinner träffas lika ofta längre... Om man ska se något positivt i det så är det väl att dom gånger vi väl hinner ses bara blir mer värdefulla då. ♥

Nu tänker jag lägga mig under en filt i soffan och stanna där resten av kvällen. 
Ni får helt enkelt ha det så fint så hörs vi när vi hörs! :)

Parken Zoo II

2013-09-13 | 10:20:00
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Här är resten utav bilderna som jag knäppte när vi var på Parken Zoo i onsdags.
Det var perfekt fotoväder den dagen. Det låg ett tunt molntäcke över himlen som solen kunde kika igenom lite då och då. Som så många andra så föredrar jag att fota när det är lite sådär ljust mulet ute för att undvika alldeles för starka skuggor. Så vi hade helt enkelt väldigt tur med vädret. :) Något av det roligaste som finns att fota måste ju nästan vara på djurparker. Eller ja, djur överhuvudtaget. Love it!

Som jag talade om igår så var jag alltså sjuk hela torsdagen och förkylningen sitter fortfarande i. Jag blir så ledsen när jag alltid ska bli sjuk när man har massa roliga grejer planerade... Alltså alltid. Ikväll skulle t.ex hela klassen ha filmkväll hemma hos Evelina och sedan spendera natten där, men nu missar jag det. Jag som hade taggad i flera veckor... Men det finns inte så mycket att göra åt saken - det lär ju förhoppningsvis inte bli sista gången vi ordnar någnting sånt här med klassen. 

Så idag ska jag i alla fall försöka sikta på att bli friskare genom att göra det man brukar göra när man är sjuk - ligga i sängen och kolla på serier. Brukar funka rätt så bra ändå, så jag kör på det. 

Hur ser eran fredag ut? :)

Baseball jacka

2013-09-12 | 16:38:04
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den här jackan kom med posten någon gång förra veckan.
Jag köpte den från Matildas bloppis för en billig peng så jag är riktigt nöjd! Funkar att använda både i höst, tidigt i vinter och framåt våren. Nu har jag en hel del jackor att varva mellan också - den här, jeansjackan, min marinblåa jacka och min anda baseballjacka. Fint som snus! :)

Jag fick dessutom hem min nya fjärrutlösare igår! 
Min förra gick sönder helt utan anledning så jag beställde alltså en ny från Scandinavian Photo. Alltså åh vad handikappad man blir utan en fjärrutlösare! Man märker verkligen hur viktig den verkligen är när man ska ta självporträtt osv. Det är rusktigt svårt utan, så jag är verkligen glad att jag har skaffat en ny! :)

Istället för papper och penna

2013-09-12 | 14:56:26

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Imorse fick alla i våran klass varsin dator som vi ska använda på våra lektioner framöver.
Det är ju väldigt många skolor som ger ut datorer till eleverna nuförtiden och våran skola är alltså inget undantag. Ska jag vara ärlig så skulle jag kunna klara mig utan dator och bara köra på det gamla vanliga knepet med papper och penna, men vem tackar nej till en gratis dator liksom? :) 

Ifall det är någon som är intresserad så är detta en HP Elitebook med Windows 8. Jag har aldrig använt just Windows 8 förut, så den är superrolig att sitta och leka med nu så här i början, hehe! :3 

Efter vi hade fått våra datorer så satte jag mig på tåget hem. Jag mådde och mår verkligen skit just nu. Jag har gått och blivti sjuk igen, så det är en himla halsont och massor av snuveri och snuvera som hänger i. Åkte alltså hem för att vila upp mig. Vill verkligen inte vara sjuk till imorn och helgen, för då blir det roligheter med klassen hemma hos Evelina. Får helt enkelt knarka massa Strepsils, dränka mig i honungsvatten och käka en och annan nybakad bulle... :)

Ha det fint så hörs vi!
Morsning!

Parken Zoo

2013-09-11 | 20:19:30
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Denna onsdag har alla djurparksklasser från skolan varit på Parken Zoo.
Djurparken var stängd för restan av besökarna så vi hade hela stället för oss själva. Med sjukt vackra och häftiga djur och assköna personer så blev den här dagen riktigt lyckad! Jag längtar så himla mycket till våran djurparkspraktik, hihi... :3

Jag gick mest runt och fotade (som vanligt, ehe...) så det kommer massvis med bilder från dagen i ett senare inlägg. :)

Hoppas eran dag också har varit toppen! 
Ha det fint så länge så hörs vi! :)

En vanlig dag på Himmelstalund

2013-09-10 | 20:29:31
Samsung Galaxy S3 | Snapseed

Dessa sköningar har vi fått hänga med idag! ↑
En hel förmiddag fick vi spendera våran lektion i vårat lilla minitropikarium som vi har på skolan. Vi har fått lära känna allt från små majsormsbebisar till blodpyton honan som väger uppåt 12 kg. Vi fick dessutom väga en del av ormarna och ödlorna och sköta om två utav sköldpaddorna som tyvärr lider av skalröta. Det var verkligen hur roligt som helst och även fast vi kommer få hålla på med betydligt större djur under dom här tre åren vi har farmför oss, så har bara denna dag verkligen fått en att inse att man verkligen har valt rätt linje! Världens bästa klass, världens bästa lektioner och världens bästa skola helt enkelt! :)

Nu har jag nyss varit och inhandlat lite mat inför i morgon, för då åker alla djurparksklasser till Parken Zoo för att spendera en hel dag där. Sjukt taggad, kommer bli så grymt kul! Kameran följer självklart med och jag lovar er att ni kommer få massvis utav bilder därifrån. Det var ju trots allt över ett år sedan jag fotade i en djurpark sist... Men som sagt så är jag superpepp inför morgon dagen! :)

Ni får ha det så bra så länge så hörs vi! :)

En ledig måndag

2013-09-09 | 10:40:45
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag är en bra dag för idag är jag ledig! 
Inte för att det är speciellt hemskt att gå till skolan direkt (faktum är att jag verkligen älskar min nya klass och skola) men det är väl ingen som tackar nej till en extra lång helg? :) Det tråkiga är att jag är den enda av mina kompisar som är ledig idag (eftersom jag går i Norrköping och dom här i Katrineholm), så det finns inte särskilt mycket att fylla upp den här dagen med...

Detta får väl helt enkelt bli en sån där mysdag. Tänker gå runt och mysa i pojkvännens tröja, plugga lite smått, redigera lite bilder och kanske sätta på någon film eller så. Inte helt fel det heller liksom! Senare idag så ska jag i alla fall möta upp Charlie vid hans skola när han har slutat och inte långt efter det drar jag mig ner mot fotbollsträningen. Så detta blir nog en fin måndag ändå. :)

Har ni några fina planer för dagen? :)

White and clean

2013-09-08 | 11:18:23
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55

Detta var det jag fick med mig hem från helgen i Rom
Vårat hotell låg på en utav dom många shoppinggatorna i staden så det fanns sjukt många affärer att gå runt och kolla i. Tyvärr hade jag varken tillräckligt med pengar eller tid för just shoppingdelen, men jag är nöjd med det jag fick med mig ändå! :) Dom två tröjorna längst till höger är ju obvious från Gap och tishan till vänster och mjukisbyxorna köpte jag på en marknad. Vitt, snyggt och fräscht! :)

Lite mer från Rom

2013-09-07 | 16:25:45
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Även fast det var nästan exakt en månad sen vi kom hem från Rom så har jag inte blivit klar med alla bilder förrän nu. 
Det har varit så mycket på senaste tiden och jag har liksom varken haft lust eller ork till att sitta och redigera bilder, vilket är väldigt synd. Jag har ju t.ex massor med bilder från Island som ni inte har fått se än, men dom kommer som sagt så fort jag har tid att sätta mig ner och kolla igenom och redigera dom. 

Här har ni alltså i alla fall några fler bilder från helgen i Rom. Älskar alla fina och mysiga gator där, särskilt supertidigt på morgonen när nästan inga andra är ute. 

Jag kom på att jag har ju inte visat er vad jag köpte i Rom heller! Fixar ett inlägg om det lite senare. :)

Vill ni se fler bilder från Rom så hittar ni dom här

Mitt i veckan

2013-09-04 | 19:58:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Femton minuter över fem ringde klockan (skoja, alarmet på mobilen tjöt som fan rättare sagt) och hur gärna jag än ville ligga kvar i min varma säng så var jag ju så illa tvungen att ta mig upp och ut i kylan. Skoldagen var så lång som enda till 15:50 (samma tid som vi slutar tre dagar i veckan...) och då var det bara att ta bussen och tåget hem igen. Tog en sväng förbi massören på vägen hem också. Så. Sjukt. Behövligt. Jag typ låg där och sov kan jag tala om för er, ehe... Min rygg är fortfarande lite kletig och jag luktar ungefär som en vandrande linimentflaska, men det är sånt man får ta liksom! Som sagt, något som min onda rygg och nacke verkligen behövde! 

När jag kom hem fixade jag och brorsan i ordning middag (= svängde förbi hos våran kära granne pizzerian) och det fick bli ett perfekt avslut på en lång dag!

Funderar på om jag antingen ska lägga mig i soffan och glo på Idol eller som jag ska redigera lite bilder från Island. Ni är några stycken som har lagt märke till att det var väldigt längesedan jag laddade upp några bilder från Islandsresan och jag är så himla ledsen över det! Att jag inte har hunnit ladda upp fler bilder alltså. Jag har fortfarande så sjukt många bilder att visa er, men jag är så sjukt dåligt med tid till det! Jag lovar att jag ska sätta igång med resten av bilderna så fort jag kan. :)

Ni får ha en bra onsdagskväll så hörs vi! :)

Något som är helt okej när man är sjuk...

2013-09-03 | 13:22:04
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

... är att sitta och proppa i sig glass med kola- och saltlakritssås!
För ni måste ju hålla med om att glass är den absolut bästa medicinen för halsont och huvudvärk? Det är i alla fall som sagt det jag tänker stoppa i mig under dagen så att jag kan bli frisk tills i morgon. Redan igår ikväll kände jag att halsen började ta stryk och imorse var den alldeles svullen och sved som satan, så kände att en hel dag med skola och pendling bara skulle göra det värre. Men som sagt så hoppas jag på att jag känner mig bättre till i morgon. :)

Resten av dagen tänker jag nog (förutom att käka glass dårå) redigera bilder, plugga lite biologi och kanske slå på en och annan film eller serie. Standard när man är sjuk helt enkelt!

Hur mår ni idag? :)

En vägg med foton

2013-09-02 | 20:32:45
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Sen igår har jag suttit och pillat lite grann med det ni ser på bilden här ovanför.
Jag hade sen länge tröttnat på mina gulblekta tavlor som hängde på samma plats tills igår, så jag bestämde mig för att dra ut en hög bilder att byta ut dom med. Alla bilder är mina egna och det är allt från personliga favoritbilder till bilder med fina minnen till feelgood bilder. Så himla fint att ha någonting på väggen som verkligen betyder någonting för en! En liten lyckovägg helt enkelt! Jag blev faktiskt väldigt nöjd, så när jag får tid har jag tänkt att jag ska skriva ut flera bilder och sätta upp på mitt fotoskåp. :)

Vad tycker ni? Fint, fult eller någonstans där mitt emellan? :)

True Blue Denim

2013-09-01 | 18:01:23
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Gårdagen bjöd på en sväng till Norrköping för ovanlighetens skull (har ju verkligen inte hängt där i två veckor i rad och kommer ju verkligen inte hänga där i tre år framöver liksom). Målet var att hitta ett par jeans och en och annan BH och det var precis det jag fick med mig hem också. Jeansen ser ni på bilden ovanför - ett par mörkblåa True Blue från Lindex. Nedsatt pris som det var på dessa godingar fick jag dom för en hundring istället för det fyrdubbla. Sjukt bra kap för ett par såna här fina brallisar om ni frågar mig. :)

Påväg hem från Norpan hämtade vi upp Charlie och han spenderade resten av dagen, kvällen och natten hemma hos mig. Så himla mysigt, gud vad jag älskar den grabben alltså! 

Just nu håller jag på att skriva ut bilder som jag ska sätta upp på min vägg ovanför sängen. Ni kommer självklart få se hur det ser ut när det väl är färdigt sen! :)

Ha det fint så hörs vi! :)