Q/A pt. 2 - Personligt

2014-10-07 | 17:58:00
Här har nu andra delen med svar från frågestunden som jag hade för ett litet tag sedan. Vill ni läsa svaren till dom blogg- och fotorelaterade frågorna så kan ni klicka här. :)

Vad gör du när du inte bloggar?
Då går jag i skolan, umgås med min pojkvän, kompisarna eller familjen, kollar på serier eller fotar. Typ det. :)

Vad är det bästa respektive sämsta som har hänt 2014?
Oj vad svårt att välja ut någonting som har varit bäst! Det här året har bjudit på så himla mycket roligt och oförglömligt så det blir svårt att välja ut en enda sak. Måste nog säga att hela sommarlovet var det bästa under 2014, hittills i alla fall. Hade så himla roligt och lärde känna så himla många nya och underbara människor! Det absolut sämsta känns lite för känsligt för att ta upp här, men något av det jobbigaste var i alla fall när jag hade världens jävla svacka i början av året då jag verkligen mådde asdåligt. Himla tur att det vände och blev så himla bra senare under året!

 
Vilken är din favoritbok/film av Harry Potter?
Men åh så himla svårt att välja! Det är som att tvingas välja vem som är sitt favoritbarn, haha! Kan verkligen inte bestämma mig... Den sista boken är verkligen hur epic som helst, men samtidigt så är ju den första bara så himla mysig. Favoritfilmen måste nog vara den tredje. Vet inte varför, den har bara alltid legat så himla nära hjärtat på något sätt.

Vilken karaktär tycker du mest/minst om i Harry Potter?
Även denna är ju hemskt jobbig att svara på, haha... Men måste nog ändå säga att min absoluta favorit är Sirius Black. Någon jag verkligen avskyr är Dolores Umbridge. Tål henne verkligen inte, haha!

Har du några tips för dom som ska välja gymnasium?
Välja någonting som du tycker är kul. Det blir så mycket svårare och segare att ta sig igenom sina tre gymnasieår om man inte går en linje som man tycker är kul. Och välj inte en linje bara för att alla dina kompisar väljer den - välj någon som DU vill gå och som DU verkar tycka är rolig. Även fast det då blir så att man inte känner någon i sin nya gymnasieklass så får man massor av nya vänner. Trust me, I've been there. :)

Varför valde du just den gymnasielinjen du går?
Jag valde Djurparkslinjen på Himmelstalund för att jag alltid har älskat djur och för att jag skulle vilja hålla på med det när jag blir äldre. Kände inte heller för att gå någon linje som t.ex sam eller ekonomi där man i princip bara sitter i skolbänken precis som man har gjort alla tidigare år i grundskolan. Min linje är dessutom yrkesförberedande vilket betyder att jag inte behöver plugga vidare efter gymnasiet om jag inte vill. Hade jag fått ändra på någonting hade jag dock önskat att min linje fanns i min hemstad då jag har blivit himla trött på att pendla, haha...


Berätta lite om din skola! Hur kan en skoldag se ut?
Det är väldigt olika. Nu i tvåan har vi dock i princip bara kurser som inrikter sig på våran linje - alltså djurrelaterade kurser. Varje tisdag spenderar vi t.ex i vårat djurhus där vi brukar få ta hand om reptilerna, fåglarna, gnagarna och lamorna när vi har praktiska lektioner. Vi går väldigt långa dagar med långa lektioner men med tanke på att vi läser så roliga ämnen och har bra lärare så blir det inte så jobbigt. Vi har väldigt mycket praktik då vi har 15 praktik veckor under våran gymnasietid. I början av november har jag t.ex praktik i safariparken på Kolmården (där vi var på bilderna ovanför) och i vår har jag praktik på den sydamerikanska avdelningen. Vissa har även chans att få praktik utomlands. Annars är Himmelstalund en väldigt trevlig och fin skola!

Pluggar du mycket?
Jag har aldrig haft svårt för att lära mig saker så jag brukar inte plugga sådär jättemycket. Jag pluggar så mycket som det behövs helt enkelt. 

Vad vill du jobba med efter gymnasiet? Ska du läsa vidare på högskola?
Jag skulle som sagt vilja jobba med någonting som har med djur och natur att göra. Det behöver nödvändigtvis inte vara i djurpark utan min största dröm är att få arbeta med just detta utomlands i fält. Jag vill även kombinera detta med fotograferandet då naturfotograf är ett riktigt drömjobb. Och nej, jag tänker inte plugga vidare på högskola efter gymnasiet då jag känner att jag vill bli klar med skolan så snabbt som möjligt, haha.

Vilka är dina favoritböcker?
Förutom Harry Potter-böckerna så älskar jag Hunger Games- och Divergenttriologin. Sen så är ju The Fault in Our Stars en stor favorit som jag gråter lika mycket till varje gång. 


Vilka tre saker skulle du vilja ta med dig till en öde ö?
En båt, mat och Charlie. För att kunna ta sig där ifrån med lite färdkost på vägen och för att jag inte skulle klara av att vara ensam, haha.


Vilka fem saker skulle du inte kunna leva utan?
Min familj, Charlie, mina vänner, min kamera eller Nutella.

Vad är du mest rädd för?
Är sjukt mörkrädd. Tycket det är riktigt äckligt med höga höjder men samtidigt så himla mäktigt, så där är jag fett kluven. Annars är jag mest rädd för att det ska hända någonting hemskt med dom jag älskar.

Var bodde ni på Island och vilka ställen åkte ni till?
Vi bodde i Reykjavik på Grand Hotell. Vi hyrde en bil som vi bilade med till bl.a Ice Lagoon, Gullfoss, Vik och massor av andra ställen på vägen. Vill ni läsa lite mer om Island och våran fotoresa där förra sommaren så kan ni klicka här.

 
Vilken är din favoritårstid?
Jag har nog ingen favorit utan tycker om alla fyra på olika sätt. Våren för att den är så mysig och fin. Sommaren för att det är varmt och man har sådan stor frihet. Hösten för alla fina färger och vintern för julen.

Vad gör du när du är på depphumör?
Då brukar jag lyssna på musik eller bara lägga mig i sängen och sova och hoppas att det ska gå över när man vaknar upp igen. Annars försöker jag hitta på massor av roliga saker för att komma på andra tankar eller prata om det med Charlie som alltid finns där och lyssnar när det behövs.

Kan inte du berätta lite om ditt och Charlies förhållande? Hur ni träffades och hur länge ni har varit tillsammans osv.
I slutet av 8an så bytte jag skola och till en klass där några av mina bästa vänner gick. I den klassen så gick även Charlie. Umgicks mycket med mina tjejkompisar + alla killar som gick i klassen. I 9an så började jag och Charlie prata mer och mer och umgicks även efter skolan. Vi gick och åt tillsammans och gick på bio osv. Vi lärde känna varandra mer och han bjöd t.ex ut mig på 9ornas bal. Vi kom allt närmare och närmare och vi hade alltid så himla kul tillsammans. Den 21 februari 2013 bestämde vi att det skulle vara vi och vi har alltså varit tillsammans i ungefär 1 år och 7 månader. Han är verkligen världens finaste människa och jag är så otroligt lyckligt lottad att jag får kalla honom min. Att säga att jag älskar honom räcker knappt för att beskriva mina känslor för den grabben. Det gör på riktigt ont i mig att föreställa mig ett liv utan honom. Min bästa vän och absolut finaste pojkvän. <3


Det var dom frågorna det! Kul att det var så många av er som hade saker ni undrade över. Är det någonting mer ni funderar på eller så så är det bara att hojta till. :)

Mimmi

Alltså tack för att du är en sån mysig människa, haha, typ som en glädjespridande kompis! :)

2014-10-07 @ 19:47:14
URL: http://madeleinethomson.blogg.se
Matilda

Kul att du svarade på så många frågor :) Bilderna var än en gång himla mysiga ! :)

2014-10-07 @ 20:31:56
URL: http://tildasofias.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som kan se)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback