Nyårsafton

2013-12-31 | 15:46:00
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/4-5.6

Hej på er!
Jag tänkte bara kika in lite snabbt och önska er ett riktigt gott nytt år! Jag hoppas verkligen att ni får en toppenkväll och natt - oavsett hur och vart ni firar in det nya året. :)

Jag ska alldeles strax hem till Charlie. Vi går sen och äter någonstans innan vi möter upp ett gäng grabbar hemma hos Jonatan för att sen dra vidare på festligheter. Kommer spendera resterande delen av natten hemma hos Charlie. Kameran får stanna hemma ikväll för säkerhetsskull, haha... Det ser hur som helst ut att bli en bra nyårsafton det här. :)

Som sagt så hoppas jag att ni får en toppenkväll!
Vi ses 2014! :)

Det bästa från 2013

2013-12-30 | 23:43:00

Måndag den 30e december. Näst sista dagen av 2013.
Det här året har varit en stor berg- och dalbana. Tänk er Balder på Liseberg. Typ så. 

Det har hänt väldigt mycket det här året som jag gärna vill glömma. Helst av allt skulle jag vilja vrida tillbaka tiden några varv för att rätta till olika misstag som har gjorts under året, men det känns lite svårt i nuläget liksom. Men bakom all skit från året så har jag faktiskt fått med mig väldigt många fina minnen från 2013 och det är dom jag tänker lägga energi på. Min minnesburk som jag påbörjade i början av året har varit proppfull sen några månader tillbaka och det visar ju bara att detta år har fört med sig väldigt mycket fint också.

Här ovanför ser ni några av favoritbilderna från året - dom bilder som betyder mycket.
Jag har hur många bilder som helst som jag skulle vilja dela med mig av i det här inlägget, men dessa får räcka så länge.

Det bästa med 2013 måste nog ha varit detta:
• När jag fyllde 16 år vilket innebar att jag färgade håret rött och började övningsköra. Det sistnämnda måste nästan ge enormt med vuxenpoäng!
När jag och Charlie blev tillsammans. Nu är det inte långt kvar tills vi har varit varandras i ett år. <3
• Den sista tiden på högstadiet som spenderades med världens finaste klass. När vi t.ex övernattade i Krämbol och åkte skottkärra på åkern och satt och pratade vid elden till sent på natten.
Avslutningsmiddagen tillsammans med alla 9or på skolan. Då insåg man hur mycket man verkligen skulle sakna alla, men åh så himla fint det var ändå!
• När vi väl klev ut från grundskolan för absolut sista gången.
• Fotoresan på Island tillsammans med pappa. Något av det häftigaste jag har gjort i hela mitt liv om jag ska vara ärlig.
Fotbollscupen i Helsingborg som även blev våran sista utomhuscup tillsammans...
• Fotbolls-EM som hölls i Sverige. Så galet mäktigt, särskilt finalen på Friends Arena!
• Helgen i Rom.
• Alla dagar, kvällar och nätter tillsammans med världens finaste personer. 
• När jag började gymnasiet och hamnade i skönaste klassen!
• Hela december månad som var så himla mysig med allt vad det innebär.

Detta och mycket mera har alltså förgyllt mitt år. 
Det ska bli så himla roligt att få läsa igenom alla lappar i min minnesburk på onsdag för att minnas varenda fint ögonblick från det här året.

Och i morgon är det nyårsafton hörni. Det är sjukt vad tiden går fort. Helt galet alltså. Nästan så att man inte hinner med överhuvudtaget. Det är då det gäller att leva i nuet som en vis man en gång sa.

Som sagt - även fast detta år har bidragit med många tårar så har det blivit med minst lika många skratt. Precis så som livet ser ut helt enkelt.

Hur har erat 2013 varit? :)

29 december

2013-12-29 | 16:47:42
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/4-5.6

Goddagens godingar!
Det blev en snabbis hos farfar i Täby den här gången då vi kom dit igår och åkte hem idag. Innan vi styrde hemåt så hann vi med en liten runda i Täby Centrum där jag hittade en tröja på Hollister, den på bilden med andra ord. Himla nöjd! Jag önskar att jag skulle kunna ta med mig min familj, alla vänner och hela mitt liv och flytta till Täby, för åh vad jag älskar den staden! Det kanske är någon utav er som bor i Täby till och med? :)

Vi kom som sagt hem för ett tag sen och sen dess har jag inte gjort någonting speciellt. Ska nog sätta på en filmrulle när jag har skrivit klart det här. Tänk att detta är sista söndagen det här året. Helt sjukt att det snart är 2014! Det går fort när man har roligt antar jag, haha. :)

Ha en bra sista söndag så hörs vi! :)

Up and away

2013-12-28 | 12:16:01
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | En tröja jag fick i julklapp i tisdags.

Hej på er!
För ungefär två timmar sen vaknade jag upp bredvid Charlie efter en natt tillsammans med honom. Jag var tvungen att pussa honom hejdå ganska tidigt, för alldeles strax rullar familjen upp mot Täby. Där väntar det lite försenat julfirande tillsammans med farfar, farbror och company. Vi stannar där över natten och kommer hem någon gång under morgondagen.

Ni får ha en fin helg så hörs vi när vi har landat här hemma igen! :)

Three shades of blue

2013-12-27 | 13:38:29
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Åkte ner på stan en snabbis idag för att kolla ifall det fanns någonting kvar på mellandagsrean.
Jag hittade ingenting på själva rean, men med hjälp av ett presentkort på H&M som jag fick i julklapp så köpte jag det på bilden ovanför. Ett par ljusblåa jeans, en blå BH och en mörkblå stickad tröja. Allt i blått, haha. Nej men jag är i alla fall riktigt nöjd med allt. Jag hittar sällan jeans som passar, men dom här satt som en smäck. :)

Jag ska alladeles strax knalla iväg till Charlie och sen ner mot stan igen för att käka. Sen får vi se vad resten utav den här fredagen har att erbjuda.

Ha en fin dag så hörs vi! :)

Free soul

2013-12-27 | 10:35:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Dessa fyra självporträtt fotade jag när vi var på fotoresa på Island i somras.
När bilderna togs var klockan runt 01:30 och ändå var det så pass ljust ute. Solen går ju knappt ner på Island den tiden på året, så man hade ju liksom möjlighet att fota i skapligt ljus miljö dygnet runt. 

Stället vi stannade på för att ta dom här bilderna var så himla fint. Satt på en liten kulle där man såg bergen i bakgrunden. Vi hade precis varit vid ett av Islands största vattenfall (bilder därifrån kommer så småningom) så jag passade på att ta några snabba självporträtt när vi var påväg tillbaka till bilen.

Jag ångrar verkligen att vi inte passade på att ta fler porträtt bilder när vi var på Island. Miljöerna är ju helt fantastiska, så det är väldigt synd att vi inte tänkte mer på det. Jag skulle även ha passat på att ta fler bilder vid tillfället ovanför. Får väl skylla på att jag var skapligt trött och att det var ganska kallt att stå där i bara linne, haha... :)

Benson

2013-12-26 | 19:04:14
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Tre snabba bilder på Benson från tidigare idag.
Den här hunden är ta mig fasen helt fantastisk. Gud vad han är bra! Gamla farbrorn som har varit med oss så himla länge. Han får en verkligen att le varenda dag. Finast är vad han är!

Vad vill ni läsa om i bloggen?

2013-12-26 | 10:53:44
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Från detta tillfälle.

Godmorgon på er!
Jag tänkte börja denna torsdag med att ställa en liten fråga till er: Vad vill ni läsa om här i bloggen?

Jag känner att det var ett tag sen jag frågade och eftersom att det har varit jul och allt så tänkte jag att ni kan få önska er någonting av mig. Så vad för inlägg önskar ni er av mig? Ni kan se det som en försenad julklapp, haha. :) Dra till med vad som helst! Ni kanske vill se någon speciell videoblogg, få något fototips, se bilder från någon resa eller kanske bara läsa om något helt random? Kom med allt ni kan komma på så ska jag göra mitt bästa för att fixa så många av era önskeinlägg som möjligt! :)

Vad vill ni läsa om? :)

Syster och bror

2013-12-25 | 18:38:00
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/4-5.6

Efter jag hade fotat bilderna till det här inlägget så släpade jag fram lillebrorsan framför kameran.
Våra föräldar önskade sig ett inramat foto på oss i julklapp och eftersom vi knappt har några "fina och seriösa" bilder på oss två så var vi tvugna att fota nya. Och ja, ni ser ju själva hur det gick. Precis som vanligt helt enkelt. Men hur svårt är det inte att få till en bra bild när båda två är lite smått störda, haha? 

Sen det här med att brorsan är 13 år (= tre år yngre) och längre än mig känns ju sådär. Riktigt deprimerande om jag ska vara ärlig. Han kommer i vilket fall som helst alltid vara min lilla plutt, så är det bara!

Nu tänker jag lägga mig i min fluffiga säng, lyssna på musik i mina nya bäbisar och titta igenom min nya "Världar av liv" av Mattias Klum som jag fick i julklapp igår.

Ha en fin kväll! :)

Urbanears

2013-12-25 | 13:42:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Dessa babes låg i ett paket med mitt namn på under granen igår.
Ett par vita Urbanears, precis såna som jag önskade mig! Jag kommer så gott som bo med dessa på huvudet dygnet runt. Så himla fina och så himla bra! Dom hörlurarna som jag fick förra året har jag lyckats spränga (ehe...) så dessa var väldigt välbehövliga. Mina nya favoriter, hihi. :)

Idag är det onsdag och juldagen. Detta kommer nog bli en lugn och skön dag med filmtittande, spel, käk av julgodis och julmat som blev över från igår och lite pill med gårdagens julklappar. Himla skön dag helt enkelt. :)

Hur er eran juldag ut? :)

Julafton

2013-12-24 | 22:27:08
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/4-5.6 | Tre från dagen som gått.

Hej och god jul!
Jag hoppas att eran julafton har varit hur bra som helst, oavsett om ni firar eller inte. Jag hoppas framförallt att ni har haft chansen att umgås med dom ni tycker om, för det är ju liksom det som julen går ut på lite grann. :)

Min dag har i vilket fall som helst varit super! Julaftonsmorgonen måste vara den absolut mysigaste tiden på året! Efter en god frukost bänkade sig hela familjen framför det sista avsnittet av årets julkalender. Efter det var det upp och göra sig i ordning för att åka iväg på jullunch hos några vänner till familjen. Det har även hunnits med Kalle Anka-tittande, massa fika och julgodis, ett besök hos min finaste pojke, julmiddag, julklappsutdelning och lite spel med familjen. En julafton i vanlig ordning helt enkelt! :) 

Jag är verkligen jättenöjd med dagen, det underbara sällskapet och alla fina presenter. 
Något som är jobbigt med julafton är att då är julen och december snart över... Men det är då det gäller att leva i nuet och ta vara på tiden så att säga. :) 

Som sagt så hoppas jag att varenda en har haft en riktigt fin dag och att kvällen blir minst lika bra!

Massor av kramar till er! <3

Dan före dopparedan

2013-12-23 | 22:09:05
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/4-5,6

23 december och dan före dopparedan började på bästa tänkbara sätt genom att jag vaknade upp bredvid min fina. Vi tog en skön sovmorgon och fick bullar och mjölk som frukost på sängen. Runt lunch tog vi en liten sväng på stan och man märker verkligen att julen ligger i luften. Proppfullt med folk, julmusik i affärerna och julbelysning på torget. Så himla fint!

Mamma hämtade sedan upp mig för att åka och handla det sista inför morgondagen. Resten av dan före dopparedan har jag spenderat tillsammans med två utav dom bästa julfilmerna - Ensam Hemma och Polarexpressen. Vi såg Polarexpressen på bio dan före dopparedan för ungefär 9 år sen och sen dess har vi fortsatt på den traditionen. Jag har dessutom tjuvsmakat lite på den nygriljerade julskinkan och slagit in den absolut sista julklappen. Någon mer än jag som är taggad inför morgondagen? :)

Denna uppesittarkväll kommer jag och brodern min ägna åt tv-spel och kanske en och annan filmrulle. Det är så kvällen och natten innan julafton brukar se ut här hemma. Lite julmusik på det så blir det himla mysigt! :)

Även fast det kommer vara full rulle i morgon så ska jag nog hinna slänga in ett litet inlägg ändå!
Så vi hörs på julafton hörni! :)
 

Wrapped up

2013-12-22 | 12:43:17
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Sådär ja, nu är alla julklappar inslagna och redo inför tisdag!
Jag tycker det är så himla roligt att slå in julklappar! Det är så roligt att försöka hitta på något nytt till varje paket liksom. Roligt med lite variation och kreativitet så att säga, haha. :)

Idag är det bara två dagar kvar till julafton. Med risk att låta som Agda 85 nu, men det är sjukt vad tiden går fort alltså! Jag är i alla fall hur taggad som helst inför den 24e. Även fast det inte är någon snö på backen så är julkänslorna på topp. Helt klart den bästa tiden på året! :)

Lite senare idag så ska jag följa med Charlie och hans mamma till Kolmården för lite julmys. Men innan dess så ska jag hinna städa mitt rum, duscha och möjligtvis baka det sista inför julafton. 

Ha en fin fjärde advent så hörs vi! :)

Nutellafudge

2013-12-21 | 19:16:40
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Julbaket fortsätter här hemma och idag har det bland annat gjorts Nutellafudge.
Hade väldigt höga förväntningar eftersom jag (som jag tror att många av er vet om) älskar Nutella. Kan inte vara annat än nöjd för jisses vad goda dom blev! Inte världens vackraste, men helt sjukt goda! Slår vad om att jag kommer hinna äta upp dom innan julafton, haha! Dessutom så var dom väldigt lätta att göra också. För er som också vill prova att göra Nutellafudge så finns det ett recept här

Nu har jag precis ätit middag och om en timme ska jag möta upp Charlie, Jonatan och Christian utanför bion. Vi ska se på Anchorman 2 som verkar hur skön som helst!

Innan jag rundar av så tänkte jag bara berätta att jag har gjort om lite här i bloggen! Det kanske ni redan har lagt märke till i och för sig, men har ni inte det så kan ni klicka på F5 så ska det nog funka. Jag har flyttat upp menyn så att den ligger ovanför headern. Inläggen har därför blivit bredare vilken gör att jag kan ladda upp större bilder. Fint som snus! Har dessutom bytt ut headern också. Jag ska bara få Bloglovin-ikonen dit jag vill ha den, sen är allt färdigt! Vad tycker ni? :]

Ha en fin lördagskväll så hörs vi! 

On my wishlist

2013-12-20 | 14:55:07
"Världar av liv" av Mattias Klum - Ablibris | Underkläder - Nelly.com | Addidasbyxor - Intersport | DW-klocka - DW | Longboard - Top12 | Keps - Junkyard | Hörlurar - Urbanears | Mobilskal - Etsy | Vans - Junkyard | Påslakan - H&M | Kuddar - Hemtex | Biobiljetter - SF | Jeansväst - JC | Stickade tröjor - Gant

Det här är en del av det som står på min önskelista i år. 
Jag är en sån som börjar fylla på min önskelista flera månader innan jul bara för att jag tycker att det är så kul! Det brukar sluta med att den blir hur lång som helst med allt från stora till små saker. Oavsett vad som hamnar under granen på julafton om 4 dagar så slår jag vad om att jag kommer bli nöjd. Julklapparna är ju liksom bara en liten bonus av hela den här julmånaden! :)

Nu tänkte jag faktiskt sätta mig och slå in några fler julklapparna som jag har köpt till mina nära och kära. Jag och brorsan var på stan förut idag och då hittade vi dom sista julklapparna, så nu är det bara inslagningen kvar och sen är dom redo att läggas under granen den 24e. Ska gå ner och hämta pepparkakor och julmust innan jag slår mig ner på golvet i mitt rum tillsammans med julmusiken och inslagningspapper. 

Ha en fortsatt fin fredag så hörs vi! :)

Jullov

2013-12-19 | 19:45:23
Canon EOS 600D | Canin EF 50/1.8 II

19 december och jag har fått jullov!
Det går inte att beskriva med ord hur skönt det kommer bli att vara ledig i nästintill 3 veckor! Alltså gah, underbart!

Jag invigde mitt jullov med att möta upp Charlie när jag kom hem med tåget (han och resten av stan får förövrigt inte jullov förrän i morgon, hihi... Skadeglädje? Japp japp!). Vi gick hem till mig och där bosatte vi oss i sängen tillsammans med massor av filtar och kuddar och slog på en filmrulle. Himla mysigt om jag får säga det själv, hihi! :)

Han rullade hem för en stund sen och just nu sitter jag och redigerar lite bilder som måste bli klara. Ikväll är det dubbelavsnitt och säsongsavslutning av Under the Dome - missa inte det för allt i världen!

Avslutar inlägget med att tala om att bloggen med största sannolikhet kommer uppdateras mera nu under jullovet. Nu har jag ju liksom äntligen tid till både foto och bloggen och allt där i mellan! 

Ha det fint så hörs vi! :)

Islandshästar

2013-12-18 | 17:20:57
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP VC USD

Under våran roadtrip och fotoresa på Island i somras så blev det många stopp på vägen, bl.a hos dessa fina islandshästar. Det fanns islandshästar ungefär runt vart och vartannat hörn, vissa i hagar och vissa som gick helt fritt. Det har alltid varit en stor dröm att både få se och fota islandshästar på självaste Island, så det var riktigt häftigt! Dom är ju så sjukt vackra så det finns inte! 

Fler bilder på Islandshästar och fler bilder från Island kommer så småningom. 
Så länge kan ni ta er en titt på dom andra bilderna från Islands om ni känner för det genom att klicka här. :)

Portraits

2013-12-17 | 20:00:06
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Eftersom jag knappt aldrig har tid att fota längre så passade jag på idag när jag slutade tidigt från skolan.
Det hade hunnit bli mörkt när jag kom på att jag kunde släpa fram stativet och kameran, så det fick bli några vanliga självporträtt i min såkallade "fotostudio", haha. Har så svårt att få till fina färger när det kommer till att fota med "studioutrustning" så jag körde safe och drog till med några svartvita bilder helt enkelt. Som jag nämnde i förra inlägget så ska det bli så galet skönt med jullov, dels för att man då har all tid i världen att fota medans det fortfarande är ljust ute. Vilken lyx liksom, haha! :)
 

En kväll i december

2013-12-17 | 16:37:07
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Igår kväll kom tre av mina favoriter över till mig för lite julmys.
Vi åt risgrynsgröt med skinkmacka och julmust, mumsade på lussebullar och annat gott samtidigt som vi hade ett litet julklappsutbyte. Hur mysigt som helst! Det är alltid lika kul att träffa dessa bruds, det blir ju liksom allt mer sällan nu för tiden. På kvällen åkte vi till Duveholmshallen för att kolla på fotbollscup. Himla bra måndagskväll det där alltså. :)

Idag skrev jag mitt allra sista prov för detta år och det känns mer än skönt kan jag tala om! Det ska bli så obeskrvligt skönt med jullov på torsdag! Ni som fortfarande går i skolan - när får ni jullov? :)

Ha det fint så hörs vi! :)

Julgranen

2013-12-15 | 17:53:27
Canon EOS 600D | Tokina AT- X Pro 11-16/2.8 | Canon EF 50/1.8 II

Nu är granen pyntat och hela husets julstämmning höjdes ytterligare några snäpp.
Doften av gran måste nog vara något av det bästa som finns. När det sen är mörkt ute och det enda som lyser upp är ljusslingan i granen. Alltså åh så himla mysigt! Det enda negativa just nu är att det regnar ute istället för snöar... All den snö som kom förra veckan är borta sen några dagar tillbaka. Tråkigt nog får vi nog ingen vit jul i år, men det finns värre saker att vara ledsen över liksom.

Har ni någon julgran i år förresten? :)

Nytt i rummet

2013-12-15 | 12:51:24
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Fick ett litet ryck och bestämde mig för att göra om lite smått i rummet. Bara sådär liksom.
Jag bytte ut mitt grön/gråa nattduksbord mot två vita träbackar och en planka och ställde en korg bredvid för att förvara några av mina miljontals fototidningar i. För några veckor sen så gjorde jag dessutom om mitt skåp där jag har all min fotoutrustning. Jag satte upp massvis med fina bilder på skåpsdörrarna, så nu matchar det med bilderna på väggen ovanför min säng. Det blev så mycket finare än vad det var innan - både med det nya nattduksbordet och bilderna på skåpsdörrarna. :) Träbackarna kommer förövrigt härifrån.

Nu sitter jag här och lyssnar på julmusik.
När jag har bloggat klart så ska jag sätta igång med julklappsinslagning. Efter det står det både städning, möjligtvis lite mer julbak och julgranspyntning på schemat. Så himla mysig söndag! I morgon börjar jag inte skolan förrän 12:30. Alltså hur skönt liksom?

Hur kommer ni att spendera eran 3e advent? :)

Julbak

2013-12-14 | 21:37:27
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Här har det bakats förfullt idag!
Julbakslistan som sitter på kylskåpet bockas sakta men säkert av och snart är allt färdigbakat inför jul. Tänk, bara 10 dagar kvar... Idag har vi knåpat ihop en hel del knäck, chocolate chip cookies, Bountybollar och kokostoppar. Jag kan tala om att jag fortfarande är proppmätt efter allt provsmakande, även fast det var någon timme eller två sen vi blev klara. Gott blev det i alla fall, det är en sak som är säker. :)

Annars då? 
Jo imorse vaknade jag upp bredvis min fina pojke. Finns nog inget bättre sätt att vakna upp på om jag ska vara ärlig. Vi år pizzarester från kvällen/natten innan till frukost och framemot eftermiddagen rullade jag hemmåt och placerade mig alltså i köket. Har förutom det även hunnit kolla på en Harry Potter-rulle som gick på tv förut. Ska nog snart ta kväll då jag känner att jag är hur trött som helst. 

Ha det fint sålänge så hörs vi! :)
 

Lucia

2013-12-13 | 14:43:26
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55/4-5,6

Fredagen den 13e och lucia.
Den här tiden innan jul är ju så mysig så det går knappt att beskriva! Igår var jag på Tallås (min förra skola) och Söders luciatåg som musikklasserna annordnar varje år. Åh, det var lika fint som alltid! Det är helt sjukt hur duktiga dom är. Bilderna är alltså från i går kväll. 

Luciafirandet fortsatte imorse med ett litet luciatåg i skolan följt av massvis med pepparkakskäk. Efter luciafirandet så hade jag bara betygsnack med en utav lärarna innan jag fick sluta för dagen. Hur skönt på en skala liksom? Jag tog i alla fall bussen ner till centrum för att inhandla lite fler julklappar. Har bara en julklapp kvar nu och sen kan jag börja slå in dom. Jag älskar verkligen att köpa julklappar! Detta låter så himla klyschigt, men det är faktiskt sant, för det så mycket roligare att ge bort julklappar än att få. :)

Om en stund så ska jag ner till bion med brorsan och pojkvännen. Vi ska se den nya Hobbit-filmen. Många säger att den ska vara bättre än den första, så mina förväntningar är skapligt höga. Efter filmen så följer jag med hem till Charlie för att sova där. Bra dag det här! :)

Hur har eran luciadag sett ut? :)

Genom tågfönstret

2013-12-12 | 16:31:35
Samsung Galaxy S3 | Snapseed

Jag hade sovmorgon imorse så istället för det ständiga mörker som jag vanligtvis har sällskap av klockan 7 på morgonen, så såg det ut såhär utanför mitt tågfönster.
I såna här fall skulle man bara vilja gå fram till tågchauffören och be honom stanna tåget så att man kan kliva ut och ställa sig och fota. Så himla frustrerande att sitta instängd i ett tåg just då liksom. Men som tur är så hade jag ju såklart kära Sammy med mig som jag kunde fota med. Bilderna gör sig inte riktigt rättvisa, men ni kan ju i alla fall föreställa er hur himla vackert det var. Underbar start på dagen!

Nu ska jag sätta mig och plugga (ovanligt..). Runt halv åtta åker jag ner till Tallåsaulan för att titta på Tallås och Söders luciatåg. Det kommer bli så himla mysigt!

Ha en fin torsdagskväll så hörs vi! :)
 

Knäppingsborg

2013-12-10 | 19:46:27
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

I söndags var egentligen tanken att vi (familjen + pojkvänen) skulle ta en tripp till Stockholm, men det blev ändrade planer så vi tog en liten tur till Norrköping istället.
Vi besökte först en liten julmarknad innan vi drog oss vidare mot Knäppingsborg. Eftersom jag går i skolan i Norrköping så åker jag förbi Knäppingsborg med bussen ungefär varje dag, men jag har aldrig haft tid att besöka själva stället. Men jag kan säga att det är precis lika mysigt där som det ser ut att vara. Nästan som Norrköpings egna lilla Gamla Stan. Framemot eftermiddagen så började det dessutom snöa - så himla mysigt! Vi avslutade trippen med käk på Pizza Hut och lite spring i Ingelsta. Himla fin söndag helt enkelt! :)

Snön som kom förra veckan håller redan på att smälta bort... Det märktes främst när jag var och tog en fika med Charlie nere på stan förut idag. Igår var torget helt snötäckt medan det låg slask överallt idag. Vad händer liksom? Ge oss minusgrader, helst massor tack. :)

Tänkte i alla fall spendera min kväll med att försöka bli klar med så mycket plugg som möjligt. Det skulle vara så skönt att bli klar med allt den här veckan så att man bara kan njuta av sista veckan innan jullovet nästa vecka. Så det är alltså där min tisdagskväll kommer utspela sig - i skolböckerna.

Ha det fint så hörs vi! :)

Lördagsmorgon

2013-12-07 | 09:24:20
Samsung Galaxy S3

Godmorgon!
Vaknade upp till en supermysig soluppgång och ett snötäckt landskap - kan ju inte bli en mycket bättre lördagsmorgon! 

Just nu sitter jag och äter frukost. Jag ska strax knalla iväg till Geena och sen vidare ner mot stan för att möta upp Maja och Linnea. Julklappsshopping står på schemat. Det var längesen jag träffade mina brudar så det ska bli supermysigt! 

Senare idag så drar jag mig mot Charlie för att sen ikväll hjälpa till och jobba på hans mammas 50 års-fest. Får med mig Charlie hem om sovsällskap ikväll för att i morgon bitti rulla upp mot Stockholm och julmarknad och annat mys. Om vädret tillåter vill säga, men det hoppas vi på!

Ha en superfin dag så hörs vi! :)

Den första snön

2013-12-06 | 15:38:59
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Kan ni förstå min lycka när jag klev upp imorse och såg att det snöade förfullt utanför fönstret?
Äntligen säger jag bara! Det var minst sagt på tiden! :) Nu tycker jag att snön ska stanna där den är också och helst av allt fyllas på med lite (mycket*) mer. 

Just nu sitter jag i mitt mysiga och julbelysta rum och lyssnar på julmusik. Är så himla pepp på det mesta just nu. Det är något speciellt med den här månaden alltså... Något som jag faktiskt är mindre pepp inför är allt detta plugg vi har. Ska ta tag i lite av det som behöver bli klart innan jag tar helg på riktigt. Jag känner på mig att denna helg kommer bli riktigt bra ifall allt blir som planerat. Känner att jag kan behöva en sån där riktig kanonhelg!

Hur är det hos er? Har snön hittat hem till er också? :)

By my side

2013-12-05 | 19:51:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Bilder från detta tillfälle.

Det är sinnessjukt hur mycket jag älskar den här hunden alltså.
Han gör en bara så himla lycklig. Varenda dag i snart 11 år har han sprungit fram och bombarderat med pussar så fort man kliver innanför dörren, lika lycklig varje gång. Han har funnits i mitt liv sen jag var 6 år och han är nog en av dom bästa man kan tänka sig att växa upp med. Finaste farbrorn. <3

Kände bara att jag var tvungen att berätta det liksom.

Såhär i juletider och så

2013-12-03 | 19:42:00
Canon EOS 600D 

Hej på er go vänner!
Jag borde egentligen plugga i detta nu men jag känner att det var allt för längesen jag bloggade (2 dagar sen sist actually, SJUKT längesen japp...) så jag slänger in ett litet inlägg mitt i alltihopa! 

Vi är verkligen överösta med plugg såhär inför jullovet vilket i princip tar kål på mig. Eller okej, riktigt så illa är det inte. Det jobbiga är att man knappt får någon fritid överhuvudtaget. Jag har t.ex ingen som helst tid att fota nya bilder, trots att jag fylls av sådan sjuk inspiration denna årstid runt jul. Därav ett kollage med bilder från förra julen i brist på annat (ett kollage som även används som skrivbordsbakgrund till min lille dator).

I alla fall.
Den kommande veckan kommer jag alltså sitta med näsan nergrävd i skoluppgifter. I helgen blir det dock lite mer livat då det antagligen ska snöa på fredag (hoppashoppashoppas!!) och på lördag ska jag ner på stan och påbörja julklappsshoppingen tillsammans med mina fina tjejor. På söndag åker familjen upp till Stockholm för att gå på julmarknad i Gamla Stan. Längtar så in i bomben, det ska bli så himla skönt att slippa allt detta skolarbete för några dagar. Denna helg är en helg att se framemot helt enkelt!

Jag hoppas att ni har det fint där ute i decembermörkret.
Vi hörs när vi hörs. Kram på er!

Första advent

2013-12-01 | 10:31:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Första december och första advent och julstämningen är på topp!
Morgonen började med en tidig uppgång för att se första avsnittet av årets julkalender. Tog en liten morgonpromenad med hunden och kom sen hem till ett bord dukat med tomtegröt och gott bröd. Kunde inte ha blivit en bättre första adventsmorgon! Det enda som fortfarande saknas är den där snön, men jag håller alla tummar och tår jag har för att den kommer så snart som möjligt! :)

Alldeles strax ska familjen åka till en julmarknad utanför stan. Om jag minns rätt så var vi inte på någon julmarknad förra året så detta ska bli supermys! :) Senare ikväll ska jag åka ner till hallen för att kolla på min fotbollsträning då jag har alldeles för ont i halsen för att vara med och träna själv (update: vi har tydligen inte ens någon träning idag, hahaha, fail...). Efter det så spenderar jag förhoppningsvis min natt hemma hos Charlie.

Och så kommer min dag att se ut. Hur ser eran första advent ut? :)