Hästar på bild

2011-07-31 | 19:59:15





Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Några av bilderna från igår. Min Max är ju helt klart finast i världen, dör lite när jag ser bilden ovanför dom här två sista. Min fina pojke. ♥

Fotade med Moln som vitbalans, eftersom det var mulet ute. Men märkte sen när jag såg bilderna i datorn att dom flesta typ blev... lite gula, haha. Har försökt redigera bort det så mycket som det går på vissa bilder, men aja, det får duga som det är. :)

Finns väl inte så mycket mer att säga just nu, så ha det bra!

Dag 20 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.

2011-07-31 | 18:08:23

Fotad av pappa

Och nej, jag kan inte vara seriös på bilder, hoho! När jag väl försöker så kommer mina extra fula sidor fram, dom som jag önskar att jag inte hade fast dom finns där nästan jämt.
Så nej, det är nog bättre att stanna bakom kameran där man hör hemma, haha. :)

310711

2011-07-31 | 14:26:43


Mobilbild på dagens himmel.

Så sjukt fint väder idag! Riktigt härligt när solen äntligen kommer fram! Har legat och solat tillsammans med min bok nästan hela dagen, och det skulle ju inte vara så dumt att åka och bada eller nåt. Men nej, se det går inte! Hade ju feber igår, och även fast den sjunkit lite idag så vill jag inte bli ännu mera sjuk till cupen, vågar inte riskera den, haha. 

Så ja, ska väl fortsätta och ligga ute och steka som värsta grisen eller nåt, hehe... ;)
Haaaido!

Update: Och bara för det började det regna... Yeah!

Tvspelswebb

2011-07-31 | 13:14:30


Jag är med i Tvspelswebbs fototävling som dom annordnat på deras facebook sida. I potten ligger valfri produkt från Tvspelswebb för 349 kr.
Temat för tävlingen är "Grönt", och däför skulle jag vilja delta med bilden ovanför.
Om jag vann, skulle jag vilja ha den här: http://www.tvspelsweb.se/reflexskarm-110cm-p-1771.html

Motivering: Satt och fotade droppar från kranen en dag, och ville försöka få lite roligare bilder än bara genomskinliga och gråa droppar. Så jag fyllde en grön burk med vatten och ställde den under kranen och lyckades knäppa den här gröna och sköna bilden. :)

Dag 19 – Min favorit film.

2011-07-30 | 18:30:01
Ojojoj, längesen jag gjorde den här Dag utmaningen, eller vad man ska kalla det, haha! Hoppar i alla fall över dag 17 och dag 18, som var "Vad jag åt idag" och "En bild på det jag senast köpte". Skiter i dom eftersom det inte är så jätteintressant att veta vad jag ätit, och om ni vill se vad jag köpte senast så är det bara klicka här, så kommer ni till inlägget jag skrev igår.
Aja, över till Dag 19 då...

Några av mina favorit filmer:



Egentligen har jag huuuur många favorit filmer som helst, men det här är fyra av dom allra bästa. ♥ Som jag skrivit förut, så älskar jag animerade filmer, särskilt dom från Pixar. Kommer nog aldrig växa ifrån tecknat, haha. :]

Älskar alla Harry Potter filmer, och kommer alltid att göra. ♥ Sherlock Holmes filmen är också sjukt bra, och nu ska det ju komma en tvåa också! :D
Och shit, kom på att jag inte sett den senaste Pirates filmen än! :o Disaster! Nej men har den kommit ut på dvd än? För i sånna gall är det ju bara att man hyr den, haha. :)
Och sist men inte minst; I rymden finns inga känslor. ♥ Asså gud, hur man man inte älska den filmen?

Men som sagt, det här är bara fyra av mina många favoriter. :)

Söt heeeest

2011-07-30 | 15:49:51

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD
Funderar på om jag ska ta och försöka redigera bort stenarna på den här ohyggligt snygga bilden.
Men aja, sånt orkar vi inte med nu.


Var och hälsade på den fina hästen som ni ser på bilden idag. Mycket saknad är han min fina. ♥ Och sjukt charmig också måste jag ju säga, haha. :)
Fick med mig lite fler bilder hem, både på Maxi och på några av hästarna som står i Jordvaltstorp, men dom får ni se senare.

När jag kom hem efter det dårå så mådde jag typ as piss. Så nu visar det sig att jag har typ 38 graders feber. Woho! Nej men det är ju inte så jättemycket i alla fall, så jag piggnar nog på mig snart. :)

Har legat och läst ett gammalt nummer av Digital Foto ett tag nu. Hittade tidningen och upptäckte att jag bara läst halva = lycka! ♥ Haha, närå, men eftersom det nya nummret inte kommit ut än så fick jag i alla fall nånting att läsa. ;)

Ska se om jag orkar gå ut och fota lite macaroooni bilder på tomten nu. Det blåser ganska mycket, men ska ge det ett försök i alla fall. ;)

Och för er som inte fattar min underbara humor, macaroooni bilder = macro bilder, hoho!

Aja, hej svejs!

Hit me baby one more time

2011-07-30 | 09:25:33


Tittade runt lite på Hannahs blogg och hittade det här videoklippet. Haha, fy fan vad rolig han är! Sjukt duktig är han ju också! Han har gjort fler sånna här låtar eller vad man ska kalla det, bl.a Man in The Mirror av Michael Jackson. Sök bara på David ArmandYoutube så hittar ni massor med fler videor från honom. :)

Min nya idol. ♥

Och äntligen har jag fått till det här med Youtube klipp på bloggen, haha! Har alltid vetat hur man gör, men det har typ dampat as mycket när man ska lägga in den här HTML koden. :s Men nu så funkar det, mahha! :D

Greg Simkins

2011-07-29 | 19:37:46




Såg ett inlägg på den här bloggen om en kille som heter Greg Simkins. Det är han som har tacknat bilderna ovanför, och man kan ju inte säga annat än att han är sjukt bra! Förstår inte hur man kan vara så duktig, och förstår verkligen inte var han får sån insperation ifrån?! Helt kär i hans bilder, dom är helt... wöööw! Vill också vara sådär duktig. :3 Ska nog ta och sätta mig och teckna lite bara för det! Men kan ju säga redan nu att det kommer gå åt skogen, för det gör det alltid när jag tar fram mina tecknar talanger som egentligen inte finns, haha!

Men i alla fall; om ni vill se fler av hans bilder, klicka här.

Från Ikea

2011-07-29 | 19:22:04

Bild tagen med HTC Sensation

Idag har vi tillbringat nästan hela dagen i Linköping. Var inne på Ikea för att kolla lite nya möbler och små saker till mitt nya rum m.m. Fast rummet är ju inte speciellt nytt längre, eftersom jag har haft det ett tag nu, haha... Men nu så har jag i alla fall fått lite mer ordning på hur jag ska ha det med möbler och sånt. :) Det som mer köptes in var bl.a det ni ser på bilden, fem ramar och en kudde, hihi! I ramarna ska jag har några av mina foton, med har inte riktigt bestämt mig för vilka, haha...

I den stora ramen ska jag i alla fall ha den här bilden på mig och Benson:


Var inne på Ikano huset också för att leta efter en tröja som jag vill ha från Bikbok, men den fanns ju såklart inte... Fan. Men ska nog ta och beställa den från internet, because I got to have it, and it so gööööörsnygg! Men jag har typ inga pengar alls nu, så får hoppas att tröjan finns kvar ett tag till. :)

Var på Mediamarkt också för att prova Canon Objektiv EF 50/1,8 II. Har fortfarande inte bestämt om jag ska köpa det för endast 990:- , men vi får se hur det blir, för som sagt har haf inte så mycket pengar just nu, hehe...

Aja, lite onödigt information sådär!
Resten av kvällen består väl antagligen av chips och film tittande. Truman Show visas ju kl 21:00 ikväll, så den måste man ju se. :)

Men aah, vi hörs typ!

In old, good days

2011-07-28 | 12:38:48









För inte så jättelängesen hittade jag en kartong med maaaaassor av gammla foton från när vi var små och sånt. Här ovanför är bara några utav alla bilder.
Haha, men ja, jag gillade att kladda ner mig själv med typ allt, okej?! Men vad, yogurten blir ju tusen gånger godare om man har den i ansiktet, eller hur? :]

Ja men annars då? Jo det är väl varit ganska glest med uppdatering här... Det tycker jag vi försöker ändra på! :)

Måste bara säga att vi typ dog på träningen igår! 29 grader varmt + en plan utan skugga + styrka och kondition hela träningen = dööööööda cheyer! Fy fa-an asså! Men jisses vad vi kommer springa ifrån allihopa på Forward Cup, haha! ;)

Finns väl inte så mycket mer att berätta just nu. Ska försöka komma igång med att redigera bilderna från Väddö snart. 
Aja, vi ses!

Juli den 27:e

2011-07-26 | 18:54:18


Halloooo!
Dagen har spenderats tillsammans med Maja tha Chicken som ni ser på den vänstra bilden. Vi har nötat Mario Bros heeeeeela dagen, haha! Och vi har hittat alla Star coins i hela spelet! :'D Haha, typ alla i alla fall... :]
Nej men vadå nördar?! (a)

Snart kommer Maja hit igen efter att hon har varit hemma och ätit en sväng, och så kommer Fanny tha Falukorv också, hon på den högra bilden, hihi. :3
Fanny stannar nog kvar och sover här också, trevlars! :)

Nej men vi hörs väl imorgon antar jag. ;)
Tjingeling!

Bildlöst inlägg om idag

2011-07-25 | 21:20:49
Sheeeenare!
Äntligen är man hemma igen! Eller ja, skulle inte ha nåt imot att stanna lite längre vid havet och allt, men ändå skönt att komma hem faktiskt. :) Riktigt gött att åka ner till Backavallen ca. en timme efter man packat ur allt ur bilen, för att där nere utöva den första träningen sen uppehållet! Sjuuuukt segt gick det, gud vad man tappar på bara några veckor, haha! Men kondition och alla annat är nog snart där igen, måste ju ladda upp in för Forward Cup! :D

Ja, annars har dagen bestått av en massa bilåkande ända från Singö. För er som läst inläggen under, så vet ni att det är där vi har varit dom senaste dagarna. Massor med bad och massor med badring efter motorbåt blev det! Ända tills man hör ett pang och tre av båtens fyra propellerblad lossnar... Höhö, oups!

Men ja, håller på att tanka över massa bilder från den senaste veckan nu, men känner verkligen inte för att redigera några nu, så det får bli när det blir. :) Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan ni får se några bilder. :)

Men nej, nu får det va nog med text, vi höres!

Solnedgång

2011-07-23 | 08:29:02

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Två bilder från gårdagens solnedgång. Riktigt fint var det!
Förlåt för den ganska så sega uppdateringen här, men igår var det sjukt fint väder ute, så då var man ju tvungen att ta vara på det, istället för att sitta inne och blogga! :)
Så igår blev det massor med bad och massor med solande, så liiiite brun har jag i alla fall blivit, haha! (a)
Provade också på att paddla lite kajak igår också, sjukt läskigt! :o

Men idag så ska vi åka vidare till Singö, Sjöbergarnas stuga! Vi ska möta dom i Grisslehamn och gå lite på loppis där, och sen åker vi som sagt vidare ut på Singö! :)
Därifrån blir det troligtvis inget bloggande, men kommer fota massor, så bilder får ni såklart efter vi har kommit hem på måndag! :)

Ni får ha det så bra, för det ska jag ha, haha! :D
Puss!

Emrick i svartvitt

2011-07-21 | 20:40:27


Canon EOS 600D | Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1

När jag ändå håller på att redigera bilder kan jag lika gärna slänga upp några på min lillebror!
Det är så kul att fota honom, för han blir alltid så fin! Vill också bli bra på bild... :(
Haha, men broder är fin han. :) Fast han är typ störd! Och jag vet att han läser det här, så HEJ MUPP!

Nu ska jag slita mig från datorn för att kolla på Hawaii five-O. Riktigt bra program det där va! Fast i och för sig börjar det inte förän en halvtimme, haha... Men anyway, pallar inte datorn mer. ;)
Heeeeejdå!

Har stått i regnet så länge att jag börjat krympa

2011-07-21 | 19:47:41







Canon EOS 600D | Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1

Som sagt så har det regnat hela dagen idag. Orkade inte vänta tills regnet dragit förbi, så jag tog med mig kameran och ett paraply och gick ut och fotade massa droppar. :) Det va lite svårt att hålla kameran stilla samtidigt som man försökt balansera paraplyet på huvudet/nacken, haha! Men några helt okej bilder blev det nog i alla fall. :)

Och med tanke på rubriken måste jag bara säga att jag älskar Håkan Hellströms texter. ♥ Själva låtarna i helhet har jag nästan aldrig tyckt om. Några är väl helt okej. Men texterna... Oj så fina! ♥
Just textraden i rubriken passar ju in på hur jag känner, kom in som ett skrumpet russin efter jag varit ute och fotat, haha. :)

Aja, allt för nu, hejs!

Före och efter

2011-07-21 | 13:26:39
Det var någon som ville att jag skulle ladda upp några oredigerade bilder, och någon som ville att jag skulle ladda upp före och efter bilder. Efter som det regnar ute och jag inte har nåt bättre för mig, så tänkte jag fixa ihop ett sånt inlägg åt er. :) Till vänster ser ni originalbilderna och till höger ser ni dom redigerade. :) 
Alla bilder är fotade med Canon EOS 600D och redigerade i Photoshop CS5.


Det här är då bilden som jag laddade upp igår. Har först beskärt bilden lite grann och redigerat bort pinnen som är längst till höger i original bilden. Har ökat lite kontrast, lagt på lite mer färg och ökat skärpan liiite lite. Sen har jag också lagt på en vinjettering på bilden, för att få lite mer djup. :)


Beskärde bilden lite i övre kanten. La på lite extra kontrast, men framförallt ökade jag färgerna, så att det blåa ur vattnet kom fram lite mer. Ökade skärpan lite grann, och körde en vinjettering även på den här. :)


Beskärt bilden ganska mycket och redigerat bort lite små saker här och var, t.ex den svarta klumpen brevid svampen. Ökat kontrasten ganska mycket och lagt på lite mera färg. Försökt redigerat bort lite brus i bakgrunden och lagt på lite extra skärpa, och såklart en vinjettering, haha. ;)

Ni får klara er med dom här tre exemplen så länge. :) Det här var mest grund redigeringen som jag brukar göra på mina bilder. Sen om jag vill få dom att sticka ut extra mycket eller göra någon cool effekt eller nåt så redigerar jag ju såklart dom mera. ;) 
Men aah, ni får säga till om ni vill se fler sånna här, för i så fall kanske det kommer upp mer framöver. :)

Ha det bra!

Bad i spöregn

2011-07-21 | 12:29:45





Sjukt vackra bilder! Vackrare har man ju knappast skåda, och om ni vågar säga nåt annat så kommer jag och hemsöker er!
Haha, närå men ni måste ju erkänna att idag lyckades jag verkligen ta fram den snygga sidan ur mig. ;) Särskilt på den sista bilden. :]

Som jag hoppas ni förstår med hjälp av rubriken och av bilderna, så regnar det idag. Typ ganska mycket också. Men whattafack tänkte jag och sprang ner till sjön för att bada i alla fall! Sjukt skönt i vattnet, men dessto kallare när man kom upp, haha! Det kanske inte syns så bra på bilderna att det regnade, men det kan jag säga att det gjorde det, haha. ;) (Sjukt mycket det i den meningen, haha!)

Aaaanyway, får väl hoppas på att det slutar regna sen så jag kan gå ut och fota droppar den, haha! :)
Ska försöka på mig en joggingtur idag också. Har inte kunnat springa så mycket som jag egentligen skulle behövt, eftersom jag har haft ont i halsen i ungefär tre veckor... Men nu ska jag i alla fall ta tag i det. ;)

Finns väl inte så mycket mer att berätta nu, så vi hörs!

Situation report

2011-07-20 | 21:43:09

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Seg uppdatering nu medans vi är här ute i stugan, I'm really sorry! Men det har liksom inte blivit nån tid över till bloggen. Fast egentligen så har det inte hänt något speciellt, haha. Igår var vi i alla fall i Norrtälje och där hittade jag ett par nya jeans. :) Alltid nåt! Sen idag har jag för det mesta fotat, (bilden ovan är från idag), solat och badat tillsammans med den badglada hunden! :)

Annars har väl dagarna flytit på som vanligt! Kanske kommer ladda upp lite fler bilder från dagarna här, om jag nu hinner och orkar redigera nåra, haha. Redigerar dom i vilket fall som helst sen när vi kommer hem.

Ja, ganska ointressant inlägg, men bättre det än inget... ;)
Ciao!

Läsarfråga

2011-07-19 | 21:58:00


Svar: Jupp, det har jag. :) Har för mig att vi fick den runt den 27 maj, i ca. 2 månader.
Alltså på den sista frågan så jag vet inte riktigt... Skulle vara hur kul som helst att satsa på fotograferandet, men jag vet faktiskt inte riktigt. Kommer troligtvis söka till fotbollsgymnasium när jag väl når dit, så det är väl det som kommer i första hand. Men det är ju sjukt svårt att komma in och lyckas inom det, så om det skiter sig tänker jag absolut välja att hålla på med nånting som är inriktat på foto! :)
Nåt annat mål som jag har med fotograferandet vet jag faktiskt inte om jag har, haha! Efter att vi var på Fotografiska i Stockholm för nån vecka sen har jag blivit grymt sugen på att kanske ställa ut några av mina bilder, hehe. :3 Vet inte riktigt vart man ska börja, men aah, på nåt sätt så ska det väl funka. :)

Och sist men inte minst, vad kul att du följer mig via bloglovin, tack! :D
Om det är någon annan av er som också vill göra det, så klicka bara på ikonen ovanför menyn. :)

HEJ! Måste bara säga att...

2011-07-19 | 08:16:09
... ni är sjukt duktiga på att kommentera, fortsätt så!
but nooooo, I don't think so?
Hallå, helt döda kan ni väl ändå inte vara, fastän det är sommarlov? :D Runt 60 pers per dag, men inte en enda av er kommenterar? Och bloggen måste ju i alla fall vara lite intressant, eftersom åtminstone 60 personer av jordens befolkning kollar in den varje dag? 

Så vart är kommentarerna?! :D
I'll promise you, ni kommer att överleva ändå, jorden kommer inte att gå under! :D

Vad vill ni läsa i bloggen då för att det ska vara värt att kommentera? :)
Det borde ni faktiskt svara på, haha.. :]

PUSS!

Update: Reklam kommentarer och sånna kommentarer där ni skriver "Åh, söt blogg, rösta på mig i den här tävlingen!" eller "Kolla min blogg, se Lady Gaga utan smink!" och massa sånt, dom kommentarerna tas bort, så det är liksom ingen idé att kommentera nånting sånt. Bara så ni vet.

LittlePhoto

2011-07-18 | 21:46:04



HTC Sensation + LittlePhoto

Måste bara passa på att tipsa om en redigerings app som jag laddade ner idag! Den heter LittlePhoto, och är verkligen super bra! Det finns massor med coola och fina effekter som man kan få till sina bilder + massor med text och olika penslar och sånt. :) Här ovanför ser ni några av dom bilder som jag redigerat i LittlePhoto.
Appen fungerar verkligen super bra, så för er som har Android borde söka upp den här på Android Market och ladda ner den! :D Gratis är den dessutom. :)

Om ni vill läsa mer om LittlePhoto så klicka här!

3 svartvita från Älmsta

2011-07-18 | 21:39:17




Ganska så händelselös dag idag. Hade egentligen tänkt åka till Norrtälje och shoppa, men då det blev fint väder på eftermiddagen så struntade vi i det och stannade hemma i stugan och solade istället, haha. :) Det har blåst nåt enormt idag, så det har varit lite för kallt för att bada... Men det blev i alla fall en liten tripp in till Älmsta för att köpa lite mat och sånt stuff, därav dom tre bilderna ovanför!

Men imorgon så skulle regnet från ikväll troligtvis fortsätta, så då har jag för mig att vi drar till Norrtälje då istället. :) Så förhoppningsvis får jag med mig lite mera hem än vad jag fick när vi var i Stockholm, haha. ;)

Hej så länge!

I'll sail the world to find you

2011-07-17 | 20:23:24



Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD
Riktigt snygga bilder på mig därva!

Imorse var det riktigt fint väder! Inte ett enda moln på hela himlen! Så vi åkte ut till klipporna vid havet, dit vi brukar åka varje år. :) Det blev lite kallare när vi kom dit, men jag badade i alla fall! :D Riktigt skönt i vattnet faktiskt...
Blev så stolt över mig själv att jag vågade bada i det kalla vattnet, så då tog jag fram Stålmannen i mig och ställde upp och posade för en bild! ;)

Snart börjar VM finalen i damfotboll, men jag ska hinna duscha innan det, så avslutar här.
Hejs!

Update: Måste bara berätta att kranvattnet här luktar och smakar vitlök! Härlig andedräkt man får då efter ett glas vatten, haha... Och mysigt att duscha i doften av vitlök! Haha, närå, så farligt är det inte... :) Men lite roligt, hehe...

@Väddö

2011-07-16 | 18:32:40


Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD
Två bilder från idag.

Efter vi suttit i bilden som inpackade sillar i ca. tre timmar så kom vi äntligen fram till sommarstugan här på Väddö! Det första Benson gjorde var att ta raka spåret ner till sjön och hoppa i vattnet! Söta hund, han blir så glad när han får komma hit och bada! :') ♥ Efter badet sprang han ut på fältet och rullade sig bland alla blommorna, haha! 

Resten av eftermiddagen har jag för det mesta legat ute och solat, eftersom det är ganska så fint väder här uppe! :) Fast det blåser lite, så det är inte så skönt att bada, haha...

Snart börjar andra halvlek av bronsmatchen mellan Sverige-Frankrike, och Schelin gjorde ett riktigt snyggt mål nu i första halvlek, för er som missat, haha! Så det här ser ju ut att luta mot en brons medalj! :D

Aja, vi hörs väl. :)

Juli 16

2011-07-16 | 08:00:09

Väddö 2010

Känns som om det var jättelängesen vi var uppe i stugan, även fast det bara var ett år sen! Men nu ska vi i alla fall dit igen. :) Datorn åker snart ner i väskan tillsammans med alla andra saker som jag ska ha med mig; däribland kameran. För gud vad jag ska fota, haha! :D

Det tar ca. 3 timmar att åka dit... Wiho typ! Hehe, nej men man överlever. ;)

Kommer bli riktigt skönt att vara där ute; kunna gå ner och bada när man vill, sola massor, fota massor, gå långa promenader med Benson på dom fina fälten... Om det ni blir fint väder vill säga... Idag skulle det tydligen vara 17° uppe på Väddö, haha... Men det spricker nog upp när vi kommer dit! :D

Kommer hem på måndag nästa vecka om jag inte minns helt fel. Menjag har ju med mig datorn dit upp, så bloggen kommer inte vara helt tom i alla fall. :)

Nej men nu måste jag verkligen packa, hejs!

Niohundrade inlägget!

2011-07-15 | 12:05:47


Jajamän, det här är inlägget blir det 900:de för bloggen! Niohundra, det är typ... asmycket?! Har jag verkligen skrivit niohundra inlägg?! Fett tüfft, haha... :3

I alla fall så sitter jag här och lyssnar på lite skön musik samtidigt som jag försöker klura ut vad jag ska packa inför imorgon. För då åker vi dom 24 milen upp till sommarstugan på Väddö. Kommer vara där i ungefär en vecka, och sen kommer vi vara på Singö några dagar också, vid Sjöbergs sommarstuga. :) Trevlans det! Kameran följer med som vanligt, och jag tror nog att jag packar med mig datorn också, hehe! ;)

Ska ner och käka nånting nu, because I'm like thiiiiiis hungry! Om ett tag kommer Fanny hit också! Hon har varit i Turkiet i en vecka, så det ska bli kul att träffa henne igen! :D ♥
Aaahmen ha det bra!

Emilio

2011-07-14 | 16:51:15





Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD | EFS 18-55mm

Att man kan vara så söt utan att ens försöka, haha! Riktigt bra blir han på bild också. :) Tror nog att den första och den i färg är mina favoriter.
Vilken tycker ni blev bäst? :)

Men alltså... Jag vill verkligen ha ett 50mm objektiv! Och någon fin person att fota. Men man kan ju fota personer utan att ha ett 50mm objektiv också. Så är det någon som känner sig träffad så är det bara säga till, för jag fotar er mer än gärna, haha! :D

Fast jag har bestämt att vänta lite med 50mm objektivet. Ska nämnligen börja spara ihop pengar till lite annat. Som alla Harry Potter filmer och alla böckerna på engelska. Har dom flesta filmerna, men inte alla. Alla svenska böcker har jag också, så nu är det bara dom på engelska som fattas! Och kanske några på franska... Because franisch es moa favourite language! Eller nått i den stilen... Haha, fast no.

Men aaaaanyway, brorsan ber om stryk på Fifa nu, så jag ska inte låta honom vänta, mohhaha!
Püuuuuus!

Tangled

2011-07-14 | 15:40:16



Jag har alltid älskat animerade Disney filmer, och kommer nog att göra det föralltid! Kollade på Trassel idag, haha, och den va sjukt rolig. :] Älskar lille Pascal, och hästen Maximus! (riktigt fint namn där va, särskilt eftersom han kallades för Max!)
Hihi, men vaaaaad, tecknat är sjukt bra! :D Tycker ni inte? :]

Hade i alla fall tänkt redigera lite bilder på söta Emilio som jag fotade för nån vecka sen när vi var i Valla. Så dom får ni se sen. :)
Hej så länge!

Finale

2011-07-14 | 13:05:11


Har kommit bland dom 11 bästa i tvspelswebbs fototävling med temat "Kväll"! You know, den jag skrev om typ här om dagen? Så det skulle ju va as schysst om ni vill rösta på min bild, om ni tycker den förtjänar det förstås! :)
För att rösta på bilden klickar du exakt →här och sen är det bara kommentera nånting i stil med "Jag röstar på den här supercoola bilden!" eller "Men herrejösses, den här bilden får helt klart min röst!" eller nåt liknande! :)
Skulle bli typ.... såhääääära glad! :D
Puss!

It all ends

2011-07-13 | 20:46:29


Jag typ dog. Alla typ dog. Gud va sorgligt det var. Grät, det gjorde jag. Gud så bra den var, verkligen! 
Vill inte att det ska vara slut... Herregud, sjukt sorglig film. Men grymt bra. Älskar verkligen JK Rowling för att hon har skrivit dom här underbara! Hon måste vara typ utomjording eller nåt, för fy fan vad bra hon är!
Harry Potter. ♥

Nu blir det i alla fall semifinal mellen Sverige-Japan. Vet inte om jag klarar av mera spänning just nu, men får väl göra så gått jag kan, haha...
Höres!

The boy who lived come to die.

2011-07-13 | 12:54:31


Alltså på riktigt, jag tror jag kommer dö snart! Jag gråter bara av att se trailern, av att se alla afficherna på stan. Hur fan ska det gå då när man väl sitter framför duken och ser allt ta slut? Herrejösses, kommer grina som en gris, hela filmen.
Låter säkert riktigt töntigt, men har man liksom växt upp i takt med Harry Potter filmerna och böckerna så är det svårt att låta bli... Det är helt sjukt att man kan bli så till sig för en enda serie av filmer och böcker, men det känns ju så verkligt! Usch, gud vad jag kommer gråta!

Inte långt kvar nu, bara några timmar tills jag får se den. Åh jag längtar, fast ändå inte!
Men gud vad jobbigt det ska vara bara för en jäkla film, haha!
I vilket fall som helst, så kommer den säkert vara helt amazing! ♥ 
Asså gaasch...

In the puddle of water

2011-07-12 | 21:13:48

Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD
Fotograf: Pontus Edenberg (pappa)
Modell och redigering: Esmeralda Edenberg (jag)


Förut så spöregnade det verkligen! Det bara öste ner! Jag och brorsan brukar alltid gå ut och springa runt huset och hoppa i vattenpölar när det regnar så mycket, haha. :]

Pappa tog med sig kameran ut också och fotade mig när jag gick lite snyggt där i vattnet. Visste inte riktigt hur jag skulle redigera bilderna sen, och när jag inte vet hur jag ska göra, så kör jag på bara, och då blir dom oftast lite överredigerade, haha! Men om jag kollar på den här bilden riktigt många gånger kanske jag börjar gilla den, hehe... :)
Ska i alla fall försöka att redigera den på lite olika sett, för att se hur den blir då. :)
Vad tycker ni om den här versionen av bilden? :)

Men just för tillfället får det vara nog med Photoshop och allt som hör till, för nu ska jag ner och titta på Morden i Midsommer!
Ciao!

Estocolmo

2011-07-12 | 20:49:24




Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD
Hihi, det är kul att fota peoples. :3

Några utav bilderna från Stockholm idag. Älskar tavlorna på den första bilden, den som är tagen på Fotografiska. Sjukt snygga! Men måste faktiskt säga att jag hade förväntat mig lite mer av Fotografiska... Men ändå så fick man ju ganska mycket insperation, och gud vad jag är sugen på att börja sälja mina bilder som tavlor, haha... :]

Shoppingen då? Ja, den gick väl lite sisådär... Skulle nog kunna hittat mer saker att köpa på mig här hemma i Katrineholm än vad jag gjorde där, haha! Hittade verkligen ingenting! Förutom en liten berlock, haha! Men seriöst, det va sjukt mycket folk överallt i affärerna, och kläderna låg liksom bara i högar överallt, eftersom det typ var rea och alla slet och drog i kläderna. Så ja, tillslut orkade man inte längre, haha! Men när bilen är lagad så siktar vi på en tripp till Linköping för lite shopping både på Ikea och Ikano. Blir nog bra så också. :)

Efter en tåg resa hem (som för det mesta bestod av godis ätande) fick vi cykla hem i regnet.
Och nu sitter jag här, och gör typ ingenting. 

Ångrar lite nu att vi inte beställde biljetter till Harry Potter visningen i natt. :( Skulle varit helt awesome ju! Men aja, bättre att se den imorgon klocken 18:00 än ingen gång alls! :)

Ha det bra!

Mobilblogg från tåget

2011-07-12 | 09:11:07
Ja, nu sitter vi här på tåget. Är framme i Stockholm om ca en halv timme, och när vi kommer fram så ska vi börja med att gå på Fotografiska. :) Sen blir det förhoppningsvis lite shopping. Hur nu det ska gå, med tanke på att min plånbok är näst intill tom efter att jag köpt den här mobilen, haha! Men får väl försöka få ur lite från mamma, hihi. :3 När vi kommer hem så får ni se på bilder. ;) Vi hörs!

Chilling with me

2011-07-11 | 20:49:31

Nu är jag äntligen klar med alla bilder från SM igår. Det tog i princip hela dagen att redigera allihopa, haha! Men när jag väl lyckades slita mig från Photoshop så har jag ändå inte gjort något speciellt. Kort sagt har detta varit en soft hemma dag.
Som ni kanske märkt så har jag fixat så att alla kategorier hamnat i flikar under headern istället för i menyn! Tack till Nora som sa hu man skulle göra, haha. :) Måste skaffa några fler kategorier för att det ska se helt okej ut, men dom kommer väl upp när jag har hittat på några, haha. ;)

Anyway; imorgon runt halv nio sitter vi på tåget upp till Stockholm för en hel dag med shopping och Fotografiska med mera! Riktigt nice! :) Kameran följer med och mobilen också, så det kanske kommer nåt enstaka inlägg, men bilder blir det deffinitivt många av sen när vi kommer hem. :)

Nu sitter jag i alla fall här och tittar på Bones och ska fortsätta med det, så vi ses! :)

Fototävling

2011-07-11 | 19:40:33


Är med i Tvspelswebb:s fototävling med temat "Kväll". 
Om jag vann, skulle jag vilja ha den här: http://www.tvspelsweb.se/reflexskarm-56cm-p-1750.html

Motivering: Den här bilden är tagen en kväll i Thailand 2009. Bilden utspelar det lugn som blir på kvällen; när det blir lågvatten och inga vågor syns. När det är tomt på stranden och i havet. När fiskarna lägger ut sina båtar i havet för kvällen. Solnedgång. Mer kväll är så kan det nästan inte bli. :)

Islandshäst SM 2011, part II

2011-07-11 | 10:38:10







Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD

Några fler bilder från SM igår. Har många fler bilder, och dom kommer jag nog lägga upp både på facebook och på min Dayview. Men är det någon som vill se dom här på bloggen också så får ni skriva det i en kommentar. :)

Idag i alla fall så ser det inte ut att bli sådär jättefint väder. Har typ dragit på mig en förkylning också, så en dag som denna finns det ju nästan inget bättre än att sitta och redigera bilder, haha. ;) Så ja, det är väl det jag kommer syssla med idag.

Vi hörs!

Islandshäst SM 2011

2011-07-10 | 21:19:30



Tre bilder från dagen.

Vid halv åtta kom Annelie och Alice och hämtade upp mig, för att sen åka vidare till Eskilstuna för att kolla på Islandshäst SM eller SM i Islandshäst, eller vad man nu ska kalla det, haha. ;)
Det va riktigt kul faktiskt, massor med fina hästar och massor med fina bilder blev det, hihi. :]
Hinner inte redigera flera bilder nu, för kom på att jag inte tränat mitt knä på ett tag nu, så ska ta och göra det innan jag somnar här, haha. ;) Man blir trött av att sitta på en vinglig läktare hela dagen... (a)
Men imorn så tror jag att jag bara ska vara hemma och ta det lugnt, och då kan jag ju passa på att redigera både bilderna från igår och från idag. :)

Hej så länge!

Nionde juli

2011-07-09 | 22:46:37

Emilio

En av många bilder från kvällen. Det bjöds på födelsedags tårta och grillat! Blev ganska många bilder också, men resten får ni se någon annan gång, för nu blir det att gå och lägga sig, för tidigt imorn kommer Granstörms och hämtar upp mig, för att sen åka till SM i Islandshäst, eller vad man nu kallar det, haha.. :) Kul! :D

Hej!

Outfit 9/7-11

2011-07-09 | 14:34:12

Blått linne - H&M (?) | Vitt linne - Gina Tricot | Chinos shorts -  Lager 157

Riktigt gulligt face där på den vänstra bilden, tycker ni inte? :3 Haha, inte precis, men i vilket fall som helst så åker vi som sagt till Valla om ca. en och en halv timme i våran trasiga och halft döda bil, haha! Vågat av oss, hihi... Närå, men blir nog kvar där under kvällen, så får se om det blir något mer inlägg idag. :)
Ciao!

Dag 15 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

2011-07-09 | 13:34:45
Hmm... Svårt det här. Finns nog ganska många som jag skulle vilja prova på att vara. En person skulle väl vara typ Lotta Schelin eller nåt. Skulle va grymt att vara henne för en dag, för att se hur det är att vara fotbollsproffs och köra VM och massa sånt. :)


Google bild.

Sen så skulle det faktiskt vara kul att se hur det skulle vara att va kille för en dag, haha! När jag var liten så ville jag till och med vara kille (pinsamt!), och min högsta önskan var att få en skateboard. Jag brukade ha hip hop-fest med mina gossedjur, haha. :3
Så för en gångs skull skulle det faktiskt vara kul att byta liv med nån kille. Exakt vem vet jag inte, men aja. ;)

Some pics

2011-07-09 | 13:11:13





Fyra bilder från häromdagen.
Canon EOS 600D | Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1

Objektiv

2011-07-09 | 12:05:19
Sjukt sugen på det här objektivet asså! Canon Objektiv EF 50/1,8 II - skulle passa in jättebra i kameraväskan tycker jag. :] Är ju inte lite avundsjuk på Felicia, som nyss har skaffat sig ett, haha. (a) Det verkar riktigt bra, särskilt när man ska fota porträtt, som jag har blivit lite sugen på, hehe.. :) I det senaste nummret av Digital Photo som jag fick med mig hem för någon dag sen stog det 50 olika tips man kan använda sig av vid just porträtt fotografering, och då blev man ju typ överöst med insperation! Så ja, ett som här objektiv skulle jag mer en gärna vilja ha! :D
Är ju typ pank efter att jag köpte mobilen, men objektivet kostar bara 995:- på Scandinavian Photo, så det är väl bara att börja spara! :D

Idag annars så ska vi iväg till Valla för some birthday celebrations! Tar med kameran, så det blir nog ett antal bilder när vi kommer hem. :)

Vi hörs då!

Pain

2011-07-08 | 10:28:14


Kan ju säga att jag inte känner mig lika glad som bilden kanske visar. Är typ sjuk... på sommarlovet. Fick sjukt ont i magen imorse, så det förstörde mina planer för dagen som var att cykla ner till Trolldal och hjälpa till med betessläppet i Jordvaltstorp + att fota alla hästarna... Men som sagt, det sket sig ju totalt. Sen så har ju min hals gjort ont i över en vecka, skit kul sommarlov då liksom. Bil jäveln är trasig också, så vi kan ju nästa inte åka iväg nånstans heller... Toppen!

Men aja, får väl försöka göra nåt bra av det hela istället. Blir väl en tråkig hemma dag idag igen, känner mig fortfarande yr efter mag attacken imorse, så kommer inte orka göra annat än att ligga här hemma och läsa eller nåt...
Men åh så kul!

Asså nej, nu kan jag inte hålla på såhär, fan vad jag klagar!
Ni får ha det så bra, hejs. :)

Headline

2011-07-07 | 17:41:39


Idag har jag varit med denna tjej nere vid Duveholmsjön och badat en massor. :) Trevlans det!
Såg nu att mobilbilden ovanför inte fick så bra kvalité i alla fall, men skit i det, så kan det bli. ;)
Varmt i vattnet var det i alla fall, och uppe på land för den delen också. ;) Snart kommer mammas tant kompisar hit, hihi, så då hade jag tänkt gå ner och sno några räkor som det bjuds på, hihi... :]
Hejs!

Mobilblogg

2011-07-06 | 15:10:03
Sådär ja, nu är Internet igång på mobilen och det funkar att ringa och smsa och sånt! Great! :D Solen har ju äntligen bestämt sig för att titta fram också, så allt detta firar vi i en solstol tillsammans med lite musik i lurarna och en smältande glass i handen. Känner att det börjar rinna glass ner för magen här, haha, så måste nog avsluta. Ses!

Earthgubs n' football.

2011-07-05 | 21:18:25


Har nyss käkat en skål med jordgubbar, glass och nutella framför lite allsång tillsammans med the family och farfar och Anita som är här. :) Sitter just nu och kollar på damfotbolls VM, Frankrike-Tyskland är det som kör. Tyskland leder med 1-0, och målet var riktigt snyggt. ;)

Annars idag så har jag inte gjort något speciellt. Lekt lite med mobilen som sagt, haha. :3 Men det finns egentligen inte så mycket att göra när man inte har nåt internet på den... Men som sagt, det kommer antagligen funka imorgon. :) Har varit ute och fotat en del också, men jag orkar inte föra över bilderna nu, så dom får ni se nån annan dag. ;)

Nu gjorde Tyskland 2-0, grymt snyggt det också. ;) Ska väl ägna mig mer åt matchen, så vi höres!

Imágenes

2011-07-05 | 13:51:42



Oredigerade HTC Sensation bilder.

Ganska så bra bilder blir det ju i alla fall, med tanke på att det bara är en mobilkamera? :) Är fortfarande kär i min Sensation, men varken internet eller sms och sånt funkar än... :( Men det är bara vänta nån dag eller två, så ska det nya abbonemanget funka. Så länge får jag nöja mig med att gå runt och fota med mobilen, haha... :3

Hej så länge!

HTC Sensation

2011-07-05 | 10:50:43


Den här skönheten kom i ett paket nu på morgonen! Gud vad jag har längtat haha. :] Har bara haft den i knappt en timme, haha, men jag älskar den ändå! ♥ Bara det att simkortet krånglar... Men pappa håller på att prata med Tele2 just nu, så det ordnar sig väl tillslut. :)

Så ja, den här dagen kommer nog för det mesta att bestå av massor med pill på den nya mobilen, hehe... :]
Tjingeling!

Update://Om ni har lust så är det ju bara skriva era nummer och opperatör, för dom flesta nummer har försvunnit, haha. ;) Jag har mitt gammla vanliga. :)

Visste ni...

2011-07-04 | 22:13:48
... att mjölken från flodhästar är rosa?
... att sköldpaddor kan andas genom rumpan?
... att en krokodil inte kan sticka ut tungan?
... att elefanter är det enda djuret som inte kan hoppa?
... att det är fysiskt omöjligt för grisar att titta upp i himlen?

... att flugor är döva?
... att kackerlackor kan leva i 9 dagar efter huvudet har skurits av?
... att en katts käkar inte kan röra sig i sidled?
... att om du håller en guldfisk i mörkret, så kommer den såsmåningom att bli vit?

HA-HA, det visste ni inte va? ;) Märks det att jag har typ världens roligaste måndagskväll här eller? Nämen så bra då, för det är precis vad jag har! :D Eller inte... Ska nog lägga mig och läsa kära HP, eftersom jag ändå bara sitter här och babblar om sköldpaddors rumpor och huvudlösa kackerlackor, haha!
Tjenis!

Released hair

2011-07-04 | 19:39:13

Den första och förmodligen den sista bilden ni ser på mig i utsläppt hår, haha!
Ingen vacker syn, men enjoy... eller nåt!

Dagen har varit... slö. Vädret är skit tråkigt, faktiskt. Skulle ha träffat Fanny idag, men hon mådde inge bra. Krya på dig din korv, du får inte va sjuk när ni åker till Turkischland ju. <3

I alla fall så har jag knappt gjort nånting idag. Har laddat hela dagen för att städa rummet, men har inte kommit någon vart. Men nu är det nog dags att ta sig i kragen och dra fram Mr. Vacuum Cleaner! Min beeesta kåmpis ever! Eller nåt sånt... Men med en härlig playlist med sköna låtar funkar allt, så vi hörs!

Kvällens mästerverk

2011-07-03 | 22:02:41

Fast jag vet inte riktigt om jag skulle våga kalla dom för mästerverk precis... Ja, ni ser ju själva så hemska dom ser ut, haha! Ja men gud, vissa blev helt snea, fattar ingenting? Sen så var det ju inte så bra att frostingen inte räckte till alla heller? Vad är det för skit liksom? Haha, så jag fick typ damp och hällde på massa olika strössel och godis och mini marshmallows på dom söta (läs: fula) små cupcakesen. ;)
Men dom blev i alla fall goda, och det är väl det som är huvudsaken? :D

Om ni också skulle bli sugna på att ställa er och baka så här framåt tio på kvällen, så hittar ni receptet här!

Det verkar som om dom har någon film på G där nere, så jag slår väl ner mig i soffan jag också!
Hejs!

Congratulations

2011-07-03 | 14:14:46

-riktigt snygg bild på mig därva... nej.
GRATTIS FINA FANNY PÅ DIN 14 ÅRS DAG! ♥
Hoppas din födelsedag blir toppen. :)
Puss!

14:11 - Ett riktigt super inlägg.

2011-07-03 | 14:11:25
Seg dag. Har ont i halsen och känner mig allmänt hängig, och har gjort det både hela dagen igår och idag. Så egentligen orkar jag inte göra nånting... Var i alla fall nere vid Värmbol förut och kollade på fotboll. Brorsans lag vann mot Åker med typ 9-0 eller nåt... ;)
Nu så ser det ut som om mamma ska gå till Tempo och hyra några filmer. Det är ju ändå inte det finaste vädret ute, så då kan man ju passa på. :)
Vet inte riktigt vilka filmerna blev, men det visar sig väl.

Så nu ska jag norpa åt vi lita glass ifrån köket och bädda ner mig i soffan, hejs!

Dag 14 – Innehållet i min kameraväska.

2011-07-02 | 18:34:48
Skulle egentligen visa vad som finns i min väska, men eftersom jag nästan aldrig använder väska så tänkte jag visa vad som finns i och utanför våran kameraväska istället! :)



1. Canon EOS 600D med kitobjektivet EFS 18-55mm.
2. Tre filter; ett Close up filter +4, ett Stjärnfilter six star och ett UV filter.
3. Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1.
4. Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD.
5. Två motljusskydd.
6. Självutlösare.
7. Stativbricka(?) , haha, har ingen aning om vad det heter.. ;)
8. Extra batteri.
9. Stativ Velbon Sherpa 435.
10. Blixt, Canon Speedlight 580EX II
11. Blixtskydd(?) , märker ni att jag är grym på vad alla saker heter eller?
12. En plast påse, alltid bra att ha ifall det skulle börja regna och man vill skydda kameraväskan. ;)

Halfblood Prince

2011-07-02 | 13:50:41

Har nu legat i soffan ute på tomten ett tag och läst denna fina bok. Men nu när solen gick i moln packade jag ihop dynorna och gick in, för snart börjar ju ändå Sverige-Nordkorea. En match man inte får missa. :) Såg att vi hade massor med jordgubbar som bara stod och väntade ute i köket också, så ska väl se om man lyckas norpa åt sig några tillsammans med lite glass eller så. ;)
Ciao!

Svar på frågestunden, part four.

2011-07-02 | 10:49:51
30. Vad tycker du är roligast att fota?
Allt! Jag älskar att fota nästan allt! :) Men det som jag ändå tycker är allra roligast att fota är nog personer, djur och macro. :)

31. Vem är bäst i ditt fotbollslag? Du får bara välja en!
Det går inte välja bara en, för alla i laget är bra! Alla är liksom bäst på det dom kan, om man säger så. Sara t.ex är en hejare på att göra mål, Lelle är sjukt teknisk, Maja är grym som mittback, Geena springer som en tok. Ja, listan skulle kunna göras lång om alla, för det finns verkligen nånting som alla är bra på. :)
Det finns liksom ingen som är bäst över allihopa. ;)



32. Hur länge har du ridit egentligen?
Har för mig att jag började när jag var kanske 11, så i tre år alltså. Inte så jättelänge om man jämför med dom andra i min förra ridgrupp, där vissa har ridit i mer än sju år! Men nu har jag typ slutat rida, och rider bara lite ibland när jag har tid...

33. Vad heter den kamera du fotar med?
Canon EOS 600D. :)

34. Var redigerar du dina bilder?
För det mesta i Photoshop CS5, men ibland i Camera Raw också. :)

Sådär, det var dom absolut sista frågorna från frågestunden, haha. ;) Det blev en liten kortis, men nu är jag i alla fall klar med alla frågor. :)

Bilder från avslutningslägret, part four, the last one.

2011-07-02 | 10:41:03









Sådärja, det här var dom sista bilderna som kommer laddas upp här. :) Resten hittar ni på min facebook, om nån skulle vilja se dom. ;)
Bilderna i det här inlägget är tagna från 05:00 och framåt. Ja, några stack ner till havet vid fem för att bada nakna i soluppgången, haha! Själv vågade man inte, hehe... :] Sen bestod morgonen för det mesta av ännu mera prat och skratt. Jag somnade någon gång vid sju, alldeles ihopkknölad i min soffa tillsammns med min goseboll, haha. ;) Blev väckt av skönsång och en kastrullorkester, mysfaktor hög på det asså! Närå, men vi gick upp och käkade frukost, packade och allt. Sen satte vi oss vid nån klippa och tittade på svanar, lekte med sjögräs och käkade vattenmelon, haha. ;)
Sen var det bara in i bilarna och åka hem.

Det här har verkligen varit as roligt! Nånting man aldrig kommer glömma! :)
I löv u guys! ♥

Kaik Cup?

2011-07-02 | 08:48:09



Sitter här och funderar över om jag ska följa med och kolla på en av VFC 00:s matcher i Kaik Cupen idag. Brorsan spelar ju. Men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Orkar egentligen inte, men vill ändå inte bara sitta här hemma och tråka. Det har ju i och för sig slutat regna nu, så om jag nu skulle välja att följa med, skulle det ju bli lite uthärdligare i alla fall, haha! ;) Men ja, jag tror jag följer med på en match i alla fall. :)

Så sjukt intressant inlägg, am I right? Haha, så det är väl bäst att jag avslutar här, så att jag inte överöser er med all intressant information som jag har, så att era anteckningsblock blir fulla, eller så att era care cups rinner över. ;)
Så puuuuss!

Bilder från avslutningslägret, part three.

2011-07-02 | 08:39:52













Efter vi hade spelat minigolf sprang vi ner till havet och badade i solnedgången. Myyyyyys! Men förjävlans kallt i vattnet var det, fy fan asså, haha! Det kanske ni förstår om ni tittar på sjunde bilden uppifrån, hehe... ;)
Men i alla fall så hade vi det as kul, och vi badade ganska länge tills vi skulle tillbaka upp till tränarnas stuga och grilla korv! Usch, det va massa mördarsniglar där som blev grillade! :( Haha! Resten av kvällen betod för det mesta av kortspel i Strandvillan, a lots of snack och skratt och sånt. :) Riktigt bra kväll det dära. ;)

Svar på frågestunden, part three.

2011-07-01 | 21:59:19
Nu när jag ändå är igång tänkte jag svara på några fler frågor från frågestunden, så jag blir klar med dom nån gång, haha! ;)
Hoppas ni orkar läsa allt som skrivs numera i bloggen? :)

22. Tycker du mest om klädaffärer eller sportaffärer?
Hmm.. asså jag vet inte riktigt. I sportaffärerna är det ju mest grejorna på fotbollsavdelningen som jag gillar, haha. :] I klädaffären fastnar man liksom för nästan allt, och det finns mer att välja på. Men jag vet inte riktigt, beror väl på vad man är på för humör. ;)

23. Om du skulle få antingen en häst, en till hund eller fem fotbollar, vad skulle du välja då? Och varför?
Om jag skulle ha tid och om hästen var Max, skulle jag defentitift valt det! Skulle göra allt i världen för att man skulle bli min. ♥ Men som sagt skulle jag inte ha tid eller råd... En till hund skulle jag mer en gärna ha! Helst en Jack Russel skulle jag tro, för det är nästan den ända ras som Benson trivs med, haha. :) Och fem fotbollar, det har jag redan, så skulle nog välja hunden ändå. :)


En sån här liten fluff skulle man vilja ha. :3

24. Vad är ditt mål med fotbollen den här månaden?
Vi har precis gått på "sommarlov" från fotbollen i 3 veckor, så just för den här månaden har jag inget speciellt mål, haha! ;) Hålla konditionen uppe och sånt bara. Men efter det ska jag väl försöka hitta tillbaka till mitt flow som jag en gång hade, och bara ha roligt ute på plan! :D

25. Ska vi ses snart?
Ja Hanna, det tycker jag vi ska! Ut och fota nån dag kanske? :)

26. Vad är det värsta som har hänt dig i hela ditt liv och vad är det värsta som du tror kan hända framöver?
Asså det är svårt att säga. Det har väl hänt ganska många små saker, men kommer nog inte på nåntingt sådär som har varit värst. Det värsta som kan hända än så länge framöver är när dom blir tvunga att ta bort Max... Vill inte ens tänka på det, vill inte komma fram till den dagen...

27. Varför överredigerar du dina bilder?
Kan hålla med om att jag överredigerar vissa av mina bilder, men inte alla? :) Kan bero på att vissa ser ut som dom gör för att jag inte är direkt nåt proffs på det här med redigering, och fortfarande lär mig massor. Tror heller aldrig att man kan bli helt fullärd. Man lär sig av sina misstag, är det inte så man säger?

28. Vad använder du för objektiv när du fotar natur och landskap?
När du menar natur, menar du typ macro bilder och sånt? För i sånna fall använder jag ett Tamron Objektiv Af 90/2,8 SP DI Macro 1:1 till det. När jag fotar landskap använder jag för det mesta kitobjektivet som följer med kameran, 18-55mm. :)

29. När jag fotar natur och landskap blir alltid bilderna jättetråkiga, gråa färger och inget djup i bilden.
Har du någor tips hur man kan göra för att få fina bilder eller hur man redigerar dom så att dom får finare färger och djup?


29. När jag fotar natur och landskap blir alltid bilderna jättetråkiga, gråa färger och inget djup i bilden.
Har du några tips hur man kan göra för att få fina bilder eller hur man redigerar dom så att dom får finare färger och djup?
Jag är inte så bra på att tipsa om sånna här saker, haha, och jag vet inte om det här stämmer helt, men för att t.ex för bättre djup i bilden när du fotar blommor t.ex, försök att vara i samma höjd som blomman och ha så lågt bländartal som möjligt för att få så kort skärpedjup som möjligt. Det gör alltså så att motivet blir skarpare och bakgrunden suddigare. F/2.8 är ett exempel på lågt bländartal. Sen för att få mer färg och djup när man redigerar kan du t.ex fixa det i Photoshop genom Image->Adjustment->Hue/Saturation för mera färg, och gör en vinjettering på bilden för mera djup. Det finns många sett att göra på, så testa dig fram! :)

Har fem frågor kvar nu, men dom sparar jag till ett absolut sista inlägg. :)

Tjugoett och trettioett

2011-07-01 | 21:32:06
59 unika besökare och 152 sidvisningar, typ tack eller nåt! :D
Det är säkert jättelite om man jämför med andra bloggare, men för mig är det fett med rekord, haha! Så tack alla läsare, eller vad man säger! :D



we♥it bilder

Blev ett snack med Tele2 förut angående min mobil som skulle kommit i början av den här veckan. Har suttit och längtat varje dag efter den, haha! Men så visade det sig att mammas nya abonemang som vi köpte med mobilen inte skulle börja gälla förän den 30 juni, alltså igår. Så dom har inte ens skickat den dumma mobilen än! Och jag som gått och väntat en hel vecka, haha! Men aja, så den kommer förhoppningsvis i början av nästa vecka. :) Vill ha den nuuuuu. ♥

Och för er som inte visste det, så är det en HTC Sensation jag har beställt. ;)

Ganska meningslöst inlägg, men tänkte om ni ville veta bara, haha. ;)

You can take my breath away

2011-07-01 | 19:40:27

Älskling, du är ju så vacker så att man blir tårögd! Finns inga ord, vet inte vad jag ska säga, mer än att du är den vackraste som någonsin galopperat på denna jord. ♥ Du tar andan ur en med din underbara blick. Man kan ju inte förklara det på något annat sätt än att man känner sig älskad när du ser på en och lägger ditt fina huvud i sin famn. Det gör mig så glad av att se dig vara lycklig, att se att du har det bra.
Fina häst, jag älskar dig. ♥

Bilder från avslutningslägret, part two.

2011-07-01 | 17:21:41












Det blir ganska många bildbomber idag har jag märkt, haha! Ni får säga till om ni tycker det blir alldeles för tråkigt. ;)

Bilderna är ifrån onsdagskvällen, då vi käkade på McDonalds och spelade minigolf bl.a, :) Ja, jag ägde ju på minigolf också, så är det ju bara! Värre gick det för Felicia, haha! Hon blev utskälld av en tant som jobbade på minigolfen för att hon hade stått och dängt klubban i marken ett antal gånger, haha! 300 kr skulle klubban kosta om hon skulle ta sönder den fick vi veta av tanten. ;) Några andra från laget fick gult kort av en gubbe som också jobbade där, för att dom hade tagit bort alla hinder från en av banorna, haha!
Ja, har man ett knäppt lag så har man! :)

Nutella, here I come!

2011-07-01 | 16:06:02


Måste bara säga det att jag får äntligen äta Nutella igen! Som jag har saknat mitt favorit pålägg alltså! Pappa pratade med nån doktor idag som hade kollat på mitt blodprov som jag tog för några veckor sen. Om man hade nåt värde på 170, så skulle man vara allergisk mot alla nötter och allt som har nötter i sig. Men jag har bara 70! Så alltså är inte min allergi så svår, bara om jag liksom äter hela nötter, men det klarar jag mig utan! Så jag får äta allting med nötter som jag inte får ont i halsen av! Och eftersom jag egentligen aldrig känt nånting av Nutella, så kan jag äta det igen! :D
Haha, sjukt glad, så ville bara att ni skulle få veta det, hehe... :]

Svängen och sommarhagen

2011-07-01 | 15:07:09











Var i stallet förut idag för att flytta hästarna till Svängen innan dom flyttas vidare till Jordvaltstorp för riktigt sommarbete på fredag. Flyttade också Max från Holmen till sommerhagen, eller "tjockis hagen" där han och alla andra tjock hästar får gå under sommaren, haha. :) Bland dom går bl.a dom nya stona, Miss Brownie och Blenda, osm ni ser på näst sista bilden. Men om ni tittar på den sista, så ser ni att Max inte riktigt kommit överrens med dom än, haha. ;) Söta häst. ♥ Men dom har ju hela sommaren på sig, haha. ;)

Och Max blev så glad av att få springa av sig! Sprang runt och gnäggade och hoppade över diken och busade med dom andta hästarna. Men man märkte att han fick ont i sina framben efter ett tag... :( 
Lilla älskling. ♥
Det som är bra med att han står i sommarhagen, är att man kan komma och hälsa på när man vill. :)
Älskade Max. ♥

Vill ni se fler bilder från idag så får ni säga till i en kommentar, annars skiter jag i det. ;)

Nu sitter jag här och väntar på att min mobil ska komma. Den skulle ha kommit nån gång den här veckan, men det ser inte så ljust ut om man säger så... Jäkla skit, jag vill ju ha den nu!
Aja, får väl typ ringa Tele2 och se vart den tagit vägen om den inte kommer snart. ;)

Bilder från avslutningslägret, part one.

2011-07-01 | 08:21:52


















Bilder från den första dagen, i onsdags alltså. Dagen bestod av fem kamp, första doppet (måste bara tillägga att jag och Fanny var först i, bara så alla vet!) och gocart. Och ja, vad ska man säga? Är man grymmast på gocart så är man, finns liksom inget att göra åt... ;) Omkörd och varvad av typ alla, haha! Kungen eller vad? ;) Men det va fan as läskigt, haha! :o Men kul ändå. :) Efter gocarten blev med McDonalds, men bilder därifrån och bilder efter det kommer sen. :)