70 dagar kvar

2014-08-07 | 12:08:49
Bildkälla

Nu är det inte långt kvar hörni! 
Om exakt 70 dagar, om nästan 2 månader, så sitter vi på ett flygplan påväg ner mot Indonesien. I det förra inlägget om Indonesien skrev jag lite om det vi kommer att ägna oss åt under dom 2½ veckorna som vi är där och jag längtar så sjukt mycket! Vi har ändrat våran rutt lite och allt är ännu inte helt spikat och klart, men vi har pratat om att eventuellt ta en liten tripp till bl.a Bali. Åh, det kommer bli en sån himla rolig resa! Man blir ju helt till sig av att titta på alla fina bilder därifrån. Kameran kommer gå varm där nere, det är en sak som är säker i alla fall. 

Som sagt, bara 70 dagar kvar nu. Snart är vi där!
Aina Strand

Åh gud vad kul :D

2014-08-07 @ 12:18:55
URL: http://ainaphoto.blogg.se
Amanda

Å va kul! Indonesien är verkligen ett ställe dit jag också skulle vilja resa till :)

2014-08-08 @ 07:35:40
URL: http://amandaphoto.webblogg.se
Ellen

Hej!
Jag var på Bali nu i sommar i två veckor, och det jag kan tipsa er om är att åka till östra sidan av Bali, i alla fall när det gäller stränder.. Stränderna runt Nusa Dua är bäst, där är det verkligen vita stränder. Vi var på Kuta beach och de stränderna som låg på västra sidan av Bali, och om ni letar efter vita stränder så kommer ni bli besvikna, för på västra sidan är stränderna inte alls vita, de är mer ljusbruna.. Sen kan jag också säga att det är rätt så stora vågor i havet, men det går såklart att bada, jag tyckte det var hur roligt som helst att bada i stora vågor och det tror jag nog att ni kommer tycka också! Och är ni rädda för maneter så var inte det, vi träffade inte på en enda. För övrigt är Bali jättemysigt och jag kan tipsa er om att åka till något tempel, finns jättecoola tempel att titta på och längre söderut så finns ett tempel som heter Uluwatu temple som är från 1100 talet, och runt i det området bor det 400 apor, så man såg rätt så många apor där omkring!
Jag hoppas du har lite nytta av mina tips och att ni i alla fall åker och tittar hur det er ut vid stränderna runt Nusa Dua!
Och en sista grej, NJUT AV MATEN! :D Maten i indonesien är otroligt god!

2014-08-10 @ 17:40:41
URL: http://www.bluetears.blogg.se
Ellen

Sen kan jag tipsa dig också om att shoppa mycket där nere, Indonesiska Rupiah som man handlar med är en liten konstig valuta, men jag köpte till exempel en Guess väska på Bali för 1200000 rupiah, vilket motsvarar ungefär 600-700 svenska kronor, men den väskan hade annars kostat runt 1300 i Sverige! Men det är ju bara ifall ni tänkte ut och shoppa någon dag. Maten är också hur billig som helst, vi som var fyra personer betalade om dagen som högst kanske 900000 rupiah vilket motsvarar 529 svenska kronor, och då åt vi ibland trerätters på kvällen, om det hade varit i Sverige så hade det kostat över 1000 kronor.
Och åk aldrig taxi som inte har någon taxameter, för då kan ni bli blåsta, och gå alltid på det som står på taxametern, om den står på 15000 när ni kommit fram dit ni ska och taxichauffören säger att minimum payment is 20000 rupiah, så ska ni inte ge honom 35000 som det i så fall skulle kosta, utan gå alltid på den summan som taxametern står på.

En jätterolig sak vi gjorde var att åka rafting, alltså forsränning, det är en grej jag kan rekommendera! Man är fyra i varje båt, och man åker igenom regnskogen, där är det jättefin natur, massa vattenfall som rinner ner för klippor och allting. Så det kan jag rekommendera! :D

Haha förlåt att jag skriver mycket, men vill bara tipsa dig (er) om det bästa och så att ni får en trygg resa! Så att ni till exempel inte blir blåsta av en taxichaufför ;) :)

2014-08-10 @ 17:54:09
URL: http://bluetears.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som kan se)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback