The Hobbit

2012-12-27 | 21:20:14
 
 
Bilder från Google.

Som jag berättade i ett inlägg tidigare idag så var vi och såg The Hobbit på bio nu ikväll. Den var så sjukt himla fin gjord! Åh så fin den var! Men jag måste faktiskt säga att den inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Jag hade nog alldeles för höga tankar om den, med tanke på vad man har hört andra berätta om filmen. Den är inte dålig på något sätt, inte alls! Det var bara det att den var väldigt utdragen kändes det som, scenerna var liksom lite för långa. Att den slutade vad som kändes mitt i hela alltihopa och att det ska komma ytterligare två filmer baserat på den där boken på 100 sidor känns väl lite sådär halvlatjo... Varför dra ut på det så himla mycket istället för att bara göra en enda kanonfilm? 

Men som sagt så var den inte dålig på något sätt. Den var väldigt rolig och spännande när den inte väl inte var så  där seg, hehe... :) Och som sagt så var det sån sjukt snygg miljö! Att filmen var bra gjord och den supergrymma 3D:n höjer helt klart betyget!

Så ja, om man ska betyg sätta The Hobbit så får det nog bli 3 Gollums av 5. Möjligtvis 3½... :]

Har ni sett The Hobbit? Vad tyckte ni om den i såna fall? :)
Louise - Fotoblogg

Super fin blogg hittade den igår och kommer att stanna på din blogg intressant! :)

Svar: Åh så roligt, välkommen hit! :)
Esmeralda Edenberg

2012-12-27 @ 21:24:25
URL: http://lollorydhxd.blogg.se
e

Tror mycket av det som avspeglas som svårt och ansträngande i boken inte alls fått samma känsla om man valt att avspegla äventyret i en film. Hade nog mer blivit som ett "Nu kom dvärgarna, nu gick de dit, de hamnade där, bilbo blev ensam.. de hittade varandra" osv.

2012-12-27 @ 21:44:11
URL: http://destruktion.blogg.se
marina

Fin header. :)

2012-12-27 @ 21:55:15
URL: http://marinapalme.blogg.se
JUNITJEJ

Man kanske ska se den trots allt!

2012-12-27 @ 22:11:08
URL: http://www.junitjejen.se
Jasmine Lundvall

Har inte sett den ännu.. :(

2012-12-27 @ 23:18:20
URL: http://jxsmine.blogg.se/
Nathalie

Jag ska se hobbit på bio hade jag tänkt, den verkar ju grym och älskar fantasy!
men skulle du endå rekomendera den även om den inte riktigt levde upp till dina förväntningar?

Svar: Då är vi två - fantazy är grymt! :3 Ja, helt klart! Det är nästan en sån där "måste se" film, bara för att liksom. Och sen som sagt så tycker jag ju inte att den var dålig eller så, utan helt klart se värd. :)
Esmeralda Edenberg

2012-12-27 @ 23:24:38
URL: http://snoorf.blogg.se
Kajsa

Åh, jag vill verkligen se den här filmen.
Älskar stämningen kring sagan om ringen !

Svar: Då tycker jag verkligen att du ska se den! :) Ja, jag måste faktiskt erkänna att jag inte har sett hela Sagan Om Ringen filmerna, men av det jag har sett så är dom himla fint gjorda dom också! :)
Esmeralda Edenberg

2012-12-27 @ 23:28:06
URL: http://wanderlustes.blogg.se/
Josefine Svärd

Åh jag måste säga att jag håller inte med dig alls! Jag tyckte den levde upp till alla mina förväntningar. Och dom var höga! Det var verkligen en kanonfilm och man var sådär skakig i benen efteråt.. Åh.. Vill bara se den igen!
Men för din skulle hoppas vi väl på att nästa inte blir lika utdragen ;)

Svar: Himla härligt att du kände så, för såna filmer är verkligen underbara! Och som sagt, jag tycker inte att den var dålig på något sätt, den var riktigt bra stundtals, men som sagt så blev det liiiite för utdragen för min smak, hihi. :3 Men när dom andra filmerna kommer tänker jag nog se dom ändå, bara för att få veta vad som händer liksom! :)
Esmeralda Edenberg

2012-12-27 @ 23:28:28
URL: http://josefinesvard.blogg.se/
Olivia

Såg den på premiären & tyckte att det var super! Hade som väntat i flera år också. 5/5 ifrån mig ;)

Svar: Det är så himla kul när man har gått och väntat på en film så himla länge och sen så blir den bara superduperbra! Precis så kände jag det inför Harry Potter filmerna, hihi. :3
Esmeralda Edenberg

2012-12-27 @ 23:31:00
URL: http://oliviaamira.blogg.se
Laura

Jag tycker också miljöerna var riktigt riktigt snygga! I nästan varje scen tänkte jag "åh, i det ljuset vill jag fota!" haha ;) Det var sanneriligen snyggt gjort, men egentligen inte särskilt verklighetstroget kanske, men jag tyckte den var riktigt bra i alla fall!

Svar: Ja gud ja, man blev helt till sig för att det var så himla vackert, haha! :] Jag kände precis samma sak som du - "Åh tänk att fota det där, eller det där, eller det där...". :3 Men att den inte var särskilt verklighetstrogen tycker jag inte var något problem eller så, det är ju trots allt en fantasy film liksom, hehe. :)
Esmeralda Edenberg

2012-12-27 @ 23:58:16
URL: http://fancyphotography.blogg.se
Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

Har inte sett och har ingen lust efter att jag läst om hur dom behandlade djuren som var med... Så himla trist. :/

Svar: Jaså? Det har jag faktiskt inte hört något om? :/
Esmeralda Edenberg

2012-12-27 @ 23:59:35
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/
Ellen

Egentligen så är det så att boken har 310 sidor, första utgåvan hade det i alla fall. Så det kanske är den regissörerna går efter? :) Men det här ska ju inte heller vara liknande de andra filmerna, för det här är ju något helt annat, nu handlar det om Bilbo och hans äventyr, de andra tre filmerna, jag de är lite tyngre än den här, den här var fortfarande jättebra tycker jag, jag såg den nämligen också idag! Den levde i alla fall upp till mina förväntningar med det är ju olika från person till person. Men jag ser verkligen fram emot de två andra filmerna som kommer! :D

Svar: Jaha okej, då var det fel av mig. :) Nej, jag har faktiskt inte sett hela Sagan Om Ringen filmerna tidigare, så det var inte så att jag jämförde The Hobbit med dom. :) För att vara lite sådär klyschig så säger jag väl att smaken är som baken, och det är väl tur att den är det, hihi! :)
Esmeralda Edenberg

2012-12-28 @ 00:23:40
Louise

Jag har planer på att se den, känns som ett måste när man har sett de andra Sagan Om Ringen filmerna. Men jag tror att jag väntar tills den kommer ut på DVD :)

Svar: Jag har faktiskt inte sett hela Sagan Om Ringen filmerna. Lite pinsamt sådär, men så är det, hehe... :] Men jag ska faktiskt ta tag i det och se dom någon gång, för det känns liksom som filmer som man bara måste se någon gång under sitt liv, haha! :) Precis som The Hobbit, även fast den inte var någon favorit så ångrar jag ändå inte en sekund att jag såg den. :)
Esmeralda Edenberg

2012-12-28 @ 00:31:42
URL: http://mykryptonite.webblogg.se
Eva

Jag har inte sett filmen än, men är en gammal fantsyräv =D Såg sagan om ringen triologin. Tyckte där att ettan var den bästa och slutet på trean. ( kan ändå rekomendera den)Tror som du att man "vill" för mycket. Tanken är väl att återspegla boken och då kanske man (en del av oss) blir lite rastlös då det blir lite mkt av allt. Ska definitivt se filmen, men bra att veta att jag ska ställa in mig på det lite utdragna. Fin sida du har.

Svar: Ja, jag har faktiskt tänkt se klart alla tre Sagan Om Ringen filmerna, har bara sett några delar utav dom. :) Ja precis, man har nog (eller i alla fall jag) lite för höga förväntningar. Jag tycker verkligen att du ska se den! :) Och bara för att jag tycker att den var utdragen så kanske du tycker att den är superbra, vad vet jag? :) Och tack så mycket, det värmer! :)
Esmeralda Edenberg

2012-12-28 @ 09:21:05
URL: http://yoginiseva.blogg.se
Josefine Svärd

Jo jag förstår dig helt iallafall, vad du menar. Men jag märkte det inte så mycket, men jag förstår vad du menar ;) Så det är nog lätt att känna så. Längtar bara efter de resterande 2 filmerna! Hoppas det blir lite mindre mellanrum mellan händelserna då! (:

2012-12-28 @ 12:34:38
URL: http://josefinesvard.blogg.se/
Sofia

Jag vill också så gärna se den :-D

2012-12-28 @ 13:33:42
URL: http://lovejournal.blogg.se/
Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

SV: Kolla in mitt senaste inlägg.. :/

2012-12-28 @ 15:46:33
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/
Michaela- Fotoblogg

Den är ju så sjukt bra!! Funderar på att se den igen, och denna gången i 3D. :) kram

2012-12-28 @ 19:43:55
URL: http://michaelabjorkphoto.blogg.se
Matilda

Jag tyckte precis som dig att "The Hobbit" såklart var välgjord och att det var en bra film överlag, men att den var något lång och utdragen under vissa tillfällen i filmen och att vissa scener kunde ha förkortats något. Men men, jag måste säga att jag tyckte om den mestadels och att jag skulle rekommendera andra att se den också! :)

Svar: Ja precis, jag ångrar inte att jag såg den, för som du säger så var den ju till mestadels bra! :)
Esmeralda Edenberg

2012-12-29 @ 14:16:51
URL: http://mphotostory.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som kan se)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback