Just nu

2012-08-30 | 18:16:59
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tja söt...

Halloj i stugan!
Min skoldag slutade 15:50 idag och i spöregnet trampade vi på som bara den för att hinna ner till fotbollsträningen som började 16:30. När vi väl kom ner till Backavallen så fick vi reda på att alla gräsplaner var avstängda för att dom skulle bli förstörda ifall vi sprang omkring på dom när dom låg under flera centimeter vatten. Så det vara bara att cykla hemmåt istället. Jag som var så himla träningstaggad!

Men ja, istället sitter jag nu här med lockigt hår (tack luftfuktigheten, verkligen!) i min Ziperall och ser glad ut! Eller nåt sånt... :) Tänkte tillbringa resten av dagen i soffan nu när man ändå inte har något speciellt för sig och det är blött och kallt ute.

Mycket underhållande inlägg, det må jag säga! :)
Ha det!


När tiden inte räcker till

2012-08-29 | 19:30:03
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Arkivbild

Tjena hej!
Nu har det ekat tomt här ett tag igen, men jag har liksom ingenting speciellt att blogga om nu för tiden. Jag tror nog inte att ni tycker att det är speciellt interessant att läsa vad alla mina lektioner i skolan går ut på, haha... ;) Så just nu har jag alltså lite bloggtorka. Jag hinner inte fotografera speciellt mycket heller, eftersom att vi går i skolan så himla länge nu för tiden och när man väl kommer hem så tas tiden upp av antingen läxor eller träning. Eller så är man helt enkelt bara för trött. Livet är hårt ibland och då räcker tiden inte riktigt till. ;) Men precis som jag skrev för några dagar sen så ska jag göra allt för att försöka slänga in något inlägg så ofta som möjligt och jag hoppas verkligen att ni stannar kvar och håller utkik! :)

Nu hade jag tänkt att läsa några bloggar innan jag intar soffan och ett avsnitt av Robinson! 
Ha det bra! :)


Myssöndag

2012-08-26 | 19:43:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Idag har det vara en sån där riktig ligga-hemma-och-kolla-på-film-medan-regnet-öser-ner-dag! Jag började med några avsnitt av Robinson som jag hade missat och sedan tog jag mig en kopp popcorn och petade in en gammal VHS-film i videon. Toy Story fick det bli den här gången, man blir aldrig besviken på Disney filmer! Sen har jag faktiskt rensat och sorterad en del i våra sidogarderober och hittade en massvis av gamla teckningar och böcker m.m från när jag och lillebror var pyttesmå! Haha, värsta nostalgikänslan, så himla kul att spara på sånt! :)

Så ja, det här har varit en riktigt slapp dag, men det behövdes kände jag. I morgon rullar vi igång med skolan igen och då ska vi ta skol- och spexfoto. Så himla taggad för vårat spex, kommer bli grymt bra, moha! Sen är det ju det här med vad man ska ha på sig på klassfotot... Jag har faktiskt inga idéer alls för tillfället, men får väl rota fram någonting nice att sätta på sig. Annars får man väl gå naken eller nåt... ;)

Silvermedalj

2012-08-25 | 18:04:28
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

För andra året i rad spelade vi idag DM-final i fotboll. Vi mötte Eskilstuna United och vi förlorade med bara  3 minuters mariginal... Himla surt faktiskt, men ska jag vara ärlig så var dom riktigt duktiga, även fast vi kämpade på som in i hellskotta ända in i slutet! Ett silver är inte fy skam det heller, jag menar vi är ju liksom näst bäst i Södermanland i våran ålder. Så det är klart att man inte klagar! :) För andra året i rad tog vi alltså silver i DM. Silvermedaljssamlingen fortsätter att byggas på (måste ju bara påpeka att dom två på bilden inte är dom ända dårå, hehe... ;])!

Nu är jag faktiskt grymt taggad tills nästa lördag då vi ska spela våran sista match i grundserien! Vi är redan klara för A-slutspel där, men det skulle sitta riktigt skönt att vinna sista matchen på hemmaplan dessutom! ;)

Nu ska jag alldeles strax käka grillat och sedan ska jag iväg till affären några meter bort för att köpa lördagsgodis, hehe! :3

En ganska fuktig dag

2012-08-24 | 19:47:06
Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55 | Tamorn AF SP 90/2.8 Di Macro 1:1

Idag har molnen och solen inte riktigt kommit överrens om vem av dom som ska styra över vädret. Ena stunden är det smällhett och andra stunden står regnet som spön i backen. Ibland hela faderullan på en och samma gång! Men när det värsta regnet hade gett med sig och det bara duggade så passade jag på att rasta kameran lite grann. Jag tycker det är superkul att fota när det regnar! :] Men folk som kör förbi måste ju tro att jag är dum i huvudet när jag sitter där i vattenpölarna med mitt orangea paraply och min kamera, haha! Men äh, då får dom väl tycka det... :]

Fredagslooken och lite annat tjat

2012-08-24 | 17:08:45
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Stickad tröja - BH's i England | Jeans - Gina Tricot | Converse - Office i England.

Tjenare tjenare! 
Äntligen fredag! Det ska verkligen bli skönt med helg, jag är helt slut efter dom här tre första dagarna i skolan, haha! Idag gjorde vi dessutom ett av dom nationella proven i engelska från förra året, bara för att kolla hur vi ligger till och så. Det gick faktiskt mycket bättre än vad jag hade väntat mig! Ifall det är ungefär samma svårighetsgrad på dom nationella proven i år som det var förra året så ska det nog inte bli några problem! :)

Jag har också hunnit med en visit på vårdcentralen idag. Det visade sig att min förkylning som jag har haft hela sommaren egentligen är gräsallergi. Jag är ju allergisk mot pollen sen innan, men nu har jag tål jag tydligen inte gräs heller. Inte precis det man vill höra när man tillbringar det mesta av sin tid på en fotbollsplan... Men jag antar att det bara är att proppa i sig pollenmedicin och köra på ändå. Nu vet jag ju i alla fall att det inte är någon fara att träna fast jag mår som jag mår! :)

Oooooooch sist men inte minst så tänkte jag bara berätta att det är just det där (bilden ovanför ↑) som jag har på mig idag. Ifall ni inte redan hade klurat ut det tänkte jag! :)

Vi hörs! :)

Bowling med fotbollslaget

2012-08-23 | 19:40:03
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er era små potatisar! :] 
Direkt efter skolan idag så åkte laget ner till bowlinghallen för att använda den till det som den är till för - att spela bowling i! Bowling är en mycket underlig sport om ni frågar mig. Förlåt mig alla bowlingfantaster, men jag är inte så säker på om jag ens kan kalla det för en sport... Men ja, det var kul att hitta på något annat med laget i alla fall! :)

På tal om skolan så har jag som sagt börjat 9:an. Sista året i grundskolan, nu är det liksom bra slutspurten kvar! Men nu när man är äldst och så i skolan så får man ju inte dom härligaste tiderna... Vi slutar 15:50 flera dagar och dom dagarna har jag fotbollsträning 16:30. Sen ska man ju försöka hinna med att plugga och ha ett liv där i mellan, skapligt stressigt! Så vi får se hur mycket jag hinner blogga och så, men jag ska såklart göra mitt bästa för att hinna slänga in inlägg så ofta som möjligt! :)

Jag har dessutom märkt att blogg.se krånglar nu igen... Alla dom bloggar som jag har besökt (inklusive min) ser helt störda ut. Inläggen och menyn och hela faderullan ligger helt huller om buller. Så ifall ni undrar varför det kan se konstigt ut så vet ni att det är blogg.se som strular... ;)

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på tv resten av kvällen. Det behövs, är redan helt slut efter dom här två första dagarna i skolan, haha!

Vi hörs hörni! :)
 

Sommarlovet 2012

2012-08-21 | 20:15:29
Några av mina favoritbilder från det här sommarlovet.

Jag kan inte fatta två månader bara har svischat förbi! Det här sommarlovet har gått så äckligt fort så man har ju knappt hunnit tänka efter! Det känns som om jag inte har hunnit med någonting alls, men när man väl kollar igenom alla bilder som jag fått med mig från sommarlovet så ser man ju att jag har haft det ganska bra ändå. Inte bäst, men bra! 

Och i morgon börjar jag i 9:an. Ska jag vara ärlig så känner jag mig inte "stor" nog att gå i 9:an, haha! Tänk vad hela låg-, mellan- och högstadiet har gått fort! Allt går så himla fot nu för tiden! Bara ett år kvar i grundskolan, sen bär det av till gymnasiet. Fattar ni, lilla jag, haha?

Men jag tror i alla fall att 9:an kommer bli helt okej. :) Vi blir ju trots allt äldst i skolan... ;) Min lillebror ska jag dessutom börja i 6:an på samma skola, så det ska bli kul! :) Det ända som känns lite jobbigt är ju det här med dom nationella proven som ska göras i vår... Men äh, dom ska man nog kunna ta och klara av! :)

Så ikväll ställer jag klockan på halv 7 (haha, vad dum jag är, jag använder inte ens väckarklocka!) så att man hinner i tid till skolan.

Hur är det med er, har ni börjat skolan/gymnasiet/jobbet än? :)

Sista dagen av sommarlovet

2012-08-21 | 19:47:40
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Tillslut hittade jag två fina brudar som ville spendera den sista sommarlovsdagen med mig. Vi lullade runt lite nere på stan, snackade en massor och käkade GB gräddglass under ett träd. Varmt och skönt har det varit idag också, härligt värre! 

Bloggtorka och hundpromenader

2012-08-21 | 13:48:25
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Nu har bloggen stått tom under några dagar. Jag har helt enkelt inte haft något speciellt att berätta om sådär och så blir det ju ibland. Men nu tänkte jag i alla fall flika in med ett litet inlägg, mest för att jag inte har någonting annat för mig. :)

Alldeles nyss var jag ute med finaste hunden. Som ni kanske kommer ihåg så blev han sjuk för ungefär en veckan sedan och han har inte blivit riktigt frisk än. Han är på bättringsvägen, helt klart, men han vill fortfarande inte äta och dricka särskilt mycket. Istället för diaré som han hade förut så vill ingenting komma ut ur den där lilla magen nu för tiden. Men som sagt så går det åt rätt håll, och jag hoppas verkligen att han blir bra snart! ♥

Idag är det för övrigt sista dagen på sommarlovet. Usch vad sorgligt det där kändes att erkänna, men så är det. Det har gått så himla snabbt alltihopa! Hade i alla fall tänkt ta och träffa några idag för att avsluta sommarlovet på ett bra sätt, men det ser ut som om alla trevliga håller till på annat håll idag... Vi får se hur det blir framåt eftermiddagen och kvällen... :)

Ha det bra så hörs vi! :)

Body lines

2012-08-18 | 18:49:31
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

En bild jag fotade förut idag, bara sådär.

Seg i kolan

2012-08-18 | 17:17:00
Canon EOS 600D | Canon Ef 50/1.8 II | Skönheten själv, eller nåt sånt...

Tjingeling på er!
Idag spelade jag min första fotbollsmatch sen vi var på Gothia Cup för ungefär 4 veckor sedan. Och jag måste faktiskt säga att vi var så sjukt himla bra idag! Vi slog Hällbybrunn med 6-0 och vi ägde på planen! Som våran tränare sa efter matchen: det ver första gången på länge som vi spelade riktigt DFK-spel! As bra jobbat brudar! :)

Men det var riktigt tungt att spela, för jag tror bestämt att det är någon ny pollen skit som blommar just nu. Hela jag är alldeles jätteseg - min näsa rinner, halsen gör ont och jag får liksom kämpa för att orka hålla upp ögonlocken. Antingen är det som sagt min äckliga pollenallergi eller så har jag åkt på en förkylning... igen... Jag har varit sjukt heeeeela sommaren! Jag kommer seriöst inte ihåg senaste gången jag var frisk på riktigt! Åh vad trött jag blir på detta...

Så ja, idag kommer jag nog inte orka göra något annat än lulla runt här hemma. Kanske tar jag och hyr någon film eller sätter mig och redigerar bilder eller så. Vi får se vad som hittas på helt enkelt!

Vad har ni för er idag? :)
 

1-Up gånger 4

2012-08-17 | 20:26:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag kan inte hålla mig, jag måste bara visa er den här söta som jag köpte i England! Det är den klassiska 1up-figuren i Super Mario, den som man får extra liv utav i spelen. Ni måste väl ändå ha spelat Super Mario någon gång i erat liv? ;) Den här gulliga, 5 centimeters höga figuren innehåller massvis av små godisar med samma form som burken dom ligger i. Dom är sura och smakar äpple, precis i min smak! :) Kul att spara burken sen och ha en liten Mario-souvenir på rummet, jag som älskar tv-spel och Super Mario, haha! :3

Andra dagen i England

2012-08-16 | 21:06:59
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den första riktiga dagen i England (eller vad man ska kalla den) ägnade vi åt att shoppa och bara gå omkring lite i Brighton. Jag skrev ett inlägg om den här dagen när vi var där och där kan ni se några av dom sakerna som jag köpte under dagen. Resten av sakerna som jag fick med mig hem funderar jag som sagt på att visa i en videoblogg om ett tag. :)

I alla fall så åt vi lunch på ett litet smörgåsställe där dom hade superstora blåbär. Vi besökte världens mysigaste godisbutik och gick in i ett superdupergammalt biblioket där böckerna luktade jättegott! :] Vi hittade dessutom en glassbar, Scoop Crumb, som ägs av ett gäng Svenskar. Underbart god glass hade dom där! 

Fler bilder kommer, ifall ni vill se? :)

Äter pannkakor like a boss

2012-08-16 | 14:55:24
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Jag och brorsan är ensama hemma idag och tar han om hunden som är sjuk, så vi tänkte passa på att steka pannkakor till lunch. Kan tala om för er att 8 av 10 pannkakor blev förjävligt fula, haha! Men goda var dom i alla fall, särskillt snyggingen på bilden ovanför ↑. Like a boss! Eller snarare: Like a monsieur!

Ska iväg och träna fotboll om ungefär en timme - hur ska det gå med denna pannkaksfulla mage? 

Minnen i små glasflaskor

2012-08-16 | 12:48:13
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Innan vi åkte till England så beställde jag ca. 20 små glasflaskor från etsy.com. I dom kommer jag att förvara någonting från varje land vi besöker från och med nu. Till exempel sand och stenar från England, som jag har fyllt flaskan med här ovanför ↑. Flaskorna kommer sedan få stå i mitt fönster och se fina ut.

Sanden i den här flasken kommer från stranden i Birling Gap som ligger precis vid Eastbourne. Dom vita stenarna kommer från dom vita klipporna på samma ställe. Ni kommer att få se massa bilder därifrån sen! :) Dom översta stenarna i flaskan kommer från Brighton Beach.

Ett lite roligare sätt att spara fina minnen på! :) 

Första dagen i England

2012-08-15 | 21:38:49
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | Tokina AT-X Pro 11-16/2.9 | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD

Här har ni några bilder från den första dagen i England, den 7 augusti närmare bestämt. Flygplanet lyfte runt 13:40 någon gång och en timme eller två senare landade vi i London. Därifrån tog vi tåget till Brighton, staden vi skulle bo i. Verkligen en supermysig stad precis vid havet med långa stenstränder, tusentals fiskmåsar, superfina dörrar, mysiga gator, Brighton Pier och massa annat fint. Så första dagen gick vi bara runt och strosade längst stranden och på piren. Det var verkligen en supermysig första dag! :)

Fler bilder från England kommer så fort jag har hunnit redigera dom! :)

Sjuk fyrbenting

2012-08-15 | 19:56:00
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II | En arkivbild på en blöt Benson som jag inte har visat förut.

Någon mer som har varit på semester är Benson. Eller ja, det kanske inte har varit så mycket till semester, men han har i alla fall varit tvungen att bo på hundpensionat medan vi var i England. Han har varit på samma ställe förut, så han trivs ganska bra där och det är himla skönt! :)

Men idag när vi skulle hämta honom fick vi reda på att han blev sjuk för tre dagar sen. Han är dålig i magen, har diaré och äter inte så mycket. Lilla gubben... ♥ Så nu får han små portioner av kokt fisk, kokt köttfärs, pasta och annat mumsigt och bra för magen. Det är förhoppningsvis inget allvarligt, men det är ju aldrig roligt när dom älskade fyrbenta mår dåligt... Men det går åt rätt håll i alla fall! :)

För övrigt så kom jag hem från min första fotbollsträning på nästan en hel månad. Jag har inte tränat sen Gothia Cup på grund av att jag har varit sjuk och utomlands och så. Men nu är ju igång igen, och vi inledde det hela med vääääärsta konditionspasset! Så äckligt jobbigt, men det behövde jag verkligen! Min kondition ligger liksom i botten efter alla dessa veckor, hehe... :]

Nu ska jag redigera bilder från England och sen ska jag försöka ladda upp dom åt er senare ikväll. :)
Ha det gött!
  

Back on track

2012-08-14 | 22:10:10
Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8 | Fett cool tjej på planet från England.

Så där ja, nu har vi landat och är på plats hemma i Katrineholm! Veckan i England har varit sjukt bra och vi har upplevt så himla mycket! Härligt folk, häftiga landskap, shopping, OS-finaler på Wembley och massa mer som verkligen blir minnen för livet! Grymt bra dagar helt enkelt! :D

Har massor att berätta och närmare 3000 bilder att redigera, så ni kan ju räkna med att ni kommer få massor av inlägg! :) Hade tänkt ladda upp bilderna i 7 olika delar, en del för varje dag som vi var där. Ska inte bomba er med jättemånga bilder, utan jag håller mig till mina favoriter här på bloggen så kommer resten upp på min facebook sen. Funderar på att kanske göra en vlogg om det jag köpte i England också, vad tycker ni om det? :)

Jag är så sjukt himla trött efter en hel vecka med full fart och lite sömn, så jag ska kolla igenom några av dom 400 inläggen jag har att läsa på Bloglovin och sen tänker jag borsta tänderna och gå och lägga mig!
Första delen med bilder kommer i morgon! :)

Ha det fint!

Materiell lycka

2012-08-13 | 09:46:57
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Nej men hej!
Det har varit lite glest mellan inläggen här på bloggen, men det blir ju lätt så när man är på semester. :) Eller ja, semester kanske man inte riktigt kan kalla det - det har varit full rulle här i Brighton ända sen vi kom hit, men det är bara roligt! :D

Jag har en hel del bilder att visa för er, men dom tänker jag ladda upp när vi kommer hem, för jag hinner inte sitta och redigera alla nu. ;)

Men jag var bara tvungen att visa er min nya kamera ↑ som jag köpte igår! Fick den för 200 kr hos Zoing Image, en supermysig fotoaffär som finns här i Brighton. Ifall ni åker hit någon gång så måste ni verkligen besöka den! :]
I alla fall så är det en analog Ilford. Jag passade på att köpa en filmrulle till den också, så det ska bli superroligt att prova på att fota analogt! Är helt kär, materiell lycka! 

Idag hade vi tänkt att besöka Isle of Wight, men vädret ser ut att bjuda på massvis med regn, så istället tar vi tåget in till London för lite sightseeing och sånt annat turistigt, haha! ;)

Klockan 15:30 lokal tid i morgon går planet hem, så vi får höras mer då! 
Ha det fint så länge! :)

En liten hälsning från Brighton

2012-08-08 | 21:41:44
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Nu har vi klarat av den första dagen här i Brighton och jag måste säga att jag trivs riktigt dra här! :) Hela dagen har vi shoppat och strosat fram bland alla små gator här i stan. Det är ganska dyrt med shopping och så här (eller ja, ungefär som i Sverige), så jag har inte hittat sådär jättemycket. Men ett par vinröda, höga Converse har jag skaffat mig, lycklig! Dessutom hittade jag vad som måste vara världens snyggaste mugg (översta bilden)! Vi har också köpte massor av gott godis från dom supersöta godisbutikerna som finns här. Nerds blev snabbt en stor favorit!

I morgon ska vi upp riktigt tidigt för att ta tåget in till London redan vid 9. Där kommer vi gå runt i OS byn nästan hela dagen innan vi drar in till Wembley för att se damfinalen i fotboll. Grymt taggad! 

Jag vet inte hur ofta jag komme kunna och hinna slänga in såna här inlägg, men det tror jag att ni förstår. :)
Vi hös när vi hörs helt enkelt! :)

Off to England

2012-08-07 | 08:25:26
Störda ungar som är toktaggade inför England!

Sådär ja, nu är allt packat och klart och om någon timme eller så drar vi till flygplatsen. 13:40 går planet mot England. Åh så himla nice det här kommer bli!

Jag tar självklart med kameran och oj oj oj vad jag ska fota! Datorn följer med också, så jag kanske kan slänga upp något inlägg lite då och då. Annars kommer ni såklart att få se massvis av bilder när vi kommer hem! :D

Sjukt taggad, nu kör vi! :D
Ha det fint!

Inspirationskälla

2012-08-05 | 21:01:34

Som så många andra så är en av mina största inspirationskällor We Heart It. Det finns så sjukt många underbara, vackra, roliga och inspirerade bilder där. Det är nästan så att man blir alldeles tokig av allt fint, haha! :)

Bilderna här ovanför är några av mina senaste favoriter. Det finns så otroligt många bilder som jag skulle vilja visa er, men sen kom jag på att ni kan ju bara kika in på min We Heart It ifall ni vill se fler bilder som jag har ♥:at! :) Om ni vill så kan ni dessutom följa mig där. Jag går under namnet esmeeden, precis som på Instagram. Nu har jag dessutom skapat olika kategorier för alla olika bilder som jag ♥:ar. Några av mina personliga favoritkategorier är ₪ The beautiful side of the world ₪Damn, that's hot! ↓ och ≈ I am the ocean. I am the sea. There is a world inside of me. ≈ Det skulle vara superroligt ifall ni ville kolla in dom andra kategorierna eller kanske bara sufa runt på We Heart It! Ni kommer inte ångra er, det finns verkligen inspiration för allt och alla där! Det är bara att klicka här så kommer ni till min sida! :)

Är det någon av er som har We Heart It? Vad heter ni där i såna fall? :)

Två dagar kvar

2012-08-05 | 19:28:38
Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8
Ni vet såna där bilder som är så himla fina men som man själv aldrig riktigt får till? Det här är precis en sån typ av bild ↑.

Hej på er! 
Idag har det packats för fullt här hemma! För på tisdag, om bara två dagar, så flaxar vi över till England! Vi kommer bo i Brighton, en stad som ligger precis vid kusten. Shoppa, bila längst kusten, besöka Isle of Wight är bara några få av dom saker vi kommer hitta på under en veckas tid. Sen så ska vi ju dessutom titta på OS! Vi har biljetter till dam- och herrfinalen i fotboll! Kommer bli så sjukt himla fett! Snacka om att jag är galet toktaggad inför veckan i England!! :D

Så som sagt, idag har vi börjat fylla på resväskorna.
Även fast Sverige åkte ut i kvartsfinalen så kommer vi såklart klä på oss alla Sverige kläder vi har! Kameran är en ganska självklar kanditat till handbagaget, kommer fota som en tok, haha! :]

Om man kan få gnälla lite också så har jag fortfarande inte blivit helt frisk. Går in på min tredje vecka nu, så himla jobbigt att vara sjuk och inte orka göra någonting! Eller ja, sjuksjuk är jag väl inte precis, men huuvudet värker och hostar gör jag också. Pappa och brorsan går på pencilin båda två och mamma är också lite små krasslig. Vad är det för skit vi har åkt på egentligen?! 

Aja, glada är vi för det, för om två dagar draaaaaar vi! :D

9 saker du antagligen inte visste om mig

2012-08-04 | 19:23:44

• Jag kan inte lyssna på musik samtidigt som jag bloggar. Då sitter jag bara och sjunger med i låtarna och får inte ut vad jag egentligen ska skriva. Istället skriver jag dom orden jag sjunger och varenda inlägg kan ju inte bli en hel låt, haha?

•  Jag måste alltid ha flikarna på datorn i rätt ordning. Ja men ni vet dom här flikarna som man har i Chrome/Firefox/Explorer eller vad ni nu har? Facebook måste alltid ligga längst till vänster, sen Dayviews, blogg.se, Bloglovin och så vidare...

• Jag är så sjukt barnsligt mörkrädd. Klarar knappt av att gå ner i våran egna källare om kvällarna utan att bli jagad av mördare och massa andra äckel!

• Jag har ett stort ärr mitt på huvudet eftersom att jag hoppade in i ett skåp och fick ett jack i skallen när jag var mindre.

• När jag var liten trodde jag att jultomten bodde på månen...

• Innan fotbollsträningar och matcher måste jag alltid sätta på mig sakerna på vänster fot först. Vänster benskydd, höger benskydd, vänster strumpa, höger strumpa och så vidare.

• Jag tycker det är svårt att redigera bilder när någon annan tittar på. Kan inte koncentrera mig och det känns bara... jobbigt, haha!

• Jag tycker det är ap jobbigt att stå framför kameran. Inte när man tar vardagsbilder eller oseriösa bilder, men när det kommer till photoshoots tycker jag att det känns så himla träligt! Det är inte lika farligt att ta självporträtt, det brukar funka någorlunda bra i alla fall! 

• Mitt namn Esmeralda betyder smaragd på portugisiska.

Lite onödig fakta om mig såhär en fin lördagskväll! :)

Max

2012-08-04 | 11:11:16

I min videoblogg som jag gjorde för ett tag sedan så lovade jag att jag skulle berätta lite mer om Max. Det var någon som undrade ifall det var min egen häst och varför han blev avlivad. Så ja, jag tänkte försöka göra en lång historia kort.

Max var inte min häst, utan jag och en annan tjej var skötare åt honom. Han stod på en ridskola här utanför stan och han betedde sig som en riktig ridskolehäst - osäker och tjurig mot allt och alla. Det var inte många som skulle välja honom i första hand. Han högg i luften när man kom in i spiltan, han sparkade när man skulle sadla honom och så vidare... Men det var ändå någonting hos honom som jag fastnade för. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad, men det var någonting med den där hästen som gjorde att jag valde honom framför alla andra.

Han behövde bara någon som han kunde lita på. Någon som såg det ingen annan såg. Sakta men säkert började vi finna förtroende för varandra. Den där tjuriga ridskolehästen förvandlades till världens mysigaste lilla farbror som gnäggade lågt när man kom in i stallet. Han kom alltid fram till en i hagen och la huvudet i sin famn och bara myste. Åh, jag kommer fortfarande ihåg hur gott han luktade! 

Men Max hade problem med sina ben. Han var halt av och till och även fast det gick att bota så tog det inte långt tid innan han blev halt igen. Sommaren 2011, för snart exakt ett år sedan, så var det båda frambenen som tog stryk. Och den här gången var det illa. Eftersom att han blev halt hela tiden och ingenting hjälpte, så bestämde dom att han skulle få gå på sitt sista bete den sommaren. Den 8 augusti 2011 avlivades han.

Max blev 15 år och under 3 av dom 15 åren hade jag lyckan att finnas i hans liv. Han var den enda hästen jag någonsin litade på. Han var den enda hästen som jag verkligen älskade. Alltså det är så himla svårt att beskriva allt, det går liksom inte att sätta ord på det. Han var helt underbar på alla sätt och vis. Och det gör så himla ont i mig, som om någonting fattas där inne. Men jag är ändå så himla glad över den tiden jag fick spendera med honom. Kommer aldrig någonsin glömma dom underbara åren.

Älskade häst, gud vad jag saknar dig! Tack för allt. ♥ 

Lite fix med designen

2012-08-03 | 10:15:29

Igår kväll fick jag ett litet ryck och bestämde mig för att ändra lite i bloggdesignen. Jag har bl.a bytt bakgrund, bytt ut bilderna i headern, ändrat typsnitt i både rubriken och menyn och lagt till mitt Instagram flöde. Det är fortfarande några små saker som måste justeras, men det fixar jag allt eftersom. :)

Nu vet jag ju inte riktigt hur detta ser ut på era skärmar och i era webbläsare. Några kanske inte ser rätt typsnitt och för vissa kanske bakgrunden ser helt störd ut. Tala gärna om det för mig i såna fall, för jag vill ju att det ska se bra ut för alla! :) Så är det någonting som ni tycker ser konstigt ut så kommentera så ska jag försöka fixa till det! :D

Vad tycker ni annars om den nya designen? :)

A drop in the ocean II

2012-08-02 | 14:57:57
Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5.6 SP Di VC USD | Tokina AT-X Pro 11-16/2.8

Här är resten av bilderna som jag fotade samtidigt som dessa. Det blev så himla coola bilder när man fotade vattnet i motljuset från solnedgången! Några bilder blev inte så där genomskarpa, men jag laddade upp dom ändå bara för att det blev så häftiga plask, haha! :]

Och juste, jag upptäckte nu att jag missade att ladda upp två bilder i det här inlägget här om dagen, så nu ligger dom där längst ner ifall ni skulle vilja se! :)

Nu ska jag ta någonting att äta och sen åka ner och kolla på min fotbollsträning. Som skrev igår (eller när det nu var) så har jag fortfarande inte lyckats blivit helt frisk ännu, så jag får nöja mig med att vara bänkvärmare så länge.

Men ja, vi hörs och så! :)

Egenodlade tomater

2012-08-02 | 14:44:12

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

I början av sommaren så planterade jag två stycken tomatplantor på min egna balkong. Röda och gula körsbärstomater, mina favoriter! Idag när jag skulle gå ut och vattna dom såg jag att två av dom gula tomaterna hade mognat (säger man verkligen mognat, haha?)! Dom var riiiiktigt goda kan jag tala om! :) Känns bra när man har odlat dom själv och allt - så ekologiskt dom det kan bli liksom!

Detta måste ju ge liiiite vuxenpoäng eller nåt, haha? :]

Himmelriket

2012-08-01 | 16:12:19
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Kan någon tala om för mig vem det var som kom på lakritssåsen? Vill hemskt gärna kyssa dennes fötter, FÖR HOLY COW VAD MINA SMAKLÖKAR DANSAR OMKRING I MIN MUN!!! Måste vara ett av världens sju underverk eller nåt, så himla himelskt gott! Skriv upp vaniljglass och lakritssås på inköpslistan och dra till affären med en gång, för det här måste ni verkligen prova! 

MAH GASH, JAG LEVER I HIMMELRIKET! ♥

Ett härligt gäng

2012-08-01 | 11:55:09
Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Gårkvällen spenderade jag med brudarna på bilden här ovanför ↑. Vi fotade på åkern, käkade pizza och dampade loss på pizzabudet, kollade på film, moffade chips och godis och popcorn och allt där i mellan, skrattade åt gamla barndomsfilmer och hade det allmänt bra! Himla trevlig kväll! :)

Idag har jag inga större planer sådär. Hela familjen har åkt på något sommarvirus skit, så vi håller på att vädra ut hela huset för att alla äckliga basilusker ska försvinna. Det går ju inte för sig att vara sjuk och förkyld såhär på sommaren och det går definitivt inte för sig när vi åker till England om en vecka! Men äh, jag vet inte hur det är med restan av familjen, men jag tänker åka i vilket fall som helst! Det går ju inte att missa ett OS när man väl har lyckats få biljetter liksom! :)