Födelsedagsfirande och snöslask

2012-03-31 | 10:54:24



Det är i just såna här stunder som man älskar att bo i Sverige! Jag menar, vem vill inte ha snö när det precis verkade som om sommaren var här? :)

Ja fast nej, så är det ju inte riktigt. Känns rent ut sagt förjävligt när snön bara vräker ner. Vad hände liksom? Antar att det är detta som kallas för aprilväder, men den kunde väl ha hållt sig en dag till, tills det verkligen är april?

Idag är det i alla fall den 31 mars och just den här dagen, för 39 år sedan, föddes världens bästa pappa! ♥ Så nu på morgonen gick jag och min bror upp för att göra i ordning frukost på sängen åt honom samtidigt som han fick öppna sina presenter! :)


Grattis pappa! Jag älskar dig! ♥

Förutom födelsedagsfirande, vad händer annars? Jo, om några timmar är jag på väg till Örebro med laget. Där väntar en EM kvals match för U19 damer. Sverige möter Nordirrland och jag tror att det kommer bli riktigt roligt! :) Det skulle ju inte skada ifall det ville slutade snöa också... Men vad gör lite kyla och blåst när man är tillsammans med ett gäng goa tjejer och tittar på fotboll? :) Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! ;)

Hoppas att eran sista dag i mars blir toppen bra!
Hej så länge! :)

Read between the lines

2012-03-30 | 15:59:20



Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II


Efter en kort skoldag så tog jag en tripp ner till stan tillsammans med mamma och Fanny. Mitt största mål var att hitta någonting till pappa som fyller år i morgon. (Pappa, om du läser det här, säg ingenting till någon för det är en hemlighet, hehehehe.... :3)

Jag passade också på att köpa ett jättefint kamera halsband och en fin anteckningsbok i läder till mig själv
(det på bilderna ovanför ↑). Halsbandet är nästan exakt likadant som det jag har skrivit om förut, bara att detta är väldigt mycket större. :) Anteckningsboken kommer jag ha för att skriva fina saker i. Vad passar inte bättre till det än en fin bok i läder? :)

Om ungefär en timme eller så så tänkte jag trampa iväg till Nyhemshallen (kanske i sällskap av Fanny) för att titta på när min brors lag spelar innebandymatch. Det är innebandycup här i Katrineholm från fredag till söndag, så jag kommer för det mesta befinna mig i trånga gympahallar den här helgen. Men det är kul att se på innebandy och framför allt så är det kul att se min duktiga bror spela! :) 

Den här helgen ska jag också hinna med att åka till Örebro föra att titta på U19 EM kval mellan Sverige och Nordirland tillsammans med laget, spela träningsmatch och fira pappa som fyller år med mera. Så ja, detta kommer bli en bra helg tror jag! :)

Jag vet inte hur mycket jag hinner blogga nu dom närmaste dagarna, men det visar sig väl.
Ha det fint! :)

Fem läsarfrågor

2012-03-29 | 19:50:00
På den senaste tiden har jag fått några anonyma frågor här på bloggen. Anledningen till varför jag svarar på frågorna i ett inlägg och inte direkt till personen i fråga är som sagt för att dom varken lämnat ut sin bloggadress eller mejladress. Så ja, here we go! :)

Hur är den här redigerad + med vilket program? (Klicka på länken för att komma till bilden)
Det är ganska enkelt egentligen, men lite svårt att förklara bara rakt av såhär. Om någon känner sig intresserad av att jag skriver ihop en inlägg om hur jag redigerade den så kan ni kommentera, så ska jag se om jag kan knåpa ihop något! :) Den är i alla fall redigerad i Photoshop CS5

Hejhej jag har också en canon 600D, men jag fattar inte!!! :(
om jag vill ta nån bild, se vill jag ha suddig bakrund bakom, ska jag då ha på AV?
och vad ska jag ställa in på? Men är det nått fel med min kamera,
för om jag h ar på AV, då blir bilden skakig, och hur sätter man på blixten, i
nte atomatisk blixt, att man ska ha den jämt, hjälp:/
Hej, jag har också en Canon EOS 600D, men jag fattar inte! Om jag vill ta nån bild, sen vill jag ha suddig bakgrund bakom, ska jag då ha på AV? Och vad ska jag ställa in på? Men är det nåt fel med min kamera, för om jag har på AV, då blir bilden skakig. Och hur sätter man på blixten? Inte automatisk blixt, att man ska ha den jämt liksom? Hjälp!
För inte så länge sen så skrev jag ett inlägg om hur man får bakgrunden suddig och vilka inställningar man ska ha då och så vidare. Om du läser det här inlägget så blir det nog lättare att förstå! :) Bredvid märket på kameran där det står EOS 600D finns det en knapp för den inbyggda blixten (se bilden nedan).


Bilden är lånad härifrån.

Har läst att du spelar fotboll! Du får det att verka så himla roligt och så! Så, jag funderar på att börja spela. Fast jag behöver lite info. Hur många träningar har man? Hur många spelare är det? Hur mycket kostar det att börja? Är det 7-, 9- eller 11-manna plan?
Ja, det är verkligen jätteroligt med fotboll! :) Jag vet inte vad jag skulle göra utan den sporten eller utan mitt lag!
Och som svar på dina frågor: allt beror på vilken klubb du spelar i och hur gammal du är. Antal träningar, antal spelare i laget och priser är olika från klubb till klubb. Hur stor plan man spelar på (7-,9- eller 11-manna) är också helt beroende på hur gammal eller "mogen" man är. I mitt lag, DFK Värmbol F97/98, så tränar vi ca. 3-4 dagar i veckan + en match en gång i veckan. Vi är ca. 22 spelare i laget och eftersom vi är 15 och 14 år så spelar vi på 11-manna plan. Vi får betala 600 kr om året + kostnader för egna fotbollsskor och träningskläder m.m. Men som sagt, det beror helt på vilken klubb man spelar i och/eller hur gammal man är! :)


DFK Värmbol F97/98 ♥

Vad fina bilder du tar! Själv har jag en Canon EOS 500D och jag funderar på att köpa ett Tamron AF 70-300 /4-5,6 SP DI VC USD och jag funderar om du kan skriva lite om vad som är bra och om det finns något som är dåligt med det objektivet?
Först och främst: tack så mycket! :) Jag har skrivit några inlägg tidigare om mina olika objektiv (t.ex det här och det här) så ja, varför skulle jag inte kunna skriva om mitt teleobjektiv också? :) Jag får se när jag hinner skriva ihop ett inlägg om det, men jag lovar, det kommer!

Kan du visa eller skriva hur du gör dom där sprickorna? (Klicka här för att komma till bilden)
Det är faktiskt lätt som en plätt! Det är en pensel som jag har laddat ner till Photoshop som jag har använt. Jag använde svart färg och drog sedan när Opacityn (Opaciteten) lite grand för att det inte skulle bli alldeles för skarpt. Om du vill veta hr man laddar ner penslar till Photoshop, klicka här! :)

Jag hoppas att ni som ställde frågorna är nöjda med era svar! :) Om det är någonting ni undrar över om detta så är det bara att kommentera. Men jag skulle väldigt gärna vilja att ni fyller i eran bloggadress och/eller mejladress hädanefter. Det blir mycket lättare att svara på era kommentarer då! :) Om ni är rädda för att lämna ut eran mejladress så att alla kan se den, var bara lugnt! Eran adress kommer bara synas för mig och inte ute i bloggen, så det är ingen fara alls! :)

Ha en fortsatt fin kväll så hörs vi!

Efter regn kommer solsken

2012-03-28 | 19:46:09


Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1 + Tokina AT-X Pro 11-16 2.8

Jag kände att jag behövde en två dagars paus från bloggen av lite olika anledningar, men nu är jag tillbaka i alla fall! :)

Jag har precis ätit och duschat efter en mycket blöt och kall fotbollsträning. Det fina och vama vädret vi har haft här den senaste veckan verkade tillslut ge upp för att låta regnet ta över. Nu precis innan solen gick ner så bestämde den sig för att visa sig en stund. Alltid nåt i alla fall! :) Den sista bilden tog jag för några minuter sen, för det var precis så där som det såg ut utanför mitt fönster.

Har inte så mycket mer att berätta just nu faktiskt. Jag har fått några anonyma frågot på senaste tiden, så jag tänke ta och svara på dom i ett inlägg sen om jag hinner. Annars får det bli någon annan dag helt enkelt! :)

Men ja, ni får ha det så bra! :)

Våffeldagen

2012-03-25 | 18:46:19


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Nu är min mage full av våfflor efter kvällens middag! Nutella, glass och hallonsylt är helt klart det bästa tillbehöret, utan tvekan! Kanske inte det nyttigaste att äta, men är det våffeldagen så är det! :)

Har ni ätit några våfflor idag och vad är erat favorit tillbehör? :)

Ute i skogen

2012-03-25 | 16:29:36




Canon EOS 600D | Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD + Tokina AT-X Pro 11-16 2.8

Här har ni fyra halvdana bilder från förmiddagens promenad i skogen. Vädret var super skönt, men jag är inget fan av att fota i direkt solljus, så därför blev bilderna som sagt inte så många och inte så bra. Men som sagt så var det riktigt skönt att vara ute och gå i det fina vädret och det tyckte nog hunden också! :)

Förutom skogspromenaden så har jag knappt gjort någonting idag. Jag har väl mest bara latat mig och sådär, men jag har inte orkat med något annat. Men såna dagar måste man också ha ibland, haha! ;)

Ikväll blir det i alla fall våfflor till middag, för det är ju trots allt våffeldagen! :)
Ha det fint!
Tamron AF 70-300/4-5,6 SP DI VC USD
Tokina AT-X Pro 11-16 2.8

Årets första grillning

2012-03-24 | 19:54:57

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

När det är så pass varmt ute att man kan grilla, då är det verkligen vår! Det har varit helt underbart väder hela dagen, så pappa drog fram grillen till kvällen och nu har vi precis käkat årets första grillade köttbit. :) Riktigt gott var det!

Jag tänkte precis skriva att middagen var en perfekt avslutning av dagen, men om jag skrev det skulle jag faktiskt ljuga för er. För helt otippat så ska jag och några fina vänner gå på bio. Vi ska se just den filmen som alla andra också ska se eller har sett, nämnligen Hunger Games. Det kommer nog bli as bra! Det var jättelängesen jag träffade dom här tre tjejerna som jag ska kolla på bio med, så det kommer bli riktigt roligt att få se dom igen! :)

Jag hoppas att ni får en toppen bra lördagskväll, så hörs vi när vi hörs! :)

Citroncupcakes med kokos och maräng

2012-03-24 | 14:38:02

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II


Nu har jag använt ett av recepten ur min nya bok för första gången! Det blev citroncupcakes med kokos och maräng den här gången! :) Brukar nästan alltid baka samma sorts cupcakes, så det var kul att prova på någonting nytt! Jag brukar annars ha ganka svårt för bakverk med citron i, men jag har inte hunnit provsmaka dom här ännu, så vi får väl se hur det blir. :)

Om ni också känner för att skapa såna här cupcakes så kommer receptet här!

Kokoskaka
125 g rumsvarmt smör
2 tsk finrivet citronskal
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
1 ½ dl kokosflingor
3 ¼ dl mjöl
1 ½ tsk bakbulver
Lemon curd
4 äggulor
1 dl strösocker
2 tsk finrivet citronskal
4 msk citronsaft
40 g smör
Kokosmaräng
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
3 dl kokosflingor

Blanda alla ingredienser till lemon curd i en liten värmetålig skål och ställ den sedan över en kastrull med sjudande vatten.
• Rör hela tiden tills krämen börjar tjockna och fastnar på baksidan av en sked.
• Ta bort skålen från värmen och täck den med plastfolie. Ställ sedan in skålen i kylen tills den kallnat.
• Sätt på ugnen på 180°C.
• Vispa smöret, citronskalet, sockret och äggen med en elvisp tills det blir lätt och fluffigt.
• Rör i mjölken, kokosen, mjölet och bakpulvret.
• Ställ formar på en plåt och häll i smet i halva formarna.
• Grädda i ugnen i ca. 20-25 minuter.
• Ta ut kakorna och höj värmen på ugnen till 220°C.
Skär ett 2 cm djupt hål i mitten av varje kaka och fyll hålen med lemon curd.
• Gör nu i ordning kokosmarängen genom att börja med att vispa äggvitorna med elvisp tills det tjocknar till sig.
• Tillsätt lite socker i taget och blanda tills allt socker har smält.
• Blanda sedan i kokosen.
• Spritsa ut marängen ovanpå kakorna.
• Grädda sedan kakorna i ugnen igen i ca. 5 minuter eller tills marängen fått lite färg.
• Toppa med valfri topping.
• ÄT! ♥

Det tar ganska långt tid att göra dom här eftersom det är tre smeter som måste göras. Men kul är det och även fast jag inte har hunnit smaka dom än (som sagt) så är dom säkert super goda! :)
Så ut i köket och baka med er nu! :D

En liten, blå bok

2012-03-23 | 15:59:43


Den här fina boken landade hemma hos mig idag! Den innehåller 364 sidor med massor av smarriga recept på cupcakes, kakor och cheescakes. Ganska uppenbart när det är just det som är bokens titel, haha? :) Isabelle fick en likadan bok när hon hade sin födelsedagsfest och då blev jag så himla sugen så jag besämde mig för att köpa en egen, hehe... :] Hittade den på Åhlens för endast 149 kr. Så nu ska det bakas för fulla muggar här hemma!

Men bakningen får i sånna fall bli av i helgen, för nu ska jag nämnligen göra mig i ordning för att sedan åka bort till Matilda en sväng. Jag och några andra tjejer ska dit ikväll, så det kommer nog bli super roligt! :)

Ha en toppen bra fredagskväll allihopa!

I femton grader

2012-03-23 | 15:40:03




Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

Jag trotsade min pollenallergi och kröp ner i rabatten med kameran framför mig. Där hittade jag några fina nyckelpigor och massor av blommor som har slagit ut. Att termometern dessutom visar att det är över femton grader ute och att solen skiner gör det ju inte sämre precis! :) En riktigt fin dag om ni frågar mig, även om halsen kliar lite och näsan är igentäppt. Men är det vår så är det, då får man stå ut med lite (eller typ massor med) pollen! ;)

Jag älskar dig så mycket att jag hatar dig

2012-03-22 | 09:14:59

Bild från förra året.

Jag älskar verkligen våren! Det måste nästan vara en av dom mysigaste årstiderna, när dom sopar upp gruset på gatorna, fåglarna börjar kvittra, blommorna börjar blomma... När solen äntligen börjar värma och man slipper gå runt i tjocka vinterkläder. Våren är superhärlig, samtidigt som jag verkligen hatar den! För en pollenallergiker som mig så är denna årstid också ett rent helvete. Nästan så i alla fall... Nu i början är det extra jobbigt också. Min hals och näsa håller på att sprängas känns det som, så ont som det gör. Idag mår jag lite sådär extra dåligt, så jag stannade faktiskt hemma från skolan. Jag skulle aldrig orka med en heldag med massor av skolböcker tillsammans med den här allergin. Får hoppas på att det blir bättre såsmoningom så att man kan gå ut och ta vara på den här fina årstiden.

Det jobbigaste av allt är ju att fram tills förra året så fanns det inte en skymt av den här allergin.
Då skulle jag rent av kunna rulla mig i ett hav av pollen utan att märka något. Men det var som sagt förra året vi märkte att jag var allergisk. Inte sådär jättekul att få reda på precis...

Är det någon av mina läsare som också är pollenallergiker?

Eftersom jag ändå bara sitter inne och inte kan ta vara på det fina vädret så tänkte jag hyra några filmer.
Hoppas att ni får en fin dag allihopa! :)

Ett gammalt ur

2012-03-21 | 19:27:37

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Den här fina klockan har nu hittat till mitt nattduksbord! Det var längesedan jag hade en klocka på mitt rum faktiskt. Det måste nog ha varit senast när jag gick i 4:an någon gång eller så. Jag har alltid använt mobilen som klocka annars, men har länge funderat på att skaffa en riktig med visare och tickande och hela köret, haha! ;) Så ja, nu är den på plats i alla fall och jag tycker den är super gullig! :)

Den här klockan har gett mig massor med fotoinspiration, så nu har jag fått massor av idéer till fotosessions och sådana saker. Får se om det blir av någon gång. :)

Nu ska jag packa upp mina svettiga kläder ur träningsväskan för att sedan ladda upp för ett nytt avsnitt av Grey's Anatomy lite senare.
Ha en fin kväll!

Blåtonad

2012-03-20 | 16:54:53

Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

En bild som jag tog samtidigt som dom här. Även fast min hemmagjorda fotostudio är väldigt liten och inte innehåller så mycket utrustning så är den bra rolig att fotografera i! :) Jag tycker det är så roligt att experimentera med den lilla ljuskällan jag har. Jag tycker också att bilderna där blir finast i svartvitt. Jag vet inte varför, men på något sätt tycker jag att bilderna ser mycket renare ut. :) Den här bilden är i och för sig redigerad i en blå ton, men jag tycker som sagt att det är kul att experimentera lite, både när man fotograferar och när man redigerar! :) Det här kanske inte är så mycket till experiment, men det är roligt att testa sig fram liksom!

Men gud vad jag babblar på hörrni! Nu ska jag faktiskt ta mig ner till soffan och titta på ett reprisavsnitt av Grey's Anatomy. Det är liksom så jag brukar spendera mina eftermiddagar om jag inte tränar fotboll eller pluggar, haha! ;)
Vi hörs senare!

Bredvid högen av läxor

2012-03-20 | 15:55:14

Om jag skulle checka in på Facebook just nu skulle destinationen nog bli densamma som rubriken, för det är just där som jag befinner mig. Alltså bredvid en hög av läxor. Kanske inte det roligaste man kan ha för sig en tisdagseftermiddag, men med en Zipperall och lite fin musik så funkar allt! :) Jag ska ner till köket en snabbis och se om vi har något gott att tugga på. Såklart man behöver fylla på med energi när man pluggar så här flitigt som jag gör, haha! ;)

Jag hoppas att ni andra har en fin dag och att ni gör något roligare än ligger på erat golv och läser läxor! :)
Ha det bra!

Behind that scarf

2012-03-18 | 18:25:43


Canon EOS 600D | Canon EF-S 18-55mm

I brist på annat så plockade jag fram kameran och ställde upp utrustningen i min hemmagjorda fotostudio för att ta lite självporträtt. Resultatet ser ni alltså här ovanför. Jag blev faktiskt ganska nöjd om jag får vara ärlig. :)

Vad tycker ni? :)

Blue laces

2012-03-18 | 16:01:13


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Det är dom här skorna jag brukar traska omkring i om dagarna. Jag är en sån som tröttnar på saker och ting väldigt snabbt, så jag brukar byta skosnören på dom här vita conversen ganska ofta. Ibland använder jag dom vanliga vita, ibland ett par orangea, dom blåa som sitter på nu eller så blandar jag med en på varje fot. Jag tycker att det ser mycket roligare ut med lite färg på dom annars så helvita skorna! :)

Jag har också ett par låga, röda converse som jag har haft enda sedan 2009. Även om dom börjar bli lite slitna så ligger dom mig varmt om hjärtat! ♥ Nästa inköp tror jag blir ett par vinröda, höga converse. Tycker det är så snyggt! Men vi får väl se hur det blir med det hela, eftersom att min fot krånglar. Ska till sjukgymnasten på onsdag och det skulle inte förvåna mig om han talade om att jag måste hitta några rejälare skor en dom här av tyg. Och jag som går i converse året om, hur ska jag klara mig? Aja, får väl göra det bästa av situationen helt enkelt. Hellre en hel fot än ett par skor. :)

When you see the universe through a camera

2012-03-18 | 12:20:35

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Hej på er!
Hoppas att er söndagsmorgon har varit superbra! :)

Igår så spenderades i princip hela dagen i Norrköping, därav att det bara kom upp ett enda inlägg. Gårdagen började med en träningsmatch som slutade 2-2. Där ifrån mig jag med mig ingjutna doppmärken i foten, ännu mer ont i min redan ond häl och en och annan lårkaka. Men det är sådant man får ta ute på fotbollsplanen liksom! ;) Resten av dagen hängde vi på Pizza Hut och kollade på fina kameror på Media Markt. När jag väl kom hem var jag så trött att jag inte orkade starta datorn, så jag kröp ner i Ziperallen och lördagsmyste istället! :)

Idag var det egentligen tänkt att jag skulle ha en liten photoshoot med Felicia, men vi bestämde att skjuta upp den till lite senare i vår när vitsipporna slagit ut. :)

Det är ändå rätt fint ljus ute idag. Det är liksom mulet men ändå soligt. Haha, förstår ni vad jag menar? Så jag tänkte i alla fall ta mig ut och fota lite ändå. Vet inte riktigt vad än, men det visar sig ju! :)

Ha en fortsatt bra söndag så ses vi! :)

Alla har vi varit små

2012-03-17 | 08:02:07


Ja vad ska man säga?
Några som var vuxit på några år eller? ;) Tänk att vi har varit såna små skitar som på bilden till vänster! Kommer inte ihåg när bilden är tagen, men vi var väl runt 10 år kanske? Bilden till höger är tagen förra sommaren, alltså 4-5 år efteråt. Många har hoppat av under dom åren men många har också kommit till. Några av oss har hållt kvar ända sen början. Tänk vad tiden går fort när man har roligt! ♥

Och idag blir det faktiskt att träffa dom härliga brudarna i laget,
för runt nio ska vi åka till Lindö och köra årets första match. Det är "bara" en träningsmatch i och för sig, men vi ska köra gärnet ändå! :) Tagga brudar!

Hoppas ni får en bra lördag så hörs vi antagligen när vi kommer hem! :)

Hur du ställer in din bländare

2012-03-16 | 16:15:13
Det var någon som kommenterade och undrade hur man får motivet i bilden skarp medan bakgrunden är suddig. Det hela beror på vilket bländartal man har inställt på kameran, så därför tänkte jag förklara lite hur det hela går till! :)

Bländaren är alltså det som styr hur mycket ljus som släpps in i kameran. Ju lägre bländartal (alltså F-tal) dessto större "hål" blir det och dessto mer ljus släpps in i kameran. Som ni kan se på bilden ovanför så är alltså F2.8 den största bländaren (=mycket ljus i kameran) och F11 den minsta bländaren (=mindre ljus i kameran).

För att ställa in ditt bländartal så måste du vrida på den lilla ratten högst uppe på kameran. Om du vrider til Av (på Canon kameror) så kan du där ställa in bländartalet medan alla andra inställningar anpassar sig efter det. Du kan också ändra bländartalet om du vrider ratten till M (manuellt), men där måste du styra dom andra inställningarna själv. Du ändrar bländartalet genom att vrida på den lilla ratten som oftast sitter precis vid avtryckar knappen (har ingen koll om det är så på alla kameror, men på dom flesta). Det största respektive minsta bländartalet varierar från objektiv till objektiv. På ett vanligt kitobjektiv (18-55mm) så är det största bländartalet oftast F3.5. Med t.ex ett Canon EF 50/1.8 II objektiv kan man ha största bländaren som F1.8, alltså kan det komma in väldigt mycket ljus genom det.

Bländaren styr inte bara hur mycket ljus som kommer in i kameran, utan också hur mycket utav bilden som blir skarp. Om du har en stor bländare (t.ex F1.8) så blir bara en liten del av bilden skarp medan bakgrund blir ur fokus, alltså suddig. Detta kallas kort skärpedjup. Om du har en mindre bländare (t.ex F13) så blir nästan hela bilden skarp och då kallas det för långt skärpedjup.






Här ser ni några bilder med exakt samma inställningar och nästan exakt samma redigering, bara att det är olika bländartal. Som ni ser på bilderna som är tagna med bländaren inställd på F1.8 så blir bara en del av bilden skarp och man får med en mjuk och fin bakgrund. På dom bilderna med bländaren inställd på F13 blir en större del av bilden skarp och bakgrunden blir lätt rörig och tar upp mycket uppmärksamhet. Det kan i och för sig vara bra att använda en liten bländare om man t.ex fotar någonting stort som en byggnad, för då blir hela byggnaden skarp. Men om man bara vill att en enda grej ska vara i fokus och om man vill skapa lite mer djup i bilden så ska man hålla sig till en stor bländare! :) 

Jag hoppas att det inte blev allt för krångligt nu och att ni förstod allt. Annars så är det bara kommentera och fråga om det är någonting som ni undrar över! :)

Thank god it's friday!

2012-03-16 | 14:15:16

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Åh vad skönt det är med fredag! Känns som att jag säger det varenda fredag, men jag talar bara om sanningen, haha! :) Snart är det påsklov också, bara två och en halv vecka kvar! Gud så skönt det ska bli med lov! Känns som om vi precis hade sportlov, och efter påsklovet är det inte långt kvar till sommarlovet! Här har ni en tjej som längtar!

I alla fall. Jag var nyss ute och gick med hunden ni ser på bilden ovanför. Han är bra fin min vovve! ♥

Alldeles strax så ska jag dessutom fixa ett inlägg med ett litet fototips! :) Det kanske är ett enkelt tips för några av er, men något nytt för er andra. Ni får helt enkelt hålla utkik och se vad det handlar om sen när inlägget har kommit upp! :)

Ha det fint så länge!

En gul plåtburk

2012-03-14 | 19:22:39

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Med brist på annat att blogga om så tänkte jag visa er en fin burk som jag fick med mig samma dag som jag köpte min analoga kamera. Egentligen skulle jag fått betala en tia för burken, men han som hade hand om affären bjöd på den eftersom jag köpte kameran som stått där så länge. Hyggligt av honom! :)

Som ni säkert redan vet om så har jag börjat fatta tycke för gamla och fina saker. Den här burken är ju ett perfekt exempel! Det är en gammal teburk av plåt, den är alldeles gul och den flagnar lite här och var. Mycket fin om ni frågar mig! :) Så den står just nu i mitt fönster och väntar på att någon fin blomma ska bosätta sig i den. Hade alltså tänkt ha den som kruka. :) Jag vet inte riktigt hur det kommer bli, men förhoppningvis blir det fint! Jag lovar att visa bild när jag väl hittat någon fin växt att plantera där! :)

Annars så hoppas jag att ni har haft en super bra onsdag och att kvällen kommer bli minst lika bra!
Simma lugnt!

Med en gammal kamera i handen

2012-03-12 | 12:21:34

Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16 2.8

Jag är fortfarande lika kär i min analoga kamera som jag köpte häromdagen! Den är så gammal och fin! Tänk om man hade en hel hylla full med sådana här kameror, skulle inte det vara rena rama drömmen eller nåt? :) Dom är ju inte speciellt dyra heller, en hundring eller två är dom ju helt klart värda! Så jag har bestämt mig för att gå på mer loppisar i år för att kanske hitta ännu fler analoga kameror! Att man sen ska få plats med dom i mitt snart överfulla rum, det är ju en helt annan femma! :)

Idag är det i alla fall måndag och vi är lediga från skolan! Solen skiner och det är runt 12°C ute, kan väl knappast bli bättre? Så nu tänkte jag faktiskt gå ut och ta vara på den här fina dagen!

Ni får ha det så superbra, hej så länge! :)

When you try your best but you don't succeed

2012-03-11 | 19:24:31

Random bild på våran maskot Lillgubben.

Efter en hel dag på en konstgräsplan med massor utav fotbollsspelande så är jag ganska så slut i både kroppen och hjärnan! Kan meddela att dagens distriktträning gick åt hellskotta. Faktiskt, så gjorde den det. Man blir så himla arg på sig själv när man vet att man kan så mycket bättre! Så nej, min chans att bli uttagen till nästa omgång är nog ganska minimal just nu...

Just därför ska jag nu krypa in i min One Piece och deppa tillsammans med choklad och kola paj! Och sen så är vi ju faktiskt lediga från skolan i morgon, det behöver jag verkligen!

Hoppas att ni har haft en fin söndag allihopa! :)
Puss och kram och allt vad det heter!

Vinnaren av årets Melodifestival

2012-03-10 | 22:22:17

Bilden kommer härifrån.

Åh vad glad man blir av Loreens låt Euphoria! Hon är så himla bra den kvinnan och låten är som sagt helt magisk! Hon verkligen den rätta vinnaren av Melodifestivalen 2012, helt klart! Det skulle inte förvåna mig om hon tog hem hela Eurovision Song Contest också. Tror hon skulle klara sig riktigt bra ute i Europa! Åh vad bra hon är! :)

Ni som kollade på Melodifestivalen ikväll, tyckte ni att det var rätt låt som vann? :)

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig med dom fina tonerna av Euphoria i huvudet. I morgon blir det att gå upp runt halv sju för att sedan åka till Nykvarn för distriktlagsträning! Är lite nervös faktiskt, men jag tror det kommer bli super roligt! :D
Kommer vara borta hela dagen, så vi får se om det blir någon bloggning imorn eller inte! :)

Ni får ha det så bra så länge, hej med er!

Analog kamera

2012-03-10 | 17:24:41


Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Titta vad jag fyndade idag! En alldeles underbar analog kamera för endast en hundring och en femtiolapp! Snacka om att jag blev glad när jag hittade den i våran lilla, fullproppade secondhand affär vi har här i staden! Har letat efter en sån här gammal och analog kamera hur länge som helst nu! Jag tycker det är så gulligt att man kan fälla ihop den till en liten väska, haha! :)

Kameran är av märket Ernemann Dresden och dom här kamerorna gjordes mellan 1899 till 1926, alltså är den riktigt gammal. Det ska nog kunna gå att ta någon bild med den också, bara man får tag på ett speciellt fotopapper. Jag ska se om jag kan hitta något sådant, men annars är den ju till för att ha som prydnad! :)

Så nu har den intagit sin rätta plats i bokhyllan! Åh vad jag tycker om den! :)

Morgonpromenad med en fin vän

2012-03-10 | 10:20:53

Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16 2.8

Något av det bästa som finns är att gå upp tidigt en lördagsmorgon när solen precis håller på att gå upp. Att ta med sig sin fina hund och gå ut på en promenad i den alldeles tysta och sovande staden. Känna den kyliga luften och bara traska runt där tillsammans med en fin vän. En fin vän med alldeles för vackra och bruna ögon.

Att sedan se sin hund rusa upp för trappan när man kommer hem, hur han sätter sig där och bara väntar på att man ska tala om för honom hur duktig han var. Hur fint han gick och vilket fint sällskap han var. Se glädjen lysa i hans ögon. Det gör mig så lycklig att se honom lycklig!
Världens finaste Benson! ♥

@ Isabelles place

2012-03-10 | 09:39:00







Bilder från igår kväll.

Igår var det en riktigt rolig kväll! Jag och några andra drog hem till Isabelle för att fira henne lite i efterskott. :) Det blev sjukt mycket skratt, karaoke, pizza, promenad i mörkret, massor av snack och ännu mera skratt! Men det är väl så det ska vara när man är med fina vänner? :)

Det blev mest vimmelbilder från igår kväll, men man kan inte begära så mycket mer när man är på fest liksom. :) Här har ni i alla fall några bilder, och ni som är vän med mig på Facebook får hålla utkik, för där kommer jag ladda upp ännu fler!

Tack för en supergrym kväll allihopa! ♥

Fredagsmorgon

2012-03-09 | 07:44:58

Bild från i vintras. Måste verkligen ut och fota, har nästan inga nya bilder att bjuda på! Får se om det blir av till helgen... :)

God morgon på er! :)
Idag är himlen lika grå som igår. Vi får hoppas att regnet håller sig borta i alla fall!

Ska alldeles strax cykla iväg till skolan, men jag tänkte bara slänga in ett litet inlägg och berätta att det inte blir så mycket uppdatering idag. Efter skolan ska jag och Fanny ner en sväng på stan, och senare ikväll ska vi vidare till Isabelle för att fira henne i efterskott! Kommer nog bli super kul, ska bli skönt att få träffa massa fina vänner! :) Jag tänkte låta kameran följa med, så jag kanske har några bilder att bjuda på sen när jag kommer hem. :)

Tills vidare hoppas jag att ni får en toppen bra fredag!
Ha det fint! :)

Bilder från sommaren 2011

2012-03-08 | 19:50:47






Bara för att det har blivit så många gråa och trista inlägg på senaste tiden så har ni här några härliga bilder från förra sommaren. Det här får mig att längta till sommar och sol ännu mer! ♥ Tänk att bara kunna gå runt i shorts och linne, gud vad härligt!

Så ifall ni som jag känner er lite deppiga i detta upp och ner vädret vi har (eller om ni bara känner er lite sådär allmänt hängiga) så kan ni ta er en titt på dom här bilderna, för jag hoppas att dom piggar upp er lika mycket som dom piggar upp mig! :)

Genom mina persienner

2012-03-08 | 19:21:34

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

När jag tittade ut genom mitt fönster när jag kom hem från skolan idag så var det alldeles grått ute. Världen var precis lika grå som bilden ovanför. Blött och kallt var det också, med tanke på det snöblandade regnet som envisat sig med att komma till Katrineholm. All vårkänsla som man alldeles nyss hade är som bortblåst för tillfället. Men förhoppningsvis bestämmer sig det fina vädret för att komma tillbaka nästa vecka, för då sägs det nämnligen att det ska bli runt 10ºC här. Det tycker jag att vi kör på! :)

Annars rullar väl allt på som vanligt. Skolan tar upp mycket tid med läxor och plugg inför olika prov. Var i alla fall och körde styrketräning med fotbollslaget förut idag. Det räddade mig från att drunkna bland mina läxböcker kan jag säga er! Dom är fina dom i mitt lag! ♥

Men nu tänkte jag faktiskt plugga i någon halvtimme till eller så innan jag kryper ner i soffan och tittar på Once Upon a Time.
Ni får ha det så bra! :)

Kony 2012

2012-03-07 | 19:55:15

Jag tycker verkligen att ni ska ta er tid att titta på den här videon. Spendera några ynka 30 minuter åt att bara sitta och lyssna på vad denna mannen har att säga. Lyssna och ta in vart enda ord, för det han betättar är hur verkligheten ser ut. Vare sig vi vill det eller inte, så är det det här som är sanningen. Hur hemskt det än är så är det ingenting som man kan blunda för. Detta är någonting man måste sätta stopp för, och genom att titta och dela med sig av den här videon kan man hjälpa till. Ni kommer förstå precis vad jag pratar om när ni har sett den. 

Så snälla, ta er tid och titta på den här, för det är värt varenda sekund!

Säsongspremiär

2012-03-07 | 19:49:39

Bilder från Google.

Om nästan exakt en timme och femton minuter drar säsongspremiären av Grey's Anatomy igång! Dubbelavsnitt är det också, kan ju knappast bli bättre? Gud vad jag har längtat efter dom här nya avsnitten alltså! Kommer sitta i soffan och grina som en liten gris hela kvällen! Blir en perfekt avslutning på en annars ganska så värdelös dag. Så snart kommer jag inta första parket nere vi tv:n tillsammans med någonting gott att äta!

Är det någon av mina läsare som följer Grey's Anatomy? Är ni lika spända inför säsongspremiären som jag är? :)

Doften av en nyklippt hund

2012-03-06 | 19:31:27

Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16 2.8

Såhär stilig och fin var våran hund när han kom hem från frisören idag. Det måste kännas skönt för honom att bli av med all päls. Han hann ju bli riktigt långhårig innan det var dags att klippas!

Ni ska bara veta hur gott han luktar när han är nyklippt! I och för sig luktar han alltid gott, Benson lukt måste vara något av det bästa som finns! ♥ Men nu doftar han sådär extra mysigt! När allt hår från ansiktet har försvunnit ser man ju hans vacka ögon också! Åh underbara hund, du är så fin! ♥

Nej, nu var det hela 15 minuter sen jag luktade på honom sist, så jag ska kila ner och borra in huvudet bakom öronen på honom... :]

Sjätte mars

2012-03-06 | 17:03:31

Jag idag.

Hej på er!
Gud vilken lång dag det har varit. Man blir ganska slut i både huvudet och kroppen efter en dag med sju lektioner. Kommer knappt ihåg vad jag åt till frukost imorse liksom, så fullproppad och snurrig känner jag mig i skallen just nu! Det är skönt att det är så fint väder ute som piggar upp i alla fall! :) Ni skulle sett så fint det var imorse, med solen som sken och frostkristallerna som glittrade. Då känns det ganska surt att det är skolplikt i det här landet, när man mycket hellre skulle kunna åka ut till något fint ställe att fota! Längtar som attan till påsklovet! Och efter det längtar jag ännu mer till sommarlovet! Tänk vad skönt att bara få vara fri...

Alldeles strax tänkte jag slå igång ett avsnitt av Grey's Anatomy. Efter det ska jag följa med och hämta upp våran nyklippta hund! :)
Ha det bra!

You can't bring me down

2012-03-05 | 19:25:31

Bild i repris med ny redigering.

Hej på er!
Denna måndag har väl varit... lite sådär. Ingen toppen dag precis om man säger så. Det var kallt som attan imorse, skolan var lång och tråkig, träningen gick inte så jättebra och det finns en viss person som jag stör mig på. Riktigt mycket också. Så ja, just nu tänker jag faktiskt bara vara tjurig. Jag kommer inte låta detta trycka ner mig, men det är faktiskt okej att vara arg ett tag. Så det tänker jag vara resten av kvällen och hoppas att det har gått över i morgon när jag vaknar upp. Det är nog egentligen inte så stor chans, för i morgon väntar en ny, lång dag. Men tillslut så kommer det rinna av och allt blir som vanligt igen. Det ordnar sig.

Hoppas att ni har lite överseende med detta deppinlägg och jag hoppas att ni har haft en bra dag allihopa! :)

Att se genom en diamant

2012-03-03 | 19:32:17

Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

Det här halsbandet fick jag förra sommaren av min farbror när han precis hade kommit hem från USA. Jag förstår inte varför jag inte har visat er det förut, men här är det i alla fall. Bättre sent än aldrig, haha! :)

Jag älskar kamera smycken, tycker det är så snyggt! :) Just det här halsbandet har en liten diamant som "lins" vilket jag tycker passar mer än perfekt, eftersom varje bild är värd lika mycket som ädelstenar, om inte mer! Varje bild är unik, precis lika unik som varje diamant! :)

När våren sakta men säkert kryper fram

2012-03-03 | 18:23:19



Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

Detta måste helt klart vara en av årets mysigaste årstider! Gud vad jag älskar våren! Det är egentligen konstigt att man kan bli så glad över att några små vita (egentligen ganska fula) blommor har ploppat upp i trädgården! Det är fint med vår och just därför måste den fångas på bild! :)

Hängandes vid mitt fönster

2012-03-03 | 15:52:37

Canon EOS 600D | Canon EF 50/1.8 II

Mina origami fåglar som jag vek för ganska längesedan har nu intagit sin rätta plats. Har hängt upp dom i min skrivbordslampa precis vid fönstret, så att det fina ljuset som faller över mitt rum om dagarna träffar deras vackra vingar. Oj, där lät jag ju till och med lite poetisk! Nästan lite läskigt faktiskt... Men jag tycker faktiskt att det blev riktigt mysigt med två små fåglar brevid en! :)

Idag är det en fin dag! Som dom flesta dagarna har varit nu för tiden! Super mega nice! Att dagen började med träning tillsammans med världens underbaraste fotbollslag gjorde ju bara alltihopa ännu bättre! :) 

Nu tänkte jag hänga kameran runt halsen och se om jag får tag på några härliga vår bilder!
Simma lugnt och flyg högt!

En skvätt av blått

2012-03-02 | 20:04:17

Canon EOS 600D | Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1

Idag bestämde jag mig för att ta mig tid åt att fota vattendroppar. Egentligen hade jag tänkt göra något annorlunda än att bara använda vatten. Från början försökte jag faktiskt fota mjölkdroppar, men det var lättare sagt än gjort! Så med mitt dåliga tålamod så tog det inte särskilt lång tid innan jag gav upp. Får se om jag försöker mig på ett nytt försök någon annan gång.

Men jag kunde ju inte bara ha gjort allt förgäves, så jag tog några snabba bilder under kranen. Det fick helt enkelt bli bilder på droppar med karamellfärg istället! :) Funkar bra det också tycker jag, även om det kanske inte är lika kreativt som med mjölk! ;)

Så ja, det var i alla fall den bilden jag hade att bjuda på för stunden!
Ni får ha en fortsatt trevlig fredagskväll, så hörs vi! :)

Summer 2012

2012-03-01 | 19:50:54


Gud vad jag är taggad inför sommaren 2012! Den kommer bara bli så himla bra! Är helt överöst med inspiration till olika fotograferingar, jag ska sola och bada som aldrig förr, förhoppningsvis några härliga dagar i sommar stugan, hänga med fina vänner, dra till Gothia Cup i Göteborg med laget, familjen åker iväg till London i en vecka för att se OS-finalerna i fotboll... Listan kan göras lång! Det som ändå kommer vara skönast av allt är att vara helt fri. Att slippa tänka på skolan och allt vad det innebär. Bara ta dagen som den kommer!

Gud vad jag längtar! ♥

En smärre bloggtorka

2012-03-01 | 19:27:16

Canon EOS 600D | Tokina AT-X Pro 11-16 2.8

Hej på er! Det känns som om det var år och dar sedan jag skrev ett inlägg, men faktum är att det bara var två dagar sedan! Nu är jag i alla fall här igen och vill bara börja med och förklara vart jag har hållit hus. Både idag och igår så har min tid gått åt till skolan och fotbollsträningar. Och det kommer bli ännu mer träning framöver. Vi har träning på lördag, match på söndag, träning måndag, onsdag och torsdag. Känns grymt bra, älskar verkligen att träna fotboll, så man ska absolut inte klaga! :) Men dessvärre blir det ju mindre tid åt bloggen då och framför allt mindre tid åt fotograferandet. Lite synd tycker jag, men som tur är så slutar jag skolan tidigt imorn och har resten av dagen ledig, så då ska jag nog kunna ta mig ut och fota lite igen! Har inte hunnit testa mitt nya objektiv speciellt mycket (förutom bilden ovanför) så det ska bli roligt att få lära känna det lite mera! :)

Så jag hoppas ni förstår och så när jag lyser med min frånvaro, men jag ska göra så gott jag kan för att hålla igång bloggen samtidigt! :)